Pokaż pełną wersje : Blokowanie Knightem
Hellmaster
04-03-2007, 13:25
:cup: ;( Ten poradniczek bedzie mówil o blokowiani potworow przez knighta na danym lvl i skilach moze sie przydac dla newbie i moze doświadczonym graczą.
Skile
Najwazniejsza rzecz u knighta są własnie skile bez nich knight jest nikim. ;( od nich jakie potwory bedziemy blokować.
8lvl -20/20
10lvl-35/35
15lvl-40/40+
20lvl-50/50+
30lvl-65/65+
40lvl-75/75+
Dalej jakie chcemy :)
Teraz mlvl jest wazny do blokowania oczywiscie zeby wogóle cos zablokowac trzeba miec 4mlvl
8lvl- mozna miec nawet 0
10lvl-1mlvl
15lvl-2mlvl
20lvl-3mlvl
25lvl-4MLVL
oks to juz koniec o skilach i mlvl teraz skoncentruje sie na potworach i lvl ;)
20lvl-mozna zablokowac nawet wyverne ,nie radze draga bo po kazdym uderzeniu trzeba sie uhac szkoda kasy na uhy ;)
,vampiere,mino mage,mino guard,slime,behlolder,hunter,terror bird,
30lvl-dragon ,wyvern ,dwarf guard,slime,mino mage,vampier,orc berserker
40lvl-dragon,wyvern,giant spider,orc berserker,orc warlord,,
50lvl-dragon,giant spider,orc warlord,dragon lord,hydra
60lvl,giant spider,dragon lord,hydra black knight,hydra,hero,
80lvl-giant spider dragon lord hydra,black knight,hydra hero,demon
100lvl-dragon lord,hydra ,black knight,demon,the old widow,wszystkie faraony(omuc ,itp)
Takie jest moje zadnie na temat blokowania potworow przez knighta .
Jeszcze jedna sprawa EQ jest bardzo wazne prawie tak wazne jak skile,bez dobrego eq nie zabloczymy awet glupiego wampira ;d :evul: moze sie komus przyda ten poradnik ;)
:cup:
Nie podoba mi sie, na 30 lvlu tez mozesz bloknac gsa,hero... Ja osobiscie masowo blokowalem dle na 38 lvlu, wiec wiesz:]
Hellmaster
04-03-2007, 13:44
no ale wiesz to jest poradniczek dla malo doświadczonych knightow a napisalem taki a nie inny wykres dlatego ze to jest bespieczne blokowanie bez duzes straty uh i kasy ;):evul:
dwarf guard,slime,mino mage,vampier,orc berserker
dragon,wyvern,giant spider,orc berserker,orc warlord
po co to wogole blokowac ? dla loota ?
_
poradnik beznadziejny, od koncepcji po wykonanie.
omg_1991
04-03-2007, 13:47
8lvl -20/20
10lvl-35/35
15lvl-40/40+
20lvl-50/50+
30lvl-65/65+
40lvl-75/75+
z tymi skilami to ci nie wyszlo prawie kazdy skiluje 25 lvl i ma 70/70 a nie na 30 lvl..65/65 !!! :evul:
Hellmaster
04-03-2007, 13:54
po 1 Vill ten poradnik jest bezpieczny ;) a tamte potwory typu vampire lub guard to dla loota albo koledze mozna blokac ;) i sie nie czepiaj .. a co so skili to tu napisalem to maximum na lvl mozna miec wieksze jak sie chce ,wskazane jest aby było wieksze nawet:D
nie uwzgledniles:
-jesli nie expisz na vampach solo, to znaczy ze: bijesz za slabo zeby sie zwracalo/ jestes za slaby zeby przyjmowac je na klate ( = jestes sorcem/ palkiem ). Jasno z tego wynika, ze gdy wezmiesz jeszcze do pomocy blokera koszty beda przekraczaly to co potocznie nazywa sie waste. Zabic w ten sposob mozna kilka vampow, ale na dluzsza mete nie bedzie z tego ani expa, ani loota ( tego chyba tez nie sprawdziles ), ani dobrej zabawy ( patrz pkt 2 ).
