zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Snagit problem

Thebill
18-02-2007, 13:46
Chce zrobić wmv ale urywki nagrane na Snagicie 8 strasznie tną, no chyba że ekran jest bardzo mały.
Czy to zależy od szybkości komputera? (mam pentium 4, 3 ghz, 512 mb ram) i czy są jakieś podobne programy?

morthifer
18-02-2007, 13:55
output>properties

15-17 fps > video setup i tu musisz sie pobawic kodekami jakie masz do wyboru, ja uzywam divx'a i 15 fps na sepronie 2.5+

Midarth
18-02-2007, 14:17
Sam sklejam teraz wmv, więc miałem podobny problem. Ofc wszystko nagrane we frapsie było tak zamazne, że nie bylo tego sensu składać, toteż skorzystałem ze SnagIt'a. Najpierw zmniejszyłem obszar okna gry do małych wymiarów [ok. 600 x 400 px] i na tej wielkości obszarze [560 x 400] zgrywalem filmy snagitem. Wcześniej ustawiłem w kliencie klatki na 30, wyłączyłem explorera [procesy można uruchamiać przez ctrl + alt + del] i wywaliłem wszystko co może zamulać pc. Ogólnie filmy wychodzą bardzo wyraźne, bez żadnych lagów, a przy moim sposobie konwertowania [do 640x480] nie tracą na jakości. Oczywiście po skończeniu filmu pozostaje kwestia użycia odpowiednich kodeków, ja zrobiłem to tak:
1. Konwertuje w Vegasie film z muzyką i osobno muzykę. Film do .avi, w najlepszej jakości z kodekiem WMP9, a muzykę w .wav bez kompresji. Potem w VirtulDub'ie ustawiam konwersję filmu do Divx'a, dodaję muzykę, której konwersję ustawiam Lame Mp3 Codec'iem i w ten sposób mam film w dobrej jakośći, który mało waży.

Thebill
18-02-2007, 17:41
O to mi chodziło wielkie dzieki
Moim zdaniem powinien powstać przyklejony temat o pomocy w filmach wmv...