Pokaż pełną wersje : Pytanko do Paladynów
pawel456
17-03-2007, 14:08
Witam.Mam mianowicie pytanie do wszystkich tych którzy grają paladynami.Chciałbym wiedziec czy żałujecie że gracie paladynami?
Miałem 22 knighta (non pvp)27 sorka (non pvp) tera gram 19 druidem (pvp :D )
i chciałbym spróbowac pograc paladynem ale boje się wydać calej kasy na skillowanie bo jakby mi sie nie spodobało to troszke zal X( kasy.
Z góry dzięki.
paladyn jest ogulnie dobry potrzebuje troche kasy na bolty i inne wydatki ale ciezko nim sie expi dosyc i zadko brany na hunty
Fusionek
17-03-2007, 17:12
Nie polecam Ci palka. Sam go zrobiłem i tylko sobie postac zjechalem i musiałem od nowa bic na rooku a pal poszedł "na śmieci". Traci sie kasy w cholere a ciezko sie expi, nie polecam :] Zrób soie Knighta- szlachetna postać :D
Nie polecam Ci palka. Sam go zrobiłem i tylko sobie postac zjechalem i musiałem od nowa bic na rooku a pal poszedł "na śmieci". Traci sie kasy w cholere a ciezko sie expi, nie polecam :] Zrób soie Knighta- szlachetna postać :D
Mam się śmiać czy płakać?
NiePrzecietny
17-03-2007, 18:08
Dzisiaj psotanowilem z kolega z furory przeniesc sie na Nerene moj koelga jest druidem a ja jestem palkiem Dlaczego ? bo jak jest pall i druid to wiele mozna zdzialac i zyskiwac wielkie pieniadze wiec pal lwcale taki nie jest zly
Rekin Master
17-03-2007, 19:30
Dzisiaj psotanowilem z kolega z furory przeniesc sie na Nerene moj koelga jest druidem a ja jestem palkiem Dlaczego ? bo jak jest pall i druid to wiele mozna zdzialac i zyskiwac wielkie pieniadze wiec pal lwcale taki nie jest zly
twoja wypowiedz mnie zabila...
Bhall the Destroyer
17-03-2007, 20:49
Paladyn to postać zdecydowanie najbardziej uniwersalna teraz faktycznie granie paladynem jest dość trudne tak jak już wspomniałeś wydatki na trening, amunicje, kiedyś wyglądało to nieco inaczej. Ja osobiście nie żałuje i tak naprawde nigdy nie żałowałem, że grałem "palkiem". Przełomowym momentem w życiu twojego paladyna będzie niewątpliwie zdobycie ~70 dist i mniej więcej 20/25 lv, potem możesz spokojnie expić na guardach (radze na początku spokojniejsze respy np. w pierwszej kopalni, zostawiasz sobie koperte i expisz na dwuch piętrach z soldami i guardami i samymi guardami, na samym dole o ile mnie pamięć nie myli są bodajże 2 slim'y. 40 lv skile 75 (nie musisz trenić powinny same się wbić) lecisz sobie np. do trzeciej kopalni. Tak można nawet do 70 lv potem można expić na poh/d lair. Warunek grania paladynem jest jeden, masz lagi? jak tak to ta profesja nie jest dla ciebie. Tak więc pal jest na początku trudny ale puźniej się rozkręca a gra nim staje się bardzo przyjemna. Nie wiem czy wszyscy się ze mną zgodzą ale wydaje mi się, że na levelach 20-50 pal expi najszybciej ze wszystkich klas (na facc oczywiście).
jesli szkoda ci funduszu to paladyna sobie odpusc, niezly z niego money waster
Mam palka z PACCem. Expi nie najgorzej, ale z kasą pożal się Boże :(
Jedyne co mnie utrzymuje przy Palku to to, że może Cipsoft coś z nim latem zrobi ;]
Kolejny "specjalista".
Jedyne co mnie utrzymuje przy Palku to to, że może Cipsoft coś z nim latem zrobi ;]
W całej swojej karierze paladyna wyszedłem tylko raz na minus - całe 60 gp straty. Bez przesady, gdzie Ty człowieku na PACC'u expisz, że masz waste? O_o I jakie statsy paladyna?
Nie wiem czy wszyscy się ze mną zgodzą ale wydaje mi się, że na levelach 20-50 pal expi najszybciej ze wszystkich klas (na facc oczywiście).
IMHO racja. W 2 dni lekkiego grania paladynem (aczkolwiek na PACCu) spokojnie wbiłem sobie 7 lvl'i (21-28), do 40 też szybko poszło. Gdybym się sprężył, to przed szpitalem bym wykręcił spokojnie 45 albo i 50, ale wolałem się polenić. Potem już jakoś brakło zapału do gry, ale ogółem granie paladynem wspominam bardzo przyjemnie.
Ja gram palkiem i gra mi sie wyśmienicie :p Eq : Przez dłuuuugi czas możesz chodzić w p seciku. Ja spirów nigdy nie kupiłem tylko chodziłem na valkire , z nich sporo sie ich sypie. Kasa teraz schodzi mi tylko na bolty :] Wiec palek nie jest taki zły jak większość graczy mówi (Wiele osób pewnie nie grało palem a się o nim wypowiadają X( )
jakie nobki jak mozna miec waste palem -.- cena manasów, hmm a cena boltów
bolt=2gp przy 70 dsita wali sie gdzies 70 srednio (chyba) ja na 35 lvlu miałem 60k kasy + bohy i eq i kilka bp bolców wiec niewim jak mozna niemiec kasy ... jak sie ma 60 dista i idzie sie na guardy to wiadomo mozna miec lekki waste ale przy 70 tio trzeba miec duzy niefart. 700bolców i mój lot 3 steel helemty 6 battle hamer te tarcze po 85 gp 4 1k samej kasy i exp 25k/h na faccu !
Powiem ci tak, mialem chwile zwatpienia podczas gry palkiem, ale ogolnie nie zaluje, ze go wybralem na glownego chara, bardzo przyjemnie sie nim gra, np. moim zdaniem expienie jest o wiele ciekawsze niz knighta, czy sorca/druida - exori vis spam... . Dobrze jest tez miec druga postac w roli odskoczni, bo wszystko po pewnym czasie sie nudzi i wtedy mala odmiana jest najlepsza, zeby nie stracic zapalu do gry.
tomektrz
18-03-2007, 09:55
Mam się śmiać czy płakać?
Płacz i wyj do księżyca.
Paladyn to bardzo fajna postać, gra się nią ciekawie, ale wymaga to sporego doświadczenia. Nie trzeba dużo skilować (chyba, że jesteś ambitny). Wbrew temu co wszyscy piszą skilowanie nie pożera dużych ilości kasy, bo wystarczy raz na jakiś czas przejść się do najbliższego Amazon Campu i pozbierać sobie speary.
pawel456
18-03-2007, 10:21
Dzięnki za wasze posty dało to troche do pomyślenia B)
NiePrzecietny
18-03-2007, 12:59
@2up
Wtf? 45 rp nie ma kasy wbij na furore pokaze ci chate 51 rp zesrasz sie wbij 50+ lvl i idz na d lair i bedziesz mogl expic efektowanie bez waste
Freezy Eddie
18-03-2007, 13:16
Paladynem wbiłem tylko 20 lv, czyli praktycznie w ogóle nim nie grałem, ale..
1: Trening ograniczał się do 40 dista, tzn. poziom gdzie roty zaczynają się zwracać. Miałem ~3x większy exp od sorców z pierwszą różdżką i zwracało się. 40/40 to kwestia jednego dnia. Expiłem tak dopóki nie osiągnąłem skilla 50. O dziwo, Z ROTÓW dorobiłem się tyle bym mógł kupić klucz do HG za 5k i spokojnie tam expiłem. Ghoule/Skeletony - bardzo fajnie mi sie na nich expiło..
W mojej karierze paladyna ani razu nie miałem waste... I to wszystko na FACC..
NiePrzecietny
18-03-2007, 14:37
twoja wypowiedz mnie zabila...
Nie wiem jakie ty masz chary ale powiem ci ze mielismy wieksze lvl niz ci sie moze wydawac (na serio troche jak newbie/noob napisalem u gory)
@2up
Wtf? 45 rp nie ma kasy wbij na furore pokaze ci chate 51 rp zesrasz sie wbij 50+ lvl i idz na d lair i bedziesz mogl expic efektowanie bez waste
tylko ze do takiego expa potrzebna jest sila. a sila charakteryzuje sie skilami ;) niektorzy niestety o tym nie wiedza ;) niektorzy uwazaja, ze najwazniejszy jest level
Idefix_Paladyn
18-03-2007, 15:57
Palek to bardzo dobra prof. Jak kiedyś grałem palkiem na pacerze to ubiłem 21lvl i mialem ~80k więc nie wiem jak można mieć palkiem waste. Teraz mam palka na Xanterze i mam z 50k mniej troche bo na innych potworkach tu expiłem.
NiePrzecietny
19-03-2007, 03:09
Ludzie palladynem waste moze jest do 20 lvl wlasnie gram pallem siedze na tombach i z mace/swordow ktore zbieram robie lootbaga takze biore Viking helmety i brass(wysylam do carlin i sprzedaje). Na 30 lvl na guardach sie nie ma waste (nawet ze skilem 70) na 50 lvl na dragach 0 waste (Umnie na serwie dragon shield 8k bp bolcow 6k proste obliczenie + cena manasow =Fortuna) .
No nie wiem, czy na niskich lv taki duży waste jest. Swoim drugim palem (lv14 - 48dist) z 1.5h huntu (na tyle strzaly starczyly) wynioslem 1.2k, strzal wzielem 350, co jest rowne 700gp. Zysk jest.
No nie wiem, czy na niskich lv taki duży waste jest. Swoim drugim palem (lv14 - 48dist) z 1.5h huntu (na tyle strzaly starczyly) wynioslem 1.2k, strzal wzielem 350, co jest rowne 700gp. Zysk jest.
kwestia tego na czym expiles ;)
NiePrzecietny
21-03-2007, 01:26
kwestia tego na czym expiles ;)
Na czym by nie expil (Chyba ze robil lootbaga) mial by waste
19 Pall Dist 51 na tombach = 450 ,850 gp w samej kasie (prosty wynik gdybym nie robil lootbaga z mac,vkiingow i brassow bym nie wynosil kasy z tamtad
13 Pall Dist 45 na rotach = 300 strzal , 500 Kasy (waste mialem na rotach z 45 dista a ktos tu mowil wogole kiedys ze 25 dista i ci sie oplaca na rotach)
A kto broni robić lootbaga? Mnie się z lootbagiem elegancko zwracało na 37 dista.
NiePrzecietny
21-03-2007, 02:50
A kto broni robić lootbaga? Mnie się z lootbagiem elegancko zwracało na 37 dista.
