Pokaż pełną wersje : Psi Ball
http://www.energyforum.pl/viewtopic.php?t=50&postdays=0&postorder=asc&start=0
Co o tym myślicie? Może ktoś próbował lub umie takie coś zrobić? Czy może to tylko bujda? Piszcie wszystko co o tym wiecie.
Dark Sven
24-03-2007, 20:46
kame-hamen z dragon bala
Ta... na pewno działą >.>
Swoją drogą jak moge pobierać energię ze słońca myśląc o nim? To ja już wole Latające spagetthi ;<
@edit
Przypomniało mi się jak taką kulkę zrobić.
1. Podchodzisz do framugi.
2. Ręce w przód.
3. Napierasz na framugą dosyć mocno przez około 1 min.
4. Krok w tył, ręce w przód i wykonujesz ruchy w góre i w dół. Proszę bardzo. Masz kulke. Bez słońca, saturna, Spaghetti etc.
OnlyShadow
24-03-2007, 20:59
Jak będziesz wystarczająco dobry, weź termometr i spróbuj go podgrzać lub oziębić.
Spadłem z krzesła ;p
Gosc chyba za duzo DB sie naogladal.
Rethfing on Aldora
24-03-2007, 22:19
Oni tak się podniecają że czują tą energie, a to po prostu mrowienie i ukłucia spowodowane trzymaniem rąk w jednej pozycji przez jakiś czas i w efekcie ich zdrętwienie. Żałosne :/ Że też ludzie w to wierzą...
raziel1992
24-03-2007, 22:41
zgadzam się z poprzednikami te kucia to są zdrętwienia od tego specyficznego trzymania rąk. A tym co myślą,że zrobili jakąś kule energii to tylko dla tego,że bardzo tego chcieli i ich umysł wytworzył to,co tak naprawde nie istnieje. Tak to odbieram
Moim zdaniem coś w tym jest, lecz z drugiej strony jest to lekko zabawne :p Energia Chi ma swoja historie, m.in. te wszystkie chińskie sztuki walki itd. Oni uważają, że ta energia naprawdę jest, może nie na taką skalę żeby robić jakieś kame-hame (o.O), ale moim zdaniem "coś w tym jest".
miazdzyryjek
25-03-2007, 00:56
mi się panowie po prostu wydaje ze wy nie wierzycie w nic co nie jest namacalne..
takiej energi nie da sie zdefiniowac wiec nie wierzycie w to...
To jest wlasnie intrygujace w ludziach ze wierza w cos, a rownoczesnie nie wierza..
Prostym przykladem na to jest np to ze wierzymy w nieograniczonosc wszechswiata.. A jezeli wszechswiat jest nieograniczony, to istnieje w nim nieograniczona ilosc kombinacji, co za tym idzie jest mozliwosc ze istnieje nieograniczona ilosc planet na ktorych panuja takie warunki jak na ziemi, czyli mozliwe jest ze istnieje nieograniczona ilosc innych cywilizacji..
Wierzymy w nieograniczony wszechswiat, ale w zycie pozaziemskie juz nie.. Dla mnie to sie nazywa ograniczenie umyslu :P
@up
A dla mnie wierzenie w kamehame-ha nazywa sie naiwnością.
@down
Ojej. ;<
Zgadzam sie z miazdzyryjkiem.
@Ripper: To sarkazm?
Oni tak się podniecają że czują tą energie, a to po prostu mrowienie i ukłucia spowodowane trzymaniem rąk w jednej pozycji przez jakiś czas i w efekcie ich zdrętwienie. Żałosne :/ Że też ludzie w to wierzą...
A jak wytlumaczysz to - http://www.youtube.com/watch?v=8KiXY-PEvUg, http://www.youtube.com/watch?v=yXwiB12-gp4
Pozorowane filmiki?
Moim zdaniem coś w tym jest, lecz z drugiej strony jest to lekko zabawne :p Energia Chi ma swoja historie, m.in. te wszystkie chińskie sztuki walki itd. Oni uważają, że ta energia naprawdę jest, może nie na taką skalę żeby robić jakieś kame-hame (o.O), ale moim zdaniem "coś w tym jest".
Energia, ktora Japonczycy/chinczycy nazywaja chi istnieje. Jest to w pewien sposob udowodnione. Te wszystkie para-normalne rzeczy, "magia" (nie, nie mowie tu o Coperfieldzie), bio-energio-terapia, uzdrowienia - to wszystko manipulowanie energia.
@up
A dla mnie wierzenie w kamehame-ha nazywa sie naiwnością.
Dla mnie ignorancja. Naiwnym uwazasz wierzenie w cos, czego nie widzisz, nie mozesz zobaczyc czy dotknac? W twoim toku myslenia naiwne sa wszystkie religie i wiary swiata, naiwne jest wierzenie w nieskonczonosc wszechswiata i jego bezkres, naiwne jest wierzenie w dusze, itp. Bo przeciez tego nie mozesz zobaczyc, wiec wiara w to wszystko, to naiwnosc. Czyz nie?
Boś głupi. Ja to umiem.
A ja twierdze, ze pierniczysz glupoty. Niektorzy medytuja i trenuja manipulowanie energia latami i nie potrafia stworzyc jej widzialnej formy. Jesli sie myle - zwracam honor.
mi się panowie po prostu wydaje ze wy nie wierzycie w nic co nie jest namacalne..
takiej energi nie da sie zdefiniowac wiec nie wierzycie w to...
To jest wlasnie intrygujace w ludziach ze wierza w cos, a rownoczesnie nie wierza..
Prostym przykladem na to jest np to ze wierzymy w nieograniczonosc wszechswiata.. A jezeli wszechswiat jest nieograniczony, to istnieje w nim nieograniczona ilosc kombinacji, co za tym idzie jest mozliwosc ze istnieje nieograniczona ilosc planet na ktorych panuja takie warunki jak na ziemi, czyli mozliwe jest ze istnieje nieograniczona ilosc innych cywilizacji..
Wierzymy w nieograniczony wszechswiat, ale w zycie pozaziemskie juz nie.. Dla mnie to sie nazywa ograniczenie umyslu :P
"Dlaczego ludzie nie wierzą w rzeczy oczywiste? Czy są aż tak ślepi? Tak bardzo zasklepieni w swoich zwyczajnych oczywistościach, iż nie potrafią samodzielnie dostrzec innej formy rzeczywistości? Ignorantem jest ten, kto nie ma wiedzy. Oczywiści nikt nie jest w ludzkim ciele alfą i omegą, a do sceptycyzmu, czyli ignoranctwa przyczynia się nie tylko brak wiedzy, ale przede wszystkim brak intuicji. Bo tylko ona jest w stanie uchronić człowieka przed manipulacją wszelkiego autoramentu, ponieważ po każdej stronie, w każdej ludzkiej działalności pojawiają się uzurpatorzy żerujący właśnie na niewiedzy."
chcialbym zauważyć że po poście Shinjix wzrośnie wasza wiara w to ,że jest to możliwe. Zero kupa null nic kompletnie własnego zdania
dla mnie bujda;*, aczkolwiek szanuje ludzi z innym zdaniem
miazdzyryjek
25-03-2007, 04:52
energii sie nie da zobaczyc ? a piorun to co to jest ? wyladowanie energii.. mozna ta energie zobaczyc, zmierzyc..
piorun-energia? jesli ogromne skupienie elektronow nazywasz energia to sie zgodze :)
miazdzyryjek
25-03-2007, 05:28
wyrozniamy rozne rodzaje energii... np elektryczna [pioruny], a skora ta sie da zobaczyc, zmierzyc i dotknac, to czemu nie moglibysmy tego zrobic z reszta ?
wedlug M.N.I.E. [Mojej Nieskonczenie Inteligentnej Ekscelencji] jest to calkowicie mozliwe.
A co uważasz za tą resztę? Energie Ki i jakieś jeszcze (np wiązań kowalencyjnych)? :p niekoniecznie energia musi być widzialna a z mierzeniem to różnie bywa i trzeba mieć tylko odpowiedni miernik ;)
miazdzyryjek
25-03-2007, 06:12
wedlug mnie kazdy rodzaj energii jest do zobaczenia lub poczucia lub zmierzenia et cetera et cetera... napisalem lub poniewaz niektore rodzaje [wczesniej wspomniana energie elektryczna] mozna zarowno zobaczyc, poczuc jak i zmierzyc.. a niektore [np chi [nie wiem jak to sie pisze, w kazdym razie chodzi mi o to w co japonczycy wierza]] mozna tylko poczuc...
Rethfing on Aldora
25-03-2007, 13:08
wedlug mnie kazdy rodzaj energii jest do zobaczenia lub poczucia lub zmierzenia et cetera et cetera... napisalem lub poniewaz niektore rodzaje [wczesniej wspomniana energie elektryczna] mozna zarowno zobaczyc, poczuc jak i zmierzyc.. a niektore [np chi [nie wiem jak to sie pisze, w kazdym razie chodzi mi o to w co japonczycy wierza]] mozna tylko poczuc...
Tyle że energia elektryczności jest wyjaśniona przez naukę, a chi przez tych, którzy w nią wierzą. Wytworzysz elektrony między rękami? :P
A mamy jakiś "potencjalny/kinetyczny dżulomierz", który przy dotknięciu podałby czarodziejską liczbę, określającą energię potencjalną/kinetyczną ciała?
Skoro żeby określić Ep/Ek, trzeba bawić się wzorami albo zaczekać aż ciało spadnie, dlaczego nie można tak samo mierzyć jakichś energii chi?
Jeżeli energia chi może się na coś zmienić (nie być tylko wytworem wyobraźni)np. wywołać ruch powietrza z siłą pierdnięcia, to jak najbardziej wierzę, że taka energia istnieje.
Może nawet jeśli racje ma taki sceptyczny umysł, przeczący wszystkiemu i rozwalający każde wierzenia naiwnych głupców na atomy, to wątpie czy on znajdzie jakieś szczęście, skoro według niego żyje się w szarym świecie nieszczęść, klęsk i zła, a po śmierci zostaje tylko rozkład ciała.
