Pokaż pełną wersje : 9 GM do końca tygodnia.
Jak obiecuje CipSoft do końca tygodnia ma zostać wybranych łącznie 9 Game Masterów. Jak zapewne już wiecie do dzisiaj wybranych zostało czterech szczęśliwców. Czeka ich jednak mnóstwo pracy, ponieważ mimo, że w ostatnim czasie coraz więcej ich przybywa, to jednak stanowczo za mało. Czy to, że Panowie z "góry" zdecydowali się na większą liczbę GM, świadczy o tym, że zaczęli słuchać graczy ? Oceńcie sami.
A ja tymczasem przypominam o jutrzejszym losowaniu PACC w konkursie sms (http://sms.tibia.pl). Więcej informacji o najbliższych losowaniach tutaj (http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=1278559#post1278559).
Nieźle CipSoft się stara.
Nie spieszyliscie sie :baby:
Dawno przeczytalem to na innej stronie o tibii
Ładnie ładnie byle nie było tak jak zawsze :
Najpierw nowy GM dużo banuje, a później się uspokaja i tylko pierdzi w stołek i robi pod siebie bo juz mu sie nie chce nic. Później grają swoimi charami
KrEmAs KAc
28-02-2007, 19:02
Na non-PvP całą noc czekałem na jakiegoś GMa i nic.
a ja nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Przed dołączeniem ostatnich 4 gm nic się nie działo, oprucz tego że na candii przybywały lvl'e bot user'om szczególnie na fibuli. Ostatnio wchodze i nie było nikogo z raportowanych osób. Nie wiem czy poprostu nie byli online bo był zjazd bot user'ów czy co, ale jeśli to gm'ów sprawka to tak dalej. Miejmy nadzieje że żeczywiście nie znudzi im się stanowisko gm'ów. ;)
Tom The Tanner
28-02-2007, 19:10
Mam wrażenie, że CipSoft "boi się" i chce uczynić jak najwięcej dobrego w jak najkrótszym czasie. Kasy im mało? ;) Aha, zgadzam się z Tobą Deronel. :P
Vial
Jagienka
28-02-2007, 19:22
:miecz: ja uwazam ze Cipsoft dobrze robi zatrudniajac GM ale powinien ich zatrudniac o wiele wiecej:miecz 8o
Duch Guardi
28-02-2007, 19:26
I tak 9-ciu GM to za mało ! CipSoft powinien ustanowić nowe mniejsze od Game Master'a stanowisko Server Mastera przypisanego tylko do jednego servera na którym ma takie same prawa jak GM tylko z ograniczeniem do jednego servera
..::QRAS::..
28-02-2007, 19:34
powinno byc tak ze 2 gmow na 1 server i co 12 h sie zmieniaja xD
Dzięki Tom że mnie poparłeś :D :D
I nigdy nie zmienie zdania o GM'ach bo oni wszyscy lenia w dupie mają !!!!!!!!!!
Jakby ta praca byla odplatna to moze i ta... Nie traktujcie GMow jakby to byl ich obowiazek, maja duzoo innych spraw na glowie...i to na RL!? slyszeliscie o czyms takim ?
@up
Jak to nie obowiązek to sie niech za to nie biorą.
Takie jest moje zdanie.
Gram już rok w tą grę i raz widziałem tylko Gm, bodajże był to GM Issalia. Pamiętam jak nooby śmiecili trade wypowiedziami "sell my account" hehehe... A potem Gm ich banował wszystkich.
Myślę ze dobrze się stało że cip soft powołuje nowych Gamemasterów... Może chociaż częściowo przywrócą porządek na światach... :D
Gram już rok w tą grę
Chyba chciales napisac "dopiero"
@topic
9 gmow to i tak za malo, tydzien pochodza i im sie znudzi
jak kazdemu
cipsoft powinien zatrudnic wiecej gm'ow ale z drugiej strony jak powolaja zaduzo gmow bedzie im trudniej ich kontrolowac
Harry Xin
28-02-2007, 21:13
Mam nadzieję, że po tym naborze nie będę po raz kolejny w sytuacji, gdy czekam na GMa ponad 3 h a później jednak kolesiowi odpuszczam... X(
A chciałbyś 12h dziennie banować bot userów etc. etc.?