Nerana nowy swiat non pvp wcale mi nie zakosili lootbaga 7k oz z 3h hunta na rotach i 2k oz vikingow,brassow z tomb
sproboj obiema profesjami bedzie Ci sie dobrze gralo sorcem to graj jak pallem to graj nim przeciez to ma byc zabawa
@do kogos kto mowil o "money waster'ze"
jak ktos ma pacc i expi na guardach w kaz na respie 3x guard i bije je dodatkowo z hmm zeby szybciej bylo no to jasne ze ma waste
Na czym by nie expil (Chyba ze robil lootbaga) mial by waste
19 Pall Dist 51 na tombach = 450 ,850 gp w samej kasie (prosty wynik gdybym nie robil lootbaga z mac,vkiingow i brassow bym nie wynosil kasy z tamtad
13 Pall Dist 45 na rotach = 300 strzal , 500 Kasy (waste mialem na rotach z 45 dista a ktos tu mowil wogole kiedys ze 25 dista i ci sie oplaca na rotach)
ja tam jak smigalem palkiem po tombach, to robilem sobie strzaly w miedzy czasie. nie zapominaj, ze tam jest malo potworow "zlotodajnych" najbardziej sie oplacaja mumie, a najmniej crypty i stone golemy
(waste mialem na rotach z 45 dista a ktos tu mowil wogole kiedys ze 25 dista i ci sie oplaca na rotach)
Zauwaz, ze kiedy to robilem spiry lamaly sie po 5-8 uderzeniach i myslenie o powaznym treningu zaraz na poczatku gry nie mialo sensu, aktualnie nie ma to wiekszego sensu ( bo po co to robic na sile skoro mozna tanio potrenowac ).
Twoj_Miszcz
21-03-2007, 15:56
gralem kiedys palkiem..nie podobalo mi sie,jak juz mnie dopadl dwarf guard lub jakies inne badziewie to lipa,dlatego wbilem nim tylko 20 lvl zeby isc na deserta i teraz gram sobie knightem,milo sie nim gra na non pvp ale skillowanie to porazka...ale przynajmniej bede mial potem nielzy czolg z niego :P ^^
pawel456
21-03-2007, 17:13
Ech :( mi to troche nie chce sie grac knightem ponieważ np. jak masz 22 lev to gdy 19 levelowy sorcerer zacznie ciebie napażać to ty mu gówno zrobisz i musisz uciekac.I tylko waste uh poczekam do letniego update to moze cos zmienią B)
kamillo-ja
21-03-2007, 17:25
@up
no niby tak sie mowi, ale knight sile 70/70 na 25 lvlu moze bic spokojnie 29 sorka czy 29 druta.
NiePrzecietny
21-03-2007, 19:57
Pall jest w niektorych momentach dobry a nie ktorych zly np wlasnie padlem bo 23 ek mnie blokowal Mial Stealth ringa i crypt mnie lal spadlo imi 500 arrows ale nie placze ...
Roxiriio
22-03-2007, 13:37
heh ja mam palka skill 70dist (22lvl) zamierzam wbic 80 i dopiero expic a jak expilem to kasa idze przyzwoicie tylko trzebawiedziec na czym i z czym expicB)
omg
wiekszosc was co tu pisze to nooby
pall ma najwiecej kasy z all prof szczegolnie - drags/gs/guards
oplaca sie nim baaaardzi grac a na skilowanie mi poszlo jakies 1k na spir bo tylko raz mialem lags i mi sie nudzilo i sie poskilwoalem troche do 50 skilowalem potem exp;]
omg
wiekszosc was co tu pisze to nooby
pall ma najwiecej kasy z all prof szczegolnie - drags/gs/guards
oplaca sie nim baaaardzi grac a na skilowanie mi poszlo jakies 1k na spir bo tylko raz mialem lags i mi sie nudzilo i sie poskilwoalem troche do 50 skilowalem potem exp;]
Haha, rozbawiło mnie to drags/gs/guards. Na tym się expi a nie zarabia. (szczególnie jeżeli mowa o starszych światach, gdzie ceny przedmiotów wypadających z gs/draga są bardzo małe)
Koster-Rozliteraturalizat
22-03-2007, 18:06
Mi sie dobrze gra palem mimo iz granie w tibie mam ograniczone (starzy kaza mi uczyc sie do testu gimnazjalnego X( ), kasa niezle sie sypie (mam 12k +2bp ih i loot) skile 50 (spirami wale czasem na mino guardach za 70 ;) ). Kasa idzie chyba tylko na spiry (z początku, bo puzniej inna amunicja). Jednakoworz skilowanie to udręka!!!
W całej swojej karierze paladyna wyszedłem tylko raz na minus - całe 60 gp straty. Bez przesady, gdzie Ty człowieku na PACC'u expisz, że masz waste? O_o I jakie statsy paladyna?
44 Level Royal Paladin
75 dista.
Starty nie mam, ale mam zysk na czysto 50gp/h -.-
Expie na Piratach na Nargor.
NiePrzecietny
24-03-2007, 17:53
Mi sie dobrze gra palem mimo iz granie w tibie mam ograniczone (starzy kaza mi uczyc sie do testu gimnazjalnego X( ), kasa niezle sie sypie (mam 12k +2bp ih i loot) skile 50 (spirami wale czasem na mino guardach za 70 ;) ). Kasa idzie chyba tylko na spiry (z początku, bo puzniej inna amunicja). Jednakoworz skilowanie to udręka!!!
Boze ale noob kto uwierzy ze ze spearmi na guardach expiles?
Ja ci polecam zrobic palka tak jak ja :
1.po zejsciu z roka idz do ab nabij 15 lvl na trolach.Na poczotku bendzie trudno bo malo ktury spear tafi w cel i bendziesz mial problemy z anumicja.
2.Jak masz jakiegos kumpla na pvp:
a)knight naj lepiej lvl podobny do twojego. Ty masz tylko tarcze i kamyki a knight plate seta i dobra tarcze oraz najslabszom bron w jego kategori.Wes tez np. po 2 raty dla ciebie i knighta dla shieldu
b)sorc lub druid 27+lvl tu najlepiej monk i trenujesz res sobie jeszcze np. 2 rat do shieldu.
c)pall lvl taki jak twoj i podobne skille tez 2 raty bierzecie jak tarcze i kamyki a jak benda zbytduze hity mozna zbroje.
3.Na no-pvp som 2 wyjscia.
a)idz na trole i trenuj na nich
b)nie ktos cipostawi monka na dworf geom i tren
4.po nabiciu skilli 70+ zacznij exp do 30 lvl na guardach a potem mozeszna gs na poh czy dragony.
p.s
skille wedlug mnie
15lvl - 55 7mlvl
20lvl - 60 10mlvl
25lvl - 65 12mlvl
30lvl - 70 13mlvl
45lvl - 80 15mlvl(sd)
65lvl - 90 20mlvl
potem jak juz chcesz
eq:
plate set/dark helmet i to w sumie wystarczy.Mozna ewentualnie blue robe i crown helmet dla udzwigu.Ale najwazniejsze dla padalyna sa boh ,jak wiesz pall wali na dystans i musi szybko chodzic by uciec przed potworkami wiec boh to podstawa.
Na konie kusza czy luk.
koszt anumini na jednego hunta podobny jednak z luku mniejsze obrazenia wiec wiecej ciosow i lepiej skille rosna ale jak nabijesz juz super skille to kusza.
Tomcio Pall
25-03-2007, 00:07
4.po nabiciu skilli 70+ zacznij exp do 30 lvl na guardach a potem mozeszna gs na poh czy dragony.
65lvl - 90 20mlvl
To mnie rozbiło. Kto mądry skilluje palekiem do 70 dist? Od 30 na gsy? Hahaha pójdź i nagraj filmik. Założę się że jak będziesz cały czas uciekał to na pierwszym może drugim padasz.
65lvl i 90 dista oraz 20mlvl? Mój kumpel palek na 100lvl ma 20mlvl i 93 dista.
Rozbawiłeś mnie.
Ja mając palka to do 13lvl expiłem na rotach obok venore ze spirami, potem na soldy i exp dobry oraz z lootbagami szło na duży "+"
Trzeba umieć grać palem.
Slimamoneko
25-03-2007, 00:34
@up
Tym textem mnie rozjeb**es:
65lvl - 90 20mlvl
HAHA na 65 lvl palem 20 mlvl praktycznie nie wykonalne? Podaj mi nick i dowód ze jakis pal na 65 lvl ma 20 mlvl a 90 dysta tez zadko...
@topic
Ja gram palem jest to moj 3 pall i nie zamienie go na zadna inna postac z poczatku trudno (szczególnie na facc) ale potem to pall istny "wymiatacz".
Jeżelu na poczatku poswiecisz odpowiednio duzo czasu na trening to potem jush wogole nie musisz trenowacx bo skile wchodza podczas expienia:D Ja bym ci proponowal wbic 8 lvl na trole w ab z 10 lvl wbic i 45 dysta
potem kumepl
najlepiej druid ktory ma duzo czasu bijesz go 15 raz na 3-5 udezen a on na yellow hp exura gran:> Skil leci lepiej niz na monku tak na koledze wbijasz z 65 dysta do 20 lvl i jak masz jush to 65 dysta na tym 20 lvl to praktycznie koniec skilowania (chyba ze chcesz) bo skile same beda ci rasnac:) aha i napewno na 65 lvl nie bedziesz mial 20 mlvl:P
mam 31 lvl palka z 17 mlvl... :] kiedys mialem zaj&@#@&ie duze lagi i jedyne co sie dalo robic to arrowy i bolce... no a souli ani staminy nie bylo, wiec produkcja szla do przodu
Goku_Sayian
25-03-2007, 12:06
ahh, przydaloby sie jednak wyskilic troche, zeby jak najmniejsze waste arrows bylo, bolty za drogie na poczatku. jednak sadze ze 70 to min. na monku, pozniej exp na cycach do 25 i pozniej guardy, a na guardach to kasa jednak jest, dalej z arrowsow, i jak sie ma mane tylko to robic strzaly zeby zniwelowac waste. napewno zarobisz wiecej niz 50GP/h ;)
Jeżeli palek ma blokera jest boski;)
Tibinosss
25-03-2007, 13:26
Czesc, jesli juz o tym gadacie to ja tez mam kilka pytań. Miałem problem z wyborem kim grać, sorkiem albo palkiem, wybralem palka i pytanie zrobilem nim 38 dista (ma 11lvl) i nie wiem czy juz isc expic czy zrobic 40, wkoncu 38 a 40 to niewielka roznica ;] A jesli ty zastanawiasz sie nad wyborem pal czy sork, radze ci pal, początek jest trudny, ale na poczatku większośc czasu to skillowanie dista, zrobisz 13lvl to kup sobie czar na robienie arrowsow i jak masz lagi albo ci sie nie chce expic to zrob sobie 100-200 arrows, od 20lvlu moze byc niezle z kasa bo pojdziesz na deserta a jak go zrobisz to idz na następne, podobno jest bardzo malo paladynkow i za to że pójdziesz z kims na deserta mozesz zarobic 1k-1,5k od kazdego, wychodzi ci 3k-4,5k za jeden quest ;]
Pal Rox !! :evul: :evul: !!
Unnamed Glum
25-03-2007, 14:19
Witam!
