zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z wolnym miejscem na dysku

Rethfing on Aldora
14-02-2007, 17:29
Sprawa wygląda tak: W czasie reinstalacji systemu ustawiłem, że partycja C ma mieć 4.88 GB pojemności. Teraz żałuje bo inne partycje mają od cholery wolnego, a ciągle mi wyskakuje komunikat, że wyczerpuje się miejsce na dysku C. Mimo, że nic tam nie instaluje, to jednak tempy i wszystkie inne takie pierdoły żrą to miejsce. Moje pytanie brzmi: Czy cokolwiek poza reinstalem można zrobić w takiej sytuacji? Da się jakoś ustawić żeby Windows wykorzystywał miejsce z innych partycji? Cokolwiek? blz?

Badzo
14-02-2007, 17:43
Partition Magic ma _chyba_ opcje zmieniania rozmiarów partycji, popróbuj.

Korektor
14-02-2007, 17:47
Możesz też usuwać TMP'y. Jeśli chcesz to na PW dam Ci link do TMP Cleaner'a. Dużo to nie da, ale zawsze trochę miejsca zaoszczędzisz.

hoomik
14-02-2007, 17:47
sugerowalbym uruchomienie od czasu do czasu narzedzia zwanego "oczyszczanie dysku"

Rethfing on Aldora
14-02-2007, 17:54
Oj chłopaki, tempy to nie problem... Ale chodzi mi o coś co na stałe (albo przynajmniej dłuższy czas) mogłoby mi pomóc.

@Badzo
Wszystko cacy, gdyby nie to, że to wersja demonstracyjna, zmian nie można zatwierdzić....

emilok
14-02-2007, 18:37
C:\Widows\
Wszystkie katalogi przypominajace "$NtUninstall" do piekla.

PPM na Moj komputer, wlasciwosci, zaawansowane, wydajnosc: ustawienia, zaawansowane, pamiec wirtualna: zmien. Przestawiasz plik stronicowania z C:\ na jakikolwiek inny dysk. Miejsca zyskujesz standardowo ilosc RAMu x2.

Rethfing on Aldora
14-02-2007, 19:14
Emilok buzi buzi :* Dzięki wielkie :D
Temat do usunięcia :)

Hypex
17-03-2007, 19:40
C:\Widows\
Wszystkie katalogi przypominajace "$NtUninstall" do piekla.

PPM na Moj komputer, wlasciwosci, zaawansowane, wydajnosc: ustawienia, zaawansowane, pamiec wirtualna: zmien. Przestawiasz plik stronicowania z C:\ na jakikolwiek inny dysk. Miejsca zyskujesz standardowo ilosc RAMu x2.

Gdzie jest pamięć wirtualna?
Ok szkoda że odświeżam ale co sie robi dla byle gry xD

A jak to zrobie to wszystko będzie sie zapisywać na dysk wybrany przezemnie?
Proszę o odpowiedź bo nie wiem czy maplestory.msi będzie zapisywać na mó dysk który wybrałem.

Hypex
18-03-2007, 19:09
Double post bo nikt nie zauważył tematu !
Prosze o szybką pomoc bo jak resetuje kompa to nie pisze nie komunikat natomiast jak instaluje maple-tak!

Rethfing on Aldora
18-03-2007, 19:15
Nadal będzie wszystko na C tylko bedzie korzystał z miejsca z innej partycji, ja to tak widze.

Cebix
18-03-2007, 21:21
A jak to zrobie to wszystko będzie sie zapisywać na dysk wybrany przezemnie?

Tak, plik pamięci wirtualnej znajdzie się na wybranej partycji.

Pikol
18-03-2007, 23:25
Ja mam inny problem juz od jakiegos czasu: gdy wybieram wlasciwosci w jakimkolwiek pliku to pisze np.:
Rozmiar: 700 MB;
Rozmiar na dysku: 800MB.
Kiedys natomiast obie wartosci sie pokrywaly. I teraz moje pytanie: czy to wina dysku czy bledow w systemie? I czy jedynym wyjsciem jest wymiana dysku?
PS: Jeszce cos: zauwazylem ze im nowszy plik tym rozbieznosci sa wieksze...

Kele
19-03-2007, 10:33
5GB partycja spokojnie daje rade jako systemowa. Możesz się też pobawić programami takimi jak Odkurzacz czy CCleaner.

Hypex
24-03-2007, 00:16
Tak, plik pamięci wirtualnej znajdzie się na wybranej partycji.

Dziękuje za odpowiedź.
Ale otóż mam problem.Gdyż nie wiem gdzie to zmienić.
2.Plik pamięci wirtualnej to maplestory.msi i te inne duperele sciągniete z neta?

Kele
24-03-2007, 10:07
Plik pamięci wirtualnej to: pagefile

Hypex
24-03-2007, 10:51
Plik pamięci wirtualnej to: pagefile
Maplestory sie do niego nie zalicza?

Cebix
24-03-2007, 17:49
Maplestory sie do niego nie zalicza?
Nie, jest to pojedyńczy plik pagefile.sys. A zmienić to możesz tak:

Właściwości systemu>Zaawansowane>Zaawansowane wydajności>Zaawansowane>Zmień