Ja uważam, że życie w kłamstwie może czynić szczęśliwym.
@ down
To jest przykład naiwności.
Jeżeli ktoś podchodzi np. do religii w taki sposób-"Boga nie ma, bo jakby był to by zrobił żeby wszyscy z niego wierzyli", to można spaść z krzesła czytając jego wypowiedzi. Naogląda się bajek, a potem zwala na ludzi, którzy chcą coś odkryć w życiu poza fizycznym światem, że się bajek naoglądali, a sam ma podejście "GENKI DAMA i zniszczyłem świat".
Tylko niech ktoś nie pomyśli, że to moje drugie konto, bo przykład jak znalazł.
Vansider
25-03-2007, 13:56
Pierwsze co zrobiłem po zobaczeniu tego forum i tego tematu to spadłem z krzesła.Drugie to to że puzniej śmiałem sie 5min.Muachacha!
Kame-Hame-ha!!!.Gdyby to było możliwe to z naszego rządu już by nic nie było ;[
OnlyShadow
25-03-2007, 14:03
Czytałem to forum przez dłuższy czas. I zacząłem powoli zmieniać zdanie. Jednak na razie jestem pomiędzy wiarą a nie-wiarą w tą całą energię. Jeśli ktoś na moich oczach podniesie temperaturę (lub opuści) wokół termometru to uwierzę ;p
Vansider
25-03-2007, 14:14
@Up nie wiem sam czy wierzyć czy nie wierzyć.Mam do tego mieszane uczucia.
Dla mnie ignorancja. Naiwnym uwazasz wierzenie w cos, czego nie widzisz, nie mozesz zobaczyc czy dotknac? W twoim toku myslenia naiwne sa wszystkie religie i wiary swiata, naiwne jest wierzenie w nieskonczonosc wszechswiata i jego bezkres, naiwne jest wierzenie w dusze, itp. Bo przeciez tego nie mozesz zobaczyc, wiec wiara w to wszystko, to naiwnosc. Czyz nie?Nie, naiwnym nazywam wierzenie, że wyimaginowana Energia Z Okolic Pępka, utworzy kulkę o uniwersalnych właściwościach(krawaty wiąże i usuwa ciąże, bo krawat i płód są zrobione z tej samej energii). Porównywanie tego rodzaju pierdół do religii umniejsza większości wyznaniom.
Może nawet jeśli racje ma taki sceptyczny umysł, przeczący wszystkiemu i rozwalający każde wierzenia naiwnych głupców na atomy, to wątpie czy on znajdzie jakieś szczęście, skoro według niego żyje się w szarym świecie nieszczęść, klęsk i zła, a po śmierci zostaje tylko rozkład ciała.
Ja uważam, że życie w kłamstwie może czynić szczęśliwym.Przesadziłeś z takim porównaniem. Tu nie chodzi wiarę w niezbadane(niezmierzone itp) zjawiska, ale o rozum. Są rzeczy które brzmią tak głupio, że intuicja bije na alarm. Równie dobrze mogę opisać kolejną kretyńską teorię w którą będą wierzyli tylko wyjątkowo "zagubieni" (;)) ludzie. Jak mi nie uwierzycie to Shinjix'a nazwę ignorantem, a ciebie skarzę na brak szczęścia ;D
PS. Vansider (http://forum.tibia.pl/member.php?u=85482) jest ciekawym przypadkiem, zmienia zdanie częściej niż bieliznę.
Ja w to wierze... A tak pozatym to dziwię się że nikt jeszcze tej stronki dla niedowiarków nie podał www.psipog.com.
@down:
Jedyne co mi się udało to lekko podgrzać\ oziębić ręce. Ale ćwicze dopiero od tygodnia więc nie ma co się dziwić.(Nie licze ukłuć, łaskotania itp. bo to zapewne od trzymania rąk w tej samej pozycji )
OnlyShadow
25-03-2007, 14:46
Xantro, podgrzej termometr i daj filmik na youtube ;p Z tego co pisali, to można się tego nauczyć.
http://www.psipog.net/artimg/psiball7-01.png
@up
Więć jednak ktoś na naszym forum twierdzi, że potrafi to zrobić. Ile zajmuje ci to?
Dziwi mnie to, że nikt tak naprawde nie potrafi już wierzyć w to czego nie da się zobaczyć dotknąć. Sami sceptycy ;x
Próbowałem, nie powiem, nie czułem nic, widziałem pare rzeczy ale to pewnie złudzenie. I teraz nie wiem czy te łaskotki czy mrowienie to efekt energii czy ustawienia rąk ;< ale będę próbował dalej, a nóż...
Nie znacie się i tyle.
Ja potrafię już otwierać drzwi to hipermarketów bez użycia rąk - siła umysłu.
>down
Ja byłem pewien, że o psią piłkę nożną ;\
Arrivald
25-03-2007, 17:08
Rotfl, rozbawil mnie tytul tematu. Myslalem ze chodzi o jakies psie jaja.
A ja twierdze, ze pierniczysz glupoty. Niektorzy medytuja i trenuja manipulowanie energia latami i nie potrafia stworzyc jej widzialnej formy. Jesli sie myle - zwracam honor.
Chill out. Ja tylko żartowałem.
@OnlyShadow
Ja nie mówie że potrafie stworzyć widzialną formę tylko to że czuje tą kule. Czuje jak emanuje od niej ciepło (ew. zimno) i czasem trudno jest zbliżyć do siebie ręce(ale nie od zdrętwienia, bo odejmuje je od siebie czekam 5 sek i normalnie moge je złączyć). A zajmuje mi to od kilku chwil do 10-30 min. Dziennie ćwicze od godziny do dwóch i bywa naprawde różnie (łatwiej idzie mi oziębianie rąk). Gdy ćwiczę nie zbieram energi z kosmosu ;) tylko czerpię ją z własnego ciała i czasem po tych 2 godzinach jestem naprawde wyczerpany (jeśli są mocne efekty) a czasem (najczęściej gdy efektów nie ma żadnych) czuje jakbym te 2 godziny spędził na siedzeniu.
OnlyShadow
25-03-2007, 21:16
@OnlyShadow
Ja nie mówie że potrafie stworzyć widzialną formę tylko to że czuje tą kule.
Chodziło mi o ruch słupka rtęci na termometrze. Z tego co czytałem stworzenie widzialnego psiballa nie jest możliwe (ew. prawie niemożliwe), a wyczować go mogą tylko ci, co czują lub widzą energię.
Aval'yah
25-03-2007, 21:25
Ludzie, wy naprawde wierzycie w takie pierdoły? ;p
Ide pobrać energię z Saturna ^__^
Tylko żebym się nie posrał ;p
Retukss myślisz, że jak sobie tak podowcipkujesz to jesteś elo? Szlag mnie trafia, nie wierzysz, masz to w dupie, mnie to naprawde nie obchodzi. Tylko zachowaj to dla siebie, bo takimi tekstami tylko denerwujesz ;x
Retukss na kolana przed panem Kulikosem bo jak Cię pierdolnie z psi ball'a to nie wstaniesz.
Dokładnie! I jeszcze glanem poprawie!
Żal mi ludzi którzy w nic nie wierzą ;p musi być wam w chvj nudno.
(Ten kto w takie cuś by chciał sie pobawić jest teraz gópi i łatwowierny, i wogóle nie ma prawa żyć. Szlag by to ;p ktoś jest inny to już sobie z niego dżołki stroją :<)
Aval'yah
25-03-2007, 21:51
Tak, bo siedzenie w kącie i wgapienie się w swoje dłonie "bo zaraz się czi-bal pojawi" to jest szalenie ciekawe.
Ale to ja sie gapie na swoje ręce a nie ty ;p nie chcesz - nie gap się, mnie to kał obchodzi co ty robisz, więc i ty uszanuj moje zdanie... A może mam zamiar opanować świat z psi szieldem i psi słordem hy?
Aval'yah
25-03-2007, 21:56
A ja mogę w takim razie powiedzieć co JA o tym sądze ;p Nigdzie nie napisałem że kogoś nie szanuje, po prostu uważam, że to kupa bzdur.
No to ołkej ;p wracam do obserwowania dłoni.
@OnlyShadow
Stworzenie widzialnego psyballa "podobno" nie jest takie trudne, wystarczaca ok. 2 miesiace cwiczen (czasem nawet mniej). Co do ogrzania termometru, sprobowalem ale efekt byl zalosny - nic sie nie stalo. Ale ja wciaz jestem calkowicie w tym zielony. Cwicze zbieranie energii, a dzis sprobowalem czegos nowego - uleczyc rane. Wzialem noz lekko rozcialem palec i probowalem wyslac w rane energie. Udalo mi sie! Choc ranka naprawde byla plytka to nawet strupa nie bylo.
A wracajac do psyballi, na stronce ktora podalem tez sa widoczne psyballe (ich zarysy) Przed operacjami plastycznymi prawie niewidoczne (ale costam jest widac) a po operacjach (zmienianie gamy kontrastu itp.) dostajemy zarys naprawde widoczny.
@Panowie Up(niewszyscy :D):
Jak niechcecie wierzyc, naprawde nie wierzcie ale to naprawde dziala. Ja nie zbieram energii z zadnych saturnow, bo az tyle energii nie potrzebuje, ale z pewnoscia tylko do czasu :P
PS: Sory za brak polskich liter ale klawiatura sie zepsula.
OnlyShadow
25-03-2007, 22:07
Ja nie zbieram energii z zadnych saturnow, bo az tyle energii nie potrzebuje, ale z pewnoscia tylko do czasu :P
Masz zamiar zafuadnonć światem? :P
Stronka którą podałeś owszem, dosyć ciekawa.
Temat ten zrobiłem po to by się czegoś dowiedzieć o psi ballach czy energii chi. Jeśli ma ktoś zamiar "nabijać się" z tego, niech sobie oszczędzi czasu i niech nie pisze posta.
