zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jaka jest waszym zdaniem najsłabsza profesja w Tibii?

Stron : 1 [2]

Magdaw92
02-04-2007, 20:02
Nie ma czegoś takiego jak "najsłabsza profesja w tibi" każda profesja może być niepokonana pod warunkiem, że owner takiego chara to dobry gracz.

Adi Ninjax
02-04-2007, 21:58
•Każda profesja ma swoje wady i zalety...
ale moje zdanie jest takie że: najsłabszy według mnie jest druid w walce bic moze sie tylko na paccu bo ma "Exori vis"
•w zarabianiu najgorszy jest knight bo skilla i nie zarabia jak np. sorc druid i pall runki robią.
•ale według mnie najsłabszy jest druid ale to tylko moje zdanie:p

Kreda
03-04-2007, 00:45
•Każda profesja ma swoje wady i zalety...
ale moje zdanie jest takie że: najsłabszy według mnie jest druid w walce bic moze sie tylko na paccu bo ma "Exori vis"
•w zarabianiu najgorszy jest knight bo skilla i nie zarabia jak np. sorc druid i pall runki robią.
•ale według mnie najsłabszy jest druid ale to tylko moje zdanie:p

Co wy sie tak uparliscie na tego druida !!??
TAk Druid nie ma czarow ofensywnych ale ma za to Lecznicze Druid se pojdzie na hydry a sorc? chyba pgowac ile razy od 38-150lvl uzyjesz M hura,ue?10?20?30?100? a sio mass healing 1000?5000?10000?
(nie licze PG) Druid jest brany na hunty ma swizdu wpizdu kasy a sorc na wysokich lvl dorownuje w kasie druidowi

Fagaro
03-04-2007, 01:19
Co wy sie tak uparliscie na tego druida !!??
TAk Druid nie ma czarow ofensywnych ale ma za to Lecznicze Druid se pojdzie na hydry a sorc? chyba pgowac ile razy od 38-150lvl uzyjesz M hura,ue?10?20?30?100? a sio mass healing 1000?5000?10000?
(nie licze PG) Druid jest brany na hunty ma swizdu wpizdu kasy a sorc na wysokich lvl dorownuje w kasie druidowi

wlasnie skonczylem hunt ze spash-em, 189 ms na eterni. polowalismy na hydry i spash bil je z mort hura, na 3 hydry szlo 3-4 mort hur i jeden uh. Pomijajac fakt ze 189 ed nie bralby blokera to rowniez ja bym mu nie blokowal bo zasnalbym zanim on zabije ta hydre z visa. w ciagu godziny padlo rowno 90 hydr. i spash zrobil 200k expa. druid jest fajny dopolki potrzebuje blokera, potem sorc zyskuje ZNACZNA przewage.

avenmanti
03-04-2007, 10:14
Moim zdaniem najsłabsza profesją w Tibii jest knight, ponieważ jego ciosy muszą przebijać się przez tarczę i armor przeciwnika oraz tylko w niewielkim stopniu zależą od jego lvla. Te 2 czynniki razem wzięte powodują że knight na wysokim poziomie zadaje mniejsze obrażenia od innych profesji. Są one darmowe i dzięki temu knight może expić za darmo lub z niewielkimi kosztami na słabych i średnich potworach ale na mocnych potworach ma dużo większy waste niż inne profesje, ponieważ musi się więcej od nich leczyć z powodu dłuższej walki i co za tym idzie zbieranej większej ilości obrażeń.

Kreda
03-04-2007, 15:12
wlasnie skonczylem hunt ze spash-em, 189 ms na eterni. polowalismy na hydry i spash bil je z mort hura, na 3 hydry szlo 3-4 mort hur i jeden uh. Pomijajac fakt ze 189 ed nie bralby blokera to rowniez ja bym mu nie blokowal bo zasnalbym zanim on zabije ta hydre z visa. w ciagu godziny padlo rowno 90 hydr. i spash zrobil 200k expa. druid jest fajny dopolki potrzebuje blokera, potem sorc zyskuje ZNACZNA przewage.

To jest max waste a druid nie ma takiego waste bo rownie dobrze molgby na tym lvl e mortowac wrl i by wbil 150-200k expa z mniejszym nakladem peirniedzy (a te mort hurowanie to nawet do pg mozna zaliczyc bo to nie zodziennosc)

Koger_Lamstrand
03-04-2007, 15:57
Wypowiem się bezpośrednio na pytanie zawarte w temacie, bo przebicie się przez wszystkie posty zajęło by mi chyba z pół dnia. ;) Otóż uważam, że wszystkie profesje zostały przez twórców gry 'zaprojektowane' tak, by każda się różniła i miała coś, czego nie będzie miała inna, oraz by mogły się uzupełniać w drużynie.

Vil
03-04-2007, 16:02
To jest max waste a druid nie ma takiego waste bo rownie dobrze molgby na tym lvl e mortowac wrl i by wbil 150-200k expa z mniejszym nakladem peirniedzy (a te mort hurowanie to nawet do pg mozna zaliczyc bo to nie zodziennosc)

na jakiej podstawie, oprocz wlasnej fantazji, tak twierdzisz ?

Fagaro
03-04-2007, 19:50

Exevo Mort Hur to 250 many, na 3 hydry zatem idzie 750-1000 many. Na 189 levelu wiecej manu pojdzie na zabicie tych hydr z visa ktory bedize piedzial za 250-350 w hydre zamiast 700-1200 w trzy.

Raditz Saiya-jin
03-04-2007, 20:44
Exevo Mort Hur to 250 many, na 3 hydry zatem idzie 750-1000 many. Na 189 levelu wiecej manu pojdzie na zabicie tych hydr z visa ktory bedize piedzial za 250-350 w hydre zamiast 700-1200 w trzy.

Z tego co powiedziałeś wychodzi mniej więcej na to samo :P

Ciufcia
03-04-2007, 21:07
Wychodzi to samo więc lepiej chyba zabić z Mort Hura, niz bawić się Visem:P

Fagaro
03-04-2007, 21:09
Z tego co powiedziałeś wychodzi mniej więcej na to samo :P

moze w manie wychodzi na to samo, ale w czasie jest 10x szybciej.

Xerden
03-04-2007, 21:36
Nie narzekajcie na kinie z kasą, bo kinia najwięcej kasy zarabia
Co do najslabszej profesji to druid - grałem każdą i śmiało to mogę stwierdzić
Niby ed na hydry lepiej, w czym? Wand na hydry lepszy sorciem, no niby exura sio i mass healing, tylko że te czary są przydatne dla BLOKERA a nie dla druida.

<Wulfgar>
04-04-2007, 12:12
Niby ed na hydry lepiej, w czym? Wand na hydry lepszy sorciem, no niby exura sio i mass healing, tylko że te czary są przydatne dla BLOKERA a nie dla druida.

Zgadzam się, ponadto drut expi wolno na poczatku, bo mam trujacy rod itd. zreguly druty to uhmakerzy.
Troche sie porobilo bo mateusz dragon wielki to drut B)

avenmanti
04-04-2007, 16:57
PG'ując solo ma największy waste ze wszystkich profesji.
Co do najslabszej profesji to knight - grałem każdą i śmiało to mogę stwierdzić
no niby exura sio i mass healing, tylko że te czary są przydatne dla BLOKERA a nie dla druida
No tak bo przeciez twoim zdaniem druid nic dzięki nim nie zarabia? -.-
zreguly druty to uhmakerzy
Z reguły knighci to skillerzy.

Xerden
04-04-2007, 17:30
No tak bo przeciez twoim zdaniem druid nic dzięki nim nie zarabia? -.-
Co do najslabszej profesji to knight - grałem każdą i śmiało to mogę stwierdzić

Tak, nie zarabia
żeby to stwierdzic, trzeba osiagnac duzo lvl. a jaki ty osiagnales?

Vil
05-04-2007, 00:12
PG'ując solo ma największy waste ze wszystkich profesji.

napisz jeszcze o ktorej miejscowce myslisz.

