Pokaż pełną wersje : Jak dorobić się fortuny?
Tak jak w temacie,tylko proszę mi nie pisać ze trzeba expić itp,chce koktrtne odpowiedzi.Np. w 5 godzin cche zarobić 10 k bez lootbagow. Chodzi o exp
Calen Futh
20-03-2007, 18:04
To wreszcie chodzi Ci o exp czy loot ? Na poczatek milo by było gdybyś podał jaki masz lvl, profesje itp (Często informacje o charze które wpisujemy na forum pod nickiem użytkownika są nieakutalne), bo zdeczka trudno tak mówić o uniwersalnych miejscach do zarabiania kasy - różne kwoty, dla różnych lvli znaczą mniej lub więcej. Anyway, dosyć trudno Ci będzie zarobic 10 k czystego hajsu z potworów.
Zakładając, że masz 19 lvl to myślę, że minosy byłyby dla Ciebie całkiem przyzwoite- lootbagi ofc (Bo o trzepaniu takiej kasy na takim lvlu raczej nie masz co myśleć)
Zresza polecam CI poszukać w dziale "Poradniki" tam coś chyba kiedyś było o lootowaniu (miejsca itp)
Powiedz moze jakiego masz chara bo ja swoim (patrz: profil) moge spokojnie zarobic ~8k na 2 godz na banucie (Z malp ci czasem po 50 gp leci + p armory) :P
#Edit
Aha, profil, sorki xD
Raditz Saiya-jin
20-03-2007, 19:08
Tak jak w temacie,tylko proszę mi nie pisać ze trzeba expić itp,chce koktrtne odpowiedzi.Np. w 5 godzin cche zarobić 10 k bez lootbagow. Chodzi o exp
W piec godzin mozesz zarobic 10k na DL'ach na POI. (nie robiąc lootbaga)
wbijaj 27lvl i z monkiem na Mintwalin albo dwarf guardy idz.:)
Venderer
20-03-2007, 19:20
wbijaj 27lvl i z monkiem na Mintwalin albo dwarf guardy idz.:)
Bez lootbaga -.- Czytaj zanim się wypowiesz...
10k w samej kasie? tj. 2k na godzine... Hmm na samych rotach (pacc) jakby był wolny exp można by spróbować choć ciężko... Ewentualnie laguna islands i żółwie.
Jeśli masz facc to już troche gorzej... Jest jeszcze możliwość, że chcesz coś konkretnego wylotować o większej wartości, ale jak wyżej powiedziano, bez wiedzy o twojej postaci to co my Ci mamy poradzić? -.-'
kamillo-ja
20-03-2007, 19:45
znacie się jak gosciu który załozył ten temat.
8h/ 10k?? mozesz wyciagnac nawet 15k na 8h huntu na fibuli, jak grasz na non pvp to juz czas się zwiększa do 30h, ale na np. na Infernie na full respie na 1h mi wchodzi 2.5k
wiesz, jak chcesz zarabiac to polecam zrobic sobie knighta
w czasie poswieconym na robienei kolejnej postaci mozna wyniesc grube tysiace gp w loocie i zlocie jesli sie wie gdzie.
w godzinach porannych nosic loot z ab castle i sprzedawac w ab
to tam jeszcze ktos chodzi ? O_O
a jak chesz uniknac lootu to chyba mumie zostawiaja sporo kasy, raz z 70gp nawet mi wypadlo :P. ale minoski i tak fajniejsze ^^.
Nie jest wazne ile leci z potworka tylko ile mozna wyniesc z miejsca expienia.
Ogolnie co do tematu: minosy sa dla niskolevelowego gracza najlepszym zrodlem zarobku, lootbag z reguly jest konieczny jesli sie mysli o duzych pieniadzach ( a jesli usilnie nie robi sie lootbagaq czy to na senji czy w mintwallin powinno sie ten spot opuscic i pozwolic zarabiac kase ludziom ktorzy nie beda marnowac loota ). Prosty rachunek: jeden plate shield w sklepie sprzedajesz za okolo 40 gp, shieldy leca z minosow tysiacami, potworkow ktore zrzucaja srednio tyle zlota albo nie znajdziesz, albo jeszcze dlugo na nie nie zapolujesz.
