Pokaż pełną wersje : PAcc przelewem bankowym - dla początkujących
Dużo userów wciąż się o to pyta, więc wyjaśniam, jak to jest z przelewem bankowym:
1. Zakładam, że zamówiliście już premmium account na www.tibia.com (w momencie kiedy wpisujecie swoje wszystkie dane, jest możliwość wybrania sposobu płacenia: Wire/Bank transfer). Myślę, że to jest na tyle logiczne i proste, że nie trzeba wyjaśniać...
2. Jak przejdziecie przez cały proces zamawiania pacca, to na maila dostaniecie informację o szczegółach płatności, czyli dostajecie mniej więcej coś takiego:
PAYMENT INFORMATION
Beneficiary: element 5 AG - share-it!
Bank: Postbank Koeln, Germany
Bank Code: 370 100 50
Account#: 692 77 506
SWIFT / BIC: PBNKDEFF370
IBAN: DE60 3701 0050 0069 2775 06
Memo: Order number ******* <- bardzo ważne, zapamiętajcie ten numer, jeśli go zapomnieliście podczas zamawiania pacca na www.tibia.com!
Address of the
Beneficiary: element 5 AG - share-it!, Vogelsanger Str. 78, 50823
Cologne, Germany
3. Jak wypełnić formularz? Otóż idąc do banku (zakładam, że jesteś pełnoletni/a) prosisz o formularz do wykonania przelewu w systemie SWIFT. Podejrzewam, że w różnych bankach może się to minimalnie różnić od strony graficznej, jednakże idea jest taka sama.
Omówię teraz różne pola, jakie musimy wypełnić:
Zleceniodawca - tutaj wpisujemy swoje imię, nazwisko, ulicę, numer, miasto i POLAND
Bank Zleceniodawcy - zostawiamy puste
Beneficjent - tutaj mamy 4 linie, w które wpisujemy numer IBAN i adres Share-it!, a mianowicie:
DE60 3701 0050 0069 2775 06
element 5ag Share-it!
Vogelsanger Str. 78
50823 Cologne, Germany
Bank beneficjenta - tuaj kod SWIFT i nazwa banku:
PBNKDEFF370
Postbank Koeln, Germany
Tytuł płatności - za co płacimy, czyli
Tibia Premmium Account for 3 months (na przykład)
informacje dodatkowe - bez tego ani rusz. Tutaj wpisujemy numer referencyjny i najlepiej email, czyli
[email protected]
ref number: *******
Po drodze spotykamy różne kratki do zaznaczenia, najlepiej zostawić to pani/panu w banku, ale dla pewności:
przy beneficjencie zaznaczamy nierezydent
przy Eurotransfer/przekaz o niskiej wartości dajemy nie
przy pytaniu, kto pokrywa koszty i prowizje banku, dajemy oczywiście zleceniodawca
4. Opłaty.
Zakładam, że macie konto złotówkowe ;>
Całość dzieli się na 4 części:
10PLN - opłata zdzierana przez nasz bank
20PLN - połata zdzierana przez nasz bank (ps. nie wiem, czemu taki podział)
xx.xx - bezpośrednio za pacc
yy.yy - opłata zdzierana przez bank odbiorcy; jest to 10USD albo 10EURO (nie pamiętam teraz dokładnie) przeliczone wg. bieżącego kursu na złotówki.
Same opłaty kosztują więc ok 60-70 zł, więc się zastanówcie, czy warto :P
Pytania? sugestie? :)
PS. Mogę zeskanować i rzucić tutaj screeny, ale najwcześniej za tydzień w sobotę...
WoW 8o dobre, dobre zara ci dodam.. eee gdzie sa "+" ? =P
poradnik rox
ale wplata kosztuje 105 zeta i 50 gp (w Kielcach to byla najtansza oferta xD )
ja znalazlem swoj spoodb qpowania pacca w 80% bezpieczny.... :D
ale to jest secret :)
W Banku "PKO" koszty polskie to 42 zl zagraniczne to ??(okolo 10)euro.
