PDA

Pokaż pełną wersje : Trojan na photobuckecie?

Sorcerereq
07-03-2007, 10:20
Witam. Około dwa miesiące temu wszedłem na swój photobucket i mój antyvirus (NOD32) zaczął wariować. Z opisu wyczytałem "Trojan*****". Zaznaczyłem "Copy to Quarantinne" i "Terminate" i się okienko wyłączyło (Okienko NOD-a). Potem wyskoczyło ich tak jeszcze z 5 we wszystkich to samo robiłem. Ctrl+alt+delete i wyłaczyłem Explorera. Przestał antyvir wariować.

Dzisiaj stało się dokładnie tak samo. W Event Log mam dwa identyczne wpisy, które mnie niepokoją:
Module-Kernel
Event-The file "http://216.95.196.22/tool/package*****?affid=477" has been sent to ESET's labs for analysis.

Czy to możliwe, że cały Photobucket jest zainfekowany, czy tylko mój album? Czy mam trojana w kompie?

PS Proszę o szczere odpowiedzi. Żadnych wyśmiewisk, mam dwóch starszych braci, ale oni są już w szkole i mnie nic nie nauczyli na wypadek virusa :(

ripper
07-03-2007, 10:35
Żadnych wyśmiewisk, mam dwóch starszych braci, ale oni są już w szkole i mnie nic nie nauczyli na wypadek virusa
Hahaha. Było tego nie pisać, to może nikt by się nie śmiał = S Tym mnie rozjebałeś.

@topic
Przeskanuj kompa jakimś antyvirem, zainstaluj firewalla... POMYŚL, bo to nie boli.

Foto_scr
07-03-2007, 16:25
Mi tam nic nie wykrywa, osobiście to śmiem wątpić w to, że te ataki mają związek z photobucketem...
Co do tego:
http://i19.tinypic.com/4d6usfb.jpg
Nie martw się, to nie jest keylogger odczytujący wartości przy logowaniu się. Zachowasz swoje konto w Tibii.

Sorcerereq
07-03-2007, 18:18
Mi tam nic nie wykrywa, osobiście to śmiem wątpić w to, że te ataki mają związek z photobucketem...
A wejdź na photobucket Druid_2006 i zobacz. Jak ci coś wykryje to już nie wiem... :/ Ale nigdy mi się to nie wyświetlało dopóki nie wszedłem na swój album...

zipper
07-03-2007, 18:26
Mi też wyskakują trojany na photobuckecie (NOD32) to jakiś atak czy "dziwny" antywirus.

Porada plss bo już zdjęć nieoglądam dłuższy okres czasu . . .

Pozdro,
Zipper

Foto_scr
07-03-2007, 18:51
A wejdź na photobucket Druid_2006 i zobacz. Jak ci coś wykryje to już nie wiem... :/ Ale nigdy mi się to nie wyświetlało dopóki nie wszedłem na swój album...

Dobra, sprawdzę to potem, bo teraz na innym sprzęcie jestem.
Żeby nie było, że nabijam posty, w tym miejscu pojawi się edycja co do wyniku.

@EDIT
Mi tam nic nie wykrywa.

Dziękuje.