Pokaż pełną wersje : Szata graficzna
Fristajl
19-02-2007, 17:03
Szata graficzna strony tibia.pl powinna zostać zmieniona na nowszą i bardziej oryginalną... Ze względu na to że ostatnio pojawiło się dosyć znane forum o gothicu z taką samą skórką jak tu. Zmiencie oprawę graficzną na jakąś bardziej kolorową albo coś w stylu takim: www.gothic.phx.pl
Ta skórka wygląda jak kolor "sraczki"... :P Według mnie powinniście zmienić.
Proszę Was, abyście wyrażali swoje opinie na ten temat. Dzięki i pozdrowienia :)
Gdzie tam jakies podobienstwo widac?
Fristajl
19-02-2007, 18:00
Kurde, nie chodziło mi o stronę www.gothic.phx.pl tylko o inną stronę, która teraz niestety została zamknięta. Powiedziałem tylko, że admini tibia.pl mogliby zrobić szatę graficzna podobną do tej, która jest na stronie www.gothic.phx.pl/forum.
Korektor
19-02-2007, 18:01
@Badzo,
On podał przykład jak wg. niego wygląda oryginalna i nowoczesna szata graficzna, nie powiedział, że tibia.pl i gothic.phx.pl są podobne; czytaj uważnie.
@topic,
Tak, fajnie by było, gdyby strona miała nową grafikę. Od 3 lat jest wciąż ta sama. Problem w tym, że Drom, Mat i bosal mają i tak już sporo roboty z forum i ogólnie ze stroną, dlatego pewnie nowego wyglądu strony nie będzie. Nie w najbliższym czasie.
@down,
Niby tak, ale jednak kolory są bardzo niemiłe dla oka. Może zrobiliby jakiś layout w stylu Heroes III? Tam jest żywa, dobra wręcz bajkowa grafika, na którą chce się patrzeć. Nie jakieś wojskowe barwy i napis kolorowany gradientem. Wg. mnie teraz tibia.com ma właściwą grafikę, może rozważylibyście zrobienie podobnej?
Dwimenor
19-02-2007, 18:05
A co złego jest w aktualnej? Oczywiście jest też druga wersja layoutu, poszukaj zmieniacza na stronie głównej.
Fristajl
19-02-2007, 18:10
Jakby to powiedzieć... hmmm... w aktualnej w sumie nic nie ma złego, ale według mnie szybko się nudzi. Powinna być jakaś bardziej kolorowa, żywa... Te kolory są smutne, nudne i ogólnie chce się przy nich spać ;p
Dwimenor
19-02-2007, 18:12
Hmmm, taka żywa jak powiedzmy nowy layout tibia.com? A może żywa w znaczeniu strasznie jaskrawych i kontrastowych kolorów?
Zresztą, nie liczy się forma, a treść.
Fristajl
19-02-2007, 18:13
Aktualnie tibia.com podobała mi się bardziej w poprzedniej wersji. Ale do twojego pytania to dałbym więcej innych kolorów niż brąz i czerń.
Aktualnie tibia.com podobała mi się bardziej w poprzedniej wersji. Ale do twojego pytania to dałbym więcej innych kolorów niż brąz i czerń.
Ale strona ma byc funkcjonalna i praktyczna, piekno powinno byc dopiero na 3 miejscu...Od 4 lat siedze na tym forum i naprawde - grafika nie jest najwazniejsza :)
Fristajl
19-02-2007, 18:23
Dział, o ilę się nie mylę poświęcony jest temu, żeby użytkownicy - tacy jak ja, mogli wypowiadać się i tworzyć dyskusje na temat, który im się podoba, i który godny jest uwagi. Dlatego ja stworzyłem ten topic.
Dwimenor
19-02-2007, 18:26
A czy my ci zabraniamy? Nie:)
Po prostu pokazujemy iż zmiana layoutu nie jest potrzebna.
Fristajl
19-02-2007, 18:32
Ja uważam, że lekkie poprawienie szaty graficznej jest potrzebne, gdyż przyciągałoby więcej użytkowników niż taka smutna grafika na tibia.pl
Na innych forach update forum jest przeprowadzany najczęściej co dwa lata, a tu grafika jest ta sama już od trzech lat. Więc odpowiedź sama się nasuwa.
"Więc odpowiedź sama się nasuwa."
Że się sprawdza obecna szata?
Przy zakupie książek też mamy się sugerować okładką?
Fristajl
19-02-2007, 18:50
Nie chodzi mi o to, abyśmy sugerowali się "tylko i wyłącznie" grafiką forum, ale nie sądzicie, że poprawienie grafiki byłoby dobre dla tibii.pl? Strona nie wyglądała by tak nudnie...
A co złego jest w aktualnej? Oczywiście jest też druga wersja layoutu, poszukaj zmieniacza na stronie głównej.
Znudziła nam się?:)
$corcerer
19-02-2007, 19:27
Może tak:
Ty zrobisz nowy layout, a my go dodamy do wyboru, a jak będzie dobry to może nawet wrzucimy do defaulta, w zamian za do zostaniesz dopisany w stopce swojego layoutu?
Bystrzak
19-02-2007, 19:42
Moim skromnym zdaniem nowy layout na tibi.pl nie jest potrzebny. Mi się bardzo podoba styl "old". Nie wiem po co zmieniać i tak są dwa style.
Dark Sven
19-02-2007, 19:45
Znudziła nam się?:)
Chyba tobie...
Co wy sie tak zawzieliście, jest ładna, funkcjonalna, szybko się ładuję.
Dr.Unknown
19-02-2007, 20:07
Ja uważam, że lekkie poprawienie szaty graficznej jest potrzebne, gdyż przyciągałoby więcej użytkowników niż taka smutna grafika na tibia.pl
Tibia, zresztą, przyciąga rzeszę fanów swoją zachwycającą grafiką, z forum musi być tak samo.
Schludnie i przejrzyście jest.
Quezacoatl
19-02-2007, 21:31
Lepiej niech zostanie tak jak jest. Nie chcę żeby powtórzyła się sytuacja z czasów "ulepszania" strony głównej, którą świetnie podsumowała TA (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=98705) ankieta...
Liczy się funkcjonalność. Wprawdzie łatwo byłoby dodać kilka stylów dla forum, różniących się jedynie kolorami od obecnego, wtedy nie byłoby narzekania, że nudne kolory.
PS. Siemks quez. Widziałeś, beasts skasowali :)
:o Jeszcze nie zauważyłem... :p
Ale forum nadal chodzi, a boty latają, że hej. Wkrótce marzec to się zacznie ich okres lęgowy...
PS
Zdaje się, że już na dobre skończyło się "SOON'owanie"
Dobrze jest tak jak jest.
Lepiej nie zmieniać, quez już powiedział dla czego :).
PS. Siemks quez. Widziałeś, beasts skasowali :)
Dr. Omader
19-02-2007, 23:31
I tak wszystkim nie dogodzimy. Sa 2 layouty na ta chwile i wystarczy. Nie tak dawno temu dodalismy wlasnie drugi. Kto woli stary, wybiera stary, kto nowy ten nowy. A i tak wszystkim nie dogodzimy.
Poza tym bylo juz duzo konkursow dla graficznie utalentowanych, teraz planujemy cos bardziej dla wszystkich :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.