zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Czym jest dla Was Tibia?

Durdq
21-03-2007, 21:00
Czym jest dla Was Tibia? Spobem na zabicie nudy, czasu. Czy wręcz przeciwnie, miejscem gdzie możecie oderwac się od rzeczywistości. Choć już kilka razy o niej zapomniałem, zawsze znajdywałem motywację i znów zaczynałem grac. Jakie jest wasze zdanie?? xD

Thoder
21-03-2007, 21:12
Ja już dawno skończyłem z rl tibią. Niekiedy tylko wpadam na jakiegoś otsa jak mi się nudzi. Jedyne czym dla mnie jest tibia, to rozrywka raz za czas, niczym więcej. Cieszę się, że nie jestem jednych z tych nałogowiczów, co to nie mogą bez tej gry wytrzymać ;)

Durdq
21-03-2007, 21:19
Jak napisałem w 1 poście też tak mam. Czasem wpadałem na Otsa, czasami na normalna Tibie, ale od pewnego czasu znów mi sie odechciewa grac :P
PS: SYSTEM OF A DOWN ROX!!! xD

Rykun
21-03-2007, 21:29
ja w sumie gram z nudow ale jak mnie najdzie to potrafie grac duzo jezeli sobie postawie cel. teraz akurat nie gram. na wakacje zowu pewnie zaczne

Patysiak
21-03-2007, 21:39
Dla mnie tibia jest rozrywką, da się bez niej żyć, lecz zazwyczaj dziennie znajduję czas na nią :P

Durdq
21-03-2007, 21:46
Gdy ucze się na kompie(mam 16 lat :P) to włączam sobie Tibie, minimalizuje ją i co minitke patrzę sobie jak skile rosną:P. A gdy starzy wbijają do pokoju to chowam pasek zadań i nic nie widzą, jeszcze ani razu nie wpadłem :cup:

Xerilus
21-03-2007, 21:58
"tibia jest bogiem
expienie nałogiem
skille podstawą
PK zabawą"

guehheeh xD a tak na powaznie to rozrywka i nic wiecej :P :)

Thoder
21-03-2007, 22:07
Gdy ucze się na kompie(mam 16 lat :P) to włączam sobie Tibie, minimalizuje ją i co minitke patrzę sobie jak skile rosną:P. A gdy starzy wbijają do pokoju to chowam pasek zadań i nic nie widzą, jeszcze ani razu nie wpadłem :cup:

To Ty masz jakiś zakaz na Tibie czy co? :p Chyba, że chodzi o to, że rodzice Cię nie mogą przyłapać na Tibii podczas uczenia się. Zresztą ja tak nigdy nie miałem ;)

Calen Futh
21-03-2007, 22:13
@up: Nie wszyscy maja taką samowolkę jak ty ;) Btw. Nie wiem czy wiesz, ale również lubię SOAD ;)

@topic: Tibia jest dla mnie źródłem kilku miłych wspomnień z przeszłości.

Durdq
21-03-2007, 22:15
@up Thoder
Trafiłeś w sedno. Rodzice nie moga mnie przyłapac na graniu podczas nauki :).
SOAD ROX

Thoder
21-03-2007, 22:26
No widzę, że tu też ludzie lubią Soad.
@Calen Futh
Fajnie jakbyś nie robił z siebie debila :D Też nie wiem czy wiesz, ale wiem, że lubisz Soad.
@Durdq
Ja tak do końca nie miałem, że nie mogli mnie przyłapać, ale jak już widzieli, że siedzę jak kretyn przez kilka godzin dziennie i się nie uczę, to już reagowali :p

paior
21-03-2007, 22:31
Odkad niegram w tibie jest do dlamnie nudna denna gra w sumie jak gralem tez nia byla ale postawilem sobie cel wbicia 100 lvl

Durdq
21-03-2007, 22:34
Do mnie to sie Ojciec najwięcej czepia o to że "Codziennie przed komputerem siedzisz i nic nie robisz". Mama przynajmniej ma do mnie więcej zaufania i wie że sie uczee xD

DexteroO
21-03-2007, 22:40
a dla mnie tibia jest rzyciem, mugbym w niom grac caly czas ale czeba hodzic do szkouy X( ;( :cup:

Nyksus
21-03-2007, 22:44
@up
Spadłem z krzesla...<zonk>
@topic
Tibię, jak każde inny gry online, traktuję jak nauczycieli. Jakim cudem? W Tibii na pewno z 70% ludzi mówi po angielsku, porozumiewając się z nimi, sam się uczę. I dlatego w nie gram, jakieś 20% to przyjemność z grania, 80% zaś angielski, na którym bardzo mi zależy (tłumacz przysięgły po studiach plx)

Thoder
21-03-2007, 22:46
a dla mnie tibia jest rzyciem, mugbym w niom grac caly czas ale czeba hodzic do szkouy X( ;( :cup:

No to super :)

@Nyksus
Wiesz... Z tym angielskim to może nie tak do końca. Jak niekiedy patrzyłem co to nasi rodacy wypisują jak rozmawiają z kimś po angielsku, to miałem ochotę wyskoczyć z okna :p Jednak w pewnym stopniu zgadzam się z Tobą.

Durdq
21-03-2007, 22:46
@Nykus
Wg. mnie to właśnie jest pozytyw Tibi. Że grając w nią możesz jednocześnie się uczyć angkielskiego. Przynajmniej ja tak myślę

DexteroO
21-03-2007, 22:47
No to super :)

nom, jak padne to puacze, ledwo wruce ze szkouy to wlonczam kompa i gram do 2 rano bo potem mama fhodzi i kszyczy na mnie i rano o 7 do szkouy i znuf wracam i tak dalej

acha mam 14 lat ale hodze do 5 klasy bo siupnolem pszes tibie

pozdro dla maniakuf :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Thoder
21-03-2007, 22:55
@DexteroO
Słuchaj, to nie o to chodzi, żebyś robił z siebie debila, tylko, żebyś tutaj porozmawiał jak człowiek. A jak nie potrafisz to nie udzielaj się i idź pograć w Tibie.

Durdq
21-03-2007, 22:58
nom, jak padne to puacze, ledwo wruce ze szkouy to wlonczam kompa i gram do 2 rano bo potem mama fhodzi i kszyczy na mnie i rano o 7 do szkouy i znuf wracam i tak dalej

acha mam 14 lat ale hodze do 5 klasy bo siupnolem pszes tibie

pozdro dla maniakuf :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

UEHHH widze że mamy tu perłę ortografii xD. Tak na serio: aż taki jestes dyslektykiem, czy nie wiesz jak sie stawia ó,ż,ź itp.??

Thoder
21-03-2007, 23:00
@Durdq
On to moim zdaniem robi specjalnie, tylko, że ja żadnego w tym celu czy sensu nie widzę. Po prostu każdy ma jakieś odchyły :p

Bastash
21-03-2007, 23:06
Czym jest dla Was Tibia?

tsauym mojm szycjem

B@ku
21-03-2007, 23:07
UEHHH widze że mamy tu perłę ortografii xD. Tak na serio: aż taki jestes dyslektykiem, czy nie wiesz jak sie stawia ó,ż,ź itp.??
Ty chyba nierozumiesz powagi sytuacji xD

@topic:nom terz jak staszy nie patżą to playóje do 12 w nocy i potam do buda idem od 7 po tżeba zrobic lekcjony i tesz placze jak zrobie die i muwie mamie rzeby poekspiła to mowi ze nie poekspi bo ma jeszcze dżazgi w bani bo jak ostatnio dedla na rocie to sie zdenerwowalem!!onoenoenoennnn11111ononeone

Durdq
21-03-2007, 23:11
Ty chyba nierozumiesz powagi sytuacji xD
Być może xD

@topic:nom terz jak staszy nie patżą to playóje do 12 w nocy i potam do buda idem od 7 po tżeba zrobic lekcjony i tesz placze jak zrobie die i muwie mamie rzeby poekspiła to mowi ze nie poekspi bo ma jeszcze dżazgi w bani bo jak ostatnio dedla na rocie to sie zdenerwowalem!!onoenoenoennnn11111ononeone

Myślałem że sie zleje!!!!:D :D

DexteroO
21-03-2007, 23:15

a ty jestes taki glupi, ze nie wiesz co to ironia?

