Pokaż pełną wersje : Co to summon i Convice
Demon192
22-03-2007, 08:27
jak w temacie
Pytam ponieważ jestem żółtodziobem i nie wiem o co chodzi.
Prosze o nie wyśmiewanie mnie i o szybką odpowiedź.
Demon192
dymek890
22-03-2007, 08:29
sumon jest to potwor ktorego mozesz przywolac(sorc druid) a convice potwor ktorego mozesz przejac za pomoca runki (wszytskie profesje)
Michau_Druid
22-03-2007, 08:35
sumon jest to potwor ktorego mozesz przywolac(sorc druid) a convice potwor ktorego mozesz przejac za pomoca runki (wszytskie profesje)
I na każdego potwora musisz mieć odpowiednią ilość many. Czy to convince czy summon
Zapewne chodzi Ci o te tabele z potworami na tibia.pl
Tam gdzie pisze Summon - jest podana ilość many do przywołania potwora,
a tam gdzie Convice - ilość many do oczarowania potwora.
Przywolywane potwory podazaja za toba, atakuja cel ktory ty atakujesz. Uzywaja takich atakow jak ich wrogie odpowiedniki ( np fire devil/ fire elemental maja atak oparty na ogniu ) jednak sila tych atakow moze sie troche roznic ( sila ciosow jest podobna, ale chodza pogloski ze czestotliwosc hitow/ czestotliwosc mocnych hitow summonow rozni sie od tych samych parametrow dla normalnych stworkow ). Summonow dotycza takie same ograniczenia jak potworkow - jesli uzyjesz czaru niewidzialnosci niektore summony nie beda podazac za toba, summony nie moga wchodzic po drabinie/ schodach itp.
Convince - przekonanie potworka zeby walczyl po twojej stronie, czar jest czarem runicznym, co sprawia, ze uzywac go moze kazda klasa pod warunkie, posiadania odpowiedniej ilosci many do uzycia czaru ( jedna z niewielu run wymagajacych many przy uzyciu ).
Szczegolowa liste potworow mozliwych do summonowania/ convincowania znajdziesz w spisie potworow.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.