PDA

Pokaż pełną wersje : Final Fantasy 10 - poradnik

PinGOnE
24-02-2007, 19:58
Postaram się pisać wszystko alfabetycznie, żeby można było wszystko łatwiej znaleźć

Spis treści:

1. Aeony
a) Valefor
b) Anima
c) Yojimbo
d) Magus Sisters

2. Celestial Weapons (ostateczne bronie)
a) Tidus
b) Auron
c) Yuna
d) Kimahri
e) Lulu
f) Rikku
g) Wakka

3. Monster Arena / jeszcze pisze
4. Overdrives / jeszcze pisze
5. Sphere / jeszcze pisze
6. Dobre statystyki / jeszcze pisze

1. Aeony
Wypisze tylko Aeony dodatkowe i te które mają coś do odkrycia. Reszta z nich to zwykłe summony, które nie mają niczego dodatkowego.

a) Valefor
Pierwszy Aeon którego możemy używać. Jedyne co warto o nim wiedzieć to to, że posiada ukryty Overdrive. Aby go zdobyć trzeba udać się do sklepu w Kilika. Babka zacznie opowiadać o swoim psie. Teraz idź na północ do domku i „pogadaj” z psem. Wlasie od niego dostaniesz nowy Overdrive.

b) Anima
Anima jest chyba najpotężniejszym Aeonem w grze. Jeśli dobrze się nią zaopiekujesz to bedzie umiala wykożystać wszystkie czary i umiejetności. Nie jest łatwo ją zdobyć. Aby tego dokonać należy :
1. Wykonać wszystkie zagadki (ukryte skrzynie) we wszystkich pozostałych świątyniach ! (Besaid, Macalania, Djose, Zanarkand, Kilika).
2. W Airshipie wpisać współrzędne (X=14 Y=56). Przeniesiemy sie do miejsca w którym Tidus wylądował po wielkim boom :). Idziemy caly czas na pólnoc aż dojdziemy do basenu i wskakujemy tam. Nareszcie bedziemy mogli odegrać sie na tej poczwarze, która nas na początku pogoniła. W skład drużyny będą wchodzic : Tidus, Wakka i Rikku. Potworek ma tylko (a może i aż 30.000HP).
3. Po pokonaniu pokraki płyniemy do wejścia do świątyni. Znajdziemy tam posągi oznaczające każde odwiedzone przez nas miasto. Jeśli jakas statua nie jest aktywowana musicie lecieć do danego miasta i rozwiącać zagadkę. Tutaj napisze która statua oznacza które miasto:

Besaid_______Bevelle
Macalania____Djose
Zanarkand____Kilika
Gdy wszystkie będą aktywne wystarczy odebrać nagrode :)

c) Yojimbo
Zeby go dostać trzeba przygotować sie na wiekszy wydatek. Czeka on na nas w Cavern of the Stolen Fayth. Trafić tam można wychodząc północnym wyjściem z Calm Lands i przechodząc pod mostem na kolejnej mapce. Gdy do niego dojdziemy spyta nas w jakim celu chcemy go mieć w swojej drużynie. I tutaj potrzebne są nam pieniążki. Pierwsze 2 odpowiedzi sa cholernie drogie dlatego proponuje wybrać tą 3-cią. Gdy Yojimbo napisze nam sugerowaną stawke to my piszemy dokladnie POŁOWE tego co on. Gdy cena dojdzie do 250.000 zgadzamy sie, a on przyłączy sie do drużyny. Pamiętajcie że podczas walki trzeba mu płacić za kazde udeżenie (zauważyłem też że gdy płacimy 666gil cześciej wykonuje on swoje "Zanmato" czyli zabijanie przeciwnika 1 ciosem).

