zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Mistrzostwa świata w skokach narciarskich

Andrealfus
25-02-2007, 10:27
Witam
Jak wiadomo wczoraj wygral Amman i zostal mistrzem swiata. Adam Małysz uplasowal sie na 4 pozycji. Dzisiaj jak wiadomo odbedzie sie konkurs druzynowy i tutaj sa moje 2 pytania :

1. Jak oceniasz wczorajszy wystep Adama Małysza?
2. Która reprezentacja wygra zawody drużynowe w/g Ciebie?

To ja moze podam na poczatek moje odp. bo jak pisze pytania to glupio abym swego stanowiska nie dal w tej sprawie :

1. Oceniam ten wystep bardzo dobrze mało który skoczek jest w stanie od 6 lat byc ciagle w czolowce i dal z siebie wszystko
2. w/g mnie to bedzie Austria poniewaz ma tylu utalentowanych dobrze obecnie skaczacych skoczkow :] (w glebi chcialbym aby to byla polska ale z Robertem na czele male szanse :D)

Dziekuje za uwage i pozdrawiam :)

PiXik
25-02-2007, 10:32
hala skoki nie ma to jak skoczyć pare metrów dalej(patrz Harri Olli*) i przegrać bo ktoś ładniej poleciał(swoją drogą gówno prawda) no ale, mimo tych wszystkich bolączek wczorajsze skoki były excytujące
*-możliwy błąd przy nazwisku
no i szkoda Adama

Andrealfus
25-02-2007, 10:34
no wiesz ja wole to bardziej niz pilke nozna (22 idiotow ganiajacych za kawlkiem skory xD ) Ale najbardziej to Jacobsen dostal po tyle bo byl zbyt pewien ze wygra :]

@down

W Rojsjii jest tylko taki 1 szczegolnie silny zawodnik Dimitri Vasiliev (czy jak to sie pisze) a reszta to tak w kratke skacza ale sa nawet niezli a lepsi od Polski z Robertem Matejom na czele

Michalinho
25-02-2007, 10:37
Ja myśle że też Austria , ale Norwegia i Finlandia mogą powalczyć ale jeszcze Rosja :P
Apropo Mateji słyszeliście kawał o tym jak się pojedynkuje z kowadłem.

PiXik
25-02-2007, 10:39
no wiesz ja wole to bardziej niz pilke nozna (22 idiotow ganiajacych za kawlkiem skory xD ) Ale najbardziej to Jacobsen dostal po tyle bo byl zbyt pewien ze wygra :]

ale zajebiście pojechałeś menn w skokach jest 50 idiotów skaczących z jednej górki, też fajnie?tak można o wszystkim napisać

Andrealfus
25-02-2007, 10:41
@up
Fajnie :]
Mnie specjalnie pilka nozna nie wciaga w przeciwienstwie do skokow niewiem czemu

Apropo Mateji słyszeliście kawał o tym jak się pojedynkuje z kowadłem.
NIe slyszalem :D

Calen Futh
25-02-2007, 10:53
Adam Małysz uklasowal sie na 4 pozycji.

A ja myślałem, że się uplasował.

1. Jak oceniasz wczorajszy wystep Adama Małysza?
2. Która reprezentacja wygra zawody drużynowe w/g Ciebie?

1. Był w porządku.

2. Norwegia

Denerwuje mnie to, że jakoś nie wspomniałeś tutaj o młodym Stochu, który ma bardzo dobre rokowania na przyszłe sezony i już zajmuje miejsca, których pozazrdosciłby mu nie jeden skoczek.

Fiszbin
25-02-2007, 10:56
Ja zawsze lubiłem oglądać skoki, nawet jako dzieciak, jeszcze przed "Małyszomanią". Coś takiego jest w tej dyscyplinie, że przyjemnie mi się ją ogląda.
Co do wczorajszego występu Małysza, to trochę szkoda, ale Adam i tak już wiele w swoim życiu wygrał, a ważnie jest, że nadal skacze w światowej czołówce.

