Pokaż pełną wersje : Knight a Guardy\Zolwie\Scaraby
pyrkosz19
24-02-2007, 15:22
Witam. Chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej expić knightem ze skillami 80\80 EQ:
-Bright Sword
-Giant Sword
-Medusa Shield
-Warrior Helmet
-Knight set
Chodzi mi konkretnie o Żółwie, Scaraby czy Guardy (Drawfy). Gdzie będzie dobry exp i gdzie mi sie zwróci z największą nawiązką? I brać uhy czy mf i exurować się?
Jezeli macie jakies inne dobre propozycje co do expienia napiszcie.
Z góry dzięki
Pyrkosz ;)
Nie jest to kolejny temat typu gdzie expić ze skillami xx\xx. Chciałbym się dowiedzieć gdzie najlepiej expić knightem ze skillami 80\80 EQ
haha :D
a co do tematu to raczej na zolwiach bedzie najwiecej expa na godzine.. moj kumpel 72 ek wyciaga po 50+k/h i duzo mu sie zwraca kasy..
Guardy odpadają, scaraby są dość dobre, ale radze Ci żołwie tak jak mój poprzednik i tez tam sie najwięcej zwraca.
Zdecydowanie najbardziej będą się opłacać żółwie. Jeszcze mi się na scarabach nie zdarzyło przekroczyć bariery 30k/h expa (może dlatego, że rzadko tam expie) podczas, gdy na żółwiach udało sie to bezproblemowo ;]. I IMHO zdecydowanie manasy - zawsze to wpadnie trochę do mlvl'a.
Żółwie, używaj manasów ale weź też uhy ;P :D
Na scarabach mozesz expic ... Ale jak masz dostep do laguny to lepiej na zolwiach i zabach ... bo wiecej kasy leci =]
a jaki masz lvl?
z lvlem 40+/- mozesz wymiatac na zolwiach -2 oraz -3
z 50-55 lvlem zacznij -4 i git
pyrkosz19
25-02-2007, 21:59
Dostep na laguny? Tzn.? Quest na nie trzeba miec?
Owszem. PACC też jest wymagany, mam nadzieje że wiesz?...
pyrkosz19
25-02-2007, 22:19
Ze PACC to wiem. Na scaraby tez. Sie sklada ze jutro kupuje PACC'a i chce sie mniej wiecej zorientowac. Niekiedy jest tak ze trzeba jakies questy robic i dlatego pytam. Gdzie znajde dokladniej te zolwie? I ile expa dam rade nabic moim knightem na 1h? Tak zeby sie za mf zwrocilo? (Moj knight na poczatku tematu)
Na żółwie można się dostać płynąc żółwikiem z wyspy Meriane niedaleko Liberty Bay. Jednakże aby dostać się na tą wyspę trzeba zrobić prosty quest u NPC Eleonore która znajduje się w jeden z rezydencji na LB.
Odnośnie expa to wszystko zależy od ilości ludzi na serwerze i ilości ludzi w samej jaskini. Przy przyzwoitych warunkach powinieneś wyciągnąć 30k/h z gsem przy stracie około 60-80 manasów na 60k expa. Przy tak słabym eq manasy beda szły jak woda, ale i tak wyjdziesz na +.
Możesz spróbować również z bsem i shieldem z fulla atakiem ale wtedy nie licz na rezultat większy niż 23k/h.
jak ja tu widze niektore odpowiedzi to mnie krew zalewa...
po 1 na scarabach sie nie oplaca expic moze zezwgledu na kase ;p
po 2 tylko i wylacznie zolwie!!. Zeby sie tam dostac potrzebny jest wykonany Eleonora Quest(jakies 2h roboty). Exp jest tam dobry ja jestem sorkiem i wyziagam na -3 jakies 25k/h a knight bedzie okolo 40-45k/h. Exp wylacznie na -2 -3 -4 bo na powierzchni zbyt duzo toadow a one zadaja 10-20 ale jak sie zbierze z 5 naraz to moze byc ciezko + zolwie to juz wogule..., dlatego polecam Ci wlasnie nizsze poziomy. Kasy bedzie jakies 4k/h ale radze Ci wziasc duuzo mf jak i uhow zeby na sam poczatek wszystko wybic jak nie bedzie wybity resp zeby puzniej se spokojnie expic, resp bardzo szybki ;p .