@UP:
Chciales sie dowiedziec to ci mowie - choc jest to trudne to mozliwe i wykonalne. Chcesz wiedziec wiecej to przestudiuj dokladnie te forum ktore sam podales + poszukaj stron w necie bo na tym forum chyba nikt sie tym nie interesuje (oprocz mnie i to tez od niedlugiego czasu):D.
Brak polskich liter przez klawiature jak juz wspominalem w poprzednim poscie.
@onlyshadow
Niestety jest to niemozliwe(prawie) :D Musiabym zebrac wielu porzadnych "magikow" zeby powiedzmy zawladnac umyslami ludzi albo zmienic ich swiadomosc tak zeby mysleli ze jestem ich panem co na pewno by sie nie udalo.
A co myslicie o servitorach (cialach astralnych ktore moglyby robic za nas pewne rzeczy)
Podstawy
Servitor z angielskiego „serve” oznacza służyć, są to więc myślokształty, które mają za nas wykonywać pewne zadania. Jest to technika Magii Chaosu, zależnie od przyjętego obecnie światopoglądu servitory są bytami astralnymi, lub tez programami dla naszej podświadomości. Można je wykorzystywać zawsze tam gdzie potrzebne jest stałe działanie, a nie możemy ciągle utrzymywać w świadomości naszego celu. Przypuśćmy, że chcemy ciągle drenować naszego wroga. Programujemy, servitora, aby wysysał energię z tej osoby. Należy jednak pamiętać, że jeżeli sami nie umiemy tego zrobić, to servitor również nie będzie tego umiał, gdyż jest to cząstka nas samych.
Sposób na stworzenie servitora:
Na samym początku trzeba dokładnie zaplanować servitora. Należy wiedzieć:
-Jak będzie wyglądał servitor oraz jego imię
-Jaka będzie jego funkcja
-Jak długo będzie miał on działać
-Wybrać dla niego źródło energii
-Wybrać fizyczny odpowiednik – mieszkanie (można, ale nie trzeba)
Usiądź wygodnie, odpręż się i zbierz w sobie energię. (Wizualizuj jak z całego świata spływa do Ciebie energia). Gdy zbierzesz jej wystarczająco dużo wizualizuj jak przez Twoje ręce spływa energia i tworzy pulsującą kule. Po chwili z kuli wyłania się Twój servitor. Podam na przykładzie wampira – czarna kulka z kłami. (Forma jest dowolna, ja wybrałem taką, bo taka symbolika odpowiada mi). Gdy już servitor ma określoną formę, tłumaczymy mu, co ma robić, jak długo działać i całą resztę. Gdy nasza praca jest skończona należy wizualizować, jak servitor odlatuje i rozpoczyna naszą pracę.
Trzeba pamiętać, że servitory cały czas korzystają z naszego źródła energii. Jeżeli jesteśmy nim my sami to może to spowodować duże osłabienie. Wampir natomiast będzie się karmił z ofiary. Zdarza się, że servitor uzyska świadomość i zbuntuje się przeciw twórcy, dlatego też, nie zaleca się tworzenia świadomych servitorów przez początkujących. Jeżeli chce się pozbyć servitora to należy użyć komendy ‘destrukcja’, która najlepiej zainstalować podczas tworzenia. Lub, jeżeli tego nie zrobiliśmy, wizualizować jego wybuch oraz wchłonięcie energii przez twórcę.
Jest to część artykułu z TempleOfTruth.(http://templeoftruth.one.pl/readarticle.php?article_id=40)
miazdzyryjek
25-03-2007, 22:37
@ cala zgraja nie wierzacych
czlowiek to jest taka 40 watowa bateryjka.. mozg wytwarza tyle energii.. a skoro mamy w sobie energie to czemu nie mozemy jej kontrolowac, uwidaczniac i uzywac ?
Dark Sven
25-03-2007, 22:50
czlowiek to jest taka 40 watowa bateryjka.. mozg wytwarza tyle energii.. a skoro mamy w sobie energie to czemu nie mozemy jej kontrolowac, uwidaczniac i uzywac ?
To spraw, żebym widział lub czuł energię baterii to zeżre moją rybke żywcem.
Wialem noz lekko rozcialem palec i probowalem wyslac w rane energie. Udalo mi sie! Choc ranka naprawde byla plytka to nawet strupa nie bylo.
Ostatnio dziabnąłem się cyrklem. Bez wysyłania, a strupa nie było... Tak więc, nie zawsze są strupy. Zwłaszcza przy płytkich ranach.
użyć komendy ‘destrukcja’, która najlepiej zainstalować podczas
Pwn3d XD Gdzie można kupić oprogramowanie : P
Szok. A gdyby ktoś do Ciebie podszedł i pier*olnął by Tobie tak, że byś się zgiął w pół? Czy to przypadkiem nie oznacza, że kolo uwidacznia i używa swoją energii?
Wzialem noz lekko rozcialem palec i probowalem wyslac w rane energie. Udalo mi sie! Choc ranka naprawde byla plytka to nawet strupa nie bylo.
Usiądź na kibel, wciśnij w siebie masę środków przeczyszczających i poprzez swoją energię zatrzymaj stolca w jelitach. Ciekawe czy dasz radę. Możliwe, że to trochę za trudne zadanie jak na kogoś, kto nie dawno zaczął te 'treningi'. Skoro tak to wysraj się porządnie ale tak, żeby nikt tego nie poczuł ok?
@2xUP:
Ja zrobilem plytka ale dluga rane. Pozatym po takim dziabnieciu przez jakis czas (czasami bardzo krotki) zostaje znak, u mnie zadnen znak niezostal, jakby nic sie nie stalo.
Chodzi o zaprogramowanie servitora (czyt. co ma robic) wiem ze twoj tekst jest ironiczny ale niechce zeby ktos sobie cos zle pomyslal;d
@up: nie, koles po prostu uzywa sily swoich miesni i praw fizyki. Psiballow prawa fizyki moga nie ograniczac.
Quezacoatl
25-03-2007, 23:47
Wzialem noz lekko rozcialem palec i probowalem wyslac w rane energie. Udalo mi sie! Choc ranka naprawde byla plytka to nawet strupa nie bylo.
Teraz wyższy poziom trudności... odetnij sobie rękę...
Temat ten zrobiłem po to by się czegoś dowiedzieć o psi ballach czy energii chi. Jeśli ma ktoś zamiar "nabijać się" z tego, niech sobie oszczędzi czasu i niech nie pisze posta.
Witamy na tibia.pl, gdzie flame ma miejsce w każdym temacie... Chcesz siać herezję? ==> grupa abnormal
Zdarza się, że servitor uzyska świadomość i zbuntuje się przeciw twórcy, dlatego też, nie zaleca się tworzenia świadomych servitorów przez początkujących.
Tylko czekać, aż jakiś samowolny zbuntowany servitor zniszczy świat!
Nie mówię, że medytacja jest zła czy głupia, ale znam lepsze sposoby wykorzystywania własnej energii życiowej.
A może mam zamiar opanować świat z psi szieldem i psi słordem hy?
A umiałbyś zrobić łuk?? Machanie kataną jakoś mi nie idzie... (może to przez brak miejsca w domu na takie zabawy...)
Chi ball, psi ball, czy nawet koci ball... teoretycznie wszystko jest możliwe, problem w tym, że człowiek gdy czasem czegoś mocno chce a nie może osiągnąć oszukiwany jest przez swój umysł złudnymi obrazami i/lub uczuciami, których pragnie. Pamiętajmy, że ludzie to ignoranci, co nie jest udowodnione, nie musi istnieć... (Możecie i bardzo wierzyć, że istnieje czwarty wymiar, ale póki nie macie odpowiednio umieszczonego oka by móc go postrzegać, nie możecie być pewni, że on istnieje).
Wiecie dlaczego tyle tu sceptycyzmu? Ponieważ ja też mogę napisać: "A ja to umiem zrobić psi'balla o sile wybuchu 40 megaton!!111 i Ruski chcą mnie porwać i wykorzystać jako tanią fabrykę zastępczych bomb atomowych! RATUJCIE!!!11 PLX".
BTW
Co wy macie z tą nieskończonością wszechświata? Mnie się zdawało, że w świetle ostatnich badań wszechświat nie tylko nie jest nieskończony, ale także zamiast jak to kiedyś uważano rozszerzać się coraz wolniej, przyspiesza... Wniosek ==> Obecna ocena wieku wszechświata jest nieprawidłowa. [/OFFTOP]
Ta...nalektryzowana kula...jak ktoś umie siłą woli wyrwać elektrony z, dajmy na to powietrza, to powinien dostać nobla.
Ta...nalektryzowana kula...jak ktoś umie siłą woli wyrwać elektrony z, dajmy na to powietrza, to powinien dostać nobla.
Tylko w jakiej kategorii? Na fizykę to się nie nadaje bo przeczy wszelkim prawom. Pokojówka? : |
miazdzyryjek
26-03-2007, 07:08
To spraw, żebym widział lub czuł energię baterii to zeżre moją rybke żywcem.
przyloz ja sobie oboma biegunami do jezyka to poczujesz...
Szok. A gdyby ktoś do Ciebie podszedł i pier*olnął by Tobie tak, że byś się zgiął w pół? Czy to przypadkiem nie oznacza, że kolo uwidacznia i używa swoją energii?
to ze ktos "kopie pradem" gdy np podaje mu sie reke czy cus, to sa wyladowania energii ktora znajduje sie wlasnie wciele czlowieka.. jezeli ktos opanowalby sztuke gromadzenia takiej energii w sobie to moglby [tak, czasowniki z "by" pisze sie razem] Ci "pierdolnac" ta energia..
PS: Dlaczego ludzie nie potrafia dyskutowac ? Nigdy chyba tego nie pojme...
OnlyShadow
26-03-2007, 18:22
PS: Dlaczego ludzie nie potrafia dyskutowac ? Nigdy chyba tego nie pojme...
