Pokaż pełną wersje : Problem z wolnym miejscem na dysku
Rethfing on Aldora
14-02-2007, 17:29
Sprawa wygląda tak: W czasie reinstalacji systemu ustawiłem, że partycja C ma mieć 4.88 GB pojemności. Teraz żałuje bo inne partycje mają od cholery wolnego, a ciągle mi wyskakuje komunikat, że wyczerpuje się miejsce na dysku C. Mimo, że nic tam nie instaluje, to jednak tempy i wszystkie inne takie pierdoły żrą to miejsce. Moje pytanie brzmi: Czy cokolwiek poza reinstalem można zrobić w takiej sytuacji? Da się jakoś ustawić żeby Windows wykorzystywał miejsce z innych partycji? Cokolwiek? blz?
Partition Magic ma _chyba_ opcje zmieniania rozmiarów partycji, popróbuj.
Korektor
14-02-2007, 17:47
Możesz też usuwać TMP'y. Jeśli chcesz to na PW dam Ci link do TMP Cleaner'a. Dużo to nie da, ale zawsze trochę miejsca zaoszczędzisz.
sugerowalbym uruchomienie od czasu do czasu narzedzia zwanego "oczyszczanie dysku"
Rethfing on Aldora
14-02-2007, 17:54
Oj chłopaki, tempy to nie problem... Ale chodzi mi o coś co na stałe (albo przynajmniej dłuższy czas) mogłoby mi pomóc.
@Badzo
Wszystko cacy, gdyby nie to, że to wersja demonstracyjna, zmian nie można zatwierdzić....
C:\Widows\
Wszystkie katalogi przypominajace "$NtUninstall" do piekla.
PPM na Moj komputer, wlasciwosci, zaawansowane, wydajnosc: ustawienia, zaawansowane, pamiec wirtualna: zmien. Przestawiasz plik stronicowania z C:\ na jakikolwiek inny dysk. Miejsca zyskujesz standardowo ilosc RAMu x2.
Rethfing on Aldora
14-02-2007, 19:14
Emilok buzi buzi :* Dzięki wielkie :D
Temat do usunięcia :)
C:\Widows\
Wszystkie katalogi przypominajace "$NtUninstall" do piekla.
PPM na Moj komputer, wlasciwosci, zaawansowane, wydajnosc: ustawienia, zaawansowane, pamiec wirtualna: zmien. Przestawiasz plik stronicowania z C:\ na jakikolwiek inny dysk. Miejsca zyskujesz standardowo ilosc RAMu x2.
Gdzie jest pamięć wirtualna?
Ok szkoda że odświeżam ale co sie robi dla byle gry xD
A jak to zrobie to wszystko będzie sie zapisywać na dysk wybrany przezemnie?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy maplestory.msi będzie zapisywać na mó dysk który wybrałem.
Double post bo nikt nie zauważył tematu !
Prosze o szybką pomoc bo jak resetuje kompa to nie pisze nie komunikat natomiast jak instaluje maple-tak!
Rethfing on Aldora
18-03-2007, 19:15
Nadal będzie wszystko na C tylko bedzie korzystał z miejsca z innej partycji, ja to tak widze.
A jak to zrobie to wszystko będzie sie zapisywać na dysk wybrany przezemnie?
Tak, plik pamięci wirtualnej znajdzie się na wybranej partycji.
Ja mam inny problem juz od jakiegos czasu: gdy wybieram wlasciwosci w jakimkolwiek pliku to pisze np.:
Rozmiar: 700 MB;
Rozmiar na dysku: 800MB.
Kiedys natomiast obie wartosci sie pokrywaly. I teraz moje pytanie: czy to wina dysku czy bledow w systemie? I czy jedynym wyjsciem jest wymiana dysku?
PS: Jeszce cos: zauwazylem ze im nowszy plik tym rozbieznosci sa wieksze...
5GB partycja spokojnie daje rade jako systemowa. Możesz się też pobawić programami takimi jak Odkurzacz czy CCleaner.
Tak, plik pamięci wirtualnej znajdzie się na wybranej partycji.
Dziękuje za odpowiedź.
Ale otóż mam problem.Gdyż nie wiem gdzie to zmienić.
2.Plik pamięci wirtualnej to maplestory.msi i te inne duperele sciągniete z neta?
Plik pamięci wirtualnej to: pagefile
Plik pamięci wirtualnej to: pagefile
Maplestory sie do niego nie zalicza?
Maplestory sie do niego nie zalicza?
Nie, jest to pojedyńczy plik pagefile.sys. A zmienić to możesz tak:
Właściwości systemu>Zaawansowane>Zaawansowane wydajności>Zaawansowane>Zmień
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.