Paladyn to naprawde ciekawa profesja jednak niedoceniona i konkretnie udupiona względem pozostałych. To moje zdanie i wiesz mi że gdy wbijesz 70 lvl bedzie miło. Solowanie bk hero bloczenie dli. Palek niestety ma 2 mankamenty. Strasznie marne hity względem sorcow (+ waga bolców) oraz tragiczny trening. To jeśli chodzi o temat. Teraz chciałbym sie poradzić co mam robić. Grałem kiedys na harmonii, wbiłem palkiem 70 lvl (87 dist/60 shield/17 mlvl). Niestety postać została shackowana jakieś 4 miesiące temu. Nie mogłem znaleźć r keya a hacker wyczyścił i zdedował. Zrobiłem sorca na isarze jednak wspomnienia o palku nie dawały mi spokoju. Znalazłem r-key. Mam postać. Tylko czy jest sens nią grać?
Bedzie wymagała jakiegoś miesiąca treningu i do tego każdy wie jak jest na harNOOBi. Jedyną nadzieją jest to, że w update faktycznie coś zmieni sie na lepsze. Osobiście chciałbym powrotu do tibii 7.6 ale to bez znaczenia. Pozdro!
Tibinosss
25-03-2007, 14:22
jeśli to jest sork, tak jak pisze pod twoim nickiem 46lvl, to powiedz jeszcze jaki palek ma aktualnie lvl
michalbiel
25-03-2007, 14:44
narzekaja na tego narzekaja mowia ze sa do bani a dlaczego bo kiedys bylo lepiej bo kiedys sie speary nie lamaly a teraz sie lamia i tez ludzie graja palami przez 3-4 dni pomeczysz sie trole/gobliny zbieranie spear/kamieni ale potem wbijesz ten 35/40 dist i jedziesz roty i po paru wyprawach 50 dist z 17 lvl i wtedy wybierasz (mino archery,rotwormy,soldy,cyklopy,amazon camp) na mino archery polecam brac bolce ale mino arch to raczej zabawa dla wyzszych skili i lvl ale ja sie bawilem z 50 distem i 17 lvl i wyszedlem na nich 600 + bo bylem pod kopalniami tam sa wolfy/mino/mino archy/dwarf soldy/dwarfy no i mi tam kusze lecialy ze hej a bolty tez wiec moglem dlugo siedziec
Tibinosss
25-03-2007, 14:47
nie z tematem ale przyda sie, może jeszcze mi powiedz czy na 38 distance fighting oplaca sie juz isc exp i juz nie skillowac czy do 40 i nie skillowac ?? wiem, jasne ze do 40 ale to mala roznica
narzekaja na tego narzekaja mowia ze sa do bani a dlaczego bo kiedys bylo lepiej bo kiedys sie speary nie lamaly a teraz sie lamia i tez ludzie graja palami przez 3-4 dni pomeczysz sie trole/gobliny zbieranie spear/kamieni ale potem wbijesz ten 35/40 dist i jedziesz roty i po paru wyprawach 50 dist z 17 lvl i wtedy wybierasz (mino archery,rotwormy,soldy,cyklopy,amazon camp) na mino archery polecam brac bolce ale mino arch to raczej zabawa dla wyzszych skili i lvl ale ja sie bawilem z 50 distem i 17 lvl i wyszedlem na nich 600 + bo bylem pod kopalniami tam sa wolfy/mino/mino archy/dwarf soldy/dwarfy no i mi tam kusze lecialy ze hej a bolty tez wiec moglem dlugo siedziec
Panie i panowie, najdluzsze zdanie swiata bez znakow przestankowych !
michalbiel
25-03-2007, 16:19
vil nigdy nie robilem kropek duzych liter itp sorry ale nei bede robil aaa co do Tibinosss to raczej lec z 38 distem expic polecam fibula/kazordoon kopalnie ale tylko rotwormy dwarfy sie nie zwracaja
Nie idzźcie na fibule, bo ja tam expie :P
Co do najdłuższego zdania świata bez snaków przystakowych to jestem zdania, że da się cąłkowicie pobić ten rekord stosując nawet znaki przystankowe, gdyż przecinki pozwolą ci tworzyć zdania o dłuższej i bogatszej budowie dzięki czemu osiągniesz swój cel którym jest rekord, przecież tego chcesz, a to jest proste i jest tylko jedno ale - czy komuś będzie się chciało to czytać, skoro całe te zdanie nie będzie miało żadnego sensu, poniewaz się bawisz w filozofa lejąc wode na temat bez dna, tylko po to aby kogoś pokonać w tej dyscyplinie zwanej "rekord w długości jednego zdania bez znaków przystankowych" albo i z przystankowymi?
Ps. Nie mogłem sie opanować :P
Lord Gumio
27-03-2007, 15:01
Heh przeczytalem te 6 stron postow i chcialbym wam powiedziac jak wygladala moja historia. Obecnie postac ktora gram to paladyn wlasciwie to gralem tylko paladynami ten jest 3 w moim zyciu kazdym z tych paladynow osiagnolem 50lvl+ 80+ dysta i 15mlvl+. 1 paladynem gralem za czasow kiedy speary sie nie lamaly, poniewaz byl to swiat pvp moglem trenowac na kolegach jak i na monku gra ukladala sie niezle wbilem 70 dysta na 20 lvl szybko zaczolem expic i wbilem 60 lvl niestaty uslyszalem slowa "hunted" i przenioslem sie na swiaty non pvp. 2 paladyn to raczej epizod dlatego opowiem o 3 palku zaczolem trenowac na goblinach i trolach amunicji mi niebrakowalo poniewaz caly czas locilem nowa skilowalem tak do 45 dysta (wiem ze to nudne ale chcialem dobrze expic).nastepnie skilowalem na amazonkach do 55 dysta w miedzy czasie wbilem tez 50 shielda wiec valkiria niestanowalia problemu ,zaczolem expic z lukiem (guardy ,minosy ,gl) przydatny byl postman quest ktorego wykonalem na 15 lvlu, Guardy to doskonalem zrodlo pieniedzy za strzalki zwracalo mi sie z samej kasy a loot mialem dla siebie.Na bolty przerzucilem sie na 70 dysta wczesniej tez mozna ale mi akurat zalezalo na malych stratach. Wazne jest aby szybko kupic b robe poniewaz cap u palladyna jest bezcenny (wiecej cap wiecaj strzalek, boltow dluzszy hunt) obecnie skiluje shielding mam zamiar wbic 70 lub wiekszy poniewaz planuje hunty Solo na bk, hero na wyzszym lvlu rowniez behemoty. To tyle statystyki mojej postaci <<<<
Czesc, jesli juz o tym gadacie to ja tez mam kilka pytań. Miałem problem z wyborem kim grać, sorkiem albo palkiem, wybralem palka i pytanie zrobilem nim 38 dista (ma 11lvl) i nie wiem czy juz isc expic czy zrobic 40, wkoncu 38 a 40 to niewielka roznica ;] A jesli ty zastanawiasz sie nad wyborem pal czy sork, radze ci pal, początek jest trudny, ale na poczatku większośc czasu to skillowanie dista, zrobisz 13lvl to kup sobie czar na robienie arrowsow i jak masz lagi albo ci sie nie chce expic to zrob sobie 100-200 arrows, od 20lvlu moze byc niezle z kasa bo pojdziesz na deserta a jak go zrobisz to idz na następne, podobno jest bardzo malo paladynkow i za to że pójdziesz z kims na deserta mozesz zarobic 1k-1,5k od kazdego, wychodzi ci 3k-4,5k za jeden quest ;]
Pal Rox !! :evul: :evul: !!
100-200 arrowsow to starcza 20 minut.A skille miales zalosne.Mam 1 palka na 21 lvl i skille 60/40.
Lord Wardi
28-03-2007, 08:39
A nie lepiej nabić na 8lvlu skille 40/40, potem iść do kazo, nabić mieczem czy tam czymś 13 level i kupić conjure arrow?? Po co marnować kase na strzały? Ja tak zrobiłem i teraz wszystko idzie. Gitara no ;>
@up
fanta zapłaciła ci za reklame? :P
alkoOholik
28-03-2007, 08:53
vil nigdy nie robilem kropek duzych liter itp sorry ale nei bede robil aaa co do Tibinosss to raczej lec z 38 distem expic polecam fibula/kazordoon kopalnie ale tylko rotwormy dwarfy sie nie zwracaja
Rotwormy też nie są opłacalne... jak już to Ghostland... Skelety i Ghoule...
Rotwormy też nie są opłacalne... jak już to Ghostland... Skelety i Ghoule...
Ghostland jest najbardziej oplacalny dla pala od 35 lvl.Wiec radze jakies cyce itp.
@Lord Wardi
Fanta mi nie placi, a szkoda zawsze mialbym na pacc..
alkoOholik
28-03-2007, 19:45
@up... omg mówimy o niskim lvlu a nie o 35... na 35lvlu jest dużo dobrych expowisk
Jedyne co mnie utrzymuje przy Palku to to, że może Cipsoft coś z nim latem zrobi ;] Jeżeli uważasz ze niemasz kasy to albo dobij 25 lvl a jak masz ro Hmm... rob człowieku ludzie masowo je kupuja -.-"
8o
Jeżeli uważasz ze niemasz kasy to albo dobij 25 lvl a jak masz ro Hmm... rob człowieku ludzie masowo je kupuja -.-"
8o
wez idz na dwarfy zlotuj Mushrooma to do mozgu podobne i se wloz do glowy bo chociarz cos podobnego do mozgu ci sie przyda
ehh co niektóre posty sa smieszne. Mam palka 70 lvl i bardzo rzadko mam waste i palem gra mi sie bardzo dobrze wedlóg mnie jest to dobra profesja (lepsza od knighta i druida). Eq palek tez nie potrzebuje dobrago ja do dzis mam na sobie boszki i p set i pewnie jeszcze przez dlugi okres czasu nie bede eq zmieniac :) :) fakt na train troche kaski poszlo ale to jedyny minus pala .
Archerith
08-04-2007, 14:12
Żałuję że zamiast palka nie zrobiłem knighta tylko ze względu na mój net z lagami ... bo poza tym to palek rox !
danielski2
11-04-2007, 11:24
Moim druidem mialem o wiele wieksze wydatki niz pallkiem...to klepanie run na dachac...ehh...druidem na DL huncie mialem 28k waste a moj kolega pall tylko 4k
ale to jedyny minus pala .
ciekawe ile wydałeś ja wydałem około 400 gp na spiry i miałem 80 dyst na 55 lvlu co w zupełności wystarczy.Palem nie opłaca się trenować.
Moim druidem mialem o wiele wieksze wydatki niz pallkiem...to klepanie run na dachac...ehh...druidem na DL huncie mialem 28k waste a moj kolega pall tylko 4k
Przypuszczam, że zrobiłes 2 razy więcej expa od pala.
Zgłupiałeś?Paladyn to najlepsza profesja,jaka mogłaby mi się przytrafić! Nigdy bym go nie zamienił na jakiegoś sorca czy knighta.
Ja nie wiem ludzie,co wy macie do tego treningu pallem?Czy to filozofia iść z jakimś W hammerem,czy innym clubem/axem/swordem na trolle i pozbierać włócznie?Później nazbieraj 20 i idź je wystrzelać i później znowu idź po włócznie i idź strzelać.Ot cała filozofia treningu ;|.