Bo ludzie nie potrafią wyrazić swojej opinii bez wyzwisk, oraz z uszanowanie cudzej opinii. Mogę myśleć co chcę, nikt mi tego nie zabroni.
Odświeżam temat i mam nadzieję, że wyłoni się z tego interesująca dyskusja.
@up
Teksty typu "Spadłem z krzesła ;p" zaliczasz do "uszanowania cudzej opinii"? Jesteś takim samym barbarzyńcą jak my!
Tak jest! Jesteśmy nikim! Oddajmy się w ręce wielkiej energii Chi Cha Chu. Marny nasz żywot.
OnlyShadow
26-03-2007, 18:54
@up
Teksty typu "Spadłem z krzesła ;p" zaliczasz do "uszanowania cudzej opinii"? Jesteś takim samym barbarzyńcą jak my!
Chodziło mi bardziej o zaskoczenie, niż podkreślenie czyjejś głupoty, że w coś takiego wierzy. Więc nie ma w tym nic obraźliwego ;p
Vansider
26-03-2007, 18:57
PS. Vansider (http://forum.tibia.pl/member.php?u=85482) jest ciekawym przypadkiem, zmienia zdanie częściej niż bieliznę.
Wiesz.. Jednak nie wieże w tą głupotę...
Bo ludzie nie potrafią wyrazić swojej opinii bez wyzwisk, oraz z uszanowanie cudzej opinii.
Ogólnie się z Tobą zgadzam, z tym że mam jedno 'ale'. Nie tyle ludzie nie potrafią dyskutować, co nie potrafi dyskutować 3/4 tego forum i psuje dyskusje normalnym użytkownikom... Większość ludzi dyskutować potrafi B)
Witamy na tibia.pl, gdzie flame ma miejsce w każdym temacie...
No właśnie ;)
@topic
Ciężko się określić w takim temacie. Wydaje mi się, że może to być możliwe, ale potrzeba do tego wieeeeelu lat praktyki B)
ja juz broliego pokonalem, kamehameha i po nim proste, jestem wtajemniczony cwicze juz 10lat. i zabijam kazdego, jednak najtrudniej mi bylo z bubu
A jakiego wybrales pokemona? Ja juz zlapalem Mewtwo.
ja juz broliego pokonalem, kamehameha i po nim proste, jestem wtajemniczony cwicze juz 10lat. i zabijam kazdego, jednak najtrudniej mi bylo z bubu
Wyjdźcie i nie wracajcie. Proszę.
sam wyjc s tont
A ty nie ironizuj.
Z jednej strony wielcy czarnoksiężnicy, z drugiej realiści, którzy nie potrafią się powstrzymać od wulgarności (lekkiej ale jednak). Mamy nasrane w głowach.
>Sven
Niektórzy piszą 'nie którzy' ; ]
Gdybym napisał "macie" to ten temat zmieniłby się w spam z wyzwiskami.
>down
Na kolana i błagaj o wybaczenie, bo znowu przypnę Cię do kaloryfera :< Mało tego, zrobię to siłą woli.
Dark Sven
26-03-2007, 22:04
Mamy nasrane w głowach.
Oj, niektórzy nawet bardzo mi ;<
3/4 tego forum i psuje dyskusje normalnym użytkownikom... Większość ludzi dyskutować potrafi
Gratulacje, gratulacje...
wątek o bateryjce
Próbowałem, nie wyszło.
Cóż, tak jak mówiłem, nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Taki to niewierny Tomasz jestem (Mój imiennik).
@up
Aj, racja, kajam się.
Po przeczytaniu tego artykułu zrozumiałem skąd biorą się dzieci skaczące z balkonów. Takim powinni ograniczyć wszelki dostęp do rzeczy fantastycznych typu gier lub niektórych anime...
EDIT@
A ja w nocy zamieniam się w jeźdźca bez głowy i zapierdzielam po nieboskłonie rzucając w ludzi kulami ognia... :P (dla ograniczonych pisze że to Joke żart)
A ja wierze w: potwora z Lochness, Yeti, zywe mumie, wampiry, wilkolaki, kosmitow i latajace spodki, Boga i Szatana, koniec swiata w 2012 roku, piramidy zbudowane przez UFO, topielce, mutanty, psi bolle :P, kod biblii, kod DaVinci, szamanow i duchy.
Uff, to chyba juz wszystko.
Jeszcze latające spaghetti.
Quezacoatl
26-03-2007, 22:25
A wierzy ktoś w istnienie modków?? Bo oglądając rozwój tego tematu powoli tracę wiarę...
OnlyShadow
26-03-2007, 22:30
Przestańcie robić z tematu spamowisko. Mówiąc o poziomie dyskusji, chodziło mi o takich ludzi jak Wy.
@dark_sven
Chcesz poczuc energie? Hmmmm
Wyjdz na dwor kiedy bedzie burza napewno cos znajdziesz. xD
Co do tematu.
Myslalem, ze to bedzie jakas pilka nozna (lol).
Dopiero sie o tym dowiedzialem i musze przyznac, ze to moze byc zabawne.
Fajnie by bylo gdybym mogl pierdniczyc tymi kulami ;p. Badz co badz trzeba jednak zrozumiec, ze nikomu sie jeszcze to nie udalo dlatego trudno w to uwierzyc.
Poprubuje zrobic tego psi balla, a jezeli mi sie uda to zajme sie koci ballem. ;p
P.S.
Jezeli mi sie to uda to modlcie sie zebym "summonow" na was nie naslal xD.
@UP:
Jak ci sie uda to co najwyżej termometr podgrzejesz\ ew. w wysokim poziomie zaawansowania wyssiesz z nasz trochę energii (ew. wyślesz servitora żeby zrobił to za ciebie) a nas może złapać leciutka zadyszka;d
Po nazwie tematu, myślałem, że będą tu jakieś psy tańczyć. LoL
Czekajcie... Czekajcie... Czuję, Czuję, Czuję... I po kulce ^^
A wierzy ktoś w istnienie modków?? Bo oglądając rozwój tego tematu powoli tracę wiarę...
Heteryk...
3/4 tego forum i psuje dyskusje normalnym użytkownikom... Większość ludzi dyskutować potrafi Gratulacje, gratulacje...On mówił o 3/4 populacji forum i o większości ludzi ogólnie. Gratulacje, gratulacje...
@down
Ucz mnie miszczu!
Arrivald
27-03-2007, 00:19
To dziala, sami sprobujcie! Stworzylem widzialna genkidame w kolorze pomaranczowym!
To dziala, sami sprobujcie! Stworzylem widzialna genkidame w kolorze pomaranczowym!
Mogę Cię dotknąć?
Na drugim forum na którym przebywam, pokazałem tego psiego bola
I jeden gościu mówi, że robi sobie takiego psi balla. Dzięki temu można wtłaczać energie do jakiegoś przedmiotu a potem odzyskac gdy jestesmy zmęczeni. Jemu jestem w stanie uwierzeć. Tylko mówił, żeby nie rzucać psi balla w kogoś, bo to może źle się skończyć zarówno dla nas jak i dla tych w których rzucamy(zabić nie zabijemy, ale lepiej się tego trzymać). Mówił też o OOBE (Out of body experience), ale to mniejsza już z tym.
Jak dla mnie to jest wymysł dzieci zagłębionych w świat fantastyki
..::QRAS::..
27-03-2007, 11:48
wszyscy sie smieja ze dragon ball , kamehame ha itd... a zauwazcie ze taka manipulacja energia spotykana jest juz prawie we wszystkich bajkach , anime , w bajce latwo jest to ukazac (narysowac) wszystko ladnie wyobrazic w prawdziwym zyciu jest to ciezko zrobic oraz udowodnic wiec wszyscy twierdzo ze jest to niemozliwe a ja wierze ze da sie to zrobic siezkim treningiem i duzym zapalem.
@ ..::QRAS::..
Bo oni by chcieli, żeby psi-balla się kupowało na fioletowym kamieniu z narysowaną strzałką. Oczywiście tylko 5 ładunków miałby taki run, a Ci którzy całą noc by koxali swoje (wcale nieograniczone) umysły waliliby mocniej albo mogli używać psi-ball'a z siwego kamienia z narysowaną czaszką na dwóch skrzyżowanych piszczelach.
@ kamehamowcy
To nie jest tak, że se ustawisz bota na mózg na dwa dni i będziesz miał skilla 100, a jak się okaże, że w jeden dzień się nie możesz nauczyć (czyt. skill nie wszedł albo wzrósł nieznacznie), to czegoś takiego niema. Niestety w życiu nie jest tak łatwo. Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem.
Ps. Żyjcie złudzeniami, a innym dajcie żyć własnymi.
miazdzyryjek
27-03-2007, 16:31
Próbowałem, nie wyszło.
boziu.. jak moglo nie wyjsc ? nie bawiles sie nigdy taka bateria [nie pamietam jak ona sie nazywa] co ma oba bieguny z jednej strony ? przykladasz sobie do jezyka i Cie energia elektryczna za przeproszeniem pizga..
OnlyShadow
27-03-2007, 16:43
na dwóch skrzyżowanych piszczelach.
Lub też pixelach ;p
boziu.. jak moglo nie wyjsc ? nie bawiles sie nigdy taka bateria [nie pamietam jak ona sie nazywa] co ma oba bieguny z jednej strony ? przykladasz sobie do jezyka i Cie energia elektryczna za przeproszeniem pizga..
Widzicie wszyscy? Już wiem czemu nam to nie wychodzi. Nie zastosowaliśmy się do tego punktu :P Jutro napisze me odczucia :D (dla debili tłumacze że ja sobie żartuje). :)
a mnie ciekawi to że na tym forum tak wszyscy o tym piszą że niby to jest oczywiste, ale nikt nie nakręci filmiku i pokaże co i jak... można by chociaż było podyskutować czy to prawdziwe. ale nie! bo przecież przeciętny użytkownik takiego forum nie potrafi zrobić takiego porządnego fotomontażu!
