Pokaż pełną wersje : [Ankieta] Jak dobrymi jesteście uczniami
paweltoja
24-02-2007, 12:50
Półrocze dobiegło końca, skoczyły się ferie.
Proszę odpowiedzieć na pytanie:
- Jak dobrymi jesteście uczniami
Ankieta Liczbowa, zaznaczamy średnią...
.................................................. ..
Calen Futh
24-02-2007, 13:00
No wiesz, ja juz ferie miałem z miesiąc temu xP
trzecia gimnazjum -Średnia 4.6+ (Jedna ocena wiecej i srednia paskowa).
Te wyniki w nauce jakoś nie przychodzą mi trudno. Ucze sie stosunkowo mało a oceny mam dobre- głównie uważam na lekcjach i to jest klucz do dobrych not.
@2down: Pierwsza oznacza mniej niż 5 (Chodzi o przedział od 4.6 do 5), a druga powyzej 5.
3.2
W tym półroczu jednak zamierzam znacznie poprawić średnią gdyż idę do średniej szkoły.
Edit:
Pomyliłem się, miałem 3,5
Khalan Blitzhammer
24-02-2007, 13:01
To ja zapytam: jaka jest różnica między ">5" i "powyżej 5.0"?
@dwa posty wyżej: za moich czasów ">5" znaczyło "większe od 5".
slawekmag
24-02-2007, 13:02
4,31 ale będzie lepiej. Miałem pod koniec roku wyjazd i nie mogłem poprawić paru sprawdzianów. W podstawówce na koniec 6 klasy miałem 5,4.
@up
autor sondy źle użył znaku większości. Czytaj. mniej niż x.
~5.2, maturalna, jedno z najlepszych liceow w wojewodztwie.
Shanhaevel
24-02-2007, 13:11
Cholera, źle zaznaczyłem, miało być poniżej 5, a nie 4,5... Na półrocze 4,83.
Klasa II gim.
3.43
Najgorsza średnia w życiu. Nigdy nie miałem poniżej 4.10 a co ciekawe w Tibie nie gram od wakacji :|
3 gim : /
>down
A ja rok temu 4.48 xD
@up
3.47 huehuehu, nie martw sie. To tez moja najgorsza srednia ; d
@top
Rok temu mialem 4.0
Calen Futh
24-02-2007, 13:24
Proponuje by każdy przy średniej pisał w której jest klasie.
Colo_2006
24-02-2007, 13:35
Mam srednią 4,5 i to mi wystarcza w zupelnosci ( 3 gim )
Diamonic
24-02-2007, 13:35
Nie wiem, koło 2.4 xD nauczciele nie pozwalają nic poprawiać, a ja się uczyć nie lubię...;p Aha, no tak, 1-sza klasa technikum telekomunikacyjnego... Ludzie nie idzcie do technikum, nie opłaca się!;f
Likierki
24-02-2007, 13:36
4,14 1 gim.
predalien
24-02-2007, 13:47
4.1- I gimnazjum, jak na razie najgorsza średnia.
Zagłosowałem na <5.
W rzeczywistości mam cztery koma dziewięć. :)
Pierwszy rok informatyki.
3,54 ;)
Ludzie nie idzcie do technikum, nie opłaca się!;
Tak.. gadaj bzdury dalej.
@topic
Średnia? pf! nie patrze bardzo na nią z przedmiotów zawodowych mam oceny 3-4 zależy jak i kiedy, na koniec semestru miał bym po 4 z w/w przedmiotów jak bym nie zawalił sprawdzianów (jeden napisany na =2 :P a inny na 1 i poprawiony na -3 - bywa pod końcem nie chciało mi się uczyc xD). Reszta?
Hmm... to zależy z jakich, matma 2 (co i tak na 18 jedynek i jedną 3 to dobry efekt ;d), polski 3 itd :) każdy ma swoje lepsze i gorsze strony :) (lub te nudzące tu: WOK i przedsiębiorczość:P). Ogólnie średnia wyszła z pewnością pona 3 pewnie w okolicach 3.5 co i tak jest dobrym wynikiem ;P. Patrząc na to, że prawie wcale się nie ucze ;d.
Dark Sven
24-02-2007, 14:39
3.7 Najgorsza, w moim życiu.
Jednak nie ma co... Przedmioty matma i chemia sux, a z anglika i z gegry nauczycielki to suki, zawzięły się na mnie i nie chciały dać 4 :<
..::QRAS::..
24-02-2007, 14:40
tech. handlowe 2,55
Diamonic
24-02-2007, 14:47
Tak.. gadaj bzdury dalej.
Daj mi chociaż jeden dobry powód, dla którego ktoś miałby iść do technikum. Tylko nie to, że zawód dostajesz, bo po tym i tak cię nigdzie nie przyjmą.
Ocena 4.34 z 2 klasy gim.
Przez 2 z J.Polskiego ;( ;( ;(, a mialem:
fiza 5
chem 5
biola 5
mat 5 itd...
;( ;( ;(
Jednak pne do przodu jak dzikus. W podstawowce mialem 2,2 ^^.
@edit
Facet podemna dobrze gada. Mojej siostrze po technikum (krawcowym?) nie przyjeli jeszcze. (a ma 21 lat)
>Diamonic
1? Proszę bardzo.
Idziesz do technikum samochodowego, czy jak to tam się zwie. Kończysz z wyróżnieniem. Zaczynasz bawić się w składanie starych samochodów. Dostrzega Cię znany projektant samochodowy, wyjeżdżasz do Mediolanu, gdzie pracujesz nad nowym modelem Lamborghini. Zarabiasz krocie.
mimo ,że ucze się najwięcej od lat to z średnią niewiele wspólnego ma , w gim możnabyło olewać i średnia 4.0> teraz olewasz nie zdajesz ;) i średnia plus minus 2.8/3.2 ;) tak jest w moim liceum na oko,dużo zależy od tego gdzie się chodzi.(od nauczycieli o od nas samych także)
Liceum ogólnokształcące, klasa mat-inf, średnia 4,0 (jedna z najgorszych w klasie ;'( ) z tego co wiem to moje LO miało w zeszłym roku 4 miejsce w wynikach matur w województwie.