Paladyn jest dla mnie najlepszą profesją,ponieważ jest najlepszy w PvP(moim zdaniem),w PvM także nie odbiega od innych profesji,jest nawet lepsza niż Knight.W PvP roxuje,dlatego że może strzelać na odległość+ ma możliwość używania wszelkich run do ofensywy i defensywy (SD,Magic Wall itp).Ma więcej życia niż sorcerer,lecz mniej niż Knight,co sprawia,że także potrafi wytrzymać nie jedno combo,ma więcej many niż knight,lecz mniej niż sorc/drut,co sprawia,że może dużo razy użyć vit'y/gran'y/hur'a/m.shielda itp.Z potworami radzi sobie dobrze,a pall z dobrym shieldem okaże się lepszym blokerem niż knight,ponieważ on się raczej vitkuje,a nie uha,więc trzeba będzie kupić mu manasy,a nie uhy,co wychodzi,że za 2 bp manasów zapłaci mniej niż 1 bp uhów,a zużyje więcej vitek,niż te 20 uhów w bp.Kolejnym plusem dla palków jest to,że w update ma być wybalansowanie profesji,więc już nie będzie tak ciężko,jak to sobie niektórzy myślą (o ile wogóle jest ciężko).Sam mam palka na dość dużym levelu,na kase nie narzekam i nigdy nie narzekałem,być może w czasach kiedy miałem 30 lev,był mały niedobór pieniędzy,ale to wszystko napewno się ustatkuje i wyjdzie na +.
PogromcaDwarfGuardow
12-04-2007, 21:26
Ja gram i nie żaluje,z kuszy rozwalam dwa belhondery:) ,jedyną wadą jest ciągły brak boltów.
Nie czepiajac sie PvE bo to kwestia w miare subiektywna, palek w PvP ssie.
może strzelać na odległość+ ma możliwość używania wszelkich run do ofensywy i defensywy (SD,Magic Wall itp)
obrazenia z bolcow mozna leczyc exura gran, SD - 1 uhem raz na kilka strzalow przeciwnika.
Ma więcej życia niż sorcerer,lecz mniej niż Knight,co sprawia,że także potrafi wytrzymać nie jedno combo
Combo robi sie tak, zeby przeciwnik nie przezyl. Jesli jest szansa ze przezyje - zalatwia sie wiecej ludzi zamiast strzelac bezmyslnie z sd marnujac kase.
@down:
a co ma knight do tematu ?
Raditz Saiya-jin
12-04-2007, 23:11
Jezeli mowisz ze palek ssie w PVP to co dopiero knight?
Jezeli mowisz ze palek ssie w PVP to co dopiero knight?
daje dupy?
Piotrek Marycha
14-04-2007, 13:35
masz ro Hmm... rob człowieku ludzie masowo je kupuja -.-"
8o
pff kto dzisiaj uzywa hmmow?
Przypuszczam, że zrobiłes 2 razy więcej expa od pala.
A przy tym zmarnowal 6 razy wiecej kasy, przy czym paladyn mogl bic z hmm (jezeli tego nie robil) lub z explo (jezeli bil z hmm) w ten sposob nadal zmarnowalby ~2 mniej kasy a wbil podobny exp.......
palek w PvP ssie.
obrazenia z bolcow mozna leczyc exura gran, SD - 1 uhem raz na kilka strzalow przeciwnika.
Ale ty sie czepaisz, a co, sorc az tak duzo lepszy?
Combo robi sie tak, zeby przeciwnik nie przezyl. Jesli jest szansa ze przezyje - zalatwia sie wiecej ludzi zamiast strzelac bezmyslnie z sd marnujac kase.
Ale pala sie nie zabija na combo 4-5 osob...
karate:]
14-04-2007, 14:45
Nie on sie nie czepia. Po prostu PvP w Tibii nie istnieje.
Jak zabijesz kogos 1vs1 (osobe na porównywalnym lv) to albo ten co padł jest idiotą i nie używa run (bo ich np nie ma..:x) albo dostał kicka badz ma lagi.
No chyba że ofiara ma dużo mniejszy lv, a to zmienia postać rzeczy..
to bierze sie 6-7 albo 8-9.
Mialem juz wszystkie profesje i nie tylko na pvp rowniez na non-pvp ale i tak wrocilem do mojego palka.Moim zdaniem na poczatku jest zle czyli np.10-20lvl w zaleznosci od skili ja mialem 73 skile na 16 lvl to bylo super:D:D . ale dlugo trzeba skilowac wiadomo...Troszke kasy trzeba stracic ale za to pozniej szybko tak do 50 lvl spoko mozna ciąć moim zdaniem paladyn jest dobry gdyby nie te bolty i skile ;/ ;] jestem za PALKIEM
Dla porównania:
- sorc ma breakera i to mocnego (UE), pall nie
- pall ma na tyle mało hp że w praktyce nie trzeba angażować całego teamu żeby go zdjąć, a do tego nie ma gran hura, więc nawet masowe blokowanie staje się zbędne
- pall robi mniej z boltów niż sorc z burstów
Czterech sorców lvl 100 wystarczy do zabicia palka lvl 100, w sprzyjających okolicznościach nawet 20 lvli więcej palla go nie uratuje. :)
danielski2
14-04-2007, 16:30
To mnie rozbiło. Kto mądry skilluje palekiem do 70 dist? Od 30 na gsy? Hahaha pójdź i nagraj filmik. Założę się że jak będziesz cały czas uciekał to na pierwszym może drugim padasz.
65lvl i 90 dista oraz 20mlvl? Mój kumpel palek na 100lvl ma 20mlvl i 93 dista.
Rozbawiłeś mnie.
A ty rozbawiles mnie nopku 8o Moj najlepszy kolega zaczal expic na GSach na pohu na 33 lvlu.Bohy + time ring i jedziesz...niestaty z time ringiem najczesciej masz waste dopoki nie poleci cos lepszego.Na tych gsach osobiscie mu pomagalem druidem z burst arrowow.
W przerwach na czekanie na resp idziesz na poludnie zabic vampira...
Wiesz Zależy Jak Grasz Ja od Niedawan Gram Palem i Mam Ponad 5 k Z 11 lvl !
Dla porównania:
- sorc ma breakera i to mocnego (UE), pall nie
sorc nie uzywa tak czesto ue. powod jest prozaiczny -> mana. sorc nie ma jej w nieograniczonej ilosci
- pall ma na tyle mało hp że w praktyce nie trzeba angażować całego teamu żeby go zdjąć, a do tego nie ma gran hura, więc nawet masowe blokowanie staje się zbędne
szczegolnie jesli wezmiemy pod uwage ten drobny fakt, ze ten palek bedzie ruchomym celem.
za to 10 razy taniej. nie sadze, zeby sorc walil 10 razy mocniej z bursta
Czterech sorców lvl 100 wystarczy do zabicia palka lvl 100, w sprzyjających okolicznościach nawet 20 lvli więcej palla go nie uratuje. :)
4 knightow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl sorca. 4 palkow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl knighta, 4 druidow na 100 lvl wystarczy zeby ubic 100 lvl palka, sorca i knighta. pod warunkiem ze sie wali pojedynczo
edit: i wojownik dupa, kiedy wrogow kupa. dzisiaj ty pojedziesz kogos kto ma 100 lvl z kumplami, jutro on z kolegami pojedzie ciebie.
Sozemego
15-04-2007, 02:37
4 knightow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl sorca. 4 palkow na 100 lvl wystarczy, zeby ubic 100 lvl knighta, 4 druidow na 100 lvl wystarczy zeby ubic 100 lvl palka, sorca i knighta. pod warunkiem ze sie wali pojedynczo
odpowiednio, nie wystarczy, nie wystarczy, wystarczy na palka i sorca(o ile ten bedzie bez ms i ssa). Mowa oczywiscie o ruchomych celach, bez trapa. Z odpowiednim trapem to prawie kazdy prawie kazdego zabije.
A wiesz, ze paru 180+ RP wali z burstow? One nie sa tylko dla sorca/druta, naprawde!
odpowiednio, nie wystarczy, nie wystarczy, wystarczy na palka i sorca(o ile ten bedzie bez ms i ssa). Mowa oczywiscie o ruchomych celach, bez trapa. Z odpowiednim trapem to prawie kazdy prawie kazdego zabije.
sorc nie ma zbyt duzo hp. mana sie skonczy szybko. sorcem/druidem masz do wyboru - albo walisz runami, albo sie manasujesz, albo sie leczysz. knightem taktyka jest prosta jak cios miecza. 4 knightow bedzie mialo duzo prosciej z zablokowaniem sorca/druida/palka/knighta niz ci sie wydaje, a wtedy to juz nic nie pomoze ( no chyba ze odsiecz )
sorc nie uzywa tak czesto ue. powod jest prozaiczny -> mana. sorc nie ma jej w nieograniczonej ilosci
Breaker z założenia nie jest do używania tylko do dobijania.
szczegolnie jesli wezmiemy pod uwage ten drobny fakt, ze ten palek bedzie ruchomym celem.
Ruchomym ale powolnym, 3 m walle przed twarz i kolegę palka cały team ma w zasięgu combosa.
za to 10 razy taniej. nie sadze, zeby sorc walil 10 razy mocniej z bursta
W takim razie knight jest najlepszy bo wali za darmo :)
... not.
A wiesz, ze paru 180+ RP wali z burstow? One nie sa tylko dla sorca/druta, naprawde!
No ok, pall z burstów robi mniej niż sorc. Pasuje? :(
4 knightow bedzie mialo duzo prosciej z zablokowaniem sorca/druida/palka/knighta niz ci sie wydaje
To już zależy od graczy, ale w przypadku sorca/druida szanse są sporo mniejsze.
LuiSeK125
15-04-2007, 23:02
Mi się gra palladynem dosyć fajnie.Od 30 lvl'u można sobie spokojnie expić na guardach , jeżeli masz dużo kasy to można wziąść bp uhów albo GFB . Jak masz lagi to nie graj tą profesją gdy jestes bez tarczy i łatwo potwór może cię zabić , skillować możesz na minotaurach kamykami
[QUOTE=Cadonis;1371640]
No ok, pall z burstów robi mniej niż sorc. Pasuje? :(
/QUOTE]
Wysokolevelowy pall robi mniej z burstow niz sorc, ale wiecej niz on sam z boltow.
Wysokolevelowy pall robi mniej z burstow niz sorc, ale wiecej niz on sam z boltow.
patrzac na koszty i tak nie wychodzi kolorowo ..
Gdy czlowiek nagle znajdzie sie w trapie albo przeciwnicy zlapia go wracajacego z expowiska, trudno sobie nagle z plecaka wyciagnac sojusznikow. Nie zawsze przeciez jest sie w stanie wojny zeby spodziewac sie ataku.
Duch Niespokojny
18-04-2007, 12:41
Tak mnie zastanawia, czy zdajecie sobie sprawe ze bedac ~90 lvl druidem bylem na GSach z kolega paladynem na ~90 lvl i troche ponad 90 distance... kolega dostawal srednio wiecej exp za GSa expa niz ja (bylo to przed update z mana wiec ja bilem z HMM), od tego czasu HMM bija tak samo, a bolty zostaly juz raz poprawione (2 update temu).