d) Magus Sisters
Jesli chodzi o moc to właśnie one są najpotęzniejsze ze wszystkich Aeonow, lecz nie mamy nad nimi całkowitej kontroli co czyni Anima'ę lepszym wyborem w trudnych walkach. Aby je zdobyć należy :
1. Mieć wszystkie pozostałe Aeony (Animę i Yojimbo również)
2. Musicie pokonać Aeony Belgamine która czeka na nas w Remiem Temple (aby tam dotrzeć musimy na Chocobo podjechać do południowego wyjscia z Calm Lands i poszukać tam złotego piórka leżącego na ziemi. Bedzie ono w samym rogu. Naciskamy wtedy X i Chocobo przeskoczy na inna platforme). Gdy ją pokonamy dostaniemy Flower Sceptor.
3. Trzeba złapać KAŻDEGO potwora z Mount Gagazet, aby odblokować specjalnego potwora w Monster Arena (jak łapać potwory napisze w części dotyczącej Monster Areny). Gdy nam to sie uda dostaniemy również Blossom Crown.
Gdy mamy oba przedmioty idziemy raz jeszcze do Remiem Temple i otwieramy przejscie.

--------------------------------------------------------------------------------

2. Celestial Weapons

Celestial Weapons są to bronie ostateczne. Mają dopasowane umiejętności do właściciela i są to najpotężniejsze weapony w grze. Od razu uprzedzam, że żeby je zdobyć trzeba sie naprawde napocić i spedzić kilka bądz kilkanaście dodatkowych godzin gry.

Pierwsze co musimy zrobić to zdobyć Celestial Mirror. Aby tego dokonać udajemy się do Calm Lands, bierzemy Chocobosa i idziemy do "wejścia" Calm Land. Nie wchodzimy w nie tylko szukamy złotego piórka leżącego nieopodal. Gdy zobaczymy piórko naciskamy X i ptaszyna poleci na platforme niżej. Wchodzimy w kanion i docieramy do Remiem Temple. Nie wchodzimy jednak do świątyni, lecz skrecamy w prawą strone. Powinien tam na nas czekac kolejny Chocobo . Gdy na niego wsiadziemy rozpocznie sie mały wyścig z ptakiem znajdującym sie po 2 stronie światyni. Musimy dotrzec do srodka areny jako 1. Po drodze nie otwieramy żadnych skrzyn i nie zbieramy niczego (chwilowo nie jest to potrzebne a nie mamy czasu żeby sie w to bawić). Gdy wygramy otrzymamy Cloudy Mirror.

Teraz udajemy sie do Macalanii szukamy najpierw kobiety z dzieckiem stojacych przed rozwidleniem drog. Rozmawiamy z kobieta i dowiadujemy sie ze szuka ona swojego meza (nie zawsze jednak chce o tym wspominac, dlatego meczcie ja tak dlugo az wspomni cos o nim). Idziemy wiec szukac uciekiniera. Znajduje sie on w miejscu gdzie czekala druzyna, gdy Tidus "plywal" z Yuna w jeziorku. Powiadamiamy go o tym ze zona go potrzebuje i wracamy do kobiety. Tym razem zgubila syna. Wchodzimy zatem na "swietlista scieszke" i znajdujemy go (na rozwidleniu skrecamy w zaulek). Pogadaj z chlopakiem i zapamietaj dobrze to miejsce. Teraz podchodzimy do tego czegos duzego na koncu zaulku, po czym zamieniamy Cloudy Mirror na Celestial Mirror.

Pierwsza i najłatwiejsza część za nami. Teraz potrzebujemy itemów do stworzenia naszych broni (kazda postać potrzebuje innych itemow i kazda z nich ma inne misje do spelnienia).

a)
Tidus potrzebuje : Caladbolg, Sun Crest, Sun Sigil.

