Pokaż pełną wersje : Pomysl Zanim Cos Powiesz
Kanaretto
27-02-2007, 16:31
Chcialbym cos powiedziec do wszystkich uzytkownikow forum prosze nie mowic ze knight jest zaslaby powinno sie go ulepszyc to Mag/druid jest poprostu zadobry.Kiedys Sie latalo do 50 + lvl na rotwormach i dniami sie runy robilo a teraz mozna se z wandem praktycznie wszedzie expic ,wiec prosze nie gadac pierdol ze knight jest zaslaby. Moja opinia Wywalic Rozgi czy sie to podobna 10 druidom czy nie...
Od kiedy to równa się do dołu?
Jawohl! Wywalcie różdżki! Dajcie magom prawdziwą broń! :P A nie jakies patyczki, co na Edron odkryli ich moc... Edron? SPALMY ZA TO EDRON!
Kanaretto
27-02-2007, 16:42
Przepraszam,ale nie zrozumialem moglbys mowic troszke jasniej ?
Vis 20*4=80 many i będzie ok.
Kanaretto
27-02-2007, 16:43
Przepraszam,nie zrozumialem moglbys powiedziec troche jasniej ?
Przepraszam,ale nie zrozumialem moglbys mowic troszke jasniej ?
Jak już chcesz coś wyrównywać, to nie odbierając coś lepszym profesjom, a dodając słabszym.
Kanaretto
27-02-2007, 16:44
Vis 20*4=80 many i będzie ok.
Pomysl zanim cos napiszesz,nawet temat to mowi -.-
Kanaretto
27-02-2007, 16:47
Jak już chcesz coś wyrównywać, to odbierając coś lepszym profesjom, a dodając słabszym.
Kiedys sorc i tak odrabial na wyzszych lvl strate wiec dla mnie to jest lepsze rozwiazanie
A teraz moja rada. Pomyśl, tylko logicznie, zanim coś powiesz. Wg Ciebie knight, który był maszyną do ciągłego expienia i sorc, który tydzień zbierał runy na 1 dzień porządnego expienia to była równość? Gratuluje niezłej Stajni Augiasza w głowie.
Marciniek
27-02-2007, 16:56
Jak już chcesz coś wyrównywać, to nie odbierając coś lepszym profesjom, a dodając słabszym.
I dodać nowe armory, tarcze, bronie, no i oczywiście potwory.
Ułatwienie sorcom huntów 'solo' juz wystarczająco zepsuło ekonomie gry.
P.S.
Nazwa tematu kompletnie odbiega od jego treści...
A teraz moja rada. Pomyśl, tylko logicznie, zanim coś powiesz. Wg Ciebie knight, który był maszyną do ciągłego expienia i sorc, który tydzień zbierał runy na 1 dzień porządnego expienia to była równość? Gratuluje niezłej Stajni Augiasza w głowie.
Tak, w każdej normalnej grze najszybciej expią profesje które biją najsłabiej nadrabiając tym samym swoje braki w zabijaniu stworów elitarnych.
Kanaretto
27-02-2007, 17:00
Jak sorc wbije dobry lvl na takim monotonnym trybie gry to powzniej efektowniej bedzie expic
@Ponury
Masz rację.
Co do tematu.
Temat dobrze ujęty, mag za mocny, a knight wcale nie słaby tylko chodzi właśnie o to, że mag jest za dobry teraz i tyle.
Jeśli chodzi o sposób w jaki to można zniwelować to nie podoba mi się usunięcie różdżek, które bardzo pomogły w expie Drutom i Sorcom.
Jeśli już mówimy o tego typu pomocy to myśle, że po prostu najt powinien dostać jeszcze jedną runę atakującą np. od 6 M LVL, w raz z Explo jakaś runa, która zadaje 2x większe obrażenia niż GFB, więc będzie o ok. 1/3 siły większa niż explo. Powinna być dostępna dla druida i knighta, ponieważ Druid i tak mało ma run do ataku, więc powinien mieć jakąś swoją.
Myślę, że powinny być także jakieś mocniejsze bronie np. 60atk i 45 def.
Ale tylko bardzo rzadkie i dostępne z questa na 150 lvl.
Moim zdaniem to powinno troszkę zniwelować straty najta w PvP, który z sorkiem nie ma rzadnych szans, jedyne co może naprawdę zrobić to uciekać.
Kanaretto
27-02-2007, 17:11
@Ponury
Masz rację.
Co do tematu.
Temat dobrze ujęty, mag za mocny, a knight wcale nie słaby tylko chodzi właśnie o to, że mag jest za dobry teraz i tyle.
Jeśli chodzi o sposób w jaki to można zniwelować to nie podoba mi się usunięcie różdżek, które bardzo pomogły w expie Drutom i Sorcom.
Jeśli już mówimy o tego typu pomocy to myśle, że po prostu najt powinien dostać jeszcze jedną runę atakującą np. od 6 M LVL, w raz z Explo jakaś runa, która zadaje 2x większe obrażenia niż GFB, więc będzie o ok. 1/3 siły większa niż explo. Powinna być dostępna dla druida i knighta, ponieważ Druid i tak mało ma run do ataku, więc powinien mieć jakąś swoją.
Moim zdaniem to powinno troszkę zniwelować straty najta w PvP, który z sorkiem nie ma rzadnych szans, jedyne co może naprawdę zrobić to uciekać.
Yhym ale chodzi mi o to ze tibia sei robi coraz prostrza to nie jest juz tibia ... to jest widzimisie graczy poprostu niech bedzie tak jak kiedys bylo.
Ja wiem o co ci chodzi. Ja po prostu uważam, że Tibia musi się zmieniać nigdy nie będzie taka sama, bo straciła by graczy. Każda gra bez zmian to shit. Np. FIFA to jest klonowanie non-stop tego samego i co raz mniej ludzi w to gra, a kiedyś na każdą FIFke czekało się ze zniecierpliwieniem.
