zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Grand Theft Auto

Diddy
23-02-2007, 22:56
Czy są na tym forum osoby które grają w gta?Jesli tak to ktora czesc najbardziej wam sie podoba i dlaczego.

predalien
23-02-2007, 23:02
Jest pewna grupa...
GTA:SA- za klimaty i za wielkość świata.

Karl0ss
23-02-2007, 23:23
@Up
Pewna grupa... Elita Plajerów
@Topic
Wybieram GTA SA za swoje możliwości, klimat średnio mi przypadł do gustu (Joł madafaka nigga, a ten to białas madafaka hołmi) choć czasem niektóre "elementy" były ciekawe. Misje niektóre świetne (wjechanie motorem to startującego samolotu itp.). A więc Mój wybór SA
chociaż możliwości jest nadal mało : P, chociaż najważniejsze są zachowane
Pozdrowienia

Diamonic
23-02-2007, 23:38
San Andreas, właśnie za klimat, rozmiar świata i nawet fajny soundtrack. ;) I tak czekam na GTA4. ;]

Vil
23-02-2007, 23:39
GTA 1 za caloksztalt.

Raul
23-02-2007, 23:41
GTA III za ogromny przeskok w stosunku co do poprzedniej części. Ogólnie nowatorskie rozwiązania, wywarła na mnie naprawdę duże wrażenie.

Monna
23-02-2007, 23:45
GTA III za ogromny przeskok w stosunku co do poprzedniej części. Ogólnie nowatorskie rozwiązania, wywarła na mnie naprawdę duże wrażenie.

Dokladnie, tez glosowalem za 3, bo przeskok od poprzedniej czesci byl naprawde duzy, tak samo jak przeskok w serii gier NBA z 2001 na 2003 ( 2002 nie wyszlo na pc ) przeskok byl ogromny, dlatego mam taka slabosc do wlasnie 2003 ;P

Walekifa
24-02-2007, 00:00
A mi się najfajniej w gta2 grało,miała swój urok. Mimo iż SA jest świetne,to to już nie to samo...

Diamonic
24-02-2007, 00:07
GTA2 można ściągnąć stąd (http://www.cda.pl/gry/gta2.php). Tak jakby co. ;) A GTA1 stąd (http://www.cda.pl/gry/gta1.php). :)

Enjoy. ;)

Vanhelsen
24-02-2007, 00:22
Z niewymienionych to GTA2 rox, po prostu gra kultowa, a z innych to GTA:VC, za przełom III w postaci grafiki 3D i za cudowne klimaty Miami lat 70'tych ;]

kamosblue
24-02-2007, 00:43
taki przeskok byl tez z fify 02 na fife 03 ;-)

Capality
24-02-2007, 00:51
Ja głosowałem na VC, bo ona ma największy klimat lat 70(tak jak ktoś UP napisał) ale gdyby były dostępne jeszcze opcje starsze to zagłosowałbym na GTA 2

Dark Sven
24-02-2007, 00:57
Żadna jakoś mi nie imponuje. Owszem pogram czasem w Vc. Ale zdarza się to rzadko.

Więc Wc

Bass
24-02-2007, 02:56
GTA Vice City <3

Ten klimat Miami...:)

Yoh Asakura
24-02-2007, 11:01
San Andreas. IMO najlepsza część cyklu, z najlepszym klimatem i największą grywalnością. Dobry pomysł na rozwijanie swoich umiejętności oraz zmiany wyglądu ciała poprzez jedzenie/ćwiczenia. Tak więc swój głos oddaje na tę część.

Fusek Knight
24-02-2007, 11:04
cudowne klimaty Miami lat 70'tych ;]

80'tych ^^

Korektor
24-02-2007, 11:19
Wg. mnie najlepsze są te:

GTA 1, bo kiedy ją dostałem zrobiła na mnie wielkie wrażenie. To była pierwsza taka gra.
GTA 2, spodziewałem się po niej czegoś więcej, ale i tak ma swój klimat. Jedyną większą wadą jest to, że pojazdy wyglądają jak UFO. Po prostu samochód z góry nie wygląda tak jak w GTA 2.
GTA 3, Pierwsze GTA w 3D. Szczególnie fajnie wspominam to, że było wiele skrytek.

Wg. mnie GTA SA pokazuje bardzo dokładnie życie w biednej dzielnicy wielkiej metropolii. Niestety gra jest bardzo nierealistyczna, a jej głównym celem jest "idź, zabij, ukradnij wóz, wysadź furę pod tamtym budynkiem". Jakoś we wcześniejszych wersjach gra trzymała swój klimat, teraz to już bezsensowne wszczynanie burd wśród murzynów.

matiiii
24-02-2007, 11:43
GTA 3
Najbardziej przypadł(a) mi do gusty bo jest ciekawie. :cup:
GTA VC
Jest dobra ale gorsza wg mnie od poprzedniczki(ka)
GTA SA
Dno. Chcieli jak najlepiej wyszło wg mnie okropnie. Nigdy w to już nie zagram.

