PDA

Pokaż pełną wersje : Nie Jestesmy Bezpieczni!

--Cienius--
01-03-2007, 16:13
Dzis gadalem z qmplem przez gg. Mowi ze ma program ktory rozlacza cie z netem
CZyli potrafi w""bac mi neta noto mowie ok.
gram (stoje przed dp) gadam i gadam a tu cannot connect cos tam cos tam i mnie zamurowalo!!!restartuje modem i mowie
"stary jak to zrobiles" a on "mam twoje ip z gg i a to jest program root "
MAm avasta i zone alarm (firewall) i hide ip(dla bezpieczestwa)
No wiec troche sie zmartwilem a ze to moj qmpel z rl nie jestem przestraszony bo sie qmplujemy ...
Ale qrde wystarczy znac ip bylekogo z gg i mozna rozlaczac nety na huntach itd

CZY JESTESMY BEZPIECZNI?
Ps to nie zmyslone jak ktos nie wierzy prosze podawac gg i zobaczycie ^^

Nirt
01-03-2007, 16:25
Z choinki sie urwales?

--Cienius--
01-03-2007, 16:27
POdaj gg niedowiarku?

--Cienius--
01-03-2007, 17:26
przynajmniej ktos mi wierzy ! podobno jak cos takiego sie robi to mozna zepsuc modem :/

Goku_Sayian
01-03-2007, 17:49
przynajmniej ktos mi wierzy ! podobno jak cos takiego sie robi to mozna zepsuc modem :/
nie no raczej modem sie nie zepsuje, to jest zwykly disconnect, tylko robi go osoba z zewnatrz.

Shein Silvershadow
01-03-2007, 17:53
To powiedz dla tej osoby, że kiedyś się natnie, i będzie miała założoną sprawę w sądzie.

--Cienius--
01-03-2007, 18:07
hehe ale jak go sprawdza he?

..::QRAS::..
01-03-2007, 18:19
po ip he ?

Rater
01-03-2007, 18:19
Skoro on może sprawdzić nas, to policja tym bardziej może sprawdzić jego xP

--Cienius--
01-03-2007, 18:22
i jakby go zlapali dostalby w zawiasach pewnie ;p

BaxCrow
01-03-2007, 18:34
Prawda. Od dawna ludzie wiedzą, że Gadu-gadu to jeden z największych shitów jakie mogą być. Jest to jeden z najniebezpieczniejszych komunikatorów internetowych w Polsce. Odsłania IP jak się patrzy, więc nie warto podawać GG nieznajomym.

Tompior
01-03-2007, 18:35
Skoro on może sprawdzić nas, to policja tym bardziej może sprawdzić jego xP

Nom, napewno policja sie tym zajmie bo ktos sie wywalil z tibii :)

Dragon Len
01-03-2007, 18:36
Hehe :evul:

Foto_scr
01-03-2007, 18:43
Sami możecie się tak z koleżkami pobawić.

Polecam program Ethereal.

Xetasi
01-03-2007, 19:01
a nie juz podano nazwe;] pobawie sie tym ogolnie

Uther92
01-03-2007, 19:06
Jak znasz czyjeś ip to teoretycznie możesz wszystko. A ten Ethereal to zwyczajny analizator sieci więc gdyby naprawdę było takie groźne to każdy by każdego disconectował ;) Teraz w dobie rootkitów takie zabawki to przeżytek ;)

--Cienius--
01-03-2007, 19:17
czyli to takjaby trzymal kabel od mojego modemu i w kazdej chwili moglby ja wyciagnac ?

noto git...

zoliax
01-03-2007, 19:17
Hmm, z ciekawości zapytam.
Na jakiej zasadzie taki program działa? Jak to możliwe, że przerywa połączenie na podstawie ip? Portu też zapewne... Że omija firewalla? :>

Uther92
01-03-2007, 19:22
Hmm, z ciekawości zapytam.
Na jakiej zasadzie taki program działa? Jak to możliwe, że przerywa połączenie na podstawie ip? Portu też zapewne... Że omija firewalla? :>

Znając życie, po prostu wykorzystuje jakiś otwarty port do zablokowania dostępu do sieci-ale to tylko moje przypuszczenia.

