Pokaż pełną wersje : Golden Sun problem z aniołami
Alwayner
17-03-2007, 12:26
Mam problem ponieważ nie wiem co mam zrobić
jestem w tym Solo.... przy tych aniołach. już zmieniłem ze słońce jest po drugiej stronie a słonce po 1 stronie. Gdy chce wyjść koleś mi gada ze to jest droga do wyjścia a ja mam iść na gore.
Piętro 1+
http://img92.imageshack.us/img92/3492/uo0001ds6.jpg
http://img177.imageshack.us/img177/9035/uo0003gq4.jpg
Piętro 0
http://img72.imageshack.us/img72/2788/uo0004ob8.jpg
http://img72.imageshack.us/img72/8325/uo0005xa6.jpg
Ignatius Fireblade
17-03-2007, 12:51
Na piętrze 0, tam, gdzie pojawił się promień światła, podejdź do ściany... Otworzy się przejście.
Miłego przechodzenia tej wyśmienitej gry!
BTW. Jesteś w Sol Sanctum.
Alwayner
17-03-2007, 12:57
Ok mam wielkie dzięki
Ignatius Fireblade
17-03-2007, 13:00
Nie ma sprawy... Pamiętam, jak sam mierzyłem się z tym problemem... W końcu, wpieniony, stwierdziłem, że poobijam się po pomieszczeniach i... Niespodzianka XD Dalej będzie jeszcze więcej, trudniejszych, zagwozdek tego typu. Powodzenia!
..::QRAS::..
17-03-2007, 14:04
ja tez mam pytanie : przeszedlem cala gre i mysle ze niczego nie przeoczylem lecz jak wszedlem raz na stronke fanowska o gs byly tam spisy broni i wystepowaly tam bronie o bardzo duzym attaku i nie mam pojecia skad mozna je bylo nabyc?
Alwayner
17-03-2007, 14:25
A ok mam odszukać kamienie. Chodzę po wszystkich miastach, ale nie wiem co mam zrobić? Gdzie mam tego szukać. Bo Mędrzec powiedział mi czy chce żeby miasto było w moich rękach czy jakoś tak i się zgodziłem i miałem odszukać Kamieni Elementarnych czy jakoś tak bo wulkan wybuchł.
EDIT
Aha jeszcze coś! Umarłem i gdzie jest to Sanktuarium lub ta Woda Życia?
Alwayner
17-03-2007, 15:49
Jak czytać w myślach? Podchodzę do kogoś i jako iż chce użyć Psyenergii muszę kliknąć "z", a to sie wiąże z rozmową więc nie umiem
ehh ja w to grałem na GBA wiec ci nie pomogę.
Powiem tyl - co było ptorzben to sobie bindowałem na L i R - i tak naciskajać L koleś automaczynie minda walił :P
@Qras:
Są także bossowie poboczni - w GS 1 to neiumarły piracina bodajże, w 2 części jest ich 5 :P
Poza tym jak przeniseisz save z 1 do 2 to masz pare bonusów, bądź jeszcze z potworków czasami dropujesz.
Opcji jest masa
Alwayner
17-03-2007, 19:46
A oco chodzi z tym "L" i "R"?
I jak odrodzić zmarłego?
Avalanche
17-03-2007, 21:47
ja tez mam pytanie : przeszedlem cala gre i mysle ze niczego nie przeoczylem lecz jak wszedlem raz na stronke fanowska o gs byly tam spisy broni i wystepowaly tam bronie o bardzo duzym attaku i nie mam pojecia skad mozna je bylo nabyc?
Chodzi ci o te z drugiej części? Tam jest bardzo dużo broni i niektóre są baaaardzo silne. Częśc znajdziesz w skrzyniach ukryte w jaskiniach a częśc wypada z silniejszych potworów.
A ok mam odszukać kamienie. Chodzę po wszystkich miastach, ale nie wiem co mam zrobić? Gdzie mam tego szukać. Bo Mędrzec powiedział mi czy chce żeby miasto było w moich rękach czy jakoś tak i się zgodziłem i miałem odszukać Kamieni Elementarnych czy jakoś tak bo wulkan wybuchł.
Kamienie mają Saturos i Menardi (czyli ci źli ;)) Zamierzają zapalić wszystkie latarnie (jest ich 4), a gdy to zrobią cała potęga Alchemii wyzwoli się na świecie. Więc idź do latarni. Tam ich spotkasz, a może nawet się z nimi zmierzysz! :D
Aha jeszcze coś! Umarłem i gdzie jest to Sanktuarium lub ta Woda Życia?
Sanktuarium zwykle znajdziesz w każdym mieście. Gdy wszystcy bohateorwi ci zginą przenosisz się do świątyni, gdzie kapłan może ci ich wskrzesić (oczywiście za odpowienią opłata. Możesz także u niego zdjąć klątwę lub wygnać złe duchy.
