zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zakończona aktualizacja strony

Dwimenor
19-03-2007, 22:54
I stało się - aktualizacja Tibia.pl dobiegła końca. Z pewnością zauważyliście nowe działy na stronie głównej, takie jak meble, dekoracje, czy instrumenty muzyczne.

Jedną z największych zmian jest dodanie działu z książkami. Prawie każda z Tibijskich książek została przetłumaczona przez naszych dzielnych supporterów. Zapraszamy do czytania.

Osobom, którym zależy na wyglądzie ich postaci zapraszamy do działu z outfitami, do łask wraca również twórczość. Resztę odkryjcie sami.

Największe zmiany zostały jednak poczynione po stronie niewidocznej dla użytkowników. Zmienił się cały system strony. Teraz łatwiej będzie wprowadzać nowości oraz dowolnie modyfikować działy strony. Mamy nadzieję, że poprawi się również szybkość strony. Za wszystkimi zmianami stoi Pregusia, nasz nadworny programista, któremu serdecznie dziękujemy za poświecony czas.

Jeśli chodzi o treści najwięcej pracy włożył support, w imieniu zespołu Tibia.pl chciałbym im oficjalnie podziękować za pomoc, jakiej nam udzielili. Bez was ten dzień nigdy by nie nastał. Nowa Tibia.pl to przede wszystkim wasza zasługa.

Świadomi jesteśmy, że pozostało wiele do zrobienia. Świat Tibii ciągle pełen jest niespodzianek i tajemnic, dlatego nie spoczywamy na laurach. Dodawanie i uaktualnianie informacji, dzięki nowemu systemowi zarządzanie stało się znacznie prostsze. Teraz znacznie szybciej będziemy w stanie zareagować na Wasze sugestie.

Pewne linki na stronie mogą nie działać, ale to kwestia 1-2 dni. Chodzi głownie o te, znajdujące się w opisie potwora.

Wszystkie błedy, sugestie, proszę zgłaszać tutaj (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=14). Prosimy też o udział w tej sondzie (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=121620).

Pramus
19-03-2007, 23:21
No, nareszcie skonczylismy :)
Nie oburzajcie sie tylko jesli zobaczycie, ze cos nie dziala, bo to normalne. Wszelkie uwagi umieszczajcie w odpowiednim miejscu. Wkoncu to serwis nie tylko Adminow/Modow/Supporterow, ale przede wszystkim wasz!

<<<Kiemi>>>
19-03-2007, 23:27
Taak :) Ślicznie to teraz wygląda..oddzielone od siebie źródła światła, rzeczy niezbędne do addonów a nawet książki..no nie spodziewałem się takiej przemiany :) Gratulacje wszystkim z supportu i modkom :)

^Trial^
19-03-2007, 23:27
hmmm nareszcie :>

-=DanieL=-
19-03-2007, 23:29
No... kawał roboty. Tylko pogratulować.

Zummer
19-03-2007, 23:31
No, nareszcie :). Tibia.pl ciągle się rozwija.

Anderiuss
20-03-2007, 00:20
Trzeba przyznać że odwaliliście kawał doobrej roboty :D Aby tak dalej ;)

Etoric
20-03-2007, 00:30
w dzial(c)e zioła i rosliny powinniscie dac jakis specjalny baner xD bo z pewnoscią bedzie odwiedzany najczesciej

Foto_scr
20-03-2007, 00:38
Też mi rewolucja. Byłem pewien, że zostaną usunięte te flashowe pop-upy z forum, których nie idzie powyłączać w żaden sposób. Znowu się zawiodłem. Jedyne, co mnie zaciekawiło, to przetłumaczone książki, chociaż osobiście śmiem wątpić w to, że przeciętny tibjoman i użytkownik forum poświęci czas na lekturę choć kilku z nich.

bosal
20-03-2007, 00:52
Też mi rewolucja. Byłem pewien, że zostaną usunięte te flashowe pop-upy z forum, których nie idzie powyłączać w żaden sposób. Znowu się zawiodłem. Jedyne, co mnie zaciekawiło, to przetłumaczone książki, chociaż osobiście śmiem wątpić w to, że przeciętny tibjoman i użytkownik forum poświęci czas na lekturę choć kilku z nich.

reklamy zostana usuniete zgodnie z obietnica, to kwestia paru tygodni poniewaz smartcontext.pl ma opoznienie w pracach.

kołbaś
20-03-2007, 07:05
ludzie kocham was za to że przetłumaczyliście książeczki. Wieczory i noce będe zarywac zeby to wszystko przeczytac.

