Pokaż pełną wersje : Sorcererer vs co????
Mam Sorca na 10 levelu, chyba 19 magic level i sie zastanawiam gdzie by tu dojechac do 20 levelka? Jeśli chodzi o kase to nie ma problemu bo knight na wszystko zarabia, ale jest problem z expieniem, bo roty za silne, weze daja za malo expa ;/.....na czym by tu poexpic??? Cos bezpiecznego dla skili 17/18...
narazie polecam wszelkiego rodzaju trolle
a jak bedziesz miec troche lepszy sprzet to najlepiej na roty
mozesz tez zawsze porobic troche hmm i wybrac sie na ghoule [ale na tym poziomie co teraz masz to nie polecam]
Jeśli chodzi o kase to nie ma problemu bo knight na wszystko zarabia
Skoro jestes taki bogacz, to kup sobie kilka bp e-bomb, kilkanascie bp hmm i wybierz sie na Giant Spidery.
W ten sposob poEXPisz sporo szybciej niz machajac czymkolwiek ze swoim skilem.
Mysle, ze powinnienes pojsc na waspy kolo ab, bo jak kase masz to na waspach szybko dobijesz do 20 lvlka, a kasy najwyrazniej nie potrzebujesz :)
No cóż sorcem zbyt wiele nie zdzialasz ale jak już go masz to polecam trole i waspy kolo ab no i dobra bron bo samymi czarami nie zdzialasz za wiele na tym levelu.
Eustachy
30-10-2003, 19:40
Ja tez mam sorca :P narazie mam 18 i 27 mlv i do tej pory śmigałem na folde :D nie jest duzo chodzącego expa ale gdy zejdziesz nizej to mozesz spotkac kilkanasnie frost troli witer wolfów ze 3 roty 2 bugi 2 poisony :P zejdziesz jeszcze nizej to orki bedo :) orc zwykły , spirman , warrior ale na twoim lvl to warriora nie polecam... :] no cóż to tyle powiedziałem :P
PS: JA SOBIE TAM DZIEN W DZIEN SIEDZIALEM, NIE WYPŁYWAJĄC Z WYSPY I W JEDEN DZIEN MOZESZ ZROBIC 1 LVLIK I 1 MAGICZNY ... nawet 2 lub 3 jeśli jestes cierpliwy :P
Soul Hunter
03-11-2003, 14:04
Hm...dziwne
masz Maga ze skillami 17/18 i level 8 i mówisz ze roty są za silne? dość dziwne...
Ja expowałem o 8 lvlu na folda...więc na 10 nie powinienes mieć problemu, pozatym jak masz kase..no to możesz sobie lepsze eq kupić...wtedy to jush wogle nie masz problemu..mlv masz bardzo wysoki jak na ten lvl więc kup sobie troche run i leć expić...
Możesz poprosić jakiegos polaka druida bo chyba wie gdzie można dobrze expo. 8)
Zastanawia mnie dlaczego ty nie chodzisz na te roty...Ja mam sorca na 12lv i mam skille 17/19 i spokojnie je rozwalam:P A jak wyłazi ich troche więcej to uspakajam je z hmm,albo fire ball :) Pozdrawiam
ja mam sorca na 29lvl(mialem 30 ale bylem dzisiaj na bk i niestety :() i jak do tej pory expowalem na trollach, swamp trollach, rotach i beholderach. fajnie sie expowalo ale teraz mam maly problem:| expu do zdobycia jest duzo a tamte stworki daja go malo wiec na czym teraz expowac?? oczywiscie odrobie ten lvl na rotach:D albo z monkami na cycach na pohu :D tylko co bedzie dalej?? :/
ja robilem tak zaraz po roku na zwykle trolle (ab) i bilem je az do 10 lvl i az wtedy zaczelem kisnąć w krzakach az nie zrobilem 19 m lvl i poplynolem sobie na folde (bez runek) only minos zrobilem 13 lvl i znowu trzeba kisnąć w krzakach :P
ja mam sorca na 29lvl(mialem 30 ale bylem dzisiaj na bk i niestety ) i jak do tej pory expowalem na trollach, swamp trollach, rotach i beholderach. fajnie sie expowalo ale teraz mam maly problem:| expu do zdobycia jest duzo a tamte stworki daja go malo wiec na czym teraz expowac?? oczywiscie odrobie ten lvl na rotach albo z monkami na cycach na pohu tylko co bedzie dalej?? :/