Jeśli chodzi o konkurs drużynowy, to jeszcze parę tygodni temu powiedziałbym, że Austriacy mają złoto w kieszeni. Wczorajszy konkurs pokazał, że jednak niekoniecznie. Austria, Norwegia, Finlandia te drużyny będą walczyć dziś o najwyższe laury.

Andrealfus
25-02-2007, 10:56
@up 2x
sorki zapomnialem o Stochu ktory oddal rewelacyjne skoki :) za bledy przepraszam ale mam lekka goraczke i lekko nie kontaktuje :)

@up
Ja skokami zainteresowalem sie bo moj dziadek zawsze ogladal jak bylem maly i tka mnie wciaglo ;p a to bylo duzo przed malyszomania :D wtedy Shmit sie pokazywal itp Malysz jak to moj dziadek mowil "młody szczyl" xD ledwie co do 30 wchodzil :] a teraz jest mistrzem

Calen Futh
25-02-2007, 11:02
Kurde, zauwazyłem, iż Mateja staje się "Narciarskim Rasiakiem" =S Juz zaczynaja się dowcipy o nim itp.

Andrealfus
25-02-2007, 11:09
@up
Taa bedzie popularny jak chuck norris xD
Ale teraz ogladajac skoki Stoch wywaliscie !!! PIotr Żyła dobrze
Boje sie o Roberta wlasnie :/ o Adama moge byc spokojny :)
@edit

O boze Robert :/

Szpicel
25-02-2007, 11:23
1. Skoki Adamy byly wysmienite
2. Szwajcaria (Amman i Kuettel sa naprawde mocni)

Caer
25-02-2007, 12:28
1. Skakał bardzo dobrze, po prostu inni byli trochę lepsi.
2. Austria, Norwegia (od początku tak stawiałem ;P).

Andrealfus
25-02-2007, 12:39
no i po medalu.

Dziekujemy Robert (pseudonim Kowadlo)

Calen Futh
25-02-2007, 12:41
Żal.pl

Niema to jak tracić medal przez jednego pajaca, który przez cały sezon nie potrafi skakać. Nie wiem wogle czego on szuka w reprezentacji na zawodach druzynowych.

Andrealfus
25-02-2007, 12:46
ja bym Stefana Hule dał. Robert moze sobie ze stodoły na wsi poskakac z dziecmi

zal.br

PiXik
25-02-2007, 13:08
ale on chciał!!!!Robert jak Ty żyjesz z tych skoków, no ja pierd*le nie moge wyjść z podziwu jak można skakać tyle lat taką kaszane, przecież jak komuś nie idzie to rezygnuje-.-

Caer
25-02-2007, 13:14
Brawo Mateja, powieś się za jaja na skoczni.

www.umrzyj.pl

Bastash
25-02-2007, 13:29
A Mateja bawił się dzisiaj w batmana :>

Roonie
25-02-2007, 13:40
Po prostu, Mateja ma już za sobą lata świetności (o ile takie miał...).

A Adam skoczył dobrze, niestety trochę mu zabrakło do medalu...

Ashlon
25-02-2007, 13:58
Roooobeeert Maaateeeja, nasza druuuga nadzieeja... Jego wystepu nie mozna nazwac skokami. On po prostu z tej skoczni spadal.

Wayne Rooney
25-02-2007, 14:04
Roooobeeert Maaateeeja, nasza druuuga nadzieeja... Jego wystepu nie mozna nazwac skokami. On po prostu z tej skoczni spadal.

Co racja to racja.. W dużej mierze jemu zawdzięczamy 5 miejsce.

Oxygane
25-02-2007, 14:07
Robercik bedzie mial teraz gorzej od Rasiaka ;)

Andrealfus
25-02-2007, 15:42
Ja pojade do tego zakopanego i go zniszcze !! historyczne wydarzenie w polskich skokach by bylo, polacy z tego co pamietam nigdy nie mieli wyzszej lokaty niz 5 w druzynowym a ci takiego Mateje wystawiaja -.- ktory jak kamien spada ze skoczni

Dark Sven
25-02-2007, 16:16
A czy to wina Mateji? Przecierz to trener ich wystawiał, wina trenera.

