zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Może i szczęścia nie dają, ale...

Starkey
18-09-2004, 22:23
Nie będe owijał w bawełnę: chodzi o kasę :)

1. Czy to prawda, że po ukończeniu 15 roku życia można legalnie pracować?? Jeżeli tak, to jakie są tego ograniczenia ( bo na 99% są)?
2. Gdzie można znaleźć oferty dotyczące np. roznoszenia ulotek, plakatowania itp.?-> mile widziane adresy firm we Wrocku.

Przed wakacjami miałem fajną robotę... ale po 3-4 dniach roboty firma się rozpadła ( ale troszkę kaski wpadło).

Ashlon
18-09-2004, 22:33
Offtopic : Lolz, pol tego forum jest z wrocka xD Z jakiej dzielnicy jestes? :P

Ad 1 ) Mozna pracowac w niektorych zawodach (czyt. roznoszenie ulotek, praca w barze / zamiatanie, moze jakis sklep).
Ad 2 ) Zadzwon do urzedu miasta / poczytaj w gazetach o0. Aha, znajomosci sie przydaja XD
Ale radze uwazac :
- roznoszenie ulotek : po dwoch dniach masz straszne zakwasy & odciski.
- plakatowanie : gosc z konkurencji chce cie naklepac za naklejenie plakatu na jego plakacie (zauwaz, ze jest 2x ty :P)
- praca w barze - odechce ci sie

she_devil
18-09-2004, 22:40
i przy okazji sa ludize tacy jak ja co mają wyrobioną umiejętność zgniatania z pasją ulotek na oczach roznoszącego :P :D:D

mani
19-09-2004, 09:02
Poniedzialkowa gazeta wyborcza, anonse, jak mieszkasz w duzym miescie i interesuje Cie roznoszenie ulotek to przejdz sie po pizzeriach w miescie.

Ashlon
19-09-2004, 09:22
@UP : Wrocek to chyba odpowiednio duze miasto ;)

A wracajac do tematu - najwiecej pracy jest dla mlodziezy w wakacje...Moj znajomy latal z ulotkami - musial obskoczyc w 1 dzien tak na oko pol Wrocka ;)

Irux
19-09-2004, 12:03
Dużo jest prac dla 15 latka.
Możesz roznosić ulotki, pracować za lagą jakiegoś małego butiku, można sprzątać na ulicy,(Cleaner rządzi:D), albo kopać rowy.:D

ciemne dropsy
19-09-2004, 16:13
W moim miescie jest tak ze dostaneis zprace w: Sprzedawaniu gazet (sam w tym robilem:D) Koszeniu trawnikow :P Rzadziej w roznoszeniu ulotek i mozna tez sie dorobic na koncertowaniu (nie chodzi mi na ulicy tylko cala kapelka w MDku). Takze dorobic sie troszke mozna szczegolneiw nudne wakacyjne dni....

Starkey
19-09-2004, 16:17
@ Nekromanta: Stare Miasto :)
Skoro z wszystkich twoich propozycji każda jest zła, to co polecasz? ( aha nie mam znajomości :( )
@ She_devil: Jeżeli już bym roznosił ulotki, to najmniej obchodziło by mnie to, co ktoś z nimi zrobi, ważne, żeby wziął je odemnie. :)

@ ciemne dropsy: Ile można zarobić na sprzedawaniu gazet i jakie są tego zasdy (czy samemu nabywam gazety, czy biorę z drukarni itp.) ??

she_devil
19-09-2004, 16:42
@ up
Jak ci ktos mówi, żebyś się grzecznie łod*******ił i podają ci tą ulotkę?

Ashlon
19-09-2004, 18:59
@ Nekromanta: Stare Miasto :)
Skoro z wszystkich twoich propozycji każda jest zła, to co polecasz? ( aha nie mam znajomości :( )

Wybierz to, co najlepiej ci odpowiada ;) Bo ja napisalem to z ironia :P Jesli masz pecha, to przy roznoszeniu ulotek w pierwszej bramie kibol cie naklepie, a jesli masz szczescie - nikt przez 2 miechy sie do ciebie w bramie nie odezwie. Loteria ;)
Ja proponowalbym bar / rozlepianie ulotek na scianach itp