Pokaż pełną wersje : Muzyka do filmu
Szukam ciekawej muzyki do wmv najlepiej najlepiej jakiejś przygrywki na wstęp, również jakichś ciekawych kawałków rock/metal...
Jak ma ktoś coś ciekawgo co nie było w innych filmach to byłbym wdzieczny...
edit: Muzykę już wybrałem ale możecie dawać propozycje, może komuś się przyda...
Z kawałków gitarkowych to tak:
Rob Zombie - Scum of the Earth
Sabaton - Thundergods
Sabaton - Attero Dominatus
Nightwish - Kinslayer
In Flames - Take This Life
Rancid - Out of Control
Może ci się przyda.
Marduk - Hearse, zapewniam, ogladalnosc bedziesz mial boska xD
Drowning Pool - Let the bodies hit the floor - stare i częste...
System of a down - chop suey
Systen of a down - bounce
System of a down - outer space
Nightwish - planet hell
Systema juz wcześniej wybrałem a planet hell było już kilka razy ale dzieki za pomoc.
Teraz jednak najbardziej potrzeba mi jakiejs przygrywki na początek...
Marduk - Hearse, zapewniam, ogladalnosc bedziesz mial boska xD
Chyba cie posrało ze ktos bedzie takiego gówna słuchal ze ty masz głupi leb to nieznaczy ze innym sie podoba. Ja bym odrazu wylonczyl.
A luknijcie se teledysk... to sie srac chce jak sie nato patrze..
Tego niemozna nazwac muzyką.
Raks Ninja
06-03-2007, 18:58
Na wstep to bym proponowal jakis dobry kawalek na flecie ale decyzja nalezy do ciebie ;)
Wiem że dobre było by coś może z muzyki poważnej ale potrzebuje konkretnych tytułow...
Yokomashaki
06-03-2007, 19:38
Papa Roach-This is my Last Resort
Chyba cie posrało ze ktos bedzie takiego gówna słuchal ze ty masz głupi leb to nieznaczy ze innym sie podoba. Ja bym odrazu wylonczyl.
Ja twojej muzyki, jakiejkolwiek sluchasz, nie obrazam wiec siedz cicho..
gavreonien
06-03-2007, 22:00
A co ma tu Pakt Północnoatlantycki do rzeczy? o ja pie&&^%le, o gustach sie nie dyskutuje... a poza tym Marduk jest świetny :)
Jucha Furora
06-03-2007, 22:20
Hmmm.
Muzyka poważne to dośc znany utwór:
Requiem for a Dream - Lux Aeterna
Ale w Scenkach akcji zapodaj piosennke ze znanego filmu "endless shine the killing:In Flames-The Quiet Place
Wyjebane^^
zależy jaki chcesz film robić ;] ani czy może war? a może jeszcze coś innego ;]
Może
Linkin Park - In The end ;d
System of a down - Solider side
System of a down - Lonley day
Może
Linkin Park - In The end ;d
System of a down - Solider side
System of a down - Lonley day
takie piosenki są dla ciot i dla dziewczynek ktore uwazają sie za punkówy bo sluchają soadu!!(dokladnie 2 tych piosenek) a in the end nie nadaje sie do filmu
Raks Ninja
06-03-2007, 23:25
@up
Obejrzyj sobie filmik o Sergio Demonslayer jezeli tam In the End sie nie nadaje to ja mam 4 jaja
A to jaka muzyke ma wstawic do filmu? Peja - Szacunek ludzi ulicy?
