Pokaż pełną wersje : exura sio "moj nick VS exura gran
malyjanek
14-03-2007, 17:31
jaka opcja lepsza na leczenie? dotychczas myslalem ze sio to jest intense healing a wiecc to samo co exura gran.A moze sie w czyms myle?
prosze o normalne odpowiedzi
To zalezy ile masz hp i co cie atakuje...
Alwayner
14-03-2007, 17:38
exura sio " lepsze. Mniej many i lepsze leczenie.
Mniej many w porównaniu z ilością HP, którą ten czar dodaje.
jaka opcja lepsza na leczenie? dotychczas myslalem ze sio to jest intense healing a wiecc to samo co exura gran.A moze sie w czyms myle?
prosze o normalne odpowiedzi
Sio to 3/4 vity gdzieś mniejwiecej
Piotrek Marycha
14-03-2007, 18:16
SiO leczy 2x tyle co Gran, ale tak naprawde zazwyczaj sie uzywa Grana bo drut nie ma tyle hp żeby efektywnie wykorzystywac pełną siłe Sio
tibia-fan
14-03-2007, 18:30
mi sie wydaje ze sio leczy do max hp
mi sie wydaje ze sio leczy do max hp
Zalezy od siły magii, i HP jakie aktualnie masz...jeśli masz 200/210 HP to chyba jasne, że uleczy do max ;)
Sante Mefisto
14-03-2007, 18:34
@3 UP
Drut zdecydowanie moze wykozystywac pelna moc sio na sobie, np mamy 46 lvl, 46 mlvl wyobraz sobie sytuacje ze goni cie pker, zakladajac ze jest to 60 ms a ty jestes na red hp sio leczy do full czasami do poznego green hp czyli ok 300 pkt zycia. Sorc nie ma szans jezeli co ture bedziesz sie siochal chyba ze uzyje UE a ty nie bedziesz mial utamki :p(jakies 20-30% szans ze cie nie zlozy na hita),jednak gdybys uzyl exury gran jest to moze 100-120hp max (bierzemy pod uwage tylko i wylacznie sytuacje w ktorej E Gran bardzo dobrze siadzie ale zauwaz ze rownie dobrze moze to byc 40 hp)w tym momecie masz 200hp max (zakladajac gran z red hp) wniosek lecisz na mort hura lub dobre sd :P.
Na slabsze potworki tez lepsze sio chyba ze masz lvl 100+, a tak to na tombie (ghoule, mumie) raczej uzywam sio z yellow hp. Na wszystko co moze ci walnac combo 200+ Gran na jasnym green hp najlepsze.
Diego'Odin
14-03-2007, 19:39
sio leczy mniej wiecej 80-130% twojego hp
czyli gran uzywasz np. od zoltego, sio od konca zoltego/pocz czerwonego a vitke zostaw na krytyczne sytuacje ;p
@3 UP
Drut zdecydowanie moze wykozystywac pelna moc sio na sobie, np mamy 46 lvl, 46 mlvl wyobraz sobie sytuacje ze goni cie pker, zakladajac ze jest to 60 ms a ty jestes na red hp sio leczy do full czasami do poznego green hp czyli ok 300 pkt zycia. Sorc nie ma szans jezeli co ture bedziesz sie siochal chyba ze uzyje UE a ty nie bedziesz mial utamki :p(jakies 20-30% szans ze cie nie zlozy na hita),jednak gdybys uzyl exury gran jest to moze 100-120hp max (bierzemy pod uwage tylko i wylacznie sytuacje w ktorej E Gran bardzo dobrze siadzie ale zauwaz ze rownie dobrze moze to byc 40 hp)w tym momecie masz 200hp max (zakladajac gran z red hp) wniosek lecisz na mort hura lub dobre sd :P.
Na slabsze potworki tez lepsze sio chyba ze masz lvl 100+, a tak to na tombie (ghoule, mumie) raczej uzywam sio z yellow hp. Na wszystko co moze ci walnac combo 200+ Gran na jasnym green hp najlepsze.
Wiesz jakby ta walka wygladala ? a wiec tak jak wlaczy drut utamo z sd zjezdza sorc utamo i ue jak idze bez utamo ue basta i tyle :) pomysl zanim cos powiesz
Sante Mefisto
15-03-2007, 22:42
@up
60 sork tak latwo nie zjedzie ci utamo sdkami bo na 46 lvl mamy 1,1k many 1sd = 1,5 manaska ciekawe co by sie pierwsze skonczylo sdki masterka czy tobie mf na 46 zazwyczaj prawie kazdy nosi a sobie ok 5 bp mf. Wiec ty sie zastanow zanim cos napiszesz.