Thoder
21-03-2007, 23:20
To miał być temat do wypowiedzi, w których mieliście pisać czym jest dla Was Tibia, a nie temat do robienia z siebie błaznów, wyzywania innych i naśmiewania się. Bądźcie chociaż trochę normalni.

Durdq
21-03-2007, 23:28
Nie wiem tylko tego co chciałeś pokazać pisząc że "Tibia jezd twoim rzyciem"w taki sposób. Zresztą, wcześniej już napisałem ze nie zaczaiłem :confused:
@ Zgadzam się z Thoderem i sorki DexeroO

Astral55
22-03-2007, 18:36

o.0 widze ze nie lubisz chodzic do szkoly

topic: tibia - angielski

Virusmaxi
22-03-2007, 18:46
Dla mnie
Tibia
To

G Ó W N O!

Dziękuję.

ripper
22-03-2007, 18:55
@Tibia = nauka angielskiego
Drogie dzieci, toż to pierdolenie jest. Większość osób, grających w Tibię, nie ma pojęcia o poprawnym pisaniu po angielsku. Robią masę błędów, więc co prawda zdanie można od biedy zrozumieć (choć nie zawsze), ale takie coś niezbyt dobrze wpływa na naszą znajomość tego języka. Typowa, głupia wymówka.

Azkabanczyk
22-03-2007, 19:27
...to sa wspomnienia z dobrych i ze zlych chwil gdy w nia gralem.
Zle: Nie widzialem nic po za nia... :/ Gralem, malo sie uczsylem bo prawie wcale, odchodzilem od kompa aby isc do ubikacji, zjesc cos, przepakowac sie i tylko tyle... Ahh i jak chcialem juz spac xD Przez Tibie, albo przez moja glupote ze tak sie wciagnalem w ta gre oceny spadly strasznie... w 6 klasie mialem 5.00 srednia a w 1 klasie gimka 3.~~ !! :/ z Tibia skonczylem jak bylem na biwaku z klasa (3 dni) i jak wrocilem nie mialem checi do gry lecz dalej w nia gram ale nie tak jak kiedys... Gdyby nie ta wycieczka to pewnie skonczylbym jak tamten koles co walnal matke krzeslem albo bym padl przed monitorem ktory by mnie "wciagnal" do konca moich dni... Wyrwalem sie z nalogu (bo tak to mozna nazwac !) dzieki kumplom z klasy no i kumpelce ;)
**Zle: ortografia niektorych osob... Nie mowie ja tez robie bledy i nie ppisze polskich znakow ale bez przesady... ;)
Pamjętajce !! Urzyfajce zlofnikuf a nie bendziece robic bleduf tak jak ja !! ;)

Dobre wspomnienia z Tibii: Smiech z kumplami przez Skype jak gralismy, normalne granie (chodzi mi o nalog ktory wczesniej napisalem), dobra zabawa i ogolnie mile chwile spedzone z kumplami na jakims huncie albo pod depo ;)

P.S Pamietajcie... Jak zauwazycie ze zawalacie nauke, przestancie grac !! Wiem to trudne ale nawet mozna powiedziec mamie aby wam kabel zabrala... To skutkuje jak sie nie ma przez tydzien kompa :D Wiem cos o tym bo sam juz pare razy musialem oddac bo wiedzialem ze znowu sie staczam :(

Powodzenia i pozdrowienia ! :)

Bastash
22-03-2007, 19:28
o.0 widze ze nie lubisz chodzic do szkoly

topic: tibia - angielski

Po pierwsze on użył pro-słowa: ironia.
Po drugie z tego co słyszałem na naukę ang. są lepsze miejsca niż Tibia ...

Aroonia
22-03-2007, 21:39
Przy Tibii nie 3ma mnie expienie i zdobywanie coraz to lepszego ekwipunku, tylko osoby przez nią poznane. Gdyby nie one na 100% nie grałbym już w Tibię...
Tibia to dla mnie komunikator, co nie oznacza, że nie lubię expić i lootować rarów ;)

Foto_scr
22-03-2007, 21:56
Przy Tibii nie 3ma mnie expienie i zdobywanie coraz to lepszego ekwipunku, tylko osoby przez nią poznane
Osoby to się poznaje przez spotkanie ich w realnym świecie, a nie patrząc z perspektywy pikselów, które mają przypominać ludzika.