Raditz Saiya-jin
05-04-2007, 00:31

Venore Dragon Lair - najmniej opłaca się właśnie knightowi
Tomby z gfb - waste dla każdej profesji
Dragon Lordy na POI - jeszcze wiekszy waste dla knighta
Warlocki - równie duży albo jeszcze większy waste niż na DL
Behemoty z exori - to samo >.<

No, chyba że za PG uważamy expienie na żółwiach, DC, albo elfach.

Vis
05-04-2007, 02:14
Venore Dragon Lair - najmniej opłaca się właśnie knightowi
Tomby z gfb - waste dla każdej profesji
Dragon Lordy na POI - jeszcze wiekszy waste dla knighta
Warlocki - równie duży albo jeszcze większy waste niż na DL
Behemoty z exori - to samo >.<

No, chyba że za PG uważamy expienie na żółwiach, DC, albo elfach.

Co do Dragon Lair - nie jestem pewny czy najmniej opłaca się knightowi...
Tomby - fakt.
DL na PoI - knight może tam robić naprawdę niezły exp i mieć profit - wystarczy druid.
Warlocki - niekoniecznie waste, zależy od szczęścia.
Behemoty - dla każdej profesji to samo dno - brak loota.

Knight może pozostaje minimalnie w tyle jeśli chodzi o straty na PG, ale spokojnie może to sobie nadrobić chociażby na OF. A tam, zbierając kasę, radzi już sobie zdecydowanie lepiej niż sorc.

MiksarAvar
05-04-2007, 02:23
Według mnie w tibi wymoite sieje knight na dosc wysokim lvl i z dobrym eq.
Inne profesje są takie se.
Ja gram sorcem i całkiem B) niezle mi idzie :P

Fagaro
05-04-2007, 07:59
Behemoty - a kto na to poluje dla zysku??? (jak mozna polowac dla zysku potwora ktory nie ma zadnego sensownego loota?).

Ja trzepie niezla kase ostatnio na behemotach. Blokuje dla druidow 120+ na zasadzie moje mf-moj loot i zwraca sie z samych fangow ktore stoja ~4k na eterni. Jest niezle przebicie, rekordem bylo 3 gs i 2 sb, 17 fangow na 20 bp mf w 2 godziny. Dawa razy wrocilem z lootem pokrywajacym tylko mf, ale generalnie jestem tam na niezlym plusie. Ostatnio coraz wiecej osob wie ze blokuje behe i pisza do mnie czy mam fangi na sprzedasz, wiec interes sie kreci.

Yeenzo
05-04-2007, 13:01
najslabsza profesja w tibi to najt!!!!pall,drut,sorc wala z dysta i jak maja boh...a teraz na furorze bohy chodza po 10-12k...

Cenarius
05-04-2007, 14:14
najslabsza profesja w tibi to najt!!!!pall,drut,sorc wala z dysta i jak maja boh...a teraz na furorze bohy chodza po 10-12k...
dziecko chyba na mózg upadłeś skoro można w sklepie za 30k sprzedać to ciekawe jakim cudem sprzedają po 10-12....:fool:

@down
albo leathery :D

Fagaro
05-04-2007, 14:22
dziecko chyba na mózg upadłeś skoro można w sklepie za 30k sprzedać to ciekawe jakim cudem sprzedają po 10-12....:fool:

Ludzie sprzedaja mu crocodile boots za 12k a on mysli ze zrobil zyciowy interes kupujac bohy tak tanio

matiiii
05-04-2007, 18:45
Najsłabsza profesja? Hmmm.... Zrobię "ranking".
1. Sorcerer- wiadomo. Dużo czarow, itp.
2. Knight- na początku trzeba poskillować, lecz potem jest już z gorki.
3. Druid- healer, nie ma zbyt dużo ofensywnych czarow dlatego jest aż na 3 miejscu.
4. Palladyn- trening nim to prawdziwa udręka. Na niskich lvl nie expi zbyt szybko. Potrzebny dopiero od 20 lvl na deserta, a potem nieliczni zabierają go na hunty.

Kim ja gram/grałem?
Knight- nie lubię magicznych profesji.

PS
Przepraszam że nie pisałem "o z kreską" ale klawiatura mi szwankuję.

sat
05-04-2007, 22:16
2. Knight- na początku trzeba poskillować, lecz potem jest już z gorki.

ze skilami zwroci ci sie za uhy. uhy odkupujesz, a reszte na kupke. odlozy sie na kupke wystarczajaco duzo, to sie kupuje lepsze eq. mi tym sposobem na 60 levelu zostalo jeszcze jakies 300k do e-plate. mam 60 bp uhow jakies gfb ( praktycznie never used ) kolo 20-30 bp hmm. dorobilem sie sca, golden legow, 2x aola, mmsa, demon helmeta i steel bootsow. mam dsma jeszcze, ale to juz sam go zlootowalem :)

Vorxx
05-04-2007, 23:35
ze skilami zwroci ci sie za uhy. uhy odkupujesz, a reszte na kupke. odlozy sie na kupke wystarczajaco duzo, to sie kupuje lepsze eq. mi tym sposobem na 60 levelu zostalo jeszcze jakies 300k do e-plate. mam 60 bp uhow jakies gfb ( praktycznie never used ) kolo 20-30 bp hmm. dorobilem sie sca, golden legow, 2x aola, mmsa, demon helmeta i steel bootsow. mam dsma jeszcze, ale to juz sam go zlootowalem :)

a taki sorcek?
bez robienia run to zacznie sie bogacic tak od 80lev bo wczesniej bieda...
(chyba ze ktos np. siedzi caly czas w tombach z monkami i cisnie 10k expa/h)

sat
06-04-2007, 11:12
a taki sorcek?
(chyba ze ktos np. siedzi caly czas w tombach z monkami i cisnie 10k expa/h)
siedzenie z monkami to totalna paranoja. sorcowi bardzo szybko sie cap konczy. ja sbieram wszystko co sie da sellnac czyli brass helmety, vikingi, mace, swordy, iron helmety, two handy. nie zbieram scale armorow, bo to sa groszowe sprawy i sie trzeba bardzo nalatac. sorcem/drutem w zasadzie zabiera sie tylko kase i co bardziej wartosciowsze przedmioty ( two handy z powodu ceny w sklepie i iron helmety z powodu ceny i wagi ). poza tym zbieram rowniez light wandy, ktorych mam juz chyba z 6 bpkow

Kreda
06-04-2007, 20:22
siedzenie z monkami to totalna paranoja. sorcowi bardzo szybko sie cap konczy. ja sbieram wszystko co sie da sellnac czyli brass helmety, vikingi, mace, swordy, iron helmety, two handy. nie zbieram scale armorow, bo to sa groszowe sprawy i sie trzeba bardzo nalatac. sorcem/drutem w zasadzie zabiera sie tylko kase i co bardziej wartosciowsze przedmioty ( two handy z powodu ceny w sklepie i iron helmety z powodu ceny i wagi ). poza tym zbieram rowniez light wandy, ktorych mam juz chyba z 6 bpkow

Ja 36 druidem z 2 monkami wyciskalem na tombie 24k expa/h i mi sie zwracalo ale nie zarabialem na tym

Lord Wardi
06-04-2007, 21:18
Zagłosowałem na knighta, ale sam nim gram. Mam wielką nadzieję, że w końcu go ulepszą.