Choć swoją drogą Mateja pewnie chce być lepszy od Orła (poszukajcie historii brytyjskiego skoczka Edwardsa :>)

@down
Domyśl się mózgu, że on tego za darmo nie robi. Ma zrezygnować z nie złej roboty.

Andrealfus
25-02-2007, 17:13
@up
mysle ze wina lezy po obu stronach.

Wszyscy wiedza ze Mateja nie lata daleko i nigdy nie latal chyba. A on sam powinien zakonczyc kariere bo to niema sensu lepiej by sie jakiej roboty chycil

@edit
Z niezlej roboty? Jak nie jest w 30 to kasy niema. Niema wynikow niema kasy, chyba ze w kontynentalnym skacze ale nie wiem tego

Ashlon
25-02-2007, 18:32
A czy to wina Mateji? Przecierz to trener ich wystawiał, wina trenera.

No, wina trenera, ze na treningach skacze dobrze (120 metrow w Sapporo, w Vikresund na treningu zdarzylo mu sie skoczyc lepiej od Malysza) a w zawodach okupuje ciagle tyly?

Dark Sven
25-02-2007, 18:40
Z tego wynika, że albo trener nie umie zatrudnić dobrego psychologa, albo psycholog jest do dupy.

Jak nie jest w 30 to kasy niema
Bo ty wiesz =.=
I cały czas skacze za darmo, jaaaasne.

Caer
25-02-2007, 19:48
Dostaje kasę jako reprezentant Polski. Podejrzewam, że nie taką małą ;>

"Jak to mówią Rosjanie - >>bywajet<<"
Oto wypowiedź naszego genialnego skoczka tuż po konkursie.

Panie Robercie, jak to mówią Rosjanie "paszoł w pizdiet!".

Michalinho
25-02-2007, 20:01
Kurcze a zapachniało medalem :/
Smutna niedziela, bo skakał Mateja

Andrealfus
03-03-2007, 10:35
to moze teraz kto jest za tym ze Robert Mateja przeskoczy swoj rekord od kilku lat (niewaazne jaka wielkosc skoczni zawsze ta sama odleglosc ) 94,5m?

Mam nadzieje ze nie bedzie tak tragicznie skakal :)

M@rcin
03-03-2007, 11:51
Po skoku Małysza aż mi się japa otworzyła coś wspaniałego ; p

Czarna_Mamba
03-03-2007, 11:58
Jup, Małysz pokazał klasę. 102 m 0.o

Roonie
03-03-2007, 12:38
Małysz !!!!11

Zasłużył sobie na to.

Wayne Rooney
03-03-2007, 12:45
Złoto dla Polaków, tfu dla Małysza, pokazał klasę, pokazał ze mimo krytyki swoich rodaków potrafi skakać bo to kocha. Miejmy nadzieje ze zawsze tak będzie. GDZIE SĄ CI CO GO KRYTYKOWALI? Co mówili ze nic nie zrobi? no wychodźcie z nory. Adam jest jednym z najlepszych skoczków do piet mu nie dosięgacie

Michalinho
03-03-2007, 12:58
Małysz 1!! :cup: :cup:

Calen Futh
03-03-2007, 13:09
Gratulacje dla Malysza oraz czesto pomijanego Stocha.

Thomisson
03-03-2007, 13:18
Gratulacje dla Małysza za zamknięcie jap jednosezonowym kibicom.

Andrealfus
03-03-2007, 18:19
o kurcze jak zobaczylem wysokosc na jakiej Malysz lecial i gdzie ladowal az mnie zatkalo..... Gratz dla Adasia i drugiego naszego wspanialego skoczka Kamila Stocha :))

H.Lyoud
03-03-2007, 19:00
Gratulacje dla Adama Małysza pokazał klasę. Cieszy również ze Kamil Stoch zaczyna walczyć z najlepszymi, widać ze Hannu sie stara i coś może z polskimi skoczkami osiągnąć

H.L

Szpicel
03-03-2007, 19:50
Wspaniala byla rowniez reakcja pozostalych skoczkow Simona Ammanna i Thomasa Morgensterna, ktorzy podniesli naszego Adasie i umiescili na swoich ramionach okazujac tym samym wielki szacunek skoczkowi ze "starej gwardii".

