zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Explosion/uh

tibia-fan
16-03-2007, 11:20
co polecacie robic zeby sprzedac i zarobic

explosiony czy uhy

Carlo
16-03-2007, 11:28
UH-y się bardziej opłaca. Są to chyba najbardziej opłacalne runy w grze, lecz jeżeli planujesz jakieś hunty to możesz zawsze mieć jakieś 2bp xplo w zapasie.

tibia-fan
16-03-2007, 11:30
UH-y się bardziej opłaca. Są to chyba najbardziej opłacalne runy w grze, lecz jeżeli planujesz jakieś hunty to możesz zawsze mieć jakieś 2bp xplo w zapasie.

tylko ze ja to sprzedam ale dzieki

Fred Druid of Pacera
16-03-2007, 13:18
Nom, UHY zdecydowanie są najbardziej opłacalne.
Np. na Pacerze bp Uh sprzedasz za 3k a bp explo za 4k
Żeby zrobić bp Uhów trzeba zużyć 8000 many , a na bp explo 14400.
Czyli podczas robienia uhów za zużycie 100 many dostajemy 37,5 gp a podczas robienia explo 27,7 gp.
Więc widać że bardziej opłaca sie robić UHY. A na przykład jak chcesz expic z runami explosion to nie rób ich tylko zrób UHy , sprzedaj i za to kup sobie bp explo to ci zajmie mniej czasu i więcej kasy zarobisz niż miałbyś sam robić te runy

Liper
16-03-2007, 18:54
@Up
Policzyles to na facc czy na pacc?

Mi sie wydaje ze najbardziej oplaca sie robic explo z life ringiem ale nie jestem pewien bo nie mam z duzoego doswiadczenia w grze drutem.

Wemxiu
16-03-2007, 19:01
@up.
Robienie explo z life ringiem mało opłacalne. Bardziej się opłaca uhy z life ringiem>>zaoszczędzisz czas i zarobisz więcej.

Fred Druid of Pacera
16-03-2007, 20:03
@Up
Policzyles to na facc czy na pacc?

To nie ma znaczenia czy na FACC czy PACC. Różnica jest tylko w czasie robienia runek. A o czasie nie pisałem, tylko o ilości many

Endrek92
21-03-2007, 21:13
Zdecydowanie UH'y ze względu na większe zapotrzebowanie na te niebieskawe runki. Myślę że robiąc UH'y będzie ci się to bardziej opłacać:D pozdrawiam

Kokio
21-03-2007, 21:54
Zdecydowanie UH'y ze względu na większe zapotrzebowanie na te niebieskawe runki. Myślę że robiąc UH'y będzie ci się to bardziej opłacać:D pozdrawiam

H-lvl knighty z checia beda kupowac explo wiec popyt na nie gdy ma sie jakies znajomosci wsrod w/w knightow bedzie w miare duzy. Zreszta duzo mniej osob robi xplo a patrzac na trade to co kilka ofert jest: "Sell xx bp UH". Hmm czasem ciezko ze sprzedaniem bp, a na xplo potrzeba 31 lvla wiec troche mniej osob to sprzedaje, wiec mozna sie wzbogacic. Jesli bedziesz mial stalego kupca na UHy to naturalnie rob UHy lecz jesli nie, mozesz miec klopoty ze sprzedawaniem.

Rookslayer of Dolera
21-03-2007, 22:16
Explo są bardzo mało opłacalne, a Uhy to jedne z najopłacalniejszych run i szybko schodzą. Druty na twoim lewelku albo to wiedza albo zastanawiaja sie UHy czy HMM. I nie gadajcie tu że explo szybciej zchodzą niz UHy bo grałem i wiem (sellnąć bp explo to cud a i tak trzeba długo robic). :baby: :baby:

tomektrz
22-03-2007, 15:11
UHy. Szybciej zrobisz, łatwiej sprzedasz (jak znajdziesz sobie stałego klienta, to kasy będziesz z tego miał jak lodu).