Caladbolg - Aby go zdobyc lecimy na Calm Lands. Bierzemy Chocoba i jedziemy na północny-zachód mapki. Zobaczycie ze stoi tam gosciu ktory nie chce nas przepuscic w mini wąwóz. W takim razie idziemy do trenerki Chocobo i bierzemy udział w jej 4 wyścigach. Gdy skonczymy straznik pojawi sie blisko nas. Zagadujemy do niego i po rozmowie idziemy znowu do mini wąwozu. Teraz juz nikt nie blokuje drogi. Na scianie zobaczycie znak. Uzywamy na nim celestial Mirror (wlasie do tego bylo nam potrzebne to lusterko) i wyjmujemy nowa bron. Jednak nie ma ona jeszcze w sobie nic ciekawego dlatego szukamy dalej.

Sun Crest - Wyjmiemy to ze skrzyni tam, gdzie zginela Yunalesca (platforma do ktorem powracamy za kazdym razem jak zejdziemy ze schodow).

Sun Sigil - I teraz zaczyna sie zabawa. Na tym spedzilem dobre 4 godziny. Aby go zdobyc musimy wziac udzial w treningu Chocobo i w ostatnim z nich uzyskac czas --->MNIEJSZY<--- od 0:00:00. Za kazdy zebrany balon podczas przejazdu otrzymujemy -5 sekund takze balony beda naszym glownym celem. Musimy ich zebrac jak najwiecej i pamietajcie ze trenerka tez je zbiera! Unikajcie ptakow ktore beda atakowaly. Najwazniejszy jest start. Jesli na poczatku trenerka nas wyprzedzi to nie mamy juz praktycznie szans na zebranie wystarczajacej ilosci balonow. Nie traccie nadzieji... mi sie udalo to wy tez dacie rade!

Gdy zbierzemy wszystkie 3 itemy wracamy do Macalania i "oddajemy" je temu duzemu czemus. Bron po metamorfozie bedzie miala 4 nowe umiejetnosci :
Break damage limit - bijemy powyzej 9999hp
Triple overdrive - pasek overdrive rosnie 3 razy szybciej
Evade & Counter - Unik i kontra
Magic Counter - po ataku magicznym leci kontra.

Pamietajmy tez ze Tidus bije najmocniej gdy ma pełne HP.

b)
Auron potrzebuje : Rusty Sword, Masamune, Mars Crest, Mars Sigil

Rusty Sword - Można go znalezc przed wejsciem do Cavern of the Stolen Fayth. Jest po prawej stronie wbity w skale. Auron musi byc w druzynie, aby go wyciagnac.

Masamune - Lecimy Airshipem do Djose Highroad. Idziemy na zachód, gdzie stoi czlowieczek przy skrzyniach. Wchodzimy po nich i przechodzimy na 2 strone. Jestesmy teraz na Mushroom Road. Gdy wejdziemy do rozwidlenia prowadzacego na północ dojdziemy do windy ktora przeniesie nas do posagu. Gdy wsadzimy Rusty Sword do posagu dostaniemy Masamune i zobaczymy fajna animacje :)

Mars Crest - Lezy w skrzyni na Mi'ihen road. Gdy dojdziemy do konca drogi cofnij sie w scieszke prowadzaca na prawo (nie w ta z ktorej przyszlismy). Na koncu tej scieszki bedzie Mars Crest.

Mars Sigil - I znowu troche zabawy nas czeka. Musimy aktywowac 10 potworów z Monster Arena. Musza byc to potwory z Species Conquest albo Area Conquest. (obojetnie ktore wybierzemy musimy poprostu uaktywnic 10 nowych potworow. Jak je uaktywnic napisze w dziale Monster Arena). Gdy to zrobimy dostaniemy od wlasciciela Areny Mars Sigil.

Po wszystkim znowu udajemy sie do Macalanii oddac itemki. Cała broń ma nastepujące właściwości.
Break damage limit - bijemy ponad 99.999hp
Triple Overdrive - limit rosnie 3x szybciej
First Strike - Zawsze atakujemy jako pierwsi (nawet jesli potworek nas zaskoczy)
Counterattack - oddajemy cios za cios.

