zaloguj się

Pokaż pełną wersje : zabicie czasu

Wilux
21-02-2007, 14:18
witam mam maly problem aktualnie mam awarie karty graficznej w zwiazku z tym jest ona wymątowana i komputer pracuje na najslabszej grafice.
Prosze was serdecznie o jakas gierke czy strone www na której jest gra która zabija czas .
;( prosze o pomoc

Max121
21-02-2007, 14:20
Ja proponuję nie grać na kompie, tylko czytać książki... Baaaardzo absorbujące...

janek@
21-02-2007, 14:22
Wyjdz na dwor i pograj sobie w noge/kosza.

Wilux
21-02-2007, 14:23
niestety leje jak .... ;/

Khan
21-02-2007, 14:24
Nom. Skorzystaj z uszkodzenia kompa i zrób sobie przerwę, przynajmniej w graniu. Już lepiej, jak musisz siedzieć przed kompem, spróbuj coś porysować, napisać, poczytać, pouczyć sie programowania, poprzeglądać net, zalożyć sobie stronkę internetową, zdefragmentować twardziela dwa razy, zrobić porządek na dyskach..

Albo rzeczywiscie - wyjsc z domu (rower, piłeczka, rolki, samotny spacer po parku z mp3ką itp)

Wilux
21-02-2007, 14:29
te zeczy co mi proponujecie robie od 2 tygodni bo karta poszła do gwarancji ;/ i mam dosc czytania, uczenia sie, grania w kosza , w piłke itp. itd. ja bym chcial jakas gierke cos jak o game czy s7.battleknight ale zeby mozna tam bylo cos robic caly czas a nie czekac albo jakas gierka RPG cos jak Adventure Quest (ne gram bo nie bende placil[kolejka]).

Khan
21-02-2007, 14:35
albo jakas gierka RPG cos jak Adventure Quest (ne gram bo nie bende placil[kolejka]).

Dragon Fable jest podobny, ale bez kolejki. No i masz drużyny zamiast jednej postaci.

Wilux
21-02-2007, 14:40
próbowalem al nie chce sie wlaczyc klikam na play i pisze loading przez 10 min ;/

kamosblue
21-02-2007, 14:40
Wez wyjdz na dwor. Pospaceruj se, i chvj ze pada, odswiez sie.

Slay
21-02-2007, 14:49
te zeczy co mi proponujecie robie od 2 tygodni bo karta poszła do gwarancji ;/ i mam dosc czytania
Jak mozna miec dosc czytania po ~2 tygodniach? Jak mozna miec dosc czytania w ogole?
FTSL

Max121
21-02-2007, 14:52
Jak mozna miec dosc czytania po ~2 tygodniach? Jak mozna miec dosc czytania w ogole?
FTSL

DOKŁADNIE ! Ja mogę czytać jedną książkę kilka razy pod rząd, np. przez miesiąc, a i tak mi się nie nudzi, bo mogę wyłapać różne smaczki...

slawekmag
21-02-2007, 15:28
www.google.pl
www.gry-online.pl
www.miniclip.com
www.battleon.com
www.mojegry.pl
www.alejaja.pl
www.smog.pl

I poprzeglądaj filmiki z przyklejonego tematu.

Glamri
21-02-2007, 16:03
Książki, twórcze hobby, jest bardzo wiele możliwości! Ja np zajmuję się muzyka w każdej wolnej chwili...

pawel The Magician
21-02-2007, 16:20
Do mnie wcale nie dociera jak moga sie komus ksiazki znudzic o.O. Komp mi sie znudzil a ksiazki czytam non-stop.

PiXik
21-02-2007, 16:27
FTSL

normalnie ,wstręt do książek ma większość młodych polaków,zaraz wyjedziesz,że pewnie większość to także analfabeci itp itd bla bla bla. Ja książek nie lubie
@@topic

www.poszkole.pl
wejdź w gry online i znajdź sobie coś dla siebie
www.kurnik.pl

chesek
21-02-2007, 16:30
Do mnie wcale nie dociera jak może się komuś gapienie w ścianę znudzić o.O. Gapienie w okno mi się znudziło, a w ścianę gapię się non-stop.

ripper
21-02-2007, 16:37
Ja książek nie lubie
I nie czytasz w związku z tym? Widać.