Flisik
24-02-2007, 12:01
Najlepsze gw. mnie GTA I, a z tych trzech (nie grałem w GTA III) the best jest VC. I na 1 mieście wymiata (jeszcze mam gdzieś płytę z CD-action :p)

Suranos
24-02-2007, 12:06
Zagłosowałem na San Andreas ze względu na klimat ;)

btw.Patrzcie kogo mam w avatarze..

Bambuko
24-02-2007, 12:19
W GTA zawsze w dużej mierze chodziło o humor, tylko w I i II był bardziej "słowny", a w SA jest dużo też "pokazywanego" i dlatego może wam nie pasować... To nie niszczy klimatu, GTA zawsze takie było, ale wcześniej nie zwracaliście uwagi, bo trudniej było to zauważyć bez dobrej znajomości języka - teraz te elementy są oczywiste.

janek@
24-02-2007, 15:07
San Andreas goruje.
Cenie ja za klimat i duzo opcji. Podoba mi sie w niej latanie roznymi samolotami i plecakami. Dobre jest w niej tez umiejetnosc plywania, ktorej Nie bylo w poprzednich wersjach. (o Boze!)
Prezentuje sie dobrze.

sesaj
24-02-2007, 15:22
Gta 1 i Gta:London. Wiele czasu sie spedzilo nad tymi grami.

0lik
24-02-2007, 15:25
Dodaj do sondy GTA, GTA LONDON i GTA2 :>

Diddy
24-02-2007, 15:56
Dodaj do sondy GTA, GTA LONDON i GTA2 :>

chetnie tylko jak

Raul
24-02-2007, 17:04
@up
Już dodałem.

Nie licząc tych wersji 3D najbardziej zapadła mi w pamięć część druga. Bardzo podobał mi się klimat panujący w tamtejszych miastach. Granie w część pierwszą polegało raczej na zabawie w poprawne jeżdżenie po mieście, gdyż ze znajomością angielskiego było wtedy cienko. ;]

Necromantor
24-02-2007, 20:29
vice city bo ma to cos ;) i te klimaty ahh..

Adrian!
24-02-2007, 23:35
Najbardziej podobało mi się GTA 2 i SA, w SA wkurzajace są tylko misje na pustyni (Desert), jakbym chciał sobie polatać samolotem to bym siobie jakis symulator sciagnal czy coś :)
VC tez nie jest złe, na temat 3 sie nie wypowiem bo-mozecie nie wierzyc-nigdy nie grałem hehe :D

tibia94
25-02-2007, 10:56
Mi sie najbardziej podoba Grand Theft Auto San Andreas ale tera w nią nie gram ;( ;( ;(

Shinjix
25-02-2007, 12:05
Najbardziej GTA2. Pamietam jeszcze teraz. jak z kumplami zarywalismy noce, zeby robic sieke na miescie lub wykonywac zadania dla Yakuzy:D

IMHO pytanie w sondzie jest zle zadane. To oczywiste, ze wiekszosc osob zaznaczy najnowsza czesc. Srednia wieku forum wacha sie w granicach 12-14 lat i malo kto zagrywal sie w GTA1 w czasach jej swietnosci. A teraz, gdy "fajne" gry to np. oblivion, san andreas, DMoM&M, to takie zwykle GTA jest dla niego po prostu tandetne...

Caer
25-02-2007, 12:25
Ja sam zarywałem nocki przy GTA2, ale zaznaczyłem w sondzie GTA:SA... IMHO jest po prostu lepsze i ma ciekawszy klimat :P

Arcymag Kręgu wody
25-02-2007, 13:12
W sondzie nie ma Vice City Stories i Liberty City stories...
GTA SA za samoloty i skoki na spadochronie :D

Suranos
25-02-2007, 17:39
Panowie z Rockstar Games przeszli samych siebie tworząc San Andreas.

(nie)normalna
25-02-2007, 20:23
Hmm... I mam dylemat...
W GTA grałam... To była moja pierwsza gra ;D Bardzo fajna. Czasem spędzałam z 2h na graniu w to (wiem, że to mało(tzn. jak dla kogo...), ale wtedy rodzice nie pozwalali mi na więcej - 3 klasa podstawówki ;D )
W GTA London grałam również, ale nie przypadła mi do gustu tak jak zwykłe GTA.
GTA2... Ach... była świetna (Yakuza rulez xD)
GTA3... Wielki przeskok, jak już moi przedmówcy pisali. Nad pewną misją spędziłam kilka dni (gdzie trzeba było stragany Cartelu rozwalić ;d)
GTA Vc... też bardzo dobra, ale, wg mnie, już nie taka jak III. GTA III mi się bardziej podobało np. ze względu na bardziej... realistyczną (?) grafikę. Po prostu, bardziej mi się podobała.
W GTA SA nie grałam. M. in. dlatego, że nie mam DVD :/
Podsumowując... stawiam na III :D Ale decyzja była trudna (sentyment to wcześniejszych części...)