W banku "BGŻ" koszty polskie to 30 zl zagranieczne to 3,5 euro. - to koszty wyniosly mnie okolo 130 zl a w pko 145 zl bez kosztow niemieckich (SZWAGIER NIE DAL MI POKWITOWANIA ILE TO KOSZTOWALO) :)
koszty banku zachodniego i polskie sie nie zmianiają jesli sie wyslyla za 3 miechy oplate na pacc czy za 11 meichow. - wienc bardziej sie oplaca za 11 meichow odrazu zaplacic. :D
honap: chyba, że mówisz o Pekao SA, to może te koszty wynoszą 42 zł. Ja podawałem dla PKO Bank Polski i opłata tego banku to 30PLN.
KamilAires
18-09-2004, 17:15
No ladnie tylko troche ten bank zdziera :/. Moze ktos napisal by poradnik jak kupowac za pomoca karty platniczej ? :baby:
Jasne że PKO SA - zdziercy. a co do kupowania kartą płatniczą to się nie da!
można kupic za pomocą karty kredytowej takiej jak: Visa, Master Card, itp.
Ale kartami platniczymi takimi jak:Maestro, ... poprostu się nie da :D
oplata przy zaplacie kartą kredytową to jest 5-7 zł (koszty polskie i niemickie)
Ja wykupilem paca systemem casch zaplacilem za niego listem poleconym wysylajac 22 $ i podajac nr REF . Mysle ze wszystko zrbilem dobze lecz czekam na mojego paccera 7dni czy ktos niewie ile jeszcze bede musial czekac (moze zrobilem cos zle :/ )
Ja mam pytanie Raynold. Otoz zamawialem kiedys paca przelewem i najpierw wypelnilem wszystko na tibia.com i dosalem numer referencyjny. Pozneij uplynal mi pac i postanowilem wykupic sobie znow i znwou wypelnilem na stronce wszystko od nowa i dostalem inny numer referencyjny? czy to normalne?
Tak, jak nabardziej normalne. Każde zamówienie to inny numer referencyjny.
Dzieki bardzo za odpowiedz :)
Aha i jeszcze jedno.. bo na druczku z banku do przelewów wpisalem ten stary ref. number moge to zakorektorowac czy poprostu w banku dzadza mi nowy dukumencik :P
Sokochłap
13-10-2004, 19:23
a z tym numerem IBAN i adresem Share-it!, wystarczy tylko przepisac to co napisales ?
Knight Simon Dark lord
13-10-2004, 23:23
ja zamuwiel sobie pacc przelwem i te oopłaty dodatkowe w euro nie zawsze som pytalem sie i okazalo sie ze dlatego som te oplaty bo trzeba jeszcze zamienic w niemczech na euro a jak wysylacie w euro to tylko koszty dojscia(w moim wypadku to bylo 30zł ) wiec najlepiej wysylac odrazu w euro
Crazy Iwan
14-10-2004, 17:02
Byłem dziś w banku pko S.A i jak załatwiłęm co chciałem ze swoim kontem zapytaeł przy okzaji o prowizje przy przelewach zagranicznych: jest to 0.5% sumy, minimalnie 20PLN, przewalutowanie nic nie kosztuje, więc jeśli Knight Simon Dark lord (up) ma racje cała operacja wynieise tylko 20PLN opłat bankowych a pewnosc większa niż jakby wysyłać to pocztą.