Tyle, że teraz biłbyś z energy strike, a nie z HMMów.
Tyle, że teraz biłbyś z energy strike, a nie z HMMów.
powodzenia w biciu ze strikow biegajacego gsa.
Niewiemjak
18-04-2007, 13:05
Ja osobiscie palkiem na 75 lvl mialme okolo 250+ k wiec kasy nie brakuje ( idz na dragi i kasy bedzie tyle ze hoho ) ;)
Duch Niespokojny
18-04-2007, 13:11
Ja osobiscie palkiem na 75 lvl mialme okolo 250+ k wiec kasy nie brakuje ( idz na dragi i kasy bedzie tyle ze hoho ) ;)
Znajdź najpierw dragi, które nie są okupowane 24 godziny na dobę...
jak bedzesz miał cierpliwość robienia 50 distanse(od tego bedze warto ubijac cyce) to opyla sie
jak będziesz miał cierpliwość robienia 50 distanse(od tego będzie warto ubijać cyce) to opyla sie
doskilowanie do 50 to kwestia 2-3 dni skilowania, a to nie jest aż takie straszne ;)
wszystkim tym co napisali ze pall to biedna profesja chciał bym pogratulować doświadczenia. Palladynem gra się bardzo przyjemnie, bijesz sobie guardy,gsy, dragi,belole,rożne martwe syfy itd...na luzie idźe wszystko,o hunty grupowe jeśli chodzi to bardzo ciekawie się expi: knight biega z potworkiem np bk,hero czy coś innego a ty bijesz , lub na odwrót :).Jeszcze 1 jeśli chodzi o kasę, ja robie jako bankier dla znajomych, bo mam najwięcej kasy, zawsze blessy mam etc...po prostu zawsze się zwraca, raz 5k raz 50k ale zawsze jest :)
Sozemego
19-04-2007, 00:36
4 rycerzy vs sorc - wszystko zalezy od reakcji sorca, jesli podejdzie w miescie 4 rycerzy i naraz zaatakuja to zabija sorca w mniej jak 2 tury (caly problem wlasnie z tym podejsciem 4 naraz).
tak, i bardzo rzadko sie to zdarza. Jak sorc ma chociaz troszke oleju w glowie to nie ma szans dac sie zabic, jednak trap = pewna smierc.
4 palow vs rycerz - bym powiedzial tak pol na pol nawet w trapie (nie wiem czy to ogolna regola, ale czesto sie spotykam ze paladyni sa dosyc oszczedni na SDkach przy pvp).
i tutaj problem, paladyni nie maja sily by zabic najtow i na odwrot. Ewentualna walka do konca rozwiazuje sie w momencie skonczenia sie run.
4 druidow vs reszta - sorc na cambo (w sumie tak z 1.5 razy tyle maja sily SD co potrzeba na sorca), paladyn na cambo i troche, rycerz systematycznie w dol obijajac mu wiecej niz sie moze uleczyc co ture.
4 druidow vs najt - nie ma szans z samych sd, uhac i tak bedzie sie szybciej. I w tym momencie wchodzi runka "paralize", ktora przechyla szale zwyciestwa na korzysc druidow.
4 druidow vs pal - j/w
4 druid vs sorc - sorc ma takie same na ucieczke jak na smierc. Kwestia tego jak szybko bedzie zmienial ssa.
@Bursty vs bolty
Tak mnie zastanawia, czy zdajecie sobie sprawe ze bedac ~90 lvl druidem bylem na GSach z kolega paladynem na ~90 lvl i troche ponad 90 distance... kolega dostawal srednio wiecej exp za GSa expa niz ja (bylo to przed update z mana wiec ja bilem z HMM), od tego czasu HMM bija tak samo, a bolty zostaly juz raz poprawione (2 update temu).
hmmy na expie to cien przeszlosci, nie ma co tego porownywac do dzisiejszych realiow.
pyrkosz19
19-04-2007, 08:26
Uważam że możesz zrobić i że Ci sie to opłaci. Jak wbijesz skille będziesz miał z górki. Możesz wtedy expić i expić. Na początku może Ci sie nie zwracać za szczałki ale jak pójdziesz na guardy to będzie jeszcze zysk. Wyższym palladynem niezły exp i zarobek na dragach. Pall to ogólnie profesja dobrze rozwinięta. Bije z daleka, używa sd (15 m lvl), ma sporo HP i many.
LookamZzaRogu
19-04-2007, 15:38
Ja obecnie gram paladynem i muszę powiedzieć, żę na początku kasy rzeczywiście jest mało (radzę skillować do 60, inaczej się nie opłaca expić;)), ponieważ schodzi na arrowsy/bolty i IHy/UHy. Potem gdy już nabijesz wyższy skill (70+) i lvl (25+) to paladyn naprawdę zbiera niezłe żniwo.
Nie wiem jak wy, ale ja sadze ze jesli chce nas zabic 8-9 osob wiecej niz wynosi ilosc naszych sojusznikow to:
- narobiliscie sobie duzo problemow.
- zle dobieracie kolegow.
- skoro juz przegraliscie to wojne to pora albo zaplacic albo sie przeniesc na nowy server.
ech jak ja sie ciesze, ze gram na swiecie non-pvp... chociaz i tak na azurze nigdy nie mialem hunta. tzn mialem kilka razy przez noobkow na 10-15 lvl ( ju ar haunted!!!111 )
Ja nie sadze zeby wogole jakos znacznie lepiej bil sorc z bursta... tzn jesli mowimy o ludziach na lvl ~100, roznica (znaczaca) zacznie sie pojawiac na 150+
powiedzial bym ze odwrotnie. do tego 70-90 lvla sorc/druid odstawia daleko z tylu hity palka czy knighta z burstow. w koncu te 60-70 mlvli swoje robi. potem to juz mlvl "praktycznie" stoi w miejscu.
4 rycerzy vs sorc - wszystko zalezy od reakcji sorca, jesli podejdzie w miescie 4 rycerzy i naraz zaatakuja to zabija sorca w mniej jak 2 tury (caly problem wlasnie z tym podejsciem 4 naraz).
4 palow vs rycerz - bym powiedzial tak pol na pol nawet w trapie (nie wiem czy to ogolna regola, ale czesto sie spotykam ze paladyni sa dosyc oszczedni na SDkach przy pvp).
4 druidow vs reszta - sorc na cambo (w sumie tak z 1.5 razy tyle maja sily SD co potrzeba na sorca), paladyn na cambo i troche, rycerz systematycznie w dol obijajac mu wiecej niz sie moze uleczyc co ture.
no i jak zwykle trzeba przytoczyc stare indianskie przyslowie: " i wojownik dupa, kiedy wrogow kupa "
@Bursty vs bolty
prawda jest taka, ze hmmy wcale tak mocno nie wala ( chodzi mi o porownanie z visem )
Ps. Dobry weekend expienia palkiem to 5-10 BP boltow... ciekawe kto jest w stanie kupic sobie burstow w takim tempie :)
2 miechy zbierania, 40 godzin expienia a na koniec waste jak ja pierdziu ;)
Sozemego
20-04-2007, 09:05
Na 90 lvl mial bym pewne watpliwosci co do blokowania GSow na klate sorcem i biciem ich z vis, znowu jak bym bil z vis to bym nie szedl tam z paladynem.
Nie problem :p
Duzo sie rozchodzi o sprzet paladyna, jesli jest w pelni opancerzony, tarcza w zanadrzu to nie jest zle, jesli biega w blue robe i bez tarczy to sie moze okazac ze juz 3 rycerzy bije go mocniej niz moze sie leczyc.
naaah
Sila mojego SD w pvp to 300-400 razy 4 to wychodzi 1200... rycerz na moim lvl tyle z UH sie nie leczy.
ale 2 razy czesciej. Duszenie hotkeya duzo pomaga. Mialem taka sytuacje, jakies 5 miesiecy temu. 170,150,100,101 ms vs 120 najt. Sila sd to okolo 1100-1200, a dupek nie chcial pasc.
Niespecjalnie wierze ze gracz na 100+ bedzie zaatakowany przez duza zorganizowana grupe innych graczy na 100+ bez zadnego powodu.
'Pay armor/ uhs'.
'levelujesz zeby dolaczyc do wojny po stronie X'.
.. i pare innych.
Mialem taka sytuacje, jakies 5 miesiecy temu. 170,150,100,101 ms vs 120 najt. Sila sd to okolo 1100-1200, a dupek nie chcial pasc.
a probowali chociaz synchronizowac te sdki czy bili na pale ?
Sozemego
20-04-2007, 15:11
a probowali chociaz synchronizowac te sdki czy bili na pale ?
Probowalismy. Potem dostal quadruple UE (czyli 4 UE na raz). Jednak i tutaj wystarczylo naciskac hotkey, jedno ue bylo puszczone chwilke za wczesnie i "wstrzelil" sie uhem miedzy 1 a 3 ue. Ale co sie uhow na marnowal to jego :p
[pare miesiecy pozniej padl i dropnal demon helmet itp]
Namarnował, ale przeżył. stracony exp, skille i może coś z equipu jest więcej warte niż XX bp UHów.
A do walnięcia 4x UE trzeba mieć trochę wprawy ;/
Michnik of Celesta
20-04-2007, 21:50
Witam.Mam mianowicie pytanie do wszystkich tych którzy grają paladynami.Chciałbym wiedziec czy żałujecie że gracie paladynami?
Miałem 22 knighta (non pvp)27 sorka (non pvp) tera gram 19 druidem (pvp :D )
i chciałbym spróbowac pograc paladynem ale boje się wydać calej kasy na skillowanie bo jakby mi sie nie spodobało to troszke zal X( kasy.
Z góry dzięki.
NIe , nie żałuję i jakbym miał grać od początku , wybrałbym ponownie pala. A z kasą u paladyna nie ma problemu , jak się potrafi grać :)
Jeżeli to świat pvp to weź palka, jest bardzo uniwersalny, dość szybko może expić na lepszych potworkach. Tak od 40-45 lvla możesz spokojnie latać z manasami na dragi i z exura vita (nie zapominajac o uhah). Później od 60+ lvla spokojnie mozesz sobie na pohu tluc Gsy.
Z początku gra palkiem jest bardzo trudna ale jak już ma tak koło skilla 75 to gra się naprawde przyjemnie.
Jeżeli to non-pvp to już trudniej, ale na to są również sposoby. Jak masz kolege który może stawiać monka to idz na Geo wbij tam kolo 60-65 skilla i Ci starczy na jakiś czas. Kumpel mi mówił, że jak się ma tak z 50-60 shielda i w miare eq to można iść skillować na monku tylko czasem monk potrafi mocny hit walnąć (nie próbowałem) zawsze można potrenować później na slimach albo cyclopach.
Ja na 30 lvlu skille 75/60 chodziłem sobie dla sportu na draga tracilem od 0-2 manasów, a moj kumpel który chodzi ciągle na zamek druidem traci dużo więcej manasów.
