Pokaż pełną wersje : Dwa nowe serwery powstały
$corcerer
16-09-2004, 14:16
Jak informuje CIPsoft na swojej stronie (http://www.tibia.com), powstały dwa nowe serwery:
Galana w Niemczech
Tenebra w Brazylii
Oba serwery są normalnymi serwerami z włączoną walką pvp, czaszkami itd.
Z informacji można też wyczytać, że niedługo powstanie nowy serwer zlokalizowany w Ameryce Północnej.
CIPSoft uprzedza, że osoby nie mieszkające w Ameryce Południowej mogą zauważyć duże lagi, spowodowane oddaleniem od serwerów... Zaleca się, aby Brazylijczycy grali na Tenebrze.
Jak zawsze, tak i teraz tylko posiadacze PACC mogą wejść na nowo powstałe serwery.
Tibia.pl team życzy Wam sukcesów na nowych światach!
Pozdrawiam.
Lord Czaja
16-09-2004, 14:22
Hurra xD Precz z 'br" :D
Ciekawe, czy wystartuje w przyszłości więcej takich brazylijkich światów. Teraz pewnie wszyscy gracze z Brazylii (a jest ich dość sporo) zaczną grać na swoim serwerze, a jeden świat to stanowczo za mało, by pomieścić wszystkich brazylijczyków.
Dr.Unknown
16-09-2004, 14:38
Ja to skomentuje tak : BR? heheheh
hehehe, br? br? moze sie to wrescie skonczy!
Nightmared Druid
16-09-2004, 14:44
Szkoda że narazie tylko dla PACC(niedługo).... ale spoko że mniej BR bedzie na Harmonii(bo tam to jest urodzaj <BR??????> 8o Ale jeden serwer BR to za mało aby zamknąć te wszystkie LAMY w swoim świecie..... Proponuje jeszcze serwer polski aby każdy bloker co ma w mięśniach a nie w głowie nie głowił sie jak mu sie powie "Hello" zamiast "HI" tylko żeby napieprzał swojską "K*RWĄ" i "H*JEM"..... bo takich też dostatek w TIBII!!! 8o
Lysolini
16-09-2004, 14:47
Ja tak sie zastanawiam powstaje pelno nowych serwerów ale czy kiedys powstanie jakis POLSKI serwer ? B) bylo by swietnie. :] tak jak to proponuje kolega wyzej.
Polski server ?? Wypluj te słowa... Polacy to nooby, nie da sie tego ukryć, server powinien się nazywać Noobera albo jakoś tak... Ja na pewno bym na takim serverze nie grał
Lysolini
16-09-2004, 16:04
Polski server ?? Wypluj te słowa... Polacy to nooby, nie da sie tego ukryć, server powinien się nazywać Noobera albo jakoś tak... Ja na pewno bym na takim serverze nie grał
Raczej sie z toba niezgodze nie zaprzecze ze sa tez takie osoby ale nie zeby bylo az tak tragicznie mam troszke poslkich znajomych i wcale takimi noobami niesa wrecz przeciwnie no chyba ze trafiasz na takich dosc czesto to mozesz wydac taka oponie. Niewiem jak jest na innych serwerach ale na titani zdarzaja sie ale w takim samym stopniu jak np brazylijczycy czy szwedzi. Oczywiscie nieujmujac tu nikomu. Wiec wszystko zalezy od tego jakich ludzi spotykasz i jak czesto. Ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat.
mysiupysu
16-09-2004, 16:27
Ja juz zaczalem grac na nowym serverze zapraszam wszystkich moze i wy sie przyjaczycie jakby co do msg do abredora
Tenebra to po łacinie ciemność, ciekawe czy to oznacza "ciemnote" graczy brazylijskich ;] lol
Ghost Nieudany
16-09-2004, 16:40
Zaraz puszczę pawia... KOLEJNE dwa serwery? No commentz. Brazylijscy gracze pewnie się przeniosą na Tenebrę, ale NA PEWNO jakaś gama BRów zostanie na amerykańskich/niemieckich serwach...
hehe..nareszcie..może będzie mniej nOObków na lunarze :] (br?br?don't kill me!br?plxplx!
Na Harmonii<nie jestem pewiem czy przez stworzenie tego serwa>ale jest 20 osob mniej:D:D. Powinno byc brazylijskich serwerow wiecej, zeby bylo mniej br??.
POZDRO
hehehe, br? br? moze sie to wrescie skonczy!