Knight Simon Dark lord
18-10-2004, 15:01
to zalezy od banku czsami mogom dac za 20 Zlotych a razl za 75 ja tak mialem w banku pbk(mam nadzieje ze dobrze napisalem) i zaspiewali mi 70 zlotych
poszlem do P.K.O odrazu lepiej 45 zlotych ale poszukalem po innych bankach i znalazlem bank ślonski i tylko 30 zlotych.widzicie jakie ruznice jak kup[ujecie przelewem to popytajcie w innych bankach moze majom inne ceny za wyslanie kasy
Ja mam pytanie Raynold. Otoz zamawialem kiedys paca przelewem i najpierw wypelnilem wszystko na tibia.com i dosalem numer referencyjny. Pozneij uplynal mi pac i postanowilem wykupic sobie znow i znwou wypelnilem na stronce wszystko od nowa i dostalem inny numer referencyjny? czy to normalne?
To jest wlasnie nienormalne, ja czekam 5 dni juz. Moj brat dostal dla przyklady po 3 dniach (tez polecony priorytet).
@Knight Simon Dark lord
a ile kosztuje pacc na 3 miechy w euro??
@up Dokładnie 18.99 EURO
E tam. Nie tak źle. Wysle im 20 euro. 1.01 euro to napiwek. :P A czy wie ktos ile w euro trzeba zaplacić za 11 miesięcy PACC-a? :o
Aby niebylo wiecej pytan :
3 months (90 days) -
21.99 USD
18.99 EUR
----------------
7 months (210 days) -
43.99 USD
36.10 EUR
----------------
11 months (330 days) -
65.99 USD
54.15 EUR
Legenda :
USD [Dolar Amerykański]
EUR [Euro]
Moze zamieszcze ceny we wszystkich walutach ale narazie niemam na to czasu :)
a po jakim czasie otrzymuje pacc od dnia wyslania przelewu? wie ktos?:P
A mam pytanie moge od siebie z domu wyslac??Konto matki loguje sie i przelewem tylko tam jest tylko do wypelnienia :
Numer Konta Bankowego :
Ulica , Kod pocztowy , Miejscowosc
Tytul i chyba imie czy cos takiego :/
Bofedojo
02-12-2004, 14:37
Koniecznie trzeba byc pelnoletnim? :( Bo karty kredytowej nie mam, a poczta sie boje (znam duuzo przypadkow, ze poczta wziela sobie pieniadze), wiec zostaje tylko przelew ;(.
Sir Zaku
02-12-2004, 15:23
Dojście pacca przelewem trwa około 7 dni tylko 7 dni bez sobót i niedziel.I jeszcze taka informacja jak sie idzie do banku w piatek z przelewem wysłać to bank wyśle to dopiero w poniedziałek.
okej skoro juz temat o premium to ja mam pytanie:
zamowilem pacc przypadkiem dwa razy, wiec mam 2 numery referencyjne. czy jest jakas roznica ktory z nich napisze na czeku?
Nosfe Draconis
02-12-2004, 20:27
Hehe, dawno tutaj nie zagladalem, wykorzystuje mojego PACC-a na maxa. Ja w poniedzialek rano wyslalem pieniadze do niemiec poczta- priorytet polecony. W piatek wieczorem moj pacc zostal aktywowan. Mialem 15 lvl, po 11 dniach mam juz 27 tak wiec warto go miec, ja wcale nie zaluje i nie wiem jak to z tymi pocztowymi oszustami jest. Bo przeciz skad bedziemy mieli pewnosc ze to wina poczty?? przeceiz to ci z cipsoftu mogli dostac pieniadze i olac sobie albo zapomniec o naszym koncie, oni maja takich zlecen mnostwo.