Jak dla mnie to różdżki ułatwiły grę, ale przez to wiele osób wróciło do gry. Kiedyś rzadko się spotykało Druidów i Sorków. Ja gdy zaczynałem swoją grę zrobiłem Druida i pamiętam tą katorgę z bicia Skull Staffem i czekania na ten 10 M LvL, żeby móc wreszcie zarabiać. Później robiłem długo UH'y wbiłem 44 M LvL na 17 LvL :D co teraz gdy już jestem doświadczonym graczem jest dla mnie bez sensu. Kiedyś było łatwiej wbić magic teraz jest łatwiej wbić lvl. Wtedy dużo się właśnie mówiło o tym, żeby wprowadzić różdżki jak to jest w każdej grze MMORPG w takich realiach. Mag to mag, a nie jakiś chłopek bijący z broni co należy do najta i tylko do niego. Też uważam, że sorek i druid mają teraz trochę za łatwo. Nie dość, że mają many strasznie dużo to jeszcze zasuwa ona jak porąbana jak dla mnie powinni ją troszkę zwolnić. Tego samo dotyczy obrażenia z run, przecież taki Cachero z SD bije po 1100+. Dla mnie to kompletny bez sens. Jak dla mnie najlepszym graczem na świecie pozostanie EO, bo chociaż MDW ma teraz już wyższy lvl niż on to EO musiał sobie radzić z tym, że najtem na demkach za bardzo siedzieć nie może. A widzicie MDW siedzi na demkach wbija tam non-stop 2kk+ expa. Sork i Drut powinni dostać teraz trochę w kość przy następnym UPdacie. Najt i w szczególności Pall powinni dostać coś nowego.
Taka jest moja opinia.
Pozdro Bax. :cup:
Kanaretto
27-02-2007, 17:37
Ja wiem o co ci chodzi. Ja po prostu uważam, że Tibia musi się zmieniać nigdy nie będzie taka sama, bo straciła by graczy. Każda gra bez zmian to shit. Np. FIFA to jest klonowanie non-stop tego samego i co raz mniej ludzi w to gra, a kiedyś na każdą FIFke czekało się ze zniecierpliwieniem.
Jak dla mnie to różdżki ułatwiły grę, ale przez to wiele osób wróciło do gry. Kiedyś rzadko się spotykało Druidów i Sorków. Ja gdy zaczynałem swoją grę zrobiłem Druida i pamiętam tą katorgę z bicia Skull Staffem i czekania na ten 10 M LvL, żeby móc wreszcie zarabiać. Później robiłem długo UH'y wbiłem 44 M LvL na 17 LvL :D co teraz gdy już jestem doświadczonym graczem jest dla mnie bez sensu. Kiedyś było łatwiej wbić magic teraz jest łatwiej wbić lvl. Wtedy dużo się właśnie mówiło o tym, żeby wprowadzić różdżki jak to jest w każdej grze MMORPG w takich realiach. Mag to mag, a nie jakiś chłopek bijący z broni co należy do najta i tylko do niego. Też uważam, że sorek i druid mają teraz trochę za łatwo. Nie dość, że mają many strasznie dużo to jeszcze zasuwa ona jak porąbana jak dla mnie powinni ją troszkę zwolnić. Tego samo dotyczy obrażenia z run, przecież taki Cachero z SD bije po 1100+. Dla mnie to kompletny bez sens. Jak dla mnie najlepszym graczem na świecie pozostanie EO, bo chociaż MDW ma teraz już wyższy lvl niż on to EO musiał sobie radzić z tym, że najtem na demkach za bardzo siedzieć nie może. A widzicie MDW siedzi na demkach wbija tam non-stop 2kk+ expa. Sork i Drut powinni dostać teraz trochę w kość przy następnym UPdacie. Najt i w szczególności Pall powinni dostać coś nowego.
Taka jest moja opinia.
Pozdro Bax. :cup:
Ja poprostu nie chce zeby tibia sie bardziej popsula i jedno podkresle Palladyn Byl Jest I zawsze bedzie najlepsza postacia ,Pytasz czemu?zobacz co bylo kiedys temat "Kim Byc zeby Miec jak najwiekszy lvl" Spam Pall Inny temat przeczytalem keidys "jaka profesja jest najlepsza" Spam Pall i co ze bylo keidys pallem sie gra w miare szybko i efektownie a zwlaszcza WCALE nie trudno
Usunięcie wandów/rodów niewiele da. Przecież na lvl'u, na którym sorc osiąga przewagę w ilości wbijanego expa i tak już się tych gówien nie używa.
Kanaretto
27-02-2007, 17:48
Usunięcie wandów/rodów niewiele da. Przecież na lvl'u, na którym sorc osiąga przewagę w ilości wbijanego expa i tak już się tych gówien nie używa.
Pierw wbij bez wanda lvl na ktorym sie nie uzywa rozgi.:)
Ja poprostu nie chce zeby tibia sie bardziej popsula i jedno podkresle Palladyn Byl Jest I zawsze bedzie najlepsza postacia ,Pytasz czemu?zobacz co bylo kiedys temat "Kim Byc zeby Miec jak najwiekszy lvl" Spam Pall Inny temat przeczytalem keidys "jaka profesja jest najlepsza" Spam Pall i co ze bylo keidys pallem sie gra w miare szybko i efektownie a zwlaszcza WCALE nie trudno
No co do tego to nigdy w życiu nie mówiłem, że Pall jest najsłabszy, ale nikt chyba nie zaprzeczy, że w dzisiejszej Tibii jest to najtrudniejsza profesja. I powinien on dostać coś nowego, aby Pall mógł swobodnie zacząć expić. Uważam, że dobrym rozwiązaniem było by ograniczenie złamania 1 speara np. do 70 uderzeń.
Jakiś nowy rodzaj strzał lub boltów. Lepszych od zwykłej strzały i bolta. Powiedzmy, że jeden taki bolt 7gp, a strzała 4 gp. Ktoś powie, że zrobili Infernal Bolts, ale kto ma ich 100? Nieliczni.
Pierw wbij bez wanda lvl na ktorym sie nie uzywa rozgi.:)
A co to za problem? War hammer w łapkę i siup na rotwormy, robiąc w tle runy jak za starych, dobrych czasów. A od 40 lvl'a bez problemu można cisnąć z visa nawet na guardach. W czasie, gdy mag będzie klepać roty, knight może sobie potrenować np. do 60/60 albo i więcej i mieć podobne osiągi. Problem w tym, do jasnej cholery, że już od ok. 50 lvl'a sorc będzie bardzo ostro odstawać od knighta w ilości potencjalnego wbijanego expa na godzinę (bo czy będzie wbijać, to już inna sprawa). Ogółem dla osób powyżej 50 lvl'a nie będzie to zbyt wielka różnica.
Kanaretto
27-02-2007, 18:00
A co to za problem? War hammer w łapkę i siup na rotwormy, robiąc w tle runy jak za starych, dobrych czasów. A od 40 lvl'a bez problemu można cisnąć z visa nawet na guardach. W czasie, gdy mag będzie klepać roty, knight może sobie potrenować np. do 60/60 albo i więcej i mieć podobne osiągi. Problem w tym, do jasnej cholery, że już od ok. 50 lvl'a sorc będzie bardzo ostro odstawać od knighta w ilości potencjalnego wbijanego expa na godzinę (bo czy będzie wbijać, to już inna sprawa). Ogółem dla osób powyżej 50 lvl'a nie będzie to zbyt wielka różnica.
