zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ciekawe sformułowanie

Trener
13-09-2004, 19:32
Nie wiem czy się kiedykolwiek zastanawialiście co to znaczy.

We wszystkich działach na Tibia.pl dotyczących uzbrojenia itp. w items-ach, których nie wiadomo czy wypadają z potworków istenieje taki napis

Ten przedmiot nie wypada z żadnego potwora. Być może jest to przedmiot dostępy z jakiegoś questu, można go po prostu znaleźć gdzieś na mapie, lub nie można go zdobyć w ogóle

Nie uwierze, że danego przedmiotu nie można zdobyć, skoro występuje :]
Wiem, wiem są niektóre bronie (jak np Magic LongSword) których - PRAWDOPODOBNIE - nie można zdobyć, i wiem że nie ma możliwości inaczej tej wiadomości o przedmiocie sformułować. Ale można by zrobić coś takiego, że tylko rzeczy, które są PEWNE że ich nie posiądziemy oznaczyć w taki sposób.

Dobra, więcej się nie czepiam i Pozdrawiam :D

Bambuko
13-09-2004, 20:13
Ale nikt nie jest tego pewny. Wszystko to są przypuszczenia, dlatego jest to napisane niejednoznacznie.

$corcerer
13-09-2004, 22:05
Te grafiki sa wyekstrahowane z tibia.spr. Zazwyczaj wiekszosci rzeczy nie mozna zdobyc, jednak moga one zostac stworzone (np przez GMa). Wiec są, ale jakby ich nie było (tworzenie itemów na życzenie jest jednym z najcięższych przewinień GMów- wylatuje sie za coś takiego...)

Gangrel
15-09-2004, 21:10
Jest tak napisane, ponieważ po Antice krąży 1 Magic Long Sword, podobnie jak Thunder Hammer. Takie itemy mozna dostac tylko kiedy sie odkryje POWAŻNY błąd w Tibi lub z innej okazji(wyzej wymienieni gracze dostali (konkretnie 3) za zoorganizowanie I konferencji Tibi czy jak to sie tam nazywalo).