Maniack
25-02-2007, 20:34
na moim kompie również pierwszą grą było gta 1, w które to od jakiegoś tygodnia od czasu do czasu znowu gram.

Jackal
26-02-2007, 15:33
Boze... co was tak podnieca SA... ja przeszedłem SA 2 razy i już rzygam kałem wyobrażając sobie misje w SA -.-... VC było krótke (w 2:31 h przeszedłem), GTA 3 była świetna i taka pozostanie.

Max121
26-02-2007, 15:43
Gta Vice City rządzi... Klimat, misje, postacie, po prostu najlepsza część...

Bakuo
26-02-2007, 15:46
Gta 2 rox, chyba zaraz sobie pogram! ;s

Bartek153
26-02-2007, 15:54
gta;sa kocha mza ten klimat w stylu yo nigga :D najlepsze radio to oczywiscie w stylu rap radio los santos i jak kazdy sie domysla moje ulubione miasto to tez los santos ;D

Kwadratowe Koło
26-02-2007, 19:05
GTA to kiedys bylo cudo ^.-
Pamietam jak zawsze sie jezdzilo po miescie by rozjechac gang i zobaczyc napis 'GOURANGA!' : ), lub szukanie czolgu.

London - W te czesc malutko gralem. Ale co pamietam to fajne bylo rozjezdzanie golebi i lebki policjantow na gorze w okraglych helmach : )

Gta 2 miala swietny klimat. Grafika poprawiona i wybor miedzy dniem/noca. Pokazna ilosc broni (laser byl tylko w 2 ; p, nie zrobili go w innych czesciach)

3 - Wielki przeskok w 3d, helikoptery, statki, ludzie sie roznili od siebie, chociaz i tak czesto tych samych sie spotykalo. AI poprawione w porownaniu do poprzednich czesci. Nieskonczona ilosc zyc/zlapan przez policje. Chociaz strasznie wkurzaly mnie te 'rece - mloty'

VC - Odwzorowanie terazniejszosci. Z jednej strony miasto ma same hotele, neony wszedzie, bogate samochody. Z drugiej dzielnie opanowane przez gangi. Stare domy, bieda, 'kaszlaki'. I klimat koszuli hawajskiej. Duza nowosc to jest to, ze sie nie tonie jak sie wejdzie po kostki do wody : ), rowniez ingerowanie w ubior nasz.

Liberty City Stories - W ta czesc nie gralem, wydana na gejboja.

SA - Wprowadzona duza roznorodnosc dzialan. Gralem pare razy tylko u kolegi, ale widzialem, ze jetpack jest, mysliwce, plywanie, grubniecie/chudniecie, i inne simowate rzeczy.

Vice City Stories - Wydane na PS2. Rowniez nie gralem ; [

Ciekawe komu sie bedzie chcialo to czytac ^.-

Edit

Glos na gta2, za swietny klimat i rozrabianie z flamerem krecac sie w kolko.

Maniack
26-02-2007, 19:20
właśnie, kto mi powie gdzie znaleźć czołg w gta1 bo już zapomniałem przez ten czas.

predalien
26-02-2007, 19:45
@ Kwadratowe Koło
VC odwzorowanie teraźniejszości, ciekawe. A GTA 3 to rok 2150?

Khalak
26-02-2007, 20:13
Dobra sonda B)
Ja osobiście mam sentyment do GTA 2 i Vice City. Jednak wolę VC... ten klimat... Miami nocą, hawajska koszulka i radio Espantoso :cup:

Bambuko
26-02-2007, 20:23
Koło, ty grałeś, czy oglądałeś okładki?
GTA to kiedys bylo cudo ^.-
Pamietam jak zawsze sie jezdzilo po miescie by rozjechac gang i zobaczyc napis 'GOURANGA!' : ), lub szukanie czolgu.
Gang? Biegający wyznawcy Hari Krishny są gangiem? No tak, mogłeś się zasugerować ich gangsterskim wyglądem, wybaczam.

Gta 2 miala swietny klimat. Grafika poprawiona i wybor miedzy dniem/noca. Pokazna ilosc broni (laser byl tylko w 2 ; p, nie zrobili go w innych czesciach)

3 - Wielki przeskok w 3d, helikoptery, statki, ludzie sie roznili od siebie, chociaz i tak czesto tych samych sie spotykalo. AI poprawione w porownaniu do poprzednich czesci. Nieskonczona ilosc zyc/zlapan przez policje. Chociaz strasznie wkurzaly mnie te 'rece - mloty'
To gdzie się nie różnili? ;/ Po co piszesz farmazony o AI, wystarczy popatrzeć na daty wydania gier... AI w GTA3 i tak jest straszne.