PiXik
21-02-2007, 16:42
zamiast książek wole poczytać artykuły w internecie, gazety.
Jest jakiś przymus lubienia książek? Czy ktoś kto nie czyta bo nie lubi jest wg Ciebie gorszy?
a co do czytania książek to bardzo rzadko .

Kele
21-02-2007, 16:47
PiXiK, czytałeś kiedyś książki inne od lektur? Zrobiłeś to kiedyś z własnej nieprzymuszonej woli? I jeśli tak, to jakie przeczytałeś? Wstręt do książek może się także zrodzić dzieki temu, że nie sięgałeś po coś dobrego.

Do tematu:
Gry planszowe, karty, malowanie, pisanie wierszy/opowiadań/felietonów, robienie strony internetowej, nauka programmingu/szkolenie się w kierunku informatyki, gry fabularne, prowadzenie i czytanie blogów innych, uczeszczanie na licznych forach dyskusyjnych, ćwiczenie umysłu/ciała, sztuki walki, medytacja, łamigłówki, krzyżówki, słuchanie muzyki, kształcenie się, robienie przeróżnych ozdób/dupereli, origami, rzeźbienie, nauka języków (także tych ze światów fantasy), czytanie ksiazek i wiele, wiele innych.

matiiii
21-02-2007, 16:49
www.google.pl
www.gry-online.pl
www.miniclip.com
www.battleon.com
www.mojegry.pl
www.alejaja.pl
www.smog.pl

I poprzeglądaj filmiki z przyklejonego tematu.

Zapomniałeś o naj..(jakiś tam)
www.gry.pl

joey
21-02-2007, 18:13
Przedpokój byś odmalował, pogapił się w gwiazdy, połaź po lesie.

Yoh Asakura
21-02-2007, 18:52
Proponuje poczytać Władcę Pierścieni, a na bardzo długi czas zapomnisz o karcie graficznej...

Zamor1
21-02-2007, 21:47
Tez nie wiem jak mozna miec dosc czytania, za duzo kompa i gry w tibie ?

Poczytaj slowniki bo te byki, ktore tutaj robisz to az zal pyte sciska.

zeczy rox i wymątowany komp !!11

Slay
21-02-2007, 21:53
normalnie ,wstręt do książek ma większość młodych polaków,zaraz wyjedziesz,że pewnie większość to także analfabeci itp itd bla bla bla. Ja książek nie lubie

polakow, powiadasz? Ze zapytam, na podstawie jakich badan ustaliles, ze wiekszosc ma wstret do ksiazek?

Asalath
21-02-2007, 22:37
ja ostatnio pogrywam w IcyTower, a jeśli Ci to nie pójdzie, to polecam sapera, albo pinballa. Na dłuższą metę dobrze jest kupić jakiś instrument (gitara elektryczna rlz) i spróbować coś z tego wykrztusić, nawet jeśli nie umiesz na niczym grać. Jeśli z góry sądzisz, że nic nie nie będzie wychodzić, poczytaj ten temat (http://ddonline.pl/forums/viewtopic.php?t=298&postdays=0&postorder=asc&start=0), a tam doczytasz się, że koleś który to rysował nie umiał wcześniej rysować. Czemu nie może tak być z muzyką?

PiXik
22-02-2007, 02:22
polakow, powiadasz? Ze zapytam, na podstawie jakich badan ustaliles, ze wiekszosc ma wstret do ksiazek?oglądaj wiadomości, tak wiem telewizja kłamie.

Slay
22-02-2007, 07:47
oglądaj wiadomości
Wszystkie o kazdej porze, na kazdym kanale.
FTSL
Albo nie.
A swoja droga mamy sprzeczne informacje, bo ja slyszalem nie o _wiekszosci_, a o _duzym odsetku_. Jak myslisz, czyje dane sa bardziej wiarygodne i dlaczego moje? =o

Adolphus Elbragol
22-02-2007, 09:32
Ja, co nigdy nie czytam lub przynajmniej mało,
Wiem, że tak jest najlepiej, jak przedtem bywało. Skad to cytat? Tylko bez googli!

janek@
22-02-2007, 10:35
@up
Slonik?

