zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Dwarf Guard

Aquin_Argante
19-03-2007, 09:04
Planuję się wybrać na Guardy, ale dopiero jak kupię knight armor lub dragon shield. I tutaj pytanie: co będzie mnie lepiej przed nimi chronić? Dragon shield czy knight armor?

..::QRAS::..
19-03-2007, 10:01
a walisz z rózdzki czy z axa? -.-

Faumik
19-03-2007, 10:24
Ja na początek zawsze kupuje shielda dopiero później armor legs itd.
Powinieneś zbierać mniej w dragon shieldzie niż w k armie.

Polonixx
19-03-2007, 12:44
Po pierwsze; dwarf guardy huntuj od 22 lvl. Najlepsze eq na ten rodzaj dwarfów to knight armor, plate legs, steel helmet, guardian shield... skąd to wiem? Sam miałem takie eq przy expieniu na dwafrach :)

Aquin_Argante
19-03-2007, 16:12
Ok, dzięki. Aktualnie mam: p legs, p armor, dwarven shield i crown helmet. Jakby co to różdżką szmergam:)

Shor'tugal
19-03-2007, 17:08
Na dwarfach można z każdym eq expić. Ja np na 25 druidze z eq brass set expie spokojnie na guardach. Jak mnie guard dopadnie to chociazbym mial k armor to obrazzenia beda niewiele mniejsze...

Osks
19-03-2007, 17:30
Po pierwsze; dwarf guardy huntuj od 22 lvl. Najlepsze eq na ten rodzaj dwarfów to knight armor, plate legs, steel helmet, guardian shield... skąd to wiem? Sam miałem takie eq przy expieniu na dwafrach :)

I co z tego ze ty takie miales?? NIe oznacza to, ze jest najlepsze -.-.

Kup se d shielda. K arma nie kupuj bo i tak blue robe kupisz. Po za tym radze ci pozcekac do tego 33 lvlu na ostatnia rozdzke i wtedy sie vitaj i wal z rozdzki ;]. Jak masz PACC to tylko vis ;]

Venderer
19-03-2007, 17:51
Tą wypowiedzią udowodniłeś, że jesteś gorszym n00bem** niż autor tematu.

**ew. newbie/trollem (jak dla kogo)

Aquin_Argante
19-03-2007, 19:52
Jestem n00bem:(

babcia666
19-03-2007, 20:31
mogli byście poradzili coś sensownego... a kiną(knight jak co) z k armem, p legami, w (lub c helmetem), g shieldem i skull staffem(lub d hammer, lub w hammer) mógłbym expić na guardach bez dużej straty (lub żadnej^^) straty uh i ih? mam 22 lvl, skille 64/62. i jaką taktyke użyć?

Bhall the Destroyer
19-03-2007, 21:03
mogli byście poradzili coś sensownego... a kiną(knight jak co) z k armem, p legami, w (lub c helmetem), g shieldem i skull staffem(lub d hammer, lub w hammer) mógłbym expić na guardach bez dużej straty (lub żadnej^^) straty uh i ih? mam 22 lvl, skille 64/62. i jaką taktyke użyć?

Przeciętnie szedłby ci na jednego od 1 do 2 UH'uw, więc sam odpowiedz sobie czy się opłaca. Niestety guardy dla rycka opłaca się wybijać na nieco wyższym levelku, można zaczynać koło 40-50 na skilach ~80/80 i przy b. dobrym ekwipunku (np. g arm, r helm, k-legi) bo dopioro wtedy będzie można coś zarobić (bardzo wskazany postman quest). Taktyka dla ciebie jest taka nie rżnij herosa i bież na klate jednego ;) ewentualne inne potworki wybij. Narazie sobie na guardach niestety nie poexpisz :P.