Foto_scr
01-03-2007, 19:26
Na jakiej zasadzie taki program działa?
Potrzeba "jeszcze czegoś".
Poszukajcie na haker.com.pl.

Rater
01-03-2007, 19:31
Nom, napewno policja sie tym zajmie bo ktos sie wywalil z tibii :)

Bo ktoś się bawi twoim komputerem bez twojej wiedzy i wyrządza ci tym szkodę...

Uther92
01-03-2007, 19:47
Kiedyś w temacie, w którym można pozostawić po sobie ślad po hacku dałem lista łamanych takim działaniem paragrafów.

Maks14
01-03-2007, 22:39
Czyli z tego co tu przeczytałem znajac czyjeś IP można go rozłączyć z netem.
Użytkownicy neo maja chyba jakby troche lepiej. Bo jak ktoś pozna ich IP to po nastepnym podłączeniu IP się zmieni. Najgorzej maja chyba użytkownicy sieci które mają stałe IP. No chyba, że ten programik wyłapuje każde IP neo??

Foto_scr
01-03-2007, 22:49
No chyba, że ten programik wyłapuje każde IP neo??
Po cholerę sie pytasz, jak możesz sam potestować albo znaleźć te informacje w sieci?

Spectro
01-03-2007, 22:54
a bawilem sie juz kiedys takim programem... szybko sie nudzi
a poza tym lepiej uzywac aqq i tam korzystac z gg bo wtedy i tak nie znajdziesz adresu IP bo sie na gg nie wyswietli ... no chyba ze ktos wpisze netstat... ale to juz inna bajka

Ri'Pablo
01-03-2007, 23:29
Z teog co wiem, to to działa tylko przez sieć...
Zresztą nawet jeśli nie, to ja mam neostrade, więc i zmienne IP...

Szuwar_
01-03-2007, 23:57
Z teog co wiem, to to działa tylko przez sieć...
Zresztą nawet jeśli nie, to ja mam neostrade, więc i zmienne IP...
No a jak sobie wyobrazasz nie przez siec? Telepatycznie?

IMO to jest cos typu DoS (Denial of Service). Postawil gdzies IRCbota i pinguje az padniesz.

$corcerer
02-03-2007, 00:12
2714798, tylko z 10 min wczesniej powiedzcie mi ze wylaczacie mi neta zebym nie zrzucil tego na nieudolnosc swojego administratora :)

BaaDeeN
02-03-2007, 07:48
Gdy mam wewnetrzne ip na gg sie o nim nie dowiesz :)

Dolor
02-03-2007, 08:07
Dzis gadalem z qmplem przez gg. Mowi ze ma program ktory rozlacza cie z netem
CZyli potrafi w""bac mi neta noto mowie ok.
gram (stoje przed dp) gadam i gadam a tu cannot connect cos tam cos tam i mnie zamurowalo!!!restartuje modem i mowie
"stary jak to zrobiles" a on "mam twoje ip z gg i a to jest program root "
MAm avasta i zone alarm (firewall) i hide ip(dla bezpieczestwa)
No wiec troche sie zmartwilem a ze to moj qmpel z rl nie jestem przestraszony bo sie qmplujemy ...
Ale qrde wystarczy znac ip bylekogo z gg i mozna rozlaczac nety na huntach itd

CZY JESTESMY BEZPIECZNI?
Ps to nie zmyslone jak ktos nie wierzy prosze podawac gg i zobaczycie ^^

Krótkie pytanko.
Jaki masz internet?
Zabezpieczenia itd.

