zaloguj się

Pokaż pełną wersje : problem z hotkeyami

crminal
02-03-2007, 16:09
Mam 2 postacie 1 sorca 2 palla.
Gdy chce grac na pallu ustawiam sobie hoty vite gran utamke itp.
ale jak chce pograc na sorcu musze zmienic hotkeye czego mi sie nie chce robic.
Czy da sie tak zrobic by byly np. 2 tibie i pod kazda inne hotkeye??
Bo probowalem skopiowac tibie ale jak w jednej zmieniles hotkeye to w drugiej tez sie zmienialy. ;/

Elwer Balus
02-03-2007, 16:19
Nie da się.

Foto_scr
02-03-2007, 16:30
Zainstaluj drugą Tibię na innym dysku.

Zygfryt
02-03-2007, 17:30
Jeżeli masz więcej niż jedną partycję to zainstaluj obie Tibie na innych partycjach.

KrEmAs KAc
02-03-2007, 17:52
Chyba podziała jak masz 2 użytkowników lub więcej to na 2 włącz tibie.

Ber_
02-03-2007, 18:04
Witam, sam mialem kiedyś taki problem ale znalazłem proste rozwiązanie:
Wejdź do folderu z tibia, zlokalizuj plik tibia.cfg, skopiuj go, zmień nazwę kopii na np tibia_paladyn.cfg. Włącz tibię i ustal sobie hotkeye dla sorca. Następnie wyłącz tibię, znajdź znowu plik tibia.cfg, zmień jego nazwę na np tibia_sorc.cfg a tego z paladynem z powrotem na tibia.cfg. Odpal tibie, ustaw hotkeye dla paladyna. Potem jak będziesz chciał pograć sorcem to zmienisz nazwę z sorcem znowu na domyślne tibia.cfg i będziesz miał hotkeye. Jakby ciągłe zmienianie nazw Ci nie pasowało to możesz sobie zrobić foldery o nazwach sorc i paladyn, wrzucić tam odpowiednie pliki tibia.cfg i po prostu kopiować (zamieniać) pliki z danymi hotkeyami do folderu z tibia.
Pewnie straszliwie zamotałem ale jak przeczytasz jeszcze raz to na pewno sobie dasz radę, pozdrawiam

zoliax
02-03-2007, 18:21
Możnaby tak zrobić, ale byłoby to nużące...
Możesz jeszcze skopiować folder Tibii i jednej kopii używać do gry sorcem, drugiej-palem. Tylko, że mapy będą różne w różnych folderach... hmm... wybierasz: niekompletne mapy albo zmnienianie nazwy *.cfg... no chyba, że latasz na pełnych mapach... :d