Pokaż pełną wersje : Łącze do gry w tibie
Legion ferri
07-03-2007, 17:17
Mam takie pytanie, wiecie jaki internet jest potrzebny do grania w tibie bez lagów? Mam prędkośc jakieś 700kb/s neostrada lekko przyspieszona ;/ I mam taki problem (działa na 2 kompach router) jak moja siostra włącz ściąganie i zajmuje jakieś 30% łącza mam lagi w tibi. Ale jak wezme ściąganie do transfer mam nawet 60kb/s więc coś jest nie tak. Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? Np. 10% na strony, i 90% na tibie?
Adi Pro Knight
07-03-2007, 17:32
Przydalby sie jakis taki program. Przylaczam sie do pytania autora tematu:
"Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? " Chcialbym zeby sciaganie zajmowalo mniej predkosci zebym takze mogl grac w tym czasie.
Pozdrawiam. C ya!
Przydalby sie jakis taki program. Przylaczam sie do pytania autora tematu:
"Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? " Chcialbym zeby sciaganie zajmowalo mniej predkosci zebym takze mogl grac w tym czasie.
Pozdrawiam. C ya!
Hehe, nie rozumiem. Ja sciagam cokolwiek Bit Cometem, przez torrenty. Jak mam jakiekolwiek lagi zmniejszam predkosc sciagania i wysylania na mniejsza. Szukam w opcjach, puk, i juz mam.
Mam takie pytanie, wiecie jaki internet jest potrzebny do grania w tibie bez lagów?
No wlasnie... Kiedys mialem kablowke, ktora miala predkosc 32kb/s i z nia sie wspaniale gralo w Tibie, 0 lagow i kickow.
Teraz, gdy mam neo - predkosc 128kb/s, czyli 4 razy wieksza. Przez cale ferie - lagi. Dzien w dzien rozlacza mnie dokladnie o godzinie 17:44.
Naprawde polecam kazdy net, byleby nie neo.... Najlepsza jest zwyczajna, wolna kablowka.
Dartra_rokstayrers
07-03-2007, 23:08
Ja mam 1 mega (radiówke :( ) i mam ten sam problem...
Mówicie że się da szybkość zmniejszyć? ściągajcie pliki ze stron na winrara to sie nie da po prostu :(.
Ale mi mało laguje jak jest transfer z 100kb to laguje...
Pozdro!
omg_1991
07-03-2007, 23:14
heh....ja mam 8 mb/sec ale zagranczna (BT) B) niewazne czy sciagam czy ogladam tiba lazi cacy !! ;)
Dzien w dzien rozlacza mnie dokladnie o godzinie 17:44.
Naprawde polecam kazdy net, byleby nie neo.... Najlepsza jest zwyczajna, wolna kablowka.
Mi dokladnie, dokladnie tak samo..
Bierzcie wszystko tylko nie radiowki i neo. Osobiscie polecam Chello(gralem u kumpla) i sprawdzone sieci osiedlowe, gdzie lacze jest podzielone i nie ma problemu gdy ktos zapusci u siebie emula(takie lacza rzadko padaja, czasami restart).
kurde tibia zuzywa klka KB/s jak masz jednomegowke to to jest tylko kilka procent
bezproblemowe polaczenie polega wiec na tym aby sygnal szedl jak najkrotsza droga do serva i spowrotem i zeby po drodze nie bylo routerow z lagami
naprawde lagi i freezy nie zaleza od predkosci bo nawet na laczu 128 kB/s mozna spokojnie grac
Neo 512 i nie ma zbytnio problemow z lagami kickami itd.
Lagow nie mam chyab ze wczytuje obrazki z neta (screeny) albo puszcze scaiganie na przyklad reca
Kicki bardzo rzadko
Ukaszek0622
08-03-2007, 20:06
mam neo 512 i dziele na 3 kapy jak ktos zaczyna cos scigac to ja sie w tibi ruszac nie moge :? a jak nik nic nie sciaga to 0 lagow kickow itp.... a w ferje mialm to samo od poludnai do puznego wieczora mialem straszne lagi ale to pzrez servery neo :/
Legion ferri
08-03-2007, 23:36
Bierzcie wszystko tylko nie radiowki i neo.
No to świetnie bo akurat mam bezprzewodową neo :P
@topic Może jest jakaś opcja że tibia pobiera tylko częśc mojej szybkości internetu
Milu Arhangel
08-03-2007, 23:52
Hmmm... miałem kiedyś taki program, ale nie pamiętam czy służył właśnie do tego. Nazwa programu to bodajże NetLimiter czy jakoś podobnie...
Edit:
Tak btw to nie ten dział :P
jest taki program w najnowszym PcFormacie, ktory moze zmienic priorytety łącza
o ile dobrze pamietam, bo zawsze moge sie pomylic
:baby:
KrEmAs KAc
12-03-2007, 17:32
FlashGet ;)
Kamil1000
12-03-2007, 19:02
ja tylko mam zacięcia klienta tibii wtedy gdy rozmawiam przez skypa i na odwrót bo i klient tibii i skype podczas rozmowy używa 100% mocy procesora ale skype za bardzo nie obciąża łącza (zaledwie 3-4 KB/s na pobieraniu i wysyłaniu podczas rozmowy audio i około 10 KB/s podczas rozmowy wideo) i tibia również (tylko 0,2 KB/s na wysyłaniu i około 0,5 KB/s na pobieraniu!!!)
@edit aha posiadam łącze 2 Mb/s
wrogonastawiony
12-03-2007, 19:27
Ja mam radiówke i co ? Nawet "nie wiem" co to są lagi.. szybkośc (w umowie ;p) ~160kb/s
Przez poł roku przez jakies 3-4 dni jak cos robili w administracji mialem lagi a kicka to miałem gora ze 3 razy z tego co pamietam.. Radiowka niezawsze jest zła ;)
tomektrz
13-03-2007, 15:59
A co myślicie o łączu z Netii? Czy są lagi? Czy zdarza się tak jak w neostradzie, że np. Internet wysiada na pół dnia?