Oczywiście musisz sobie zadać pytanie czy Twój dostawca internetowy "pozwoli" Ci grać palkiem. Jeśli masz częste lagi, kicki to odradzam grę tą profesją.
Plusem Paladyna/Knighta jest to że da się nim dość dobrze expic bez PACC. Sorkiem/Druidem zawsze brakuje exori vis/mort które dostępne są tylko dla użytkowników z płatnym kontem.
Jak masz kolege który może stawiać monka to idz na Geo wbij tam kolo 60-65 skilla i Ci starczy na jakiś czas.
Pft, skilowales tak kiedys? Na skilu 50 na full att mialem problem z wbiciem sie w geo. IMO oplaca sie tak skilowac od 70+, nie wczesniej.
Pft, skilowales tak kiedys? Na skilu 50 na full att mialem problem z wbiciem sie w geo. IMO oplaca sie tak skilowac od 70+, nie wczesniej.
Dziwne bo ja tak skillowałem od 30 do 60 bez problemowo z spearów na full atacku ...
Moja opinia na ten temat jest taka : mianowicie jak dla mnie palladyn jest najlepsza profesja na facc....oczywiscie trzeba jeszcze wlozyc troche pracy aby go wyskilowac ale za to potem bedzie mozna bardzo przyjemnie a zarazem bardzo szybko nabijac lv...Ja gram Palem i nie zaluje ze go zrobilem bo on jest rox xD
sath_okh
01-05-2007, 14:26
Ja gram teraz palladynem i nie narzekam. Bardzo fajnie się expi, mogą polować na wiele różnych rodzajów potworków, więc expienie mi się nie nudzi. Jedyny problem że raczej nie czesto zabierają palladynów na hunty(na hydry ed/ms zawsze idą i podobnie na inne hunty), nie dasz rady także czyścić trudniejszych questów za kasę.
:) Jak dla mnie palek jest OK ...wlasnie to o czym wspomniales najczesciej bieze sie na hunty ms i ed , palkow teraz bardzo zadko to jest jedyny problem...;(
Ja kocham grac palkiem :)) przy umiejetnej grze ta profesja nie wastuje sie nic oprocz boltow...:D i mozna na malym lv huncic dobre potworki : Dragi,Gs..itd :P
Palek posiada wiele atutow :
walka na dystans
Exura vita :D
najszybciej sie expi na facc
nie wymaga dobrego uzbrojenia
TO JEST MOJA OPINIA NA TEN TEMAT !
nie dasz rady także czyścić trudniejszych questów za kasę.
IMO DHQ najlepiej wychodzi wlasnie palkowi.
sath_okh
01-05-2007, 23:42
IMO DHQ najlepiej wychodzi wlasnie palkowi.
Racja, o tym quescie akurat zapomnialem. Mialem raczej na mysli rzeczy w stylu djinn quest, of, behemot(chyba, tu tez jeszcze nie bylem ).
Kavi_Dratrumil
02-05-2007, 12:36
Palladyn praktycznie nie ma waste, przyjemnie się nim expi, może chodzić na dosyć dobre potwory (gsy, dragi) i zarabiać na tym dobrze.
Ma jednak jedną wadę, a mianowicie nie chcą brać palladynów na hunty.
Każda profesja jest równa tylko trzeba umieć nią grać. Paladyn to profesja raczej dla doświadczonych graczy, miło się nią gra i jesteśmy ciągle w ruchu. Jak gra się z dobrymi skilami to jest już ok i na otwartej powierzchni jesteśmy w stanie zabić praktycznie każdego potwora. Paladyn na niskim poziomie to łatwa zdobycz dla pk, ale na późniejszych levelach, kiedy posiada mfy, uhy jest bardzo trudny do zabicia...
Jak ktoś chce poświęcić trochę czasu i pieniędzy na skilowanie to polecam mu paladyna, bo na efekty skilowania nie trzeba czekać tak długo jak u knighta :]
Calkowicie sie z tym zgadzam, ale na malym lvl'u palladynem mozna latwo ubic np sroka czy druta o wiekszym lvl'u......np ja 14 palem zabijalem 20 sorkow z takiej racji ze ich wand ma maly zasieg a kusza ma dosyc wystarczajaco duzy...wiec to wszystko wyjasnia :D
Arcillon
03-05-2007, 00:53
z tego co tutaj czytam ze palladyn jest słaby, az sie smiac chce...
Moj kolega zrobił paladyna, w kilka dni dosc wysoki lvl a expi na guardach lootbagi etc. Paladyn to potęga...od 40 + bohy ;] mozna isc na POH i uciekac przed gsami, itp i ubijac..
z tego co tutaj czytam ze palladyn jest słaby, az sie smiac chce...
Moj kolega zrobił paladyna, w kilka dni dosc wysoki lvl a expi na guardach lootbagi etc. Paladyn to potęga...od 40 + bohy ;] mozna isc na POH i uciekac przed gsami, itp i ubijac..
Calkowicie sie z tym zgadzam :D, bo sam ubijalem Gs na tym lvl'u i to bylo nic trudnego
PAll ROX ! :))
Sir_aloh_knight
03-05-2007, 12:43
Sam gram Pallem i dobrze mi idze ni ewydaje duzo kasy z szczaly se robie expi sie fajnie i szysko jest good POlecam pallka dla tych którzy umiom grac
Nie radze ci zaczynac grac pallem lepiej grac knightem sorcem albo druidem
Skowerowypallek
03-05-2007, 13:52
Pallek do ok 20lv to strata kasy ale potem wpadasz na dragi i niema waste jak uimiesz dobrze manewrowac to drag ci nawet 1 hita niezada.Knight traci duzo uh przy expiniu, sorc ma waste mf jak niewiem poruwnujac to do cen boltów to pallkiem mozna niezle zarbiac na facc np guardy na pacc piraty, tomby itp ;D
Pallek do ok 20lv to strata kasy ale potem wpadasz na dragi i niema waste jak uimiesz dobrze manewrowac to drag ci nawet 1 hita niezada.Knight traci duzo uh przy expiniu, sorc ma waste mf jak niewiem poruwnujac to do cen boltów to pallkiem mozna niezle zarbiac na facc np guardy na pacc piraty, tomby itp ;D
oj tak zgadza sie. na 20 levie palkiem super sie zwraca exp na dragach. teresa orlovsky gepruft -.-
sratatata .... nic zwraca sie na 20lvlu -.- i nie pieprzcie głupot!!
Skowerowypallek
03-05-2007, 15:34
Naucz sie czytac ze zrozumieniem czy ja napisalem ze na 20lv na dragi?
a najlepiej zrob pallka pograj droche to pogadamy
wkacper14
03-05-2007, 21:50
Pallek Jest powiem wam do expienia najlepsza postacia wedlug mnie dopiero potem sorcek kazda profesja jest dobra na h lv na niskim nejlepszy sorcek + pallek
robisz szybko 70 dyst na pvp rzaden wydadek na non pvp troche gorzej ale
skilujesz napoczatku na goblinach do 30 dysta zbierasz stonsy potem idziesz na roty do 40 potem dwarfy do 45 shield tez skiluj jak cie zamocna bija soldy idz na gobliny poexpic """""" bardziej skilowanie :D zbierasz SZMALL SZONSY :)
potem na valkirie :) potem cyce do 65 dysta z spearmi od 65 mozesz leciec z small stonsami wtedy juz nazbierales wczesniej :D bierzesz najlepiej miec juz kase na dragonke b robe :) i miec z pare uhow i duzo fooda :)
a potem sie expi miodzio !!!!!! DRAGI GS najlepsza profesja do expienia na dragach :) i gs DL od 50 lv lajcik
wedlug mnie paladyn jest naprawde dobra profesja :) tylko trzeba chciec i dobre lacze :D
Skowerowypallek
03-05-2007, 22:10
Zgadzam sie w 1000000% :)
to ty sie naucz zcytac ze zrozumieniem napisałeś że palek do 20lvla to strata kasy a od 20 wpada na dragi i ma 0 waste a nawet jak idzie zabić dla sportu draga na tym lvlu to prawie zawsze ma waste!! bo żadko z draga sie zwraca... :D
Skowerowypallek
04-05-2007, 08:55
Tam jest takie slowo jak "Potem" jak by kolega niewidzal:D
Duch Niespokojny
04-05-2007, 12:26
jak uimiesz dobrze manewrowac to drag ci nawet 1 hita niezada
Nom, a jak walnie z gfb, to wystarczy odskoczyć (ale nie każdy wie którym się skacze).
Tam jest takie slowo jak "Potem" jak by kolega niewidzal:D
"Potem" czyli po 20 levelu - tak wynika z tego, co napisałeś.
ale zeby skakac to musisz miec pacca i promo bo tak to nie da rady xD
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Palladyn to najlepsza profesja ale najlepiej mieć 2 chara z kasą ale potem można bardzo dobrze zarabiać na arrowsach i nie kupywać arrowsów najlepiej wyskilować sie do 60 to spokojnie z kuszy walić a potwory padają jak muchy w tedy. :Ork: :lucznik:
Morqadir
05-05-2007, 15:36
Paladyn jest całkiem spoko tylko trzeba mieć doświadczenie w grze i nie mieć lagów :P
Na początku jest nuuudno i źle się gra ale później jest jazzzda ;)
palek wcale nie jest taki zly tylko trzeba nim umiec grac i kasy miec sporo
Cenarius
06-05-2007, 11:33
palek wcale nie jest taki zly tylko trzeba nim umiec grac i kasy miec sporo
W sumie to dużo kasy nie jest aż tak potrzebne bo i tak palek najmniej wastuje uh mało bo ucieka manasy tylko czasami a wypas eq nie potrzebuje
Jak czytam wasze wypowiedzi to pozal sie boze...
Palladynem waste? jest czesto... gralem swego czasu 120+ RP (jak przyjechalem do kumpla na 2 tyg.)
I liczac srednio jego wydatki na dzienny exp wyszlo mi okolo 20k~ dziennie...
ok. 1.5 bp bolt , 3-5 bp hmm + 10 bp mf...
I nie zawsze sie mu zwracalo pod koniec dnia... owszem jak sie robi PG na dragach od 8 do 18 to mozna i loota na 100k wyciagnac... ale mozna i wyciagnac loota na 30k a na 10h huntu wydales np. 50k~ no to troche nie oplacalne... zresztą zaczynając teraz gre pallem to trzeba skillowac... a gdy speary sie lamią inne bronie dystansowe znikaja to ciezko jest wyskillowac do 70-80 dist... ( juz lepiej doskillowac 50 na 18 lvlu i expic, dist sam wejdzie...)
Ale nie mowie wcale ze pallem sie trudno expi... wrecz przeciwnie pallem spokojnie sie fajnie expi... juz od ok. 65-70 lvl'a moze na pohu na gs'ach zasuwac... dragi to tez drobnosta... tylko ze na nizszym lvlu to duzo mf schodzi...
Aczykolwiek po 2 tyg. gry stwierdzam ze pall jako postac na poczatek jest trudna postacia ale jak juz sie wbije 50+ - 60+ to jest lajtowo...