A wiec powiem tak durniejszego posta nie widzalem od 2 tygodni po pierwsze
expiac na pelnym gazie co jest meczace wyciskajac 15k/h wbij se 40lvl,ALe mniejsza z tym masz juz 40 lvl idzesz na guardy ok bijesz z visa oczywiscie z tego co wnioskuje 0 waste ale nie ma sprawy . Knight poafkuje posiedzi na forum a skile same leca ale oczywiscie zrobi skile 65 zanim sorc wjebie 40 lvl Podkreslam na ROTACH. Owacje na stojaco !! Dla Tego pana
@UP
Racja.
Sorkiem 40 lvl na rotach to zleksza nie porozumienie, bo za nim Sork wbije ten 40 lvl to ja najtem zrobię skille 65/65, więc w tydzień cię dogonie i będę miał 10x więcej kasy niż ty.
Kanaretto
27-02-2007, 18:08
@UP
Racja.
Sorkiem 40 lvl na rotach to zleksza nie porozumienie, bo za nim Sork wbije ten 40 lvl to ja najtem zrobię skille 65/65, więc w tydzień cię dogonie i będę miał 10x więcej kasy niż ty.
To co powiedzal ponury to jest smiech na sali Co za problem paredziesiat godzin z war hammerem latac po rotach no przeciesz zaden i expienie z e visa na guardach bez waste to tez zaden problem.W tym czasie co sorc zrobi ten 40 lvl to knight bedzie mial okolo 40+ i skile po 70
i wlasnie to bylo uczciwe wszyscy szli rowno pozniej jeden mial trudniej ale na 130 lvl z e vis tluc hydry to zaden problem. I Nawet jakby sorc/drut stracil rozgi by na tym zyskali(55 gp ManaFluid)
@UP
Racja.
2 tygodnie solidnego treningu i masz skile 65/65. trenujac na monku czy na geo non stop, takie skile mozna zrobic w te 60-70 godzinek ( trenujac non stop )
Kanaretto
27-02-2007, 20:05
2 tygodnie solidnego treningu i masz skile 65/65. trenujac na monku czy na geo non stop, takie skile mozna zrobic w te 60-70 godzinek ( trenujac non stop )
Ja jakos szybciej zrobilem ale spox :)
@up
Aha, czyli równość do ok. 40 lvl'a, a potem to sorc/drut może sobie odstawać od knighta/palla jak chce? Ok, nie ma sprawy, tylko widzisz - życiową ambicją nie jest obecnie wbicie 40 lvl'a. Trzeba geniuszu pomyśleć nad rozwiązaniem na wyższe lvl'e.
masz juz 40 lvl idzesz na guardy ok bijesz z visa oczywiscie z tego co wnioskuje 0 waste ale nie ma sprawy .
Jeżeli Ty jesteś tak zajebisty, że na 40 lvl'u masz nadal waste na guardach z visa - współczuje umiejętności grania. Skoro nawet taka magiczna lama jak ja na 43ED z 47 mlvl'em wychodziłem góra na 1k na minus na 5bp manasów, czyli dopiero po spaleniu 15bp manasów bez zwrotu szedłem zrobić 1 bp UHów, i jakoś z tym wyrabiałem...
A koło 50 lvl'a siła visa sorca będzie już wystarczająco spora, żeby przegonić te twoje 65/65.
Btw., jakby ktoś nie zauważył nadal, to ja jestem PRZECIW usuwaniu wandów/rodów, bo to na dłuższą metę nic nie zmienia.
Btw., jakby ktoś nie zauważył nadal, to ja jestem PRZECIW usuwaniu wandów/rodów, bo to na dłuższą metę nic nie zmienia.
ze niby wandy nic nie zmieniaja? idz na mocniejsze potworki. nawet glupi vis polaczony z 65 ataku z roda/wanda daje spora przewage... sorc na 50 levie i 50 mlvl ma srednia z visa 112 ( min 62, max 137 ) dodaj do tego 65 z wanda w takiego vampira i ci sie robia 4 kolejki na kazdego vampa. to jest okolo 8-10 sekund. najtem ze skilem 77/75 z sca w lapie troche dluzej zchodzi ( no ale zalezy od szczescia - czasem wejda hity po 160 ). najwieksza dysproporcje zauwazylem w tombie jak potrzebowalem ubic bonebeasta. poszlo mi na dziada 8 uhow a tylko 580 expa za niego. nie uzywalem exori ani hmmkow.sorcowi to jednak troche szybciej i taniej idzie na czyms takim...
:topic:
wypadla mi z niego utwardzona kostka bez ciecia nozem 0.o
Kanaretto
27-02-2007, 20:19
@up
Aha, czyli równość do ok. 40 lvl'a, a potem to sorc/drut może sobie odstawać od knighta/palla jak chce? Ok, nie ma sprawy, tylko widzisz - życiową ambicją nie jest obecnie wbicie 40 lvl'a. Trzeba geniuszu pomyśleć nad rozwiązaniem na wyższe lvl'e.
Jeżeli Ty jesteś tak zajebisty, że na 40 lvl'u masz nadal waste na guardach z visa - współczuje umiejętności grania. Skoro nawet taka magiczna lama jak ja na 43ED z 47 mlvl'em wychodziłem góra na 1k na minus na 5bp manasów, czyli dopiero po spaleniu 15bp manasów bez zwrotu szedłem zrobić 1 bp UHów, i jakoś z tym wyrabiałem...
A koło 50 lvl'a siła visa sorca będzie już wystarczająco spora, żeby przegonić te twoje 65/65.
Ekhm teraz tak oczywiscie by bylo latwiej ale biorac pod uwage ze by wszystko wrocilo na swoje miejsce to geniuszu manas by kosztowal 100 gp.Runy Byly tansze ok Koszty leczenia tez ale powiec mi czy poszedles na te guardy i biles z visa samego ? chyba logiczne ze napewno wandem se pomagales ...
Nastepnie ty zrobisz 50 lvl to knight nadal bedzie mial 20 i skile 65 ? tak twierdzisz czy jak mam to rozumiec ?
Ekhm teraz tak oczywiscie by bylo latwiej ale biorac pod uwage ze by wszystko wrocilo na swoje miejsce to geniuszu manas by kosztowal 100 gp.Runy Byly tansze ok Koszty leczenia tez
W ogóle proponuje w nadchodzącym updacie wrócić do Tibii 7.1. Poza tym, geniuszu, ja wypowiadam się tylko odnośnie usunięcia wandów, więc nie pieprz mi tutaj nagle o powrocie na stary system magii.
mi czy poszedles na te guardy i biles z visa samego ? chyba logiczne ze napewno wandem se pomagales ...