Mroczny_Elfo
02-12-2004, 21:01
siemka ludziska moze nie doczytale ale che sie tu upewnic jezeli moja starsza ma karte kredytowa "Maestro" i "Citibank" To czy moze zapłacic jedna z nic jezeli tak to która Acha i moge wiedzieć ile mnie to bedize kostowac pacc na 3 miechy Prosze o pomoc
Acha i teraz jest nowy system platnosci to np. jak nie mam konta i chcem zalozyc konto to kupuje pacca i dostaje numerek ?? I jak jest w przypadku gdy mam juz swoje Free acca na jakimś servie ale mam posatc na 1 lev Jeszcze raz plz o pomoc
Sry Bo podejżewam ze były juz takie Pytania ale Sry
Wladca demonov
09-12-2004, 07:16
:D Ja chcialbym tylko wiedziec:
za jaki czas po wplacie dostaniesz PACC
i co to jest REF NUMBER :evul:
fil0nson
12-12-2004, 11:34
Ja mam prośbe może ktoś, napisać jak zakupić PACC-a kartą kredytową, wydaje mi się że to najbezpieczniejszy, a przy tym dość tani sposób płacenia. :D
Wydaje mi sie ze nikt tu juz nie zaglada... Ale i tak musze zapytac
1. Mam konto walutowe. Ile mi zedrze prowizji ?
2. Przez przypadek zrobilem duble klicka wiec mam 2 Ref number wiec obojetnie ktory wpisze bedzie good ?
3. Za pomoca Ref. Number'a oni wiedza komu maja tego Pacc'a przeslac ? I jaka jest szansa ze niedostane PACC'a wogole ?
4. Poradnik jest napewno dobry bo robil go ronald. Ale prosil bym o potwierdzenie wkoncu 53€ droga nie chodzi !
@Mroczny_Elfo: to jest temat o przelewach bankowych, a nie o płaceniu kartą kredytową. Gdybym znał więcej szczegółów, to bym pewnie napisał...
A pacca to się wykupuje na istniejące konto a nie taqk, że zakładasz nowe konto pacc. Konto pacc to facc + wykupiony dodatek premmium, który daje pewne określone profity.
@Wladca demonov: czytaj uważnie pierwsze posty. Ja dostałem po 3 dniach roboczych, inni mówili, że dłużej czekali. Mi się wydaje, że transakcja trwa 3 dni, a czasem może opieszałość urzędników powoduje opóźnienia czy co?
REF number to numerek, który identyfikuje dane zamówienie. Firmie Share-it! wystraczy tylko REF number, pod którym mają oni wszystkie potrzebne informacje o zamówieniu.
@fil0nson: czytaj: "@Mroczny_Elfo"
@Sakumil:
1. Nie wiem. Ze złotówkowego tyle ile napisałem, z walutowego mogę podejrzewać podobną cenę, ciężko wyczuć
2. Nie wiem, ale podejrzewam, że nie ma znaczenia (ja na wszelki wypadek użyłbym tego drugiego, może w takim przypadku pierwsze zamówienie jest jakoś unieważniane czy anulowane? )
3. Pod REF number Share-it! dostaje wszystkie potrzebne informacje o zamówieniu. Szanse na niedostanie pacca przy prawidłowym zamówieniu są tak znikome, że szkoda gadać. Masz czarno na białym, wyciąg z konta bankowego masz... Banki to zbyt poważne instytucje, by robić jakieś przekręty prywatnym posiadaczom kont.
4. Raynold, proszę. Do usług :)
wiem odczego zalezy Ref number !! zrobilem Test. Wszedlem na moj pierwszy accont i "get premium accont" po wypelnieny formulaza swoimi danymi pokazal mi sie numer ref. Zrobilem to samo pokazal mi sie ten sam ref. Zrobilem inne imie i zmienil sie ref. Juz wiem na jakiej zasadzie to dziala ! jest taki program "website pro 4.1" i tam zeby miec wersie Freeware z wersji demonstracyjnej (demo) trzeba wejsc na oficjalna stronke tego programu wpisac swoje imie a upieszczony tam skrypt zamienia go na cyferki. Jesli wpisze inne imie pojawia sie inny numer. Tak samo z ref number !!