Cholera, źle zaznaczyłem, miało być poniżej 5, a nie 4,5... Na półrocze 4,83.
Klasa II gim.
Ja niestety mam gorszy wynik mimo takiej samej średniej, ale jestem dopiero w 6 klasie... Ale poprawie się. Mam zamiar mieć pasek (z ocen wychodzi jak co roku, ale sprawowanie o..o). Jednak sam siebie uważam za dobrego ucznia.
http://img457.imageshack.us/img457/1784/komentarzgf7.png
Daj mi chociaż jeden dobry powód, dla którego ktoś miałby iść do technikum. Tylko nie to, że zawód dostajesz, bo po tym i tak cię nigdzie nie przyjmą.
Podaj mi chodź jeden dobry powód dla którego miał bym nie chodzić do technikum?
Poniekąd powód? praktyka zawodowa prócz tego, że uczysz się na dany zawód (który można znaleźć znam kolegów, którzy pracują w danym zawodzie i poniekąd chodzą na studia), to masz pewną praktyke. Po LO? miłego szukania pracy. To, że jest więcej nauki to chyba proste... przecież nie przychodzisz do pracy tylko robić sobie kawe.
Korektor
24-02-2007, 15:53
Jeha, zaraz powtórzy się to co było w temacie o sprawności fizycznej.
@topic,
Zazwyczaj dobrze się uczyłem. Miałem kilka wpadek jak np. 4,2 w 1 liceum, ale zazwyczaj byłem powyżej 4,5. Chociaż tutaj przynajmniej nie koloryzujecie rzeczywistości na taką skalę jak wtedy.
@down,
Normalnie kocham te Twoje "celne riposty" :*
edit,
Kocham również Twoje zapędy do zwierząt.
@topic,
Zazwyczaj dobrze się uczyłem. Miałem kilka wpadek jak np. 4,2 w 1 liceum, ale zazwyczaj byłem powyżej 4,5. Chociaż tutaj przynajmniej nie koloryzujecie rzeczywistości na taką skalę jak wtedy.
Jesli wszystko co mowisz jest prawdą, to jestes wywadzacym sie z klasy wyzszej super human'em.
@up
A ja normalnie kocham Twoje flamewaroskie zapedy i karmienie trolli.
Bartek11
24-02-2007, 16:02
Na półrocze 4.6 miało byc 5.0 ale moze bendzie na koniec :P:P
Khalan Blitzhammer
24-02-2007, 16:05
Nie przesadzasz aby? Średnia na poziomie 3,5 (a taka jest tu moda) wcale nie jest żadnym wybitnym osiągnięciem...
edit:
Po LO? miłego szukania pracy.
Pierwszą pracę znalazłem jakies półtora miesiąca po ukończeniu LO. Bez znajomości i bez układów.
slawekmag
24-02-2007, 16:06
>Diamonic
1? Proszę bardzo.
Idziesz do technikum samochodowego, czy jak to tam się zwie. Kończysz z wyróżnieniem. Zaczynasz bawić się w składanie starych samochodów. Dostrzega Cię znany projektant samochodowy, wyjeżdżasz do Mediolanu, gdzie pracujesz nad nowym modelem Lamborghini. Zarabiasz krocie.
Kupiłeś sobie nową meblościankę?
@Bartek11
Mam nadzieję, że nie bendzie.
@up
U mnie ostatnio jest moda na same pały. Kto ma 4.0 jest już kujonem -.-
Hmm, w 6 klasie miałem 5.4
Teraz, w 1 gim mam 4.82.
Następne półrocze może być lepsze, bo zaczynają się konkursy, ale nie wiadomo jak będzie z chęciami ;p
2.4 albo 2.6, w kazdym razie najgorsza srednia w klasie ~~ 3 klasa technikum ekonomicznego ((; fajna szkola, nie trzeba nawet miec ksiazek i zeszytow zeby zdac ^_^
4,8, II gim. W sumie to nie wiem czy dobrze zaznaczyłem.
Diamonic
24-02-2007, 17:49
Podaj mi chodź jeden dobry powód dla którego miał bym nie chodzić do technikum?
Poniekąd powód? praktyka zawodowa prócz tego, że uczysz się na dany zawód (który można znaleźć znam kolegów, którzy pracują w danym zawodzie i poniekąd chodzą na studia), to masz pewną praktyke. Po LO? miłego szukania pracy. To, że jest więcej nauki to chyba proste... przecież nie przychodzisz do pracy tylko robić sobie kawe.
W Polsce ciężko jest o jakikolwiek zawód, więc liczenie na to, że znajdzię się taki, na który się uczyło jest mało prawdopodobne.
Średnia trochę poniżej 3,5 - 1 klasa dobrego liceum. Btw opcje w ankiecie są bez sensu, znaki powinny być na odwrót.
Technika są stratą czasu - może i masz jakiś tam zawód, ale niestety, przedmioty humanistyczne są zaniedbane. Jednakże, myślę, że przydałoby się zakazać wstępu do liceów dla uczniów z zachowaniem poniżej poprawnego:P
Moja średnia na semestr wynosi 5,2. Wystarczy, jak na semestr.
Och, zapomniałem dodać. Klasa druga gimnazjum.
W Polsce ciężko jest o jakikolwiek zawód, więc liczenie na to, że znajdzię się taki, na który się uczyło jest mało prawdopodobne.