Byłeś? Widziałeś? Nie? To po cholerę z góry zakładasz, że tak było?
Nastepnie ty zrobisz 50 lvl to knight nadal bedzie mial 20 i skile 65 ? tak twierdzisz czy jak mam to rozumiec ?
Bez większego treningu na 50 lvl'u powinno być z 72/72. Tylko co to zmienia? Na 50 to jednak wypadałoby mieć te 80/80, a przynajmniej 75/75, żeby przycisnąć trochę bardziej na żółwiach etc.
@sat - mocniejszy potwór = np. dragon lord, warlock, hydra, demon etc. Nie wiem, czy tam te 65hp więcej robi aż taką różnicę. Poza tym ewentualnie odebranie wandów bynajmniej nie przyspieszyłoby expienia knighta/paladyna, a IMHO to by się przydało. Już zaczyna mnie nudzić expienie ze średnią prędkością 30k/h.
Kanaretto
27-02-2007, 22:00
W ogóle proponuje w nadchodzącym updacie wrócić do Tibii 7.1. Poza tym, geniuszu, ja wypowiadam się tylko odnośnie usunięcia wandów, więc nie pieprz mi tutaj nagle o powrocie na stary system magii.
Byłeś? Widziałeś? Nie? To po cholerę z góry zakładasz, że tak było?
Bez większego treningu na 50 lvl'u powinno być z 72/72. Tylko co to zmienia? Na 50 to jednak wypadałoby mieć te 80/80, a przynajmniej 75/75, żeby przycisnąć trochę bardziej na żółwiach etc.
@sat - mocniejszy potwór = np. dragon lord, warlock, hydra, demon etc. Nie wiem, czy tam te 65hp więcej robi aż taką różnicę. Poza tym ewentualnie odebranie wandów bynajmniej nie przyspieszyłoby expienia knighta/paladyna, a IMHO to by się przydało. Już zaczyna mnie nudzić expienie ze średnią prędkością 30k/h.
A wiec pare postow temu dlaciebie to byl zaden problemdo 40 lvl na rotach ok no i sadze po naszej rozmowie ze mowilismy o starym trybie tibi wiec powiedzalem ze manas 100 gp ... Dalej nie powiedzalem nie biles z samego visa tylko to bylo Czy poszedles na guardy i biles je z samego visa? to jest pytanie kretynie wiec pomysl zanim cos napiszesz
Hydra 100 druid/sorc idze na hydry byje z wanda e visuje i expi wiec wand sie wogole nie przyda .... .Te 300 hp na hydre mogloby ci uratowac zycie okurat 65 HP na ture robi zajebista roznice :> . A tak wogole to watpie zeby taki pro player jak ty wjebal ten 40 lvl
Dalej nie powiedzalem nie biles z samego visa tylko to bylo Czy poszedles na guardy i biles je z samego visa? to jest pytanie kretynie
chyba logiczne ze napewno wandem se pomagales
Jeżeli nie potrafisz rozróżnić pytania od stwierdzenia faktu, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
no i sadze po naszej rozmowie ze mowilismy o starym trybie tibi
Tym bardziej zaś, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
Kanaretto
27-02-2007, 22:11
Jeżeli nie potrafisz rozróżnić pytania od stwierdzenia faktu, to chyba nie mamy o czym rozmawiać.
Tym bardziej zaś, skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
A co to za problem? War hammer w łapkę i siup na rotwormy, robiąc w tle runy jak za starych, dobrych czasów.
WIec myslalem ze gadamy o tych starych dobrych czasach
p.s Pierw pytanie pozniej sugestria
Usunięcie wandów/rodów niewiele da.
Rozmowa jest o USUNIĘCIU wandów/rodów, nie o tym zaś, jak radził sobie druid/sorc wcześniej. Nie ma też słowa o powrocie do starych czasów.
Kanaretto
27-02-2007, 22:26
Rozmowa jest o USUNIĘCIU wandów/rodów, nie o tym zaś, jak radził sobie druid/sorc wcześniej. Nie ma też słowa o powrocie do starych czasów.
Prosze cie zlituj sie ja sie nie chce z toba klucic ale sie nie da poprostu...
dobra koniec tematu(z toba) idz expic z visa na guardach i niech ci sie to oplaci
Wandy i rody powinny być dwuręczne. Kto to słyszał by mag umiał posługiwać się tarczą?
Kto to slyszal, zeby mag mogl uzywac ciezkiego pancerza i dwurecznego miecza ?
Get over it.
Mag powinien mieć słabą obronę, taką żeby go nawet trolle po 10 waliły, a nie że obrywa tylko o 10 hp mniej niż knight od demona. (co wynika z roznicy arma)
Kto to slyszal, zeby mag mogl uzywac ciezkiego pancerza i dwurecznego miecza ?
Get over it.
Ja proponuje, żeby knight mógł używać wandów i rodów. Kruchy sorc może używać giant sworda to dlaczego zakuty ryc miałby nie móc używać różdżek?:D
A kto słyszał jakoby Tibia miała w sobie cechy RPG? Palladyn - łucznik? etc. etc. etc.
Tibia to nie jest D&D, WH ani nic.
Tibia to tibia - ma być grą prostą i przystępną.
Tibia ma robić kase, a nie przyjemność dla was
Masz problem, przeszkadzają ci różdżki - nie używaj, graj bez nich, będziesz miał satysfakcje.
Btw - denerwuje cie to że ty musiałeś 40 level na rotach robić męcząc się? A nowi już nie musza?
/Offtop
Jednej rzeczy nie rozumiem - jeżeli expienie nie sprawia ci przyjemności etc.
tylko expisz byle dla expa, to po co ty to robisz? "get e lajf"
\o/ Muszem Zropić 100ka Albo NiE PuJdE Do szkoly!!111 \o/
Kanaretto
27-02-2007, 23:14
A kto słyszał jakoby Tibia miała w sobie cechy RPG? Palladyn - łucznik? etc. etc. etc.
Tibia to nie jest D&D, WH ani nic.
Tibia to tibia - ma być grą prostą i przystępną.
Tibia ma robić kase, a nie przyjemność dla was
Masz problem, przeszkadzają ci różdżki - nie używaj, graj bez nich, będziesz miał satysfakcje.
Btw - denerwuje cie to że ty musiałeś 40 level na rotach robić męcząc się? A nowi już nie musza?