Ja bym chciał żeby mniej polaków było.... -.-
"Poland? Dasz cos? plx. fri iten"
zastanówcie sie... my nie jesteśmy lepsi =///
Pozdro all
szopenfeldziarz
16-09-2004, 17:16
mam poslkich znajomych i wcale takimi noobami niesa wrecz przeciwnie
Większość Polaków-NIE-lamerór nie przyznaje się, że są z Rzeczpospolitej. Z małymi wyjątkami (patrz podpisany... z boku? :) )
W jednej części masz rację, a w drugiej to sie całkowicie mylisz ! Jak tak uważasz, że polacy to NOOBY, to dlaczego na wielu serwerach Polacy maja ponad 100 lvl ? Jedynie do NOOBów można zaliczyc osoby co graja w tibie pierwszy raz i nie maja jeszcze pojecia o tej grze, wiec dlatego oni mają przez dłóższy czas niski lvl. :baby: A polski serwer by nie zaszkodzil, poniewaz w wiekszości to by byli sami Polacy i nie było by głupich pytań typu "br?". A to by wszystkim odpowiadało ! B)
Dan the Automator
16-09-2004, 18:04
...a brazylijczycy się ciesza ;)...
É isso ai TIBIANOS!!!
Server BR está ONNNN :D
Tenebra -> O primeiro servidor da CIP localizado no Brasil.
Galana -> Localizado na Alemanha.
Os 2 servers são PVP (Player x player)
Nesses primeiros dias somente premium account podem acessar os servers. Em alguns dias os free accounts terão acesso permitido.
OBS: NOSSO FORUM ESTÁ COM PROBLEMAS. QUANDO FUI INSTALAR A NOVA VERSÃO DEU UM ERRO E ESTAMOS TENTANDO COLOCAR ELE NO AR O MAIS RÁPIDO POSSÍVEL.
OBRIGADO PELA COMPREENÇÃO.
TibiaBR.com
Lord Misiu
16-09-2004, 18:44
Mam pytanie kiedy bedzie można grać na Galana bez PACC-a???
Jestem ciekaw kiedy założą server w Polsce. :)
Obłedny Rycerz
16-09-2004, 18:49
YEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH HOOOO!!!!!
Nareszie , przynajmniej w 1/4 br(?)ów , przeniesie na ten nowy brazylijski serwer.I amm nadzieję tylko że tam nie będe sie już ludzie pytac : "br?" ;)
W jednej części masz rację, a w drugiej to sie całkowicie mylisz ! Jak tak uważasz, że polacy to NOOBY, to dlaczego na wielu serwerach Polacy maja ponad 100 lvl ? Jedynie do NOOBów można zaliczyc osoby co graja w tibie pierwszy raz i nie maja jeszcze pojecia o tej grze, wiec dlatego oni mają przez dłóższy czas niski lvl. :baby: A polski serwer by nie zaszkodzil, poniewaz w wiekszości to by byli sami Polacy i nie było by głupich pytań typu "br?". A to by wszystkim odpowiadało ! B)
tych co grają 1 raz to jest mało... reszta proszących to n00by które zrobią wszystko żeby zdobyć chociaz p armor xD
a co do 100 lv + Polaków... to w sumie liczna część naszych graczy :) ale trzeba przyznac ;]
Sie Gra Sie Ma
:D
pozdro all
Evenement
16-09-2004, 19:33
No i wkońcu zrobili świat dla "br?" :D. Moze sie czyszcza niemieckie serwery z nich ( chodz cuda zadka sie zdazaja). Ja hyba sie przeniose na nowy serwer niemiecki tylko poczekam az minie kwarantanna dla PAC'ów :P. Bo moze bede mial szanse byc postacia rozpoznawalna ( co ja pisze :D )
Ehhh troszke zaduzo tych serverów bo sie nie bedzie sie dalo grac przez lagi :p ale dobrze dla nas bo BRAZILIJCZYKOWY serv Br?,Br?,Br? jak to oni mowią i mnie to wku......:P
Mati Crusher
16-09-2004, 20:00
nareszcie powstal sercer dla n00bow i dotego non pvp brazile na Tenebre i tam zostac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pytanie do tego swiata co ma powstac, a z Polski mozna grac bez lagow? Bo ja poluje na new swiat z PvP ale na te 2 niewbije sie bo dopiero czekam na pacca a chce grac od poczatku i kosic =]
Evenement
16-09-2004, 20:12
Ehhh troszke zaduzo tych serverów bo sie nie bedzie sie dalo grac przez lagi :p ale dobrze dla nas bo BRAZILIJCZYKOWY serv Br?,Br?,Br? jak to oni mowią i mnie to wku......:P
To ze wiecej serwow to tylko na korzysc dla nas bo gracze z fac beda mieli łatwiej sie zalogowac bo ludzie pojda na nowe światy i sie poluzni troche...:P
A ja jestem ciekawy kiedy powstanie swiat amerykanski, bo napisali ze juz niedlugo, ale kiedy :P Bo mialem zamiar grac ostro na tym eurpejskim, ale zagapilem sie i teraz nie moge sie wbic ;/ No i jak patrze na osoby online to juz w pierwszej 5 jest 4 szwedow, wiec ciezko bedzie sie wybic :P Zrestza cholera wie jak to bedzie... xD
ale watpie zeby taki 50lv br zrezygnowal ze swojej postaci tylko dla tego ze jest nowy brazylijski serw, moim zdaniem beda grac tam tylko brazylijsckie n00bki plx
Jahmaj knight
16-09-2004, 20:18
Nareszcie w wiekszosci skonczy sie co chwila powtarzajace sie "br?" :) nie beda juz tak ludzi denerwowac :) :] ;) :p :tongue: B) :D lol
1)Level o niczym nie swiadczy.