No tak jak się siedzi na 4 literach zamias szukać to tylko się ględzi, że nie ma pracy... jakoś znajomi czy też nawet mój brat problemu nie mieli, zaczynali od jakiś słabych zarobków, ale kończyli na pracy do której się uczyli.
Technika są stratą czasu - może i masz jakiś tam zawód, ale niestety, przedmioty humanistyczne są zaniedbane.
Przepraszam Cię bardzo, ale czy Ty myślisz, że w technikum to masz tylko przedmioty zawodowe?
Pierwszą pracę znalazłem jakies półtora miesiąca po ukończeniu LO. Bez znajomości i bez układów.
Owszem, nie mówie, że po LO nie można znaleźć pracy.. ale to chyba oczywiste, że pracodawca woli osobe z wykształceniem i praktykami zawodowymi.
gavreonien
24-02-2007, 19:31
Całe gimnazjum obleciałem na 4.3, 1 i 2 klase liceum na 3.5, a na półrocze klasy maturalnej mam 3.6 :)
A co do zawodu, zgodzę się, że lepsze jest technikum/zawodówka, by go dostać.
4,17, 3 gim, na koniec staram się bardziej podciągnąć.
Myślę, że dobre liceum jest lepsze od technikum.
Khalan Blitzhammer
24-02-2007, 19:43
Owszem, nie mówie, że po LO nie można znaleźć pracy.. ale to chyba oczywiste, że pracodawca woli osobe z wykształceniem i praktykami zawodowymi.
To ciekawe, skąd się bierze gros ofert dla ludzi z wykształceniem średnim ogólnokształcącym i bez doświadczenia?
spider-bialystok
24-02-2007, 19:53
Rowno 3.5, obecnie I klasa jednego z lepszych liceow w miescie.
cinas1990
24-02-2007, 20:01
średnia 2.7:(
klasa 1 technikum
;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
3.0 1 tech inf. Nie ma źle : ) mogło być lepiej.
Nie porównujcie technikum do liceum. Liceum jest dobre dla ludzi którzy chcą mieć prace na myślenie oczywiście po LO trzeba iść na studia. Technikum jest bardziej dla prac technicznych (mechatronik, technikum samochodowe itp).
ja 4.0 :<
ale moj kumpel z ławki 5,4 na półrocze ^^
3.0 1 tech inf. Nie ma źle : ) mogło być lepiej.
Nie porównujcie technikum do liceum. Liceum jest dobre dla ludzi którzy chcą mieć prace na myślenie oczywiście po LO trzeba iść na studia. Technikum jest bardziej dla prac technicznych (mechatronik, technikum samochodowe itp).
albo np. technikum informatyczne, typowo fizyczna praca.
Necromantor
24-02-2007, 20:23
3.7 1 gim ;/ (nie bic)
To ciekawe, skąd się bierze gros ofert dla ludzi z wykształceniem średnim ogólnokształcącym i bez doświadczenia?
Straszne, czy już nie można dobrze przeczytać mojej wypowiedzi?
mechatronik
No nie!:) zawsze jak mówiłem, że jestem na tym kierunku wszyscy się pytali: "A co to?". A tu takie zaskoczenie ;P.
Khalan Blitzhammer
24-02-2007, 20:41
Straszne, czy już nie można dobrze przeczytać mojej wypowiedzi?
Nawet mimo kilkuletniego braku kontaktu z językiem nie wydaje mi się, żebym źle Cię odczytał. Skoro twierdzisz inaczej, to wytłumacz mi przesłanie poprzedniego posta.
Bo odebrałem go tak, jak był napisany. Pracodawca woli osoby z wykształceniem i doświadczeniem (w formie praktyki w zawodzie). Więc skoro tak jest, to jak wytłumaczysz istny natłok ogłoszeń, w których nie wymaga się ani wykształcenia zawodowego, a ogólnokształcące, ani doświadczenia? Mówię oczywiście o zawodach, które mogą być wyuczone w technikach/zawodówkach/etc.
Nietypowy
24-02-2007, 20:46
1 lic prof zarządzania informacją ... Średnia 3.53 xD heeh Nie jest źle, ale mogłoby być lepiej :D ... pzdr :p
Na półrocze 4.6 miało byc 5.0 ale moze bendzie na koniec :P:P
Pewnie j.polski Ci obniżył średnią.
@Topic
4.0
Bo odebrałem go tak, jak był napisany. Pracodawca woli osoby z wykształceniem i doświadczeniem (w formie praktyki w zawodzie). Więc skoro tak jest, to jak wytłumaczysz istny natłok ogłoszeń, w których nie wymaga się ani wykształcenia zawodowego, a ogólnokształcące, ani doświadczenia? Mówię oczywiście o zawodach, które mogą być wyuczone w technikach/zawodówkach/etc.
WOLI. Wybacz, ale jeśli twierdzisz, że pracodawca wybierze Ciebie a nie osobe która ma jakieś doświadczenie, nawet gdy napisał, że poszukuje osoby bez doświadczenia. Owszem, jest też więcej spraw...
..::QRAS::..
24-02-2007, 21:43
mnie denerwuje w tym temacie taka rzecz jak dzieciaczki tutaj niektore wypowiadaja sie ze pod koniec 6 klasy mieli ponad 5 srednia co mnie tam obchodzi podstawowka teraz licza sie licea technika oraz studia , powinny byc tez jakies kryteria od jakiej klasy te srednie zbieramy.
albo np. technikum informatyczne, typowo fizyczna praca.
Czy ja gdzieś wspominałem o pracy fizycznej? =<
3,41 w pierwszej klasie liceum. Szok po gimnazjum. ; ) Myślę, że dlatego tak słabo chociaż spodziewałem się gorszych wyników bo z gimnazjum wyszedłem z 4,0 a podobno jak się idzie do licka to ma się o 1,0 słabszą średnią. ; )
Vanhelsen
24-02-2007, 22:15
Oj widać kiepsko u ciebie z matmą od tibii...