/Offtop
Jednej rzeczy nie rozumiem - jeżeli expienie nie sprawia ci przyjemności etc.
tylko expisz byle dla expa, to po co ty to robisz? "get e lajf"
\o/ Muszem Zropić 100ka Albo NiE PuJdE Do szkoly!!111 \o/
Mnie to denerwuje jak setki godizn siedzalem i bilem roty a teraz 40 lvl zrobie ci w 2 tyg
low lvl sorce i tak maja przechlapane
Dlaczego? Moim zdaniem to knighci mają przechlapane bo muszą długo trenować.
Raditz Saiya-jin
28-02-2007, 15:41
Dlaczego? Moim zdaniem to knighci mają przechlapane bo muszą długo trenować.
Na nizszym lvlu trzeba wydawac sporo kasy na manasy zeby moc jako tak expic, podczas gdy rycerz moze sobie trzepac lootbaga na minosach albo biegac po rotach za darmo i zbierac tylko kase. Sila sorca pojawia sie dopiero na wyzszym lvlu, powiedzmy 60, kiedy dostaje silnego visa.
Pierwsze 3 rozdzki zabieraja mane wolniej niz sie regeneruje. Potem sorc może expić na guardach.
Raditz Saiya-jin
28-02-2007, 16:01
Pierwsze 3 rozdzki zabieraja mane wolniej niz sie regeneruje. Potem sorc może expić na guardach.
No chyba w tym momencie jestes smieszny... O ile jesli chodzi o wand of vortex to jeszcze moge sie zgodzic, to juz z dragonbreath jest problem, nie mowiac o plague...
Nie wiem, czy tam te 65hp więcej robi aż taką różnicę.
A podobno opłada sie trenować ryckiem dla 2-4dmg/runde więcej...:o
Co do tych usprawnien, apdejtów i innych...
W innych tematach to już było poruszane, ale przytoczę...
Wartoby szansę na zablokowanie ciosu uzależnić bardziej od umiejętności, a nie jakości tarczy. Osłabiłoby to magów, jeśli chodzi o walkę fizyczną... Po prostu nie mogę patrzeć, jak tworząc nową postać, po wielogodzinnym treningu, byle 8 level może mi skopać tyłek z "ruszczką", bo: a) tylko trenując, nie będę miał dobrej broni, b) moje uderzenia będą blokowane...
Ewentualnie dać różdżkom 100% szansy na trafienie na full ataku, mniej na balanced, i jeszcze mniej (~65%?) na full defie.
Hmm... i sądzę, że wartoby, dla realizmu, wydłużyć czas wchodzenia/schodzenia na wyższy/niższy poziom... albo żeby przez chwilę osoba mogłabybyć(ale jak to wprowadzić?) atakowana z obu poziomów... na jednym filmiku nazwanym chyba "druid masakruje ludzi" ten facet przeżył tylko i wyłącznie, gdyż chodził w górę i w dół po piramidach... może i pomysł głupi... no ale jeśli i wy wchodzicie po dwumetrowej drabinie w ułamku sekundy to szacuneczek.
No i nie mówcie, ze to tylko gra, bo mnie w Tibii kiedyś zaciekawił właśnie, coż... realizm, jeśli można o nim mówć w grze fantasy... Podobało mi się to, że taki 8 lvl rycek może załatwić(teoretycznie) 20lvl ze względu na skille... przyjmując, że ten 20lvl to nienajlepszy gracz... w wielu innych grach przeciętny 20lvl był równy innemu 20lvlowi. Nie liczy się wiek(lvl) tylko umiejętności.
@edit
"Ostatnia wiadomość:
Vil"
Coż, a tak se pomyślałem: "Zara Vil mnie zjedzie."
Heh, zauważ, że mówiłem w czasie przeszłym... A było to jakieś 3 lata temu... mm... stare dobre czasy... :P
mnie w Tibii kiedyś zaciekawił właśnie, coż... realizm
''ROTFL...
@up
No tak przyjmij, że na 50 lvl skille 65/65 to wstyd -.-. Na 50 lvl najtem 80/80 i vis nic nie nadgania bo na 50 lvl max hity z vis to 140, a najtem max hit to 200+.
Kanaretto
28-02-2007, 20:24
No tak przyjmij, że na 50 lvl skille 65/65 to wstyd -.-. Na 50 lvl najtem 80/80 i vis nic nie nadgania bo na 50 lvl max hity z vis to 140, a najtem max hit to 200+.
Pokaz mi najta co walnie z d lance o skilu 80/80 za 200 + chociarz 1 na tydzien
http://tibia.erig.net/Dragon_Lance
Heh, jak ja kocham tą(tę? ehh) stronkę.
Szkil Szredńo Maksimalnie
80 118 235
Więc chyba jednak sie da.
Kanaretto
28-02-2007, 20:48
http://tibia.erig.net/Dragon_Lance
Heh, jak ja kocham tą(tę? ehh) stronkę.
Szkil Szredńo Maksimalnie
80 118 235
Więc chyba jednak sie da.
ale ziom na czym ty sie wzorujesz na kalkulatorach ? tam jest ustawione ze walniesz w cos co ma 0 defa max za 235 watpie zebys tyle w cokolwiek jebnol z 80/d lance
ale ziom na czym ty sie wzorujesz na kalkulatorach ? tam jest ustawione ze walniesz w cos co ma 0 defa max za 235 watpie zebys tyle w cokolwiek jebnol z 80/d lance
wiesz, czasem cuda sie zdarzaja. moj maxhit jaki mialem do tej pory to 229 w crypta z sca przy skilach 77/75.
fajny sredni hit, ja tyle przy 91 z sca nie mam :)
Marciniek
28-02-2007, 23:11
Wiadomo, że taka średnia nie jest normalna, ale tam jest takie małe założenie, "potwór o armorze równym 0". Ile % slimów pada na hita?
Tak się głupio składa, że mam knighta 55 lvl, skille 81/80 i powiem Ci, że jakoś nie ma równości między moimi hitami, a takiego 55 maga.
Marciniek
28-02-2007, 23:31
Tak się głupio składa, że mam knighta 55 lvl, skille 81/80 i powiem Ci, że jakoś nie ma równości między moimi hitami, a takiego 55 maga.
Dodaj, że ten mag przy okazji jednak traci 20 many od każdego strzału, musi podbiec do potworka i stanąć mu "pod pyskiem", a gdy potworek sie często przesuwa to jest niezły ubaw z takiego sorca.
Dodaj, że ten mag przy okazji jednak traci 20 many od każdego strzału, musi podbiec do potworka i stanąć mu "pod pyskiem", a gdy potworek sie często przesuwa to jest niezły ubaw z takiego sorca.
Ano jest i tego nie neguje - dlatego gram knightem ;] Mimo wszystko kolega BaxCrow twierdzi, że 50 knight ze skillami 80/80 mocno nie odstaje od 50 lvl sorca pod względem hitów, co jest imho totalną bzdurą.
