PDA

Pokaż pełną wersje : Hack & key loger

Tomasz1504
18-02-2007, 13:14
Mam takie pytanko, otoz powiedzmy ze mialem hacka: sciagnalem filmik z tibiacam i mialem key logera.Czy zwykle skanowanie komputera lub usuniecie filmiku a nawet klienta tibiacam wystarczy zeby takowy key loger usunac?I skad jeszcze moze w moim komputerze znalezc sie key loger??

Diego'Odin
18-02-2007, 13:47
key w .rec? bardzo malo prawdopodobne..

zeskanuj nod32 , mks hhijackthis i powinno byc czyste

Tomasz1504
18-02-2007, 13:50
no dobra a skad jeszcze w moim kompie moze znalezc sie key loher i jak temu zapobiec??

zoliax
18-02-2007, 13:54
Usunięcie filmu lub TibiCam nic raczej nie da... Jak ja mialem keyloggera to siedział w windows/system... Pierwszy plik zarażający wstawił keyloggera do folderu systemowego. Ciężko go nie bylo usunąć, bo miał ikonkę Tibii. Może wlaśnie w "sysyem"/"system32" siedzi. Ale właściwie wszędzie być może. :P

Theand
18-02-2007, 14:13
Ja ci polecam AVG Free Edition , bardzo szybko i dokładnie skanuje ci cały komputer ; ]

Rootkit
18-02-2007, 17:24
Zaopatrz sie w soft: Ollydbg, Hijackthis, Ad-Aware SE Personal, NOD32, do tego Firewall (Zone Alarm Pro, Kerio Personal Firewall), XVI32, Spybot, do tego jakies narzedzie usuwajace rootkity z komputera (np. Rootkit Revealer), do tego jeszcze GMER, no i oczywiscie aktualizacje systemu!
Rob skany raz w tygodniu.
Oczywiscie poszukaj na googlach sobie tych programow, po tych zabiegach zaden keylogger nie powinien by Ci straszny.