~>Salmon<~
03-03-2007, 19:56
Adam Małysz znów zapewnił kibicom radochę ( mi też = P)
Ogólnie mistrzostwa uważam za udane , chociaż mogło być lepiej ;)
A co do Matei to ułożyłem nawet wierszyk o Nim. = )

Wayne Rooney
03-03-2007, 20:06
Adam Małysz znów zapewnił kibicom radochę ( mi też = P)
A co do Matei to ułożyłem nawet wierszyk o Nim. = )

Ty wierszyku nie układałeś bo widziałem go na Onecie, wiec nie kłam tutaj frajerze

~>Salmon<~
03-03-2007, 20:07
Ty wierszyku nie układałeś bo widziałem go na Onecie, wiec nie kłam tutaj frajerze
Na onecie też się udzielam.
@Down
Myśl jak chcesz CyA

Wayne Rooney
03-03-2007, 20:09
Na onecie też się udzielam.

I zapewne ty ułożyłeś :) <rotfl> kogo chcesz nabrać. Widziałem ten wierszyk i wiem ze nie jest twój jak chce kłamać to do rządu tam kłamią a nie tutaj. Cya!

Andrealfus
03-03-2007, 20:19
@up
dajcie se siana :p wazne kto pisal jak twierdzi niech twierdzi co chce

@co do Mateji

Noo dzisiaj pokazal klase jak nic, na treningach po 92 -94 metry a tu hop siup 86m totalnie te pseudo do niego pasuje "Kowadlo" lub" Rasiak polskich skokow"

Korektor
03-03-2007, 20:22
Oj, najeżdżacie tego Mateję, bo go porównujecie z Małyszem. W rzeczywistości jego skoki dla przeciętnego człowieka nie jest nawet w sferze marzeń. Chłopak się stara i powinniśmy go wspierać, nie dowalać do gleby.

Bastash
03-03-2007, 20:59

Jeden medal i uważasz je za udane? :|

Oj, najeżdżacie tego Mateję, bo go porównujecie z Małyszem. W rzeczywistości jego skoki dla przeciętnego człowieka nie jest nawet w sferze marzeń. Chłopak się stara i powinniśmy go wspierać, nie dowalać do gleby.

Chyba pierwszy raz zgodzę się z Korkiem. Mateja to nie żaden robot. Który z tych, co go krytykują skoczył by lepiej? Po prostu nie mamy innej alternatywy i pojechała najlepsza 4. Myślicie, że Lepistoe wziąłby go, gdyby wiedział, że ma lepszych?

Btw
Zauważyliście, że jak Małysz w tamtym sezonie słabo skakał to na Onecie były komentarze typu "pan małysz się skończył bueheuhe" a teraz nagle "WPISUJCIE MIASTA, KTóRE GRATULUJą ADASIOWI!!111" :\

Wayne Rooney
03-03-2007, 22:37
@UP: Oczywiście ze nie udane :( przecież nasz skoczek zdobył 4 miejsce i potem złote miejsce, Stoch zajął 11 miejsce, hmm nie udane? widać ze chcesz najwięcej od innych ale od siebie najmniej, żałosny jesteś.

Tasior
03-03-2007, 23:19
@up
No jaki złol, wymaga od zawodowych sportowców osiągnięć w ich dziedzinie!

@topic
Skoków nienawidzę.

Bastash
03-03-2007, 23:25
@UP: Oczywiście ze nie udane :( przecież nasz skoczek zdobył 4 miejsce i potem złote miejsce, Stoch zajął 11 miejsce, hmm nie udane? widać ze chcesz najwięcej od innych ale od siebie najmniej, żałosny jesteś.