Dla mnie ta gra była zabiciem czasu przez kilka dni - znudziło mi się szybko i gram w inne ciekawsze gry. Właśnie przeszedłem sobie WIII: Frozen Throne, jutro się zabieram za BG 2, którego będę przechodzić po raz piąty.

Durdq
23-03-2007, 18:26
Gdy pierwszy raz zobaczyłem Tibie to poczułem niechęć do niej. Dopiero po pewnym czasie założyłem nowe konto i zaczołem grać. Teraz nie gram tak jak dawniej (co nie znaczy ze bylem nałogowcem) , godzine, pół i nawet nie codziennie. Prawie wszyscy moi kumple z Silvery albo przestali grać, albo grają na OTS lub przenieśli się na inne servy. Zostałem ja jeden i qumpel z rl. I fajnie jest, jesteśmy w fajniej gildi, chodzimy razem na różnie qesty. Nie wiem co się stało. Po prostu raz na jakiś czas przestaję grać, ale tak jak pisałem na początku zawsze znajduję motywację i jakoś sie gra dalej :)

zoliax
23-03-2007, 18:41
Dla mnie Tibia jest po prostu grą MMORPG. Siadam do niej, żeby się rozerwać. W przenośni. ;]
Raczej nie widzę w niej nauczyciela, jednak muszę przyznać, że odkąd mam kontakt z grami MMORPG mój angielski słownik rozszerzył się. Mogę powiedzieć, że gry MMO(w tym i Tibia) mogą uczyć nowych słów, określeń, mogą utrzymywać "kondycję" naszego angielskiego, ale nie nauczą nas gramatyki; może nawet zupełnie przeciwnie.

Always hunted
23-03-2007, 18:44
Tibia jest dla mnie grą przy której mogę się rozerwać. Niczym więcej.
Równie chętnie co w Tibię gram w gry takie jak Baldurs Gate, Freespace 2, Battlefield 2, itp (RTS i RPG na 1 miejscu ;d)

up@
Mam 4h angielskiego tygodniowo w szkole, chodzę do gimnazjum 3 lata, i więcej niż w szkole nauczyłem się w Tbii ;D (angielskiego)

PS: Było już mnóstwo takich tematów.

Aroonia
23-03-2007, 20:25
Osoby to się poznaje przez spotkanie ich w realnym świecie, a nie patrząc z perspektywy pikselów, które mają przypominać ludzika.

Mnie też nie satysfakcjonuje odpowiedź "mam qmpli w tibii" bo to nieco śmieszne, ale o niektórych osobach wiem naprawdę wiele i aż żal byłoby mi ich opuszczać bez dalszego kontaktu...

Milten
23-03-2007, 23:19
Dla mnie Tibia jest niczym :) są to zwykłe piksele za które co poniektórzy są gotowi się pozabijać ;p Ta gra niestety psuje ludzi, na początku wydaje się że się nie jest uzależnionym ale po pewnym czasie gry nie da sie od tego oderwać a Ci co tu piszą że jest dla nich tylko rozrywką i obok mają napisane aktywny gracz to niech spróbują przerwać grę na miesiąc bez całkowitego logowania się jestem ciekaw czy wam się uda (jestem przekonany że w 90% przypadków się nie uda)

Lasooch
03-04-2007, 00:02
@Tibia = nauka angielskiego
Drogie dzieci, toż to pierdolenie jest. Większość osób, grających w Tibię, nie ma pojęcia o poprawnym pisaniu po angielsku. Robią masę błędów, więc co prawda zdanie można od biedy zrozumieć (choć nie zawsze), ale takie coś niezbyt dobrze wpływa na naszą znajomość tego języka. Typowa, głupia wymówka.