2)Mylisz pojecia: noob a newbie.
POLSKI SERVER ?!?!?!?!
W Życiu nie zrobią Poslkeigo Servera.... Niemcy są tush za Zachodznia Granicą mamy Bardzo dobre połaćzaniea na Niemieckich Serverach Jak by Powstal Polski Lagi by były takie same a może i nawet Gorsze :/ :/ X(
:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
Tlko cie spotkam w tibi a chocbtm mial miec red skulla maszrooka cvelu jeden ! i jak ktos mi da banna to wsszycy beda wiedziec co sie tu dzieje
LORD VOLDEMORT
16-09-2004, 20:45
Maja swoj serwer nie na nim siedza Tyle sie tego wala po innych serwerach !!!!!!! Niech tibia com zrobi filtr anty browy |||||||||||| BR ?????? ?????????????? br????????????????
Dan the Automator
16-09-2004, 21:11
Tlko cie spotkam w tibi a chocbtm mial miec red skulla maszrooka cvelu jeden ! i jak ktos mi da banna to wsszycy beda wiedziec co sie tu dzieje
Prosze, odstaw Tibie na pare... lat ;-) Zbyt się nia "ekscytujesz"...
mysiupysu
16-09-2004, 21:15
http://img83.exs.cx/img83/826/2727.jpg To moja postac na nowym serverze juz 5 lvl :p
@mysiupysu
No ja tez gram, co prawda mam dopiero 25 expa, bo wbilem sie 20 minut temu, ale jak co to moj nick: Catrishia :D Mozna zrobic jakas porzadna gildie czy cosik :P
dri-punx
17-09-2004, 08:54
Zalozylem postac na nowym niemieckim servie i br nanim nie brauje...Popatrzcie sobie na brazylijczykow z azury czesc z nich zalozyla wlasnie na niemieckim a nie na brazylijskim servie...
mysiupysu
17-09-2004, 08:58
Zważaj sobie co mówisz!! czy ja mówilem że na niemieckim brazylijczyków nie ma jak mówisz że ktoś sciemia to mów kto a nie na wszystkich
"Dwa nowe serwery powstały"
panie newsman po jakiemu to ? :D
Hades666
17-09-2004, 10:41
Ile jeszcze trzeba czekac zeby mozna bylo sie wbić na nowy świat bez
PACC-a???? bo ku**a znowu bedzie tak ze ja zaczne grac a tam juz bedą kolesie na 20lvl+ :p
mysiupysu
17-09-2004, 10:46
cos okolo tygodnia zajmie zanim beda mogli face grac na nowych serverach
Nightwalker
17-09-2004, 16:16
Zaleca się, aby Brazylijczycy grali na Tenebrze.
Tu zgodze sie z Cim Softem :P
_DaviD_X
17-09-2004, 19:51
Mi sie wydaje ze to itak nie powstrzyma textow typu "Br? FREE ITEM PLX I WAS HACKED PK itd." Tych brazylijczykow jest od hu... no poprostu DUŻO :p przydaly by sie jeszcze ze 2 servery dla BR lecz tylko pvp zeby mogli sie lac dowoli ;] Jeju ale ja ich nie lubie raz jednemu Br pomoglem a potem jeczal ciagle "free item plx free item plx my friend" X( albo pomozesz jednemu Br a drugi cie zabije :confused: hehe juz sobie wyobrazam jak ten server bedzie wygladal wszecie red skule ganiajace i zabijajace sie za kolory ubranek 8o
nowe servery br i ger ciekawe szkoda ze nie m ajakiegos polskiego !!!