@up: Dzieki wielkie dziex ! zasililes wlasnie konto CipSoftu o ok. 60,00€ ! A tak na powaznie to serrio wielkie podziekowania. Wole to uslyszec od kogos kto juz tak kupowal, a nie od kogos to uslyszal od kumpla jak to sie robi. A najlepsze jest to ze jestes modkiem i teraz jestem w 100% pewny ze zadnego oszustwa tu niema !! Wielkie THX
Sir Zomos
16-12-2004, 17:51
a ja mam inny sposobik , robie message do zaufanego zioma mowie ze chce pacca na tyle i tyle ze mu wysle kasy tyle i tyle za tyle i tyle i on mi kupi :D
Maviluzo
17-12-2004, 16:52
@up
Ciamkaj krupnik... ;)
Yoshi the Sorcer
20-12-2004, 21:17
Zaplacilem za pacca karta platnicza, ale no nie wiem. Przyslali ze juz konto jest aktywowane, ale PIN-u im nie podawalem wiec nie wiem jakim cudem wziale kase. Czy ktos wie o co chodzi ;( . Moze ktos placil karta wiec powiedzcie jak sfinalizowac platnosc(pierwszy raz uzywam karty platniczej).
Ja mam pytako. CZy jak przelejem im np. 80zeta to oni dostano to w EURO? A jak dostanom w zetach to czy to uznają?
Nie ma takiej możliwości. Możesz przelewać tylko w walucie, jaką oni akceptują. W banku ileśtam złotych zamieniane jest na te EURO i wtedy przelewane...
Volerasi
21-12-2004, 21:37
chem kupić pacca lecz trzeba podać numer karty i kod dostępu do karty przecież jeśli to zrobie to wyczyszczą mi konto co mam zrobić?
Nie ma takiej możliwości. Możesz przelewać tylko w walucie, jaką oni akceptują. W banku ileśtam złotych zamieniane jest na te EURO i wtedy przelewane...
Czyli Wpłacam im przykładowo (żeby było Latwo liczyć) 48zł, a bank zamiania to na 10 EURO? A jak ja wykupie pacc w dolcach? oni i tak w euro zamieniom a nie w dolce?
Rayanold, mam pytanie, w PKO SA zmieniła się szata graficzna, w dziale "Bank Beneficjenta" pojawiła się rybruka "Kod BIC". Wcześniej były tam dwie rubryki(Nazwa i Adres). Co mam tam wpisać??
Z maili, jakie ja dostałem wynika, że numer BIC to to samo co SWIFT. A skoro nie ma nazwy banku, może sam ten numer wystarcza, żeby jednoznacznie zidentyfikować odbiorcę...
A jeśli musze wpisać kwote w zł, bo mam dostęp do konta przez internet, to ile trzeba wpisać. Tzn. jakim przelicznikiem się kierować.
P.S. Ktoś wie ile bym zapłacił za taki przelew w Kredyt Banku?
W Banku Śląskim jest mozliwosc przlania pieniedzy przez internet(z konta na konto). Czy jest mozliwe kupienie PACC taką droga??
Ja mam 2 pytania:
1.Jak robie ten przelew to daje pieniądze tej pani z banku ?(to euro)
2.Jak szybko bede miał pacc
A ten share-it to jest jakis numer czy to tak trzeba napisac:
element 5ag share-it ??
lopez124
04-05-2005, 13:38
informacje dodatkowe - bez tego ani rusz. Tutaj wpisujemy numer referencyjny i najlepiej email, czyli
[email protected]
ref number: *******
Chcialbym sie doweidziec co to jest ten ref number i skad wziasc ten nr. ? jak zamowilem pacc i bede wplacal przelewem bankowym thx prosze o pomoc :baby:
@Abysal - wszystko jest w pierwszym poście.
@lopez - wszystko jest w pierwszym poście.