Dark Horseman
28-03-2007, 15:36
G*** wiecie to sie nie wypowiadajcie -.-'... Dla wszystkich zainteresowanych polecam www.energyforum.pl ;] Pozdro dla ezoterykow. PSI Ball zazwyczaj jest niewidzoczny -.-', jest to kula skumulowanej energii. A jesli nie wierzycie, wasza strata, wasz problem. To tak jak nie wierzyc w medycyne ale spoko... a te wasze pomysly z rozwalaniem czegos energia sa smiechu warte -.-' Tak samo jak z ogrzewaniem termometru... Psi Ballem mozecie np. doladowac czakry etc. Energia jest to rzecz naturalna tak jak wszystko inne xDD. Przeczytajcie sobie forum, a nie negujecie wszystko z gory. Czy ktos tam pisze ze wczoraj do jego domu przylecialo 2000 orkow z modyfkatorem do rozwalonego pyska i zaczeli spiewac disco-polo? Nie. Wiec badzcie otwarci na swiat.
A jesli nie wierzycie, wasza strata, wasz problem. To tak jak nie wierzyc w medycyne ale spoko...
Nasz problem, nasza sprawa, nasza strata, gówno Ci do tego.
Ile ludzi Psi Ball już uratował? -.-' -.-' -.-' -.-' < Rofl
Ja i tak jakoś nie jestem przekonany do czegoś takiego :P
Gdzie ostatni raz widzieliście tworzenie Psiballa? Już wiem w tym zakładzie który znajduje się w Koninie :P
@ Bastash
Twoja sprawa, Twoje zdanie itp.
Może teraz załóż na każdym ezo~ forum konto i pobluzgaj na ludzi, jakimi są debilami.
Psi Ball, nie wiem, ale zapewne sama ta pseudo-energia wielu pomogła. Słyszałeś może o bioenergoterapi? Nawet na chrześcijańskich stronach można o tym czytać (ale tam oczywiście to wszystko jest mocą złego i doprowadza do opętania), jak bioenergoterapia pomaga ludziom, a w przypadkach 1 na milion dzieje się po terapii coś złego (właśnie dlatego jest ona dziełem szatana i Kośćiół tego zakazuje). Oczywiście to Kościół. Klasyczna medycyna też może doprowadzić do śmierci, więc według nich najlepiej zachorować na katar i umrzeć.
@ Dolor
A widziałeś filmik, do którego link wrzucił tu jakiś mod?
Jak chcesz to negować, to skomentuj film, a nie piszesz takie bzdety.
@ Dark Horseman
Nikt z nich nie wejdzie albo wejdą i zaraz wyjdą, bo nie będzie tam takiego trollowiska, jak tutaj.
@ Spectro
Są już 2 filmiki, które pewnie przegapiłeś.
Podyskutować jak narazie się nie da, bo większość postów to "psie jajka, lol, spadłem z krzesła" albo "ja zrobiłem wczoraj kamechameche i walnołem nio kolege".
@ Bastash
Twoja sprawa, Twoje zdanie itp.
Może teraz załóż na każdym ezo~ forum konto i pobluzgaj na ludzi, jakimi są debilami.
Może Cię to zdziwi, ale tak nie zrobię, bo nie jestem osobą na takim poziome. Dziwię się, że nasi czarnoksiężnicy dalej próbują mi wmówić rzeczy, w które nie wierzę. To tak jakbyś Wierzejewskiego chciał przekonać, że geje i les to ludzie.
Psi Ball, nie wiem, ale zapewne sama ta pseudo-energia wielu pomogła. Słyszałeś może o bioenergoterapi? Nawet na chrześcijańskich stronach można o tym czytać (ale tam oczywiście to wszystko jest mocą złego i doprowadza do opętania), jak bioenergoterapia pomaga ludziom, a w przypadkach 1 na milion dzieje się po terapii coś złego (właśnie dlatego jest ona dziełem szatana i Kośćiół tego zakazuje). Oczywiście to Kościół. Klasyczna medycyna też może doprowadzić do śmierci, więc według nich najlepiej zachorować na katar i umrzeć.
Bioenergoterapia to już jednak jakaś tam medycyna. W to akurat jestem w stanie uwierzyć ale w Psi Ball'a? E-e.
-=DanieL=-
28-03-2007, 19:14
Nasz problem, nasza sprawa, nasza strata, gówno Ci do tego.
Weź wyjdz. Nie skomentuje twojego zachowania myślisz, że to czego nie widzisz to odrazu nie istnieje. To tak jak ci durni ludzie nie wierzyli w istnienie Aury dopuki nie udało się sfotografować jej i wszystkim gula skoczyła. Tak samo nie wierzono w LD i OOBE, a teraz każdy profesjonalny instytut (typu A. Monroe) może ci za odpowiednią opłatą udzielić kilku lekcji i pokazać jak dojść do stanu OOBE (czyli projekcji astralnej).
Walekifa
28-03-2007, 19:17
Mogę i w to uwierzyć,ale głupio się nazywa,i dlatego kojarzy się z jakimiś tam czarami czy "kamehamkami" Na moje człowiek potrafi bardzo wiele,ale odkryjemy to dopiero za kilka lat...
>Daniel
No patrz jakie jaja, powietrze istnieje, nie widzę go a jednak w nie wierzę.
Powiedziałem, że nie wierzę w Psi Ball, to nie wierzę w Psi Ball. Zrób nawet zdjęcie, pokaż mi to na żywo, złam mi tym Psi Ball'em rękę a ja i tak nie uwierzę. Mam do tego prawo?
-=DanieL=-
28-03-2007, 19:26
>Daniel
Powiedziałem, że nie wierzę w Psi Ball, to nie wierzę w Psi Ball. Zrób nawet zdjęcie, pokaż mi to na żywo, złam mi tym Psi Ball'em rękę a ja i tak nie uwierzę. Mam do tego prawo?
Kto powiedział, że to łamie ręce? To zwykła odczuwalna energia. Po 2. masz prawo w to nie wierzyć ale nie wierzyć w coś normalnego to idiotyzm. Więc z tego wynika, że z własnej nieprzymuszonej woli zaliczasz się do grona idiotów. Tak więc gratuluje wybrania własnej "ynteligentnej" drogi, a ja ci nie mam zamiaru na niej stawać. Bye
Kto powiedział, że to łamie ręce?
Wymieniłem to, jako podkreślenie mojego braku wiary.
Po 2. masz prawo w to nie wierzyć ale nie wierzyć w coś normalnego to idiotyzm.
Skoro mam prawo, to po cholere to 'ale'? Idź na jakąkolwiek zatłoczoną miejską ulicę i przeprowadź ankietę. Zobaczysz ilu idiotów żyje obok Ciebie.
Więc z tego wynika, że z własnej nieprzymuszonej woli zaliczasz się do grona idiotów.
Nawet nie wiesz jak wspaniale się z tym czuję.
Tak więc gratuluje wybrania własnej "ynteligentnej" drogi, a ja ci nie mam zamiaru na niej stawać.
Dziękuję. : *
Bye
Eluffeczka.
Może Cię to zdziwi, ale tak nie zrobię, bo nie jestem osobą na takim poziome. Dziwię się, że nasi czarnoksiężnicy dalej próbują mi wmówić rzeczy, w które nie wierzę.
Rozumiem, że nie jesteś jakimś dzieckiem neo, tylko po prostu wierzysz wyłącznie w świat fizyczny(zakładam, że do religii podchodzisz tak samo). Ok. Ale mam jedno zastrzeżenie. Skoro temat nie został usunięty, to znaczy, że spełnia jakieśtam normy. Piszemy tu o takich czarach, więc wypowiadać się powinni głównie zainteresowani, a nie negujący (chociaż temat jest typu "co o tym myślicie?"). Do tego właśnie najgorsze jest to, że bardziej lub mniej kulturalnie robicie gówno z tego tematu. Większość "casterów" nic nie pisze, bo boi się wyśmiania po każdym poście dotyczącym tematu. Ok, może niewierzysz i ABSOLUTNIE NIC Cię nie przekona, więc po co, co post musisz to powtarzać? Może w abnormal byłoby lepiej, bo tam jest mniej "niewierzących".
Bioenergoterapia to już jednak jakaś tam medycyna. W to akurat jestem w stanie uwierzyć ale w Psi Ball'a? E-e.
Może Psi Ball to głupia nazwa. Na podstawie takich bioenergoterapi ja jestem wstanie uwierzyć, że taki "czarodziej" używa do tego jakiejś (właśnie tej) energii.
Jeśli to medycyna jako-taka, to znajdź mi (Twoim zdaniem) logiczne wytłumaczenie czegoś takiego. Nie będzie to opisane zbyt dokładnie, bo mało mamy wiedzy na ten temat. Może te wszystkie grzybki i wizualizacje są niepotrzebne. Ja tam wierzę, że w taki czy inny sposób umysł ma wielkie możliwości. Potrzebne jest tylko chciejstwo (silna wola).
Weź wyjdz. Nie skomentuje twojego zachowania myślisz, że to czego nie widzisz to odrazu nie istnieje. To tak jak ci durni ludzie nie wierzyli w istnienie Aury dopuki nie udało się sfotografować jej i wszystkim gula skoczyła. Tak samo nie wierzono w LD i OOBE, a teraz każdy profesjonalny instytut (typu A. Monroe) może ci za odpowiednią opłatą udzielić kilku lekcji i pokazać jak dojść do stanu OOBE (czyli projekcji astralnej).
Jednak LD i OOBE nie są chyba zbyt dobrze zbadane. Nie wezmą oni raczej jakiegoś sprzętu na plan astralny, jednak w istnienie tego wierzę.
Nawet jeśli pokażesz Boga niewierzącemu, on i tak nie uwierzy. Po prostu nie chce. Tak sobie zakodował i już.