Hades666
17-09-2004, 21:19
ale niektórzy polacy tez sa debilami jak brazylijczycy. wczoraj z redem sobie biegalem kolo troli w AB'Dendriel i zacząlem gadac z jakims polakiem. Potem az do dzisiaj tylko stoi obok mnie i gada "plx test hit". Tak samo wqr***ący jak wszyscy niedorobieni BR :|
mam dziwne wrazenie, ze ludzie z tego forum nie przepadaja za brazylijczykami :P
Nightwalker
17-09-2004, 22:40
mam dziwne wrazenie, ze ludzie z tego forum nie przepadaja za brazylijczykami :P
Jak mozesz tak sadzic? :P Nie ma przecież do tego podstaw :P
No niezle...
Beda servy dla :
'BR?'
'swe?'
'poland?'
Coś pominołem?
Hegemmon
18-09-2004, 02:03
a ta, br. :confused:
Sim. 8o
a co do serera w polsce, to jeśli tylko ktoś przekona cipsoft ze to im sie oplaci to pewnie by cos stworzyli ;)
Ciekawe jednak co nas czeka, tak na prawdę ;)
Ja szczerze watpie w to, aby w Polsce mial powstac jakis serw. Bo po jakego ch** skoro tuz obok mamy niemcow? Br byli daleko od Usa i od niemcow, a duzo ich gra, wiec zrobili tam serw.
Dla polakow tez by zrobili serw, ale gdyby nasze panstwo znajdowalo sie w Austalii albo Antarktydzie...Ludzie pomyslcie czasem, to nie boli.
Myśle ze polacy doczekają szię serva. Przecież Tibia sie cały cas rozrasta :D
Może troche nie w temacie, ale co do serva w Polsce, jestem za, ponieważ na serverach niemieckich mam większe lagi niż amerykańskich (tam ich wogóle nie ma). Kto wie czym jest to spowodowane
Może troche nie w temacie, ale co do serva w Polsce, jestem za, ponieważ na serverach niemieckich mam większe lagi niż amerykańskich (tam ich wogóle nie ma). Kto wie czym jest to spowodowane
niewiem jak to mozlwe :P ja mam stalke 128 kb i na Niemieckim i Amerykanskim i praktycznie nigdy nie mam lagow (wiadomo czasem sie zdaza) :)
Mnie to w sumie obojetne na jakim gram serwie wiec trudno mi powiedziec ze jestem za polskim...moze i byloby ciekawiej ale co mi tam.
Bardziej zastanawia mnie to ze zalozylem sobie na probe postac na tym nowym serwerku niemieckim i nie moge sie zalogowac bo ciagle mam komunikat ze za duzo jest postaci na rooku :o X( To jakis nowy sposob aby dac czas na wybicie sie paru osoba czy co?? :baby:
P.S. Niech zyje dobra Titania ktora mnie jeszcze nie zawiodla... ;)
ehh, nienawisc do br to jakis nowy rodzaj rasizmu sie naradza xD
Tyle wam powiem, ze zaczolem grac na Galanie, i tam juz jest taki power abuser, ze na dwarfy strach sie wbic ;]. Mam nadzieje ze jekas grupka polakow zacznie tam grac, bo w tym momencie znam 4 polskie osoby ;>.
BTW. dzisiaj musilame placic 300 gp za to ze na szkielety sie wepchalem ;], cush zaplacilem, bo inaczej hunted 8o
undefined
Onier, Knight, 12 lvl, 43/43, pracuje nad tym ;]
next great sorcerer
19-09-2004, 14:50
Ludzie uświadomcie to sobie: to że ktoś pyta br?, pol?, swe?... nie znaczy dla mnie że jest noobem. Za to jeśli potem nawija coś we własnym języku po odpowiedzi przeczącej to zabicie go uważam za poprawienie jakości gry...
Wśród polaków mało kto naprawdę zna polski, a co dopiero angielski (nie, to że umiesz napisać 2 zdania z rzędu w PS (present simple) nie znaczy że dobrze znasz angielski) i założę się że nikt kto wyzywa tych którzy pytają "br?" nie wie czym jest, o zdaniu nie wspomne, FC (nie jeszcze nie napisałem ale w 1G to chyba nic dziwnego, ale angielski mam na całkiem dobrym poziomie [kilka wypowiedzi "nice english" po tym jak podałem swoją narodowość uważam z potwierdzenie])
Do ludzi z pretensjami:
1. Nie, nie przechwalam się w mojej szkole to norma.
2. Tak to twoja wina że nie znasz angielskiego
3. Jeżeli nie znasz angielskiego to dobry powód by skończyć z tą grą.
Ja mam pytanko co do poprzedniego posta:
Ma ktoś może adres jakieś stronki, gdzie można nauczyć się pare prostych słów po Br i Swe??