Marian Moczymorda
06-03-2007, 23:36
Jeśli chodzi o Anniego to polecam Satyricon - Fuel for Hatred (http://youtube.com/watch?v=seO-9zOF_i0). Do filmów typu in-motion (szybkie) polecam SOAD - Suite-Pee, a do troche wolniejszych Satyricon - Dark Medieval Times.
morthifer
07-03-2007, 00:02
Nine Inch Nails - The Mark Has Been Made -> http://youtube.com/watch?v=lNm8bafFJRg
Nine Inch Nails - Just Like You Imagined -> http://youtube.com/watch?v=2QT9lOs4Hzo
Dope - Now is the Time -> http://youtube.com/watch?v=AdWCBHoDgG0
Stabbing Westward - Torn Apart -> http://youtube.com/watch?v=UzD64FN4tpk
Bond - Explosive -> http://youtube.com/watch?v=DWK1_aCnSX8
Dark Tranquillity - Am I 1? -> brak na ju-tubpie
Dark Tranquillity - Dry Run -> brak na ju-tubpie
nic innego mi na mysl nieprzychodzi :S
brak na ju tupie
takie piosenki są dla ciot i dla dziewczynek ktore uwazają sie za punkówy bo sluchają soadu!!(dokladnie 2 tych piosenek) a in the end nie nadaje sie do filmu
ogolnie soad sie zeszmacil przez ostatnie 2 plyty
A jednak! Duzo osob nazywa to muzyką ;)
Mi sie nawet to podoba, ale teledysk na youtube slabej jakosci..
@up "ogolnie soad sie zeszmacil przez ostatnie 2 plyty"
Nie zeszmacił tylko chca troche zarobic, a na nikim tak nie zarobisz jak na EMO 13 latkach. Tzn. fanach "Tokio Hotel" - >>oh..ah.. jest mi tak ciezko, swiat jest taki okrutny!, bede ciął żyły i kupował ubrania po pareset zeta ktore wygladaja jak z bazarku, ale sa FIRMOWE i Bill takie nosi.<<
Nightwish - nienadaje sie do filmow. Kawalki sa 'zbyt znane'. Ciagle je gdzies slychac, a ja takigo wycie nie lubie. Nie wazne co lubie, a wazne, ze co chwila gdzies to jest i kazdy to zna.
System of a Down niezbyt mi sie podoba jako podklad do filmu. (kiedys sam wykorzystalem, ale jak obejrzalem caly film gotowy to zanim spostowalem to usunalem kawalki SOAD)
Jesli chcesz niezle kawalki na gitarach/perkusji to polecam:
Wykonawca (tytul1, tytul2)
Slipknot (mocne udezenia w perkusje itp. - "my plague" (wyciagnij muzyke z teledysku, bo teledysk ma inna muzyke niz MP3 z plyty zgrane), spokojny utwor z dluzszymi kawalkami muzyki - "vermilon pt2").
Static-x (duuzo dlugich i krotkich kawalkow w kazdym prawie utworze. Polecam "So", "so real", "tranmission", "kill your idols", z statica mozna tez latwo wyciac odpowiednie fragmenty tekstu ktory pasuje do filmu).
Rob Zombie tez ma troche niezlych kawalkow ktore mozna wykorzystac ("Feel so numb", "Dragula", "superbeast").
Apocaliptica oczywiście -.- co tu mowic o muzyce powaznej do filmu i o apocalictice nie wspomniec.. na film polecam zaleznie do czego ma byc wykorzystane "Cohkka", "Education", "Pandemonium", "Nothing else matters", "Struggle" (najlepszy chyba do filmu)
Tool - duuuzo gry na gitarze duuuzo. (polecam "Sober", "Aenima", "Schism" - dobre na poczatek filmu).
Prodigy - jesli ktos robi film z duuza ilosc efektow (np. zeby ekran drgal w rytm muzyki)
Rammstein - ("Bang Bang" [z Toxic Fire], "Halleluja", "Sonne", "Rosenrot").
Hunter - niezle kawalki na gitarach/perkusji ("Pomiędzy niebem a piekłem", "War", "Fallen", "Nie Raj")
Coma - niezle kawalki ktore mozna wstawic pod napisy lub jakas akcje (wyciac sama muzyke z "Tonacja (sygnał z piekła)", "Sto tysiecy jednakowych miast")
LoadFill - wszystkie kawalki zespolu maja niezłe fragmenty na gitarach/perkusji ktore mozna niezle dopasowac do filmu - szukaj na www.mp3.wp.pl (http://loadfill.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMjI1NjguaHRtbA==) - link do zespolu - darmowo/legalnie. Szczegolnie polecam "Krzyk" nie zawiera wogole tekstu, 4:30 min czystej muzyki.