Masz prawo do takiego zdania. Chociaż jeśli ktoś by CI złamał rękę taką kamehamehą, to raczej byś w to uwierzył.
Odpowiedziałeś na pytanie w temacie i w tej sposób wyczerpałeś swoją kwestię. Po co dalej wbijać mlvl flame strike'em?
Idź na jakąkolwiek zatłoczoną miejską ulicę i przeprowadź ankietę. Zobaczysz ilu idiotów żyje obok Ciebie.
Nie nazywałbym ich odrazu idiotami, ale fakt jest taki, że takimi sprawami mało ludzi się interesuje (szczególnie zabieganych za kasą czyt. dorosłych).
@ down
Czytałem o czymś takim, ale ponoć są też naukowcy, którzy negują to zjawisko. Nawet niektórzy ezo mówią, że dzieje się to jedynie w naszym umyśle.
Co do LD, to to akurat dla mnie nie jest niczym niezwykłym. To tak jakby powiedzieć, że sny nie istnieją i nie wolno ich pamiętać, bo kaleczysz tym naukę. Już w przedszkolu chciałem mieć świadomy sen (często po obudzeniu byłem wkurzony, że to był tylko sen, a ja tego nie zauważyłem, mimo że np. latałem albo przedszkole atakowały smoki).
Ps. Mówiłem, że zbadane. W istnienie tego wierzy część naukowców (nie czytałem nigdy o jakimś oficjalnym ustaleniu, że to jest prawdziwe, aczkolwiek w to wierzę), jednak tak samo wiemy, że istnieje ciemna materia, a tak do końca jej nie zbadaliśmy. Tak samo jest z OOBE. Nie jest zbadany tamten świat. Wiemy o tym tyle, co jaskiniowcy mogli wiedzieć o składzie chemicznym człowieka.
-=DanieL=-
28-03-2007, 21:33
Jednak LD i OOBE nie są chyba zbyt dobrze zbadane. Nie wezmą oni raczej jakiegoś sprzętu na plan astralny, jednak w istnienie tego wierzę.
Musze Cię rozczarować ale LD i tym bardziej OOBE są naukowo udowodnione. Czytałem, że jakiś czas temu naukowcy robili testy zamykali pięc osób które opanowały OOBE do różnych pokoi bez okien, aby nic nie mogły zobaczyć i kazano im w nocy wszystkim pięciu przejść do jednego pomieszczenia i zapamietać rodzaj i rozkład mebli. Ku ździwieniu naukowców te pięć osób miały te same wersji wypowiedzi na temat rozkładu mebli. Znali nawet takie szczegóły jak
"kawałek szmatki walającej się na biurku".
Co do LD to jest najnormalniejsza rzecz pod słońcem istnieją kilkutygodniowe kursy które zapewniają 99%towe osiągnięcie LD i częściowe, a nawet bardzo dobre (zależnie od przekonania osoby która uczestniczyła w konkursie) opanowanie sztuki świadomego śnienia.
Rozumiem, że nie jesteś jakimś dzieckiem neo, tylko po prostu wierzysz wyłącznie w świat fizyczny(zakładam, że do religii podchodzisz tak samo).
Rzeczywiście wierzę praktycznie tylko w świat fizyczny, co do Boga to powiem coś kontrowersyjnego: w Boga wierzę z całym przekonaniem ale w Biblię już ciężko mi uwierzyć.
Ok. Ale mam jedno zastrzeżenie. Skoro temat nie został usunięty, to znaczy, że spełnia jakieśtam normy. Piszemy tu o takich czarach, więc wypowiadać się powinni głównie zainteresowani, a nie negujący (chociaż temat jest typu "co o tym myślicie?").
Skoro w temacie jest "Co o tym myślicie?", to piszę co o tym myślę, skoro ktoś podjął ze mną dyskusję, ja ją prowadzę.
Do tego właśnie najgorsze jest to, że bardziej lub mniej kulturalnie robicie gówno z tego tematu.
Jak z każdego tematu na tym forum : )
Btw. bardziej "robimy" ; ]
Ok, może niewierzysz i ABSOLUTNIE NIC Cię nie przekona, więc po co, co post musisz to powtarzać?
Muszę to powtarzać, bo co chwila ktoś próbuje mi udowodnić, że się mylę. Być może jest to prawda ale mam takie zdanie jakie mam.
Jeśli to medycyna jako-taka, to znajdź mi (Twoim zdaniem) logiczne wytłumaczenie czegoś takiego. Nie będzie to opisane zbyt dokładnie, bo mało mamy wiedzy na ten temat. Może te wszystkie grzybki i wizualizacje są niepotrzebne. Ja tam wierzę, że w taki czy inny sposób umysł ma wielkie możliwości. Potrzebne jest tylko chciejstwo (silna wola).
Nie podam Ci logicznego wytłumaczenia tego, ponieważ go nie znam. Po prostu w to wierzę. A w Psi Ball'a niestety nie.
Chociaż jeśli ktoś by CI złamał rękę taką kamehamehą, to raczej byś w to uwierzył.
Odpowiedziałeś na pytanie w temacie i w tej sposób wyczerpałeś swoją kwestię. Po co dalej wbijać mlvl flame strike'em?
Jak już wyżej powiedziałem złamanie ręki było swego rodzaju przenośnią. Wyliczałem stopniowo, aby okazać swój brak wiary w Psi Ball'a.
Nie nazywałbym ich odrazu idiotami, ale fakt jest taki, że takimi sprawami mało ludzi się interesuje (szczególnie zabieganych za kasą czyt. dorosłych).
Ludzi niewierzących w Psi Ball'a idiotami nazwał ~Daniel. Powinienem był wstawić tam cudzysłów, żeby nie było wątpliwości.
Dark Horseman
29-03-2007, 17:36
Musze Cię rozczarować ale LD i tym bardziej OOBE są naukowo udowodnione. Czytałem, że jakiś czas temu naukowcy robili testy zamykali pięc osób które opanowały OOBE do różnych pokoi bez okien, aby nic nie mogły zobaczyć i kazano im w nocy wszystkim pięciu przejść do jednego pomieszczenia i zapamietać rodzaj i rozkład mebli. Ku ździwieniu naukowców te pięć osób miały te same wersji wypowiedzi na temat rozkładu mebli. Znali nawet takie szczegóły jak
"kawałek szmatki walającej się na biurku".
Co do LD to jest najnormalniejsza rzecz pod słońcem istnieją kilkutygodniowe kursy które zapewniają 99%towe osiągnięcie LD i częściowe, a nawet bardzo dobre (zależnie od przekonania osoby która uczestniczyła w konkursie) opanowanie sztuki świadomego śnienia.
Hmmm ja nie slyszalem o jako takich kursach z taka skutecznoscia... Jakies linki albo cos? Zobaczylbym czy to jakies wkrety czy normalne kursy. Bo ja sie samemu uczylem ;p.
Mówił też o OOBE (Out of body experience), ale to mniejsza już z tym.
OOBE ma się też, jak się przyćpa zbyt dużo DXM xD
bo przecież przeciętny użytkownik takiego forum nie potrafi zrobić takiego porządnego fotomontażu!
IMHO przeciętny użyszkodnik takiego forum, nie potrafi kulturalnie dyskutować...
Już wiem w tym zakładzie który znajduje się w Koninie
A może w Głoskowie? ;]
właśnie dlatego jest ona dziełem szatana i Kośćiół tego zakazuje
Według Kościoła Harry Potter, wprowadzając młodego czytelnika w świat magii i przemocy, prowadzi do Szatana :)
w Boga wierzę z całym przekonaniem ale w Biblię już ciężko mi uwierzyć.
Nie konrowersyjnego, ponieważ Biblia była 'poprawiana' podczas Soboru w Nicei :) W jakimś procencie autentyczna jest, ale została odpowiednio dostosowana do potrzeb kleru :p
A tak jeszcze co do PsiBalla - energia faktycznie istnieje, więc pewnie i to jest możliwe, ale wg. mnie potrafi to może 0.000[...]01 % populacji świata :)
edit
@down
Nie pamiętam gdzie o tym czytałem, ale nie był to Kod da Vinci ;) Co do świąt pogańskich masz rację - nawet słynny dyngus, którego będziemy mieli za ~2 tygodnie, wywodzi się z tradycji pogańskich :) Kontynuując offtopa (dla zainteresowanych), należałoby się zastanowić nad dogmatem Trójcy Świętej, który jak słyszałem powstał podczas wcześniej wspomnianego przeze mnie soboru, na którym nawiasem mówiąc, ustalona została większość dogmatów chrześcijaństa - tak, tak - chrześcijaństwo jest bardziej nauką cesarza Konstantyna aniżeli Jezusa Chrystusa vel. Yeshui. Ale to już temat na osobny wątek i nie ma co kontynuować offtopa ;)
Rzeczywiście wierzę praktycznie tylko w świat fizyczny, co do Boga to powiem coś kontrowersyjnego: w Boga wierzę z całym przekonaniem ale w Biblię już ciężko mi uwierzyć.
Ja po odejściu od chrześcijaństwa też dalej wierzę w Boga, ale nie takiego, jak tam jest opisany. Przykro mi się zrobiło, jak religię poprowadziła zakonnica (zastępstwo za księdza) i wciskała takie farmazony typu "Szatan to książę ciemności, jest nieszczęśliwy, a ktoś nieszczęśliwy nie może dać nam szczęścia. Tylko Bóg jest dobry i szczęśliwy i on może nam dać szczęście". Takie bzdety nam wciskała przez całą lekcje. Ktoś z jej rodziny powinien zarządać odszkodowanie od Kościoła (tak jak wypadki powodowane przez młodych są skutkiem grania na komputerze), za takie wypranie mózgu.
Skoro w temacie jest "Co o tym myślicie?", to piszę co o tym myślę, skoro ktoś podjął ze mną dyskusję, ja ją prowadzę.