Vil
19-03-2007, 21:05
a kiną(knight jak co) z k armem, p legami, w (lub c helmetem), g shieldem i skull staffem(lub d hammer, lub w hammer) mógłbym expić na guardach bez dużej straty (lub żadnej^^) straty uh i ih? mam 22 lvl, skille 64/62.

jestes jakies 300 godzin treningu i 20 leveli od expienia na guardach bez strat ( o sprzecie nie wspominajac ).

i jaką taktyke użyć?

taktyke "omijac kazo jak najszerszym lukiem"

babcia666
20-03-2007, 20:40
dzięki, może jednak sie nie skusze na dwarf guardy :D tylko dziwi mnie to że mino guard(prawie tyle samo expa) pada bardzo szybko, bez straty ih. dwarf guard jest aż o tyle silniejszy od mino guarda że uhy by mi słodziły?? wow

Sir Radzio Angelus
20-03-2007, 21:00
Guardy od 25 lvl, uahahaha, bez straty xD, taa, idź idź, od razu na ostatni poziom i bez uhów, 0 strat - gwarantuje.

Twoj_Miszcz
20-03-2007, 21:05
Guardy od 25 lvl, uahahaha, bez straty xD, taa, idź idź, od razu na ostatni poziom i bez uhów, 0 strat - gwarantuje.

serjo ? moge ????///?/ to ja lecem na guardy !!111one!!oneone!111

babcia666
20-03-2007, 21:22
@Sir Radzio Angelus
Nie pieprz, wiem że nie mam za dużych szans expić na guardach(dwarf, na mino guardach już expie), po prostu chciałem sie dowiedzieć o waste-.- a sam znawcą nie jesteś(gz 27 lvl, po prostu jesteś bogiem tibijskim-.-).
@Bhall the Destroyer
Dzięki za pomoc ;*

Dr._Lepper
21-03-2007, 00:29

a jakie skille?

Sir Radzio Angelus
21-03-2007, 16:23
@Sir Radzio Angelus
Nie pieprz, wiem że nie mam za dużych szans expić na guardach(dwarf, na mino guardach już expie), po prostu chciałem sie dowiedzieć o waste-.- a sam znawcą nie jesteś(gz 27 lvl, po prostu jesteś bogiem tibijskim-.-).
@Bhall the Destroyer
Dzięki za pomoc ;*

Nie trzeba być bogiem tibijskim żeby wiedzieć, że na 22 lvl ze skillami 64/62 lepiej się trzymać od guardów z daleka xD. A to, że oceniasz wiedze innych po ich statach pod nickiem, to dla ciebie gz! -.-"

tomektrz
22-03-2007, 15:08

Nie prafda, bo chelmed lepjej miedź dark!!!111!!!

Eq im lepsze tym lepiej, chociaż są ludzie, którzy wolą mieć więcej capa kosztem kilku punktów defa/arma. To co przedstawiłeś nie jest ani dobre, ani lekkie.

Astral55
22-03-2007, 18:55

a czemu by nie, ja tam laze na 23lvl -.-

Twoj_Miszcz
23-03-2007, 21:33
a czemu by nie, ja tam laze na 23lvl -.-

knightem ? ; o

ZeboslawCalmera
23-03-2007, 21:47
Najlepsze eq na ten rodzaj dwarfów to knight armor, plate legs, steel helmet, guardian shield... skąd to wiem? Sam miałem takie eq przy expieniu na dwafrach :)

Proszę Cie..........jak to najlepsze! Z tego co wiem to są lepsze (wiecej def,arm) zbroje i tarcze nie?

Jezeli chodzi o expienie na guardach postacią magiczną i zastanawianie się (zakładam mając b-robe) "eee guardy mnie nie będą tak lać jak sobie sprawie crown armor" - (2 arm więcej jesli się nie myle) jest bezsensowne. Guard to i tak silny potwór i czy ty masz 3 arm w te czy we wte nie robi różnicy. Bo guard i tak Cie pierdyknie za 70 i tak.......(oczywiscie zapewne jakby wyliczyc srednią hitow w zbroi o arm 3 lepszej wyszly by mniejsze hity, ale mowie ze roznica jest stosunkowo nie duża). Czy pójdziemy w b-robe + k-legi + crown helmet czy pójdziemy w c- secie i warrioe helmet....zero roznicy i tak klepanko(w zwarciu)

