Pokaż pełną wersje : vectraNET
master_blaster
19-09-2004, 13:07
Stworzylem ten temat aby ostrzec maniakow tibi mieszkających w Białymstoku, Elblągu, Kielcach, Olsztynie, Ostródzie, Pile, Raciborzu, Suwałkach, Świnoujściu, Wejherowie i Wrocławiu przed zakupem vectraNET-u czyli stalego lącza z sieci telewizji kablowej vectra. ten internet jest najgorzym mozliwym wyjsciem do gry w tibie:
1. Prawie zawsze podczas logowanie widzisz komunikat " IP blocked....."
2. Jesli juz uda ci sie zalogowac to masz 50 % szans ze cie wywali w ciągu minuty z powodu OLBRZYMIEGO LAGA.
3. Jesli cie nie wywali w ciągu minuty to i tak sie nei da grać gdyż średnio co 10 sek masz laga.
A więc jesli zamierzacie grać w tibie nie kupujcie VectraNET-u !!!! X(
Czy ja wiem moj rl kumpel ma vectre i jestesmy z wroclawia i mu tibia za***iscie chodzi na europen servach nigdy nie ma lagow nawet przyciec a na serverach usa to leciutkie lagi ma ale takie znikome ze nie zauwazysz nich grajac, moze masz zle konfiguracje ?
master_blaster
19-09-2004, 13:19
moze.. chyba ze tylko w elblągu ta vectra tak kiepsko chodzi :/// :berserk:
Zureq (RUBERA)
19-09-2004, 16:28
Hmmm, nie za bardzo się z tym zgodzę... Mam Internet dostarczany przez Vectrę (128 kb/s) przez ponad rok i nie narzekam. To, o czym ty tutaj wspominasz - IP blocked (?) nigdy mi się nie zdarzyło. Gram w Tibię dosyć długo, więc wiem co mówię. Poza tym gram na Ruberze (amerykański server) i kumple mają o wiele gorsze lagi w godzinach szczytu.
@Kamilek@
19-09-2004, 16:35
JA MAM VECTRAnet I TIBI CODZI MI PRAWIDLOWO. MAM INTERNET W VECTRZE 1 ROK PRZEZ PIERSZY MIESIAC MIALEM TAKI SAM PROBLEM JA TY I POZA TYM NIE MOGLEM YWSYLAC PLIKOW I ROZMAWIAC PRZEZ MIKROFON Z UZYTNIKAMI np:TP.SA, NETIA
PS.
NA JAKIM SWIECIE GRASZ?
master_blaster
19-09-2004, 17:56
mam prosbe czy mozecie pisać z jakich miast jestescie ??
gram na Isarze
Warloczek
19-09-2004, 18:36
Ja jestem z Suwałk i nie mam takiego problemu.
Jedyny problem z vectro jaki mam to taki że często nie działa internet.
ja mam vectre i jedyny problm jest taki ze psuje sie dosc czesto lecz to zepsucie trwa najczesciej 5-10 minurt i znowu wszystko dziala ok
ja jestem z elbląga. mam dialog
56kb/s
i nie mam lagów tylko z rana i w nocy
Pogromca smokow
02-10-2004, 18:55
Ja mam IP blocked, bo nie stac mnie juz na publiczne ip (kupilem pacca na 11 miechow) :P i musze sie wlogowywac o jakiejs 15:00 jak wracam ze szkoly albo po 22:00 bo wtedy te je**ne 11 i 10 latki juz spia i nikt nie popelnia literowek :P - Piła !!!
Z tym Vectra netem to nie jest dobry pomysl. Do bani ten net. Mój kumpel Vectra neta.I jak mówie mu zeby wszedl na tibie to co trochemma IP Blocked.
Ten net to szajs. Drugi mój kumpel mial tak samo tylko ze nie mógl sie przez caly dzien zalogowac bo 3 razy mial IP Blocked. Ja mam asta-net i zadnych lagów po prostu chodzi super.
Ja jestem z Pily i tez mam Vectre, lagi srednie standartowe. Ale z tym IP to prawda, chyba se wykupie publiczne tylko ze 10 zl na miecha to troche przegieli z tym.:P
kamkasiorek
04-10-2004, 19:39
siemka..Ja jestem ze Świnoujścia i mam Vectre.Jezuuuuuuu.........NIE DA SIE GRAC PO PROSTU!!!!!!! ZNISZCYC VECTRE :P X( X( X( X( X( X( X( :berserk: KILLIC ICH!!!!