avenmanti
07-04-2007, 12:56
żeby to stwierdzic, trzeba osiagnac duzo lvl
58 to faktycznie duzo...
Np. demona bez siochera.
Knight może pozostaje minimalnie w tyle jeśli chodzi o straty na PG, ale spokojnie może to sobie nadrobić chociażby na OF. A tam, zbierając kasę, radzi już sobie zdecydowanie lepiej niż sorc
Problem w tym ze sorc expi na wrl z zyskiem i nie musi niczego odrabiać.
Według mnie w tibi wymoite sieje knight na dosc wysokim lvl i z dobrym eq.
Inne profesje są takie se.
Chyba miales na mysli 6 lvl bo wtedy sorc/drut maja 0 many i nie moga uzywac zadnej rozdzki.
Taka ze bloker dla druida na 120 musi miec przynajmniej 90 lvl bo inaczej jest wiecej zmartwienia z niego niz pozytku, a siocher robi juz sens przy 50-60 lvl
Blokera duzo latwiej znalezc niz siochera.
Smoki - Kiedys liczylem, wychodzi praktycznie taki sam koszt zabicia smoka rycerzowi i sorcowi...
Tyle ze sorcowi liczyles koszt w hmm'ach a oni expia akurat z visów.
3. Druid- healer, nie ma zbyt dużo ofensywnych czarow dlatego jest aż na 3 miejscu.
Za to leczy siebie i innych tak tanio i efektywnie ze inne profesje moga o tym tylko pomarzyc.
4. Palladyn- trening nim to prawdziwa udręka. Na niskich lvl nie expi zbyt szybko. Potrzebny dopiero od 20 lvl na deserta, a potem nieliczni zabierają go na hunty.
Palem wystarczy dotrenić do 35-40 dista a potem zwraca sie podczas expienia np. na guardach. (ja sam expilem na guardach od 41-42 dista) Pozniej juz w ogole nie trzeba trenowac bo dist sam leci podczas expienia. Na niskich lvl expi najszybciej ze wszystkich profesji i najmniejszym kosztem. (np. guardy) Na hunty nie musi chodzic bo jest bardzo dobry w expieniu solo czego na pewno nie mozna powiedziec o knighcie a takze niekoniecznie o sorcu i drucie.
a taki sorcek?
Sorc expiac juz od 8 lvl wychodzi conajmniej na zero. Fakt, nie zarabia tyle co knight ale nie jest mu to do niczego potrzebne bo nie potrzebuje drogiego eq.

Vil
07-04-2007, 14:08
ja sam expilem na guardach od 41-42 dista)

a potem obudziles sie spocony i dookola bylo mokro.

Cenarius
07-04-2007, 20:44
58 to faktycznie duzo...
A mnie ciekawi jaki ty osiągnąłeś lvl. -.-
Palem wystarczy dotrenić do 35-40 dista a potem zwraca sie podczas expienia np. na guardach. (ja sam expilem na guardach od 41-42 dista) Pozniej juz w ogole nie trzeba trenowac bo dist sam leci podczas expienia. Na niskich lvl expi najszybciej ze wszystkich profesji i najmniejszym kosztem. (np. guardy) Na hunty nie musi chodzic bo jest bardzo dobry w expieniu solo czego na pewno nie mozna powiedziec o knighcie a takze niekoniecznie o sorcu i drucie.
Taaa 42 dista na guardy chyba na otsie x999999.
Ciekawe jak Ci dist leciał skoro z tego co pamietam chmurki nie powoduja wzrostu dista (bez bloodhita na ileśtam uderzeń).
A co to knighta to co masz na myśli mówiąc że on nie jest dobry solo? ma wziąść 2 palków i iść na dragi? i to będzie dobry exp? człowieku właśnie to jest atut knighta że absolutnie nie musli expić w "teamie". ( co również można powiedzieć o całej reszcie profesji)

Bald Drah
07-04-2007, 21:38

Ciekawe jak Ci dist leciał skoro z tego co pamietam chmurki nie powoduja wzrostu dista (bez bloodhita na ileśtam uderzeń).
A co to knighta to co masz na myśli mówiąc że on nie jest dobry solo? ma wziąść 2 palków i iść na dragi? i to będzie dobry exp? człowieku właśnie to jest atut knighta że absolutnie nie musli expić w "teamie". ( co również można powiedzieć o całej reszcie profesji)

Nie koniecznie ja na skilu 45 zabilem guarda kilka ale potem mnie ubil otoczyl mnie guard i soldier sold walnal mi za 25 a potem uz tylko guard dokonczyl a ja nie wzialem exury gran! Jedynie to jets mozliwe przy farcie duza strata run i w ogole nie oplaca ssie!

sorrki za otrografie ide sie wlasnie myciu!

A co do knighta dobry jest z potworami ktore wala z bliska ataki fizyczne bo np hunter moze ubic najta na okolo 20 lvl no moze troche mniej!

Kreda
07-04-2007, 21:48
Każda profesja ma jakieś wady i zalety , każdy preferuje inną .Moim skromnym zdaniem palladyn jest najsłabszy ponieważ gdzieś sobie expi np:Cyce i tu kick, laag Cyc go dopada i You are Dead .Sorcerer najwolniej expi omg .Jeżeli ma już się z 50 lvl na karku to exp leci szybciej niż woda w toalecie.Pozdrawiam.

"Kazda profesja ma swoje wady i zalety" <--- debilu nie spamujcie tego w kazdym temacie ktos raz powiedzal i co drugi temat "KAZDA PROFESJA MA WADY I ZALETY BLALBALBLABLBALBLLBA" uslyszales i powtarzasz , wiesz ze tak powstaja plotki?(to cos w tym stylu ja uslysze ze britney spears(dzida) zrobila laske mojemu koledze a powiem komus ze robila mi to taki przyklad)..

NIE SPAMUJCIE TEGO -.-

Cenarius
07-04-2007, 21:55
Nie koniecznie ja na skilu 45 zabilem guarda kilka ale potem mnie ubil otoczyl mnie guard i soldier sold walnal mi za 25 a potem uz tylko guard dokonczyl a ja nie wzialem exury gran! Jedynie to jets mozliwe przy farcie duza strata run i w ogole nie oplaca ssie!
Tylko że w twoim przypadku można mówić o "solowaniu" Guarda a nie o huncie że idziesz i siekasz setki :P

avenmanti
08-04-2007, 00:12
50 elite knight
47 drut
38 sorc
35 knight
33 pal
Więcej nie osiagnalem nie dlatego ze nie umialem ale po prostu nie widze sensu klepania dalej w piksele kiedy jest 100+ lepszych mmorpg'ów a praktycznie tibię już całą poznałem. Nicki moge podac na pw jak ktos nie wierzy. Są to chary z real tibii, w przeciwienstwie do twojego ots'owego 96 druta. Btw: podaj nick druta. Zaraz się pewnie okaze ze jestes kolejnym noobkiem (po goburu) ktory sobie wpisal chara ktorego nie ma. :)
W pierwszej jaskini o ósmej rano mozna expic nawet 10 palem z 35 dista bo szybkość spawnu wynosi 1 guard na minutę albo i wolniej. (jesli chodzi o pala to gram na swiecie pvp gdzie jest wtedy 200-250 osob online) Pierwszy full spawn wybija sie ropując poziom wyzej potwory. Z 42 dista zabijalem guarda 10-15 strzalami, a on mnie w ogole nie hitał o ile nie było 2+ guardow na raz ale wtedy uciekalem do gory roppointem i ropowałem zabijając po jednym na górze i też nic nie traciłem. :P
Pograj troche paladynem to zobaczysz ze z 40 dista trafia sie okolo 3/4 uderzen a kazdy bloodhit sie liczy za dwa. I kazdy hit sie liczy do skilla, nawet nietrafiony. Jak nie wierzysz to ci moge zrobic screena przyrostu skilla po uderzeniu chybionym.
A no pewnie ze moze expic solo ale jest wtedy najgorszy ze wszystkich profesji. Taki 150 sorcek pojdzie na wrl i ma exp 150-200k/h i zysk w kasie a jak knight tam pojdzie to ma exp 70-80k/h i waste. Pal pojdzie na co innego (wrl dla niego nieprzyjazne) i tez bedzie robil o jakies 10k wiecej niz knight bo bolty sie szybciej przebijaja przez def i do tego mniej zaplaci bo bolty kosztuja smieszna kase w porownaniu do wielkiej masy uhow jaka knight traci na kazdego troche lepszego potwora.

Raditz Saiya-jin
08-04-2007, 00:42
Palki radzą sobie dużo lepiej od knightów na WRL ;>

Gwizdki + explo, na yellow exura vita (zamiast UH'a u knighta)

Btw.

Tak, sorc na 150lvlu totalnie ownuje każdą inna profesje i mysle ze kazdy sie z tym zgodzi ;)

Vil
08-04-2007, 00:44
I kazdy hit sie liczy do skilla, nawet nietrafiony.

odrozniaj hity nietrafione od zablokowanych.