@up
60 sork tak latwo nie zjedzie ci utamo sdkami bo na 46 lvl mamy 1,1k many 1sd = 1,5 manaska ciekawe co by sie pierwsze skonczylo sdki masterka czy tobie mf na 46 zazwyczaj prawie kazdy nosi a sobie ok 5 bp mf. Wiec ty sie zastanow zanim cos napiszesz.
Walacy po 200 ms szybszy blokujacy dobijajacy z woi wcale szybko ci nie zjedzie utamki poprostu wcale :) a po 2 jak juz utamo pojdzie to po Druidzie (wiec moze walnac ue jak juz znacznie oslabil mane przeciwnika i dobic paroma sd)
v0n_oswiec0ny_
17-03-2007, 02:32
@up2
po 1 acha, czyli drutek noob bez mfów?? ^^ gratz...
po 2 ale drut tez wali.. wiec ms moze nie miec many na UE ^^
@topic
nie bede sie powtarzal, sio lepsze :D
Dr._Lepper
21-03-2007, 01:01
sio leczy jak uh i zre 2x mniej many
druid_gucio
28-03-2007, 20:23
mam ed i moim zdaniem exura gran to tylko waste many
i sio leczy wiecej niz x2 exura gran okolo 4
tak mi sie zdaje
sio to to jest exura vita dla druida :p i tansze wiec jest lepsze niz gran :p
Wiesz jakby ta walka wygladala ? a wiec tak jak wlaczy drut utamo z sd zjezdza sorc utamo i ue jak idze bez utamo ue basta i tyle :) pomysl zanim cos powiesz
w tym czasie ja zaloze ssa i ujebie cie dwoma sdkami
Odkad gram druidami (obecnie mam drugiego) nigdy nie urzylem exury vity (no moze jak pacc nie mialem) ale odkad mam pacc od zawsze tylko sio, zazwyczaj leczy mnie na full jest tansza niz e vita a dziala praktycznie tak samo ;) Jak gralem na pvp to do uciekania przed ludzmi nigdy nie wlaczalem utamo, sio jest duzo lepsze no chyba ze mamy do czynienia z 60+ ms-em ktory zdejmuje nas na ue to bye bye ;)
Ja zawsze jak mam dopiero yellow/red hp używam zawsze ale tylko zawsze sio przeciez to ma taka sama moc jak exura vita wiec ja nie widze problemu co wybrac
do wszystkich wyzej podpisanych kłucących sie o walke z PK
czy każdy PK to musi być sorc ?:)
mojego biednego druida (25 lev na infernie) próbował uczaskać 79 EK(chyba mu pk hara ubilem lub qmpla :P) knight gonił mnie od bramy w carlin praktycznie do mostu dwarfów nie przebierając w środkach by ubić (dostałem kilkakrotnie combo hit+exori+explo zazwyczaj zostawiające mnie ponizej 30 hp )
leczyłem sie oczywiście sio fakt faktem wkoncu złożyłem sie pod naporem własnej głupoty zamiast wcisnac F12 i manasa wypic wcisłem przyciek E-mail(niewiem do dzis jak to sie stalo:P) i zanim mi sie klient poczty otwozył niemogłem sie wyleczyc a te 4 sec stykły knightowi :(
gdybym uzywał exury gran a navet vity tak daleko bym nie ulecial a juz napewno niemozliwa byla by taka obrona jaka zademonstrowalem :P
najlepszym dowodem wyzszości sio jest to ze po dostaniu od knighta comba i wyleczeniu sie zanim ten sie zmanasowal zazwyczaj łapał 3x z roda dla 19+ i z visa(na zasadzie lece nagle sqn w tył i vis zazwyczaj knight dostawal:P
ogółem w tamtej walce knight uzył z 3 bp manasów i z 6 run explo+ 3x sie uhnoł ja stracilem 3 bp manasów(2 bp na sio ):D
niema 2 zdań sio jest dużo lepsze pozatym jak latamy z qmplem zawsze moze nam on dac manasa za leczenie ( nam mlev up a on ma hp ) :D
@Topic
Lol? ;d oczywiscie ze Exura Sio jest lepsze... o 20 wiecej many niz exura gran ale lepiej leczy wiec polecam sio ^^
Kellerman
16-04-2007, 03:58
najlepiej zawsze exury sio używać
2x exura gran
3/4 exury vita
bardzo małe zużycie many ;d
a pełna exura vita to na początku nie potrzeba można zawsze 2 razy exure sio użyć potem ;d
Penie ze sio :P
Leczy ze 2 razy wiecej niz exurka gran a many za duzo nie bierze :}
(Sprawdzone) Gralem kiedys druidem i prawie nigdy nie uzywalem exury gran
Up: Jak chcesz iść na vampy to z sio masz waste. Bo na vampach treba się leczyć zanim cię zjedzie do lini którą wyrabiasz z gran do maxa. I jak używasz sio to masz wasta na manie(podaje vampy tylko jako przykład). Uważam że sio jednak lepsze tyle że gram sorcem i nie płacze że nie mam sio. :P Zresztą gdyby nie sio to drut PACC byłby gorszy, a ja za równością wszystkich jestem. Sio dobre przy bronieniu się przed sorkiem i w sytuacjach w których normalnie vita...