Nie mam teraz wiecej pomyslow :D
Co do ilosci przesluchanej muzyki(z winamp'a)... 7883 items [18days+6:50h)
No, to teraz masz duuzo ściągania ;)
morthifer
07-03-2007, 01:00
@ up
Hunter? to moze jeszcze zniwiaze umyslow, kiedy umieram ? : P
aa i jeszcze 1 propozycja
marylin manson - seizure of power
Rim'Krill
07-03-2007, 09:25
Ja polecam takie jak :
- Offspring - Can't repeat
-SOAD - lonely day
-Sum 41 Still Waiting
-Sash- ecuador
:D Dla mnei fajna muza nei wiem jak dla innych plz nie komentowac ;P
@ up
Hunter? to moze jeszcze zniwiaze umyslow, kiedy umieram ? : P
aa i jeszcze 1 propozycja
marylin manson - seizure of power
Pisałem, zeby wyciac muzyke, a nie piosenki cale... zalezy jak ktos muzyke do filmu podklada. Jak ktos bierze cale utwory to co to za podkladanie muzyki. Ja w moim filmie ~15 min uzyje ~50 utworow (niektore w kawalkach 2-3 sekundy, dane okrzyki itp. potrzebne do akcji). Z wielu utworow mozna usunac wokaliste i zostawic sama muzyke bez wiekszych strat jakosci.
(mialem taki efekt w sluchawkach w ktorych pozrywaly mi sie niektore kable :D )
Jak narazie mam zamiaru uzyc:
Poczatek (napisy):
"(nieznany artysta/z filmu 'Hellsing' czy jakos tak) - Pure Dead"
"Slayer - angel of death"
Podczas głównej tresci (DHQ, Anni itd.)
Jesli uda mi sie wstawic obrazek na tle lecacego filmu (ktos wie jak to zrobic w Vegas?):
"slipknot - my plague (wersja RE z teledysku)" (http://youtube.com/watch?v=ZdCfHPDCcCo)
"gorillaz - dare (http://youtube.com/watch?v=KCy928QJCDE)"
"(nieznany artysta) - Lubelski Full" (http://youtube.com/watch?v=3xbfFAYTN-g)
i inne :)
Koniec filmu:
"slayer - raining blood"
Oraz wiele innych utworow w na tyle krotkich kawalkach, ze i tak nikt nie rozpozna.
@do autora
Dobre na poczatek filmu:
"Static-x - Kill your idols"
"Static-x - So"
"Static-x - So real"
(zaleznie jaki poczatek chcesz miec spokojny/agresywny)
Dziś mam dzień czepialstwa, no to jedziem.
Nightwish - Kinslayer
Kingslayer.
Rammstein - ("Bang Bang" [z Toxic Fire](...)
O ile mi wiadomo, ten kawałek nazywa się Feuer Frei... czy jakoś tak.
IMO dość ciekawe mogą być stare utwory Metalliki z płyty "Damage INC.", takie jak np. "Killing Time", "Mercyful Fate" "Blitzkrieg" (ten to już niezbyt).
Bedzie to film o gildi pk pierszy kawałelek to napewno bedzie Disturbed Conflict a drugi wlasnie mam watpliwosci ale musze jeszcze poszukac
I nie podawajcie mi uzytych piosenek jak np the quiet place...
najbardziej potrzebuje czegos w stylu tej drugiej piosenki filmu o darc legion Hozugiego a nie chcialbym od niego kopiowac...
Z filmu Raks_Ninja_the_Movie
Z filmu The_Nazgul Fingerouta, ten kawałek co zaczyna się po zabiciu Sahara.