>5.0 i "większe od 5.0" to to samo..., troszkę znaczki ci się pomieszały ;)
3.0 - ale i tak semestralnych nie liczę. Najniższa semestralna ever: 2,75, najniższa końcowa ever 3,1
5.2 i jestem z tej ocenki bardzo zadowolony ;]
Na tle klasy jestem całkiem niezuy ^.^
BTW Razi mnie il. osób, która ma średnią ~3,5
Dla mnie to by była totalna porażka :/
~Ghand
EDIT:
Zapomniałem powiedzieć, że jestem w I klasie gimnazjum -.^
Jednak poziom w tej placówce <nazwy nie podam, bo po co :P> jest naprawdę wysoki i ciężko wyciągnąć more niż 5,0
Pablofrs
24-02-2007, 23:16
To zależy też od poziomu jaki reprezentuje szkoła.
Ja np. mam ledwo 3 z polaka ( 3 gim) a miałem 41 punktow z testu probnego z J.p
3,38
U mnie sprawa jest prosta. Przez całą podstawówkę i gimnazjum trzymałem się powyżej 5.0, a test końcowy zaliczyłem na 90%+. Dostałem się do liceum, które ma opinię najlepszego w mieście i zaniechałem nauki takich przedmiotów jak: matma, fizyka, biologia, chemia. Wyrabiam z nich niezbędne minimum, a większy nacisk kładę na inne przedmioty. Może to błąd, ale to mi ten błąd odpowiada.
3.9 at the moment.
/ rozmowy na temat przewagi liceum nad technikum i odwrotnie to jak kłótnia między fanami metalu i hh...
4,25
druga srednia w klasie ( I technikum),
ps. ni smiac sie z poziomu mojej klasy B)
3.94, 3 rok studiow.
Szczerze wspolczuje ludziom ze srednia ponizej 3.
Khalan Blitzhammer
25-02-2007, 08:54
Wybacz, ale jeśli twierdzisz, że pracodawca wybierze Ciebie a nie osobe która ma jakieś doświadczenie, nawet gdy napisał, że poszukuje osoby bez doświadczenia.
Bo wybierze. Z autopsji i kilkuletnich obserwacji.
mnie denerwuje w tym temacie taka rzecz jak dzieciaczki tutaj niektore wypowiadaja sie ze pod koniec 6 klasy mieli ponad 5 srednia co mnie tam obchodzi podstawowka teraz licza sie licea technika oraz studia , powinny byc tez jakies kryteria od jakiej klasy te srednie zbieramy.
Podliczamy sobie w liceum i technikum średnią razy dwa xD
Zupka_Chinska
25-02-2007, 13:37
Obecnie I gimnazjum > 5.24
6 klasa podst. > ok. 5.9
Podstawową zasadą jest, żeby uważać na lekcji, reszta już przychodzi łatwo ;-).
@up
Taaak uważaj na lekcjach od 8 do 16 :D. Jak już wspomniano w gimnazjum i podstawówce to łatwo mieć wysoką średnią. Sam w gimnazjum miałem zawsze powyżej 4,5 a w podstawówce powyżej 5.
Czarna_Mamba
25-02-2007, 17:07
Ja swojej średniej podawać tutaj nie będę, w każdym bądź razie powyżej 5.0.
Nie dość, że wysportowani, to jeszcze jacy inteligentni. Widać tibijczycy są przyszłością naszego narodu :>
Jak widzę ile osób ma tak wysoką średnią, to aż się głupi czuje :(
Dark Sven
25-02-2007, 17:39
@up
Prawda :<
Chyba musze zacząć grać w tibie.
Nosferatu
25-02-2007, 18:01
I nie zapominajcie ze znaja po 3 i wiecej jezykow!
Arrivald
25-02-2007, 18:47
Jak widze ludzi z podstawowki chwalacych sie srednimi 4.5+~ to zal mi dupe sciska, zadne osiagniecie. W liceum to dopiero sie zaczyna rzeznia ;<
3,07 ale to juz liceum.
W gimnazjum nigdy nie spadlem ponizej 4,0 ;)
Dark Sven
25-02-2007, 19:05
I nie zapominajcie ze znaja po 3 i wiecej jezykow!
I do tego wszyscy są już w Liceum/technikum. Przypomnijcie mi, ile wynosiła średnia wieku? 13?14?
Jak widze ludzi z podstawowki chwalacych sie srednimi 4.5+~ to zal mi dupe sciska, zadne osiagniecie.
A ja tylko w 4 i 6 klasie przekroczyłem 4,5 i to minimalnie.
Za to w gimnazjum nigdy nie mialem powyżej 4.
Myślę, że stać mnie na więcej, ale nigdy się nie uczyłem, bo jestem zbyt leniwy ;]
Ja rowzniez jestem leniwy. W podstawowce mialem najwieksza 4.4 srednia, a tu w gimnazjum teraz mam 3.3 tez dobrze :D
Michalinho
25-02-2007, 20:40
4.8 a wzorowego nie miałem bo zaledwie dobre zachowanie :evul:(V podstawówki) pod koniec zeszłego roku miałem 5.1 (IV)
Milan ognia
25-02-2007, 20:41
3 gim, wiem, że ponad 5.1 ale dokładnie nie liczyłem.
3 gim, wiem, że ponad 5.1 ale dokładnie nie liczyłem.
o qw. z czego ocena celujaca?