Swietoszekk
21-03-2007, 02:54
A Ja ci proponuję GhoustLand Na twój lvl jest najlepszy (ja tak myslę) ja sam mam 25 knight'a i w 30 minut zarabiam po 2k (Dużo viking helmetów oraz brass helmetów) oraz z szkieletków leci po 0-10gp a z ghouli prawie zawsze po 25gp + leci :P
10k to nie fortuna ;/
Bierzesz tak : 3 bp of blank runes
idziesz na roty i robisz uhy ^^
z rotow wylootujesz 1k a uhy sprzedasz za 9k ;p
BlackWolf
21-03-2007, 13:43
10k to nie fortuna ;/
Bierzesz tak : 3 bp of blank runes
idziesz na roty i robisz uhy ^^
z rotow wylootujesz 1k a uhy sprzedasz za 9k ;p
! Witam !
Zanim by zrobil te 3 bp of uhs to juz by zarobil na rotkach ze 3-4 k jak nie wiecej , ofc zalezy to od miejsca , ale np. na fibuli ( jak juz ktos wczesniej wspomnial ) to mozna duzo zarobic , biorac pod uwage , ze sa tam tez jeszcze carrion worm'y , ds i beho , a dla hlvl'ow dly i dragon'y , wiec spokojnie mozna by zarobic wiecej niz jakies marne 1k , a jezeli chodzilo koledze o odnowieniu souli na rotkach i przy tym zarobieniu 1k , to i tak by wiecej wyszlo B)
Moim zdaniem najlepiej sie klepie kasę z dwarfów soldierów ponieważ łatwo się je tłucze a dobry lot wypada.
Maciek008
24-03-2007, 22:04
Idz pekowac w 5h napewno spadnie loot warty 10k.
Shor'tugal
25-03-2007, 15:02
Chyba że wczesniej dostanie bana za zabijanie B)
Albertus
27-03-2007, 22:51
ja mam swoj super sposob na kaske wykonale green dijna quest
i skupuje itemki i sprzedaje tam drozej po godzinei dzienie raz na 2/3 dni zeby ludzie nzbierali znowu itemkow mam z tego
okolo 25-35 k w godzine czyli sie oplaca i za te 30 k moge expic przez nastepne 2 dni pozniej kasy juz nie ma wyciagam z depo 20 k na kupowanie
kupuje za to sprzedaje itp i mam znowu z 55 k itdd
Maciek1337
28-03-2007, 12:20
ja mam swoj super sposob na kaske wykonale green dijna quest
i skupuje itemki i sprzedaje tam drozej po godzinei dzienie raz na 2/3 dni zeby ludzie nzbierali znowu itemkow mam z tego
okolo 25-35 k w godzine czyli sie oplaca i za te 30 k moge expic przez nastepne 2 dni pozniej kasy juz nie ma wyciagam z depo 20 k na kupowanie
kupuje za to sprzedaje itp i mam znowu z 55 k itdd
A czy bylbys tak mily i powiedzialbys jakie itemy kupujesz/sprzedajesz?:) Bylbym naprawde bardzo wdzieczny
A czy bylbys tak mily i powiedzialbys jakie itemy kupujesz/sprzedajesz?:) Bylbym naprawde bardzo wdzieczny
Najbardziej oplaca sie Quagamire Rody, Warhammery, Dragon Hammery, Wand of Inferno, Dragon Shieldy i dużo. Ale to te najpopularniejsze.
Ehh ogolnie to mam taki pomysl jak moj kolega w gorze ale jest inny pomysl.JAk jestes na swiecie pvp idziesz na deserta z jakimis 25 lvl ponizje.
Jeśli masz wyższy od nich wykonujecie qusta i spadacie z tamtad oczywiscie ty nie zostajesz tylko zabijasz kazdego po kolei :p.
i 40 k masz.
Vil opisał Ci wszystko,co powinieneś robić i dlaczego.Minosy są najlepsze.Exp jest zadowalający loot też.Siana leci dużo w dodatku lootbag złożony z swordów,mace,chain helmetów,brass helmetów,plate shieldów i chain armorów pozwala Ci na wyniesienie grubej kasy.Równiez możesz zbierać Shovel,czyli inaczej mówiąc łopaty można sprzedać na Edron.Mintwalin na twoim levelu kompletnie nie polecam,ponieważ już "komitet powitalny" by cię wysłał do temple.Może spróbowałbyś koło kopalni Dwarfów blisko Femour Hills jest dziura i tam są Minosy,później wychodzisz na powierzchnie i expisz.Dobrze by było także,jakbyś wzioł Obsidian Knife i wycinał skórki.
Drugim sposobem mogłby by być Dwarfy Solidery które także są hojne/chojne pod względem loota i kasy (;..Dwarfen shieldy w Kazz sprzedasz,battle hammery,double axy,crossbowy,chain army i bolty.