Taki 150 sorcek pojdzie na wrl i ma exp 150-200k/h i zysk w kasie a jak knight tam pojdzie to ma exp 70-80k/h i waste.

150 levelowy rycek moze sobie np poexpic w tombach robiac 200-250k/h w zaleznosci od tego jak duzy waste chce miec, z warlockami tez chyba nie powininen miec problemow, 150k/h to rozsadny szacunek. Behe - ok. 150k/h tez wyniesie.

##
Milo sie nagina rzeczywistosc do swoich teorii, gorzej jak ktos ci ja naprostuje.

Pal pojdzie na co innego (wrl dla niego nieprzyjazne) i tez bedzie robil o jakies 10k wiecej niz knight bo bolty sie szybciej przebijaja przez def i do tego mniej zaplaci bo bolty kosztuja smieszna kase w porownaniu do wielkiej masy uhow jaka knight traci na kazdego troche lepszego potwora.

Bedzie robil wiecej tak dlugo jak bedziemy mierzyli melee vs bolty i nie bedzie sie musial wracac po amunicje ( co skutecznie ogranicza srednia pod warunkiem ze jest sie rozsadnym i nie liczy sie jej z 5 min expienia tylko z kilku godzin hunta ). Jesli zalozymy najszybsze znane mi tomby, bedzie robil to samo co knight, minimalnie mniejszym kosztem.

##

wogole najbardziej bawia mnie 50 levelowe dzieciaki wypowiadajace sie o waste przy szybkim expieniu postaciami 150++ ..

Sozemego
08-04-2007, 03:17

150 levelowy rycek moze sobie np poexpic w tombach robiac 200-250k/h w zaleznosci od tego jak duzy waste chce miec, z warlockami tez chyba nie powininen miec problemow, 150k/h to rozsadny szacunek. Behe - ok. 150k/h tez wyniesie.

##
Milo sie nagina rzeczywistosc do swoich teorii, gorzej jak ktos ci ja naprostuje.

Bedzie robil wiecej tak dlugo jak bedziemy mierzyli melee vs bolty i nie bedzie sie musial wracac po amunicje ( co skutecznie ogranicza srednia pod warunkiem ze jest sie rozsadnym i nie liczy sie jej z 5 min expienia tylko z kilku godzin hunta ). Jesli zalozymy najszybsze znane mi tomby, bedzie robil to samo co knight, minimalnie mniejszym kosztem.

##

wogole najbardziej bawia mnie 50 levelowe dzieciaki wypowiadajace sie o waste przy szybkim expieniu postaciami 150++ ..
No i wlasnie to jest problem, ze 140 sorc bedzie robil 150k/h na demoni i nie bedzie mial waste, a najt wyskoczy na tombe i moze bedzie robil wiecej, ale bedzie wastowal. Z kolei sorc moze robic w ch*j wiecej i tez bedzie wastowal, ale potem pare wypraw na demonie i bedzie do przodu. A najt to musi siedziec na dragach wiele godzin/of wiele godzin by zarobic znowu na tomby i tak w kolko macieju.

avenmanti
08-04-2007, 13:09
Jestem pewny prawie na 100% ze nietrafione tez sie licza do skilla. Sam widzialem jak mi kiedys po takowym podrosl skill.
Tomby - mega super powah WASTE
Warlocki - lekki waste (sorc=lekki zysk)
Behe - giga WASTE
Z 3 miejsc ktore wymieniles na wszystkich knight ma waste. Powiedz mi jeszcze skad brac kase, czy tak jak ty ma kupowac na allegro ze dzien w dzien robi waste i dalej moze expic? ;o
Bedzie robil wiecej tak dlugo jak bedziemy mierzyli melee vs bolty i nie bedzie sie musial wracac po amunicje ( co skutecznie ogranicza srednia pod warunkiem ze jest sie rozsadnym i nie liczy sie jej z 5 min expienia tylko z kilku godzin hunta ). Jesli zalozymy najszybsze znane mi tomby, bedzie robil to samo co knight, minimalnie mniejszym kosztem
Tyle samo ale mniejszym kosztem czyli znowu knight wychodzi najgorzej ze wszystkich profesji.
W takim razie powiedz mi co ty wiesz o expieniu skoro masz 42 lvl? Ja oprocz bezmyslnego klepania JEDNEGO WYBRANEGO POTWORA NA JEDNEJ WYBRANEJ MIEJSCOWCE zwiedzilem praktycznie cala tibie (tam gdzie nie moglem sam to z kumplami) i na pewno znam wiecej miejscowek niz ty, poza tym umiem jeszcze robic questy (solo bo w grupie xx osob to kazde dziecko zrobi), walczyc na wojnie, pkować, huntować itp. Ciekawy jestem jakie ty masz pvp :] Ktos kto tylko loguje sie zeby zabic 100 warlockow i konczy gre nie jest wcale zadnym autorytetem bo o pozostalych expowiskach nic nie wie o czym wy czesto zapominacie.

Ofiarazhackowania
08-04-2007, 13:39
Moim zdaniem najsłabszą profesją jest sorcerer. Zadaje najsłabsze hity w potwory, expi najwolniej, jest najsłabszy w pvp, nikt nie chce go brać na hunty :/ To tylko moje osobiste zdanie!

Heh,nie zgadzam się z tobą,wiesz jak sork ci walinie sd to ......,a pozatym bardzo szybko expi chyba nigdy nim nie grałeś,ale to twoje zdanie,moim zdaniemnajgorszy jest knight a palek jest dobry,czy hity na guardzie na 16 lev po 90 to mało,a pozatym palek umie sporo zaklęć.

To tylko moje zdanie:)

Vil
08-04-2007, 14:20
tera pan Vil z tego co pamietam twojego posta "nigdy nie bylem na tombach" jedyne co wiesz o tibi to ,to co ci ludzie na forum powiedza ?(to pytanie ja po tobie nie jade zeby nie bylo)

Bo nie bylem, co nie przeszkadza mi w logicznym mysleniu. Roznica pomiedzy tombami a warlockami polega mniej wiecej na tym, ze wiedzac w jakim stosunku bijesz vampy i mumie mozna oszacowac calkiem niezle koszt expienia, loot z wrl jest na tyle losowy, ze jesli nie expi sie na nich regularnie nie da sie powiedziec ile srednio traci/ zyskuje podczas huntu.

Tomby - mega super powah WASTE
Warlocki - lekki waste (sorc=lekki zysk)
Behe - giga WASTE

zwyczajowo prosze o cyferki.

Ciekawy jestem jakie ty masz pvp

oO zebys sie nie zdziwil

Jestem pewny prawie na 100% ze nietrafione tez sie licza do skilla. Sam widzialem jak mi kiedys po takowym podrosl skill.

wobec tego pytam sie, na jakiej podstawie stwierdziles ze to nie byl hit zablokowany ? z moich testow wynika ze miss na wzrost skilla nie wplywa...

@Sozemego:

plz oszacuj jakie sa koszty mocnego wyciskania knightem na tombach bo na moje oko nie sa uderzajaco wysokie.

team_pk_druid
08-04-2007, 14:37
W 1h rycerz na 120 lvl wybije 62-63 roomy z mumiami/vampami,bonebestami , necro itp. Zakładając srednio 4 strzały z gfb na room + 1uh na room na 1 roomie wastuje: 360gp (2x gfb) + 175gp (1xuh) = 22680 + 11025 + 3k (mf) = 36.7k

Nie musze mówić ze przez ten czas otwierając same vampy (i zbierajac dusty) necro i zbierając kosci z bonebestów powinna wypaść conajmneij 1 vampka a jeżeli wypadną bohy + vampka to juz jestes na + ...