Auron w przeciwienstwie do Tidusa bije najmocniej gdy jego HP sie konczy.

c)
Yuna potrzebuje : Nirvana, Moon Crest, Moon Sigil

Nirvana - Udajemy sie do Calm Land i lapiemy kazdego wystepującego tam potwora (spis potworów wystepujących oczywiscie zamieszcze w Monster Arena). Gdy zlapiesz wszystkie potwory dostaniesz od wlasciciela Areny pozwolenie na otwarcie skrzyni ktora stoi przy nim.

Moon Crest - Lezy sobie po prawej stronie w skrzyni w Besaid. Nic wiecej tutaj robic nie trzeba.

Moon Sigil - Aby zdobyc ten item trzeba miec WSZYSTKIE AEONY (Chodzi tu o podstawowe Aeony). Nalezy teraz pokonać Aeony Belgamine w Remiem Temple (jak tam dotrzec opisalem w dziale Aeony/Magus Sisters). Gdy pokonasz wszystkie dostaniesz Moon Sigil.

Ostateczna broń ma nastepujące własciwosci:
Double AP - Po walce dostajemy 2x wiecej AP
One MP Cost - Wszystkie czary zabieraja tylko 1MP

d)
Kimhari potrzebuje : Spirit Lance, Saturn Cres, Saturn Sigil

Spirit Lance - Lecimy na Thuner Plains. Chodzac na powierzchni szukamy 3 kamieni z wyrytym Cactuarem (taki kaktus z nogami). Gdy takiego znajdziemy wciskamy kwadrat. Gdy znajdziemy i aktywujemy wszystkie idziemy prawa strona mapy na polnoc. Zobaczymy tam cactuara. Idziemy za nim do wierzy (jesli zwieje to musimy szukac jej na wlasna reke). Tam zobaczymy jeszcze jeden wyryty symbol. Gdy go aktywujemy Kimahri dostanie nowa bron.

Saturn Crest - w Mt. Gagazet po zabiciu Seymoura jest Save Point. Blisko niego znajduje sie skrzynia.

Saturn Sigil - Znowu cos trudniejszego. Idziemy do Macalanii i idziemy magiczna scieszka. Tam spotykamy cosia dzieki ktoremu mozemy zaczac lapac motylki. Nasz cel to 7 niebieskich motyli. Pamietajcie jednak zeby unikac czerwone motylki a jest ich znacznie wiecej niz niebieskich. Wazne tez jest to ze w lesie sa 2 trasy z motylami, tylko na 1 na koncu dostaniemy Saturn Sigil.

Ostateczna bron :
Double AP - Po walce dostajemy 2x wiecej AP
Evade & Counter - unik i kontra

e)
Lulu potrzebuje : Onion Knight , Venus Crest, Venus Sigil

Onion Knight - Do znalezienia w Baaj Temple (tam gdzie Tidus zaczyna swoja przygode i tam gdzie mozna zwerbowac Anime, jak tam dotrzec napisalem w opisie Aeony/Anima). Po pokonaniu plywajacego bossa szukamy skrzyni w polodniowej scianie. Jest bardzo dobrze schowana.

Venus Crest - Lezy i czeka w Guadosalam. (podczas pierwszej wizyty jej tam nie bylo dlatego trzeba sie wrocic).

Venus Sigil - Teraz troche zabawy. Lecimy na Thunder Plains. Ciekawi was co trzeba tu zrobic? UNIKNĄĆ 200 BŁYSKAWIC POD RZĄD!!! Aby tego dokonać nalezy nacisnac kwadrat zaraz po tym jak ekran blisnie na bialo. Nagrode odbieramy przy agencji Rina w Thunder Plains.