Wiadomo, że taka średnia nie jest normalna, ale tam jest takie małe założenie, "potwór o armorze równym 0". Ile % slimów pada na hita?
tam jest zalozenie ze sredni hit to 50% max hita, co moze by dzialalo gdyby nie poofy i sparki.
Ano jest i tego nie neguje - dlatego gram knightem ;] Mimo wszystko kolega BaxCrow twierdzi, że 50 knight ze skillami 80/80 mocno nie odstaje od 50 lvl sorca pod względem hitów, co jest imho totalną bzdurą.
Mam aktualnie 50 MS i 50 EK i jakoś nie widze różnicy większej -.-. Bo sorek też nie zawsze bije 100 z Visa na 50 lvl. A i jeszcze musisz z Visa trafić. Bo ja jakoś jak biłem draga to na skillach 73 Sworda z GS'a ubiłem szybciej od MS, bo on musiał biegać za tym dragiem i nie bardzo umial trafić, a ja non-stop byłem koło draga jak był na redzie, więc Najt nie odzstaje tak bardzo. A i jeśli mówisz, że coś jest kompletną bzdurą to się najpierw zastanów -.-. A co do hitów to ja nie mówiłem, że nie odstaje tylko powiedziałem, że nie oddstaje tak jak tu inni gadają. Bo z ich postów wynika, że Sorek ubija wszystko o parę minut krócej co jest właśnie kompletną bzdurą.
to byl hit jednorazowy. zdarzaly sie po 218, ale to tez bylo ich kilka.
to nie byla srednia, tylko hit jednorazowy. szczerze powidziawszy, nie obrazil bym sie jak bym mial taka srednia w potworki :]
Piotrek Marycha
01-03-2007, 16:18
Na 50 lvl nie odstaje, ale za 50 lvli juz bedzie odstawal
Kanaretto
04-03-2007, 21:54
Moj rycerz (obecnie 76 lvl i 83 sworda), bije czasami 200+, czesto sie to nie zdaza, ale raz na 1-2h bicia skarabow wpadnie, przy smokach troche czesciej, max hit to 232, pierwszy cios 200+ z GSa wpadl mi chyba przy skillu 77 (ale to juz dawno bylo wiec nie powiem na 100%).
Tylko wiesz kalkulatory im nie pokazuja sportu jaki jest zeby trafic uciekajacego potwora z vis wiec wogole tego nie biora pod uwage, bijac smoki to nie tylko dobicie go jak ucieka, ale rowniez jego przesowanie sie w czasie jak go bijemy, mimo ze zdazylo mi sie juz kiedys zabic smoka uzywajac 4 visow to zwykle idzie 5-10 (5 jak mam go zablokowanego).
Jak ktos uwaza to czesto trafia z Visa juz bez przesady
Jak ktos uwaza to czesto trafia z Visa juz bez przesady
trzeba tylko przekonac potwora, zeby stal w miejscu, ewentualnie poruszal sie w linii prostej. jak juz mowilem, niektore potwory maja tedencje do krecenia sie jak "gowno w przerebli"
trzeba tylko przekonac potwora, zeby stal w miejscu, ewentualnie poruszal sie w linii prostej. jak juz mowilem, niektore potwory maja tedencje do krecenia sie jak "gowno w przerebli"
Ja czesto trafialem z visa i nie bylo tak ze trafialem np 5 na 10 tylko 8-9 na 10
Koszty:
100 lvl sorc żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 3 exura grany (22 gp za gran * 3 = 66 gp) co daje łącznie 132 gp na draga.
100 lvl druid żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 1 exura sio (która kosztuje 38,5 gp) co daje łącznie 104,5 gp na draga.
100 lvl pal żeby zabić smoka potrzebuje: 10 boltów (3 gp za bolt * 10 = 30 gp wydaje na atak) + 1 exura vita (która kosztuje 88 gp) co daje łącznie 118 gp na draga.
100 lvl knight żeby zabić smoka potrzebuje: 12 uderzeń z broni (które są darmowe) + 1 UH (który kosztuje 175 gp) co daje łącznie 175 gp na draga.
Szybkość zabijania potworów: (która przekłada się na szybkość expienia tylko pod warunkiem, że potwory respią się szybciej niż gracz je zabija)
Sorc - 6 sekund
Druid - 6 sekund
Pal - 20 sekund
Knight - 24 sekundy.
Co to ma wogole do tematu
@Edit
Knight Na 100 Lvl juz moze sie luzem exurowac na 1 dragu
Koszty:
100 lvl sorc żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 3 exura grany (22 gp za gran * 3 = 66 gp) co daje łącznie 132 gp na draga.
100 lvl druid żeby zabić smoka potrzebuje: 6 visów (11 gp za vis * 6 = 66 gp wydaje na atak) + 1 exura sio (która kosztuje 38,5 gp) co daje łącznie 104,5 gp na draga.
100 lvl pal żeby zabić smoka potrzebuje: 10 boltów (3 gp za bolt * 10 = 30 gp wydaje na atak) + 1 exura vita (która kosztuje 88 gp) co daje łącznie 118 gp na draga.
100 lvl knight żeby zabić smoka potrzebuje: 12 uderzeń z broni (które są darmowe) + 1 UH (który kosztuje 175 gp) co daje łącznie 175 gp na draga.
Szybkość zabijania potworów: (która przekłada się na szybkość expienia tylko pod warunkiem, że potwory respią się szybciej niż gracz je zabija)
Sorc - 6 sekund
Druid - 6 sekund
Pal - 20 sekund
Knight - 24 sekundy.
Coz za piekna teoria panie goburu, tak sie sklada ze znam 130+ ed ktory sharuje z 130+ ek i obaj twierdza ze najlepsza kase jaka moga zarobic jest polowanie KNIGHTEM w orc fortes.
Jeszcze Ci wytlumacze czym sie rozni teoria od praktyki.
teoria jest wtedy gdy wszysko wiesz a nic nie dziala.
Praktyka jest wtedy gdy dziala wszysko ale nikt nie wie dlaczego.
Ty na forum laczysz teorie z praktyka, zadne twoje teorie nie dzialaja i nie wiesz dlaczego.