jak juz masz taki lvl to 2 monki i na guardy albo gfb / hmm i tez na guardy - exp leci jak szalony (runy tez :P ) a pozniej hmm i poh :) exp to nie problem tylko kasa na runki jest problemem mozesz tez runy robioc sam przyokazji trenowac mlvl daj to mile efekty kiedy robisz 5 bp hmm i 2 gfb a w tym czasie mlvl wskoczy ci o troszke :) z coraz wyzszym lvl bedzie ci szlo coraz mniej run (na zabicie tega samego potworka) a i przydaloby ci sie bardzo lekkie uzbrojenie tak zebys nie musial wracac do miasta co 20 min :)
Oryginalnie dodany przez Yogi
narazie polecam wszelkiego rodzaju trolle
a jak bedziesz miec troche lepszy sprzet to najlepiej na roty
mozesz tez zawsze porobic troche hmm i wybrac sie na ghoule [ale na tym poziomie co teraz masz to nie polecam]
ha ja moim sorciem 10 lv spoko chodziłem na dwarf! i slimy,mino itp
Oryginalnie dodany przez Fakeus
ha ja moim sorciem 10 lv spoko chodziłem na dwarf! i slimy,mino itp
Ja moim druidem na 25 nadal bez run omijam slimy z daleka, a z runami to sie slimy raczej srednio oplaca.
Waspy i trole - walka wrecz.
jak masz $$ kup dla sorca c-mace, plate arm, c-helm (więcej capa na runki będziesz miał, a obronka też lepsza), tarcza... hmm... dwarfen shield? beholder shield? + bp hmm + kilka uh.
To możesz spróbować sił na rotach.
Walka runiczka - ghoul pod ab + slimy. Oczywiście nawet do nich nie podchodz tylko z hmm'ow wal. "Shoot on sight"
Będziesz musiał nauczyć się walczyć ze slimami. Jak się "sklonuje" to wrotki... wręcz z nimi nie wygrasz.
Ahm, mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę iż "klony" nie dają expa.
Aha, ten orginał co kazał mu iść z eb na gsy powinien się leczyć na głowe. On chyba 3/4 bp na gs'a będzie wywalał co się kompletnie nie opłaca. Loot z gs'a bardzo rzadki jest...
Weź pod uwagę że jak on będzie nosił lepszą zbroję to mniej capa będzie miał - czyli mniej run uniesie... (chyba że ten knight zarobił mu na blue rob, skull staff + jakaś lekka tarcza).
Reasumując, będzie zabijać (przy dobrych wiatrach), jednego GS'a wracać do miasta po runy, i tak w kółko?
Więcej czasu chyba na sprint do miasta będzie marnował niż będzie expować.
Widać że sorcem nie grałeś... lepiej mądrych rad już nie udzielaj.
re: Polowanie z hmm na slimy
Slimy sie srednio oplaca poniewaz:
Slim ma ~140hp, na tym poziomie z hmm wali ~20-30, czyli na slima urzyje cala rune, loot 0, a jak sie zaczna replikowac to juz wogole nieciekawie.
re: Szybkie expienie do 20 lvl
Jesli dociagniesz do 15lvl jakos to szybko mozesz expic na cyklopach urzywajac HMM, a ponizej 15 to mozesz sie wloczyc po jakis jaskiniach i zabijac trole/roty.
nie prawda jest to ze rotworny zasilne sa no moze dla 10 lvl`u do 11 expuj na swampach potem rotworny na 14 legalnie na Demon skeletony z HMM`cami (pojedyncze) i amazonki (mogo byc valkirie z kolega )... tyle powiem
Ja od 8 lvla na kopalnie chodziłem gdzieś tak do 25-30 niepamiętam
na guardy czasami, jak pacca kupiłem to na scaraby z hmm
zrub 27 lvl i na zmiane dwarfy a potem z monkami lub bez na guardy :baby:
Thomas'Dark
30-12-2005, 21:05
@up
Po co debilu odświeżasz temat zprzed 2 lat -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.