Ja tutaj powiem, że jak się na odpowiednich ludzi trafi, to można poćwiczyć angielski - ale nauką bym tego raczej nie nazwał. W sumie tak samo mogę angielski poćwiczyć w każdej innej grze internetowej, ot, choćby whinując w CoD ; )

edit: uuuuh, dopiero teraz zauważyłem, że temat nieco nieświeży, choć nie jakoś bardzo. Mimo wszystko przepraszam i rytualnie strzelam sobie z procy na ślepe kamienie w mały palec u lewej nogi, po czym wykrwawiam się krzycząc 'tonight I dine in hell!'.

zoliax
03-04-2007, 10:06
Nieświeży? Nie minęły nawet dwa tygodnie od ostatniego posta. :P Temat nie robi się po siedmiu nocach nieaktualny. ;]

Jednak muszę powiedzieć, że bardziej poćwiczysz język w RPGu, niż jakiejkolwiek strzelance... w Tibii więcej raczej się gada, niż we wszelkich CoD, MoH, Quake. :) No cóż... chyba że jesteś jednym z tych pałer gejmersów, których sam klient nie dopuszcza żadnych wiadomości prywatnych, jedynym otwartym chatem, jest chat drużyny, z którą właśnie expisz, a jedym co mówisz są inkantacje czarów. ;]

@down
Nawet stamina mu nie przeszkadza...

mati955
03-04-2007, 14:21
dla mnie tibia to moje cale zycie zeby tibie skasowali to ja bym sie powisil pozdro dla maniakow tibii co graja po 12 godzin dziennie tak jak ja

Fiszbin
03-04-2007, 14:41

To co zaprezentowałeś to nie była ironia, tylko marna próba prowokacji.

@ Co do tego, że Tibia uczy angielskiego

Owszem, można nauczyć się kilku pojedynczych słówek, czy zwrotów, ale jeśli chodzi o gramatykę to można się wręcz uwstecznić.

Dratris
03-04-2007, 15:24
Dla mnie tibia jest tylko grą. Nie gram na rl ale gram na OTS czasami ...

Ghard Lage
03-04-2007, 19:41
Powiem tak grałem w tibie od 5 (SP) do 2 (GIM) Potem grałem rok w GW i teraz (koniec 3 gim) znowu gram w tibie tym razem druidem i nie tak hardcorowo (muszę się dostać do jakiegoś LO i nie fiz/inf bo zawaliłem niestety fizykę :/) jak kiedyś bo zobaczyłem co mmo robią z ludźmi...

PS: Opuszczenie Tibii na ten rok było spowodowane udupieniem mojego kochanego pallka ;(

Maciek[J]
04-04-2007, 11:35
dlamnie tibia jest jednym z kilku sposobow odprenzania sieB) B) B) B)

Lasooch
04-04-2007, 14:39
Maćku, lepiej się 'odprenż' czytając słownik ortograficzny.

MAZurecki
04-04-2007, 22:03
Są lepsze sposoby "odprenzenia" się, spójrz dookoła, a już kilka masz. Pograć w piłkę, poczytać jakąś fajną książkę (Sapkowski moim idolem...), pójść ze znajomymi do kina, od biedy przyjemna gra komputerowa/PS-owa/GameCube-owa/XBox-owa/itd.
Zdecydowanie najlepszy sposób - działający tylko u jednej osoby na 25, w tym mnie ;) - położyć się na trawie, pogapić w niebo, pomażyć. :) Do tego można zabrać gitarę, zagrać "Nie brooklyński most", i... I cholera jasna, zacząłem wam opowiadać o moim wolnym czasie! :D
Tak czy inaczej, Tibia w moim mniemaniu znajduje się na szarym końcu listy "odprężaczy".
Pozdro! :)

zoliax
05-04-2007, 14:16
Zdecydowanie najlepszy sposób - działający tylko u jednej osoby na 25, w tym mnie ;) - położyć się na trawie, pogapić w niebo, pomażyć. :)
Bo te 24/25 to się pewnie kładą i myślą, gdzie by tu poexpić po powrocie do domu. :P

Kurcze... u mnie nie ma jakiejś fajnej trawki, żeby się tak położyć... kiedyś była, ale osiedle się rozrasta... ;( rozkopali trawkę...