Likierki
02-03-2007, 09:48
Hmm.... spoko spoko to jaki jest ten program bo chce kumpla trochę postraszyć bo widzę że tu jakieś niejasności jeden mówi nazwę programu a drugi że ten program to shit więc podajcie nazwę programu. PROSZĘ:baby: :p

..::QRAS::..
02-03-2007, 10:59
Gdy mam wewnetrzne ip na gg sie o nim nie dowiesz :)

przekonamy sie ? ;]

Foto_scr
02-03-2007, 16:16
Hmm.... spoko spoko to jaki jest ten program bo chce kumpla trochę postraszyć bo widzę że tu jakieś niejasności jeden mówi nazwę programu a drugi że ten program to shit więc podajcie nazwę programu. PROSZĘ
Ethereal.

Jeszcze jedno: z Twojego bzdurnego posta wywnioskowałem, że nie bardzo się na tym znasz. Więc rada ode mnie - nie zabieraj sie za "straszenie kumpla".

Freedom_for_Kropek
14-03-2007, 16:43
Witam.

Mam Pytanie - czy jest jakiś program, który sprawdza czy ktoś 'Cię' w danej chwili rozłącza z netem, może wyświetla IP itp. sprawy? ;)

Pozdrawiam.

T.

Koszyk
14-03-2007, 16:59
Witam.

Mam Pytanie - czy jest jakiś program, który sprawdza czy ktoś 'Cię' w danej chwili rozłącza z netem, może wyświetla IP itp. sprawy? ;)

Pozdrawiam.

T.

Są , są takie gdzie widac kto w danym momencie łaczy sie z Twoim komputerem...

Foto_scr
14-03-2007, 17:03
@2up
Może firewall?

Freedom_for_Kropek
14-03-2007, 20:07
Poprzez wbudowanego firewalla? To to jest takie proste...?? Tzn, że jak ktoś powiedzmy mnie wyrzuci z gry to tam się pojawia jakiś log czy coś podobnego?? A jak tak to pytam 'gdzie'? ;)

Sorry, że pewnie dal wielu zadaje dość ograniczone pytania....no ale cóż kto pyta nie błądzi...? ;P

Pozdrawiam.

T.

Skurka
14-03-2007, 21:44
1552544

Jestem dostępny 24h/dobę. Czekam na rozłączenie, żeby ci było łatwiej to nie mam firewall obecnie

Aha i jeszcze poproszę żeby terrorysta podał mi godzinę, w której nastąpił zamach.

Dratris
15-03-2007, 14:03
Czasami nie pokazuje się IP numeru GG. Ale czasami tak, ja też mam program który z mojej sieci (kablówki) pokazuje all ip i moge wyłączać/włączać.

tomektrz
15-03-2007, 14:41
To ktoś poza 13 letnimi autorkami "sŁiT bLoGaSkÓw" używa GG? Przecież już od dawna wiadomo, że w ten sposób można zdobyć IP...

Donas
15-03-2007, 15:37
No a jak sobie wyobrazasz nie przez siec? Telepatycznie?

IMO to jest cos typu DoS (Denial of Service). Postawil gdzies IRCbota i pinguje az padniesz.

Na DoSa to raczej nie wygląda, bo to przeciąża łącze/komputer. Raczej skłaniałbym się do programu zwanego Wsp[xxxxxxxx].

Zmień avasta na AntiVir Personal (za free) + polecam outpost firewall pro (30 dni triala, ale w dzisiejszych czasach jest sporo seriali ;)).

Foto_scr
15-03-2007, 15:57
Zmień avasta na AntiVir Personal
Zmień avasta na NOD.

boorex
15-03-2007, 16:50
Zmien Avasta na mozg.

artur_waw
15-03-2007, 18:04
To ktoś poza 13 letnimi autorkami "sŁiT bLoGaSkÓw" używa GG? Przecież już od dawna wiadomo, że w ten sposób można zdobyć IP...