Tawer Redeye
15-03-2007, 17:42
Ta... Sorc który atakuje z warhammera lub sca... Hahahaha!!!! Wyobraża ktoś sobie takiego chuderlaka któy biega z mieczem giganta? Albo ciężki wojennym mieczem? Ja nie chociaż, tak było(sorc i 50 lvl to był hiper mega pro pg). Dlatego jestem za pozostawieniem różdżek i wandów(bo wkońcu to broń magiczna), także nie za osłabianiem ich damage ale za wprowadzeniem pudłowania(na full defie największego) i zbroji specjalnie dla sorcera(do defa b-robe) oraz dla ulepszenia obrony zbroji typu k-arm, mpa bo śmiesznie mało dają przy okazji dodać obronę przeciw magiczną do mpc(w końcu to magiczna zbroja!) i zmniejszyc pradowpodobienśtwo missa
Taki mały offtopik, ale...
Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94.
Taki mały offtopik, ale...
Jeśli chodzi o zużycie UH'ów to ja tracę średnio 1 UH na 3 dragi z avengera na full atak, a mam skille 98/94.
skile + level + eq = sukces i mala konsumpcja uhow.
Grabadia
19-03-2007, 19:10
@Ponury
Masz rację.
Co do tematu.
Sword o wiele lepszy od avengera zrobiłby z knighta o wieeeele lepszą prof. od innych
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej :)
NiePrzecietny
19-03-2007, 22:30
Sword o wiele lepszy od avengera zrobiłby z knighta o wieeeele lepszą prof. od innych
Dobry knight nie da się zabić przez sorca nawet, jeśli tamten ma 20lvl więcej :)
NIe udzielaj sie jak nie wiesz
P.s Dla mnie powinien byc czar Np Exori Fight Zabierajacy 10 mana bijacy tyle ile ma twoja bron to by troche wyrownalo postacie w expie(czar zawsze zabiera hp)
juran_se_spychowa
18-04-2007, 23:17
Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala :]
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p
PS tam masz tylko knight'ow ;p
Salarigoth
26-04-2007, 22:58
Nie Podoba Ci Sie Knight? To Zrob se sorca druta or pala :]
a tak wogole to tibia jest dojebywana z karzdym up datem wiec wole grac w www.knights.pl ;p
PS tam masz tylko knight'ow ;p
Jakby byla totalnie dojebana tibia to by 50k+ graczy nie siadzalo online
Porównaj te 50k z innymi, _dobrymi_, grami MMORPG.
Salarigoth
27-04-2007, 13:27
No ale ja gram w tibie i inne gry mnie zabardzo nie obchodza...
Piotrek Marycha
27-04-2007, 17:58
Porównując z innymi "amatorskimi" darmowymi grami to wynik zajebisty....
@topic - zmniejszyc dmg z exori vis, zwiekszyc z exori (lub zmniejszysc mane wymagana), zwiekszyc dmg broni lub tepo wzrostu skilla
I tyle, knight nigdy nie bedzie killerem na pvp, ale jak by bil po 150+ na pvp przy skillu ~95 to by juz bylo dobrze
Salarigoth
27-04-2007, 22:07
@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana .
@Topic
Dla mnie knight powinien miec 2 jakby to powiedziec "Style walki" ktore mozna ustawiac np Styl Expienia i Styl Skilowania jak ustawiasz styl expienia minimalny twoj hit to ilosc twojego skilla . Odrazu mowie zeby nie bylo spamu "ALE KNIGHTOWI TO NIE DA BO JAK BEDZIE MIEC 4000000 LVL TO BEDZIE DALEJ WALIL PO 100 KNIGHT SUXXXXXXXXXx. Albo "ALE SREDNIA Z AVANGEORA (specjalny blad) Z SKILEM 98 TO 102 UUUUUUU KNIGHT SUX"Nie kazdy ma 100 + ek zrozumcie.).Tylko by to bardzo pomoglo na zdobycie dobrego lvl bo przez ten czas co kngiht wyskiluje skile 80 to sorc ma 200h na expienie to naprawde duzo... i chodzi mi o to w tym stylu ze twoj minimalny hit to np 80 i twoj best byl np 310 w wrl to teraz ma szanse nawet wejsc 390 z 80 axe/sword/club.A styl skilowania to systematyczne slabe ataki. i jak ktos tam napisal ten czar exori fight czy jakos tak to tez by byl dobry pomysl. Co np 3 sek walic po 50 za 10 mana .
A po za tym, wszyscy zdrowi...?
Pogjełło waż wrzystgih! Daż knajtofi super czoper mega veapona super sova 34645646 atackó i 908098908098 deva! to jezt mega una bomba ajdija!
Nie no ludzie.... Fajnie że chcecie zmienić dmg, ale bez przesady... Knight ma walic w zwarciu za 300~? Lol. Wydaje mi się że cipsoft miał inne zamiary co do profesji knighta, tworząc ją.
balansacja, balansacja i jeszcze raz balansacja. sorc wali mocno za drogo. knight wali slabo za darmo. jesli nagle by zaczely wchodzic hity po te 80+ przy skilu 80 to by sorc z knightem zamienili sie miejscami. to sorc by teraz dostawal po tylku. w pewnym momencie obroncy sorcow by stwierdzili, ze sorcowie za slabo wala i cipsoft by ich "musial" wzmocnic. doszlo by do takiej sytuacji, ze sorc z visa by na 20 levie walil po 500, a low level by sie konczyl na 250 levie. zobaczcie sobie ile 200 levelowych graczy bylo przed poltora rokiem, zanim to zostaly wprowadzone manasy za 50 gp i aimbot. teraz wszystkie profesje na levelach duzo nizszych moga expic w miejscach, w ktorych przed tymi updatami mogli expic w zasadzie tylko 100+ levelowcy.
No właśnie. I cipsoftowi poronuję odnieśc się do nazy tematu. Tyle że Pomyśl zanim coś ZROBISZ
A teraz wyobrazcie sobie ze rycerz ma damage porownywalny do sorca... powstaje postac z: duzo iloscia HP, wspanialym cap, tnaca z broni piekne obrazenia... i jeszcze mogaca sie wspomagac magia... nie za duzo?
nie mial bym nic przeciwko, jak bym co ture walil w takiego gsa po te 100-150 obrazen co ture. z takimi obrazeniami, ot juz nawet inne runki by sie nie przydawaly. taki knight, co ma duzo hp, duzo capa, mocno i za darmo wali w potworki jest uniwersalny. on po prostu czesze, goli, banki stawia.
A teraz wyobrazcie sobie ze rycerz ma damage porownywalny do sorca...
wystarczy mu, zeby mial dmg minimalny, czy to zalezny od skillow czy od broni, co jest zreszta logiczne.