Aha, jeszcze jedno: polecam stronkę: http://eduseek.interklasa.pl/artykuly/artykul/ida/3207/ - naprawdę się przyda =)
Ewentualnie jeszcze http://www.nowakowska.piwko.pl/testkomp1.htm - na podobnej zasadzie.
tak Raynold masz racje tam nie musi byc share-it! i nie musialo byc, dzieki za pomoc lol
Misieq Druid
19-05-2005, 09:24
Mam pytanie, gdyby wpisuje pasy, zaznaczam na ile chce pacca to mi wyskakuje:http://img.photobucket.com/albums/v243/Libris/beztytuu.jpg
I pisze ze na sir andric, a ja na neigo nie chce pacc, czy tylko on bedzie go mial czy cale kotno?
Misieq Druid
20-05-2005, 16:14
Czemu nikt mi nie chce odpowiedziec? :P
Zadalem pytanie i oczekuje odpowiedzi od wszechwiedzacych adminów xD:D
@Edit: Ok juz wiem, pisze ze sir andric poniewaz to najwiekszy lvl na tym koncie, zjechalem go zeby byl mniejszy od mojego sorca i tera jest ok.Ale niestety sam musialem dojsc do tego bo nikt mi nie udzielil odpowiedzi.;/
Deythwen
20-06-2005, 22:32
Mam prośbe o poprawienie tego poradnika, sprawa prosta - Cip Soft zmienił firme obsługującą, i wpisując ShareIt! oraz inne info np. ich numer, zwyczajnie przelewamy kase na inne konto ;) Teraz obsługuje ich Element 5. Pliz ref it!
ps. info na przelew spisywałem dwa razy :P
xakiaver
13-07-2005, 15:20
Wysłałem przelewem kase wysztko dobrze wypełniłem tylko nie napisałem element 5 ag , i mam pytanie czy bede mial pacca?? :(
Piter211
13-07-2005, 17:00
jak zamowic pacca przez tibia.pl??
jak zamowic wogule go??
prosze powiedzie mi :]
Colda Lili
21-03-2006, 18:10
Mam 2postacie.jedna 10lvl a druga 14lvl.Czy jak moge miec pacca z postaciom na 10lvl i czy jak kupie pacc i bende mial domek to dostane dodatkowo do tego domku jakies armory tarcze swordy legi helmy i takie tam??
Trin Dorin
15-06-2006, 20:05
ile kosztuje przelew przez eurobank visa lub gbs maestro
vampire_of_spirit
05-12-2006, 18:12
Czy mozesz dac fotke wypelnionego formularza ? (post powstal jakos w 2004 roku a tego jeszcze niema :| )
I mam pytanie czy mozna wplacic za pacca pieniadze normalnym formularzem wplaty pieniedzy na konto bankowe ? Bo jak narazie nie wiele wiem o systemie SWITH a tym bardziej ktos starszy z mojej rodziny :P
Mam rodzine w niemczech ( ciotke) i chcialbym zeby ona mi kupila tam pacca..... Czy jest taka mozliwosc ???? Np czy moze wplacic pieniadze przez przekaz pocztowy ( to jest chyba najprostszy sposob)
Albo chociasz w banku .....??
Prosze o wypelnienie zwyklego formularza ( nie SWIFT ) jesli jest taka mozliwosc i wklejenia do tego posta pzdr............
Achim_Yoyo94
19-07-2007, 13:01
Jeszcze raz, chce kupic PACC'a na 6 miesięcy = 34.95 Euro.
Chce to zrobic przelewem przez internet. Czyli zamawiam PACC'a na tibia.com,
Dostaje ten formularz. Nastepnie sie musze zalogowac w Inteligo, Wpisuje te bzdety i wysylam. Ale mam pytanie ile on mi bobierze kasy !? wiecej niz 34.95 euro ???
Blagam o odpowiedz ::);):p8o:]:confused:
Jaki oni mają numer konta bankowego? Potrzebuje 26 magicznych liczb...
Proszę szybko!
Witam mam mały problem...
We wtorek wysłałem kase na pacca..
nie wpisałem Swiftu i adresu email..
