zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Co wybrac łuk czy kuszę????

Sir-Rafaell
18-09-2004, 14:20
Mam pytanie czym walczyc łukiem czy kuszą:
-co jest silniejsze?
-ile kosztują bełty a ile strzały?
-Czy warto kupowac np ulepszone strzały(z trucizną),bełty wybuchowe(ile kosztuja, czy warto je kupowac).
-Czy w AB w zamku są trole-gdzie one sie znajdują w AB.
Co jest lepsze dla paladyna wypowiedzcie sie!!!!

Nightwalker
18-09-2004, 14:48
Gdybym był modem zamknal bym ten temat za powtarzającąsei poraz enty treśc posta.

Khan
18-09-2004, 15:15
generalnie lepsza jest kusza. A bełty sam sobie rób i tyle. A trole w ab są pod ziemia na polnocy.

Sir-Rafaell
18-09-2004, 15:37
A ja mam robic bełty czarem???
Jakim???
Wytłumacz mi to

keicaM
18-09-2004, 16:01
Przeczytaj poradniki masz ich od groma na tym forum. Jak juz bedziesz mial co najmniej 40 w discie to mozesz wziasc luk i z nim expic, ale trenujesz tez spearami, z innym graczem... przy discie 65+ mozesz zaczac uzywac kuszy. Oczywiscie kazdej z tych brni mozesz zaczac uzywac juz wczesniej, ale bedziesz zuzywal tyle stzral/beltow, ze bedzie to nieoplacalne...

Dirty Sanchez
18-09-2004, 16:14
Kusza jest lepsza bełty ale drorzsza i bełty sa drorzsze od szczał!!
bełty kosztują 20gp za 10 baltow
a strzaly chyba 15gp za 10 strzał
ja majac 42 distance chodzilem na cyce i im bralem po 34 44 cos takiego
i nie wkuzaj sie jak nie bedziesz zawsze trafial !!
nigdy zawsze nie bedziesz trafial
kusze wypadaja dosyc czesto z drafow !!
a łuk mozesz miec z questa ( zagadaj na gg to ci powiem jaki nr 7044026 )
a bełtów nie da sie robi czarem tak jak strzał bo czeba miec pacca !
chyba ze masz !!?
nie kupuj poison arrowsow bo sa !! do d u p y
a explozion !! arrows nie mialem
a trolle w ab sa na połnoc misisz miec klucz ktury kupuisz za 50 gp u goscia na lewo od drzwi !! :)
Dirty Sanchez
Itp.
!!

ketsok
18-09-2004, 16:23
a explozion !! arrows nie mialem

brust arrows* wypadają ze smoków lub mozna je robic czarem (pacc) robią rozpierduche totalna. Ilosc obrazen od czaru zalezy od mlvl. Jesli masz paca to na wyzszym lvl mozesz robic te arry i z nimi chodzic na jakies trudniejsze hunty. :) ale generalnie kusza jest silniejsza..tyle że ze słabymi skilami marnujesz duzo boltów, ktore sa dosc drogie, wiec najpierw poskiluj z wlooczniami, apotem kusza :)
aby dojsc do torli zejdz w piwnice depo w ab, nastepnie idz na zachod, kiedy miniesz taki palc z czarna podlaga idz na polnoc, zejdz w dol po schodach, i idz na polnoc az dojdziesz do drzwi, tam sa trole, klucz mozesz kupic za 50 gp na zachod od drzwi u elfa :) powodzenia

joey
18-09-2004, 17:54
nie trzeba mieć pacca żeby robić zwykłe strzały...

Sir-Rafaell
19-09-2004, 09:07
A co zadaje więcej demage tak około

Dixi
19-09-2004, 09:13
kusza zadaje wieksze obrazenia ale na poczatku uzywaj luku gdzyz na malym skullu dista troche szkoda beltów jak nie trafisz w potwora potem jednak przezuc sie na kusze gdyz zadaje wieksze obrazenia

sathard
19-09-2004, 10:04
@Ketsok
conjure arrow, poison arrow, explosive arrows - dla wszystkich palków
conjure bolt - pacc only
power bolt - tylko dla royal palków (pacc + promotion)

źródło (http://tibia.pl/czary.php?prof=4&typ=3&s=5)

Kreska
19-09-2004, 10:20
brust arrows* wypadają ze smoków lub mozna je robic czarem (pacc) robią rozpierduche totalna.

Żeby tworzyć burst arrows nie trzeba mieć wcale pacc. Mam znajomego palladyna który robi mi burts arrows a wcale nie ma pacca.

Dixi
19-09-2004, 10:22
dokladnie trzeba miec tylko 10 magic lvl a pacca tu nie trzeba, bez pacca nie da sie robic boltów i p boltów ale b arry sie da

ketsok
19-09-2004, 11:22
@ re up i up up i up up up (i tak wszyscy up co mnie poprawili)

no coz..ludzie sie myla czasem..nie zmienia to faktu ze jak jush amsz do wyboru kusze z beltami lub luk z brust arr to lepiej zabrac brusty bo robia roz***ke totalitarus

Drybrych
19-09-2004, 17:49
Dopiero przy skillu 40-45 zacznij używać kuszy!

Dirty Sanchez
20-09-2004, 11:22
ketsok masz odemnie wiadomosc !! odpisz !! plz

Muszufasa
20-09-2004, 20:05
Ja tam zawsze chodze ze sperami i lukiem

A kusze uzywam jak narazie tylko na smoki i inne silniejsze stwory :]

kubasbubas
09-10-2004, 18:08
Polecam kusze i chodz na soldki to zluzywasz zalozmy 4 belty na sodka i Ci wypadaj 4, wiec wychodzisz na rowno. Oczywiscie mozesz tez isc na mino archer gdzie tez mozesz zebrac "sporo" beltow. Kusza zadaje wieksze obrazenia, a jak chcesz kusze to idz do jaskini dwarfow kolo kaz 3 poziom i tam czasmi nawet kusze na ziemii leza. Ja jak mam capa i ide np po dwarven shielda na soldy dla kolegi ktory mial haka, albo cos to zawsze biore kusze i rozdaje palka, ktorzy nie maja ;)

noxlif
10-10-2004, 10:55
Tak, tak... palkiem na potwory walczące na dystans.... Bez sensu...
Na początku nie używaj żadegu łuku ani kuszy, tylko speary. Bierzesz je w ręke lecisz na trolle albo folde, jak wolisz, i tam je siekasz. Nabijasz w ten sposób skille i lvl. Potem możesz iść na valkire itd, ze sperami oczywiście. Ja tak mniej więcej robiłem, i na 19 lvl mam skille 56\42, czy cos koło tego(ale juz nie gram tą postacią).

dap-galothij
29-10-2004, 22:31
ze jak jush amsz do wyboru kusze z beltami lub luk z brust arr to lepiej zabrac brusty bo robia roz***ke totalitarus

Jedna uwaga(sorry że znowu się ktoś ciebie czepia)
mi się zdaje, że od burst arrow leci atak od mlvl, czyli jak masz niższy magic level to bursty nie robią takiej rozruby.

!!UWAGA!!
mogę się mylićco do rozruby, ale jestem na 99,99999999999999% pewien, że burst arrow zadaj obrażenia od mlvl