Znacie może jakiś program w którym będe mógł ustalić prędkośc internetu do programów? Np. 10% na strony, i 90% na tibie?
Netlimiter
Sir_aloh_knight
15-03-2007, 19:04
Ja mam siecówke i jest bez przedowowy i tibia no lag i jest git a jak mialem z tp to sie tnolo jak nic:) :) :) :) :) :) ;) ;) ;) ;) ;) ;) :) B) :] :] :] :] B) B)
No dobra. Ja mam na przykład neta ze Świnoujskiego dostawcy (czyli po prostu jest firma i daje miastu neta ;]). Nie wiem jaką mam prędkość neta bo mnie to nie interesuje, ale np. jakby zebrać 10 kolegów, którzy mają ten sam internet tzn. dostawce, to każdy ma inny transfer, prędkość przy ściąganiu itd. Jest jakaś możliwość sprawdzenia prędkości internetu? ;p
rotfl, ja mam lacze neo 320 wiec u mnie tym programem nie bylo co dzielic hehe
Polecam sprawdzoną sieć osiedlową jak już ktoś napisał wyżej , sam taką posiadam . Od paru ładnych miesięcy nie miałem kicka , laga czy coś w tym stylu ; ) , a płace co miesiąc 25 zł ; ) nawet transfery są znakomite ; )
Witam :)
Ktoś pytał o program kolejkujący pakiety, programy itp, otóż był takowy program w Pc world komputer expert, nazywa się on cFos Speed, ( link http://www.cfos.de/speed/cfosspeed_pl.htm kto nie chce nie wchodzic)
Program jest darmowy na 180 dni, potem kosztuje 29 zl pełna wersja :)
Można w nim ustawiać priorytety programów, że np. damy Tibie na " Najwyższy priorytet" a program p2p na " Niski priorytet", ściągamy wolniej ale tibia chodzi płynnie :)
ciacho2oo7
17-03-2007, 12:23
Jak ktoś wyżej napisał.. radiówka nie jest zła :) mam ją ponad 2 lata, gram w tibie od kiedy zalożyłem neta ;) lagi ? szczerze to nie pamiętam kiedy je ostatnio miałem :D
cena : 45zł na miesiąc... :]
djbialas
31-03-2007, 19:01
moim zdaniem powylanczaj programy typu emule, ares, gg, antivirus itp. i bedzie grzać tibia (ja mam switchem na 2 kompy i nie odczuwam roznicy w szybkosci :) )
King Mati
02-04-2007, 18:40
Ja mam neta 6.0 mb :)
Podkładka
03-04-2007, 15:53
Ja mam radiowe gó*** i płacę za 1mb/s a dostaje 270 kb/s -.-... Lagi? A da się grać bez lagów? Podobno się da kumpel mi mówił, bo ja niestety lagi 24/7 ^^ Mój kumpel ma Neo 1mbs i mu śmiga NIGDY nie miał lagów i to na Securze gdzie gra 950~luda :(:(
Ja mam radiowe gó*** i płacę za 1mb/s a dostaje 270 kb/s -.-... Lagi? A da się grać bez lagów? Podobno się da kumpel mi mówił, bo ja niestety lagi 24/7 ^^ Mój kumpel ma Neo 1mbs i mu śmiga NIGDY nie miał lagów i to na Securze gdzie gra 950~luda :(:(
MBit a MB(bajt) to różnica - MBit to 8x mniej. Jeśli jednak masz 1-megabajtowe łącze, to zwracam honor.
Ghard Lage
03-04-2007, 19:05
Neo to shit polecam każdego innego neta ja mam kablówkę i w żadnym mmo nie mam lagów (no może czasem w tibii ale wtedy wszyscy je mają).
Browarrior
03-04-2007, 19:40
nie wiem co wy macie do neo...mam ja od 3 lat i nigdy nie mialem lagow.Chyba ze sciagalem np film...ale komp mi chodzi 24/7 wiec sciagam w nocy a gram w dzien.problemu nie ma
ja na neo z 256 kb/s gralem i nie mialem lagow z neo 512 kb/s gralem i nie mialem lagow neo jest ok
pozatym to tibia zabiera kilka kB/s wiec to nie od predkosci lacza zalezy czy ktos ma lagi tylko od drogi jaka idzie sygnal jak sa lagujace rutery po drodze to nawet z 5 Mb/s bedziesz mial lagi
Polecam sprawdzoną sieć osiedlową jak już ktoś napisał wyżej , sam taką posiadam . Od paru ładnych miesięcy nie miałem kicka , laga czy coś w tym stylu ; ) , a płace co miesiąc 25 zł ; ) nawet transfery są znakomite ; )
Ja na osiedlowej mam non stop lagi freezy kicki ;]
Ja mam neo 512kb/s i jak mam lagi to 2 tygodnie a potem luz a kicka miałem raz w całej mojej 3 letniej karierze.
Arverious
13-04-2007, 19:42
Ja mam wykupiona Neostrade 1024 a ze w promocji cos tam dostalem to mam niby 1312... chcialbym miec taka predkosc... niepotrzebnie przerzucilem sie z vectry 512 i w ciagu roku tylko raz nie moglem sie polaczyc ale wtedy tak reklamowali neostrade ze uwierzylem w jej magiczna moc i pokusilem sie jej zasmakowac aczkolwiek caly czas mam kick, lagi i sciaga mi sie wszystko tak jakbym mial 128 ... X(
Podsumowujac ... NEOSTRADA RZADZI !!!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.