>2up
Plastyka, Muzyka, Informatyka, WF
Tak trudno z tego mieć 6? ;> Nie mówię, że ten kto nie ma jest jakiś dziwny bo ja np. z Plastyki nigdy 4 nie przekroczyłem : D
Od 3 podstawówki poprzez całe liceum nie przekroczyłem średniej 3,0. za to mature zdalem na czworkach, nic sie nie uczac. Jak widac jak sie chce to mozna ;) Teraz w wojsku srednia z wf'u mam 4,5 a ze specjalistyki 5 ^^
Pozdrawiam
Szer. Grue
Edek Rozprowacz
27-02-2007, 23:57
Klasa Maturalna.. troszkę powyżej 3,7 =]. Bójcie sie gimnazjaliści nie wiecie co to znaczy sie uczyć ten smak poznacie w szkole średniej. BTW.. za 66 dni matura 8o
Vansider
28-02-2007, 08:21
Ja przez 6 lat podstawówki nie mogłem przekroczyć średniej 3.0 xD
czarnyziutek1337
28-02-2007, 09:50
Ja jestem w szóstej klasie i na pierwsze półrocze mam 5.0.
Mając na uwadze to, że w podstawówce oceny gorszej niż 4 się praktycznie nie da dostać, nie przyznawałbym się.
Diamonic
28-02-2007, 18:17
Mając na uwadze to, że w podstawówce oceny gorszej niż 4 się praktycznie nie da dostać, nie przyznawałbym się.
Ja nie przekroczylem nigdy 4.5 w podstawowce (przynajmniej z tego co pamietam, a ja mam takie dziury, ze... ;d)
wystarczy chcieć?jeśli robisz rozróby nie uważasz na lekcjach i w domu tego nie nadrobisz w 90% przypadkach masz tą średnią poniżej 4.0. Jeśli natomiast masz spokojną klasę w miare to możesz w podstawówce na podstawie słuchania zebrać pasek .
z tego co pamiętam to w podst średnia miałem koło 4.2-4.5
Dark Sven
28-02-2007, 18:26
Uwierz mi, widać.
>Vansider
Niewątpliwie masz się z czego cieszyć.
Chesterkaa
28-02-2007, 19:02
Wydaje mi sie, ze oceniacie "wartosciowosc" czlowieka po jego ocenach... blad. "Ma srednia ponizej 4,5 i jest dla mnie tepakiem, bo jak mozna miec w podstawowce srednia ponizej 5?? " Wiele razy to slyszalam... Nie kazdy musi miec srednia powyzej 4,5 zeby byl inteligentnym i pelnowartosciowym czlowiekiem.
W mojej podstawówce, uczniów z taką średnia + sprawiających problemy wychowawcze przenosili do szkoły specjalnej.
Diamonic
28-02-2007, 19:26
Wydaje mi sie, ze oceniacie "wartosciowosc" czlowieka po jego ocenach... blad. "Ma srednia ponizej 4,5 i jest dla mnie tepakiem, bo jak mozna miec w podstawowce srednia ponizej 5?? " Wiele razy to slyszalam... Nie kazdy musi miec srednia powyzej 4,5 zeby byl inteligentnym i pelnowartosciowym czlowiekiem.
Zgadzam się. ; ]
Zgadzam się. ; ]
A ja nie. Kto tu ocenia kogo wartościowość? Podajemy swoje średnie a najwyraźniej Van~ był dumny z tego, że taką osiągnął.
Diamonic
28-02-2007, 19:52
A ja nie. Kto tu ocenia kogo wartościowość? Podajemy swoje średnie a najwyraźniej Van~ był dumny z tego, że taką osiągnął.
Chyba nie zrozumiałeś. ; ] Chodziło o ogół, że ludzie ocieniają innych po ich średnich, to jest tak jak ocienianie po wyglądzie. ;-p Nie tyczyło się tylko tego tematu. Przynajmniej ja to tak odebrałem. ; ]
Chesterkaa
28-02-2007, 19:55
Zreszta byl taki koles co napisal, ze nigdy nie mial sredniej powyzej 3 czy jakos tak. I zobacz ile negatywnych komentarzy xd "ooo ja bym sie nie przyznawal, bo to siara" itd, itp ;]
pzdr
Nawet gdy bedziesz jezdzil w podstawowej na 2 i tak mozesz wszystko nadrobic.
U mnie w gimnazjum praktycznie mielismy na poczatku to samo co w podstawowce.
@up
Chesterka ma racje. i niom zafsze mjala ;p
Vansider nie jestes sam. ;p Sam mialem 2.4 srednia przez wszystkie klasy podst. (prawdy nie ukryjesz) x]
Prawdziwe nauczanie dopiero sie zaczyna w gimnazjum/liceum.
Chesterkaa
28-02-2007, 20:25
Mmmm no bez przesady. Aczkolwiek tu jestem pewna w 100%, ze mam racje. Jak ktos sie ze mna nie zgadza to trudno ^^
MATI9630
01-03-2007, 00:45
Ja swojej średniej podawać tutaj nie będę, w każdym bądź razie powyżej 5.0.
Dalej nie otrzymałem zdjęcia zeskanowanej karteczki ze średnią niby 6.0. ; o Kujon:<
I gim, 4.86, nieźle, zwłaszcza, że się mało uczę ;] A na drugi semestr i tak 5.0 bedzie min. ^^
@Van i inni
Moze i czlowieka sie nie ocenia po sredniej, ale skoro przez 6 lat sp nie przekroczyl 3.0, to chyba o czyms to swiadczy. Nie, nie o lenistwie - o lenistwie by to swiadczylo jakby sie chodzilo do LO/techn., ew. gim, ale SP? Dajcie spokój, przecież to sielanka...
Jerkov Thundersword
01-03-2007, 04:32
Oceny nie odzwierciedlają tego jak dobrym jesteś uczniem z kilku względów.