@upup
Nawet jak wogole zmienisz znaczenie tych slow to i tak kazdy wie, ze raczej mniej niz 40% spoleczenstwa czyta z wlasnej woli.

@top
A moze byc pocwiczyl swoje miesnie?

Arrivald
22-02-2007, 11:54
http://www.animacje.krzysiek.biz/?url=play&id=1548 - mysle ze ten link jest dosc adekwatny do tematu ;)

Dark Sven
22-02-2007, 17:59
@up
Strona ownuje

Zwlaszcza
"Wyslij na komurke"
XD

Delete
22-02-2007, 21:40
Ja zazwyczaj w takiej sytuacji sięgam po Pratchetta :)

King Mati
23-02-2007, 07:29
niestety leje jak .... ;/

Poczekaj jak przestanie...

Khalan Blitzhammer
23-02-2007, 17:50
Nawet jak wogole zmienisz znaczenie tych slow to i tak kazdy wie, ze raczej mniej niz 40% spoleczenstwa czyta z wlasnej woli.
Ja nie wiem. Czyżbym obracał się w zbyt inteligentnych kręgach?

Jackal
23-02-2007, 18:35
Ja czytałem Kod Da Vinci, na początku miałem (i mam) wstręt do książek ale w połowie książki nie mogłem sie oderwac ;). A wy moel moje jakie polecacie DOBRE FANTASTYCZNE książki żeby się nie można było oderwac?

@topic
Ja ci proponuje tak jak janek@ pocwiczyc miesnie.

PiXik
23-02-2007, 23:52
Ja nie wiem. Czyżbym obracał się w zbyt inteligentnych kręgach?

czytanie książek równe inteligencji ...dobre

litt
23-02-2007, 23:58
Ja czytałem Kod Da Vinci, na początku miałem (i mam) wstręt do książek ale w połowie książki nie mogłem sie oderwac ;). A wy moel moje jakie polecacie DOBRE FANTASTYCZNE książki żeby się nie można było oderwac?

Sapkowski i Pratchett, bardzo wciagaja, chociaz do tego drugiego trzeba miec odrobine oleju w glowie zeby zrozumiec wszystkie aluzje etc.

Khalan Blitzhammer
24-02-2007, 09:00
czytanie książek równe inteligencji ...dobre
Mea culpa. Wylazł brak używania języka przez te n lat...
Spróbujmy inaczej, peryfrazując:
Ja nie wiem. W moim otoczeniu proporcje wyglądają zupełnie inaczej i to ci "czytający" są w zdecydowanej większości. A "otoczenie" bynajmniej małe nie jest. Czyżbym obracał się w zbyt "oczytanych" kręgach?

Sapkowski i Pratchett, bardzo wciagaja, chociaz do tego drugiego trzeba miec odrobine oleju w glowie zeby zrozumiec wszystkie aluzje etc.
Głupio tak trochę, żeby nie zostać posądzonym o pewne rzeczy, ale...
- Sapkowski w żadnym wypadku nie jest d o b r ą fantastyką. Wtórny, nudny, przewidywalny. Generalnie można by poczytać parę pierwszych jego książek, ale to jak z oglądaniem filmu do końca. Tak więc odradzam.
- co do Pratchetta, to tylko oryginał. Polskie tłumaczenia jednak nie oddają tego, co w jego książkach najważniejsze; poza tym, też można posądzić go o wtórność i nudę.

Dobre fantastyczne? Pierwsze skojarzenie to "Amerykańscy bogowie" i "Chłopaki Anansiego" Gaimana plus "Carrie" i "Smętarz dla zwierzaków" Kinga.

Luthi
27-02-2007, 18:04
Pobaw sie cyckami.

