Pokaż pełną wersje : Zabezpieczenia forumowe
jak niektorzy userzy zauważyli, na naszym ukoffanym forum zostal wprowadzony system o taki :
www.żal.pl - wyskoczylo "Uwaga klikasz na wlasna odpowiedzialność"??
Tak samo jest z obrazkami. Znikaja a pojawia sie link do niego i "niebezpieczny link" .Co sądzicie o tym systemie?
Ten nowy system tylko zaspamuje i tak zapchane forum.
Syf >.<
slawekmag
25-02-2007, 00:13
Shit[Uwaga, klikasz na wlasna odpowiedzialnosc] a nie system. I tak nic nie da. Jak ktoś jest noobem[Uwaga, klikasz na wlasna odpowiedzialnosc] to i tak kliknie.
Gówno, panie gówno... Z rzadka się taki syf na forum trafia...
Zupełnie poroniony pomysł. Przecież wcześniej każdy też klikał na własną odpowiedzialność. Niezły spam będzie ;)
cale szczescie czytam prawie tylko owion, tutaj nikt nie spamuje linkami ~~
Widac, ze nie bardzo wiecie na czym to polega. ;<
test
http://img339.imageshack.us/img339/8200/yrtbyrtbyhrtyt8.th.png
test end
Nie wiem o co wam chodzi. ?;/
Mnie to tam wszystko jedno choc niezly burdelik sobie porobimy tym [wchodzisz.....]. ;/
@edit
Teraz sprobujemy z linkami: www.szmatka.pl.us.com.zus.noob.tynapie
^Widac efekty. Nic zlego.
Widac, ze nie bardzo wiecie na czym to polega. ;<
Wytłumacz.
No w newsie nic ciekawego nie wyczytałem.
Wytlumaczone masz w newsie.
Tu nie chodzi tylko i wylacznie o klikanie. Chodzilo nam raczej o to, zeby zabezpieczyc uzytkownikow przed wklejaniem exploitow o kolorze tla na forum - jakies 60% osob nie ma odpowiedniego antyvirka, ktory by takie cos wykryl. Sprawa jest prosta - wrzucacie cos z photobucketa, wyswietla sie ok. Wrzucacie cos z lewego serwera (np tego darmowego interii) pojawia sie link do pliku z ostrzezeniem, a nie obrazek z automatycznym przekierowaniem. Szkoda, ze tak malo uzytkownikow pojmuje, po co my to robilismy ;)
@Nekromanta:
No niestety nie wszyscy wiedzą.
Ale to oczywiście dyskryminuje wszystkie ftp które jak wiadomo - ownują jakieś imageshacki.
Problem jedynie w tym, że coś za coś.
A tibia.pl musi chronić idiotów.
Kosztem utrudniania (w mniejszym lub większym sotpniu, ale jest) życia normalnym userom.
Mimo, że potrzebne to mi tutaj śmierdzi paranoją.
Quezacoatl
25-02-2007, 01:37
Co nie zmienia faktu, że wygląda to co najmniej brzydko...
Skopał mi się podpis...
Nie można by wyłączyć tych dopisków dla stron z adresem X.com ?? strony hakerskie kończą się zwykle na .prv lub po prostu .pl
PS
Chyba będę musiał rozłożyć te górne linki tak aby każdy zaczynał się od nowej linii, ale chciałem tego uniknąć, ponieważ mój podpis już teraz jest denerwująco długi...
Edit
Wystarczyło by PW z informacją, żebym zmienił podpis. A nie od razu go kasować i jeszcze mi punkty wlepiać... -.-
Dwimenor
25-02-2007, 10:54
Nie zapominajmy, że forum.tibia.pl jest forum o tibii. Grubo ponad 90% zdjęć jest ładowanych z imageshack/photobucket. Także większość linków jest do innych stron fanowskich. A, że przeszkadza to kilkunastu osobą z OWIONU...coś za coś.
Z czasem odpowiednie regułki dla innych serverów też się znajdą. Po prostu wszystko to wymaga czasu i gruntownego przetestowania przy dużej liczbie osób korzystających.
To to przeszkadza tylko pod jednym względem napisu. Jest zbyt widoczny i to preszkadza.
Dwimenor
25-02-2007, 13:15
Zaproponujcie coś mniej rzucającego się w oczy, ale na tyle widocznego aby potencjalna "ofiara" przeczytała to. Wtedy pomyślimy nad zmianą.
Dr. Omader
25-02-2007, 15:16
Jak to Matkus gdzie indziej napisal:
Jeśli jednak ktokolwiek z was znajdzie mi pewny sposób na pozbycie się tego typu problemów, który nie będzie wiązał się z dodatkowymi kosztami dla serwisu, ani nie będzie uciążliwy dla userów, to takiej osobie oferuję 1000zł (tysiąc złotych) z moich prywatnych oszczędności za działające rozwiązanie. Pisze to publicznie, więc pewnie nie wycofam się, gdyby ktoś się znalazł. Zaznaczam tylko, że sposób musi być na 100% pewny, i na wszystkie pliki, jakie userzy noga zamieszczac. A co mi tam, zaoferuję nawet 5000zł, najwyżej się zapożyczę. A skąd u mnie taka pewność? Bo już dawno udowodniono, że nie ma takiego zabezpieczenia, którego się nie da obejść, i nie takie tęgie głowy nad takimi problemami pracują za ciężkie pieniądze.
Tylko żeby to nie było zabezpieczenie "na chwile" ale takie poważne, które będzie działało również na to, co ludzie jeszcze wymyślą
Wiec czekamy na zgloszenia.
Nie podoba sie? WYMYSL LEPSZE! Chetnie to zastosujemy.
Nie potrafisz? To wypad, nikt cie tu nie trzyma.
Ewentualne propozycje przyjemy z matkusem na PW.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.