-vampy nie siedza pod ziemia razem z rotami, do vampow trzeba dojsc, w niektorych miejscach twoj bloker bedzie miec problemy z przezyciem na samej drodze do stworkow ktore mial blokowac ( tyczy sie to zwlaszcza warlordow ). Nie wspominajac o tym, ze tibia to nie OTs i czasem przyjdzie sie zmierzyc z 3-4 stworkami tego samego rodzaju co zamiast dac zysk i zabawe - cofnie was obu w tyl o pare godzin grania.
-na sporej ilosci stworkow ktore wypisales expi sie solo albo wogole, bo trzeba byc skonczonym idiota zeby dac sie namowic na blokowanie guardow w erze visa i wandow.
-skille w przyapdku blokowania powaznych stworkow odgrywaja marginalna role.
-z polowy z wypisanych stworkow loot nie leci/ leci na tyle rzadko ze kazdy myslacy gracz omija je szerokim lukiem.
-ten mino mag to juz szczyt wszystkiego.
Podsumowujac: chcesz zaistniec na forum - oprocz przepisania tabeli stworkow w kolejnosci od najslabszych do najsilniejszych z dodaniem paru losowych cyferek uruchom mozgownice i pomysl czy to co piszesz ma jakikolwiek sens.
pastersky
04-03-2007, 14:14
moze sie komus przyda ten poradnik ;)
jesli nazywasz to poradnikiem, to to jest zly dzial.
Maniakowy
04-03-2007, 14:25
Szczerze? 2/10. Poradnik napisany chyba tak od niechcenia. Bez opisów jakimy technikami blokować. Brak tabelki eq odpowiadającemu każdemu lvlowi. Mało wyraźny.
Sorry chłopaku. Ale nie podoba mi sie wcale.
Hellmaster
04-03-2007, 14:35
masz racje Vill moze to bardziej dopracowac i dopiero wtedy napisze :evul:
Bardziej liczy sie hp niż skille ;)
No i pallek rox jeżeli chodzi o blokowanie :P
Nie podoba mi sie, na 30 lvlu tez mozesz bloknac gsa,hero... Ja osobiscie masowo blokowalem dle na 38 lvlu, wiec wiesz:]
Tu nie chodzi kiedy mozna blokowac ryzykujac tylko kiedy mozna to robic bezpiecznie.
KrEmAs KAc
04-03-2007, 15:16
Poco komuś dobre skille do blokowania np. demona?? Ważne jest Hp:)
Bardziej liczy sie hp niż skille ;)
No i pallek rox jeżeli chodzi o blokowanie :P
Omg...
Palek do blokowania?
Bo co? Bo ma Ultimate Healing? To mnie rozmieszyłeś.
Zapomniałeś chyba o ilości HP knighta i czarze, który przechyla szalę na jego stronę. Tym czarem jest Chalange.
Niedozwolony
04-03-2007, 20:31
Nom tych potworków nie warto bloczyc.
A tak wogle czy te skile 50/50 na 20 lvl są dobre?bo mam najta i niewiem czy tym sie sugerować
slime,
po co to wogole blokowac ? dla loota ?
Ja tam uwielbiam bloczyć slimy. Zawsze mam fajnego loota ^^
Poradnik (?) beznadziejny.
Omg...
Palek do blokowania?
Bo co? Bo ma Ultimate Healing? To mnie rozmieszyłeś.
Zapomniałeś chyba o ilości HP knighta i czarze, który przechyla szalę na jego stronę. Tym czarem jest Chalange.
nie zapominaj, ze palek moze rownie wysoko wytrenowac shielding jak knight, poza tym ma sporo tansze leczenie od uh. wiem, wiem. czasem sie i mana konczy, ale conajmniej bardziej niz nie rozwaznie bylo by nie brac uhow na hunta/expa. nie zapominaj tez, ze od leczenia sie manasami rosnie mlvl, czego uhy juz nie sa w stanie robic.
Poco komuś dobre skille do blokowania np. demona?? Ważne jest Hp:)
oczywiscie, ze do zblokowania demona nie wystarczy miec 40 level, jednakze skile troche zwiekszaja oplacalnosc hunta ( demon niestety wali tez z lapy czy ci sie to podoba, czy tez nie )
Piotrek Marycha
05-03-2007, 09:18
nie zapominaj, ze palek moze rownie wysoko wytrenowac shielding jak knight, poza tym ma sporo tansze leczenie od uh. wiem, wiem. czasem sie i mana konczy, ale conajmniej bardziej niz nie rozwaznie bylo by nie brac uhow na hunta/expa. nie zapominaj tez, ze od leczenia sie manasami rosnie mlvl, czego uhy juz nie sa w stanie robic.