Pieczarmistrz
04-10-2004, 21:37
Ja jestem z Elbląga... Ostatnio lagi sa gigantyczne chodziaz kiedys takich nie bylo :/ a z Ip banem jest tak ze zazwyczaj pojawia sie kolo 15-16 bo wtedy jakis dupek zle wpisuje zle haslo lub account number i CIPowie blokuja dany IP. Wlasny Ip o ktorym jest pisane troche wczensije owszem kosztuje 10 zl. (to skandal) ale tesh nie jest gwarancja braku IP bana... Np. moj kumpel ma wlasny staly IP, placi ta dyche miesiecznie i co... IP BAN.. Ludzie odchodzic z vectry zeby zbankrutowali... Syfy trzeba tępić :/
soofka_15
06-11-2004, 16:42
Jestem z Elbląga i mam VectraNET. Te bany to mnie do kur**cy kiedyś doprowadzą ale jak już się uda zalogować (najczęściej rano albo około 15:30) to nie ma takich dużych lagów.
Ja mieskzam w Olsztynie mam neta z vectry (128kb/s) i jestem zadowolony Na Tibi mam lagi jak wszyscy maja a gram na Solerze. Z IP blocked nigdy jeszcze nie miaelm problemow chyba ze sam zle wpisywalem :P
jestem z białegostoku i mój kolega ma neta w vectrze. nie chodzi mu tibia zabardzo dobrze i sie często tnie. Też gram na isarze jak cso msg: elmer pal
Dadadamian (TosTer)
07-11-2004, 00:03
też gram na isarze
też mam Vectra Net ( jeszcze dami, ale to jest to samo tylko ze sie inaczej nazywa :] )
też mam lagi + kicki ( uwierzcie mi na slowo, że się grać nie da :/ Knightem nie gram bo szkoda mi deadnąć, pallkiem 2 razy, gram obecnie druidem [ robie uhy + łowie ryby i zabijam trolle wszystko co moge robic tą postacią :/ ]
krótkie wnioski : coś ta vectra gryzie się z isarą
poza tym Vectra to jest dobry net tylko dla tych którzy 24 h na dobe siedzą i ściągają :/ -> wysokie transfery ( od osób z twojego miasta [DC++]) i bez ograniczeń, czyli możesz ściagać ile chcesz :/
dla osób które grają w co kolwiek przez neta to net beznadziejny ciągle przerywa (głownie przez to wszyscy ściagają non stop)
proponuje neo 128 kb/s ograniczenie teraz 7 giga powinno wystarczys na miecha, kumpel mówił, że ogromna różnica w porównaniu do vectry.
a właśnie ile kosztuje neo 128 za miech ? na czas nieograniczony ?
Sir Prymas
07-11-2004, 12:57
Jestem z Białegostoku mam neta w SAV-ie ale to później. Czytam to co piszecie niektórzy mówią że vectra jest ok i nie mają problemów ale wikszość ma problemy z netem z vectry. Ogólnie Vectra (kiedys nie wiem jak teraz) była do dupy nie były problemy tylko z netem ale nawet kablówką, by czas kiedy na osiedlu Wysoki Stoczke Południe nie można było ogladani spokojnei telewizji, wtedy prawie całe osiedle (jakies 97%) zrezygnowało z vectry równiez i Ja. Obecnie posiadam internet w sieci kablowej SAV Nigdy nie miałem problemów taikich jak lagi( no raz miałem lagi przez 2 dni a w Tibie gram pól roku) czy IP blocked. Sieć ta za !!DARMO!! wprowadziła darmowe zewnętrzne IP oraz powiekszyło wszytskie łącza o 50% najnize łącze to 98 kb/s 8o i płaci się 50 zł miesięcznie. Według mnei naprawde warto korzystać z usług tej firmy.
Ktos z was pisął ze wykupił czy tez koleag wykupił prywatne IP i mam problemu z IP blocked, może poprostu nie zaglądał do Właściwoasi Protokołu TCP/IP gdzie należy wpisac nowe IP oraz maske podsieci(tak wykonał mój kumpel i miał juz prywatne IP).
