Pokaż pełną wersje : Wizav Died
Wreszcie zginol
->http://rapidshare.com/files/18949502/Wizav_Died.rec.html
:)
Volcan Raven
02-03-2007, 05:45
Piknie go ubili :D
z 20+ osob na niego polowalo i do tego 245 lvl
Może ktoś zrehostować? Bo chcę zobaczyć jak "zginol".
Edit: Eh :/ imo jakby mu się mf nie skończyły, to by nie padł.
14:03 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Wizav. He was killed by Clauudia.
@Down: Sam sobie zaprzeczasz "zazdrośniku (?)"
Mar 02 2007, 01:27:49 CET Killed at Level 137 by Benedikt
and by Clauudia
Beniemu pogratuluje w Tibi a Tobie Clauudia dowody mojego uznania ;)
To jest gamoń wiec sie nie dziwie i Blinx go jeszcze broni tematem na tibia.com ze on bedzie placic...
Ja osobiscie nic do niego nie mam ale to nie zmienia faktu ze jesc łajzą ;p
17:22 Nerlingeer [15]: jak jest murzynek po angielsku ? ten placek taki jak by piernik)
17:22 Nerlingeer [15]: Nigger Cake ?
Kamil1000
02-03-2007, 09:36
Może ktoś zrehostować? Bo chcę zobaczyć jak "zginol".
mówisz masz: http://djkamil1000.w.interia.pl/Wizav_Died.rec
Mar 02 2007, 01:27:49 CET Killed at Level 137 by Benedikt
and by Clauudia
Beniemu pogratuluje w Tibi a Tobie Clauudia dowody mojego uznania ;)
To jest gamoń wiec sie nie dziwie i Blinx go jeszcze broni tematem na tibia.com ze on bedzie placic...
Ja osobiscie nic do niego nie mam ale to nie zmienia faktu ze jesc łajzą ;p
Sam jestes gamon i lajza.On zabil w miesiac wiecej hlvli niz ty zabijesz 20 lvli przez cale zycie.Nie mowiac,ze takiego lvla w zyciu nie wbijesz.Ps.Jakos twoje rasistowskie podpisy nie sa smieszne i swiadcza o twoim niskim poziomie...
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy
02-03-2007, 11:49
Żal... Pół godziny ganialiście 137 sorca mając do dyspozycji 20+ osób w tym 245 i 180 msów.
Gratz fraga, chociaż wcale Ci się nie należy, gdyż cały czas błądziłaś/eś gdzieś na tyłach "pogoni" i to, że w ogóle masz tego fraga, to zupełny przypadek.
Guest 1900
02-03-2007, 11:51
... ale jakby nie bylo bylo bardzo milo... a go to nie boli bo jest z nowej soli ... Yooo :d predzej czy pozniej zemsty nadejdzie czas , ale i tak JEST koles zajebisty :P ja mysle ze powróci do PK i to juz lada chwila ;p trzymam kciuki za kolesia bo tylko on utrzymuje dział filmy na tibia.pl przy życiu ;)
PS. ludzie nie ściągajcie tego sie pożygacie ja po 10 min wylączyłem lataja po ankh na tej platformiej up/down to jest chore oczy mogą wylecieć od tego oglądania :Dd po drugie to wyglada jak by grali w Queka sa na planszy i kazdy w kazdego naparza :D tam jest taki syf ze ciezko sie połapać ... :D
Ricalone
02-03-2007, 12:05
ten 70 ms co go fragnął to już ma pojechane na całej lini :baby:
Straznik Monopolowego
02-03-2007, 13:53
lol potem chyba do polowy serwa pisalas o tym fragu
ShadowSSJ2
02-03-2007, 14:01
Wreszcie zginol
Blagam, idz po slownik, a nie ta Tibia i Tibia...
nie wiesz kim jestem, to nie oceniaj ziomek. Kazdy bledy popelnia a ty jestes doskonaly? Gratuluje:)
Guest 1900
02-03-2007, 14:17
@up
Bycie doskonałym a znanie ortografi to dwie różne sprawy o.o .
W gwoli wyjaśnienia, nie da się być doskonałym.
@topic
Gratuluje fraga.