Wiekszosc potworow powyzej 1500-200- expa bloczy sie z siowerem wiec ta vita nie robi takiej roznicy
Wiekszosc potworow powyzej 1500-200- expa bloczy sie z siowerem wiec ta vita nie robi takiej roznicy
tylko ze z tej grupy potworow, tylko kilka jest dostepnych dla "normalnych" ( Black Knight, Dragon Lord, Hydra - nie wiem jak jest z Serpent Spawn bo nigdy na oczy nie widzialem ). cala reszta to juz albo bossy, albo poi. a na takie mobki, to juz sie idzie wieksza ekipa
oczywiscie, ze do zblokowania demona nie wystarczy miec 40 level, jednakze skile troche zwiekszaja oplacalnosc hunta ( demon niestety wali tez z lapy czy ci sie to podoba, czy tez nie )
Czyli mam z tego wywnioskować, że Palem bloczy się lepiej bo mu m level rosnie?
Piszę to już drugi raz... Palek m mniej HP i nie ma czaru Chalange co daje przewagę Knightowi.
nie wszyscy najci maja pacca...
Czyli mam z tego wywnioskować, że Palem bloczy się lepiej bo mu m level rosnie?
Piszę to już drugi raz... Palek m mniej HP i nie ma czaru Chalange co daje przewagę Knightowi.
Moja wypowiedz są poparte praktyką, blokuje głównie dl i demony. Większość miejsc w których blokuje mają szybkie wyjścia więc czar Chalange jest zbędny. A moje 1105hp starczy mi w zupełności.
Ps. Zresztą moja wypowiedź była napisana z "uśmiechem" i nie miała prowadzić do offtopa.
@sat
To co byś chciał blokować bez pacca? Gs-y?
@cite
Ja nie twierdzę, że Palek jest złym blokerem. Staram się Wam tylko uświadomić, że lepszy jest jednak Knight. To on został stworzony do blokowania.
KrEmAs KAc
06-03-2007, 16:13
MDW ma tyle Hp ,że może blokować ale poco??:D
Ja nie twierdzę, że Palek jest złym blokerem. Staram się Wam tylko uświadomić, że lepszy jest jednak Knight. To on został stworzony do blokowania.
Ale ja wole blokować demony niż do nich strzelać. Na demony idę dla loota, mniej wydam na manasy/uhy niż na sd z którego słabo bije.
Łatwiej palkowi teraz znaleźć kogoś chętnego do strzelania niż do blokowania, knighty wolą sorc/dru ;)
@sat
a po co wogole bloker? przeciez sorcowie/druidzi i tak sobie daja rade walac z morta/visa. kwestia levela. moze wogole powinien wedlug ciebie cipsoft zrezygnowac z postaci typu knight czy palek? przeciez najtem podobno nie da sie szybko expic a palkiem nie ma sie szansa na hunta z teamem?
Ale ja wole blokować demony niż do nich strzelać. Na demony idę dla loota, mniej wydam na manasy/uhy niż na sd z którego słabo bije.
Łatwiej palkowi teraz znaleźć kogoś chętnego do strzelania niż do blokowania, knighty wolą sorc/dru
Heh... wiadome, że więcej zysku będziesz miał blokując demona, niż jak będziesz do niego walił z Sd Palem. Bo prawda jest taka, że Palek w porównaniu do Sorca/Druta ma śmieszne hity - dlatego nie jest chętnie brany na hunty.
a po co wogole bloker? przeciez sorcowie/druidzi i tak sobie daja rade walac z morta/visa. kwestia levela.
Bloker jest po to, że taki kruchy Sorc nie pojedzie np. na Demach z samego morta (chyba, że ma jakąś dużą sumkę na koncie).
moze wogole powinien wedlug ciebie cipsoft zrezygnowac z postaci typu knight czy palek?