-Fibula: Z Carionnow i Rotow leci bardzo duzo samego zlota (lootbag- duzo wiecej, ale jesli nie chcesz... xD). Nie raz z Carionow leci po 40 gp xD. Poza tym exp takze jest tam dosc przyzwoity ;). Te 10 k zarobisz w jakies 4/5 h (jak jestes w 2/3 graczy na Fibuli xD)
-PK ! xD: 8 knight skilluje na rotach, ja 11 sorc dla sportu ^^ ubilem- k legi- na Elysii warte 8k. Cos wiecej xD?... A tak naprawde (chociaz tak bylo naprawde xD) to PK jest dosc dobrym sposobem na zarabianie pieniedzy xD... Nawet gdy masz tego 11 sorca- noobchara jakis p armor, serpent sword, czy p legi poleca z tego 9 knighta xD.
O Senji sie nie wypowiadam, bo tam nie bylem xD. Ale z tego co szlyszalem i slysze xD lootbag z mino jest bardzo oplacalny... Jesli nie chcesz lootbagow- z mino czystego zlota tez troche leci ;)
Albertus
28-03-2007, 16:46
ktos tam prosil o jakie itemy skupuje
to tak
dragon hammery ( 1k-1,5k ) sprzedaje za 2
knight axe ( 1k-1,5k ) sprzedaje za 2
skull staff (5k) sprzedaje za 6
Q rody ( 1 k ) sprzedaje za 2
k army i w helmety ( 4k) sprzedaje za 5
itam kilka innych
Maciek1337
28-03-2007, 17:18
ktos tam prosil o jakie itemy skupuje
to tak
dragon hammery ( 1k-1,5k ) sprzedaje za 2
knight axe ( 1k-1,5k ) sprzedaje za 2
skull staff (5k) sprzedaje za 6
Q rody ( 1 k ) sprzedaje za 2
k army i w helmety ( 4k) sprzedaje za 5
itam kilka innych
A mozesz odpowiedz na jedno jeszcze pytanie?:) blue czy Green Djiin?:D Niedlugo dobijam 40lvl wiec przydaloby sie zdeycowac...:-)
Maciek008
28-03-2007, 17:39
A mozesz odpowiedz na jedno jeszcze pytanie?:) blue czy Green Djiin?:D Niedlugo dobijam 40lvl wiec przydaloby sie zdeycowac...:-)
http://www.tibianews.net/pricelist.asp
NeX_Serina
31-03-2007, 01:53
10 k bez lootbagow?
bez pujscia na ciezkie potwory to gowno zrobisz
Najlepszym zródlem kasy bez loot bagów sa zólwie i thornbacki. nie wiem czy masz pacca ani jaki masz lvl czy profesje. Ale zólwie sa najlepszym expem dla 40 + knighta.
Ja np na 80 lvl i 83 skilu w 3 godziny zuzywam 1 uh a mam okolo 12k w kasie i czasami jakies war hammery (1.2k each ).
Mam Druida na 15 lvl i gdzie mogę sobie expic tak żebym mógł dobrze zarobić?
Jeżeli masz facc. to proponuje ghoustland <ghoule tam gdzie masz 2 stalki i ds'a>
Spokojnie zarobisz 10 k a robiąc loota to 3* tyle
A jeśli masz pacca to proponuje banuta <malpy> -laguna <żółwie> - nargor <piraty>
Cenarius
04-04-2007, 22:51
Jeżeli masz facc. to proponuje ghoustland <ghoule tam gdzie masz 2 stalki i ds'a>
Spokojnie zarobisz 10 k a robiąc loota to 3* tyle
A jeśli masz pacca to proponuje banuta <malpy> -laguna <żółwie> - nargor <piraty>
ehe tylko że jak grałem noob charami to było tam zajęte cały możliwy czas ( pare wyjątków późna noc :P)
@down
tylko że tam są z tego co pamiętam to sposoby zarabiania a nie miejsca :P
Wg mnie wszystkie odpowiedzi to karmienie :s
Dokladnie tak samo zostal zatytuowany poradnik Moderatora Gremlina.