Nie jestem dobry z polskiego i dlaczego sie czepiacie? Jak juz nie macie czego to nawet po polszczyzne macie "ale". Az mi ZAl tego ... Tym co gratulowli Dziekuje. Tym co bluzgali gratuluje.. czego .. niech sie domysla:)
Nie jestem dobry z polskiego i dlaczego sie czepiacie? Jak juz nie macie czego to nawet po polszczyzne macie "ale". Az mi ZAl tego ... Tym co gratulowli Dziekuje. Tym co bluzgali gratuluje.. czego .. niech sie domysla:)
no wlasnie ziomy w tibi nie liczy sie ortografja lecz lewel :cup: :cup:
Słaby film.
@up
uahuahsuauhsauha, ludzie, czy to tak trudno sprawdzać pisownie w ff, operze?
Żeby coś osiągnąć to trzeba się starać... a nie : "bo ja jestem dysortografem "
też kiedyś z dyktand na polskim obrywałem dwóje i tróje, ale zacząłem się starać, czytać książki, zaglądać do słownika itd.
Jakby co padł na 38min i 39 sec.
Twardki... ;P
Edit
Przymierzam się zrobić wmv o nim.
Jakby co padł na 38min i 39 sec.
Twardki... ;P
Edit
Przymierzam się zrobić wmv o nim.
no to na co czekasz ? xd
Marionus
02-03-2007, 16:04
Wreszcie padl ^^ skonczylo sie PA
Pan i Wladca
02-03-2007, 16:13
@up
dopiero sie zacznie ::evul:
Foto_scr
02-03-2007, 16:21
no wlasnie ziomy w tibi nie liczy sie ortografja lecz lewel
No to nie?
@autor
Fajnie macie na tym serwerze. Dwadzieścia osób zabija jedną osobę i zaciesza przez cały dzień.
Swoją drogą nie dorastacie Wizavowi do pięt.
Przy okazji, polecam ten poradnik:
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=171972 [Uwaga! Klikasz na własną odpowiedzialność!]
lipa gdyby mial wiecej mf by przezyl i polowe z was by rozwalil solo lol : ) ten kolo ma najlepsze pvp na servie ^^
No to nie?
@autor
Fajnie macie na tym serwerze. Dwadzieścia osób zabija jedną osobę i zaciesza przez cały dzień.
Swoją drogą nie dorastacie Wizavowi do pięt.
Przy okazji, polecam ten poradnik:
http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=171972 [Uwaga! Klikasz na własną odpowiedzialność!]
Dokladnie 20 osob +100 lvl i jedna widzialem nie wiem czy nie wiecej +200 gonia 137msa -.- najbardziej lamerskie uwalanie jakie widzialem on was przerasta nie ten poziom :D nie komntujcie moje posta moje opisia tylko.
pozwolcie ze troszke skomentuje to co piszecie... jest moze i zalosne ale zaloze sie ze na kazdym serwie pvp (bo o zalosnych noobowskich non-pvp nie mowie) ze gdyby znalazl sie glupi dzieciak jakim jest wizav.. To bylby taki sam problem ... nie on jeden uciekl z walki w ank.. To miasto jest zalosne kazdy umie tak skakac.. tylko ze on ma do tego 136 lvl i jest szybko a to ze ten gowniaz jest powalony i jara sie tym ze zabija ludzi ni e moja wina... On umie tylko uciekac i nic wiecej.. jak przyszlo walczyc z NS jak byl w WE to sie bal chodzic na walki ... a jak ju szedl to za*******al loota .. Wiec nie mowcie ze nie dorasta mu nikt do piet ..on jest poprostu kolejnym zalosnym dzieciaczkiem....
ShadowSSJ2
02-03-2007, 16:52
pozwolcie ze troszke skomentuje to co piszecie... jest moze i zalosne ale zaloze sie ze na kazdym serwie pvp (bo o zalosnych noobowskich non-pvp nie mowie) ze gdyby znalazl sie glupi dzieciak jakim jest wizav.. To bylby taki sam problem ... nie on jeden uciekl z walki w ank.. To miasto jest zalosne kazdy umie tak skakac.. tylko ze on ma do tego 136 lvl i jest szybko a to ze ten gowniaz jest powalony i jara sie tym ze zabija ludzi ni e moja wina... On umie tylko uciekac i nic wiecej.. jak przyszlo walczyc z NS jak byl w WE to sie bal chodzic na walki ... a jak ju szedl to za*******al loota .. Wiec nie mowcie ze nie dorasta mu nikt do piet ..on jest poprostu kolejnym zalosnym dzieciaczkiem....
