Pokaż pełną wersje : Tibia w przeglądarce?
Rufus1988
16-02-2007, 11:51
Co sądzicie o zrobieniu Tibii w przeglądarce? Większość rzeczy byłaby bardzo podobna, tylko np. zamiast iść na expowisko, klikało by się "Idź na polowanie" i wybierało się potwory. Levele rosłyby normalnie jak w Tibii. Grafikę można wziąć z klienta Tibii i umieścić w grze w przeglądarce :). Znam PHP i MySQL i myślę, że nie byłoby to dla mnie takie trudne. Jak myślicie, miałoby to sens? I nie wiem czy nie byłoby to złamaniem praw autorskich :/. Obawiam się jeszcze, że taka gra w przeglądarce może nie być zbyt ciekawa, chociaż dużo jest takich gier i mają się dobrze :). Może macie jakieś własne propozycje?
Jakoś tego nie widze... Jednakże może innym się spodoba. Zrobiłbym dla własnej satysfakcji, że potrafię takie coś!
Jak ty to sobie niby wyobrażasz? Klikasz "Idź na polowanie" i samodzielnie sobie expi? Bez ryzyka śmierci? Grafika byłaby żałosna w porównaniu z rl Tibią (mimo, że i ta jest boska..).
Tak, jest to złamanie praw autorskich..
Rufus1988
16-02-2007, 12:15
Jak ty to sobie niby wyobrażasz? Klikasz "Idź na polowanie" i samodzielnie sobie expi? Bez ryzyka śmierci?
Byłyby tury. Życie odbierałyby i potwory i postać, więc byłoby ryzyko śmierci.
Grafika byłaby żałosna w porównaniu z rl Tibią (mimo, że i ta jest boska..).
oO Nie pisałem, że grafikę można wziąć z klienta?
Tak, jest to złamanie praw autorskich..
No to pozamiatane :). Może zrobię inną grę korzystając z niektórych rozwiązań w Tibii :P.
Jak już się chcesz w takie coś bawić, to sam wymyśl nazwę i sam stwórz tą gre od podstaw nie naśladując innych. Bo powiedz kto bedzie gral w przeglodarce jak moze sobie zrobic postac w RL Tibii i grać w owiele większym komforcie?
Rufus1988
16-02-2007, 18:04
No masz rację. Dlatego też napisałem "Może zrobię inną grę...".
To jest jakis bezsens. Przecie właśnie w Tibi chodzi o to żeby samemu chodzi nawalac z SD itp. Pomył Tibi przeglondarkowej nie wypaliłby z takim sukcesem jak prawdziwa Tibia xD
Maldoryz
16-02-2007, 21:42
A jak soie wyobrażasz przynajmniej 1000+ graczy na takim czymś? Wiesz ile musiałbyś zabulić? ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.