Ostateczna bron :
Magic Booster - zwieksza sile magii
One MP Cost - Wszystkie czary zabieraja tylko 1MP

f)
Rikku potrzebuje : Godhand, Mercury Crest, Mercury Sigil

Godhand - Aby to otrzymac trzeba wpisac GODHAND (duzymi literami) w kokpicie Airshipa. Na mapie pojawi sie nowe miejsce i wlasnie tak bedzie nowa bron

Mercury Crest - Lecimy na Sanubia Desert. Tam na jednym z rozgalezien znajduje sie skrzynia.

Mercury Sigil - Na Sanubia Desert(west) szukamy skarpy za ktora widac las Cactuarow. Znajduje sie tam tez kamien z wizerunkiem Cactuara. Aktywujemy go. Teraz musimy znalezc i pokonac 10 cactuarow. Jak je znalezc napisane jest na kamieniu. Gdy juz zauwazymy Cactuara musimy go zlapac, ale zeby to zrobic mozemy sie ruszat TYLKO jesli on nie patrzy. Gdy nas zobaczy podczas biegu - zwieje. Gdy zalatwimy kaktusa zanosimy otrzymana sfere do kamienia i czytamy kolejne wskazowki. Za skonczone polowanie dostajemy Mercury Sigil (prawdopodobnie dostaniemy go rowniez jesli nie zlapiemy wszystkich kaktusow ale tego nie jestem pewien). Aby odebrac nagrode idziemy do wioski kaktusow ktora byla do tej pory niedostepna.

Ostateczna bron :
Double AP - 2x wiecej AP po walce
Gillionaire - po walce otrzymujemy wiecej kasy

g)
Wakka potrzebuje : World Champion, Jupiter Crest, Jupiter Sigil

World Champion - w barze w Luca. Pogadaj z kelnerem za lada.

Jupiter Crest - W szatni w Luca (na stationie) w jednej z szafek lezy Crest

Jupiter sigil - Najtrudniejszy item do zdobycia w calej grze. Ja osobiscie nigdy go nie zdobylem i watpie zeby mi sie to udalo. Trzeba go poprostu wygrac w Blitzballu. Trzeba wygrac 2 turnieje i 4 razy lige aby go otrzymac. (do daje okolo 45 meczy ktore trzeba wygrac). Jesli ktos jest w to dobry powinno zajac to "tylko" okolo 12godzin nieprzerwanej gry.

----------------------------------------------------------------------------

4. Overdrive
Overdrive tak samo jak Limit w innych czesciach FF sa bardzo poteznymi atakami naszych bohaterow. Jednak aby wykonac takowego trzeba najpierw naladowac "pasek", a zrobic to mozna na kilka sposobow. Kazda z postaci moze "ladowac" go inaczej. Oto spis:

Ally - Pasek rosnie gdy pozostala 2-jka druzyny atakuje wroga.
Avenger - Gdy ktos z druzyny straci cale HP.
Commrade - Gdy pozostałe 2 osoby sa atakowane.
Coward - Wtedy gdy uciekamy z pola walki.
Dancer - Gdy postac zrobi unik przed atakiem wroga.
Daredevil - Gdy postac ma mniej niz 50% HP.
Defender - Gdy postac omija kolejke (gdy uzywa opcji defend).
Healer - Gdy postac leczy swoich przyjaciol (przywracanie do zycia rowniez).
Hero - Gdy zabijemy potwora majacego ponad 10.000HP
Loner - Gdy pozostala 2-jka zostanie zabita.
Rook - Dziala gdy mamy na sobie Reflect i odbijemy czar na nas rzucony.
Slayer - Gdy zabijemy jakiegokolwiek przeciwnika
Stoic - Gdy cos nas zaatakuje
Sufferer - Gdy postac ma na sobie nalozony zly status (np. Posion)
Tactitian - Gdy zaatakujemy bronią ze zmianą statusu.
Victim - Gdy nasz status sie zmieni, lecz tylko na taki ktory nie zabiera obrazen (np. Blind)
Victor - Gdy wygramy walke
Warrior - Podczas atakowania wroga.

