zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Tibia a Vista

Nyksus
12-03-2007, 17:00
Siemka

Mam pewien problem z Tibią. Otóż gram sobie normalnie, siedzę np. na dragach i nagle Tibia mi się zacina, muszę użyć "Trzech króli" żeby dalej grać( tnz. włączenie nowej Tibii), co się z tym wiąże, postać umiera. Sądzę, że jest to wina Visty, bo podczas gdy miałem xpka to nie miałem podobnych problemów. Podam moją konfigurację :

Proc : Intel(R) Pentium (R) D CPU 3.00GHz
Ram : 2x 1024 DDRAM
Graf : NVIDIA GeForce 7.600 GS (Microsoft Corporation - WDDM)

Vista jest oryginalna, prosto z Media Marktu.

Jakieś rady?

Jzuriel
12-03-2007, 17:32
Napisz lepiej jakiego masz neta itp

KrEmAs KAc
12-03-2007, 17:37
Vista musi poczekać kiedy zrobią nowego servicepacka. System ogólnie do bani może z tego powodu ,że miałem na słabym kompie:confused: ale jak się nie zawiesił w ciągu 4h to był cud:confused:

Skurka
12-03-2007, 17:53
Jeżeli się nie mylę to masz sterowniki do grafiki dołączone do systemu. Ściągnij nowe ze strony Nvidii przeznaczone do Visty i zobacz wtedy. Ja jakoś miałem Tibię na Viście RC2 i to na gorszym sprzęcie, a nigdy mi się nie wieszała. W ostateczności przetestuj inne tryby graficzne w opcjach.

Vista nie jest do bani tylko jest nowa i musi jeszcze trochę czasu upłynąć zanim producenci dostosują swe oprogramowanie. Poza tym nie oszukujmy się ale żeby wykorzystać w pełni nowy system komp też musi lepszy.

Durdq
12-03-2007, 17:56
Hmm.... może powinieneś sobie zainstalować Xp' jako 2 system i grac w Tibie na Xp.

@Jzuriel-Jeśli on ma ten sam net co na Xp to raczej nie jest wina neta tylko Visty

Nyksus
12-03-2007, 20:35
A czemu wiesza mi się tylko Tibia 7.92, a tibia 7.6 /7.8 już nie?

DR.UTi
12-03-2007, 20:54
Poprostu Vista jest jeszcze niedopracowana. Po premierze, będzie już mniej-więcej do użytku, ale i tak zanim ją dopracują do końca, wymyślą setki nowych aktualizacji.

Offtopic: Masz zapewne najlepszy komputer na osiedlu, a marnujesz go na...Tibię?

omg_1991
12-03-2007, 21:07
ja tez mam viste ale nie z mediamarketu ale jest orginalna /\/\/\\/\/\/\ NIe mam takich problemuw jak ty a mam kompa
Athlon 2.o gh
512 ddrII ram
256 radeon 6800 bodzjrze (sry za ortografie niemam polskich zankuw)
a dzwiekuwki nie pisze bo i tak sie nieliczy do tibi ;/ i necik 8 mb/sec (zagraniczny) 0 laguw zadnych frezzuw i nie wywala mnie z gry :D

Bastash
12-03-2007, 21:17
A czemu wiesza mi się tylko Tibia 7.92, a tibia 7.6 /7.8 już nie?

A skąd wiesz? Ots!!11 zuo1!!!1

Gdybym ja miał taki sprzęt nie byłoby mnie tu.

Nyksus
13-03-2007, 10:09
Jeśli o to wam chodzi, że mam takiego kompa i "marnuje" go na Tibię to się mylicie. Mam po prostu postać, nie słabą, i lubię po prostu grać. Gram ino też w WoWa, Gothica 3, Obliviona, TBC, Carbona...Mając 512ddram też nie powinno was tu być. W każdym razie dzięki za pomoc.

PS: Nie gram na otsie, testowałem tylko czy inne Tibie się zacinają.

Elevarm
13-03-2007, 10:41
Mam viste od niedzieli i śmiga aż miło. Radiówka która na xp blokowała się z 3 razy na dzień, tutaj działa bez zarzutów (vista wogóle jest stabilniejsza). Tylko że za *** nie mogę zaistalować sterów do karty grafiki (Radeon 9600 pro). Zaistalowane z płytki zawieszają kompa kiedy włączam klienta, a ściągniete ze strony ATI nie osbługują żadnych inych trybów niż DX 5... czyli pixeloza :(

raven
13-03-2007, 10:55
tak to jest z radeonami .. ja tez jak mialem radka to mi tibia jebala sie przez stery.. ale znalazlem na to sposob :D ... jaki? kupilem GF ;p

Dolor
13-03-2007, 15:05
Siemka

Mam pewien problem z Tibią. Otóż gram sobie normalnie, siedzę np. na dragach i nagle Tibia mi się zacina, muszę użyć "Trzech króli" żeby dalej grać( tnz. włączenie nowej Tibii), co się z tym wiąże, postać umiera. Sądzę, że jest to wina Visty, bo podczas gdy miałem xpka to nie miałem podobnych problemów. Podam moją konfigurację :

Proc : Intel(R) Pentium (R) D CPU 3.00GHz
Ram : 2x 1024 DDRAM
Graf : NVIDIA GeForce 7.600 GS (Microsoft Corporation - WDDM)

Vista jest oryginalna, prosto z Media Marktu.

Jakieś rady?

Jeśli Tibia ci się zacina i nie chce dalej działać i musisz od nowa ją włączać to jest to wina twojego komputera. Na Xp też się to dzieje niektórym osobom. Wydaje mi się że możesz mieć jakieś virusy lub zbytnio zawalony dysk jakimiś śmieciami.
Jak coś to zrób formata

Nyksus
13-03-2007, 15:05
Gdzie mogę znaleść stery do Visty?

Skurka
13-03-2007, 17:02
Tam gdzie (prawie) wszystko -> wpisać szukaną rzecz w google