Wg. mnie knight to jest najpiękniejsza profesja.
przeciez najtem podobno nie da sie szybko expic a palkiem nie ma sie szansa na hunta z teamem?
Nie rozumiem Ciebie. Ty grasz tylko, żeby mieć jakiś H-Lvl i być super hiper mega wymiataczem? Bo ja gram dla przyjemności.
Co do tego poradnika to myśle, że nie jest zbyt dobry.
Blokowanie zerków ? To nie ma sensu.
pozdrawiam :)
Heh... wiadome, że więcej zysku będziesz miał blokując demona, niż jak będziesz do niego walił z Sd Palem. Bo prawda jest taka, że Palek w porównaniu do Sorca/Druta ma śmieszne hity - dlatego nie jest chętnie brany na hunty.
Bloker jest po to, że taki kruchy Sorc nie pojedzie np. na Demach z samego morta (chyba, że ma jakąś dużą sumkę na koncie).
powtorze raz jeszcze: nie wszyscy maja pacca. a bez pacca bardziej oplaca sie bloczyc palkiem ( vita jest tansza od uha ).
Wg. mnie knight to jest najpiękniejsza profesja.
wolno sie nim expi, nie ma mocnej sily magicznej. jego hity sa smieszne w porownaniu z hitami sorca czy druida. wali mocniej od palka, ale zadziej, zeby ubic cos co ucieka lub trzyma dystans od niego musi albo uzywac run, albo gonic jak glupi. gram najtem bo... najbardziej mi odpowiada. mozna powiedziec nawet ze bardzo polubilem prostote gry najtem. taktyka jest prosta jak cios mieczem ( w moim przypadku toporem ). z odpowiednim skilem i odpowiednim eq mozna robic cuda, jednakze ZAJEBISCIE brakuje mocniejszego czaru leczenia. exura za 25 many dajaca po 25-40 hp jest raczej smieszna.
Nie rozumiem Ciebie. Ty grasz tylko, żeby mieć jakiś H-Lvl i być super hiper mega wymiataczem? Bo ja gram dla przyjemności.
nie gram tylko dla tego zeby miec wysoki level. gram dla przyjemnosci.
Niedozwolony
07-03-2007, 18:13
o tak knightem gra sie pięknie up^też polubiłem tą prostote i żeczywiścei brakuje czaru na leczenie.I te Soule na co one knightom??mam nadzieje ze kiedyś do czegoś się przydadzą
Ponawiam pytanie:Czy skile 50/50(najniższe)na 20 lvl są dobre??(wale clubem)
o tak knightem gra sie pięknie up^też polubiłem tą prostote i żeczywiścei brakuje czaru na leczenie.I te Soule na co one knightom??mam nadzieje ze kiedyś do czegoś się przydadzą
Ponawiam pytanie:Czy skile 50/50(najniższe)na 20 lvl są dobre??(wale clubem)
soule? hmm... moze kiedys bedzie mozliwosc robienia pierscieni podnoszacych skille. ze skilem 50/50 nie da sie expic nawet na soldkach bez uzycia uhow...
KrEmAs KAc
08-03-2007, 19:25
@up
Na pewno ubije i to ze strata może 1 exury.
@up
ubic to moze mieso na kotlety ..
expic oplacalnie nie bedzie.
@up
heh sorc na 15 levie moze ubic dla... kwestia szczescia i ilosci sd...
8lvl -20/20
10lvl-35/35
15lvl-40/40+
20lvl-50/50+
30lvl-65/65+
40lvl-75/75+
to mi sie nie podoba.. no bo ja już na 9 lvl'u dobijam skille 70/70.. wiem niektórzy nie wierzą.. ale serio.. a potem se ganiam i expie :P a potem no to wbijam 85/85 i mam lajt.. ^^
a i jeszcze przecież na 30 LvL'u możesz blokać GS'y i Hero.. :]
a i jeszcze przecież na 30 LvL'u możesz blokać GS'y i Hero.. :]
z 65/65 niewiele gorzej a znacznie wczesniej.