Co teraz czy pacc dojdzie do mnie.??
A jak dojdzie to mniej więcej w jakim czasie?
dziś jest już czwartek...
stefan_lkslodz
28-10-2007, 12:58
Ja mam pytanie np jak zle wpisalem miasto to czy pacc dojdzie ?
MOj brat wypelnial to i bylo K a z umlałtem i s z umlałtem i n czyli KAsl
moj brat zamiast normalnej nazwy wpisal KAsln i moje pytanie czy dojdzie.
Jum mi 100+zl zabralo wiec powinno dojsc.
Zamawialem pacca w srode wieczorem kiedy bede mogl sie spodziewac.
Z gory dziekuje za pomoc.:)
Ja mam pytanie np jak zle wpisalem miasto to czy pacc dojdzie ?
MOj brat wypelnial to i bylo K a z umlałtem i s z umlałtem i n czyli KAsl
moj brat zamiast normalnej nazwy wpisal KAsln i moje pytanie czy dojdzie.
Jum mi 100+zl zabralo wiec powinno dojsc.
Zamawialem pacca w srode wieczorem kiedy bede mogl sie spodziewac.
Z gory dziekuje za pomoc.:)
Nie przejmuj sie tak tym adresem. Jesli jest tak, jak przy normalnych przelewach bankowych, to adres wcale nie jest potrzebny. Jest to dodatkowe zabezpieczenie, by sie pomylic numeru konta. Lecz potrafi pojsc bez tego ;).
A kiedy dojdzie to pojecia nie mam...
Jeszcze raz, chce kupic PACC'a na 6 miesięcy = 34.95 Euro.
Chce to zrobic przelewem przez internet. Czyli zamawiam PACC'a na tibia.com,
Dostaje ten formularz. Nastepnie sie musze zalogowac w Inteligo, Wpisuje te bzdety i wysylam. Ale mam pytanie ile on mi bobierze kasy !? wiecej niz 34.95 euro ???
Blagam o odpowiedz :
Na pewno wiecej. Przelew tez kosztuje... Tylko pytanie jest ile. To juz zalezy od twojego banku. Czasem koszty wynosza wiecej, niz cena pacc, lecz miejmy nadzieje, iz tak nie bedzie.
Plasterek
24-03-2008, 13:35
A jeżeli Pacc kupuje mi znajomy(mieszka w niemczech) ale on sie na niczym nie zna i robi tylko przelew a zamówienie składam ja to dane takie jak Imię, Nazwisko, Ulica, Kraj itd. mam podac jego czy swoje na zamówieniu.?
A jeżeli Pacc kupuje mi znajomy(mieszka w niemczech) ale on sie na niczym nie zna i robi tylko przelew a zamówienie składam ja to dane takie jak Imię, Nazwisko, Ulica, Kraj itd. mam podac jego czy swoje na zamówieniu.?
Raczej swoje, wtedy w razie problemów będą kontaktowali się z Tobą?
Plasterek
24-03-2008, 13:53
Ok dziękuje za odpowiedź.
Piciaz1213
31-03-2008, 21:04
Suuper 8o
10/10:cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup::cup:
Marcin9214
21-05-2008, 15:08
Jak się sprawdza czy już mam pacca ?? wiem tylko że wchodzę na tibia . com sie loguję i co dalej??:(
Marcin9214
21-05-2008, 22:01
Pewnie pacc już nie przyjdzie ponieważ nie zauważyłem jednej rzeczy;( Podałem na przelewie dobre dane osobowe a na tibia.com były złe dane osobowe( inne niż na przelewie) proszę o radę ;( przyjdzie mi ten pacc czy nie?? a jakby nie przyszedł to czy odzyskam pieniądze??