Aczykolwiek po 2 tyg. gry stwierdzam ze pall jako postac na poczatek jest trudna postacia ale jak juz sie wbije 50+ - 60+ to jest lajtowo...
Popieram, a co do kasy to ostatnio (wczoraj :p ) kolega wciągnął mnie na Calmerę(zresztą od dawna chciałem pograć na serwerze non-pvp)
, stwierdziłem że będę grał palladynem, i kolega obiecał że da mi 10-20k, więc nie będę miał z kasą problemu ;)
Piotrek Marycha
06-05-2007, 16:51
typowy stereotyp - że w pala trzeba włożyć od cholery kasy, nic bardziej mylnego, ja jak zaczynałem grać na Xerenie byłem kompletnie sam bez znajomych, a mimo to nie mialem zadnych problemów z kasą, nie wspominając ze tym charem z profilu nie wylootowalem przez rok gry ANI JEDNEGO speara z trolla ani walkirii - po prostu trzeba umiec radzic sobie, jak ktos nie umie to i drutem i sorcem bedzie mial malo kasy...
Sozemego
08-05-2007, 03:36
Jak czytam wasze wypowiedzi to pozal sie boze...
Palladynem waste? jest czesto... gralem swego czasu 120+ RP (jak przyjechalem do kumpla na 2 tyg.)
I liczac srednio jego wydatki na dzienny exp wyszlo mi okolo 20k~ dziennie...
ok. 1.5 bp bolt , 3-5 bp hmm + 10 bp mf...
I nie zawsze sie mu zwracalo pod koniec dnia... owszem jak sie robi PG na dragach od 8 do 18 to mozna i loota na 100k wyciagnac... ale mozna i wyciagnac loota na 30k a na 10h huntu wydales np. 50k~ no to troche nie oplacalne... zresztą zaczynając teraz gre pallem to trzeba skillowac... a gdy speary sie lamią inne bronie dystansowe znikaja to ciezko jest wyskillowac do 70-80 dist... ( juz lepiej doskillowac 50 na 18 lvlu i expic, dist sam wejdzie...)
Ale nie mowie wcale ze pallem sie trudno expi... wrecz przeciwnie pallem spokojnie sie fajnie expi... juz od ok. 65-70 lvl'a moze na pohu na gs'ach zasuwac... dragi to tez drobnosta... tylko ze na nizszym lvlu to duzo mf schodzi...
bzdury takie, ze nie oddycham. ale niestety gremlin mnie juz wyreczyl ;p
alkoOholik
08-05-2007, 17:44
Gremlin mądra wypowiedź... Bo palkiem trudno nie jest tylko wystarczy chcieć... a Ci na forum co tu piszą że palek zły i w ogóle blee pewno zrobili jakies 10lvle max i nie mieli kasy na exp bo nie robili ani lootbagów ani nic i narzekają...
..::Keliros::..
08-05-2007, 22:10
palladyn sux
Widzicie, debile? Durnie! I po co dziesiątki, setki postów, debaty, rozmowy, skoro przyjdzie jeden geniusz i dwoma słowami "palladyn sux" (z czego jedno z błędem) podsumuje nas wszystkich. Szacuneczek wodzu!
po 2 Paladyn Rox ! tylko trzeba nim umiec grac ~~
~Loyal to The End !
a Ci na forum co tu piszą że palek zły i w ogóle blee pewno zrobili jakies 10lvle max i nie mieli kasy na exp bo nie robili ani lootbagów ani nic i narzekają...
Ja swoim palkiem w ogole lootbagów nie robie a na brak kasy nie narzekam -.-
Probujesz wmowic ludziom zeby robili lootbagi a malo kto lubi je robic wiec w ten sposob sie ludzie zrazaja do palka...
Lootbagi to bezsens
Podpisuje się pod tym.
Moim zdaniem lootbagi są dla tych ktorzy nie umieja zarabiac normalnie na expie.
alkoOholik
09-05-2007, 00:19
Omg... dla mnie robienie lootbagu to przyjemność... lubie sobie posiedzieć na mintwallin i pod koniec expa zebrać loocik warty ileśtam kasy... Nie trzeba robić lootbagów oczywiście jak kto woli... mówie tylko jeden sposób żeby mieć coś kasy przy sobie
Skowerowypallek
09-05-2007, 19:33
Co jest złego w robieniu lotbagów? A wogule jak ktos nieumie grać pallkiem to odrazu stwierdza ze palek sux.Każda profesja ma wady i zalety a porównujac ceny boltów do mf to jest roznica np ; jak sorec expi na guardach ile mf idze a ile boltow pallkowi.:D Każda profesja ma wady i zalety!
Marciniek
09-05-2007, 21:30
Podpisuje się pod tym.
Moim zdaniem lootbagi są dla tych ktorzy nie umieja zarabiac normalnie na expie.
Prowadząc średniej wielkości firmę budowlaną (z nadziejami na rozwój) będziesz się pchać na przetargi budowy wielkich osiedli mieszkalnych ignorując kolejki prywatnych klientów, którzy chcą stawiać własne domy? :baby:
Cenarius
09-05-2007, 22:04
Buhahah chyba żartujesz większość graczy może spokojnie wyjść na + albo na 0 bez loota a mimo to robi go dlaczego? bo po co zarobić 10k jak można 100k? :p
Lootbagi to bezsens
n/c
alkoOholik
10-05-2007, 00:20
Panowie up... nie kłócić się z nim... on wie lepiej... lootbagi sux tak to jest gdy newbie(nooby) wypowiadają się na tak trudne dla nich tematy ;x
Skoro oni mówią, że lootbagi są bezsensu to nie wmawiajcie im, że tak nie jest. Mają swoją rację i dzięki takim osobom my możemy robić lootbagi m.in. z przez nich zabitych potworków :)
Jak dla mnie paladyn nie jest postacią dla noobów i to oni piszą posty, że paladyn to najgorsza profesja.
Poczekajmy na letni update może Cipsoft coś doda paladynowi. Wkońcu ma zbalansowac postacie.
Pokemon123
10-05-2007, 23:43
To prawda :D . Ale ja kocham lootbagi . Oh ile ja na nich kasy zarobilem to nie licze B)
Skoro oni mówią, że lootbagi są bezsensu to nie wmawiajcie im, że tak nie jest.
wez pod uwage ze czesc kont na forum istnieje tylko po to, zeby robic szum i prowokowac uzytkownikow do kretyskiej dyskusji na glupie tematy.
Kup.Se.Musk
17-05-2007, 22:35
Witam.
Piszę w tym temacie ,bo po co tworzyć nowy?:) Dobiłem 40 dista swoim paladynem i tu kłania się pytanie.Czy dalej skillować?Czy lepiej iść już expić?Przypomnę ,że gram na serwerze non-pvp gdzie o wiele trudniej się skilluje.Po pierwsze z kumplem ,ani na monku nie poćwiczę.Po drugie mogę trenować tylko na stworach.W dodatku przychodzi jakiś noob mówisz "no kill" ,a koleś z premedytacją zabija ci mooby.Mam 35k...więc proszę o szybką i konstruktywną odpowiedź.
Aby nie robić offtopa:
Gram ,ponieważ bardzo lubię tą profesję.Wolę zagrać postacią rzadszą ,a nie sorciem czy drutem gdzie 80% serwera to właśnie postacie magiczne.W dodatku lubie kusze łuki.Pozdrawiam
Witam.
Piszę w tym temacie ,bo po co tworzyć nowy?:) Dobiłem 40 dista swoim paladynem i tu kłania się pytanie.Czy dalej skillować?Czy lepiej iść już expić?Przypomnę ,że gram na serwerze non-pvp gdzie o wiele trudniej się skilluje.Po pierwsze z kumplem ,ani na monku nie poćwiczę.Po drugie mogę trenować tylko na stworach.W dodatku przychodzi jakiś noob mówisz "no kill" ,a koleś z premedytacją zabija ci mooby.Mam 35k...więc proszę o szybką i konstruktywną odpowiedź.
Dużo lepiej expić.
Idź expić, albo jak ja - do szkoły ;)
Kup.Se.Musk
18-05-2007, 16:39
No to jeszcze jedno pytanie.Jakie kupić wyposażenie Palkowi do 35k?Pozdrawiam
Ghard Lage
18-05-2007, 17:08
No to jeszcze jedno pytanie.Jakie kupić wyposażenie Palkowi do 35k?Pozdrawiam
Narazie do 20lvl starczy ci p-set/łuk/steel helmet/buty/speary/tarcza tak od 20lvl albo 30lvl możesz zamienić buty na bohy, a kiedy będziesz mieć 70 dista to łuk na kuszę. P-seta możesz zostawić dopóki dopóty nie będziesz miał dużej nadwyżki kasy wtedy kup se jakiś crown-set albo co.
Nie wiem na jakim servie grasz i jakie tam sa ceny ale napewno moge ci polecic zakup blue robe jest bardzo lekki i napewno ci sie przyda ten cap. Bohy sobie narazie odpusc i tak ci sie zabardzo nie przydadza na niskim lev
Kup.Se.Musk
18-05-2007, 18:21
Ja myślałem tak:
1.Najpierw kupić b robe,crown pants i crown helm
2.Następnie bohy.
Mam pytanie do tych crownow(helm i pants) czy będą dobre dla palka ;)?
_Modton_
18-05-2007, 18:55
@up
Crown helm i legsy sa do palka bardzo dobre, ale narazie radze ci kupic tylko
helma, a legsy narazie odpuśc (1 arm wiecej i iles tam K kosztuja).
Zreszta jak padnie to bedziesz ilestam K w plecy, wiec nie radze ;P
p0zdr0 ;)
To zależy na jakie potworki chodzisz...
Ja radziłbym Ci kupić najpierw do 30 levela:
steel helmet
plate armor
plate legs
dwarven shield
łuk i kusze
zwykłe buciki
szal
A później zbyt dużo nie dodawaj i te bohy dopiero od 35 levela, bo po co dednać i stracić bohy na 20 mając mało życia kiedy mały kick i już lezysz...
Salarigoth
20-05-2007, 22:15
To zależy na jakie potworki chodzisz...
Ja radziłbym Ci kupić najpierw do 30 levela:
steel helmet
plate armor
plate legs
dwarven shield
łuk i kusze
zwykłe buciki
szal
A później zbyt dużo nie dodawaj i te bohy dopiero od 35 levela, bo po co dednać i stracić bohy na 20 mając mało życia kiedy mały kick i już lezysz...
Tak to powiem , mdw na expie bedzie mial kicka tez padnie , to nie argument.
kolaunitera
25-09-2007, 22:00
Czytaja wasze posty i zrobilem sobie pallka na swiecie non-pvp Unitera
Mam takie pytanie mam dobre eq i kasy bo mam na tym servie knighta 25
Moje pytanie jest do tego na jakich skilach muglbym isc na guardy i cyklopy z spear???
bulamen7
25-09-2007, 22:56
25 lvl dist 65-70 i spokojnie dasz rade z royal spearami
Witam,mam palka na beryli (świat pvp) lvl 8 skile 41\34 mlvl 3.Chciałbym wiedzieć czy expić czy skilować.Jeśli skilować to do ilu ale nie mówicie mi jakieś 80 90 151900 itp itp.Chce wiedzieć jeśli mam skilować to do ilu minimum żeby mi wystarczyło na nawet długi exp.Nie lubię skilować.