Tu całe kawałki :
1. Dope - Die mf Die
2. Rise Against - Give it all
3. The 69 Eyes - Lost boys
4. Slipknot - Danger
5. NOFX - LEave Jesusland
6. Dope - I'm back
z filmu Pain
Tego niemozna nazwac muzyka...;(
wiec kur*** zamiast gadac oswiecilbys nas moze... czego mamy sluchac?
morthifer
07-03-2007, 20:58
@Rohad
wszedzie slychac tylko ten 1 kawalek dope'a - dmf a reszta ?
chociaz podales jeszcze im back
sallceson
07-03-2007, 21:18
nei wiem czy ktos to podawal ale moja mala propozycja
Nirvana - nevermind - smells like teen spirit
do filmu z wojny, z dobrymi fragami to nawet niezle
kwestia gustu
General_Caster
07-03-2007, 21:29
moze nie rock i metal ale zajebisty utwor :)
http://www.youtube.com/watch?v=SvcAmFMF1Ok
Dj Tiësto - Forever Today
zaraz pewnie wszyscy beda mnie besztac ^^
Billy Talent - Devil in a midnight mass
Nightwish - Dark chest of wonders
Limp bizkit - Take a look around
Prodigy - Smack my bith up
Blink 182 - Buffy the vampire slayer theme:]
Doom 3 theme;)
Silver Kay
08-03-2007, 08:24
Mindless Self Indulgence - Stupid MF
Może ktoś ma inne zdanie, proszę was nie wypowiadajcie się negatywnie na temat piosenek, bo przecież każdy ma inny gust i każdy słucha czegoś innego.
Trzeba pomyśleć.
Tego nigdy wcześniej nie słyszałem a naprawdę przypadło mi do gustu- fajny kawałek :)
(z tym, że do filmu z dużą ilością fragów monotonia utworu może nie pasować)
Potrzebuje jakiejs melodi na wstep dokladnie jak na tym filmie http://youtube.com/watch?v=1uCZ0Q8q2cM&mode=related&search=
jakies pomysly?
General_Caster
08-03-2007, 16:22
Może ktoś ma inne zdanie, proszę was nie wypowiadajcie się negatywnie na temat piosenek, bo przecież każdy ma inny gust i każdy słucha czegoś innego.
Trzeba pomyśleć.
Tego nigdy wcześniej nie słyszałem a naprawdę przypadło mi do gustu- fajny kawałek :)
(z tym, że do filmu z dużą ilością fragów monotonia utworu może nie pasować)
ciesze sie ze ci sie podoba :P
A Ciebie nie można nazwac normalnym człowiekiem bynajmniej masz adhd...Co widze kazdy twoj post to zawsze musisz kogos zbluzgac nie az tak mocno ale jest...
Billy Talent - Devil in a midnight mass
Nightwish - Dark chest of wonders
Limp bizkit - Take a look around
Prodigy - Smack my bith up
Blink 182 - Buffy the vampire slayer theme:]
Doom 3 theme;)
Billy niezly, ale juz byl w jakims filmie, a ja juz za duzo razy sluchalem na imprezach :D
(jedyna muzyka na tyle spokojna, ze nikt niczego nie zniszczyl... przy slipknocie polamali stół [drewniany/pozadny] i stłukli lampe pod sufitem o0)
Ty **#$$, $#@&#$&*(, $#&^$*&$#, ())!(@&^#^%#@, :%"P{:@>{:{..