Sozemego
08-04-2007, 17:37
@Sozemego:
plz oszacuj jakie sa koszty mocnego wyciskania knightem na tombach bo na moje oko nie sa uderzajaco wysokie.
Szacowac nie bede, moge tylko wziasc liczby z mojego przykladu. Chodzilem tam najtem do 127lvl najtem (wiecej nie mialem :p), bylem na omruc tombie (peninsula) za tp, 2 poziomy. Przewaznie bralem 10 bp gfb, reszta to normalka, ktora nosze przy sobie. Expa robilem...na oko 130-150k/h. Gdzie te gfb starczaly na max 1,5h. Do tego dochodzilo sporo uhow i okazjonalne hmm. Zwrocilo mi sie raz. gdy z necro spadly bohy a z vampa vampirka. Zbieranie loota z wszystkiego znacznie obniza predkosc expa + zbieranie kosci i dustow tez troszke zabiera. Zwroci sie tylko, gdy beda wypadac bohy/vampirki, z reszty zwroca ci sie max 2 bp gfb~. Moze nie robilem tego umiejetnie, czy cos. Nie mowie, ze ten exp jest zly. Jest dobry, szybki po wzglednie niskich kosztach, ale odpada na dluzsza mete.

Raditz Saiya-jin
08-04-2007, 21:17
Dokladnie, tak jak pan napisał up, te bajki o knighcie który jest w stanie utrzymać się z superszybkiego expienia z gfb na tombie są nieprawidziwe.

Atenis
08-04-2007, 22:50
Dostrzegłem tu już parę inteligentnych userów ,ale niektóre commenty to normalnie żenada . NIE ma najgorszej profesjii. Jak to już niektórzy mówili. Każdy ma inny gust , i np. jeden wolałby pykać sorcem ,a inny grać Pallem (co do kwestii kosztów można też robić bolty/strzały [ja tak robie] i mlvl rośnie przy okazjii) . Ale jednak mimo wszystko zaznaczyłem Druida :P . Czemu ?? To , że najwyższym lvlem w Tibii jest druid nie ma nic do rzeczy. Po prostu według mnie jest on najgorszy , lub najmniej przydatny jak dla mnie. :)

Sebastian116
08-04-2007, 23:13
Według mnie najsłabszy jest Knight. Dlaczego? Nieznam się na Profesiach ,ale Knight ma strasznie mało zaklęć! Ja jestem druidem :mag: !

sat
09-04-2007, 20:48
Według mnie najsłabszy jest Knight. Dlaczego? Nieznam się na Profesiach ,ale Knight ma strasznie mało zaklęć! Ja jestem druidem :mag: !
po pierwsze - skoro nie znasz sie na profesjach, to po co zabierasz glos? a po drugie co z tego ze jestes druidem? masz chociaz pacca? masz chociaz wykupione wszystkie dostepne czary? kiedy ostatnio robiles unded legiona czy wild growa?

avenmanti
10-04-2007, 09:51
po pierwsze - skoro nie znasz sie na profesjach, to po co zabierasz glos? a po drugie co z tego ze jestes druidem? masz chociaz pacca? masz chociaz wykupione wszystkie dostepne czary? kiedy ostatnio robiles unded legiona czy wild growa?
Za to knight ma tak naprawde tylko 1 uzyteczny czar - exurę. Resztę mozna o kant dupy rozwalic, nawet te smieszne exori. (koszt=full mana)

Swoja droga: knight z broni tez za mocny nie jest. Mam skille 82/81 i jest wiele potworow ktorych w ogole nie jestem w stanie trafic, a srednia hitow w stosunku do paladyna pozostawia wiele do zyczenia.

Poza tym: na hlvl paladyn jest lepszym blokerem niz knight. Bez exety res da sie spokojnie obejsc na huntach - od tego sa rampy, schody, ropy i inne g*wna, za to koszty huncenia z palem na blocku sa duzo mniejsze niz knightem bo exura vita >>> UH. Wiem co mowie bo sam jak blokowalem swoim 50 ek to niezbyt czesto trzeba bylo uzywac exetę bo praktycznie na kazdym powaznym huncie sa schody niedaleko.

@topic
knight, zdecydowanie...

Xerden
10-04-2007, 11:28
Za to knight ma tak naprawde tylko 1 uzyteczny czar - exurę. Resztę mozna o kant dupy rozwalic, nawet te smieszne exori. (koszt=full mana)

Swoja droga: knight z broni tez za mocny nie jest. Mam skille 82/81 i jest wiele potworow ktorych w ogole nie jestem w stanie trafic, a srednia hitow w stosunku do paladyna pozostawia wiele do zyczenia.

Poza tym: na hlvl paladyn jest lepszym blokerem niz knight. Bez exety res da sie spokojnie obejsc na huntach - od tego sa rampy, schody, ropy i inne g*wna, za to koszty huncenia z palem na blocku sa duzo mniejsze niz knightem bo exura vita >>> UH. Wiem co mowie bo sam jak blokowalem swoim 50 ek to niezbyt czesto trzeba bylo uzywac exetę bo praktycznie na kazdym powaznym huncie sa schody niedaleko.

@topic
knight, zdecydowanie...

A czy słyszałeś o czarze exura sio na huntach?

sat
10-04-2007, 13:52
nawet nie wiesz jak to smieszne exori moze zadecydowac o zgonie w takim tombie. sprobuj wziasc palkiem na klate 4 vampy, to bedziesz wiedzial o czym mowie

Swoja droga: knight z broni tez za mocny nie jest. Mam skille 82/81 i jest wiele potworow ktorych w ogole nie jestem w stanie trafic, a srednia hitow w stosunku do paladyna pozostawia wiele do zyczenia. no widzisz, a palek, sorc czy druid jak maja w cholere sd to moga wszystko ubic. ja jakos nie bije potworow za wiecej niz 900 expa i nie narzekam.

skoto twierdzisz, ze challenge jest calkowicie niepotrzebne, to znaczy, ze nigdy porzadnym huncie z dobrym blokerem nie byles. na 50 levie to przepraszam, ale jaki powazny hunt to byl? dragi w ven? guardy pod kazo? moze minoski w mint?

pietrzyk92
10-04-2007, 15:22
Nie ma gorszych i lepszych... albo sie umie grac albo nie... nie rozumiem jak moga wypowiadac sie na temat profesji 15 lvle.... przeciez to sa nooby....boze nie umicie grac nie odzywajcie sie.....pograjcie se w pasjansa... albo dla was tez za trudne..??? Kazdy gra tym czym lubi....ohhh... koniec tematu!!!! X( X( X(

Emsik
10-04-2007, 15:49
Dla mnie najsłabszą Profesja w tibi jest Knight. Slaby w magi na pvp się nie nadaje. Skilowac trzeba długo żeby coś z tego wyszło, Sorcerer może być jak na początek. Na temat Druida i Paladyna nie mam informacji chociaż sam gram Druidem :mag:.

sat
10-04-2007, 17:06
Dla mnie najsłabszą Profesja w tibi jest Knight. Slaby w magi na pvp się nie nadaje. Skilowac trzeba długo żeby coś z tego wyszło, Sorcerer może być jak na początek. Na temat Druida i Paladyna nie mam informacji chociaż sam gram Druidem :mag:.
ale jak sie knight z dobrymi skilami rozkreci, to hoho... z dobrym eq i z dobrym skilem knight nie jest taki latwy do ubicia.

Cadonis
10-04-2007, 17:24
NIE ma najgorszej profesjii

zaznaczyłem Druida (...) Po prostu według mnie jest on najgorszy

Nie ma co, zdecydowanie masz wyrobioną opinię ;@

Emsik
10-04-2007, 22:25
ale jak sie knight z dobrymi skilami rozkreci, to hoho... z dobrym eq i z dobrym skilem knight nie jest taki latwy do ubicia.

Tu masz racje.Knight jest dobry ale na skille trzeba poświęcić dużo czasu.Sorcerer i Druid nie muszą skillować,może sam zrobię Knighta?:p

sat
11-04-2007, 02:37
Tu masz racje.Knight jest dobry ale na skille trzeba poświęcić dużo czasu.Sorcerer i Druid nie muszą skillować,może sam zrobię Knighta?:p

tylko ze sorc/druid musi sie rozkrecic do tego 40-50 lvla zeby byl porownywalny z knightem ze skilem 75/75 na tym samym levie

zoliax
11-04-2007, 15:40
Tyle, że i tak magiem szybciej wbijesz 40lvl niż ryckiem 40 lvl i 75/75. :d

Frapper
12-04-2007, 23:20
Tyle, że i tak magiem szybciej wbijesz 40lvl niż ryckiem 40 lvl i 75/75. :d

No tak, bo z twojej wypowiedzi wynika, ze ten rycek juz ma ten 40.