Teravista
26-09-2007, 21:11
Na poczatku to najlepiej na ok 60/50 albo nawet o 10 wiecej
Van'Dante
26-09-2007, 21:14
Jeśli jestesteś dostatecznie doświadczony zacznij grać palladinem na światach pvp.
Myślę, że pall to najlepsza proffesja, nie skilluje całymi dniami, choć hity ma dobre, szybko i łatwo się nim wibja lvl, można bić z dużych dystansów...
Zarobek też jest dobry...
Czasem początki są złe, ale gra takim pallem 30+ jest świetna, tym bardziej z paccem.
@Ascaron
Moim zdaniem spokojnie wystarczy jak poskilujesz do 40 dista (czyli tyle już masz)... potem bierzesz speary w łapę (możesz arma zostawić w dp żeby więcej zabrać), możesz trochę jajek kupić (świetne jedzenie bo bardzo lekkie) i jazda na ghostland na ghoule (jeśli masz zamiar wejść do jaskini ze scorpio to weź kilka antidote rune)... tam robisz sobie ~15 lev, skill 45-40 i możesz iść na soldy i pojedyncze guardy (tam kilka manasów może się przydać)
powodzenia ;)
A jak będę miał skile 45 dista i będę łaził na soldy to jeszcze skilować kiedyś??
@up
Tak ja radził bym doskillować do 60 dist , to nie takie trudne...
X-Anylon
28-09-2007, 22:29
Coz,mi sie bardzo fajnie gra paladynem:)
Przed chwilą byłem na Ghostland i oto efekty :)
You advanced from Level 10 to Level 11.
You see a life ring that is brand-new.It weighs 0.80 oz.
Kasa 400gp
i lootbag ok.600gp :)
Czas Huntu:30min.Wziełem 10 spear...Zostało mi 5;)...
Skile 36/35 słabe :/ wiem...Ale o sam efekt zarabiania
550gp lf+400gp+600=1550gp
Na to wydatki na Czar"Exura Gran"1550-350=1200gp to i tak wyszedłem na duży "+"
Sniper_Pall
28-09-2007, 23:22
Pallek po Uptadzie jest najlepszy ponieważ spirki nie spadaja i mozna spokojnie expic ze spirkami.I pozatym jak sie wyrobi dobre skille to lv bije sie chyba najszybciej ze wszytskich postaci:)
Pallek po Uptadzie jest najlepszy ponieważ spirki nie spadaja i mozna spokojnie expic ze spirkami.I pozatym jak sie wyrobi dobre skille to lv bije sie chyba najszybciej ze wszytskich postaci:)
Karimaar pociagnal 500k/h, nie masz szans przebic tego palem.
Jak dla mnie palladyn to najlepszy prof, najlepiej mi sie nim gra. A z kasa raczej nie ma problemow.
Vickson-Poznan
29-09-2007, 22:45
Nie żałuję, że jestem paladynem, zależy kiedy. Jak wszystkie opłacalne expowiska prywatne (zajmowane poprzez list lub tabliczke) są zajęte, to chciałbym zamienić się w knighta i poexpić na żółwiach :P. Czasem nawet pogralbym sobie sorcerem (byle z tym samym lvlem i też pacc!), ale jestem jaki jestem i nie będę ciągle się kłócił, że pall ma to a sorc nie...
Witam w tej chwili mam 11 lvl skile 43\35 mam facca ciężko się expi ciągle pozajmowane albo wybite.A najczęściej leave or die może coś poradzicie gdzie expić??
Dawidds14
30-09-2007, 20:38
Polecam palladyna osobiscie mam 54 Lv Pallka ze 84 dystansem. Po tym upade palek jest praktycznie najlebszy szybko wchodzom skille i latwo sie expi
Witam mam 13 lvl skile 44\35 do 15 napewno 45 wejdzie ale mam pytanko.Na 15 lvlu mam zamiar doskilować do 50.Czy wypada później skilować?? bo skile szybko na expie wchodzą:D
Duch Niespokojny
03-10-2007, 20:25
Czy wypada? No nie wiem, poczytaj jakieś podręczniki do savoir-vivre'u :p
ZonaRomana
04-10-2007, 01:50
Jesteście co niektórzy żałośni... " palek najlepszy, moja ulubiona profesja " a wczesniej gadaliscie to samo o sorcu/drucie ze ulubione profesje itd.. żal
Rotherdamie
07-10-2007, 04:50
Nie rozumiem tego... Jak sie profka niepodoba to sie chara zmienia, konczy z gra albo wypatruje cudu z lask Cipsoftu. Skoro graja palkami to znaczy ze nie zaluja bo po tym upie nie ma czego zalowac grajac palkiem. Na codzien to ja czytam lamenty sorcow i druidów a potem przechwalki pallkow ,a raz taki kolo (palek) do mnie tak napisal na pm w grze:
16:53 :xx says: Ale sie podjaralem !... Ide puknąć!!!11
Z jakiegos filmu to znam nie pamietam z jakiego...Glupota z jego wypowiedzi az tryska , a kiedys to magowie trzesli tibia...
Tozsamosc tego debila niech pozostanie anonimowa - tak bedzie najlepiej
Jesteście co niektórzy żałośni... " palek najlepszy, moja ulubiona profesja " a wczesniej gadaliscie to samo o sorcu/drucie ze ulubione profesje itd.. żal
Zmienni jak kobiety co?
ZonaRomana
07-10-2007, 13:04
@up
O tak jak kobiety :<
hmm......mi się gra palkiem podoba ale od czasu do czasu mam kryzysy :D a z kasą nie jest wcale tak źle........tylko na kamyczki dużo idzie :P skile szybko lecą, expie się przyjemnie, dość mocny w pvp, moze robić runki...POLECAM !! ^^
Witam mój palek ma obecnie 15 lvl i skil 48\35.Postanowiłem nim podskilować do 50 i dać sobie spokój (ja jestem z tych co rzygają skilingiem :D) Uświadomiłem sobie że to jest moja postać mój palek i nikt mi nie będzie mówił do ilu mam skilować.(Np :skiluj do 15190 to pociągniesz rata na hita i nie będzie waste "ironia").Podskilować sobie można zawsze i to bez różnicy czy na 500 lvlu czy na 1.Będziecie czuli "głód to se poskilujecie".Tylko bez gadania proszę że tracę możliwość szybkiego expa mi 1 lvl lub 2 na dzień na faccu na razie starczają(ghoule non-stop).Kaska jest czyli mam zwrot pieniędzy i dobrze mi się żyje pozdro dla wszystkich.(Będę tu zaglądał codziennie).
kolaunitera
07-10-2007, 21:56
Czesc Gram na unitera mam PALADYNA lvl 18 skile 54/39
eq scarf
dragon shield
plate legs
furr boots
knight armor
crown helmet
i mnustwo spear-royal spear
od jakiego lvl mugl bym expic na Guardach pod miastem kazzo
czy poskilowac czy zmienic eq odp
a i jeszcze jedno nosic uhy ihy manafludiy?
19koczu20
12-10-2007, 21:05
Gra mi sie podoba palem bo mam blokera brate :D zawsze bloknie draga to exp leci a mam 12 lvl skille 70
Jak dla mnie powinienes zmienic zbroje na mommoth fur cape, a mf nosic na 20lvlu jak bedziesz mial exure vite.
Paladin'Popek
16-10-2007, 19:43
Paladyn to dobra postac aktualnie ją gram 30lvl:cup: gra sie dobrze i tylko raz mialem waste przez to ze 50 knight mnie bloczyl na guardach ale to inna historia jednak Paladyn to nie najlepsza profesja nalepsza profesja to ............ wszystkie zalezy jak nimi gracie :D:D
@kolaunitera
praktycznie to juz mozesz expic na guardach ale bardziej polecam cycki mniejsze prawdopodobienstwo deda a na guardy od 25lvla poniewaz jak ja expie na guardkach i mi sie wbije jakis 20lvl to staram sie robic tak zeby nie musil wychodzi a tp do temple (po co maja go nogi bolec od chodzenia)
ZonaRomana
16-10-2007, 20:02
Paladyn to dobra postac aktualnie ją gram 30lvl
Aktualnie pograj w słownik... pisze się " nią a nie " ją "
PandeSin
19-10-2007, 00:04
Na dzień dzisiejszy stwierdzam ze letni update był porażką.
Chodziło o balansacje profesji, a jak na razie paladyn jest po prostu najlepszy; najszybciej expi, szybko skiluje. Co drugi gracz to paladyn. Znam gościa w tibii, który paladynem wbił w półtora miesiąca (!) 85 Level. Sork czy Knajt o takim szybkim zdobywaniu doświadczenia moze pomarzyć.
W zimowym update mają poprawić ekonomię gry magiem. Aktualnie jedynym miejscem gdzie sorkiem opłaca się expić są guardy (moge się mylić bo wszystkich expowisk nie znam).
Pozostaje czekać do zimy i liczyć na to że e.vis bedzię spalało 18 a nie 20 many (a to juz naprawde wiele) a paladyn juz tak łatwego zycia mieć nie będzie.
up
mowisz ze ktos tam wbil 85 lvl w poltora miecha, nie chodzi o to ze teraz pal jest taki dobry ( jest dobry ale kosmicznej róznicy miedzy profesjami nie ma ) skoro mozliwe jest tak szybkie zdobycie tego lvl palem, to sorcem , drutem i rycerzem pewnie tez, bo sorc do pewnie 70 lvl nie odczuwa wiekszej roznicy w obrazeniach ( tak samo drut ) knight co prawda musi wiecej skillowac (teoretycznie ) ale jak juz wpadnie na expa to siedzi az mu sie znudzi :]
AdiZgOlek
19-10-2007, 00:56
Fajnie się gra paladynem, :) wiadomo że komuś może być szkoda kasy na skilowanie _/ ale się opłaci...Szybko potworki które solujesz padają, a co tam będę jeszcze więcej dodawać...Najlepiej spróbuj pograć troszkę palkiem,jak Tobie się spodoba to sobie dalej pograsz...:P
I pamiętaj, że możesz siedzieć na full def ze spearami na goblinach i zdobywać kamyki ;)
lalusssss8
20-10-2007, 00:09
paladyn jest ogulnie dobry potrzebuje troche kasy na bolty i inne wydatki ale ciezko nim sie expi dosyc i zadko brany na huntyto nie prawda ze pallek nie jest brany na hunty bo teraz prawie caly czas biora pallka i druida pallek z assasin star wymiata:)
Patrz Podpis
VV
paladyn jest ogulnie dobry potrzebuje troche kasy na bolty i inne wydatki ale ciezko nim sie expi dosyc i zadko brany na hunty
lol !
palkiem wlasnie sie blyskawicznie expi
na co nooby odswiezacie jakis starozyntny temat -.-
Duch Niespokojny
21-10-2007, 00:52
@lalusssss8 i Rider41
Spójrzcie na datę cytowanej wypowiedzi i odpowiedzcie sobie co tutaj nie pasuje...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.