Ojciec Dyrektor
20-03-2007, 09:01
Nie wiem czy ktoś zauważył że Questy są opisane ;)ale niektóre są w przygotowaniu B) Pozdro

matiiii
20-03-2007, 09:09
Brawo. Aż muszę zajrzeć na stronę główną, bo tylko na forum siedzę. Jeszcze raz jakby to gracz powiedział "Gz".:p

Kaiba_Valoria
20-03-2007, 09:24
Mam takie małe pytanko i sugestie..

Nie lepiej zrobić cały system strony na div ?;)

@topic
Książki super :) .

Mroku
20-03-2007, 11:03
w questach wyskakuje blad danych
w roslinach i zrodlach swiatla error x.X

jesli zacznie mi to dzialac to bedzie fajnie :)

Wald_Kerius
20-03-2007, 11:36
w questach wyskakuje blad danych
w roslinach i zrodlach swiatla error x.X

jesli zacznie mi to dzialac to bedzie fajnie :)

Zaraz się ktoś tym zajmie.

Zillek Edonek
20-03-2007, 12:06
Wieice , dam taką propozycje:
Wybór wyglądu strony.
Jak komuś się nowy podoba to taki będzie miał , jeśli nie , to będzie miał stary.

I przydałaby się inna czcionka , bo ta jest taka jakaś kiepska...

BTW. Wszędzie jest "Error!"
Świetna aktualka..

Krovva
20-03-2007, 12:08
Gratuluję działu z książkami. Przy okazji muszę wspomnieć, że - niechcący - przerwaliście tym samym projekt tłumaczenia ksiąg i manuskryptów tibijskich, stworzony przed około miesiącem przez połączone siły gildii White Army i Immortales na serwerze Refugia. Do momentu "odpalenia" waszego działu mieliśmy już przetłumaczone ponad 60 pozycji (w tym kilka, których jeszcze nie ma na Waszym portalu). Jakby kogoś to interesowało, podaję linka na oficjalnym forum White Army: http://www.armiabiala.fora.pl/viewforum.php?f=22

Pozdrawiam
Krovva
x]

Dr.Unknown
20-03-2007, 13:18
Ja tylko z całego serca gratuluję "tłumaczom" tak kochającym translate.pl.
Nie ma to jak w grze fantasy tłumaczyć dwarf na karzeł...

Poza tym, oczywiście, kawał dobre roboty, pamiętam, jak to wszystko jeszcze sie zaczynało na support, dobrze, że wszystko wyszło.

Baron Kaldrick
20-03-2007, 13:21
To świetnie, że skończyliście aktualizacje. Możecie więc w końcu dać jakiegoś moda do rozpieprzonej twórczości?

Caer
20-03-2007, 13:57
Przeczytałem parę tych przetłumaczonych książek. Mam pytanie - kto, do jasnej anielki, to tłumaczył? Tłumaczyliście to sami czy przy pomocy jakiegoś translatora? Zdecydowanie zbyt często te tłumaczenia brzmią nie po polsku.

Ale i tak gratuluje, odwaliliście kawał roboty. Dobrze, że cały czas staracie się rozwijać stronę.

Jednak z tymi tłumaczeniami powinniście coś zrobić ;s

bosal
20-03-2007, 13:58
mamy problem z linkami poniewaz nasza pomoc techniczna zle podpiela nasz system, w przeciagu paru godzin wszystko powinno byc ok

DDoS
20-03-2007, 15:09
Przeczytałem parę tych przetłumaczonych książek. Mam pytanie - kto, do jasnej anielki, to tłumaczył? Tłumaczyliście to sami czy przy pomocy jakiegoś translatora? Zdecydowanie zbyt często te tłumaczenia brzmią nie po polsku.

Ale i tak gratuluje, odwaliliście kawał roboty. Dobrze, że cały czas staracie się rozwijać stronę.

Jednak z tymi tłumaczeniami powinniście coś zrobić ;s

Nie były używane translatory inne niż ling.pl (choć tego nie mogę być w 100% pewny) który służy do tłumaczenia pojedynczych słów. Niektóre książki nie miały nawet sensu w języku angielskim / lub twórcy mieli na celu pisania w takiej formie. Więc tłumaczenia są odzwierciedleniem treści książek. Niektóre zawierały zdania które nawet po angielsku nie miały sensu. Większość tych książek przeczytałem i sprawdzałem co do przecinka po przetłumaczeniu przez innych supporterów, człowiek nie jest doskonały i też popełnia błędy, więc mogłem czegoś nie zauważyć.

Jeżeli widzisz jakąś nieścisłość lub błąd w tym dziale możesz śmiało napisać do mnie PW z tytułem książki oraz błędem.

