zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Hero

Siwek
09-03-2007, 23:39
Witam.

Pierw zacząłem od przeszukania działu. Znalazłem tematy, lecz nie znajdywały się tam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ;)

1. Czy opłacalne będzie blokowanie hero na 43-45 lvl ze skillami 70/70 z fire axe + vamp shield?
2. Kogo najlepiej wziąć? Napewno wezmę druida (exura sio) + 1 osoba (kto?)
3. Kogo przyzwać? 2 mino archery czy 2 ds'y? + 2 huntery (z respawnu)
4. Ile bp uh musiałbym wziąć na powiedzmy 4h huncenia?
5. Na jakim respawnie najlepiej? Myślałem nad respem z warlockiem.

Narazie tyle.
Idę pierwszy raz na poważniejszy hunt i wiadomo, nie jestem specjalnie pewny jak postępować. Podstawową wiedzę posiadam i umiem blokować ;)

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam,
Siwek.

Baku'
10-03-2007, 08:21
1. Raczej sie oplaca. Jak bedziesz mial siochera to napewno nie bedziesz stratny. Z hero zawsze jest loot (ostatnio w pol h wylootowalem: FS, czerwona szmate i c helmet). Wiele osob nie wie, ze (rzadko) co do cron legsow z hero to nie takie same (rzadko) jak k legi z GSa. Z hero ZAWSZE cos leci.
2. Druga osoba to sorc, z mortem.
3. Summony sie nie oplacaja. Hero wezmie DSa na 2 strzaly, a stawiajac nastepnego tracisz zbyt duzo many. Pozoztaje tylko mort.
4. Jak idziesz z ED i on bedzie Cie regularnie uhal to nie wiecej niz 4 bp. Pamietaj, ze najgorsza w hero jest droga. Na niej spotkasz: 3 dragi w jednym pomieszczeniu, duzo prie costam, dsy, beholdery, minosy... Droga jest straszna.
5. Osobiscie expilem na wrl respie. Mozna hero ztrapowac za schodami, i wtedy mozna bezpiezcnie z morta walic.

malyjanek
10-03-2007, 16:46
1. Czy opłacalne będzie blokowanie hero na 43-45 lvl ze skillami 70/70 z fire axe + vamp shield?

1.tak
2.Polecam sorca albo 2 druida
3.bylem ostatnio na hero hunt knight + 2 druidow,przyzwalismy w sumie 4 dsy jak sie przezucal to knight walil exete+ my leczylismy dsy ihy ew mass healing i bardzo dobrze nam to wychodzilo i zaden ds nie padl
4.Wez z 5-10 bp uhow + sporo mfkow dla sio-era ale pewnie i tak sporo przyniesiesz z powrotem
5.Tu juz sprawa indywidualna,ja huntowalem pod 3 dragami i bylo niezle

KrEmAs KAc
10-03-2007, 16:54
Najlepiej knight + druid z 2 DSami.

Maggic
14-03-2007, 18:54
Witam.

Pierw zacząłem od przeszukania działu. Znalazłem tematy, lecz nie znajdywały się tam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania ;)

Narazie tyle.
Idę pierwszy raz na poważniejszy hunt i wiadomo, nie jestem specjalnie pewny jak postępować. Podstawową wiedzę posiadam i umiem blokować ;)

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam,
Siwek.

Hunce Hero regularnie...Więc Ci pomoge

1.Będzie opłacalne.
2.Weź jakiegoś 60+ed który będzie bił z morta a zarazem Cię siokał.
3.Nikogo nie przyzywać.
4.Uhów weź z 5bp na pewno Ci tyle nie zejdzie ale na wszelki wypadek.
5.Resp z warlockiem to lipa...Idźcie na double resp na początku lurujecie se powoli, a jak już all wybijecie...Bloker powinien stanąć przy tym ołtarzu a hero będzie przychodził co 3-4 minuty i od czasu 1 ds.

