PDA

Pokaż pełną wersje : Tibia w przeglądarce?

Rufus1988
16-02-2007, 11:51
Co sądzicie o zrobieniu Tibii w przeglądarce? Większość rzeczy byłaby bardzo podobna, tylko np. zamiast iść na expowisko, klikało by się "Idź na polowanie" i wybierało się potwory. Levele rosłyby normalnie jak w Tibii. Grafikę można wziąć z klienta Tibii i umieścić w grze w przeglądarce :). Znam PHP i MySQL i myślę, że nie byłoby to dla mnie takie trudne. Jak myślicie, miałoby to sens? I nie wiem czy nie byłoby to złamaniem praw autorskich :/. Obawiam się jeszcze, że taka gra w przeglądarce może nie być zbyt ciekawa, chociaż dużo jest takich gier i mają się dobrze :). Może macie jakieś własne propozycje?

Jaryn
16-02-2007, 12:06
Jakoś tego nie widze... Jednakże może innym się spodoba. Zrobiłbym dla własnej satysfakcji, że potrafię takie coś!

Bastash
16-02-2007, 12:09
Jak ty to sobie niby wyobrażasz? Klikasz "Idź na polowanie" i samodzielnie sobie expi? Bez ryzyka śmierci? Grafika byłaby żałosna w porównaniu z rl Tibią (mimo, że i ta jest boska..).

Tak, jest to złamanie praw autorskich..

Rufus1988
16-02-2007, 12:15
Jak ty to sobie niby wyobrażasz? Klikasz "Idź na polowanie" i samodzielnie sobie expi? Bez ryzyka śmierci?
Byłyby tury. Życie odbierałyby i potwory i postać, więc byłoby ryzyko śmierci.

Grafika byłaby żałosna w porównaniu z rl Tibią (mimo, że i ta jest boska..).

oO Nie pisałem, że grafikę można wziąć z klienta?

Tak, jest to złamanie praw autorskich..

No to pozamiatane :). Może zrobię inną grę korzystając z niektórych rozwiązań w Tibii :P.

Lifter
16-02-2007, 15:19
Jak już się chcesz w takie coś bawić, to sam wymyśl nazwę i sam stwórz tą gre od podstaw nie naśladując innych. Bo powiedz kto bedzie gral w przeglodarce jak moze sobie zrobic postac w RL Tibii i grać w owiele większym komforcie?

Rufus1988
16-02-2007, 18:04
No masz rację. Dlatego też napisałem "Może zrobię inną grę...".

KoLoMaG
16-02-2007, 19:00
To jest jakis bezsens. Przecie właśnie w Tibi chodzi o to żeby samemu chodzi nawalac z SD itp. Pomył Tibi przeglondarkowej nie wypaliłby z takim sukcesem jak prawdziwa Tibia xD

Maldoryz
16-02-2007, 21:42
A jak soie wyobrażasz przynajmniej 1000+ graczy na takim czymś? Wiesz ile musiałbyś zabulić? ...