Z góry dziękuję:confused:
Jak się sprawdza czy już mam pacca ?? wiem tylko że wchodzę na tibia . com sie loguję i co dalej??:(
Jesli logujesz sie do tibi to masz na dole status konta i ew. liczbe pozostalych dni. Na tibia com tez jest ta opcja, w twoim profilu. Pamietaj, pacca musisz aktywowac.
maxik123lejek
27-07-2008, 11:45
witam mam pytanie zamówiłem pacc-a przez tibia.com na 3 miesiące=90 dni
i mam pytanie ponieważ wypełniłem formularz i zapłaciłem przelewem nie idąc do banku tylko bezpośrednio z mojego komputera czy zrobiłem dobrze czy nie??i mam na koncie pieniądze ale tylko o walucie POLSKIEJ a zapłacić trzeba w euro
czy oni już sobie sami przeliczą tą kwotę na ich kurs waluty???
Pozdrawiam :):):):)
witam mam pytanie zamówiłem pacc-a przez tibia.com na 3 miesiące=90 dni
i mam pytanie ponieważ wypełniłem formularz i zapłaciłem przelewem nie idąc do banku tylko bezpośrednio z mojego komputera czy zrobiłem dobrze czy nie??i mam na koncie pieniądze ale tylko o walucie POLSKIEJ a zapłacić trzeba w euro
czy oni już sobie sami przeliczą tą kwotę na ich kurs waluty???
Tak, sami przelicza.
Jesli masz problemy z zakupem premium account zachecam do skorzystania z uslug firmy Drom (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450).
HubertPol
27-07-2008, 15:31
Przez Firmę Drom masz 100% pewności ze Cię nikt nie oszuka, a pieniądze dojdą i zostaniesz fachowo obsłużony :) A teraz możesz wygrać drugiego pacca, ponieważ jest konkurs o którym możesz przeczytać na stronie glównej Tibia.pl :)
Pozdrawiam
Krzych92
30-07-2008, 10:43
Taaa. Zamowilem wczoraj pacc poszedlem zaplacic, a pozniej sie troche zmartwilem. Czemu? Otoz cipsoft kazal przeslac pieniadze na konto Global Collect BV. Wpisalem w google poogladalem rozne stronki i na wiekszosci git ale...
oto cytat:
"Post 18 Lis 2007 03:33 Re: global collect bv to naciągacze
W zeszłym roku miałem taki przypadek, również po miesiącu od wpłaty nie było pieniędzy na koncie Skype. Napisałem 2 maile (po niemiecku), bez odpowiedzi. Nagle po kilku następnych dniach pieniądze się pojawiły. W międzyczasie przeglądałem różne fora (także zagraniczne) i było mnóstwo postów na ten temat. Więcej się to nie zdarzyło, od tego czasu wpłata pojawia się na koncie po 2-3 dniach. Czasem zdarza się, że opóźnienie wynika z jakiegoś błędu w przekazie (zwłaszcza payment reference number, który powinien być podany w rubryce "Tytułem"), tak, że najpierw trzeba to dokładnie sprawdzić. Mój przekaz był wypełniony prawidłowo. Na razie nie wiem, co o tym sądzić - poprawili się, czy nie."
Troche spory spam. Martwi mnie to jednak bo mnie jakos 112zl piechota nie chodzi.
@up.
mam ten sam problem też się boje ale jutro ide wyśle te pieniądze na ten bank.
mam nadzieje ze mnie nie oszukaja.
@edit
ale wez pod uwage ze o pacc jeszcze się nikt nie skarżył. Jak narazie skarżą się tylko ci co kupywali doładowanie skype. A pozatym to są posty sprzed roku a nawet dwóch lat.
lubiekasze
19-08-2008, 19:03
post do kasacji.
Witam,
A ja mam takie pytanie czy moze to bys zwykly druczek czy musi byc jakis inny jak wy mowicie?
mozna zaplacic uzywajac konta internetowego?
KrEmAs KAc
12-04-2009, 21:27
po ilu dniach/godzinach możemy spodziewać się PACCa ??
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.