-> http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7062
ja to bym zbieral i sellowal daggery i wooden shieldy super biznes ^^
T3H_VirUs
09-04-2007, 21:15
Na paccu prawie na kazdym lvlu mozna chodzic na dworce
przy srednim farcie mozna tam zarobic ~7k /h zbierajac tribal mask, hunting spear,bast skirt czy tez ripper lance wszystkie przedmioty wymieninoe mozna sprzedac u NPC w PH za 200gp+ no i dochodzą gp zebrane w czasie huntu co w godzinie czasu wynosi około 1-2bp kasy :)
Ja osobiscie na 73 lvlu w 3h wyciagnalem 28k co jest zadawalające ;)
wiec polecam dworce wszystkim
Pozdro
~Mithoo...
Ja ede niedlugo robic lmmy i wtedy bede mial duzo kasy
Raditz Saiya-jin
09-04-2007, 23:59
Zbieranie sczurów i sprzedawanie ich u NPC jest bardzo opłacalne :)
Jak chcesz zarobic na low lvl to nie zrobisz tego expiac :>
Exp albo kasa.
Ja na low lvl zarabialem handlujac. o0
Kupowalem SD po 5.5k i sprzedawalem bratu po 5.8k , a on wysokim lvla sprzedawal po 6k /sztuka (Orzel, Szyszuunia). Tyle, ze hlvle chca 30+ bp na 1 raz i traduja rzucajac kase na depo, a tym im BP. Wiec trzeba kogos uczciwego znalezc :>
Jak osobiscie masz znajomosci u hlvli to mozesz zarobic 500gp na BP (kupujesz po 5.5k i sprzedajesz za 6k odrazu). Sprzedajac duzo run hlvla mozesz ich lepiej poznac i zostac ich sprzedawac sprzetu z huntow. np. moj brat tak zarobil z 100k :>
Dostaje od paru 100+ Blue Robe, zeby do npc odniesc po 10k, kase odsyla im z wlasnego konta, a 10 blue robe sprzedaje w 1 dzien po 12-13k 20-30 lvla sorcow. W ten sposob w okolo 3 godziny zgarnia 30k bez ryzykowania deada na lagu i moze runki robic :)
Tylko, ze to jest plan dlugoterminowy i tylko na serverach na ktorych jest online po 800-1000 osob, a nie pvp z 300-400 osob online w godzinach szczytu :>
Ja najlepiej zarabialem na scarabch i ghoulach (ghostland!). Z scarabow z 2k zysku zlota na godziene (54 EK 84/83 :> ), a z ghouli 1.5-2.5 zlota (z viking helmetow) bez lotobagow/majac 400cap wolne (ciezkie eq i duuzo uh przy sobie nosilem).
Na twoim lvl powinienes expic, a potem isc zarabiac. Z 20 na 33 lvl mozna wbic w ~25 godzin spokojnego expienia na facc, a na 33 jestes juz duzo silniejszy i mozesz szybciej potwory bic. Wlasciwie eq jest niepotrzebne w tibii :)
Level jest wazniejszy. Ja na 45 lvl knighta w p-set z dragon shield i fire sword/GS biegalem i tez mi sie dobrze gralo :)
Najwazniejsze to sie bawic w tibii, a nie siedziec i zmuszac sie do grania, zeby tylko kolejny lvl miec, kolejne 10k :>
A wiecie może gdzie expić koło Thais na 13 lvlu - sorek ? Na razie expię koło mino, ale znowu wynoszę do miasta po 2 itemy z nich i w sumie zarabiam 100 gp. Teraz mam lepszą różdżkę to będę chodził na cyklopy. Na razie mam 20k ( część zdobyta na allegro :P ), ale w końcu to się skończy bo chciałbym zacząć robić runy... Znacie może dobre expowiska gdzie jest dużo itemów z potworków, które można dobrze sprzedać ? Patrzyłem na mapkę, ale nic ciekawego nie znalazłem, a w niektórych miejscach, co są np. demon skeletony, boje się schodzić bo nie chcę oberwać...
Z góry wieeelkie dzięki za odpowiedź ;)
Ja tam polecam od 18-28 Beho na respie do QS Life Ring
Cudny exp Morning Star po 100gp u NPC a Two handed sword które lecą bardzo często w Venore u NPC za 450GP!! oraz Steel Shield również 90gp!
Zabijesz parę Beho masz już w 10 minut 1k :P
.hobnail
19-06-2008, 21:30
@2up, up
Nie, tylko wam się wydaje, że temat jest sprzed roku. x)
Bekaojad13
28-07-2008, 10:55
Ostatni nauczylem sie zbierac lootbagi, tak sie złożyło że teraz mam w hu* kasy! Nie rozumiem jka można nie mieć kasy????:baby::baby::baby::baby::baby:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.