Zastanów się co napisałeś bo nie ma to sensu, gdy czytam najpierw mój post potem Twój.

Uważasz, że jeden medal to sukces? Gratuluję.

Wayne Rooney
03-03-2007, 23:58
Zastanów się co napisałeś bo nie ma to sensu, gdy czytam najpierw mój post potem Twój.

Uważasz, że jeden medal to sukces? Gratuluję.

Ja wiem ze wy byście chcieli żeby zdobył to i to, ale lepszy rydz niż nic. Jeden medal to nie sukces dla ciebie bo sie znasz na tym jak zawiązać buty, a dla innych ktorzy znaja sie to jest sukces, rozwalają mnie tacy "sezonowi kibice" jak ty.

Bastash
04-03-2007, 00:53
Rotfl człowieku naucz się czytać ze zrozumieniem! Zauważ, że Polska jest 40 mln krajem i to ma być sukces?! Spójrz na mapę świata, zobacz jakimi potężnymi krajami są Szwajcaria, Austria czy Czechy (które to są przed nami w klasyfikacji medalowej!).

Jeden medal to nie sukces dla ciebie bo sie znaszna tym jak zawiązać buty, a dla innych ktorzy znaja sie to jest sukces

Zróbmy święto narodowe, bo mamy 1 medal na MŚ.

Powiedzieć Ci czym jest prawdziwy sukces? Wice-mistrzostwo świata w piłce siatkowej mężczyzn. Wice-mistrzostwo świata w piłce ręcznej mężczyzn. A wiesz dlaczego? Bo tego nikt się nie spodziewał. Porównaj euforię, jaka by była gdyby polscy koszykarze zdobyli mistrzostwo świata z euforią po zwycięstwie Małysza. Na Małyszu siedzi większa presja, bo tacy jak ty nie dopuszczają do siebie myśli, że może nie wygrać a całą resztę mają w dupie. Niech to do Ciebie dotrze, że Małysz też się kiedyś skończy. Oby jak najpóźniej ale się skończy.

rozwalają mnie tacy "sezonowi kibice" jak ty

Jestem ciekaw z czego to wywnioskowałeś? Zacytuj mi zdanie, które na to wskazuje.

Exodus
04-03-2007, 01:24
Cos mi sie wydaje ze masz porzadnie najebane lub mylisz MŚ w narciarstwie a MŚ w (samych) skokach narciarskich.

Uważasz , że 50% tego co mozna bylo wogole zdobyc to jest malo?
Bo medale druzynowe i innych zawodnikow z gory wykluczam xd

Andrealfus
04-03-2007, 07:54
Cieszmy sie bo mamy 1 zloty medal a moglismy nie miec wogole. Kibicuje Małyszowi od 2001r. gdy pokazal ze jest skoczkiem dobrym, a same skoki interesowaly mnie jeszcze przed "Małyszomanią" i naprade dziwie sie tym jedno sezonowym kibicom wypowiadajacych sie na onet.pl

zaobserwowalem takie cos
-----------------------------------------------------------------------------
Gdy Małysz miał 4 miejsce i nie zdobyl medalu
<jakis gosc> Nie wierze ze Adam moze wygrac co kolwiek. Jest zwyklym nielotem

Gdy Małysz wczoraj zdobyl medal
<ten sam gosc> Adam jest wielki !!!! zawsze w niego wierzylem !!!11oneoneone
-----------------------------------------------------------------------------
Ten to nawet jedno sezonowym kibicem nie jest.

I wkurza mnie to, ze tylko polacy potrafia wygwizdac swojego mistrza w danej dyscyplinie bo raz mu sie nie udalo. I nie tylko ja to widze.....

Bastash
04-03-2007, 12:03
Bo medale druzynowe i innych zawodnikow z gory wykluczam xd

No właśnie! I każdy, kto myśli racjonalnie robi tak samo. Jak na polskie warunki medal Małysza to jest sukces ale patrząc z perspektywy światowej to nie jest dużo. A myślę, że mamy prawo oczekiwać, że sukcesów będzie więcej. ; ]