Ursynowski
14-03-2007, 23:02
Oczywiscie, ze mag. Kiedy ja bylem, to sklad wlasnie byl identyczny (blocker, druid, sorcerer). Postawilismy po 2 DSy i mino archery. Na wrl respie, stawiasz Hero pomiedzy te 2 kolumny i jakos sie nie przezucal, bo knight stal "vis a vi". Jak ten resp nie bedzie Ci odpowiadal, to przezucasz sie na inny, proste.

Pozdro!

Siwek
14-03-2007, 23:46
Myślę żeby jednak pójść na resp z ołtarzami. Łatwiejsza droga i nie ma problemów z priestess :p Z tego co się dowiedziałem jest tam pojedyńczy resp hero. Myślę, żeby jednak przyzwać archery i dodatkowo postacie magiczne atakowały z exori mort, a archery zawsze dodadzą jakiś dmg, a ds'y nie będą przeszkadzały w blokowaniu ;)

gavreonien
14-03-2007, 23:58
Z hero ZAWSZE cos leci.

Oj uwierz, że nie zawsze...

Siocher i do przodu

KonioMaster
15-03-2007, 00:05
Herezje piszecie
Dowiedz się gdzie jest Double spawn hero, droga jest dużo łatwiejsza a i resp szybki i podwójny.
Co do uhów to bo ja wiem weź ile masz jak ja szedłem to przeważnie traciłem coś około 0 uha.(Jak to odmienić?) No jeżeli ed jest jakiś pierwszy lepszy to weź pare uhów na wszelki wypadek ale nie 5-10 backpacków (lol)
Weź pare manasków na sio, ktoś tam napisał że ds padnie na 2 hity a gówno prawda, exetujesz i z dsami szybko padają, oczywiście można mortować ale na słabych lvlach raczej to za dobrze nie wyjdzie ;p
I nie idz na wrl spawn na samym początku, jak już to tam shooterzy niech przyzwią 2 dsy, i sconvicują 2 huntery ale naprawde nie polecał tego spawnu.
Btw. Na respie z ołtarzami(wspomniany wyżej double spawn) warto wykonać pewien,,trik'' z priestessą. Respi się ona jedna, robisz tak:
-Shooterzy z summonami odchodzą na górę na pewien czas.
-Lurujesz priestesse na prawo >>
-Idziesz do końca korytarza, dostrzeżesz tam drugą priestesse.
-Wykonujesz nawrót za lurowaną priestesse.
-Gonisz je do załamania korytarza.
-Uciekasz szybko do shooterów.
I już nie masz z nią problemów. Enjoy.

Maggic
15-03-2007, 17:44
Co za problem wziąć kilka explo i parę brustek na te shity ;]
Przecież Priestess to słaba cipka...

Faumik
15-03-2007, 21:20
Witam
Moj pall 38lvl 81dista i eq : rh golden armor k legs boh p ammy
Dalbym rade na tym respie jak sie zabije 3 dragi tzn.
Wybilbym dragi i czekal u gory na resp a jak hero bedzie to bym ropal
Moje pytanie to czy dam rade tak expic i czy bedzie waste?
ew. jakie wziasc runki i ile mf?

Maggic
15-03-2007, 22:16
Witam
Moj pall 38lvl 81dista i eq : rh golden armor k legs boh p ammy
Dalbym rade na tym respie jak sie zabije 3 dragi tzn.
Wybilbym dragi i czekal u gory na resp a jak hero bedzie to bym ropal
Moje pytanie to czy dam rade tak expic i czy bedzie waste?
ew. jakie wziasc runki i ile mf?

Yhy...Moim zdaniem palem najlepiej się hunci na double spawnie...ponieważ jest tam dużo miejsca do biegania. Co do twojego sposobu to lipa, lepiej wbij 50-60 i leć na double.

KonioMaster
16-03-2007, 20:44
Co za problem wziąć kilka explo i parę brustek na te shity ;]
Przecież Priestess to słaba cipka...

Temu że ta słaba cipka żre mane i to w zawrotnym tempie i nie warto się z nią bawić.