Tak samo jak Ty <333!
spoko widac jak ty mnie znasz.. poztym czym ze skacze ze uciekam haha LOL. WEz czlowieku zrob pierwsze lvl a pozniej pokaz co potrafisz .. zreszta nvm juz nie bede reply robil bo odechciewa mi sie pisac z takimi noobami jak ty!
Loel, tu nie ma co się cieszyć, że padł i zamieściliście taki filmik, tu poprostu trzeba płakać
WIZAV FTW!
Mam nadzieje, że wy***** was wszystkich ;'=)
Browarrior
02-03-2007, 17:25
Wizav wymiata...hahaha a wy udowadniacie chyba ze sorc nie jest kruchy :)
hahaah rozwaliłeś meni max :D on umie uciekać i nic wiecej :D doje**** :D on zabija potem ucieka bo go 30 osob goni :D pewnie jak ciebie goni 30 osób to ty z nimi na open batle idziesz :D moze i on PA wali i to wkurza ale jego pvp a wasze to ........
co do ortografi nienawidze jak ktoś się tego czepia bo sam robie pełno bledów A PEWNIE jak ktoś robi błedy ortograficzne to musi siedzieć tylko przy tibi meić 200 lv i być gupi itp :/ połowa waszych kumpli (to do tych co wypominają) też robi błedy napewno a wy sie jaracie jak ktoś jakis zrobi tak mnie to wpienia :/ i co z tego ze robi błędy :/ zycia mu to nie utrudni napewno :/
no wlasnie ziomy w tibi nie liczy sie ortografja lecz lewel :cup: :cup:
AHHAHAHAHAHAHAHHAUIFHAIUWFHIFAIFAIUHAHAHAFFHAHAHAH AHAHHAHA
Cuż musze zrobić dla ciebie miejsce w podpisie.
Wreszcie padl ^^ skonczylo sie PA
Od kiedy Wizav to PA?
pa-power abuser
pk-player killer
@topic
Łał solo to każdy by spier... uciekał od niego, szczególnie ten 70, no ale w kupie siła :s
Teraz sie na każdym po kolei zemści...
Padł bo nie miał już mf.
Gdyby miał tyle 'zasobów(run etc)' co wy, to by w zyciu nie padł buahahah
@down
Ja to wziełem na poważnie :<
No hunt me, podpisy podobne oj oj?
Głupi jesteś.
A ty gópszy
Foto_scr
02-03-2007, 18:51
AHHAHAHAHAHAHAHHAUIFHAIUWFHIFAIFAIUHAHAHAFFHAHAHAH AHAHHAHA
Cuż musze zrobić dla ciebie miejsce w podpisie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
Głupi jesteś.
-Clauudia, wyobraź sobie, ze masz nawet 137 level, oczywiscie MS, zrobilas wielka kupe, za ktora ciebie sciga np dosc duza grupa aniolow czystosci, maja wiekszy level itp. Chca ciebie za ta kupe zabic, co wtedy robisz? Myslisz: "e tam, walne sobie ue, wszyscy padna, a ja baunsujac wroce do dp", tak? Wizav wlasnie zrobil kupe, bo zabil kilka ludzi, ktos go zaczal scigac, to uciekl, bo nie wyobrazam sobie walki z 20 (jak nie wiecej) osobami -.-
-Nie nazywaj go dzieciakiem... ile osob zabilas na znacznych levelach? Nikogo, a to pech... Bo on troche zabil, a potem ani razu nie padl. (nie liczac tego)
-Na jakims filmie Wizava bylas ty, wielki bohater na slowa, jak sie mu pokazalas na ekranie to wyrzucil SDka w ciebie, a ty "w dluga". Chcesz powiedziec, ze jestes master, bo zabilas Wizava? Idz z nim na duela. Szanse, ze go zabijesz SOLO sa 1%, bo on moze miec laga..