Woda życia to bardzo przydatna rzecz. Przywraca ona do życia twojego bohatera. Czasem znajdziesz ją w jaskiniach, a rzadziej zdobędziesz od silniejszych potworów (głownie bossów).
Jak czytać w myślach? Podchodzę do kogoś i jako iż chce użyć Psyenergii muszę kliknąć "z", a to sie wiąże z rozmową więc nie umiem
Najlepiej przypisz sobie czar czytania w myślach pod przycisk skrótu właśnie jest to A lub S (na gba L i R). Jesli chcesz to możesz także używac czarów naciskając Select (chyba Backspace) a nie przycisk akcji. Naciśniesz Select i pojawią ci się opcje (czary, ekwipunek, statystyki i opcje gry) Spróbuj!!! :D
Alwayner grasz na pełnym ekranie? Nie lepiej sobie trochę zmiejszyć okno? ;) Odpisałem ci tez na forum strony Golden Sun Site.
Aha, dodałem do strony do ściągnięcia Golden Suna po polsku. Już nie trzeba nadpisywać łatki przez program! ;D
Zapraszam na www.goldensun.go.pl
Alwayner
18-03-2007, 11:29
No! Dzięki! Ale gdzie te latarnie?:confused:
Avalanche
18-03-2007, 15:14
Na stronie jest mapa świata - czasem jest problem z domeną go.pl, więc wchodź na zwykły adres:
www.goldensun.ovh.org
Alwayner
18-03-2007, 15:40
http://www.goldensun.ovh.org/gs_world.html#
Jak kliknę na "» Otwórz interaktywną mapę" to pojawi się błąd. You have ended in a page that doesn't exist yet. The likelihood is that we know about this error and will do our best to sort it out.
Avalanche
18-03-2007, 16:14
Zobacz na świat gry w drugiej części - tam też będą pokazane wszystkie latarnie. A ten pierwszy link musze poprawić.... ;)
Alwayner
18-03-2007, 20:47
No nie wiem?! Nie mam tego w grze. Może mam grę starą? Nie wiem:(
Avalanche
19-03-2007, 18:41
Nie rozumię twojego posta. Czego nie wiesz?
Jak masz w menu GS: The Lost Age świat gry - jest tam pokazany caaały świat (nazywa się Weyard), z zaznaczonymi wszystkimi ważniejszymi miejscówkami, albo nawet wkleję ci cały link:
http://goldensun.ovh.org/inne/tla_world.jpg
A więc narazie powinieneś zmierzac do Latarni Mercurego, bo zapobiec przed zapaleniem latarnii. Później to samo z Venus. Ale do tego jeszcze długa droga.... :D
A gry nie masz starej, każdy ma taką samą :D Różni się tylko wersją językową - pierwsza częśc została przetłumaczona na polski :P
Alwayner
19-03-2007, 21:09
Ale ja nie dojdę do latarni bo mnie góry blokują! Ta mapa na stronie jest całkowicie jest inna niż ja mam w grze!
http://img337.imageshack.us/my.php?image=beztytu322ufk4.png
Tego zaznaczonego mostu nie mam(zniszczony) więc nie przejdę.
Avalanche
20-03-2007, 13:27
A pokonałeś bandytów w Vault? Jak tak to kieruj się teraz na północny-wschód, przejdziesz przez góry przez jaskinie. Znajdziesz tam Djinna ognia. Nie pytaj się mnie co chwile ;] Sam też spórbuj, ta gra nie jest przecież taka trudna :D
Alwayner
21-03-2007, 15:15
A gdzie jest północny wchód?
EDIT
Podaj nazwę jaskini
Avalanche
21-03-2007, 21:11
Specjalnie dla ciebie dodałem na stronie trzy mapy z pierwszej części gry więc na brak orientacji nie będziesz narzekał :D
Powiem ci jak powinieneś teraz iść
Jaskinia Goma Range
Bilbin
Bilbin Barricade (przesuwasz skrzynie czarem 'Przesuń'
Kolima
Kolima Forest (tam pokonujesz władce lasu - Treta)
Bilbin Cave
Imil
Mercury Lighthouse(tu napełniasz buteleczkę leczącą woda)
Kolima Forest (leczysz władce lasu)
Bilbin (tam otrzymujesz nagrode)
Wiec roboty masz na około 4-5 godzin gry. Pamiętaj, jakbyś się gdzieś zaczął to próbuj sam, a dopiero później pytaj na forum ;)
Alwayner
22-03-2007, 15:53
Nadal nie umiem dojść do tej jaskini!!!
Avalanche
27-03-2007, 19:25
To może napisz na naszym forum, bo tutaj się chynba niedogodamy ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.