Pokaż pełną wersje : Gdzie i jak expić na tombach ?
Fobatino
25-02-2007, 17:54
Witam.
Mam druida 31 lvl, 34 mlvl, eq: rh, blue robe, k legs, bohy, p-ammy, demon shield i moje pytanie brzmi jak powinienę expić na tombach i na jakich ? Z exori vis + volcanic rod czy też z inną taktyką i czy nie będę mieć waste ? I też ile expa będę mieć po około godzinie huntu na określonym tombie ? Jakie wziąść runy do pomocy ?
Z góry dziękuję za wszystkie porady :)
Palladyn Zawisza
25-02-2007, 18:45
Tomb na bagnach -2 sa tam crypty siedz tam do 46 lvl pozniej idz na -3 . Exori vis + wanda
Excalibug
25-02-2007, 18:47
Polecam penisula tomb(Na lewo od miasta)-2 poziom. Są tam mumie, cyrpty,ghoule oraz stone golemy. Powinieś być na lekkim + lub na 0. Exp jest dosyć wysoki :)
Mam nadzieję, że pomogłem.
Fobatino
25-02-2007, 19:12
Wielkie dzięki za odpowiedzi :)
I czekam też na inne propozycje.
semiliren
26-02-2007, 18:35
Spokojnie dasz rade na -2 stone tomb.
Potwory wystepujace w tym tombie: scaraby, mumie(malo), ghule(duzo ich :) ), skeletony, scorpiony, crypt shamblery ( malo ) i stalkery (jak ich nie lubisz to mozesz je ominac bez wiekszych problemow).
Taktyka: bardzo prosta, volcanic rod+vis.
Loot:wychodzisz na duzy + ( osobiscie moim druidem robie 2k/h i czesto poleci ci w ciagu 2-3 godzin od 1 do 3 life ringow :D ).
Exp...ja tam wyciagam 15-20k/h...
PoZdRo...
Ja polecam prawie wszystkie tomby na -2 poziomie do 40 lvla a taktyka taka jak moja volcanic i uciekasz i walisz;] tylko stone golemy i stalkery z vis a tomby takie zeby bez beholderów bo drutem cieżko z nimi. opisy masz na Erig.net
Feldrommel
27-02-2007, 17:02
A ja bym prosil jakas mapke albo link do poradnika o tombach bo niedlugo pacc kupuje i chcialbym tam poexpic
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=120152
Bardzo dobry poradnik po tombach , nie mój .
Zdjęcia się mogą chwile ładować , więc radze czekać , bo naprawde warto .
A ja bym prosil jakas mapke albo link do poradnika o tombach bo niedlugo pacc kupuje i chcialbym tam poexpic
http://tibia.erig.net/Tombs
Gdzie (...) expić na tombach? Na tombach.
(...) jak expić na tombach? Biegać z rodem. Ew. monki do tego.
... szukaj.
Polecam penisula tomb(Na lewo od miasta)-2 poziom. Są tam mumie, cyrpty,ghoule oraz stone golemy. Powinieś być na lekkim + lub na 0. Exp jest dosyć wysoki :)
ech to lepiej juz zostawcie tego tomba komus, kto potrafi wykorzystac swojego chara i umiejetnosci. ja jako KNIGHT na 58 levie expie tam ze strata 1-2 uhow na pelne kolko ( zabijacac wszystko lacznie z cryptami ). dzisiaj z 4 uhow zuzytych tam zarobilem 1,8k jest zysk? ja tam mam zawsze taki zysk.. exp przy tym jest dosyc ciekawy nawet bo od 20 do 25k/h. no chyba ze sie wpakuje jakis sorc/druid z summonami ktory to mowi o sobie ze jest taki "mastah", a takie osobniki niestety sie czesto trafiaja... no ale czasem przez takich sa pewnego rodzaju zyski nadzwyczajne ( ostatnio 4 bp manaskow )
Fenzopi92
28-02-2007, 09:06
Ja do 36lvlu expilem na tombie obok bagien na -2 a potem na vampki na -3 polecam na vampach Temest lub inferno + vis bardzo szybki exp na 1 minute okolo 800expa tylko ze jest waste :D dużo mf'ów idzie ale jaki exp ;]
Ja preferuje taki styl expienia od poniedzialku do piatku runki a w weekend za zarobiona kase za runki , MF'y sobie kupic i isc na vampy bez monków, monki szybko padaja nawet na 1 vampie :/
Expilem tam od 20 do 33 lvl i zawsze bylem na big + :)
Fobatino
02-03-2007, 20:31
Nabiłem już 33 lvl. Expiłem jak to tej pory w stone tombie, bo tam nie ma ludzi i mam w miare dobry exp tylko, że niezbyt dużo mam pieniędzy. Czy mam expić z tempest rodem czy z volcanic i czy nadal na tym samym tombie, byłem na innych lecz jest tam dużo ludzi :(
Masterex
04-03-2007, 10:48
A gdzie ja moge 30 ms 35 mlvl eq HOTM blue robe demon shield p ammy k legi boh. i z jakimi summonami??
semiliren
04-03-2007, 18:18
Nabiłem już 33 lvl. Expiłem jak to tej pory w stone tombie, bo tam nie ma ludzi i mam w miare dobry exp tylko, że niezbyt dużo mam pieniędzy. Czy mam expić z tempest rodem czy z volcanic i czy nadal na tym samym tombie, byłem na innych lecz jest tam dużo ludzi :(
Na stone tomb chodz z volcanic rodem, a co do kasy to staraj sie robic lootbagi.
Zawsze mozesz pojsc na -2 Tarpit tomb, albo -2 Peninsula tomb (jednak lepiej bedze jak zostaniesz na stone tombie).
Przechodziłem przez to samo więc dam pare rad:
1. Jak nie masz kaski to tłuczesz uhy - ktos tam up dobra taktyke podsunał Pon-Piątek Runki tluczesz wyjdzie ci 10 bp uhow przy robieniu 2 dziennie. To jakies 30k więc spokojnie na weekend styka.
2. Jak masz już tą kase możesz isc na : Penisule -2 i tylko volcan bo dużo miejsca do biegania. Ar (Ancient Ruins) -2 ale tam duzo stalkow więc jak wolisz. Bw -2 Moja ulubiona tomba i nie tylko moja :( Wybór należy do ciebie :)
Fobatino
05-03-2007, 13:51
A czy się wogóle opłaca expić z summonami np. monkiem ?
@up
Expić nie bardzo. Za to do kasy są swietne. Ty zużywasz troche many na bicie i masz loota. Robisz lootbaga i masz kase. Waste jest naprawdę małe.
Masterex
06-03-2007, 08:23
Gdzie mogę expić (jaki tomb) 31 MS 37 mlvl Eq : HOTM B ROBE DEMON SHIELD K LEGI P AMMY BOH
@up
Penisula z monkiem bo nie wiem czy przetrzymasz csa z visa chodziaż możesz spróbować. Bw -2 tez good. Wogóle takie same tomby jak pan wyżej. Od 33 z woi szalejesz gdzie chcesz i gdzie ci sie podoba .
kiedys sorca przed 40 z paccem trudno bylo znalesc gdzie indziej niz na rotowiskach ewentualnie na -1 w tombie. a teraz? wpieprzy sie taka pokraka na 29 levie z 2 monkami i swieci. co z tego, ze ma gowno expa jak najwazniejsze, ze ma loota z ktorym musi co 10 minut latac do miasta.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.