-To, ze go zabilas z takimi sporymi levelami w 20 osob, to sorry.. =p
-Czekam na film od Wizava, jak ciebie soluje, a potem znowu ucieka od kilkunastu osob, ktorzy go zaczna bluzgac od dzieciakow... polacki.. =p
PS, miej przy sobie jakiegos fajnego itema, chlopak musi miec na SDki...
To pisalem ja, Fire Necromacer.
DexteroO
02-03-2007, 19:54
Wizav - maly wypadek przy pracy, nic sie nie stalo ^^
Clauudia - tragiczne pvp, idz dalej ubijac 9 lvle, bo dobrze ci to wychodzi
ogolnie gz fraga, chociaz ubicie go to mala cena za to co zrobil [1 frag za 20(?)] ;S
pozdro.
A kto na ostatnim filmie sp*erdala przed 3 osobami na schodach z gory na dol?Pff..i to tak umiejetnie , ze prawie padles/as..
Kazumaxer
02-03-2007, 20:36
Heh
Chlop ma fajne pvp
a ten 70 ms to hmm... co by tu powiedziec
W KUPIE CIEPLEJ ;]
aha i jakby ktos nie wiedzial o co chodzi to chodzi oto zeby nie wdepnac w błoto
The Shodow
02-03-2007, 20:45
kazdy post Cactusa mnie rozwala i udowadnia nim ze jest nikim:baby:
Wizav to jeden z najlepszych kolesi na serverze, to tak jakbym na serverze zabil w 50 gosci jednego ktory ma o 100 lvli mniej. Hah, zenada:baby:
EDIT:
@down
no ba, koles chcial zablysnac przypadkiem dobicia kolesia, a i tak go wszyscy jadą. ównet ;<
Piaty_Jezdziec_Apokalipsy
02-03-2007, 20:46
Tak... Po tym co zaprezentowałeś, mam pewien dylemat co do tego, kto jest "dzieciakiem" ^^
The Shodow
02-03-2007, 20:50
Tak... Po tym co zaprezentowałeś, mam pewien dylemat co do tego, kto jest "dzieciakiem" ^^
racja i w dodatku ciesza sie jak male dzieciaczki, ktore dostaly mambe od mamy:D
Kozaczycie bo jestescie na forum kurwa jakbyscie zobaczyli wizava a mielibyscie 50lvl+ to byscie w gacie narobili.
Nie zmieniam zdania ze jest ciota.
Wizav jak mnie bil z jakims kolesiem to nie potrafil z morta zajebac...
No moze zajebal tyle typa ale co mu z tego jak i tak ma pograne.
Nawet jesli jej frag byl przypadkowy to sie liczy i nikt nie patrzy czy przypadkiem czy nie tylko ze "dzieciak" padl
Nie rozumiem ja was...
_/ Clauudia ;]
__________________________________________________ _
Once a White Eagle,always a White Eagle!
Kozaczycie bo jestescie na forum kurwa jakbyscie zobaczyli wizava a mielibyscie 50lvl+ to byscie w gacie narobili.
Nawet jesli jej frag byl przypadkowy to sie liczy i nikt nie patrzy czy przypadkiem czy nie tylko ze "dzieciak" padl
Nie rozumiem ja was...
_/ Clauudia ;]
No mi się np. Wizav śni po nocach jak ubija mi mojego kochanego 31 sorka i lecą mi moje ukochane plate legi do których się tak przywiązałem... ogólnie mu powinni dać bana i nabić na pal za to, że utrudnia innym grę.
(Dla kolejnych stu pięćdziesięciu osób pragnących mnie zwyzywać od noobków, to była IRONIA.)
The Shodow
02-03-2007, 21:36
Nie rozumiem ja was...
_/ Clauudia ;]
No wiesz, jak obok mnie przechodzi 137 ms i wali mi sdka za 300~, to wiesz co, moze mi duzo... Idz sie onanizuj przy jego pixelowym ciele w tibii. TO TYLKO GRA:baby: Zrob 10 screenow ciala w roznych pozycjach, przypnij sobie fotki na scianie i podpisz "HA HA HA! GÓPI ĆEĆAK RZPWNOWANY PSZES MUJ KÓMPEL!"