1. Każda szkoła ma inną skalę ocen (bardziej bądź mniej surową), co szczególnie tyczy się liceów.
2. Oceny można podbijać, podlizywać się itp.
3. Można ściągać, a to wcale nie świadczy o tym, że jesteś dobrym uczniem, ewentualnie dobrze oszukujesz.
Przykład:
Moja szkoła- kara za ściąganie- pierwszy raz: dwie niedostateczne ze sprawdzianu/testu/kartkówki, drugi raz: 1 na semestr z danego przedmiotu
Aby mieć 5 na semestr z danego przedmiotu nie można mieć żadnej oceny składowej poniżej 5.
Punktowanie na kartkówkach, sprawdzianach itp: poniżej 60% poprawnych odpowiedzi- niedostateczny, powyżej 80% poprawnych odpowiedzi- 3, 90% poprawnych odpowiedzi- 4 aby otrzymać 5 należy zdobyć 100%, sa też sprawdziany, z których najwyżej można uzyskać 4.
Spróbujcie wypracować tutaj sobie średnią 4, jeżeli wam to się uda, to jesteście naprawdę dobrymi uczniami, btw kilka osób już próbowało ściągać, trochę miejsc się zwolniło... =)
O naszej inteligencji świadczy nasze zachowanie, pasje, sposób działania itp itd... ogólnie o inteligencji człowieka nie świadczy żaden papier czy liczba, ale on sam...
U nas w szkole są tacy kretyni, że w mojej klasie najwyższa średnia to 4.8, a na drugim miejscu 4.5, potem ja z 4.3 (z lenistwa). Za to w przeciwnej najwyższa średnia to 4.0...
Swoją drogą to u nas są na serio tolerancyjni ludzie :P Kumple ze starszych klas rzucali zużytą srajtaśmą, a kumpel hodował ziemniaki w szafce ;]
Kaiba_Valoria
01-03-2007, 09:32
A myślałem że ja najgorzej :D .
Ja miałem od 4 klasy do 6 tak:
4.2 <4
3.8 <5
3.2 <6 ;(
A potem do anglii wyjechałem :confused:
@Jerkov Thundersword:
OMFG! Co to za szkoła zwyczajna czy jakaś elytarna? W naszej szkole 1 z jakiejkolwiek pracy klasowej = 1 na semestr. Jak ma być klasówka to pochód jak na ścięcie.
@Top:
ja miałem w zeszłym roku 4 na koniec, a w tym też 4 na semestr, chyba tylko raz miałem 4.5 w 3 podstawówki a tak to co rok 4.0 non stop aż do 2 gim. xD podobno używam kodów xD
Chesterkaa
01-03-2007, 11:40
Moja srednia maksymalna to 4,1 i to w podstawowce... Teraz wole nie mowic, bo 3mies do szkoly nie chodzilam i ledwo zaliczylam semestr. Mam wielu znajomych, ktorzy maja srednia ponizej 3 i sa naprawde zajebi..... ludzmi :D Wlasnie sa rozne wymagania... Moj chlopak np. w gim mial srednia cos kolo 4,8 teraz jest w 2kl lo i ma srednia ponizej 3 O_o Ale wsumie gowno mnie to obchodzi na jakich ocenach zalicze byle zdac bez poprawek. Moze mam za niskie ambicje. Ale mam sporo wad i nie mowie tu tylko o dyslekcji, dysortografii czy dysgrafii mam to i jescze pare innych O_o ucze sie, a wciaz to za malo :p i tak laduje na sredniej ponizej 3,5 i tak wiec juz mi all wisi wsumie :P
pzdr
Ja wbijam w to dosłownie, poprostu zależy mi na tym żeby kończyć klase bez żadnych poprawek jak kolega wyżej, moi rodzice mi powiedzieli, że jeżeli chce się uczyć to mam się uczyć, jeśli nie to nie, później może mi to zaszkodzić, ale ja wiem swoje że muszę przechodzić z klasy do klasy bez żadnych problemów, myśle że zawsze klasy ostatnie są najważniejsze tzn, 6 klasa podstawówki, 3 gimnazjum itd. Aktualnie jestem w 2 klasie gimnazjum i mam średnią 2.80~
Oczywiście w 3 klasie postaram się podchodzić po 4.0, aby dostać się do jak najlepszej szkoły =)
Pozdro nie brać tego do siebie, to była moja wypowiedź na temat nauki :) hehe
3majcie się
Chesterkaa
01-03-2007, 13:07
Mala poprawka kolezanka * :D Hehehe no ale ciesze sie, ze nie niestem sama xd
Hehe, Ty też dobrze myślisz, ale miałem na myśli kolegę który pisał coś na temat zdawania bez poprawek, co do Twojej wypowiedzi, również znam sporo osób którzy myślą tak jak ja, nauka im za świetnie nie idzie, a są naprawdę rozsądniejsi od tych którzy mają 4+ ; 5+[średnią]. Każdy ma swój styl, robi jak chce ^.^
@Edit
Jeszcze chciałem dodać, że normalna sprawa że jeżeli ktoś się uczy np pierwsza, druga, klasa gim, to wiadomo że w 3 mu pójdzie lepiej niż np osobie która sobie zlewała przez 2 lata. Ja osobiście staram się uważać na lekcjach, myślę że większość rozumiem, ale nie chce mi się tego wykorzystywać wole to wykorzystać w klasie 3 ;-) Pozdro
Chesterkaa
01-03-2007, 13:46
A no to wybacz :D Mea kulpa ; < Wsumie co racja to racja ;p Ale wiesz ja kazdego roku od jakies 5kl szkoly podstawowej obiecuje sobie, ze bede sie uczyc :D a i tak nic potem z tego niewychodzi ^^
pozdro
Znam to :)
Ale ja mam np. świadomość że nie chce mieć jakiegoś podstawowego wykształcenia... i jestem pewny że w 3 klasie wezmę się za naukę tak samo jak w podstawówce ^.^
Po za tym najważniejsze jest to że mi rodzice to wynagradzają :cup: tzn dobre wyniki na półrocze/koniec roku. :)
pozdro
Chesterkaa
01-03-2007, 16:41
no zobaczymy :P mam nadzieje ze mowisz prawde i ze Ci sie to uda... bo ja jestem zbyt leniwa zeby do ksiazek sie dosiasc xd
MMUnderground
01-03-2007, 18:24
Przestancie grac w tibie a napewno bedzie lepiej -. -
Chesterkaa
01-03-2007, 18:27
ja w tibie nie gram -.-
Jerkov Thundersword
01-03-2007, 18:32
Przestancie grac w tibie a napewno bedzie lepiej -. -
W moim przypadku to nic nie zmieni, zawsze mam lepsze rzeczy do roboty niż nauka, a radzę sobie bezproblemowo ze szkołą...