Wiedzę że blady strach pada na co poniektórych. Czasem zamiast grać te 8 godzin warto przez 30 minut chociaż poczytać coś na temat Security.

Najdziwniejsze jest to, że większość uważa adres IP za coś tak strasznie wartościowego. A wystarczy pomyśleć o pierwszym lepszym serwerze który ma stałe IP i do tego podane do publicznej wiadomości.

Mnie osobiście nieraz bardzo bawi czytanie forum.tibia.pl - szczególnie postów o "hakierowaniu" i pochodnych. Ludzie dywagują i wypowiadają się na temat w którym z powodu wiedzy niejako nie powinni się byli nigdy wypowiedzieć.

Peace
Pamiętajcie, że ludzie którzy reprezentują ponadprzeciętny poziom wiedzy w działach Security/Hacking nigdy nie zniżą się do zabierania dzieciakom konta z jakiejś tam TIBII

Pavel321
15-03-2007, 18:16
Ludzie dobrze sie czujecie ?

Obecnie jeden adres IP moze posiadac rownoczesnie do 1000 osub albo wiecej ... co nie bardzo pozwala na rozlaczenie na raz 1000 osub za pomoca jednego programu ... moze twoj kompel znal twoj adres MASK czy jakos tak juz nie pamietam a jak bojicie sie haka przez gg to w ustawieniach mozna wpisac ip jakie ma sie wyswietlac przy sprawdzaniu danych

Pozdro

Skurka
15-03-2007, 21:05
A ja wciąż czekam na rozłączenie...

Donas
15-03-2007, 21:19
Ludzie dobrze sie czujecie ?

Obecnie jeden adres IP moze posiadac rownoczesnie do 1000 osub albo wiecej ... co nie bardzo pozwala na rozlaczenie na raz 1000 osub za pomoca jednego programu ... moze twoj kompel znal twoj adres MASK czy jakos tak juz nie pamietam a jak bojicie sie haka przez gg to w ustawieniach mozna wpisac ip jakie ma sie wyswietlac przy sprawdzaniu danych

Pozdro

Niby jak jeden adres ajpi morze prowadzic ruwnoczesnie do 1000 osub? a ja sie bojie, rze o ortogrfyji nie slyszales?

Nie znasz się? To się nie wypowiadaj. Adres IP mozna ukryć na różne sposoby, ale nie można sobie ot tak ustawić, aby wyświetlał się taki, a nie inny, dla różnych serverów/hostów/whatever. Owszem, możesz być w osiedlówce i mieć adres taki sam jak inni ludzie, ale jeśli się nie mylę, to w takich przypadkach atakowanie konkretnego hosta jest trochę trudniejsze.

@topic
Tutaj masz ranking z sierpnia 2006r. (chyba najbardziej aktualny, jaki udało mi się znaleść). Z darmowców najlepszy jest AntiVir.

KLIK (http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=82&mnu=82)

Dratris
16-03-2007, 11:24
Nie no, ja mam nie publiczne IP więc przez Gadu trudniej to zobaczyć, gdyż piszę jedno IP. To nie tak duży problem zobaczyć czyjeś IP, ale też nie proste :S Przed hackerem mało rzeczy was uchroni tymbardziej gdy to evul.

Lifter
16-03-2007, 23:58
W jaki sposób za pomocą Ethereal'a mogę rozłączyć kogoś? Prosze o wskazówki w obsłudze programu :)

v0n_oswiec0ny_
17-03-2007, 01:30
omg... moj ziomek mial ten program, zeby on sie nie trudzil podalem mu moje ip... i kupa ^^ nie mogl ^^ nie mialem kicka... nic nie bylo :] widac w anglii maja dobre "zabezpieczenia" i nie mogl mnie kicknac dendnym programem...

@topic...

hmmm... mow za siebie jak pisalem na wyzej ja jestem "bezpieczny" ; ]