Jak wyzej, ironia
Zara Claudia bedzie tak lubiana jak na tibia.de buahahahh :q
Foto_scr
02-03-2007, 22:07
Kozaczycie bo jestescie na forum kurwa jakbyscie zobaczyli wizava a mielibyscie 50lvl+ to byscie w gacie narobili
My jesteśmy normalni, nie sramy w gacie, jak piksele sie nagle na ekranie rozmażą.
(Dla kolejnych stu pięćdziesięciu osób pragnących mnie zwyzywać od noobków, to była IRONIA.)
Jak stosujesz ironię w postach (i to mi sie podoba), to nie musisz pisać informacji (nawet mniejszą czcionką) na dole wiadomości. Kumaci się skapną na momencie, a do dzieci i tak nie trafisz nigdy (patrz wyżej).
Na jakiej podstawie twierdzisz że jestem dzieckiem?
IIIIiii tam.. co do uciekania po schodach w ankrahmun to nie jestem pewien czy tak kazdy by zwial.. zobacz wojny z starszych serverow.. jak ktos tam ucieka gora dol to mu trapa w niecala minute zaloza.. (lub tez poprostu zkombuja tak, ze sie nie nadazy leczyc - 137 ms prawie nie ma HP, wiec powinien pasc w pare minut)
Jak narazie to na wszystkich filmach on zabijal was jak chcial, a wy staliscie przed PZ i go wyzywaliscie (prezentacja wysokiego poziomu). Tam byli jacys 150ms w gildi wroga? Czemu oni nie moga pojsc i PKowac jak Wizav? Nie potrafia walczyc czy wrog sie za dobrze broni? :)
(wczoraj zabilem 11 osob w 2 godziny morgana/hiberna || wszystkich na wyzszych lvl, w walce w centrum miasta o0 || zabijalem charami 9-12 lvl (solo) padl 20 i 21 sorc o0 - co do mojego PvP :) )
Do jest jednak mistrz pvp. Robił w h,uja tyle typa i przez tyle czasu... Mistrz jakich mało - Ma swoja zajawke gosciu :D
Faze mialem gdzie powrzucal eq :D
Hail Wizav!
Foto_scr
02-03-2007, 22:45
Na jakiej podstawie twierdzisz że jestem dzieckiem?
Wystarczy, że przejrzę pare postów kogoś tam i już wiem, ile ten ktoś ma lat.
Na ile oceniasz?
Masz do wyboru
a)3
b)7
c)9
d)12
Tiases'Master
02-03-2007, 23:18
Z tego co widzę i widziałem w poprzednich filmach to gość ma zajebiste PvP. Co do filmu to szkoda, że padł chociaż jak by taki gość był na serwerze na który zabijał by mnie i resztę podobnych lvli do nas to też bym zrobił tak jak oni zrobili...też byśmy chcieli takiego wyeliminować z serwera. Co do filmu to jest tam tyle ludzi, że naprawdę idzie się po gubić. Filmik ogólnie oceniam 7.5/10.
Wkoncu padl Novej nareszcie sie udalo bylo to trudniejsze niz ani ;]
DexteroO
02-03-2007, 23:33
Na ile oceniasz?
Masz do wyboru
a)3
b)7
c)9
d)12
odpowiedz hmm... "e"!
odpowiedz hmm... "e"!
nie bo "f" :<
Karol4334
03-03-2007, 01:03
gdyby mial mf to mogliby mu naskoczyc ...
kazdy post Cactusa mnie rozwala i udowadnia nim ze jest nikim:baby:
Wizav to jeden z najlepszych kolesi na serverze, to tak jakbym na serverze zabil w 50 gosci jednego ktory ma o 100 lvli mniej. Hah, zenada:baby:
EDIT:
@down
no ba, koles chcial zablysnac przypadkiem dobicia kolesia, a i tak go wszyscy jadą. ównet ;<
Boze.. zal...
Jeden z najlepszych kolesi na serverze? Jakbys mial takiego hmm, powiedzmy 100 msa na novej to bys zmienil o nim zdanie, wierz mi. Poniewaz watpie, czy ten "Najlepszy koles na serverze" dal by Ci poexpic...
@Topic
Fajni jestescie... bieganie up/down nazywacie pvp!
_/ POLACKI!