DDoS
20-03-2007, 15:19
Czytaj poprzednie posty a nie pierwszy i odrazu respond dajesz.

mamy problem z linkami poniewaz nasza pomoc techniczna zle podpiela nasz system, w przeciagu paru godzin wszystko powinno byc ok

Dr.Unknown
20-03-2007, 15:24
Nie były używane translatory inne niż ling.pl (choć tego nie mogę być w 100% pewny) który służy do tłumaczenia pojedynczych słów. Niektóre książki nie miały nawet sensu w języku angielskim / lub twórcy mieli na celu pisania w takiej formie. Więc tłumaczenia są odzwierciedleniem treści książek. Niektóre zawierały zdania które nawet po angielsku nie miały sensu. Większość tych książek przeczytałem i sprawdzałem co do przecinka po przetłumaczeniu przez innych supporterów, człowiek nie jest doskonały i też popełnia błędy, więc mogłem czegoś nie zauważyć.

Jeżeli widzisz jakąś nieścisłość lub błąd w tym dziale możesz śmiało napisać do mnie PW z tytułem książki oraz błędem.
Zgadzam się. Łamana angielszczyzna Cip Soft'u jest niczym dla przeciętnego tibijczyka, ale mając pojęcie o języku widać, jak bezsensownie poskładali zdania w niektórych książkach.

Deronel
20-03-2007, 15:29
Fajnie fajnie. Dużo czasu spędze na czytaniu tych książek ;p
Jak na razie nic nie działa ale tego to sie spodziewałem.

sebastiankotek
20-03-2007, 16:01
A mi wyskakuje jakiś error ;(

bosal
20-03-2007, 16:03
dzialalo wszystko wczoraj ale musimy wpriowadzic jeszcze jedna zmiane, prosimy o cierpliowsc

Elevarm
20-03-2007, 16:03
W dziale outfity pomyliliście felmale mage z female summoner.

Wampiros
20-03-2007, 16:42
cos sie hyba zje***** bo nieda sie otworzycz okien z ruszczkami czarami itp

Descartes
20-03-2007, 16:46

A jak masz zamiar rozwiązać ten problem? Female Mage i Summoner są odwrotnie, ale nie da się z tym dużo zrobić, zresztą to tylko takie czepianie się na siłę.

bosal
20-03-2007, 16:54
Cala strona powinna teraz poprawnie dzialac

Pramus
20-03-2007, 17:06

Mylisz się. Wcale nie popełniliśmy błędu. Female Mage ma fluid belt, tak jak Male Sumonner. To samo jest z magami.

Venom-dwarfguardian
20-03-2007, 17:12
Ladnie sie rozwija strona 8o
Czy ktos zauwazyl ze na mapie respawnu brakuje kliku punktow i niektore wyspy sa zle opisane ?

Thor of heaven
20-03-2007, 17:21
@ up & all

Właśnie po to jest temat do zgłaszania błędów...
Przy takim nawale pracy na dosłownie kilka osób bardzo trudno jest robić wszystko bezbłędnie. Miejmy nadzieje że teraz wszystko będzie ok.
Im szybciej znajdziemy wszystkie nieścisłości tym szybciej wszystko będzie poprawione.

Pozdro

Venom-dwarfguardian
20-03-2007, 17:54
@Thor of heaven
Zglaszam Błedy ;)

Literówki W Questach
http://i3.tinypic.com/449zuv9.jpg
Skarbu strzegą d(w)aj herosi.
http://i12.tinypic.com/2ia7jgh.jpg
Trzy ghule bron(i)ą skarbu.

Devil Helmet Quest
http://i5.tinypic.com/4d38i9z.jpg
Nagrodą jest również 4 Small Sapphire's.

Pozdro
@Down , Juz Dalem Do Tamtego Tematu

Thor of heaven
20-03-2007, 18:26
@ up Oby tak dalej (I oby było tego jak najmniej :])

I jeszcze 1 napisałem: "po to jest temat do zgłaszania błędów" a nie "TO jest temat do zgłaszania błędów".

Wszystkie błedy, sugestie, proszę zgłaszać tutaj (http://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=14)

leit
20-03-2007, 20:13
No no widze ze superr dobry kawal roboty odwaliliscie wszystko oddzielnie tego mi przeba poprostu super:P B)

Cudotwórca
20-03-2007, 20:34
ANALFABECI !!! Co to są BRONIE??? poprawna pisownia to BROŃ !!! juz kiedys bylo to dobrze. BRONIE sa w polu. Jest to liczba mnoga od bronisławy np: 3 Bronie szły kurwa polem do domu !