ale sie rozpisalem ufff xD
jak ja tu widze niektore odpowiedzi to mnie krew zalewa...
po 1 na scarabach sie nie oplaca expic moze zezwgledu na kase ;p
po 2 tylko i wylacznie zolwie!!. Zeby sie tam dostac potrzebny jest wykonany Eleonora Quest(jakies 2h roboty). Exp jest tam dobry ja jestem sorkiem i wyziagam na -3 jakies 25k/h a knight bedzie okolo 40-45k/h. Exp wylacznie na -2 -3 -4 bo na powierzchni zbyt duzo toadow a one zadaja 10-20 ale jak sie zbierze z 5 naraz to moze byc ciezko + zolwie to juz wogule..., dlatego polecam Ci wlasnie nizsze poziomy. Kasy bedzie jakies 4k/h ale radze Ci wziasc duuzo mf jak i uhow zeby na sam poczatek wszystko wybic jak nie bedzie wybity resp zeby puzniej se spokojnie expic, resp bardzo szybki ;p .
ale sie rozpisalem ufff xD
Ty to masz tempo gratuluje ci jak quest Elonory 2 h robiles to chyba 8 lvl
smigales. Ja 41 ms w 30min to zorbilem ale ty zapewne afk godzinke byles ...
@Kiro
Jak zobaczylem twoja odpowiedz to mnie krew zalala....
Na scarabach jest w c**j kasy za przeproszeniem (mozna powiedziec ze spada troszke wiecej na zolwiach ale to juz na ukrytych scarabach -3)
Wlasnie na ukrytych -3 wyciagalem moim knightem na 65 lvl 30k/h... W caly dzien robilem tam lvl z 5 bp manaskow a kasy mialem jakies 20k za to. Wiec 15k na plusie. Na zolwiach na 40~ lvl manasy schodza szybciej niz jakiemus 60~ ek bo ten 40 lvl oczywiscie leczy mniej hp za pomocy exury niz ten 60~. Ja na 50~ lvl na zolwiach wychodzilem na 0, wiec on bedzie mial lepszy zarobek na "ukrytych" scarabach. Niestety niemoge powiedziec gdzie one sa ;D.
PS. ty ladnie musiales sie wlec tym "swoim" sorciem jak robiles Eleanore Quest 2h >.< 20 lvl szybciej go zrobi.
Lukas Hiper
26-02-2007, 21:09
żółwie ! !
mój kolega tam expi i czasem wychodzi na "+" a czasem na "0". :P
On ma 40lvl to może się mało zwraca ale u Ciebie powinno być więcej na "+"
Pozdro.
AnDrEw350
01-03-2007, 12:40
witam jestem knightem skille 76/74 lvl 49 czy z gsem oplaci mi sie exp na żółwiach? no i ile k expa/h wyciagne :p
eq:golden armor,royal helmet,steel boots,platinum amulet,crown legs nie będe mówil o shield skoro będe bił z gs:P
Maciek008
01-03-2007, 17:11
haha :D
a co do tematu to raczej na zolwiach bedzie najwiecej expa na godzine.. moj kumpel 72 ek wyciaga po 50+k/h i duzo mu sie zwraca kasy..
moze 70k na godzine odrazu? ja expie na -2 85 ek z gs i maxymalnie wbijam te 35k na godzine a jak gadalem z kolega 140~ ek mowil ze tam max 50k exp wbija jak lata po wszystkich pietrach
Maciej the Sorcerer
01-03-2007, 17:16
Tak musisz mieć zrobione pewien quest . Wejdż na tibia.org i w rogu masz dział questy potem go(tego questu) tylko wyszukaj .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.