Khalak
05-04-2007, 22:27
Jeżcze pytarz? Tibja to caue moje rzycje!!! Jak ńje gram 15 godzin dziennie to bije mojYO staroł kszesłem!!! ElO dla maniakuf ;]
A tak na poważnie, to dawniej (ale nie tak dawno :D coś koło roku) Tibia była dla mnie rozrywką - prawie zwykła gra... (prawie dlatego, że wciągała bardziej niż inne :P). Teraz to zabijaczka nudy, a zauważając, że nudzę się baaaardzo rzadko... B)
Zdecydowanie najlepszy sposób - działający tylko u jednej osoby na 25, w tym mnie - położyć się na trawie, pogapić w niebo, pomażyć.
Też to lubię... tylko musi być ładne słoneczko (ale żeby w oczy nie raziło) :)
Bo te 24/25 to się pewnie kładą i myślą, gdzie by tu poexpić po powrocie do domu.
Optymalnie jak wspaniale będzie im się dziś skillować, wbijając przez 15 godzin 0.00000001% skilla :D Tak jak to zawsze mawiał przy piątku mój znajomy, podczas powrotu ze szkoły: "Ja dzisiaj wieczorem zrobię sobie mocnej kawy i całą noc gram w Tibię.". :baby:

_Modton_
05-04-2007, 22:31
Niczym. Poprostu niczym.
Jest do mnie grą tak jak inne gry.

Pzdro.;)

Galmarin
05-04-2007, 22:54
Tibia jest Dla mnie grą zwykłą grą w którą bardzo lubie grać z różnych powodów :):). Jest to gra dla ludzi którzy mają wiele godzin wolnych i mają silne nerwy :):) i są bardzo wytrzymali :)

Ta Gra jest Dlamnie :) bo ja do takich ludzi sie zaliczam

Pozdrawiam

Redo_on_Nerana
19-04-2007, 09:33
Dla mnie grą, w którą poświęcam średnio 2-4 godziny dziennie. Nie jestem aż takim maniakiem. Tibia to zwykłe MMORPG, do tego 2D...z początku taka sobie gra, ale może uzależnić lub znudzić. Dla mnie ciągle jest ciągle zwykłą grą :) Niektórzy napisali, że Tibia jest ich całym życiem...żal mi ich. Napiszę poraz trzeci; to zwykła gra. Jeżeli nie dotarło, to nie napiszę jeszcze raz xD Pzdr dla ludzi, którzy nie grają dużo w Tibię.

(trochę się rozpisałem xD)

Excalibug
06-05-2007, 10:15
w tibiee mugubym giezydz prawie cauy czasss ale mama mi zabrania wienc muwie kij ci w oko i ona mie brehta co robic????!?!!?hsdgvyuagvsjuysagb??
:D :D :D :D :D :D X( X( X( :o :o :baby: :baby: :( :( B) B) B) B) :] :p ;) :) :) :] 8o :confused: :confused: :cup: :evul: ;( X(

_WrD_
06-05-2007, 10:25
Dla mnie Tibia jest grą. Durną, debilną i idiotycznie głupią grą, w którą się gra jak już naprawdę nie ma co robić na kompie. Zakładasz postać, wybierasz 'outfit', jeden z czterech dostępnych ci wyglądu postaci, która wygląda tak, a nie inaczej, niezależnie od armoru, jaki nosi. Durna, prosta gra dla ludzi, którzy mają słabe kompy i wolny internet. Bo ci, z normalnymi, dobrymi komputerami(mówię to o 3+ GhZ) nie grają w takie gówno, tylko kupują jakąś porządną gierkę i się nią zajmują.

Lulak
06-05-2007, 13:20
Tibia to tylko gra ;)

Fyres
04-07-2007, 01:56
tibia - gra internetowa popularna głównie w brazylii większość z nich nie czyta pomocy i stąd się bierze pytanie : BR?:)

aripck
04-07-2007, 02:08
Dla mnie Tibia jest grą. Durną, debilną i idiotycznie głupią grą, w którą się gra jak już naprawdę nie ma co robić na kompie. Zakładasz postać, wybierasz 'outfit', jeden z czterech dostępnych ci wyglądu postaci, która wygląda tak, a nie inaczej, niezależnie od armoru, jaki nosi. Durna, prosta gra dla ludzi, którzy mają słabe kompy i wolny internet. Bo ci, z normalnymi, dobrymi komputerami(mówię to o 3+ GhZ) nie grają w takie gówno, tylko kupują jakąś porządną gierkę i się nią zajmują.

no to nie muszę się wypowiadać ;) . dzieki

Oerciak
04-07-2007, 02:49

Dokładnie tym :)

Lord Evad
04-07-2007, 12:43
Zwykła gra , gdzie można znaleźć przyjaciół oraz przeżyć przygody xD