1. to maximum na lvl mozna miec wieksze jak sie chce ,wskazane jest aby było wieksze nawet
Czyli podałeś maksymalne skille na level, ale wskazane jest, aby były one większe... Gratuluję, będzie to na pewno cenna wskazówka dla newbie ;]
2. Zero taktyki... pójdzie sobie taki nieszczęsny 30 kinek z 65/65 draga bloczyć i stanie na wprost 'żeby hity lepiej w tarcze szły... bo to ukosem to łatwiej go trafi'...
3. W dziale, gdzie podajesz od którego lvlu można bloczyć danego moba... po cholore po kilka razy wypisujesz te same potwory?
4. Słownik poprawnej polszczyzny się kłania...
5. Obejrzyj sobie filmiki z faraonów i pomyśl czy 100 ryc to bloknie (jak zdolny to i bloknie, ale ryzyko duże...)
6. Takie jest moje zadnie na temat blokowania potworow przez knighta .
Moje jest trochę inne...
7. Teraz mlvl jest wazny do blokowania oczywiscie zeby wogóle cos zablokowac trzeba miec 4mlvl
A kto tak powiedział? Nie trzeba, ale tylko w przypadku, gdy blokujemy koledze ED w miare słabe potworki (dla niekumatych - druid będzie siochał kina). Wariacka wersja tego patentu - rycek idzie z kim chce a ten leczy go runami, ale to już raczej dla hardcore'owców/na ścierwo, na którym obejdzie się bez blockera.
Browarrior
09-03-2007, 19:52
@up: Jest cos takiego jak edytowanie postow.To jest twoj ktorys z kolei temat ktory jest gowno wart. Nie ucz ludzi ktorzy zapewne wiedza wiecej od Ciebie.Dla
nowych graczy nie bedzie to pomoc i zatruje im mozg twoimi bredniami o skillach o blokowaniu Mage i slime (to mnie rozjebalo napewno masz zajebisty loot) itp.Blagam nie pisz juz poradnikow albo napisz taki ktory cos wniesie....
:evul: i jeszcze cos ;) ja mam 43 knighta i wiem jak zabloczyc draga albo gs a ty masz 22 knighta i nie wiesz jak wygląda vamp :evul:
"zablocz" słownik w mózgu.
Idę "zabloczyć" slimy kumplowi. Słyszałem, że poison fieldy sporo warte!
GL&HF ;s
z 65/65 niewiele gorzej a znacznie wczesniej.
77/75 skile, full def i szedl mi 1 uh na 2-4 hero.
Piotrek Marycha
10-03-2007, 16:08
77/75 skile, full def i szedl mi 1 uh na 2-4 hero.
kiepski żart
kiepski żart
sca, mms, golden legi, dsm, demon helmet, steel boots, aol i sorc na 79 levie walacy z morta.
Sir_aloh_knight
12-03-2007, 15:24
HEjo Pomózcie czy jak mam 23 lvl i skille 60/52 są dobre ?? :confused:
Czy jest mozliwy rycek o wielkim Distance fighting?
bo chce wybrac dobra profesje;)
@up
Nie ma sensu skilowac dista knightem.
@2up
Normalka.
@down
Stara sie przezyc jak najdluzej. Sprecyzuj pytanie.
Jak rycek zachowuje sie na pvp ??
ciekawe kto jest na tyle normalny żeby blokować mino mage:D
Fusionek
17-03-2007, 17:30
Jak rycek zachowuje sie na pvp ??
No zależy z jakimi skillami ale raczej w porównaniu do sorca to odstaje strasznie. 20 sorkiem można nawet zjechać 25-30 ryckaB)
Czy jest mozliwy rycek o wielkim Distance fighting?
bo chce wybrac dobra profesje;)
Nie ma najmniejszego sensu:D
HEjo Pomózcie czy jak mam 23 lvl i skille 60/52 są dobre ?? :confused:
Słabe niestety, ale podszlifuj troche shielding (a przy okazji wzrośnie i fighting) i bedzie git ;)
20 sorkiem można nawet zjechać 25-30 rycka
Słabe niestety, ale podszlifuj troche shielding (a przy okazji wzrośnie i fighting) i bedzie git
Nie no, po prostu komedia. Od razu widać jak się znasz na Tibii. :)
No zależy z jakimi skillami ale raczej w porównaniu do sorca to odstaje strasznie. 20 sorkiem można nawet zjechać 25-30 ryckaB)
Jesli nie bedzie uciekal i konsekwentnie nie bedzie sie leczyl, to mozesz tak ubic nawet 120 rycka.