SIO ROX
Jak sorc walnie UE to zazwyczaj całe hp druidowi spadnie do 0, chyba ze druid jest na jakims wyjebanczo lev (liczac ze sorc ma 100 lev a druid ze 150 - i dajmy na to maja po 70 mlev) no to sorc wali:
"Czarem Ultimate Explosion zadajesz obrażenia 656 do 1312"
a druid na 150 lev ma:
"Obecnie masz 895 życia, 4295 many oraz 1890 capacity"
Wiec jest duza szansa ze druid padnie nie uzywajac ani razu sio, no ale wiadomo ze taki ma prawie wiecznie wlaczoną utamke, i ustawione na bocie ze jak bedzie mial spadek powiedzmy 800 many na raz to zaklada mu SSA.
@off-topic
Thoro, a napewno odjąłes(albo tam jest odjęte) połowe hp na człowieka?
@topic
Ja nigdy sio nie używałem bo pacc'a nie miałem, lecz napewno jest to lepsze od exury gran. Dla mnie exura gran to takie hmm nico. Bo exura jak chceż troszke zdrowia uzyskać, vitka jak ok. całe hp, a gran to nie wiem do czego.
Ornamental
25-04-2007, 22:34
moim zdanie te dwa czary i leczenie sie nimi zależy od sytuacji w jakiej tego czasu używamy przykładowo: widziałem pare ss na których wysokie lvl np. na dl leczyly sie exura gran ale moim zdaniem lepsza jest exura sio ponieważ to tylko 20 many a zawsze wiecej sie uleczysz oczywiscie tez w zależnosci od mlvl, nie raz zastepuje exura vite :) ale to oczywiscie moje zdanie moge sie mylic ;/
Maciek_1993
30-04-2007, 15:18
Exura sio jest jak exura vita
zalezy od tego ile HP chcesz se dodać ^^
Sio leczy prawie tak samo jak vita, wiec nie kupuj exura vita, tylko lecz sie sio ;p
Raziel4ever
28-05-2007, 08:54
Wiadomo że Exura Sio leczy o wiele lepiej niż Exura Gran, jest to sprawdzone. Chociaz Exura Gran zabiera mniej many, ale nie doda nam całego Hp, jak to robi Exura Sio. Jeżeli chcemy sie wyleczyć Granka na full Hp, to nie wystarczy nam uzycie raz, tylko 3-4 i wtedy tracimy wiecej many niż na Sio ktore daje nam full Hp.
@Anerian
Ty się chyba leczyłes tym Sio na green Hp:(
To zalezy od sytuacji, jak jestes gdzies gdzie powinnes miec ciagle full hp to lepiej exura gran, ale jak jestes na jakims tombie to spokojnie mozna do red hp czekac i wtedy exura sio.
Royalkowaty
02-06-2007, 21:24
Powiem tak:
Expiąc np. tomb na 40lvl gdy masz 250hp~ to używasz gran żeby bobas na combo nie wziął. Gdy masz mało HP użyj sio. Wg. mnie opłacalniej i bezpieczniej granować się na 70% hp.
Pzdr. Purek
milan233
02-06-2007, 22:43
Jak sorc walnie UE to zazwyczaj całe hp druidowi spadnie do 0, chyba ze druid jest na jakims wyjebanczo lev (liczac ze sorc ma 100 lev a druid ze 150 - i dajmy na to maja po 70 mlev) no to sorc wali:
"Czarem Ultimate Explosion zadajesz obrażenia 656 do 1312"
a druid na 150 lev ma:
"Obecnie masz 895 życia, 4295 many oraz 1890 capacity"
Wiec jest duza szansa ze druid padnie nie uzywajac ani razu sio, no ale wiadomo ze taki ma prawie wiecznie wlaczoną utamke, i ustawione na bocie ze jak bedzie mial spadek powiedzmy 800 many na raz to zaklada mu SSA.
Pamiętaj też, że w ludzi obrażenia są 2x mniejsze
@topic SIO :D
Daspario
28-08-2007, 14:13
Po zobaczeniu w twojich danych ze masz 60 level niezwlacznie uznalem ze duzo bardziej ci sie oplaca exura sio "Twoj nick.
Ja sam tego uzywam i polecam :]
Ale pamietaj zeby moc urzywac tego czaru musisz posiadac PACC (premium account)
MAM NADZIEJE ZE POMOGLEM :)
NA 100% exura sio leczy o wiele lepiej od exura gran :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.