@Topic
Jedyne co mnie do Pacca namawia to możliwość bycia tutorem :)
Potem senior, a jeżeli się uda to nawet i GM'em :)
Brawa dla nowych GM'ów!
slawekmag
28-02-2007, 21:58
Dobrze zrobili. GM-ów jest zawsze za mało.
Carkerek
28-02-2007, 22:01
@2up
Jak to mowia, nie przestawaj marzyc ;>
@topic
Bosal, zgadzam sie z toba, to i tak za malo.
Powodzenia dla gm'ow na ich nowym stanowisku!
Tez jestem za tym aby było więcej gm'ów. Powinno bym o wiele wiecej gm'ów. I to powinni byc gm'owie danego serweru a nie jak tu kolega wczesniej wspomnial że ma dostęp do kazdego innego serwa. Powinno byc więcej i powinni byc podpieci pod jakis dany serwer.
wczoraj sie zalgowalem na OBsidie i akurat camlost zbanowal kogos za macro :)
Jak oni ich wogóle wybierają ??
@up
Wybierają najlepszych z najlepszych senior tutorów.
@topic
Około 100Gm powinno spełniać wymagania, na razie co nic, ale może to początek zmian na lepsze? : p
wczoraj sie zalgowalem na OBsidie i akurat camlost zbanowal kogos za macro :)
Przed wczoraj Camlost zbanował za cave bota ziomka, a Dragonas (?) dołożył 4 za macro.
@topic
Mało, mało, mało, ale zawsze coś
Łee... Myślalam, że też sie załpię :D
Kakalaka222
28-02-2007, 22:56
Ciekawe czy Ci GMowie będą dobrze odwalali swoją robotę. B)
No i ciekaw czy będzie sie ich dało przekupić jak innych!? :confused:
Czy dadzą sie przekupić, o może tak to napisze :)! -,-
co tam ze nowi gmowie? to zwykli gracze jak inni co nagle przestana expic i zaczna scigac botterow? teraz wlasnie zalatwia swoich wrogow i tyle gmowie powinni byc zatrudniani przez cip soft i byc non stop online na zmiany
@topic :
Niech nawet 30 dodadzą, jak sie do nich raporty pisze to gówno robią.
XxCHERRYxX
01-03-2007, 09:25
Zgadzam się z tobą, a poza tym Cipowie mogliby zrobić takie cuś, że nawet jak zamkniesz okienko report to i tak to 'podanie' sie utrzyma ! A GM'y są zazwyczaj z Ameryk Płn. i Płd. i mają inny czas (jakby ktoś wcześniej nie wiedział :baby: ).
Zgadzam się z tobą, a poza tym Cipowie mogliby zrobić takie cuś, że nawet jak zamkniesz okienko report to i tak to 'podanie' sie utrzyma !.
non sens-jeżeli byłbym na makro i ktoś by mnie zareportował, ja po 3 godzinach bym przyszedł do domu, elegancko wyłaczył makro i by sie zalogował obok mnie GM, to osoba co by mnie zareportowała wyszła by na idiote. No cóż imo powinni być o wiele więcej GM'ów, 9 nowych to i tak mało. Jakis rok temu dodali 4 nowych to chyba ani razu żadnego z nich nie widziałem. Szczerze mowiac to 45k ludzi na wszystkich serwerach, +/- 34 GM'ÓW czyli na 1 gm'a przypada 1320 LUDZI!! Oczywiscie mowiąc że wszyscy byli by on-line, ale wielu z nich loguje sie bardzo rzadko i ilosc osob na 1 gm'a drastycznie wzrasta.
Dla porownania 1 urzędnik i nawet 50 ludzi ktorych musi obsłużyć...każdy z innym problemem, jeden zajmie 10 minut, drugi godzine. GM'owie robią to za friko więc nie muszą siedziec 12 godzin i banowac..bo to juz byla by przesada.
