PDA

Pokaż pełną wersje : Problemy z lagami i grafiką

Milu Arhangel
17-02-2007, 18:59
Chciałbym Wam przedstawić problem mojego kolegi, mówię w jego imieniu.

Witam, mam mały problem - a mianowicie - kiedy normalnie stoję pod depo mam lekkie lagi, a kiedy idę expić na tomb i Cyclopis mam freezy gdy pojawia się więcej rzeczy na ekranie. To jest opis problemu, a teraz powiem Wam jak chciałem to zwalczyć:

Zrobiłem formata kompa ( cały dysk systemowy i partycje), kumpel doradzał mi żebym zmienił w ustawieniach w Tibii graphics > advanced > DirecX z 9 na 5 zmieniłem, i tak nic nie dało, w końcu zmieniłem provedera Internetu z Neostrady na Chello 0.5 m.Ale tak to nic nie dało bo jak idę na tomb i gdy tylko coś się pojawi na ekranie mam lagi i freezy.

Proszę, poradźcie mi coś.

PS Powiedzcie co się robi, bo zapomniałem w ustawieniach klawiatury, że jak przycisnę to się char na chwile nie zatrzymuje, bo wiem ze coś takiego ustawiałem

Omernon
18-02-2007, 16:51
Jak mi nie podasz sprzętu jaki masz to ci na pewno nie pomogę. Podaj kartę graficzną, procka, szybkość internetu oraz RAM.

emilok
18-02-2007, 17:19
Lewy alt + f8. W prawym górnym rogu ekranu pojawi się nazwa silnika graficznego oraz fps'y. Przyuważ sobie czy podczas tych freezów fpsy nie spadają poniżej 10. Jeśli tak to problem sprzętowy, jeśli nie to problem połączenia.