zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomocy! młody sork w potrzebie

Kavras
13-09-2004, 17:51
Mam gorącą prośbe... pomozcie mi w nowej postaci. zadam pare pytan i prosze o odpowiedz . bardzo mi na tym zalezy bo nie mam doświadczenia w tibii. oto pytania:
1. czy skille nalezy trenowac na rooku czy mainie?
2. i nalezaloby wyniesc zlota z rooku?
3.co najlepiej kupic armor, helmet, legsy, shield, bron (sword)?
4.w jakim miescie zamieszkac?
5. na jakich stworkach expic?
wiem ze troche duzo pytan ale mam nadzieje ze chociaz na pare z nich mi odpowiecie... proooszeee
See you in Tibia!

GerardYo
13-09-2004, 17:53
Pomylileś działy.

Seban PL
13-09-2004, 18:25
Mam gorącą prośbe... pomozcie mi w nowej postaci. zadam pare pytan i prosze o odpowiedz . bardzo mi na tym zalezy bo nie mam doświadczenia w tibii. oto pytania:
1. czy skille nalezy trenowac na rooku czy mainie?
2. i nalezaloby wyniesc zlota z rooku?
3.co najlepiej kupic armor, helmet, legsy, shield, bron (sword)?
4.w jakim miescie zamieszkac?
5. na jakich stworkach expic?
wiem ze troche duzo pytan ale mam nadzieje ze chociaz na pare z nich mi odpowiecie... proooszeee
See you in Tibia!1.Skille na rooku trenuja sie samoczynnie bo przeciez bijesz potworki a jesli masz zamiar byc sorcem lub druidem to dobze by bylo zebys mial tam skill minumum 15 w tym czym masz zamiar walczyc albo i lepszy. (Jesli inna profesja to na mainie i tak je wytrenujesz).
2.Jesli masz takowe to tak bo bedziesz mogl kupis swoj pierwszy czar a jesli masz go wiecej to i jakis spzet.
3.Jesli dobze rozumiet to pytanie to pytasz jaka zecz z kazdej katetgori wiec:
Na poczatek niemarnuj kasy jakiej i tak niemasz za wiele a po zdobyciu pieniedzy (jesli niekupisz za nich np. czarow) to mozesz kupic spzet i tak: Bron-(jesli wybrales swordy bo niebede dodatkowo pisal jaka kategorie powinienes wybrac choc najlepiej dla sorca byloby walczyc clubami [ale ja i tak wale swordem:p ] bo sa najtansze a sorcowi i tak nierosna skile i zawsze bedzie mial slabe (niezrozum mnie zle rosna ale bardzo slabo) wiec taki dragon hamer na wyzszym lvlu wystarczy. Ale jesli chodzi o swordy to z takich lepszych jest serpent sword i on juz wystarczy ale na poczatek wez jakas slabsza tez moze byc.

Teraz niebede opisywal kazdej zeczy powiem krutko i zwiezle zeby niemarnowac czasu oto zeczy srednij klasy:
Zbroja: Plate armor
Spodnie: Plate Legs
Helm: Dark helmet
Tarcza: Dwarwen shield
4. Miasto... hmmm na poczatek carlin mimo iz jest tam troche PKerow ale w kanalach jest masa Bugow na kturych zrobisz 10 lvl a potem AB'Dendriel tam masz blisko do kazoo a w ab jest duzo Polakow wiec moze ci pomoga.
5.Potwory juz mowilem na poczatek Bugi a co potem no np kopalnie kazoo tam od powiedzmu 10 albo 12 lvlu sorcem mozna isc (a np. Knightem to odrazu pomijajac carlin bo on sobie tam poradzi).

Napisalem tylko powiezchownie jesli ktos ma jakies pmysly to prosze mowic :)
PS. a co do dzialu to naprawde pomyliles :p .

Kavras
13-09-2004, 19:38
na pewno sie przyda. wielkie dzieki. :] aha i faktycznie pomylilem dzialy... <lol-ze-mnie> powinienem dac to do poczatkuw czy jakos tam