zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Problem z monitorem(?)! wazne!

Lipers
18-03-2007, 18:57
mam duzy problem dzis gralem se normalnie i co jakis czas mi ekren tak zaczol lekko migotac i przyciemnial sie, na poczatku to sie robilo co jakis czas no i myslalem ze tylko mi sie zdaje, ale po kilku minutach tak zaczolem sie ciagle robic, (1s jest wszsytko dobrze nastepne 2s migota i robi sie cimniej) sprawdzalem kable wydaje sie wporzadku, co doradzacie zrobic;/ licze na szybka odpowiedz bo nie wiem czy ten monitor mi tak dlugo przetrzyma. ( chociaz na razie nie gram, czekam na wasze odpowiedzi ) jest to plaski monitor firmy ViewSonic ) czy ktos mial juz taki prblem moze to nei monitor a moze cos z kompem ( narazie nei mam mozliwosci podlaczanie monitora do innego kompa )

Rethfing on Aldora
18-03-2007, 19:17
Karta grafiki albo monitor, poszukaj na innych forach.

Lipers
18-03-2007, 19:18
ta domyslalem sie ze to albo to, juz na 3 forach tego szukalem ;/ moze ktos jeszcze cos o tym wie ?;/

Minder
18-03-2007, 19:44
Ja miałem podobny problem. Też mi migotał monitor, ale nie regularnie, tylko niekiedy i był to problem kabli. Sprawdź je, myślę, że tu o to chodzi, a jak nie, to zanieś monitor do jakiegoś serwisu, niech go sprawdzą ;)

Zillek Edonek
18-03-2007, 19:48
@Up
Najlepiej karte graficzną też... Albo i całego kompa.

Lipers
18-03-2007, 21:17
gdyby ktos jeszcze cos wiedzial no to pisac ;/

Kwadratowe Koło
18-03-2007, 21:36
No coz. Plaskie monitory maja to do siebie, ze po jakims czasie sie po prostu "zuzywaja". Rowniez im wyzej masz ustawione kontrasty i jasnosc, tym krocej twoj monitor "przezyje". Jesli masz ten monitor jakis 4-5 rok to powiniennes myslec nad kupnem nowego, gdyz moze to oznaczac jego... RIP ; (
Nic nie mowie, ale autor w ogole nie zna zasad interpunkcji i duzych liter (jedynie nazwa firmy xD)

Lipers
18-03-2007, 22:38
ja mam ten monitor niecaly rok;/ za 2 tygodnie bedzie rok ;/

Pikol
18-03-2007, 23:14
@up
Ja mialem podobny problem. Monitor tez migotal, a pozniej byly jakies paski na ekranie. Po 2 dniach monitor zdechl. Ja dla pewnosci polecilbym sprawdzenie u kogos innego karty graficznej skoro nie masz mozliwosci sprawdzenia calego monitora. Poza tym zawsze mozna sprobowac zabawe ze sterownikami ale na 99 % to nic nie da...

Lipers
18-03-2007, 23:18
wczesniej migotal teraz juz nie migota.... przez jakis czas bylo dobrze ( gdy nie bylo mnie na kompie ale on byl wlaczony ) poruszylem myszka i nadal bylo dobrze pozniej przychodze i juz ekran jest caly przeciemniony ( juz nie migota ) jutro biore go do serwisu, jak cos bedzie to zrobia a jak monitor bedzie ok to pojde z kompem do serwisu

Pani K.
19-03-2007, 23:09
skorzystam z tematu, bo też mam problem:

otóż od wczoraj coś stało się dziwnego i po włączeniu komputera zauważyłam, że obraz lekko drga. nie wiem, czy jest to wina monitora czy może odłączonych kabelków, ale proszę o radę.

Dr.Unknown
19-03-2007, 23:20
Zasieg, jak nic.
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=4375

Lipers
21-03-2007, 23:05
ja zawiozlem monitor do serwisu odpalili zobaczyli ze cos nie tak i odrazu kompa do Wawszawy wyslali :] naszczescie skombinowalem nowy minitor, ale dziekuje wszystkim za pomoc :)