Wizav to jest dobry gracz....To ze go lali w 20stu i padł nieświadczy ze jest n00bkiem. Jeszcze miał na karku 245 MS :)
Gz Clauudia Fraga :)
Akcja nudna
[W oczekiwaniu na Open Battle]
DexteroO
03-03-2007, 14:17
taktyki do ucieczki etc to tez pvp >.< na pewno tacy jak ty by na to nie wpadli :S
Sebcio :)
03-03-2007, 16:29
15:26 You see a dead human (Vol:10).
You recognize Wizav. He was killed by Clauudia.
Ni to skill ni to dobre pvp, koles biega obok ciebie a ty go exiwujesz. Zfragowales go fartem, teraz on bedzie fragowal Ciebie ;/ Proste...
Anyway gratz ale az mi sie plakac ze smiechu chcialo jak go sciagaliscie w 30+ osob... Wstyd
up.
Wez przestan krytykowac wszystko do okola bo sam sie nadajesz amuhaUhAHAHua spojz na swoja gre na refu omfg.
Topic.
Filmik taki sobie. ;p ale ~Grats~
~Misi3Q
The Shodow
03-03-2007, 16:42
Boze.. zal...
Jeden z najlepszych kolesi na serverze? Jakbys mial takiego hmm, powiedzmy 100 msa na novej to bys zmienil o nim zdanie, wierz mi. Poniewaz watpie, czy ten "Najlepszy koles na serverze" dal by Ci poexpic...
Mam 107 elite... i wiesz co.... TO TYLKO PIXELE
@Topic
Tak, jestesmy fajni i nazywamy to pvp !
_/ POLACKI!
Cicho siedz ty mieszkancu Zimbabwe:baby:
Boze.. zal...
Jakbym mial 100MS na tym serverze to bym sie do jego przylaczyl i jechal nooby z wrogiej gildi na komba z UE :D
To, ze potem bym nie mial gry to nie wazne.. skoro niby teraz cala ta gildia nie moze expic, bo sie boja Wizava :>
nie wiesz kim jestem, to nie oceniaj ziomek. Kazdy bledy popelnia a ty jestes doskonaly? Gratuluje:)
I tak nic nie zmienia faktu.., że jesteś nOObem ; )
Sux Frag..
HAIL Wizav ; )
Tiases'Master
04-03-2007, 00:45
Sux Frag..
HAIL Wizav ; )
Co do fragu to się zgadzam, że w tylu zabić w takim czasie jedną osobę to nie wyczyn tylko Hańba. Co do Wizava to i tak mam nadzieje, że znowu wsadzi jakiś świetny filmik z jego PK.
I tak nic nie zmienia faktu.., że jesteś nOObem ; )
A Jeśli chcesz obrażać ludzi to nie na tym forum.
Wreszcie zginol
GRATULUJĘ!!! DOMYŚLASZ SIĘ CZEGO?.........
OCZYWIŚCIE SUPER ORTOGRAFII I ZNAJOMOŚCI JĘZYKA POLSKIEGO
wrzuc ktory to na co innego niz rapid bo tam mam czekac ponad 2 godziny na download..
Zabicie 137 ms tak taką grupą to zaden wyczyn.Mialem wylew na maxa gdy widzialem jak go ganiacie tyle ludu i nic.Padl chyba przez to ze zasnął przed monitorem znudzony monotonią obrazu.Taki frag to nie frag.Do dupy wasze pvp.Pozdro
@up
Po cholere odswiezasz takie stare tematy? :/
Native16
14-05-2007, 09:19
Lol No i co Z tego ze padl z taka ekipa to sie nie dziwie ....
Wszyscy mowicie ze Wrescie padl lol przeciez on dziennie potrafil zabic kilku h lvl i to samemu pamietam claudia jak go goniles/as z Exe na port hope i zawsze stalas/es na koncu wiec to naprawde musial byc fuux frag
zaawada po co odświeżasz temat z 04-03-2007, 13:44
Robert Lublin
14-05-2007, 14:32
Nice ale ładnie sie bronił :p
Kamil1000
14-05-2007, 16:34
zaawada po co odświeżasz temat z 04-03-2007, 13:44
12:44, a nie 13:44
Odświeżono b. fajny temat ^^
Btw. Clauudia deaths : Apr 19 2007, 21:37:49 CEST Killed at Level 100 by Lady Tilly
and by Wizav
Huh? Gdzie filmiki od Wizava? :(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.