XeXe
12-04-2007, 23:59
zdecydowanie pal , zawsze ma malo chajsu bo wszystko wydaje na bolty, czesto pada bo bez tarczy lata; ( na wiekszym lvl expi 4x wolniej od sorca chyba ze wyda xxxx kasy to 2x wolniej i jeszcze ciezko nim trenic zwlaszcza na non pvp : (

P0nury
13-04-2007, 00:18
zdecydowanie pal , zawsze ma malo chajsu bo wszystko wydaje na bolty

Jeśli 490k + eq: rh, blue robe, klegi, bohy i pierdółki na 46 lvl'u to mało, to ok. Jestem biedakiem.

blazee86
13-04-2007, 18:45
Jak dla mnie to knight jest najsłabszą profesją. Co z tego, że zarabia więcej od sorca? Ja swoim knightem na 50lv miałem jakieś 350k w depo, druidem na 50lv mam ok. 200k w depo. Co z tego, że knight więcej zarabia skoro sorc/druid też wychodzi na plus, a gra się nim łatwiej, ciekawiej, szybciej expi, nie trzeba miesiąc skillować. Te 150k to knight chyba może na allegro sprzedać, bo knightowi dużo kasy nie potrzeba na runy, a na eq to jednorazowo. Więc się kasa marnuje. 100lv sorca wbija się kilka razy szybciej niż 100lv knighta i mimo to 100lv sorc więcej znaczy. 100lv knight jest brany na hunty tylko jako bloker i z takiego hunta ma 0 expa, jedynie kasa. Więc blokowanie jest nieopłacalne. Nie wspomnę o tym, że 100lv knight nie ubije solo nikogo powyżej 30lv. Od razu mówię, że nie chcą obrazić knightów, a to co napisałem jest moją prywatną opinią i nie musicie się z nią zgadzać.

zoliax
13-04-2007, 19:11
Te 150k to knight chyba może na allegro sprzedać, bo knightowi dużo kasy nie potrzeba na runy, a na eq to jednorazowo. Więc się kasa marnuje.

Zawsze jest <waste>. ;] I wtedy zabawa jeszcze lepsza niż zwykłe expienie drutem... Niby nim też można waste'ować, ale mówimy o tych 150k, nie ogólnej ilości pieniędzy. ;p

Cenarius
13-04-2007, 21:31
100lv knight jest brany na hunty tylko jako bloker i z takiego hunta ma 0 expa, jedynie kasa. Więc blokowanie jest nieopłacalne.
To jak wreszcie - jest nieopłacalne bo jest "tylko" kasa? no to przecież głównie po kase knight chodzi na hunty (albo dla jaj:p ) a nie żeby se poexpić....

Kosiarz97
14-04-2007, 19:43
Knight do dupy sie gra np. goni knight 20 lvl FACC sorca 20 lvl FACC knight ni mam utani hur goni go a sorc go jebie z czarow i knight ded :D :D

Dinin
14-04-2007, 20:48
@up lol, jak nie potrafisz założc t ringa, lub BoH'ów to sie nie dziw że sorca nie dogonisz. Poza tym z jakich czarów cie "jebie"? Z różdzki za 10 obrażeń? Czy z HMM, przy czym nie wiem jaka jest pzeszkoda żebys ty też go tak lał.

Kamil_WZL
15-04-2007, 00:11
Palladyn, pozieważja nie umiem grać pallakami i wogule... z dobrymi skilam,i na wyzszym lvl moze i duzo sieka ale ja nie umiem grac tą profesia:( :(

avenmanti
15-04-2007, 11:38
Palladyn, pozieważja nie umiem grać pallakami
No i mamy w tym poscie piekna odpowiedz na pytanie "dlaczego ludzie nie graja paladynami". Bo slabą profesja to on nie jest w przeciwienstwie do knighta.
@up lol, jak nie potrafisz założc t ringa, lub BoH'ów to sie nie dziw że sorca nie dogonisz.
Jak sorc nie potrafi uzyc utani gran hura to swiadczy to o jego noobstwie.
Poza tym z jakich czarów cie "jebie"? Z różdzki za 10 obrażeń? Czy z HMM, przy czym nie wiem jaka jest pzeszkoda żebys ty też go tak lał.
Uhahaha, ta twoja smieszna rozdzka ma wyzsza srednia niz broń. Pamietajcie ze na broń działa podwójna sila oporu (def+arm) a na rozdzke ona w ogole nie dziala i hity sa caly czas takie same. Knightem z hmm będziesz walił mniej niż sorc z rozdzki.

korki66
24-04-2007, 15:56
pall roxxx:cup: :)

Ghard Lage
24-04-2007, 21:11
Paladyn:
minusy:
-skillowanie
-słabsze hity z boltów niż knight z GSa
-musi wydawać na bolty i uhy/manasy knight tylko na uhy a sorc tylko na manasy
-drogie trenowanie
-do szybkiego expienia na high lvlu ma najdroższe expienie sd/uh/manasy/bolty
-nie ma ofensywnych czarów
-lag/kick=dead

-najbiedniejsza profesja w Tibii na low lvlu
-kusza ma po updacie ograniczony zasięg
-antyluring system
-długo się expi ze spearami=najdłużej się nim robi 20lvl

Plusy:
+dobry w pvp combo bolty+sd=mini gun
+szybko expi
+jeżeli expi na potworach co nie walą z dystansu (wyjątek dragi) ma dość niezły dochód
+budzisz respect wśród graczy "8lvl z 70 distem pallek ciekawe ile czasu podnosił speary"
+exura vita
+dobry bloker

Mimo tych plusów i tak pallek ma najbardziej zrąbane życie.

Edit:
Wiecie dlaczego najwięcej głosów jest oddanych na knighta bo najwięcej nim właśnie osub grało przed updatem i teraz patrzą przez pryzmat możliwości sorca/druida/palla.

Frapper
25-04-2007, 02:38
-słabsze hity z boltów niż knight z GSa
Ale wyzsza srednia, i to znacznie.
-drogie trenowanie
Jesli sie umie i chce to wychodzi sie na 0, ba, nawet na +.
-nie ma ofensywnych czarów
A po co mu?
-lag/kick=dead
Jak kazda profesja.
-najbiedniejsza profesja w Tibii na low lvlu
Jesli sie umie grac to nie
-kusza ma po updacie ograniczony zasięg
Co nie przeszkadza w efektywnym wykorzystwaniu jego mozliwosci
-antyluring system
Bije gsy na pohu dlugi czas i jakos zaden mi nie znikl.

Slabe sd wyklucz mozliwosc zsolowania czegokolwiek z UHem na F1
+jeżeli expi na potworach co nie walą z dystansu (wyjątek dragi) ma dość niezły dochód
Na wszystkim mozna miec dochod, trzeba umiec grac.
+dobry bloker
Nie ma exety co go totalnie wyklucz

Vil
25-04-2007, 11:14
-długo się expi ze spearami=najdłużej się nim robi 20lvl

niedorzeczne, po co expic spearami ?

potrzebuje troche ponad 100 level zeby z sd+bolt zadawac wiecej niz wyleczy sie podstawowa sila uha ( czyli teoretycznie atak 100 levelowego palka jest w stanie przetrzymac knight z 300hp ).

+szybko expi

expisz tak szybko jak potrafisz, jak pozwala ci miejscowka, konkurencja oraz ilosc ludzi na serwerze. Porfesja ma coraz mniej do gadania.

+budzisz respect wśród graczy "8lvl z 70 distem pallek ciekawe ile czasu podnosił speary"

podejdzie 2 sorcow z wandami, palek zlozy sie w kilka rund i "ciekawe ile czasu bedzie jeszcze musial podnosic speary" zeby odrobic skill.