Gallos Anonimos Rafcios
07-11-2004, 17:02
mam lagi jak wszyscy maja
Się niezgodze. Lagów nie ma każdy, ja nie mam (a jeśli już to raz na dwa miechy). A ja kieydś narzekałem na Neostrade, teraz widze ze jest nawet dobra, chociaz nie mam tej najszybszej opcji (najszybsza to 1024 kb/s czyli 1 mb/s). Widze ze jednak wart kupic Neo.
Witam ! Skąd ja znam ten problem ! Te hu.. ciągle coś wyłączają ! IP Blocked mialem nie jednokrotnie ! Jestem z Siedlec i tu niestety też ona jest ! Lagi się oczywiście zdarzają, ale często mam też normalny logout i zawsze w najmniej odpowiednim momencie ! Pozdrawiam !
21 lvl Knight Carlin Chimera
Ja mam vectre...i wszystko mam w jak najlepszym porzadku. Zadnych problemow z logowaniem, zadnych ip blocked i zadnych lagow.
Ostrzegasz polowe Polski tylko z tego powodu, ze ty masz jakies wlasne problemy? Zalamujesz mnie.
nawigator
08-11-2004, 21:25
Stworzylem ten temat aby ostrzec maniakow tibi mieszkających w Białymstoku, Elblągu, Kielcach, Olsztynie, Ostródzie, Pile, Raciborzu, Suwałkach, Świnoujściu, Wejherowie i Wrocławiu przed zakupem vectraNET-u czyli stalego lącza z sieci telewizji kablowej vectra. ten internet jest najgorzym mozliwym wyjsciem do gry w tibie:
1. Prawie zawsze podczas logowanie widzisz komunikat " IP blocked....."
2. Jesli juz uda ci sie zalogowac to masz 50 % szans ze cie wywali w ciągu minuty z powodu OLBRZYMIEGO LAGA.
3. Jesli cie nie wywali w ciągu minuty to i tak sie nei da grać gdyż średnio co 10 sek masz laga.
A więc jesli zamierzacie grać w tibie nie kupujcie VectraNET-u !!!! X(
Ja tez mam z vectry... zgodze sie tez jestem nie zadowolony... denerwuje mnie to ..ze idac na caffejke do kolegi ... sprawdzajac lacze ... gralem na 6 mc .. i mialem 17 Framerate na tibi...
u mnie w domu grajac na jednym accu .. mam 29 ...
w caffe na jednym accu masz 45-60
Fakt popieram z tym ip blockiem ... prawie ciagle jest .. czasami calymi dniami nie mozna grac w tibie ... a to juz smierdzi troche ..
co do lagów .. nie mam takich konkretnych .. byc moze u Ciebie bardzo szwankuje ich Router.
Router : to jest cos takiego jak server .. jest to jeden taki komp do którego sa przylaczone inne kompy z sieci .. on nadaje Ci ip .. byc moze jest zbyt przeciazony...
aha wlasnie .. byc moze masz mala przepustowoc .. ktos wyzej napisal ze mu chozi super .. heh przepustowosc jest rózna do wyboru .. wiec na kazdej tez tibia bedzi inaczej dzialac
Polny Lowca
08-11-2004, 22:06
ja tam mam publiczne IP modemik w domu i jak nie ma netu to wystarczy zrobić 1 maly triczek :P A ozatymIP bloked mialem chyba ostatnio 3 miechy temu ? jak nie dawniej a lagi są tylko w nocy (ale takie ze sie nie da grac[nawet hmmow robic])
Ruditeles
14-05-2005, 21:52
kur... jestem z elblaga i mam gdzies 6 h dziennie ip blocked, a umowa sie konczy we wrzesniu, ***AC VECTRE
Ruditeles
14-05-2005, 22:04
chcialem dodac ze dobrym sposobem <moim> jest wylaczanie i wlaczanie kompa az ip minie xD
Ruditeles
14-05-2005, 22:07
ale niezgadniecie czemu niemoge sie zalogowac np. teraz, bo IP ADRES BLOCKED FOR 30 MIN PLZ W8, jeszcze 15 minut temu zalogowalem swoja postac, zwinąłem tibi do paska, i odpalilem MC(gm nie bij) i juz mialem ip blocked, co do kur... nedzy
Ja juz sie kompletnie nie wyrazam o tej Vectrze.Jestem z Elbląga i mam codziennie ip oprocz rana i nocy.Rano nie moge sie wbijac poniewaz wstaje do szkoly a w nocy spie. Wiec jak tu do cholery grac w ta Tibie X(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.