Koki Secura
24-02-2007, 20:44
Narazie zapowiada sie swietnie xD
Przydało by sie równeiz dodać opisy "manewrów" po swerze umiejętności :)

FMF
24-02-2007, 20:54
Tego sie nie da okreslic!!!To najlepszy poradnik do FF10 jaki widzialem!!!;( Placze ze zdumienia;( takie to wspaniale!!!:cup: :cup: :cup: puchary dla PinGOne

FMF
24-02-2007, 21:02
Napisz jeszcze co nas czeka w swiatyniach(te zle aeony np.albo jak wejsc do Bevelle kiedy juz tam bylem)itp.

Hypex
25-02-2007, 00:13
Na jaką platformę jest gra?
Byłem na 3 cd w 7 części ^^Ale kuzyn nie zdobył od kolegi 3 płytki :(

Arcymag Kręgu wody
25-02-2007, 13:05
Może być. Podobne jest na www.k-ff.com ale ok.
Heh, ja Jupiter Sigl zdobyłem, zajeło to dużo czasu, ale uważam że to lepsze od unikania błyskawic dla Onion Kinghta Lu. Sun Sigl wykonałem przez 15 minut :P Głupi ma zawsze szczęście bo pierwszy raz grałem wtedy. FF X jest na PS2 i na pc jak masz emulator :P

FMF
25-02-2007, 15:12
PinGOne,moge zadac pare pytan i co zdarzylem zdolac w moj pierwszy raz jak gralem?:)

FMF
25-02-2007, 17:08
Mam pare pytan(przeczytalem to co napisales i nie wszystko zakapowalem,ale to tylko moja wina bo ciezko kapuje):
1.Ktora babka zacznie gadac o psie?Ta za lada z czerwonymi wlosami,czy to dziecko co tam stoi?I gdzie dokladnie jest ten pies?(stoi tam ktos o charakterystycznym ciuchach lub czyms?
2.Czy mam szanse pokonania tych zlych Aeonow bez Celestial Weapon,,ktore mi zagradzaja droge do swiatyn?Jesli tak,to jaka jest taktyka?
3.Czy mamy jakakolwiek kontrole nad tymi Magus Sisters czy zawsze robia to co chca?
4.Co do lapania tych potworow to one maja byc z Mount Gagazet i mam je zlapac bronmi co kupie u tego goscia?
5.Jak dodam Auronowi do hp kiedy ma 9999hp to urosnie mu?Bo mialem 9973 i wzroslo tylko do 9999hp.
5.Przeszedlem wczesniej jej wyscigi i goscia tam nie bylo przy wawozie,ale teraz znowu tam jest.Jak to?Nie dam rady pobic moich rekordow jeszcze raz!
6.Zazwyczaj jak do niej mowie to moge przywolac mego Choco,a teraz nie i jeszcze sama nie jest ta trenerka na Chocobosie.
7.Tam gdzie zginela Yunalesca jest teraz Evil Bahamut,a zabierajac max 9999hp mam zerowe szanse.
8.W niektorych miejscach by miec te bronie zrobilem i nie pamietam zebym bral te WSZYSTKIE bronie.Jak je przez przypadek wyrzucilem to moge o Celestial Weaponie zapomniec?
Prosze,napisz odpowiedzi,od tego zalezy moja przyszlosc w FF10!

FMF
25-02-2007, 22:04
Czekam na odpowiedzi;) To ze tej trenerki nie ma juz rozwiazalem.