VC - Odwzorowanie terazniejszosci. Z jednej strony miasto ma same hotele, neony wszedzie, bogate samochody. Z drugiej dzielnie opanowane przez gangi. Stare domy, bieda, 'kaszlaki'. I klimat koszuli hawajskiej. Duza nowosc to jest to, ze sie nie tonie jak sie wejdzie po kostki do wody : ), rowniez ingerowanie w ubior nasz.
Dokładnie! Patrzę przez okno i widzę... No, nic nie widzę, moje blokowiska są za młode. Trudno. A w GTA3 nie było podziału na bogatsze i biedniejsze części miasta? Gdzie tu jakieś zmiany? Miami to nie NYC.

Liberty City Stories - W ta czesc nie gralem, wydana na gejboja.
Pan Szanowny Pan by się obraził raczej.

SA - Wprowadzona duza roznorodnosc dzialan. Gralem pare razy tylko u kolegi, ale widzialem, ze jetpack jest, mysliwce, plywanie, grubniecie/chudniecie, i inne simowate rzeczy.
Tutaj dopiero byś zobaczył dzielnie opanowane przez gangi! I stare domy! Bieda! Narkotyki! Gangsta rap! A druga strona, kasyna, bilard, wille i aleja gwiazd... Kurza stopa! I fast-foody! I wsio!

Vice City Stories - Wydane na PS2. Rowniez nie gralem ; [
Dzięki za info.

A o GTA Advance nie słyszałeś? Skoro opisujesz nawet gry, w które nie grałeś, to opisz całą serię.

Kwadratowe Koło
26-02-2007, 20:59
Nie, nie slyszalem.

Z ta terazniejszoscia, chodzilo mi o... przeszlosc? Chyba tak ^.-

Ten gang to jak nazwac omfg. Wyznawcy presleya/zbior metali/w*****eni dresi/chuj_wie_co

Z tym AI - bynajmniej lepsze od poprzednich

Nie poznalem dokladnie SA. Dlatego wyogolnilem.

Shubik
27-02-2007, 22:51
VC - bo mi działała płynnie ;)

Idk
27-02-2007, 23:04
Grand Theft Auto to byla gra. Pamietam do teraz jak w nia gralem i jak sie jaralem gdy znalazlem garbuska na wielkich kolach, tak to byly czasy.
Szkoda ze wiekszosc ludzi glosuje za tym co ma lepsza grafike ... a nie na grywalnosc

Rayza
27-02-2007, 23:14
Aj Lof Gta.VC is bardzo hajne :p
======
Ja najbardziej lubie vice city Szalone lata 70.80.90 \m/ XD
Uwielbiam Motorek....

Tompior
27-02-2007, 23:24
Mnie ciekawi, dlaczego z gta sa wywalili centra handlowe, do ktorych daloby sie wejsc :(

PanKracy
27-02-2007, 23:44
W GTA 2 najbardziej lubiałem czołgi xD. Można było jeździć do woli, dopoki nie przyjechalo wojsko. I ten klimat. Szkoda ze nie mam juz tyle czasu co kiedys, zebym mogl sobie znowu pograc...
A teraz zdecydowanie jestem za GTA SA. Bardzo ciekawe misje. Owszem, niektóre mi sie nie podobaja, np zrzucanie bomb z samolotu, ale ogolnie jest miod.

Bambuko
28-02-2007, 16:35
Z ta terazniejszoscia, chodzilo mi o... przeszlosc? Chyba tak ^.-

Może "ówczesność"? Najlepsze określenie.

PanKracy
28-02-2007, 17:09
Wie ktos moze jak odpalic GTA2 pod windows XP?

Kwadratowe Koło
28-02-2007, 19:02
@up

Trzeba specjalna wersje sciagnac, albo crack chyba. Cos takiego sciagalem. Wpisz w gógle gta 2 xp czy cos ;]

Diamonic
28-02-2007, 19:25
Ściągnij GTA2 z www.cda.pl ; ]

Gallar
01-03-2007, 20:58
Jedyneczka i dwójeczka oczywiście. Te nowe to jakieś takie, idźcie mi z tym, klimat po drodze zgubiło.
Pamiętam jak całe dnie siedziałem u kumpla, jak nie miałem jeszcze kompa na gta 2 i szukaliśmy takich, uhm.. nie pamiętam jak to sie nazywało, autka takie z numerkami na górze.
Albo jak miałem moją 133mhz 16mb ram :3.
I miotałem w jedynkę, ale że wtedy mój angielski był na wysokim poziomie, to całość gry ograniczała się do sieki na mieście = )