Pan Goner
01-03-2007, 15:53
w moim przypadku gm'owie sa zawsze wtedy kiedy ja ich nei potrzebuje,dostalem juz 4 bany...przyznam ze z mojej winy a jak ja reportuje kogos to gm tylko raz odpisal i to jeszcze go tylko ostrzegl...dlaczego mnie nie ostrzegli ?! ...
Ri'Pablo
01-03-2007, 23:23
Na początek musze powiedzieć , żę w ciągu 2 lat gry w tibie tylko 1 raz spotkałem się z Game Master'em w twarzą w twarz, ze 2 razy widziałem także jego ostrzeżenia na kanale Trade. Myśle żę może toświetnie zobrazować aktywność naszych stróżów.
Dodatkowo musze napisać, że na forum tibia.com w dziale Supports-Game MAsters, gdzie mnóstwo ludzi zgłasza łamanie regulaminu, odpowiedź GM'a można znaleźć średnio w co 20-stym poście...
Fire glutek
02-03-2007, 07:25
Na non-PvP całą noc czekałem na jakiegoś GMa i nic.
A ja wczoraj na neranie pod wieczór spotkałem GM-a pod wieczór byłem z kolegą na bear roomie i jak wszedłem w dziurę to on za mną i przez jakiś czas się do mnie tepał aż musiałem napisać coś na default żeby nie myślał że gra mną jakiś program czy coś, swoją drogą nie wiem jak oni poznają ludzi którzy grają na botach heh. Oczywiście jestem przeciwko Botom!
Wielki Mancyz
02-03-2007, 07:54
Dobrze że są wybierani nowi gmi ale niestety pewnie niewiele to zmieni.. kiedyś wraz z kolegą sprawdzaliśmy efektywność pracy gmów na serwerze harmonia na n00b nickach "zabawa" polegała na pisaniu po polsku na game chat , nabijaniu sie z gmów itp i niedostaliśmy wogóle bana lolz... jedynie tutor napisał "reported" ale wydaje mi się że wyższe osoby nieuznały tego za poważny problem... chociasz słyszałem nieraz o gmie w akcji jak dorwał bottera itp itd ale to naprawde niekażdy gm jest dobry do tej roboty.. ludzie czują się bezkarni jak jeszcze można było sprawdzać na psjokenott ( chyba tak się to pisze ) to było wyraźnie widać że niektórzy gracze mają po 20h+ nabite online w 1 dniu i niemieli bana... może niektórzy .. jaki to sens jeden człowiek np tak jak ja nabije sobie 73 lvl zgadzam sie wolniej ale ma z tego satysfakcje a taki frajer sobie zakupi jakieś cacuszko nawet za 5 zł jeżeli jest z polski i nabije h-lvla w bardzo krótkim czasie to jaki to sens grać ?:/.. mam nadzieję że ta "dostawa" gmów zmieni sytuacje na tibi.
Ps: sorka że bez interpunkcji ale jakoś nie lubie pisac kropek i przecinków w internecie.. xD
@Edit: W grze tekstowej napisałem kilka ostrych słów na karczmie ( coś jak Default na tibi ) i twórca strony odrazu mnie upomniał.. na tibi bym mógł napisać na trade , game chat , help i nic bym niemiał.. raz dostałem bana za nieprzyzwoite zachowanie na tibi ale to było raz... a ile razy robiło się jaja ... ?
Foto_scr
02-03-2007, 16:10
Ps: sorka że bez interpunkcji ale jakoś nie lubie pisac kropek i przecinków w internecie.. xD
Wyślesz kiedyś papier do urzędu napisany bez błędów i z przecinkami, a na forum to można pisać byle jak?
Leń z Ciebie.
antyrycerz
04-03-2007, 23:06
ja uwazam ze Cipsoft dobrze robi zatrudniajac GM ale powinien ich zatrudniac o wiele wiecej:miecz
Biada gmom jesli będą tak mało skuteczni jak miecz rycerza.
WayneSilverFan
30-04-2007, 22:03
hehehe niezle pomysly tu widze
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.