Ranzorx
01-05-2007, 12:01
Zal Zal i jeszcze raz Zal......Wy sie zastanowcie czasem nad tym co Mówicie...
Ktos tu wspominal ze Palladyn to najdrozsza profesja w tibi...Powiem tak jak sie umie grac palem to nie wastuje sie nic...Ja osobiscie expie sobie na of lub poh i nic nie wastuje od czasu do czasu jakis manas lub dwa....a exp leci bardzo szybko wiec nie gadajcie glupot...btw biezesz jakiegos noobchara idziesz na trolle do ab i zbierasz sobie tyle spearow ile bedziesz chcial i niema tu mowy o zadnym waste na speary chyba ze Ci sie niechce to twoja sprawa ...I jeszcze cos w tibii kazda profesja jest rowna tylko trzeba nia umiec grac....Tutaj chodzi tylko o umiejetnosci i wiedze o tej grze ....wiec niewiem o czym my w ogole jeszcze rozmawiamy ?

_WrD_
01-05-2007, 23:41
Knight - powinni go mocno ulepszyć ;x

Candi
02-05-2007, 12:54
żal to wszystko czytać, jak piszecie, że paladyn ma ciągle waste itd. Zastanawiam się, czy tu pisza same nooby, które na skilach 30/20 expią na rotwormach. Bolt dla paladyna kosztuje 3gp to jest hit za około 80 przy średnich skilach. Knight będzie miał hit za 0gp, ale uh za 150gp i powiedzmy, że co 30 hit będzie używał uh na jakimś potwroku średniej klasy. To jest 5gp. Mag zużywa mana fluidy i powiedzmy, że wali z vis. To będzie około 20gp za vis. Wiecie o co mi chodzi? Na niskim levelu, kiedy mag nie zużywa mfów to nie ma żadnego waste, ale póxniej kiedy bierze kilka albo kilkanaście bp mfów na hunt to już traci napewno więcej niż paladyn. Knight używa uhów na póxniejszych levelach, chyba że expi na rotwormach na 50 levelu.
Paladyn jest dobrą profesją jeśli umiemy nią grac i tak samo jest z każdą inną profesją. Nie ma lepszej i gorszej profesji. Może byc tylko bardziej lubiana i mniej lubiana, bardziej popularna lub mniej popularna.

Uci3kini3r
03-05-2007, 14:34
Są 2 główne sondy w tym dziale "kim grasz" i " jaka jest najgorsza profesja". najlepsze jest to, ze wg. was najgorszy jest knight a najwiecej ludzi gra wlaśnie knightem....cos tu jest nie tak... xD

zoliax
03-05-2007, 15:26
Bo nie każdemu zależy, by grać najlepszą profesją? Bo niektórzy przykładowo czują niechęc do magii/walki dystansowej? Bo niektórzy lubią grać "cięzkimi" postaciami? :d Nie każdy, kto widzi, że ktoś inny ma większe obrażenia/szybciej expi/cokolwiek innego, odrazu zrobi sobie nową postać z inną klasą. No i część osób głosujących na rycka może mieć go od dawna i nie chcieć go porzucić dla "ruszczki". :d

@down
Osobiście gram, gdyż w eRPeGach nie tycam magii ani walki na dystans... a może powinien powiedzieć grałem... mniejsza. Pewnie wiele osób z tego powodu lub inaczej: grają tylko profesjami walczącymi w zwarciu. Ostatecznie mogą ćwiczyć cierpliwość skillując. :D

Uci3kini3r
03-05-2007, 15:30
No wiem, ale zobacz, tylko tematow jest zakladane, prawie wszyscy narzekają na tego knighta, mową ze jest najgorszy, ze skillowanie to nuudy, expienie strasznie wolne, no to po co graja tym knightem skoro on jest taki beznadzijny? xD

Paterel
06-05-2007, 03:11
no właśnie nie wiem po co grają;] ale nie wydaje mi sie żeby jakiś wyższy lvl (knight) narzekał na tą profesje;p bo Ci co sie wypowiadaja "jaki to on beznadziejny" skończyli przygode na 15 lvl ze skilami po 45 bijąc trole....

soanord
06-05-2007, 11:15
no właśnie nie wiem po co grają;] ale nie wydaje mi sie żeby jakiś wyższy lvl (knight) narzekał na tą profesje;p bo Ci co sie wypowiadaja "jaki to on beznadziejny" skończyli przygode na 15 lvl ze skilami po 45 bijąc trole....
Bo nie każdy jest no-liferem i będzie wbijał skille 80/80. Ja jeden jedyny raz w życiu wbiłem takie i wiem ze gowno daja na wiekszosci potworow.

sat
06-05-2007, 16:01
Bo nie każdy jest no-liferem i będzie wbijał skille 80/80. Ja jeden jedyny raz w życiu wbiłem takie i wiem ze gowno daja na wiekszosci potworow.
a to ciekawe spostrzezenie. cala reszta knightow, ktora wbila skile 80/80 mowi co innego...

Belzi
06-05-2007, 16:29
Knight chyba

Seelow
06-05-2007, 18:36
Witam to moj pierwszy post w tym temacie

Nie zaglosowalem w tej sondzie poniewaz :

1)Na faccu palem i knightem super sie expi czego nie mozna powiedziec o sorcu i druidzie
2)Na pacc sytuacja wyglada odwrotnie , postacie magiczne dostaja takiego kopa w d.pe ze nie sa juz slabymi profesjami lecz poteznymi maja wiele czarow i moga expic na wysokich levelach wszedzie.
3)Nie kazdy gra dla lvl ja np. gram bo mam tu znajomych i moge z nimi pogadac

Przyznaje ze knight i pall to najslabsze profesje ogolem lecz na serverze na ktorym gram <Refugia> jest bardzo duzo knightow w porownaniu z paladynami.

Xzonixek
06-05-2007, 18:57
a to ciekawe spostrzezenie. cala reszta knightow, ktora wbila skile 80/80 mowi co innego...

80/80 to piece of shit, co to jest gdy ja bije na 50 lvlu max 50k/h na zolwiach, a sorc na 50 bije 70 na dragach, a pozniej na 60 moje skille wzrosna o 1 punkt, i bede expic max 55k/h w pozniejszych fazach, a sorc z biciem lvla tylko przyspiesza...;/

PS Mam te skille i uważam że już fajniej by się grało palkiem z 85 distem~~ którym bym mógł gski klepac...

sat
06-05-2007, 19:00
80/80 to piece of shit, co to jest gdy ja bije na 50 lvlu max 50k/h na zolwiach, a sorc na 50 bije 70 na dragach, a pozniej na 60 moje skille wzrosna o 1 punkt, i bede expic max 55k/h w pozniejszych fazach, a sorc z biciem lvla tylko przyspiesza...;/
na 50 lvl nie zrobisz na zolwiach 50k/h z jednego prozaiczngo powodu - jestes zbyt wolny :] sorc bije 70k na dragach moze i owszem, ale nie zapominaj ile on kasy w to laduje.

P0nury
06-05-2007, 19:18
PS Mam te skille i uważam że już fajniej by się grało palkiem z 85 distem~~ którym bym mógł gski klepac...

A kto Ci kjoerva broni zrobić tego palka?

Poza tym z 80/80 i bronią pokroju avengera/arcane staffa expi się już bardzo przyjemnie (sam mam 81/80 i arcane staffa. Na scarabach na -3 bez większych problemów mogę wyciągnąć koło 30k/h przy ZEROWYM zużyciu uhów/manasów podczas, gdy znajomy ładną kasę musi utopić, żeby wycisnąć te 20k/h więcej ode mnie na dragach). Mnie tam nie przeszkadza to, że nie klepie 70k/h na moim lvl'u i skillach. Gram dla przyjemności, nie dla cyferek.

Artus89
06-05-2007, 19:40
Moim zdaniem najsłabsza profesja [może tylko na niskim lvl-u] jest Knight.
gram Druidem i na lvl-u 13 pójdę na cyklopy a knightem sie tam tylko pokaże i już ded. Grałem kiedyś Knightem bo jest bardzo dobrze nim zacząć ale szczerze odradzam takie jest moje zdanie. Pozdrawiam.