Jakieś chociaż podstawowe wyrazy, żeby można było się dogadać z kolesiem który nie zna Angielskiego...
Napiszczie jakby co na maila lub GG. Z góry thx ;)
[email protected] | 4459077
uwazam ze stopien zn0obienia spolecznosci tibijskiej jest najwiekszy posrod BR i PL i nie da sie ukryc ze Polacy sa o wiele bardziej denerwujacy biorac pod uwage to ze powinnismy sie solidaryzowac jako narod :p ... niestety wyglada to jednak tak, ze POLAK kradnie mi loota, POLAK podchodzi do mnie i n0obuje spamujac ekran i udajac idiote a nastepnie ten sam POLAK loguje sie na 50+ elite i mowi ze mam hunta ... bo kazalem n0obowi sie zamknac :confused: W sumie br bywaja czesto smieszni 8o glownie ze wzgledu na brak umiejetnosci poslugiwania sie lengłydżem :p ale mnie osobiscie bardziej irytują PL "maż jagiź lepży miecz dla mnie ? no wiesz taka dobra giwera plx plx" no comment... a co do swe to chyle czola bo jeszcze jak do tej pory n0oba swe na swej drodze [dosyc dlugiej bo ponad rocznej] nie spotkalem :)
Ludzie kur.wa odpierdul.cie sie kur.wa od Brazylijczyków!!!!!! :berserk:
po prostu....
Jezeli uwazacie ze br to jest noobek itp itd I MOWCIE TAK BO WAS DENERWUJE BR?BR?BR?BR? tzn ze ech... <no comment>
Ja znam wielu Br i Swe ktorzy sa po prostu ROX!!!!
Wiecie czemu to forum jest wdg niektórych takie słabe?
ODP :
BO JEST TU W CHU.J RASISTÓW i tylkowych pOLACZKÓW co uwazaja ze br to lul swe to lul a PL JEST ROX
A do wszystkich antyBR powiem tak jak sie np na gery.pl mowi
"wez wy*******a.j"
X(
Dobra musze przyznać że Brazylijczycy mnie wku****** ale przecież to też są
Tibijczycy (bo czy można muwic o nich ludzie? ;) )(joke)
Wiem że to wkur***** kiedy sie pyta : BR?BR?BR?BR?BR?BR?
Ale polacy tez sie pytają : PL?!PL?PPPL?!L?!L?!! (dalem specjalnie to pppl?l!)
ZAUWAŻYŁEM ŻE BRAZYLE TO SĄ NOOOOOOOBY WE WIEKŻOSCI!
Polacy to NIE SĄ NOOBY NA ELYSI!
POPATRZCIE NA TE HIGHT LVLE! SAMI POLACY PRAWIE!
No kurcze a swiata amerykanskiego (USA) jak nie widac tak nie widac :(
Eh! ja mam nadzieje ze w koncu powstanie polski serwer tibi :D chcialbym lagi bysmy mieli bardzo malutkie na tym serwie ;) tylko ze ciagle gdzies za granica powstaja serwery :(
Hades666
21-09-2004, 17:24
Ty Bastek czy bastex (nvm) to niemożliwe żebys znał tylu BR co niesą noobami bo to jest w świecie tibii niemozliwe. Jeśli tak uważasz to moze jesteś tak samo upierdliwy jak oni i ciebie oni niewqrwiają :tongue:
No wreszcie...oczekiwałem końca "br?"8o
Chętnie bym jakiegoś br-owca zabił ale postacią 11 levelową :berserk: to nie możliwe...LOL :)
server:Lunara
posesion:carlin
sex:female
nick:Jupelov
skille:43/29
best monster:dwarf guard XD
No cóż są 2 nowe sery i co z tego, niech sobie tam są. Ale czemu to tak jest, że na świecie Hiberna wielu graczy odczówa LAGI w grze i czy to może być to spowodowane tym, że serwery są przeciążone, lub dodanie tych serverów spowodowalo LAGI ?? :(
Powiem jedno:
"NIE DA SIĘ GRAĆ" X(
Hehe. Koniec z br?... Nareszcie! tych brazylijczyków jest od zaje..... :P dużo. Aż się odechciewa grać:] No ale teraz to inna sprawa mają swój właśny szmelc i mogą sobie krzyczeć do woli BR? BR? BR?... bardzo dobrze że użądzili sobie swoją gimele:] KONIEC Z BR!!!. ;]
Ten kto gra na securze i ma durzy lev i ma p-armor to niech napisze do Rafal tauszkan mialem postac hack i pech wien dajcie mi za free plx
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.