Bartossiek
20-03-2007, 20:42
Hmmm, wszystko wyszło Wam poprostu cudownie =]. Gratuluje dobrze wykonanej roboty.

DR.UTi
20-03-2007, 20:55
Ogólnie update jest udany. Jedyne moje zastrzeżenie, to, że w niektórych księgach wymienia się nazwe "karzeł" zamiast "krasnolud".

Dwimenor
20-03-2007, 21:07
ANALFABECI !!! Co to są BRONIE??? poprawna pisownia to BROŃ !!! juz kiedys bylo to dobrze. BRONIE sa w polu. Jest to liczba mnoga od bronisławy np: 3 Bronie szły kurwa polem do domu !
Chodzi ci o bronę(http://pl.wikipedia.org/wiki/Brona_%28rolnictwo%29_)?

Aneviv
20-03-2007, 21:31
Gratulacje dla tibia.pl :) oby cipsoft poszedł w wasz ślady i też robił takie dobre updaty

Niebko
21-03-2007, 20:16
I ja również przyłącze się do gratulacji: GRATULACJE :p .

(Lecz z tego co przeglądałem, kilka linków nie zgadza się ze stroną do jakiej mają przenieśc użytkownika, np: na stronie http://tibia.pl/show_page.php?p=outfit_citizen znajduje się link do strony, na której teoretycznie ma się znajdowac informacja jak zdobyc CITIZEN OUTFIT. Lecz jego kliknięcie przenosi nas do strony na której opisano jak zdobyc ASSASIN OUTFIT.... :( )

Mimo to, jeszcze raz gratuluje świetnych pomysłów i pracy jaką włożyliście w renowację strony. :cup:

Andrealfus
22-03-2007, 08:35
nic szczegolnego

DDoS
22-03-2007, 09:27
Jeżeli w czasie przeglądania / czytania nowo powstałego działu Książki natraficie na jakiś błąd proszę o zgłaszanie go w niżej podanym temacie, w takiej formie jak tam ustalono. Dziękuje.

Błedy w Książkach (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=121889)

Cudotwórca
22-03-2007, 20:45
Nie nie chodzi mi o bronę tylko o słowo 'bronie', które jest napisane z błędem, ponieważ tu nie chodzi o militaria a nie o kobiety z imieniem Bronisława!

bosal
22-03-2007, 20:52
to powinienes napisać to z dużej bo imiona się pisze z dużej, tak czy siak zostało zmienione.

Cudotwórca
23-03-2007, 17:19
Super xD......................10 znakow

Wielkie G
29-03-2007, 17:54
Ech, jeśli już robicie update strony to moglibyście się postarać... Większość osób ocenia stronę według wyglądu i użyteczności, ja za to według składni i poprawności kodu źródłowego (oczywiście wygląd i użyteczność też). W tej dziedzinie strona jest słaba. Takie pytanie - to ma być html czy xhtml? Bo ja już nie wiem, namespace jest, ale w większości przypadków nie ma slashy po pustych znacznikach... Ogólnie to cały kod źródłowy do naprawy jest...

No ale stron idealnych składniowo jest pewnie poniżej 1% :)

bosal
29-03-2007, 21:44
Ech, jeśli już robicie update strony to moglibyście się postarać... Większość osób ocenia stronę według wyglądu i użyteczności, ja za to według składni i poprawności kodu źródłowego (oczywiście wygląd i użyteczność też). W tej dziedzinie strona jest słaba. Takie pytanie - to ma być html czy xhtml? Bo ja już nie wiem, namespace jest, ale w większości przypadków nie ma slashy po pustych znacznikach... Ogólnie to cały kod źródłowy do naprawy jest...

No ale stron idealnych składniowo jest pewnie poniżej 1% :)

nowy design byl pisany wedlug standardow, skrypty juz nie bardzo, wydaje nam sie ze malo kto patrzy w kod, skoro google nawet tego nie srawdza, a bardziej w dane. a Tibia.pl jest teraz bardziej funkcjonalna :)

Lifter
30-03-2007, 18:11
Fajnie, że zrobiliście już spoilery do questów, Tibia.pl dzięki temu zyska kilku fanów więcej ;)

P.S
Fajny ten smoczek w jajku wielkanocnym :P

Wielkie G
30-03-2007, 20:08
Standardami to bym tego nie nazwał, skoro HTML Tidy zauważa prawie 130 błędów (na stronie głównej). Tak jest na layoucie "OLD". Na "NEW" jest jeszcze więcej błędów :) No ale treść jest także ważna, a z tym problemów nie widzę.