Dragoon
28-02-2007, 22:40
Poradnik średni+, wspaniała gra mam ~170h na liczniku i planuje do niej wrócić (jeszcze Dark Anima i Penance mi zostali do praktycznego przejscia gry na 100% - nie licząc statow bo mi sie nie chcialo wszystkiego maxowac)

@ 2 x Up

3. Magus Sisters mają określone reakcję na określoną komendę wiec czesciowo mozna na to wplywac
4. Dodam jeszcze że w Mt. Gagazet potrzebne są też ryby znajdujące sie w wodzie w jaskini.
5. Musisz miec zbroje z cecha Break HP Limit zeby przekroczyc 9999, jednak nie potrzeba tego do pokonania Dark Aenow. 9999 spokojnie wystarczy
7. Masz racje nie masz z nim szans, ja moim skladem Auron Tidus Wakka lalem go ~35 min (oczywiscie z CW) (Auto-life i entrust na Wakke i jego OD Attack reels). Co do DA nie atakuj nigdy swoimi Aeonami bo strasznie laduja pasek OD Dark Aeonom
8. Z tego co wiem to tak.

Mojżesz
01-03-2007, 00:53
EHm.Skonczyłem już tą grę 2 lata temu,zdobyłem all celestial weapons i aeony,rozwaliłem dark aeony do dark bahamuta,ale nie wiem jednego.Mianowicie jak odblokować overdrive mode,np. avenger?Bo w walce z pozostałymi dark aeonami się bardzo przyda:P.

Dragoon
01-03-2007, 07:34
Avengera dostajemy po określonej ilości "śmierci" (KO) współczłonków drużyny. Najmniej potrzebuje Yuna - 80, najwięcej Lulu - 150.

FMF
04-03-2007, 13:31
Dziekuje Dragoon za odpowiedzenie na wiekszosc moich pytan.Odpowiedz na 8 pytanie mnie nie ucieszyla.Teraz mam inne pytania:D
1.Mam wiec jakies szanse z Bahamutem jak bede mial Auto-Life?
2.Gdzie dokladnie sa te ryby.
3.Jak moge zdobyc tee zbroje z Break HP?Pierwszy raz gram,ale pokonalem ostatniego bossa i doszlem do napisow koncowych.Teraz tylko chce zdobyc pozostale rzeczy.Skoro gram pierwszy raz to moge miec jeszcze jakies problemy.
4.Ile hp ma Dark Bahamut?
5.Probowalem obydwa trasy z motylami i przy zadnej nie dostalem Saturn Sigil,tylko te kule znalazlem w skrzynkach.Nie musze czasem przejsc obie trasy?A jak nie to ktora?

PinGOnE
06-03-2007, 02:10
Wybaczcie ze tak "olalem" troche to wszystko, ale pewna strona (obecnie w modernizacji) powraca stopniowo do zycia i musimy z chlopakami dopisac jeszcze pare recenzji i opisow ... Obecnie koncze opis do Wild Arms , Suikoden 1, 2 ,3 i czekam na paczke z Final Fantasy XII, takze moze mnie troche tutaj jeszcze nie byc.

KonkiPol
08-08-2009, 23:45
Próbuje mieć ostateczna bron Yuny ale ta Belgamina cz jakos tam nie chce dać Moon Sigil ale pokonałem wszystkie jej AeonyX(X(X(X(X(X(X(X(.Co mam robić??;(;(;(;(;(;(

KonkiPol
13-08-2009, 08:22
a mam jeszcze jedno pytanie jak mozna najszybciej i najlatwiej wszystkie zdolnosci nauczone najlepiej wszystkimi postaciami
:):)

BialyOleander
13-08-2009, 09:41
Żałosny poradnik wszystko ściągnięte z k-ff.com nie ma nic o dark aeonach żadnych sposobów walki z nimi. Brak wzmianki o szybkim zdobywaniu doświadczenia, a jest na to świetny trik. nie ma nic o blitzballu. Większość osób które chwalą ten poradnik nigdy nie grały w tą epicką grę.

Dupca
24-08-2009, 12:57
Ja skończyłem bez sub questów, i tak to trochę zajęło, nie mam siły i ps2 (mam ale już zjechane, że płyt nie czyta, 9 lat robi swoje) aby robić to wszystko. I tak moim zdaniem ta część bije na głowę FFXII które jest po prostu beznadziejne (jak dla mnie).