Gasiennnica
24-03-2007, 00:11
oczywiscie ze dragon shield (jakie masz skille ze rwiesz sie na guardy?)

enderty
24-03-2007, 06:40
Nie trzeba być bogiem tibijskim żeby wiedzieć, że na 22 lvl ze skillami 64/62 lepiej się trzymać od guardów z daleka xD. A to, że oceniasz wiedze innych po ich statach pod nickiem, to dla ciebie gz! -.-"

to w ogole oszustwo ze kina z 20+ lvl i skilami 60/60+ nie moze isc na guardy a mag se je bije z rozdzki od 19 lvl np. ja na guardy drutem lazilem

Hoxiu
24-03-2007, 07:05
Proszę Cie..........jak to najlepsze! Z tego co wiem to są lepsze (wiecej def,arm) zbroje i tarcze nie?

Jezeli chodzi o expienie na guardach postacią magiczną i zastanawianie się (zakładam mając b-robe) "eee guardy mnie nie będą tak lać jak sobie sprawie crown armor" - (2 arm więcej jesli się nie myle) jest bezsensowne. Guard to i tak silny potwór i czy ty masz 3 arm w te czy we wte nie robi różnicy. Bo guard i tak Cie pierdyknie za 70 i tak.......(oczywiscie zapewne jakby wyliczyc srednią hitow w zbroi o arm 3 lepszej wyszly by mniejsze hity, ale mowie ze roznica jest stosunkowo nie duża). Czy pójdziemy w b-robe + k-legi + crown helmet czy pójdziemy w c- secie i warrioe helmet....zero roznicy i tak klepanko(w zwarciu)

Eee... expiłem na guardach na 2 sposoby:
-g arm, k legi, boh, crown helm, demonka, woi
-b robe, plate legs, crown helm, vampka, woi

i stwierdzam, że rożnica jest widoczna - wolę mieć te pare cap mniej i wbić więcej expa ( przez to, że mniej many idzie na exure gran, a więcej na evis ) Expiłem od 33 do 50 lvla msem

dovelia
24-03-2007, 09:21
Guard to i tak silny potwór
Gadasz glupoty. Guard to jeden ze slabszych potworow w Tibii. Silny to jest Juggernaut, Orshabaal, Ferumbras itp

Aquin_Argante
24-03-2007, 10:07
Hm... A gdzie można znaleźć Mino Guardy na Mainie oprócz w Mintwalin?:)

Drozdzik
24-03-2007, 12:36
Ja bym kupil sobie Crown Shield po 5k chodzi :D

ZeboslawCalmera
24-03-2007, 16:03
Gadasz glupoty. Guard to jeden ze slabszych potworow w Tibii. Silny to jest Juggernaut, Orshabaal, Ferumbras itp

Zgadza się, ale mówimy tu o postaciach 20-30 lvl dla których guard pozostanie jednak silnym potworem. Spróbuj walczyć z Guardem w zwarciu druidem na 25 levelu.....klepanko,klepanko,klepanko:D

ZeboslawCalmera
24-03-2007, 16:05
Hm... A gdzie można znaleźć Mino Guardy na Mainie oprócz w Mintwalin?:)

Chyba zły temat co nie?

Mino guardy znajdziesz na mino tower w okolicach kazoo. W zamku obok AB, na mino pyramid na Darashii (PACC)

przepraszam za double posta

Aquin_Argante
24-03-2007, 21:31
Thx za te Mino. No ja gram na Neranie to tam Crown Armor niestety nie chodzi po 5k :(

Hoxiu
25-03-2007, 10:05
Thx za te Mino. No ja gram na Neranie to tam Crown Armor niestety nie chodzi po 5k :(

crown armor nigdzie nie chodzi po 5k, ceny wahają się od 12 ( bo taka jest cena u djinna ) do 15, na nowszych światach więcej

a crown shield powinien kosztować conajmniej 8k, więc nie wiem jak to jest możliwe, że na jego świecie kosztuje 5 :O