P0nury
06-05-2007, 20:23
gram Druidem i na lvl-u 13 pójdę na cyklopy a knightem sie tam tylko pokaże i już ded.

Sęk w tym, że wystarczy, że trafisz na jakąkolwiek złośliwą osobę, która bloknie Cię. A wtedy uwierz mi, z 3 cyklopami na klacie długo nie wytrzymasz.

Xzonixek
07-05-2007, 20:49
A kto Ci kjoerva broni zrobić tego palka?

Poza tym z 80/80 i bronią pokroju avengera/arcane staffa expi się już bardzo przyjemnie (sam mam 81/80 i arcane staffa. Na scarabach na -3 bez większych problemów mogę wyciągnąć koło 30k/h przy ZEROWYM zużyciu uhów/manasów podczas, gdy znajomy ładną kasę musi utopić, żeby wycisnąć te 20k/h więcej ode mnie na dragach). Mnie tam nie przeszkadza to, że nie klepie 70k/h na moim lvl'u i skillach. Gram dla przyjemności, nie dla cyferek.
Ta jasne już to widze, ja nie moge na hidden wyciągnąć 24k/h, 80 rycek ma best 25k/h z 85 skillem z d lanca to ty odrazu 30k/h...
Gra dla przyjemności jest palkiem, bo dla porownania palek ma 40k/h na gsach około 50 lvla, a rycek więcej na zółwich...

na 50 lvl nie zrobisz na zolwiach 50k/h z jednego prozaiczngo powodu - jestes zbyt wolny sorc bije 70k na dragach moze i owszem, ale nie zapominaj ile on kasy w to laduje.
Huja w to ładuje a nie ile kasy, z dragow się zwraca z samych djin items (woi, d hammer d shield, broady), a jak sie zrobi lootbaga, to jest sie na OLBRZYMIM+, najwyżej przejde sie na arene, do jakiegos 140 ms ktory loota nie zbiera i poprosze o broady, jestem pewny ze na non pvp da bo nie chce zeby mu ktos resp klepal, a na pvp zalezy czy ma humor:P

Ahh i moj best na -2+-3 to 47.6k/h, więc mało nie brakuje..

P0nury
07-05-2007, 21:45
Ta jasne już to widze, ja nie moge na hidden wyciągnąć 24k/h, 80 rycek ma best 25k/h z 85 skillem z d lanca to ty odrazu 30k/h...

Słyszałeś kiedyś o czymś takim, jak Arcane staff? 24k/h idzie przy 800 ludzi i wolnym spocie na larwach wyciągnąć. Dlaczego zatem niemożliwe jest wyciągnięcie jest tych 6k/h więcej na scarabach?

Piotrek Marycha
07-05-2007, 21:59
Moim zdaniem najsłabsza profesja [może tylko na niskim lvl-u] jest Knight.
gram Druidem i na lvl-u 13 pójdę na cyklopy a knightem sie tam tylko pokaże i już ded.
no i co z tego jezeli knight bedzie robil 2 wiecej expa na rotach?

Gra dla przyjemności jest palkiem, bo dla porownania palek ma 40k/h na gsach około 50 lvla, a rycek więcej na zółwich...
Ty nic po pohu nawet nie mow, widac ze chyba nie expiles tam... tam jest taki tlok, kazda proba wyegzekwowania swoich praw do expa z racji ze byles pierwszy od razu spotyka sie z ostrym sprzeciwem bo to "publiczny resp", probowalem tam kilka razy poexpic to musialem walczyc z 2-3 innymi palkami o kazdego GSa, expic to tam mozna tylko przed 10 rano albo po 22 wieczorem

PS: przyjemnosc to nie tylko szybkosc expienia, a takze komfortowość expa, bo knight w tym momencie bije wszystkich na glowe...

Fagaro
07-05-2007, 22:29
korzystajac z ostatnich problemow z serverami poszedlem na zolwie. pierwszego dnia bylo fajnie, niezly exp 58k exp/h po 2 godiznach polowania, w nocy kiedy bylo malo ludzi na serwerze i nikogo na zolwiach, dizisaj w szczycie gdy bylo 600 osob zrobilem tam 40k exp w godizne i dalem sobie spokoj bo za duzo bydla.

Co do pohu, to mozna tam bardzo komfortowo expic, jesli sie jest najwyzszym levelem, lub sie jest samemu.

Marciniek
07-05-2007, 22:40
Tak, to prawda.... z tym, że gówno prawda!
Scaraby znam na pamięć i na hidden bez problemu robiłem 26k/h, a expiąc na czas w porywach sięgałem 33k/h mając 82 skil z GSem w łapie.

Huja w to ładuje a nie ile kasy, z dragow się zwraca z samych djin items (woi, d hammer d shield, broady), a jak sie zrobi lootbaga, to jest sie na OLBRZYMIM+, najwyżej przejde sie na arene, do jakiegos 140 ms ktory loota nie zbiera i poprosze o broady, jestem pewny ze na non pvp da bo nie chce zeby mu ktos resp klepal, a na pvp zalezy czy ma humor:P

Ahh i moj best na -2+-3 to 47.6k/h, więc mało nie brakuje..

No fajnie, ostatnie 2-3mln expa wbiłem na dragach, zwracało mi się ze śmieci mace/steel shield/ kusze, a od steel helmetów zaczynałem liczyć zyski, nie wspominając o djinn items, więc nie masz czym się szczycić.

Ty nic po pohu nawet nie mow, widac ze chyba nie expiles tam... tam jest taki tlok, kazda proba wyegzekwowania swoich praw do expa z racji ze byles pierwszy od razu spotyka sie z ostrym sprzeciwem bo to "publiczny resp", probowalem tam kilka razy poexpic to musialem walczyc z 2-3 innymi palkami o kazdego GSa, expic to tam mozna tylko przed 10 rano albo po 22 wieczorem
Niestety to da się odczuć, aż się przypomina wypowiedź jednego z amatorów na GSy - "Na pohu nie ma czegoś takiego jak 'zajęte'."

PS: przyjemnosc to nie tylko szybkosc expienia, a takze komfortowość expa, bo knight w tym momencie bije wszystkich na glowe...
Gratuluje trafnego spostrzeżenia, naprawdę.

Solix
08-05-2007, 14:17
To zalezy pod jakim wzgledem bo jesli chodzi o expienie to najgorszy jest druid :( , jesli zas o pk to knight goni wszystkich :confused: , paladin jest najgorszy kiedy sa lagi ;( , no a sorcerer jest najlepszy :D

Xzonixek
08-05-2007, 17:12
Tak, to prawda.... z tym, że gówno prawda!
Scaraby znam na pamięć i na hidden bez problemu robiłem 26k/h, a expiąc na czas w porywach sięgałem 33k/h mając 82 skil z GSem w łapie.

No fajnie, ostatnie 2-3mln expa wbiłem na dragach, zwracało mi się ze śmieci mace/steel shield/ kusze, a od steel helmetów zaczynałem liczyć zyski, nie wspominając o djinn items, więc nie masz czym się szczycić.

Niestety to da się odczuć, aż się przypomina wypowiedź jednego z amatorów na GSy - "Na pohu nie ma czegoś takiego jak 'zajęte'."

Hi
~~SD+bolt~~
~~SD+bolt~~
Bye

Scara~~ Jakoś kurwa nikt z moich znajomych tam nie potrafi zrobić więcej niż 28k/h przy dobrej koniunkturze...

I tak zawsze był poh mój 55 lvl rp:P... Poza tym jak komuś się nie podobało wpadałem z 140 rp który zawsze mi mógł pomoc:)

Komfort z expienia masz palkiem, bo wątpie czy ci się nie nudzi 6h na zółwiach...

Rozumiem, na non pvp ale na pvp nie ma problemu z respem...

Fagaro
08-05-2007, 18:31
kiedys testowalem sca na scrabach, da rade zrobic tam 35k expa/h :) bylo to ~90 levelu oraz 88 w axe.