PDA

Pokaż pełną wersje : Cyklop zabija Minotaura...

Nadszyszkownik Kilkujadek
17-09-2004, 20:17
:p
Taka ciekawostka (funny bug)
W pewnych okolicznościach przyrody, cyklop zabija minotaura.
A dzieje się to w sytuacji kiedy cyc i minos gonią za mną, żeby mi skopać tyłek. Minos jest bliżej mnie, a cyc tuż za nim. Wbijam się w tunel krzaczorów i czmycham z ukosa. W momencie kiedy minos chce sie przecisnać, dostaje zdradziecko cios w potylicę od cyklopa i ginie.
Przetestowalem kilkanascie razy i na kilku serverach, i zawsze minos pada.
Co jest jeszcze ciekawsze, kiedy nie zaatakuje sie minosa to pada i kuniec. Ale jak mu się zabierze chćby 1 hp, to pada a gracz dostaje 50 exp jak za całą sztuke.

Nie wiem czy inne potwory sie nawzajem pozabijają. Przetestuje czy guard minotaur tez tak robi, potem przetestuje czy ghoula też.
Jest filmik przezentujący to zjawisko.

Maniack
17-09-2004, 20:20
kiedyś jak mnie zerk na zamku gonił też zabił po drodze minosa

17-09-2004, 20:25
filmik w wersji bez expa dla mnie
http://strony.aster.pl/badidea/cyklop%20zabija%20minosa.rec
trochu sie krece co my obu skompletować...

Bambuko
17-09-2004, 20:36
To jest stare, weszło po którymś-tam-update-nie-pamiętam-którym i był taki temat długi o tym, ludzie chcieli robić walki potworów i tak dalej. Wygra zawsze potwór który jest silniejszy, to jest bug zabija rata, orc buga, minotaur orca, cyclop minotaura, giant spider cyclopa i tak dalej... Ale nie jest powiedziane dokładnie który potwór jest silniejszy od którego [prawdopodobnie chodzi o exp].

Gremlin
18-09-2004, 00:16
To jest stare, weszło po którymś-tam-update-nie-pamiętam-którym i był taki temat długi o tym, ludzie chcieli robić walki potworów i tak dalej. To nie tak, po prostu kiedys spryciaze pozwalali poison spidera otoczyc sie i zabijali GS nie ruszajac sie z miejsca, podobnie sprawa wygladala z blokowaniem sie minotaurem przed zerkiem.

Zabijaja zawsze mocniejsze stworki, ale tylko w niektorych wypadkach - daja sie zabic:
Zwykle Minosy, Orki do wariora wlacznie, wszelkie slabsze potwory (pajaki, weze, trole, szczury).

Dwarfy sie nie poddaja zabiciu, tak samo zadne mocniejsze stwory sie nie zabijaja nawzajem, nie jestem pewny czy rotwormy tez podpadaja do zabicia... zdaje sie ze potwor zawsze moze zabic swoje summony (widzialem raz jak demon zabil FE).

Co do exp to jesli ze strony gry zostanie zadany damage (wymienione zabicie potwora lub trap) to caly exp dostaje osoba ktora zadala jakiekolwiek obrazenia (z nudow na necro kiedys bawiac sie polapka na DS okrylismy to).

18-09-2004, 01:48
Czyli to nie lag, a celowe zagranie co by sie leszczami nie zaslaniac...

Sadzilem, że tak sie dzieje kiedy szybszy i wolniejszy potwór naraz próbują ciąć z ukosa, jest niezręczna sytuacja i mocniejszy potwór szybko wyjaśnia kto ma pierszeństwo.
Czemu tylko gracz dostaje all expa, a nie tyle ile sam utłukł. A jak bedzie kilku graczy to punkty do podziału? po równo?
Sprawdze czy ghoula tez tak można załatwić.