Tzn. według mnie jeśli ktoś w tym temacie uważa, że nigdy w to nie uwierzy, to po wypowiedzeniu swojego zdania powinien odejść. Jaką rację bytu ma ateista, który nie szuka Boga, na forum jakiejś religii?
Oczywiście mogę zrozumieć "nie macie dowodów, udowodnijcie to", ale "bauahahha, hamehameha" to jest przegin (nie mówię tego konkretnie o Tobie).
Muszę to powtarzać, bo co chwila ktoś próbuje mi udowodnić, że się mylę. Być może jest to prawda ale mam takie zdanie jakie mam.
Mylisz się :P
Nie podam Ci logicznego wytłumaczenia tego, ponieważ go nie znam. Po prostu w to wierzę. A w Psi Ball'a niestety nie.
Ale jednak jesteś wstanie uwierzyć w coś, co nie jest udowodnione/zbadane (nie mówię, że masz zaraz uwierzyć w Psi Ball'e).
Ludzi niewierzących w Psi Ball'a idiotami nazwał ~Daniel. Powinienem był wstawić tam cudzysłów, żeby nie było wątpliwości
Kto powiedział, że to łamie ręce? To zwykła odczuwalna energia. Po 2. masz prawo w to nie wierzyć ale nie wierzyć w coś normalnego to idiotyzm. Więc z tego wynika, że z własnej nieprzymuszonej woli zaliczasz się do grona idiotów. Tak więc gratuluje wybrania własnej "ynteligentnej" drogi, a ja ci nie mam zamiaru na niej stawać. Bye
Nom. Może podszedł do tego zbyt fanatycznie.
Nie konrowersyjnego, ponieważ Biblia była 'poprawiana' podczas Soboru w Nicei W jakimś procencie autentyczna jest, ale została odpowiednio dostosowana do potrzeb kleru
Może offtop, ale też takie rzeczy słyszałem (może to było w "Kodzie da Vinci" albo innej książce Dan'a Brown'a). Nawet na historii uczyłem się, że Jezus urodził się w marcu, ale święto obchodzimy w grudniu, bo po przesileniu zimowym było jakieś święto bóstwa solarnego (albo po prostu Słońca). Chodziło o to, żeby nowa religia nie zmieniła za bardzo starych świąt pogańskich i dobrze się przyjęła (zmieniono tylko nazwe, termin zostawiono).
Tak na dobrą sprawę, to ile Boże Narodzenie ma wspólnego ze strojeniem choinki i dostawaniem prezentów? Według mnie, to taki zabieg, żeby człowiek od najmłodszych lat kojarzył BN ze szczęściem, dlatego "Gdy się Chrystus rodzi, dostajemy prezenty".
PSI balla nie da sie normalnie zobaczyc lecz mozna go jedynie wyczuc. (choc kto wie..)
Jezeli ktos nie wierzy w PSI balla nawet tego nie probujac to przykro mi, ale jest ignorantem. Tak samo jest z ufo. Nikt jeszcze nie udowodnij jego istnienia dlatego wiara w to jest wysoce nie odpowiedzialne.
@to bastah
Oszczedz sobie wstydu i zostaw ten temat w spokoju k? Jezeli probowales i nie przynioslo to zadnych efektow (do tego trzeba troche wiary) to masz prawo w to nie wierzyc nie tracac przy tym w oczach innych.
Do wszystkich master sajanow.
Czy wy podczas "ladowania" energi zamykacie oczy?
Ostatnie pytanie: Co czujecie przy przeplywie "energi"?
Mi jakos trudno przychodzi mrowienie (chyba, ze trzymam rece nieruchomo).
Badz co badz w tej praktyce nie liczy sie efekt lecz same wrazenia.
P.S.
Wierzyc znaczy poczuc to.
@down
Nie wiem do tego jeszcze nie doszedlem. To tak jakbys sie pytal skad sie biezrze kolor swiatla.
pytanie za 100pkt do tych, ktorzy wierza w psi balla: skad bierze sie ksztalt i kolor psi balla?
pytanie za 100pkt do tych, ktorzy wierza w psi balla: skad bierze sie ksztalt i kolor psi balla?
Zagiołeś nas :O:O
Psi Balla i tak nie widać, dlatego uważam, że nie ma mieć on określonego kształtu (jest tylko ruchem energii). Wyobrażamy sobie dowolny kolor i kształt tylko po to, bo wtedy łatwiej się skupić na gromadzeniu energii w obrębie tej bryły (spróbuj sobie nie wyobrazić żadnego koloru, czyżbyś widział czarny?). Efektem końcowym powinien być przepływ tej energii zgodnie z zamiarem, a nie rzucanie sobie kolorową, kwadratowową kulą.
@ down
Dopiero to zauważyłem "kwadratowową" :P
kwadratowową kulą
own3d.10znaków
TO MY, NASZ UMYSŁ tworzymy kolor, kształt i właściwości Psi Balla, jakbyś troche poczytał to byś wiedział.
. @to bastah
Oszczedz sobie wstydu i zostaw ten temat w spokoju k? Jezeli probowales do tego dosc i nic sie nie stalo (do tego trzeba troche wiary) to masz prawo w to nie wierzyc nie tracac przy tym w oczach innych.
"Jeżeli próbowałem do tego dość"? Nie bardzo rozumiem jak to czytać. Popraw plax.
A tematu nie zostawię bo to jest temat, żeby dyskutować o tym Psi Ball'u, o jego istnieniu, o jego braku, o jego kolorze, sile etc. Gdyby to był temat dla ludzi, którzy tylko i wyłącznie wierzą w to to bym się tu nie pojawiał, ale dla tych osób jest specjalna grupa na forum, więc zastanów się o co Ci chodzi?
OnlyShadow
31-03-2007, 11:08
Gdyby to był temat dla ludzi, którzy tylko i wyłącznie wierzą w to to bym się tu nie pojawiał, ale dla tych osób jest specjalna grupa na forum
Sory, ale mnie denerwujesz. Uważasz, że grupa Abnormal (o tą ci chodzi?) jest dla ludzi wierzących we wszystkie paranormalne brednie? Nie. To grupa dla ludzi interesujących się nimi. Niektórzy przyszli aby szukać logicznego wytłumaczenia, niektórzy wierzą. Ja osobiście dołączyłem do grupy raczej w tym pierwszym celu. Zresztą psi-balle nie są szczytem tematyki w Abnormal.
Jeśli chcecie dyskusj wyłączniei dla ludzi wierzących w psi-balle to idźcie na forum o tej tematyce. A Bastash wypowiada się nie wiedząc o to chodzi bo stara się być elytarny.
Sory, ale mnie denerwujesz. Uważasz, że grupa Abnormal (o tą ci chodzi?) jest dla ludzi wierzących we wszystkie paranormalne brednie?
Nic nie uważam, bo się tym nie interesuję. Szukasz logicznego wyjaśnienia a nazywasz to bredniami ;>
A Bastash wypowiada się nie wiedząc o to chodzi bo stara się być elytarny.
Oj tak, przyjmijcie mnie do swojej elyty plaxxx..
OnlyShadow
24-09-2007, 16:59
No i zrobił ktoś tego kociego balla? Bo ciekawy temat jest, warto odświeżyc.
nie besztac
Serious Sam
24-09-2007, 17:15
No i zrobił ktoś tego kociego balla? Bo ciekawy temat jest, warto odświeżyc.
nie besztac
mnie się udało, to znaczy poczułem tą energie, już z tym skończyłem, ale dobrze, że odświeżyłeś, może ktoś powie coś ciekawego ;)
Mi sie udalo go "wytworzyc" i gdy wysylalem go na udo poczulem lekkie cieplo. oO Mozecie mnie wziasc za wariata, ale wiem co czulem.
Oczywiscie zadnej kuli ognistej nie widzialem, a dreszczy tez nie mialem jednak poczulem to ... cieplo. ^^
Mnie oczy zaczeły bolęc od tego gapienia się, ale nadal będę próbować. Ciekawią mnie takie rzeczy. Widzaiłem takie "zawirowania", ale mam wadę wzroku więc pewnie to oczy płatają mi figle ;x
A może jakieś odpowiednie substancje zwiększają nasz "mlvl"?
Ja tam wcinam teraz Calee (może w czymś to pomoże?).
@ down
Nie wiem jak to odmienić.
Calea Zacatechichi (Dream Herb).
Co to Calee?
Ja zacząłem zajmować się energetyką od końca wakacji (wcześniej świadome sny, itp) Irytują mnie ludzie, którzy wierzą tylko w to, co widzą.
Czy widzisz latające cząsteczki powietrza? Nie? A to dziwne, bo powietrze przecież istnieje! Tak samo jest z energią... zresztą nie będę się tu rozpisywał, nikt im nie każe w to wierzyć. Niech żyją w swoim materialnym świecie.
Polecam forum AstralDynamics (www.google.pl) jest tam wiele różnych zjawisk, w tym energia. A dla początkujących, system NEW Roberta Bruce'a, który znajduje się na stronie AstralDynamics :)
Shanhaevel
25-09-2007, 18:29
Założę się, że 3/4 tych, co tu mówią o "jakimś dziwnym cieple" itp. padła ofiarą efektu placebo.
Raczej w to nie wierzę, tak ontop.