Co kto lubi :P
nei wiem czy ktos to podawal ale moja mala propozycja
Nirvana - nevermind - smells like teen spirit
do filmu z wojny, z dobrymi fragami to nawet niezle
kwestia gustu
Mi jak i pewnie wielu osoba ten utwor juz sie znudzil. Dobrze dawac utwory ktore malo osob zna, a sa naprawde dobre. Mozna tak pokazac, ze zna sie na muzyce i samemu odkrywa nowe kawalki, a nie slucha tylko tego co ktos im pokaze 100000 razy w telewizji. (Tokio Hotel :P )
Można, można.. bardziej niz te rytmy z buszu (HHpl) ;)
Bedzie to film o gildi pk pierszy kawałelek to napewno bedzie Disturbed Conflict a drugi wlasnie mam watpliwosci ale musze jeszcze poszukac
I nie podawajcie mi uzytych piosenek jak np the quiet place...
najbardziej potrzebuje czegos w stylu tej drugiej piosenki filmu o darc legion Hozugiego a nie chcialbym od niego kopiowac...
Nawet niezly ten Disturbed - Conflict, ale jesli chcesz dostac pozytywne komentarze to pamietaj, ze film musi byc widowiskowy. Niewazne, ze akcje na nim beda nudne, najwazniejsza jest muzyka techno, milion efektow, fajne obroty kamery w ilosciach, ze juz sie zle robi. (randal sullivan DHQ czy jakos tak)
TAK SIE ZDOBYWA UZNANIE NA TIBIA.PL ;)
Dziś mam dzień czepialstwa, no to jedziem.
...
O ile mi wiadomo, ten kawałek nazywa się Feuer Frei... czy jakoś tak.
...
Ja mam w kompie jako Bang Bang. Na tibia.de tez pisali, ze to Bang Bang.
"Oryginalnie napisane przez Etoric
takie piosenki są dla ciot i dla dziewczynek ktore uwazają sie za punkówy bo sluchają soadu!!(dokladnie 2 tych piosenek) a in the end nie nadaje sie do filmu"
Trzeba pomyśleć.
MY (ja i Etoric) nie wypowiadamy sie negatywnie na temat tych piosenek tylko osob ktore ich sluchaja :P (EMO ;) /spełdo fani rocka(metalu)/spełdo punki)
Ja wole Toxicity/Chop Suey/Needles z SOADu. (do sluchania najlepiej rozkrecic glosniki na maxa [tak z 25W sztuka ;) ] i miec podbicie basow [pasmo 20-500Hz] x5 ;) - w typowym zestawie creative masz podbicie basow do x10)
Potrzebuje jakiejs melodi na wstep dokladnie jak na tym filmie h.t.t.p://youtube.c.om/watch?v=1uCZ0Q8q2...elated&search=
jakies pomysly?
Nie mozesz muzyki z tego filmu wziac? (wziasc?)
Cos innego w podobie, ale calkiem innego :) ->> "Apocaliptica" utwór "Domination"
Tez moze sie na poczatek nadac.
Wojtini21
08-03-2007, 23:01
Frou Frou- Holding Out For A Hero
Vanessa Carlton - A Thousand Miles
Weekend - Teraz Mnie To Wali
The Offspring - The kids aren't alright
Arash ft. Helena - Arash
Lil Jon - Get Low
Bass Hunter - Boten Anna
Aneela & Arash - Chori, Chori
Cher - Do you belive in life after love
OTO KILKA TYTULOW KTORE NA PEWNO PRZYPADNA CI DO GUSTU:)
PS: mysle ze
Lil Jon - Get Low
bedzie najlepsze na sam poczatek(wstep filmiku)
No więc muzykę do filmu już wybrałem ale możecie dalej podawać tytuły może komuś się przyda...
ja polecam Linkin Park np. Somewhere I Belong, Faint
na poczatek filmu moglbym zaproponowac: "epica - dance of fate"
a z mocniejszych kawalkow utwory Stone Sour.
Kasztaniaczek
09-03-2007, 01:06
tokio Hotel 8o 8o 8o
@Topic
A nie lepiej dobrac sobie samemu taka jaka sie lubi ^.^?
Nitromino
09-03-2007, 03:29
Drowning Pool - Let the bodies hit the floor - stare i częste...
