Pokaż pełną wersje : Tibia resetuje mi komputer :[
myszka94
14-02-2007, 15:26
Witam, więc tak:
z 5 dni temu usunełem 385 trojanów z kompa, ponieważ wcześniej tibia się przez to resetowała. Po usunięciu trojanów tibia zaczeła działać poprawnie, aż do dzisiaj. Wczroaj wyłączyłem komputer, dzisiaj włączam, loguje się i po 10 min komputer sam się resetuje :[
Tak się dzieje tylko w Tibi :/
Skanowałem dzisiaj i nic, nie ma żadnych wirusów, robaków itp.
Mam NOD 32 ;]
Sprzęt:
Celeron D (2,8 Ghz)
DDR 512 MB RAM
Ati radeon 9550
P.S Jestem pewien, że to nie wina zasilacza, ponieważ już wymianiałem na różne i dalej to samo :[
Kwadratowe Koło
14-02-2007, 15:31
Probowales reinstalowac tibie? Uzyles HijackThis? Moze jeszcze cos tam siedzi, albo tibia uszkodzona...
sprawdz czy Ci sie procek nie przegrzewa :-/
u mnie sie przegrzewa i mam wiatrak obok kompa ;D
Witam, więc tak:
z 5 dni temu usunełem 385 trojanów z kompa, ponieważ wcześniej tibia się przez to resetowała. Po usunięciu trojanów tibia zaczeła działać poprawnie, aż do dzisiaj. Wczroaj wyłączyłem komputer, dzisiaj włączam, loguje się i po 10 min komputer sam się resetuje :[
Tak się dzieje tylko w Tibi :/
Skanowałem dzisiaj i nic, nie ma żadnych wirusów, robaków itp.
Mam NOD 32 ;]
Sprzęt:
Celeron D (2,8 Ghz)
DDR 512 MB RAM
Ati radeon 9550
P.S Jestem pewien, że to nie wina zasilacza, ponieważ już wymianiałem na różne i dalej to samo :[
Miałem kiedyś bardzo podobny problem. Ale poradziłem sobie z nim.
Wejdz na:
Tibia > Options > Graphics > Advenced > tam masz "Select Graphics Engine" pozmieniaj Direca albo OpenGL. Ja miałem zaznaczony DirecX9, znieniłem na Direc X5 i komp przestał sie zawieszać/resetować. Zmień też ilość FTP.
Mam nadzieję że pomogłem. U siebie nawet formata robiłem i nie pomagało.
myszka94
14-02-2007, 16:26
sprawdz czy Ci sie procek nie przegrzewa :-/
Procek się nie przegrzewa...
Tibia > Options > Graphics > Advenced > tam masz "Select Graphics Engine" pozmieniaj Direca albo OpenGL. Ja miałem zaznaczony DirecX9, znieniłem na Direc X5
No ja też mam na DirceX 5, ale jeszcze z klatkami spróbuje...
Probowales reinstalowac tibie? Uzyles HijackThis? Moze jeszcze cos tam siedzi, albo tibia uszkodzona...
Reinstalki już milion razy robiłem tibia raczej nie jest uszkodzona, bo z różnych stron ją ściągam, to raczej nie możliwe żeby na karzdej stronie była uszkodzona tibia :)
Żadnego świństwa nie ma już w komputerze ;]
Przetestuj pamięci memtestem.
Sprawdź czy zasilacz ma odpowiednio silną linię 12V.
Się nie przegrzewa czyli jakie osiąga temperatury np. po pół godzinie odpalonych dwóch instancji prime95 + 3dmark'03.
]v[ichal
14-02-2007, 19:07
Podejrzewam, ze to wina wadliwego sprzętu. Niezwłocznie skontaktuj się z producentem swojego komputera i zgłoś reklamację. Pamietaj! - Nie zdejmuj obudowy, gdyż będzie to równoznaczne z utratą gwarancji! Jeżeli u producenta nie znajdą żadnej wady - kup nowy komputer. Jak nie masz pieniędzy - udaj się do pracy.
Pancho_1991
15-02-2007, 01:10
to moze byc cos nie tak z plytą gluwna ruwniez ja mialem tak samo po 20 min reset kompa :( <sry za bledy> ale nie jestem dobry z polaka nie bluzgac plz ! :evul:
to moze byc cos nie tak z plytą gluwna ruwniez ja mialem tak samo po 20 min reset kompa :( <sry za bledy> ale nie jestem dobry z polaka nie bluzgac plz ! :evul:
Jak można robić takie błędy
@topic
Wadliwy sprzęt.
myszka94
15-02-2007, 12:07
No musze was zaskoczyć zmniejszenie klatek pomogło...
Podejrzewam, ze to wina wadliwego sprzętu. Niezwłocznie skontaktuj się z producentem swojego komputera i zgłoś reklamację. Pamietaj! - Nie zdejmuj obudowy, gdyż będzie to równoznaczne z utratą gwarancji! Jeżeli u producenta nie znajdą żadnej wady - kup nowy komputer. Jak nie masz pieniędzy - udaj się do pracy.
LOL, mondrala się znalazł, gwarancja już dawno się skończyła(LOL).B)
Dzięki Times rozwiązałem ten problem :]
DzięX TimeS
Pozdro All.
]v[ichal
15-02-2007, 12:13
No musze was zaskoczyć zmniejszenie klatek pomogło...
LOL, mondrala się znalazł, gwarancja już dawno się skończyła(LOL).B)
Dzięki Times rozwiązałem ten problem :]
DzięX TimeS
Pozdro All.
;-) O ile nie wyczuleś prowokacji, to "mONdralą" raczej nazwał bym osobę, która dopuszcza do sytuacji, w której ma 385 trojanów, a potem marudzi, że coś jej nie działa. Co z tego, że je usunales, skoro przez czas, który wszystko bylo ok moglo wejsc Ci ich znowu dwa razy tyle?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.