Xeremon
04-07-2007, 13:02
rzyciem!!!1

Leirdek
12-10-2007, 23:42
Jest fajną grą w której lubię się odprężyć od realnego życia.Tibia nie jest dla mnie bogiem czy nałogiem:pGram też w inne gry więc uzależniony być nie mogę.Jeśli chodzi o to ile gram to nie mam ograniczeń,czasami wogóle nie gram czasami 7h.Gram 4fun.
A i co do tych bezsensownych prowokacji to są marne debile,nic więcej;)

DodiekPower
20-06-2009, 12:17
tibia dla mnie? hmm wbijaniem bialych cyferek ktorych za duzo nie mam ale bedzie ich kiedys duzo: O

Paciuch
20-06-2009, 12:18
Dla mnie to tylko gra. 8o
Czyli zabicie czasu...

Albanxxx
20-06-2009, 12:28
ja gram w tibie jak mi sie nudzi :) czasami 2 godzinki dziennie czasami troche wiecej a czasami troszke mniej xD

Befsztyk
20-06-2009, 12:35
Tibia byla dla mnie CAUYM RZYĆEM

ale odzwyczaiłem sie Bogu dzieki od tego

Grilu
20-06-2009, 12:45
Rozrywką

Dórzo znaczkóf

Kizon3
20-06-2009, 12:48
http://img530.imageshack.us/img530/7734/hhhhhhhhhhhhhh.jpg
Sam sobie odpowiedz.

Akahan
20-06-2009, 13:14
A ja to Averios, i tibia jest moim życiem, właśnie skille odrabiam i idę na Chakoye...
A tak serio, jest to miejsce gdzie można się rozerwać, podgadać z kumplami...

Zegar_muminka
22-06-2009, 14:33
Dla mnie
Tibia
to
GÓWNO!
Dziękuję za uwagę B).

Lord Devil Mati
22-06-2009, 20:09
Dla mnie
Tibia
to
GÓWNO!
Dziękuję za uwagę B).

Skoro tak, po co siedzisz na tym forum lubisz jak cie inni uzytkownicy atakują ? Taki "fetysh" ?

A co do tematu tibia jest dla mnie zabawą w którą można się wciągnąć, czasem nawet za bardzo :)

Yakky
23-06-2009, 01:11
Dla mnie
Tibia
to
GÓWNO!
Dziękuję za uwagę B).

Skoro tak, po co siedzisz na tym forum lubisz jak cie inni uzytkownicy atakują ? Taki "fetysh" ?

Może koleś lubi kupe :D

Virlan
23-06-2009, 01:23
Gra, więc rozrywka. Gram od czasu do czasu, po graniu przez więcej niż 3 miesiące, gra po prostu mi się nudzi i potrzebuje dłuższej przerwy.

DK-LOG.911
23-06-2009, 09:26
Dla mnie Tibia jest wielkim magicznym światem, w którym liczy się nie exp, ale dobra zabawa i poszukiwanie tajemnic oraz drogi do ich rozwiązania...

EscapePL
23-06-2009, 15:17
Dla mnie "tibia" jest to normalna gra. Gram bo chcę nie chce mi się już grać wyłanczam kompa i narq. xd

Proste i logiczne

Swiety
23-06-2009, 16:29
Tibia to moje rzycie

Dragnit
23-06-2009, 16:40
zabawa:D, uwielbiam zabijac kogos 4 razy, zeby pozniej przestal w to grac:cup::cup::cup::cup::cup:

Kosinho
23-06-2009, 19:56
grą

krótko i na temat ;)

Denvy
24-06-2009, 23:07
Rozrywka, sposób na nudę... :)

Liper
24-06-2009, 23:12
Dla mnie Tibia jest wielkim magicznym światem, w którym liczy się nie exp, ale dobra zabawa i poszukiwanie tajemnic oraz drogi do ich rozwiązania...

Obudź się XDDDD

Tibia na mnie zarabia .

Drewno_
26-06-2009, 14:25
rzYCIEM:cup:

Basudek
26-06-2009, 15:24
Czym jest dla mnie tibia? Pewną formą rozrywki, dla zabicia czasu.

Smoczek8228
26-06-2009, 15:32
Gównem. Tak.

rentonB
26-06-2009, 16:02
Kiedys zabawa, teraz gownem nie wartym czasu ;0