Kwadratowe Koło
01-03-2007, 18:57
5.09 1 gim
A w tibie gram sporadycznie ^.-
MMUnderground
01-03-2007, 20:23
masakra niedosc ze wszyscy z tego forum maja olimpijskie wyniki w sporcie to jeszcze sa geniuszami! tibia przyszloscia narodu ...
: |
Redknapp
01-03-2007, 20:29
masakra niedosc ze wszyscy z tego forum maja olimpijskie wyniki w sporcie to jeszcze sa geniuszami! tibia przyszloscia narodu ...
Na podobnej zasadzie każdy 8-12 lvl z Calmery grozi mi huntem na jakimś egzotycznym serwerze swoim "201 ek" ("mam bochy i paca!11!1!1111"). Ale nam się high-lvlami (a przy okazji olimpijczykami i geniuszami:P) obrodziło. :O
@Topic
U mnie 4,5. Trzecia gimnazjum. Zero nauki. Z drugiej strony, to zabawne jak z roku na rok moja średnia spada. xD
Dark Sven
01-03-2007, 20:37
Nie wspominając o tym, że większość ma kolegów mistrzów.
@down
nadzieje, ze w tym polroczu lepiej mi pujdzie z J.Polskiego. ;p
Powodzenia -.-
A w jakim przedmiocie sie specjalizujecie?
Ja w matematyce, biologi, chemi i fizyki (5 z wszystkich).
Mam nadzieje, ze w tym polroczu lepiej mi pujdzie z J.Polskiego. ;p (2 :/)
U mnie zeby dostac 6 z jakiegos przedmiotu trzeba wstapic do konkursu wojewodzkiego 0.o.
Mimo tych wszystkich ocen i tak liczyc sie bedzie umiejetne wykorzystanie wiedzy lub ciala.
P.S.
Ostatnie pytanko: W jaki sposob sie uczycie?
czytacie? kojarzycie? a moze zapamietujecie kazda literke w ksiazce? XD
Shanhaevel
01-03-2007, 21:45
A w jakim przedmiocie sie specjalizujecie?
Ja w matematyce, biologi, chemi i fizyki (5 z wszystkich).
U mnie zeby dostac 6 z jakiegos przedmiotu trzeba wstapic do konkursu wojewodzkiego 0.o.
Mimo tych wszystkich ocen i tak liczyc sie bedzie umiejetne wykorzystanie wiedzy lub ciala.
P.S.
Ostatnie pytanko: W jaki sposob sie uczycie?
czytacie? kojarzycie? a moze zapamietujecie kazda literke w ksiazce? XD
Widać.
Hmmmmm, czy to są jakieś podteksty...? =]
Ja specjalizuję się w biologii (6, za olimpiadę). Reszta przedmiotów jak chemia (5), fizyka (5-), geografia (5) już nie, ale mi wychodzą.
MMUnderground
01-03-2007, 21:53
ja mam propozycje: niech zostanie utworzona partia polskich tibijczykow!! przebijecie pis i po!! jak mozna nie glosowac na mistrzow "uzywania ciala" i do tego geniuszy!! plax
Chesterkaa
01-03-2007, 22:47
pisu nic nie przebije ;/ a ja sie czuje jak tepak wsrod Was ;/
a co Ty się ludzi czepiasz??... Każdy ma swój styl i nie powinno Cię to zbytnio interesować jak jesteś kozak w nauce to fajnie cieszę się, ale nie każdy nim musi być, bo nie każdego to kręci, a to jak nam się życie ułoży nie zależy tylko od nauki więc trochę rozwagi!
X(
pisu nic nie przebije ;/ a ja sie czuje jak tepak wsrod Was ;/
Ale daj se spokój =D... Omg jakiś klient że się uczy to jego sprawa, jeśli wiesz, że se dasz rade w życiu, to nie musisz się tak czuć, znam wiele sytuacji gdzie ludzie z podstawowym wykształceniem wybili się wyżej, niż Ci którzy mają wyższe etc, nie mówię że chce mieć podstawowe, lecz sugeruje tu, żeby nie poniżać ludzi którzy mają gorsze średnie, ważne jest to żeby zdawać. Dam przykład kolegi z klasy, jego ojciec w 2 klasie nie zdał z fizyki, z innych przedmiotów miał 3/4/5, a teraz jest kierownikiem Orlenu w Płocku :p
Tak że, proszę o wielką rozwagę.
Pozdrawiam.
najgorsza ocena. Hehe Podstawówka 5 klasa ocena na koniec roku 2.91 :D ale tera jestem w 6 klasie i sie poprawiłem chociaż nigdzy nie mialem średniej większej od 4.08o
najgorsza ocena. Hehe Podstawówka 5 klasa ocena na koniec roku 2.91 :D ale tera jestem w 6 klasie i sie poprawiłem chociaż nigdzy nie mialem średniej większej od 4.08o
^^ W gimnazjum pare razy będziesz kiblował jeje a co dopiero w liceum :P
Mój kolega mówi teraz, że jesteś tłuk do kwadratu o ile wiesz o co chodzi ; o
MMUnderground
02-03-2007, 17:53
a co Ty się ludzi czepiasz??... Każdy ma swój styl i nie powinno Cię to zbytnio interesować jak jesteś kozak w nauce to fajnie cieszę się, ale nie każdy nim musi być, bo nie każdego to kręci, a to jak nam się życie ułoży nie zależy tylko od nauki więc trochę rozwagi!