Salarigoth
29-04-2007, 00:13
Ludzie smiech na sali jak przeczytalem jednego posta sata to mi sei przykro zrobilo .Ziomek 80 zrobienie trwa 200 h a nadrobienie tego co sorc przez ten czas zrobil jak dla mnie jest niemozliwe nawet walac te 80 na ture .A nie smieszne hity knighta po 50 w dragi ........ 150 ek expi na ofie smiech na sali 150 ed jest w stanie expic an dlach .Jest roznica? a moge sie zalozyc ze te 80 + na ture rewolucji by nie zrobilo. Wartosc sca jest okolo 1kk-1,5kk prosze policzyc ile manasow za to kupisz iile expa za to wbijesz a taki EO. Patrzcie ile on skilowal ile on teraz 1 skill robi 200h? i te 114 jak na jego cierpliwosc to jest NIC
Ludzie smiech na sali jak przeczytalem jednego posta sata to mi sei przykro zrobilo .Ziomek 80 zrobienie trwa 200 h a nadrobienie tego co sorc przez ten czas zrobil jak dla mnie jest niemozliwe nawet walac te 80 na ture .A nie smieszne hity knighta po 50 w dragi ........ 150 ek expi na ofie smiech na sali 150 ed jest w stanie expic an dlach .Jest roznica? a moge sie zalozyc ze te 80 + na ture rewolucji by nie zrobilo. Wartosc sca jest okolo 1kk-1,5kk prosze policzyc ile manasow za to kupisz iile expa za to wbijesz a taki EO. Patrzcie ile on skilowal ile on teraz 1 skill robi 200h? i te 114 jak na jego cierpliwosc to jest NIC
sca mozna miec juz od 100 levela jak sie komus uda. poza tym paradoksalnie szybciej sie zwroci kupno sca knightowi z wyzszym skilem ( 80+ ) niz sorcowi kupujacemu za to manasy ( 1 bp manasow to 1100 gp, wiec za 1,1kk moze ich miec 1000 - it's not too much... ). ty sorcem co zarobisz to bedziesz pakowal w nastepne manasy, zebys mogl szybciej i wiecej expic. ja tymczasem zarobiona kase odkladam na kupke. za niedlugo do kompletu bede kupowal sobie e-plate ( mam dh, dsm, golden legi, bohy, sb, mms, sca i aol - tylko dsma zlootowalem. reszte kupilem ). eo nie ma skili tylko z treningu. oczywiscie zaraz powiesz pewnie, ze podczas expa skile nie wpadaja. 80 obrazen to malo? nie mial bym nic przeciwko jak bym za darmo walil conajmniej po 80 co hita. mi przy skilu 77/75 idzie 1-2 uh na draga na levie 60. mowisz ze zrobienie 80 skila to jest 200h owszem to jest cos kolo tego. sorc oczywiscie zaraz po wyjsciu z rooka ma 200k na manasy zeby isc expic tak? on tez musi je skads wziasc. najtem wchodze do penisula tomb na -2 i mam tam 30k/h z zyskiem kilkukrotnym. zuzywam tam okolo 1,5-2 bp uhow na 100k expa. zrob tak sorcem, z taka predkoscia i jeszcze do tego zarabiaj minimum trzykrotnosc tego co musiales na tego expa wsadzic
Salarigoth
29-04-2007, 03:02
sca mozna miec juz od 100 levela jak sie komus uda. poza tym paradoksalnie szybciej sie zwroci kupno sca knightowi z wyzszym skilem ( 80+ ) niz sorcowi kupujacemu za to manasy ( 1 bp manasow to 1100 gp, wiec za 1,1kk moze ich miec 1000 - it's not too much... ). ty sorcem co zarobisz to bedziesz pakowal w nastepne manasy, zebys mogl szybciej i wiecej expic. ja tymczasem zarobiona kase odkladam na kupke. za niedlugo do kompletu bede kupowal sobie e-plate ( mam dh, dsm, golden legi, bohy, sb, mms, sca i aol - tylko dsma zlootowalem. reszte kupilem ). eo nie ma skili tylko z treningu. oczywiscie zaraz powiesz pewnie, ze podczas expa skile nie wpadaja. 80 obrazen to malo? nie mial bym nic przeciwko jak bym za darmo walil conajmniej po 80 co hita. mi przy skilu 77/75 idzie 1-2 uh na draga na levie 60. mowisz ze zrobienie 80 skila to jest 200h owszem to jest cos kolo tego. sorc oczywiscie zaraz po wyjsciu z rooka ma 200k na manasy zeby isc expic tak? on tez musi je skads wziasc. najtem wchodze do penisula tomb na -2 i mam tam 30k/h z zyskiem kilkukrotnym. zuzywam tam okolo 1,5-2 bp uhow na 100k expa. zrob tak sorcem, z taka predkoscia i jeszcze do tego zarabiaj minimum trzykrotnosc tego co musiales na tego expa wsadzic
1)Wole szybciej i efektowniej expic niz bic z sca po 100 co 3 tury
2)77 Skila robiles tyle czasu ze ja przez ten czas (z paccem) zrobie 50-60 lvl
Ed nie ms
3)Po wyjsciu z rooka jak zaczolem ostatnio grac na neranie mialem 120 gp i nikt nie mowi ze trzeba miec 200k na manasy bo rownie dobrze nic nie trzeba meic i jakos se czlowiek poradzi
4) Powtarzam 200 h expienia w tepie 10k/h to jest prawie 60 lvl a kazdy bialy normalny czlowiek wie ze 10 druidem z wh na dara wyciagniesz wiecej na 1h.
2)77 Skila robiles tyle czasu ze ja przez ten czas (z paccem) zrobie 50-60 lvl
Ja zrobie, ty zrobisz, on zrobi, prawda jest taka ze nikt z nas nie zrobil. Dodawac i mnozyc mozna sobie do woli, jednak rzeczywistosc nie jest juz taka kolorowa.
Salarigoth
29-04-2007, 12:55
Ja zrobie, ty zrobisz, on zrobi, prawda jest taka ze nikt z nas nie zrobil. Dodawac i mnozyc mozna sobie do woli, jednak rzeczywistosc nie jest juz taka kolorowa.
W tibi wystarzcy wiedziec gdzie to jest i bym 50 lvl napewno zrobil chyba ze on by siedzal 24/7 .
W tibi wystarzcy wiedziec gdzie to jest i bym 50 lvl napewno zrobil chyba ze on by siedzal 24/7 .
w tibii jest pewien problem. otoz wiekszosc ciekawych miejsc jest zajeta. jesli ty jestes jako pierwszy, to dlugo nie trzeba czekac, zeby ci sie ktos wpieprzyl na respa. na swiatach non-pvp jest 30% szans na to, ze jak kogos poprosisz o opuszczenie miejscowki to sobie pojdzie. blokowanie kogos na respie w zasadzie mija sie z celem, chyba ze jest to jakis low level.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.