Timek
22-03-2007, 20:35
yhy tak jak przedmówcy ( z nie wielkimi wyjątkami) Uhy sie bardzie opłaca robić nie dość że sporo mniej many zjada to łatwiej sprzedać .

Ghost'Elric
23-03-2007, 12:42
OMG !
CAŁY czas robisz HMM'y[ew. uhy/ihy] i ich nie sprzedajesz. Potem huncisz sobie na dragach/czymkolwiek i zarobisz więcej/nic nie zarobisz [ale będziesz mial zaj**** exp]
+
Do 40-50 w p-secie latasz.

tibia-fan
23-03-2007, 12:44
OMG !
CAŁY czas robisz HMM'y[ew. uhy/ihy] i ich nie sprzedajesz. Potem huncisz sobie na dragach/czymkolwiek i zarobisz więcej/nic nie zarobisz [ale będziesz mial zaj**** exp]
+

a ty nie jestes w temacie wiedz sie zamknij

/edit
dzieki wszystkim

prosze moda o Closed Topic

paluch89
23-03-2007, 16:37
A co jest bardziej opłacalne dla sorka hmm/gfb/sd odpowiednio za bp 1,5k/3k/6k

enderty
23-03-2007, 21:24
OMG !
+

ale pacan... drutem robisz uhy sprzedasz kupisz hmm i lepiej na tym wyjdziesz drut musi byc glupi zeby robic cos oprocz uh bo kazde inne runy kupi taniej

Gasiennnica
23-03-2007, 23:57
uhy kazdy kupuje

Master-Mada
01-04-2007, 20:19
Uhy to wielki przywilej druta i tylko je opłaca się robić ;P
I to w zasadzie w każdej sytuacji- czy na sprzedaż, czy ćwiczymy mlvl czy tak jak mówiliście na zamiane czyli bp uh za 2 bp hmm tu jest korzyść oczywista. ;)
Co do explo nie opłaca się ich robić, a drutom już w ogole.
A co do sorków jeśli mamy kupców ktorzy kupią nam sd za 6k to oczywiście sd są najbardziej opłacalnymi runami dla sorka, choć nawet za 5,5k lepiej na tym wyjdziemy niż na hmm czy explo, łatwo to obliczyć :p
Mam nadzieję, że w czymś pomogłem :)

Kellerman
16-04-2007, 04:03
Ta uhy są o wiele bardziej opłacalne...
a i zrób przynajmniej 10 dla siebie mówie ci[bp]
potem przy okazji będziesz miał wysoki m lvl to na dragi będziesz latał sobie ;d or guardziki z hmmkami ;d

Dozorca
16-04-2007, 19:16
potem przy okazji będziesz miał wysoki m lvl to na dragi będziesz latał sobie ;d or guardziki z hmmkami ;d

musisz tak nabijać w każdym temacie?

Lasooch
16-04-2007, 19:35

O 3:03... Ty naprawdę nie masz życia.

>Xardas666<
17-04-2007, 22:23
Cytuje:
H-lvl knighty z checia beda kupowac explo wiec popyt na nie gdy ma sie jakies znajomosci wsrod w/w knightow bedzie w miare duzy. Zreszta duzo mniej osob robi xplo a patrzac na trade to co kilka ofert jest: "Sell xx bp UH". Hmm czasem ciezko ze sprzedaniem bp, a na xplo potrzeba 31 lvla wiec troche mniej osob to sprzedaje, wiec mozna sie wzbogacic. Jesli bedziesz mial stalego kupca na UHy to naturalnie rob UHy lecz jesli nie, mozesz miec klopoty ze sprzedawaniem.
Jeszcze nigdy odkad patrzylem na trade nikt nie mial problemow ze sprzedaza uhow. Nie no naprawde hmmy nie schodzily gfb nie ale uhy to zawsze.

Madafak
18-04-2007, 16:27
UH sprzedasz odrazu...
explo jest zadziej kupowane

Uh kosztuja 3k
explo 4k

Uh biora 400 many
explo bierze 780 (jak dobrze pamietam )

Chyba wiadomo co robic :P