zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Szata graficzna

Fristajl
19-02-2007, 17:03
Szata graficzna strony tibia.pl powinna zostać zmieniona na nowszą i bardziej oryginalną... Ze względu na to że ostatnio pojawiło się dosyć znane forum o gothicu z taką samą skórką jak tu. Zmiencie oprawę graficzną na jakąś bardziej kolorową albo coś w stylu takim: www.gothic.phx.pl

Ta skórka wygląda jak kolor "sraczki"... :P Według mnie powinniście zmienić.
Proszę Was, abyście wyrażali swoje opinie na ten temat. Dzięki i pozdrowienia :)

Badzo
19-02-2007, 17:29
Gdzie tam jakies podobienstwo widac?

Fristajl
19-02-2007, 18:00
Kurde, nie chodziło mi o stronę www.gothic.phx.pl tylko o inną stronę, która teraz niestety została zamknięta. Powiedziałem tylko, że admini tibia.pl mogliby zrobić szatę graficzna podobną do tej, która jest na stronie www.gothic.phx.pl/forum.

Korektor
19-02-2007, 18:01
@Badzo,
On podał przykład jak wg. niego wygląda oryginalna i nowoczesna szata graficzna, nie powiedział, że tibia.pl i gothic.phx.pl są podobne; czytaj uważnie.

@topic,
Tak, fajnie by było, gdyby strona miała nową grafikę. Od 3 lat jest wciąż ta sama. Problem w tym, że Drom, Mat i bosal mają i tak już sporo roboty z forum i ogólnie ze stroną, dlatego pewnie nowego wyglądu strony nie będzie. Nie w najbliższym czasie.

@down,
Niby tak, ale jednak kolory są bardzo niemiłe dla oka. Może zrobiliby jakiś layout w stylu Heroes III? Tam jest żywa, dobra wręcz bajkowa grafika, na którą chce się patrzeć. Nie jakieś wojskowe barwy i napis kolorowany gradientem. Wg. mnie teraz tibia.com ma właściwą grafikę, może rozważylibyście zrobienie podobnej?

Dwimenor
19-02-2007, 18:05
A co złego jest w aktualnej? Oczywiście jest też druga wersja layoutu, poszukaj zmieniacza na stronie głównej.

Fristajl
19-02-2007, 18:10
Jakby to powiedzieć... hmmm... w aktualnej w sumie nic nie ma złego, ale według mnie szybko się nudzi. Powinna być jakaś bardziej kolorowa, żywa... Te kolory są smutne, nudne i ogólnie chce się przy nich spać ;p

Dwimenor
19-02-2007, 18:12
Hmmm, taka żywa jak powiedzmy nowy layout tibia.com? A może żywa w znaczeniu strasznie jaskrawych i kontrastowych kolorów?

Zresztą, nie liczy się forma, a treść.

Fristajl
19-02-2007, 18:13
Aktualnie tibia.com podobała mi się bardziej w poprzedniej wersji. Ale do twojego pytania to dałbym więcej innych kolorów niż brąz i czerń.

Ashlon
19-02-2007, 18:20
Aktualnie tibia.com podobała mi się bardziej w poprzedniej wersji. Ale do twojego pytania to dałbym więcej innych kolorów niż brąz i czerń.

Ale strona ma byc funkcjonalna i praktyczna, piekno powinno byc dopiero na 3 miejscu...Od 4 lat siedze na tym forum i naprawde - grafika nie jest najwazniejsza :)

Fristajl
19-02-2007, 18:23
Dział, o ilę się nie mylę poświęcony jest temu, żeby użytkownicy - tacy jak ja, mogli wypowiadać się i tworzyć dyskusje na temat, który im się podoba, i który godny jest uwagi. Dlatego ja stworzyłem ten topic.

Dwimenor
19-02-2007, 18:26
A czy my ci zabraniamy? Nie:)
Po prostu pokazujemy iż zmiana layoutu nie jest potrzebna.

Fristajl
19-02-2007, 18:32
Ja uważam, że lekkie poprawienie szaty graficznej jest potrzebne, gdyż przyciągałoby więcej użytkowników niż taka smutna grafika na tibia.pl
Na innych forach update forum jest przeprowadzany najczęściej co dwa lata, a tu grafika jest ta sama już od trzech lat. Więc odpowiedź sama się nasuwa.

emilok
19-02-2007, 18:38
"Więc odpowiedź sama się nasuwa."
Że się sprawdza obecna szata?

Przy zakupie książek też mamy się sugerować okładką?

Fristajl
19-02-2007, 18:50
Nie chodzi mi o to, abyśmy sugerowali się "tylko i wyłącznie" grafiką forum, ale nie sądzicie, że poprawienie grafiki byłoby dobre dla tibii.pl? Strona nie wyglądała by tak nudnie...

matiiii
19-02-2007, 19:23
A co złego jest w aktualnej? Oczywiście jest też druga wersja layoutu, poszukaj zmieniacza na stronie głównej.

Znudziła nam się?:)

$corcerer
19-02-2007, 19:27
Może tak:
Ty zrobisz nowy layout, a my go dodamy do wyboru, a jak będzie dobry to może nawet wrzucimy do defaulta, w zamian za do zostaniesz dopisany w stopce swojego layoutu?

Bystrzak
19-02-2007, 19:42
Moim skromnym zdaniem nowy layout na tibi.pl nie jest potrzebny. Mi się bardzo podoba styl "old". Nie wiem po co zmieniać i tak są dwa style.

Dark Sven
19-02-2007, 19:45
Znudziła nam się?:)
Chyba tobie...

Co wy sie tak zawzieliście, jest ładna, funkcjonalna, szybko się ładuję.

Dr.Unknown
19-02-2007, 20:07
Ja uważam, że lekkie poprawienie szaty graficznej jest potrzebne, gdyż przyciągałoby więcej użytkowników niż taka smutna grafika na tibia.pl
Tibia, zresztą, przyciąga rzeszę fanów swoją zachwycającą grafiką, z forum musi być tak samo.

Schludnie i przejrzyście jest.

Quezacoatl
19-02-2007, 21:31
Lepiej niech zostanie tak jak jest. Nie chcę żeby powtórzyła się sytuacja z czasów "ulepszania" strony głównej, którą świetnie podsumowała TA (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=98705) ankieta...
Liczy się funkcjonalność. Wprawdzie łatwo byłoby dodać kilka stylów dla forum, różniących się jedynie kolorami od obecnego, wtedy nie byłoby narzekania, że nudne kolory.

PS. Siemks quez. Widziałeś, beasts skasowali :)

:o Jeszcze nie zauważyłem... :p
Ale forum nadal chodzi, a boty latają, że hej. Wkrótce marzec to się zacznie ich okres lęgowy...
PS
Zdaje się, że już na dobre skończyło się "SOON'owanie"

Michoss
19-02-2007, 21:40
Dobrze jest tak jak jest.
Lepiej nie zmieniać, quez już powiedział dla czego :).

PS. Siemks quez. Widziałeś, beasts skasowali :)

Dr. Omader
19-02-2007, 23:31
I tak wszystkim nie dogodzimy. Sa 2 layouty na ta chwile i wystarczy. Nie tak dawno temu dodalismy wlasnie drugi. Kto woli stary, wybiera stary, kto nowy ten nowy. A i tak wszystkim nie dogodzimy.

Poza tym bylo juz duzo konkursow dla graficznie utalentowanych, teraz planujemy cos bardziej dla wszystkich :)