Sorc nie ubije ryca na takim samym poziomie a co dopiero na wyższym. Ten twój 20 lvl sorc wali z sd w ludzi średnio po 50, a 35 lvl knight ma ~600 hp. Powodzenia. :D
:cup: ;( Ten poradniczek bedzie mówil o blokowiani potworow przez knighta na danym lvl i skilach moze sie przydac dla newbie i moze doświadczonym graczą.
Skile
Najwazniejsza rzecz u knighta są własnie skile bez nich knight jest nikim. ;( od nich jakie potwory bedziemy blokować.
8lvl -20/20
10lvl-35/35
15lvl-40/40+
20lvl-50/50+
30lvl-65/65+
40lvl-75/75+
Teraz mlvl jest wazny do blokowania oczywiscie zeby wogóle cos zablokowac trzeba miec 4mlvl
8lvl- mozna miec nawet 0
10lvl-1mlvl
15lvl-2mlvl
20lvl-3mlvl
25lvl-4MLVL
oks to juz koniec o skilach i mlvl teraz skoncentruje sie na potworach i lvl ;)
20lvl-mozna zablokowac nawet wyverne ,nie radze draga bo po kazdym uderzeniu trzeba sie uhac szkoda kasy na uhy ;)
30lvl-dragon ,wyvern ,dwarf guard,slime,mino mage,vampier,orc berserker
40lvl-dragon,wyvern,giant spider,orc berserker,orc warlord,,
50lvl-dragon,giant spider,orc warlord,dragon lord,hydra
60lvl,giant spider,dragon lord,hydra black knight,hydra,hero,
80lvl-giant spider dragon lord hydra,black knight,hydra hero,demon
100lvl-dragon lord,hydra ,black knight,demon,the old widow,wszystkie faraony(omuc ,itp)
Takie jest moje zadnie na temat blokowania potworow przez knighta .
Jeszcze jedna sprawa EQ jest bardzo wazne prawie tak wazne jak skile,bez dobrego eq nie zabloczymy awet glupiego wampira ;d :evul: moze sie komus przyda ten poradnik ;)
Ten poradnik za przeproszeniem jest do dupy -.-
na 20lvl 3mlvl? takie skile? żal jak ktoś poprosi to zrobie wam normalny ponieważ mam najta xd
NiePrzecietny
23-03-2007, 20:06
Takie poradniki powinny byc robione przez graczy doswiadczonych wiedzacych cos o danej profesji
P.s jak masz zamiar zblokowac draga na 20 lvl jak dla ciebie 3 mlvl na ten lvl wystarczy ihac sie bedziesz?
Ok, zacznijmy od tego co to ejst mlvl?
Freezy Eddie
24-03-2007, 10:01
Ok, zacznijmy od tego co to ejst mlvl?
Poziom magiczny postaci.
Po co knightowi poziom magiczny !?
Pavel321
24-03-2007, 12:46
Ten poradnik za przeproszeniem jest do dupy -.-
na 20lvl 3mlvl? takie skile? żal jak ktoś poprosi to zrobie wam normalny ponieważ mam najta xd
Poprosze :P
Freezy Eddie
24-03-2007, 12:49
A co te runy robią?
Zależnie od runy: leczą, zadają obrażenia, tworzą obiekt..
Btw: podstawy Tibii to nie w tym dziale..
Maxioris
01-04-2007, 15:53
Strasznie słabe skille proponujesz >.>
Moby do blokowania, chyba też :/
Grałeś kiedyś knightem? Gsy od 40 lvla? Masowo można już blokać od 25 >.>
Grałeś kiedyś knightem? Gsy od 40 lvla? Masowo można już blokać od 25 >.>
chyba jak sie ma wujka molionera, ktory ci bedzie sponsorowal bp uh na gsa
no ale wiesz to jest poradniczek dla malo doświadczonych knightow a napisalem taki a nie inny wykres dlatego ze to jest bespieczne blokowanie bez duzes straty uh i kasy ;):evul:
Tak bo na DL'e chodzi się bez siochacza -.- Na pewno Uhy bedą szły. Tragedia i tyle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.