PiXik
15-03-2007, 19:10
polakow, powiadasz? Ze zapytam, na podstawie jakich badan ustaliles, ze wiekszosc ma wstret do ksiazek?

http://wiadomosci.onet.pl/1503523,69,item.html
pozdrawiam

Hansu
15-03-2007, 19:21
pozdrawiam

To sa badania przeprowadzone przez biblioteke - oni moga napisac tylko, ze 50 % polakow wyporzycza ksiazki, a nie czyta. Wiele osob ma prywatne zbiory [czesto bardzo duze], inni porzyczaja na karte kolegi lub od znajomych, ktorzy maja takowe zbiory ;)

Bastash
15-03-2007, 19:25
To sa badania przeprowadzone przez biblioteke - oni moga napisac tylko, ze 50 % polakow wyporzycza ksiazki, a nie czyta. Wiele osob ma prywatne zbiory [czesto bardzo duze], inni porzyczaja na karte kolegi lub od znajomych, ktorzy maja takowe zbiory ;)

Ty z pewnością należysz do tych 50%.

Hansu
15-03-2007, 19:28
ajjj jeblem sie w takich słowkach :( no coz, nie bylem pewny.. kur.. ale wstyd ;/

Slay
15-03-2007, 19:29
pozdrawiam
wstręt do książek ma większość młodych polaków
Tylko 50 proc. Polaków miało w ciągu ostatniego roku kontakt z książką - z podanego zrodla.
A teraz powiedz mi, od kiedy 50% to wiekszosc. Pozniej powiedz mi, gdzie Ty widziales w tym zrodle jakakolwiek wzmianke o _mlodych_ Polakach. Bo ja nie zauwazylem. A na koniec - nieczytanie ksiazek wcale nie musi sie rownac wstretowi do nich. Czasem po prostu nie ma po co siegnac - z roznych wzgledow.

Jerkov Thundersword
15-03-2007, 19:30
a czy zastanawiałeś się kiedyś nad istnieniem świata poza twoim pokojem i szkołą? może wartoby go odkryć? najlepszym zabijaczem czasu jest komp, czasu zdrowia i najlepsza rzecz, jaka marnuje najlepszy czas w życiu- młodość.

Bastash
15-03-2007, 19:31
A wiecie, że 98% ludzi uwierzy w każde zdanie, byleby tylko zawierało dane statystyczne?

PiXik
15-03-2007, 19:34
Tylko 50 proc. Polaków miało w ciągu ostatniego roku kontakt z książką - z podanego zrodla.
A teraz powiedz mi, od kiedy 50% to wiekszosc. Pozniej powiedz mi, gdzie Ty widziales w tym zrodle jakakolwiek wzmianke o _mlodych_ Polakach. Bo ja nie zauwazylem. A na koniec - nieczytanie ksiazek wcale nie musi sie rownac wstretowi do nich. Czasem po prostu nie ma po co siegnac - z roznych wzgledow.

50%-1 książka-oni kochają literaturę
sądze że jeśli ktoś czyta książke 1 na rok to nie robi tego z miłości do książek.Te 50% Jeśli odejmiemy jeszcze z 20-10% ludzi którzy czytali tą jedną ksiązkę(a reszta nabija średnią czytając dużo częście) pozostaje nam mniejszość
Nie widziałem wzmianki o młodych polakach, można się domyśleć że wyglądać to MOżE lepiej lub troche gorzej(oczywiście nadal odejmując te 10-20%.
Wstręt do książek źle to ujalem. Pasowało by bardziej niechęć cóż za późno w 1 moge przyznać Ci rację.
aah nie ma po co sięgnąć z różnych powodów...no tak przecież książek jest tak mało i w ogóle...heh
a czy zastanawiałeś się kiedyś nad istnieniem świata poza twoim pokojem i szkołą? może wartoby go odkryć? najlepszym zabijaczem czasu jest komp, czasu zdrowia i najlepsza rzecz, jaka marnuje najlepszy czas w życiu- młodość.
jeśli do mnie mówisz to nie trafiłeś .