X(
ty jestes glupi slepy czy poprostu nie rozumiesz slowa pisanego?
^^ W gimnazjum pare razy będziesz kiblował jeje a co dopiero w liceum :P
Mój kolega mówi teraz, że jesteś tłuk do kwadratu o ile wiesz o co chodzi ; o
mam paru znajomków którzy jakoś w gimnazjum przez taką średnią w podstawówce nie kiblowali, niektórzy potem wybrali zawodówkę inni liceum i jakoś żyją i zdają
Chesterkaa
02-03-2007, 23:05
Wydaje mi sie, ze duzo zalezy od naszych ambicji i myslenia o przyszlosci. No i od mocnego charakteru... Moj brat siedzi teraz w UK i postanowil sobie, ze jezeli uda mu sie nauczyc czegos dopiero wtedy bedzie mogl w cos pograc czy siasc do komputera. Jak narazie mu sie to udaje z tego co wiem, ale ja az tak silnej woli nie mam.
ty jestes glupi slepy czy poprostu nie rozumiesz slowa pisanego?
Dobra, nvm ja z Tobą się kłócił nie będę i radzę nie ubliżaj mi, bo źle na tym skończysz, jak na razie proszę o nie komentowanie moich odpowiedzi, tym samym ja nie będę komentował Twoich.
Pozdrawiam.:baby:
Mi sie coś zdaje ze może zdam gimnazjum bez kiblowania (Postaram sie) ale na niskich ocenach ale wiesz dla mnie ważne żeby zdać. Ale nie mogę kiblować najgorsza rzecz w życiu...
Jerkov Thundersword
04-03-2007, 21:12
Mi sie coś zdaje ze może zdam gimnazjum bez kiblowania (Postaram sie) ale na niskich ocenach ale wiesz dla mnie ważne żeby zdać. Ale nie mogę kiblować najgorsza rzecz w życiu...
W gimnazjum ludzie zdają nawet z jedynkami, w niektórych szkołach tak jest. Gimnazjum jest obowiązkowe, i niechętnie trzymają uczniów. A co do zdania w liceum... Chodziłem do szkoły regularnie, 0 nieobecności, aż zachorowałem i 2 tygodnie mnie nie było. 2 tygodnie to 14 lekcji matematyki, i o tyle byłem do tyłu, że nie podniosłem się do końca semestru i mam 1 na semestr... A gimnazjum zdałem nie ucząc się, więc, jeżeli masz ze zdaniem kłopoty w gimnazjum, to dobrze ci radzę, wybierz zawodówkę i nie martw się o nic.
@up
A nie mogłeś pytać co było na lekcjach i sam się tego uczyć?
Dlatego przysiądz się do nauki, póki czas. Jak czegoś nie rozumiesz chodź na wolontariaty, korki i próbuj zrozumieć tego czego nie jesteś w stanie ^^,
Lepiej kiblować niż zostać usuniętym ze szkoły. A później z drugiej.
Zdecydowanie nie polecam.
Chesterkaa
07-03-2007, 12:09
Ani to ani to nie jest dobre ^____^ Ja mam fobie szkolna i rzygalam w 1kl gim przed pojsciem do szkoly i plakalam wiec co by bylo jak bym nie zdala ? O_o wole niewiedziec :D pozatym 4 raz zmieniac klase/szkole ... echh ;/ Niewyobrazam sobie tego .
I tak wiadomo, że większość z was nie podaje swojej prawdziwej średniej. Pamiętajcie, uczycie się nie dla cyferek, tylko dla wiedzy, która być może zaprocentuje w przyszłości.
Średnia ~4,3 na półrocze I klasy liceum, gimnazjum i podstawówka 4,0 powyżej, prawie w ogóle się nie uczę. B)
Dartra_rokstayrers
07-03-2007, 23:12
A ja sie ucze i 3,5 mam :D (opłaca sie :))
tylko chciałbym 4.0 bo tera 6 kalsa i musze sie postarać od tego moja przyszłość zależy
A ja sie ucze i 3,5 mam :D (opłaca sie :))
tylko chciałbym 4.0 bo tera 6 kalsa i musze sie postarać od tego moja przyszłość zależy
W 5 klasie uczysz się i masz 3.5? o.O
5.14 bo się nie przykładałem zawaliłem anglika i chemię <4> aha (3gimnazjum)
4,3 - 1 gim ;P
ale to na półrocze. Bo pani od plastyki i pan od informatyki sie na mnie uwzieli, bo mnie nie lubią ;P
Ja szczególnie dobrze się nie ucze, chcoaizx mam takie mozliwosci, i wiem ze to moja wina. Wogóle w gimnazjum jakoś inaczej ;D Idzie mi lepiej z tych przedmiotów z których w podstawówce miałam lepsze oceny :D
Moja najwyzsza srednia to 4,8 w 6 klasie ;P
Conrado_161190
08-03-2007, 17:17
No ja tak mieszcze się miedzy 3,0-3,5. Różnie bywa. Moje rekordy to 2,4(1 klasa Gim) i 3,9(6 klasa podstawówy) :p
Jerkov Thundersword
11-03-2007, 01:19
@up
A nie mogłeś pytać co było na lekcjach i sam się tego uczyć?
W tej szkole rozszerzonej matematyki nie nauczysz się nie będąc na lekcjach.
Bez omówienia tematu przez nauczyciela jest to po prostu niemożliwe. A podczas nieobecności zaległości zawsze odrabiam z dnia na dzień.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.