System of a down - chop suey
Systen of a down - bounce
System of a down - outer space
Nightwish - planet hell
ssss
eseses
Kamilmen Cichy
09-03-2007, 18:56
Polecam Linkin Park - Numb/Encore
@Up: Nie jestem pewien, ale to raczej nie ma być film o proszeniu o itemy w depo...
mozesz sprobowac czegos bulletow (bullet for my valentine). szczegolnie polecam Hit the Floor, ale musisz dobrze dopasowac efekty, i miec duzo materialu, zeby "uzyc" calego kawalka :p poza tym to
Soil - Breaking Me Down
Disturbed - Get Psycho
The Offspring - The Kids Aren't Alright (to raczej jesli film ma byc "luzny", z tym kawalkiem raczej ciezkiego metalu nie mieszaj ;))
gdzies widzialem tez fajny film, z muzyka uwaga Justin Timberlake - Sexyback
ale to naprawde autor musial sie nameczyc, bo postacie chodzily, sd i ue lecialy dokladnie w rytm muzyki, oraz bylo wiele roznych smiesznych sytuacji, ktore pasowaly do kawalka jak ulał. efekt koncowy - miodzio ;) ale ogolnie nie polecam, lepiej cos z tego, o czym pisalem wyzej ;)
a może ktoś by coś wspomniał o muzyce techno bo np jedne z moich ulubionych filmików wmv to wlasnie tam leci East clubbers to the moon and back albo clubbraiders move your hands up
oczywiście wiem że zaraz stado ludzi mnie zbluzga jak moge słuchać techno itp ale powiem ogólnie że nie słucham techno ale np te dwie piosenki przypadły mi do gustu no i pasowały idealnie do filmu
General_Caster
09-03-2007, 23:03
a może ktoś by coś wspomniał o muzyce techno bo np jedne z moich ulubionych filmików wmv to wlasnie tam leci East clubbers to the moon and back albo clubbraiders move your hands up
oczywiście wiem że zaraz stado ludzi mnie zbluzga jak moge słuchać techno itp ale powiem ogólnie że nie słucham techno ale np te dwie piosenki przypadły mi do gustu no i pasowały idealnie do filmu
ja tam tylko slucham techno szczegolnie kocham DJ TIESTO, on wymiata ;P
każdy lubi to co chce i niejest to na bank temat na to żeby kpić z tego co ktoś słucha... większośc techno mnie odpycha tym że niema praktycznie zadnych słów tylko umc umc umc i to jeszcze jest takie głupie to umc xDD
mi sie bardzo podobaja przeróbki starych piosenek na "nowocześniejsze" i jest to wlasnie najczęściej techno zreszta east clubbers to the moon and back to też jest przeróbka starego hitu dzisiaj się własnie skapnołem jak usłyszałem w radiu stara wersje i se myśle hmm skąd ja to znam xD
tekno do filmu?(; imo troche gupi pomysl no ale kazdy ma "gust"
Adow Adan
10-03-2007, 00:33
Możesz Wybrać coś z glorian Jako przygrywka , sa to same akompaniamenty bez słów ale dobrze zaczynają filmik(niektóre sa z Anni z Astronisem) .
Ja BYm Polecał
Glorian - Lost Battle
Glorian - Knights of Honor
Glorian - First Battle
Jeżeli wolisz coś mocniejszego to moze wybierzesz:
Korn-Word Up
Die Happy - Supersonic Speed
The Offspring - kids aren't alright
jeżeli coś z techna to
Pakito - Blue Moon City
Pakito - You Wanna Rock
Gregorians - Moment of Peace
Dj Tiesto - He's Pirate (Dj Bat Club Mix) <~~ dobre na wstep
Marc Et Claude - Loving You (Dj Isaac Rmx)
Hardbass Kiker - Kik
zapomnialem na smierc - jest swietny instrumental Linkin Park - Runaway. niestety trwa tylko minute z kawalkiem, osobiscie zrobilem z nim "trailer" do filmu z wojny (ale pozniej bylo po wojnie i kontynuacji nie bylo :p) szybki skoczny taki, nada sie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.