Slay
15-03-2007, 19:46
aah nie ma po co sięgnąć z różnych powodów...no tak przecież książek jest tak mało i w ogóle...heh
Coz, mnie sie zdarzalo wchodzic do Empiku (bo tam ostatnio 'zaopatruje sie' w lektury), bladzic z pol godziny miedzy polkami i wychodzic, bo nie znalazlem niczego odpowiedniego. A czytam naprawde sporo.
Druga sprawa, ze pewnych ksiazek naprawde za cholere nie mozna dostac, przynajmniej u mnie. A miasto spore, wojewodzkie, wiec niby nie powinno byc problemu. Dla przykladu - za Paragrafem 22, badz co badz ksiazka znana i kojarzona, ganialem po calym miescie dobre trzy miesiace, zanim udalo mi sie wyprosic odlozenie egzemplarza. W Tango w ogole musialem sie zaopatrywac u znajomych, nie wspominajac juz o ksiazkach, ktorych faktycznie NIE MA w zadnych bibliotekach. A czytanie ~400 stron z monitora to prawdziwa meka.
No i kwestia finansowa, kiedy ksiazka jest tylko w ksiegarni. Niestety, samozaparcia Karnego nie ma juz chyba nikt.
Mam dalej wymieniac?

Krzychos_CALMERA
16-03-2007, 14:20
maniak.. bez kompa żyć nie można? człowieku.. wyjdź na dwór , odwalcie jakąś manianke z kumplami, zróbcie coś bekowego... przynajmiej bedziesz miał co opowiadać wnukom " jak to wkurzyles tą babę z pod 6" ... a tak to co.. bedziesz nudził ich jak to po raz 90 przeszedłeś jakąś tam gre :D ja bym wyszedł nawet jak leje.. :D

Bastash
16-03-2007, 22:47
Mam nadzieję, że nigdy nie przestaniecie grać.

I kto to mówi..

Krzychos_CALMERA
18-03-2007, 01:54
I kto to mówi..

Ja. <10 znakow>

Bastash
18-03-2007, 16:35
maniak.. bez kompa żyć nie można? człowieku.. wyjdź na dwór , odwalcie jakąś manianke z kumplami, zróbcie coś bekowego... przynajmiej bedziesz miał co opowiadać wnukom " jak to wkurzyles tą babę z pod 6" ... a tak to co.. bedziesz nudził ich jak to po raz 90 przeszedłeś jakąś tam gre ja bym wyszedł nawet jak leje..

Nasza Święta Czwórca Mam nadzieję że nigdy nie przestaniecie grać

Święta Czwórca? To jest gra a Ty pokazujesz, że to podstawa.

Soldier_PL
03-12-2007, 22:20
A ja do ksiazek z biblioteki miejskiej i szkolnej mam obrzydzenie nic mnie tam nie interesuje nawet moje ulubione ksiazki przyrodnicze (chodzi mi o zwierzeta a nie jakies robale..)ale za to wole poczytac sobie podrecznik do histy,przyry bo niedosc ze moge dostac ocene za aktywnosc na lekcji to pani mnie pochwali :D xD a mnie tego typu bardzo interesuja a wiec gdy nic nie mam do zrobiena to sobie czytam

P.S.
Prosze was ludzie zaczynajcie zdanie z duzej litery chyba kazdy powinien o tym wiedziec.

Patton
03-12-2007, 22:30
http://pl.youtube.com/watch?v=3L2H-z5cN4w
http://pl.youtube.com/watch?v=rkg4YNBsOaw

Zobacz na to!!!!

<.<
03-12-2007, 23:13
Patton offtopuje bo ktoś go uprzedził :)

KrEmAs KAc
05-12-2007, 17:36
jak mi się nudzi to ja idę do szkoły:)

>>>Mazix<<<
06-12-2007, 21:24
10 mieś temu.. no ładnie.
Temu panu juz sie napewno nie nudzi, ale jak jeszcze to proponuje rozebrac sie i pilnowac ubrania... lub patrzec jak trawa rosnie...

WielkiSorc
08-12-2007, 00:58
http://c12.wrzuta.pl/wa2037/e6115edb00132cae459bec22/77dfa597ac463c421a42d504bbbae4074759cc50/Rocco%20One%20-%20One%20Two%20Three?type=a&key=lbGu53S7Z6&ft=f

Articuno
08-12-2007, 01:55
a podobno życie jest krótkie...

Luck99
08-12-2007, 20:19
jak mi się nudzi to ja idę do szkoły:)

Bardzo ciekawe... To ja bym chyba wcale nie chodził do szkoły bo mi się bardzo rzadko nudzi...hehehe