Arka_Sath_Wielki
27-09-2007, 19:18
Odrazu mowie ze wartiatem nie jestem :D ale : próbowałem , próbuje od jakiś 2 dni, i narazie nic ale pomyslalem ze to zabawa na dluzsza mete ( w sumie w to nie wierzylem) no i dzisiaj tak sobie siedzie i proboje i juz mysle ze znowu nic i chce chlapnac rece ale tak jakos dziwnie sie poczulem tak jak bym sie bal zlaczyc te rece a kiedy juz prawie mialem przy sobie palce to tak jak bym jakas gume sciskal znowu sie odsowaly 8o 8o. Nie ściemniam. naprawdę ! I wyobrażałem se tak po 10 minutach ze kula jest z ognia a potem poszedłem do siostry i złapałem ja za reke to ona do mnie ze jestem chory bo mam cieple rece :D chyba uwierze :)
BlueMaster
27-09-2007, 19:36
Mnie oczy zaczeły bolęc od tego gapienia się, ale nadal będę próbować. Ciekawią mnie takie rzeczy. Widzaiłem takie "zawirowania", ale mam wadę wzroku więc pewnie to oczy płatają mi figle ;x
Najlepiej to zrobić tak:Na solo idziesz?I z psi balla go :P
Psi Ball to jeszcze nic :D Polecam przeczytać artykuł o Metodach Opuszczania Ciała (http://www.energyforum.pl/viewtopic.php?t=95)
@down: Czemu uważasz, że to bujda? Próbowałeś? Ja dziś spróbuję :D Jeśli umrę... Żegnajcie Polaczki ;*
Psi Ball to jeszcze nic :D Polecam przeczytać artykuł o Metodach Opuszczania Ciała (http://www.energyforum.pl/viewtopic.php?t=95)
"W pewnym momencie takiego leżenia możesz nagle stracić przytomność, ale tylko na chwilkę. Jak już ją odzyskasz, to najprawdopodobniej będziesz unosić się nad swoim ciałem. I co teraz? Poruszanie się w tym nowym ciele, jak i zachowanie się w nim, jest kompletnie inne niż w normalnym świecie i jest to rzecz nie do opisania. Np. masz tam widoczność 360 stopni! Jak można w ogóle sobie to wyobrazić? I takich rzeczy jest tam od groma. Poruszasz się tam za pomocą myśli.
Jednak w czasie pierwszej podróży doradzam pozostanie w jednym pomieszczeniu i przyzwyczajenie się do nowych warunków. "
No no, niektorzy ludzie to maja bujna wyobraznie :)
"C. Metoda Liny
Najłatwiejsza metoda... Wprowadzamy się w trans, i wyobrażamy sobie,że z sufitu zwisa lina. Łapiemy się za nią astralnym ciałem (w myślach) i wychodzimy. Gdy poczujemy (po jakichś 10-30 minutach) że już pora osiągnąć OOBE, kończy się lina, pojawia się pustka, i wychodzimy duszą z ciała."
LOL
Trochę poprzeglądałem to "energy forum" i stwierdzam że połowa z tamtejszych to debile (coś jak w Tibii nooby:p) Ci o których mówię uważają że kościół wciska kity nie ma sensu życia a energia jest git i możesz zabijać czyli:
Chrześcijanizm - zuo i psychopaci
Jakakolwiek religia - złooo
ateizm - good
wiara w to że można sobie zabijać bo to bez znaczenia, każde niepowodzenie można usprawiedliwić przeznaczeniem - największe dobro
Zapomniałem tylko że dla nich zło i dobro nie istnieją...
Próbują zwyzywać każdego kto jest chrześcijaninem i mówią mu żeby się "nawrócił". Debilizm...
I już nie chodzi o psi balle ale o ogół. Psi balle to chyba nic złego z tym że chyba odrobina wiary w Boga też nie zaszkodzi. A może nawet pomóc. Podobno wiarą przenosi się góry (i UHa a także Utana Pox'i)
shadow1230
27-09-2007, 21:18
20:06 You advance in robienie PSIego Balla.
Ehh próbowałem stworzyć tego Psi Ball'a. W pokoju było ciemno i trochę zimno, więc chciałem stworzyć ciepłą, jasną ognista kulę. I chyba coś mi się udało. Gdy otworzyłem oczy, w dłoniach poczułem ciepło, a z środka nich coś jakby "świeciło" choć nie widziałem co :(
Mam pytanie. Gdy "tworzymy" kulę mamy mieć zamknięte czy otwarte oczy? Bo może tu robię błąd...
@--Cienius--
www.JustGotOwned.com
--Cienius--
27-09-2007, 21:44
Robie tego psiego bobka 2 tyg i zonk! wycelowalem w komputer a na niej byla tibia i co? dostalem 103109301930190 mpa! mowie wam robcie psie bobki!
@Up
Znasz jeszcze jakieś dowcipy? Opowiadaj dalej, bo aż kolki dostałęm -.-
Geez, coraz więcej tych fajnych kawalarzy na tym forum ;x
Jeszcze raz stary, ubaw po pachy! Jea dawaj more.
Robie tego psiego bobka 2 tyg i zonk! wycelowalem w komputer a na niej byla tibia i co? dostalem 103109301930190 mpa! mowie wam robcie psie bobki!
Komu chciałeś się przypodobać?
Założę się, że 3/4 tych, co tu mówią o "jakimś dziwnym cieple" itp. padła ofiarą efektu placebo.
Raczej w to nie wierzę, tak ontop.
Tak. A na jakiej zasadzie działa placebo? Okłamujemy mózg? I co? Zmienia automatycznie nasze DNA?
Gdy mocno sobie wyobrazisz, że dostajesz po mordzie, faktycznie może troszkę zaboleć.
Skupianie świadomości na dłoniach pewnie rozszerza naczynia krwionośne, co powoduje uczucie ciepła.
Według mnie zabawa "podawanie sobie PSI ball" polega na tym, że każdy z grających korzysta w jakiś sposób z "masowej podświadomości" i po prostu "wyłapuje" informacje o tym, co rzekomo dostał.
No no, niektorzy ludzie to maja bujna wyobraznie
W sny też nie wierzysz?
LOL
Słowo "trans" z czymś Ci się kojarzy i dlatego Cię bawi. Zgadłem?
W sny też nie wierzysz?
Słowo "trans" z czymś Ci się kojarzy i dlatego Cię bawi. Zgadłem?
"W pewnym momencie takiego leżenia możesz nagle stracić przytomność, ale tylko na chwilkę. Jak już ją odzyskasz, to najprawdopodobniej będziesz unosić się nad swoim ciałem." ---> co to ma do snu??
"C. Metoda Liny
Najłatwiejsza metoda... Wprowadzamy się w trans, i wyobrażamy sobie,że z sufitu zwisa lina. Łapiemy się za nią astralnym ciałem (w myślach) i wychodzimy. Gdy poczujemy (po jakichś 10-30 minutach) że już pora osiągnąć OOBE, kończy się lina, pojawia się pustka, i wychodzimy duszą z ciała."
Tutaj nie smialem sie ze slowa trans, tylko z calosci.
Jezeli poslugiwales sie sarkazmem to ci nie wyszlo.
"W pewnym momencie takiego leżenia możesz nagle stracić przytomność, ale tylko na chwilkę. Jak już ją odzyskasz, to najprawdopodobniej będziesz unosić się nad swoim ciałem." ---> co to ma do snu??
Jest bardzo podobnym zjawiskiem.
Chyba, że uważasz opis za zbyt złożony (i dlatego uważasz, że to bujna wyobraźnia, bo można to opisać dużo prościej).
Tutaj nie smialem sie ze slowa trans, tylko z calosci.
Ja nie widzę w tym nic śmiesznego.
A może śmiejesz się z tego, że niektórzy w to wierzą?
Jest bardzo podobnym zjawiskiem.
Chyba, że uważasz opis za zbyt złożony (i dlatego uważasz, że to bujna wyobraźnia, bo można to opisać dużo prościej).
Ja nie widzę w tym nic śmiesznego.
A może śmiejesz się z tego, że niektórzy w to wierzą?
Omdlenie i sen to dwie rozne rzeczy. Unoszenie sie nad swoim cialem... na sen mi tez nie wyglada....
Tak, smieje sie z tego, ze niektorzy ludzie w to wierza. Jedyne mozliwe opcje, w ktorych moze im sie to udac to wlasna wyobraznia, efekt placebo itp.
Ludzie, ratunku! Na wszystkie bóstwa wszystkich wyznań, błagam, JAKIE TO PIERDOŁY!
Kto normalny w to wierzy...?
Vansider
28-09-2007, 18:04
prosze mody o zamknięcie topicu poniważ wiekszośc zaczyna sie tutaj kłucić i robi sie offtopic,pozatym,kto normalny w to wierzy?
Ja. Nie stwierdzono u mnie żadnych anormalności ;x badania były, jestem w pełni zdrowy psychicznie.
Chcę również powiedzieć, że jestem wierzący&praktykujący. Jakoś cała tematyka energii nie spaczyła mnie od środka, nie zabijam i nie gwałcę na prawo i lewo ;x
To samo co @up. Nie podoba się? To dowidzenia. Zapewne tak tu jedziecie innych, bo wam się nie udało? Zazdrość plex.
Edit: Btw. czy ja naśmiewam się z was, że wierzycie w Boga? Wy wierzycie - ja nie. I co z tego? Każdy ma swoje przekonania. I szanujcie to.
kto normalny w to wierzy?
Ludzie, ratunku! Na wszystkie bóstwa wszystkich wyznań, błagam, JAKIE TO PIERDOŁY!
Kto normalny w to wierzy...?
Kto normalny wierzy w Boga?
Znam wielu chrześcijan, za których decyzję podjęli starzy (to akurat u większości), a teraz nie chcą się im przeciwstawiać i z kwaśną mordą idą co tydzień postać pod kościołem.
Fajne jest też to, że jak się taka "ciotka" (plotkara) dowie, że nie chodzisz do kościoła, to zaraz aferę robi, jakby szatana przyzywali.
Banda zabobonnych ludzi.
Unoszenie sie nad swoim cialem... na sen mi tez nie wyglada....
A nie jest to po prostu uczucie unoszenia się nad ciałem?
Odczucia towarzyszące OOBE są potwierdzone przez naukę, więc nawet jeżeli nie wierzysz w sam fakt wyjścia poza ciało, to należy to chociaż podciągnąć pod "stymulowanie pewnych części mózgu przez medytację", a przecież jeżeli jest to przyjemne, to dla mnie automatycznie stawia to ponad każdy psychodelik.
Tak, smieje sie z tego, ze niektorzy ludzie w to wierza. Jedyne mozliwe opcje, w ktorych moze im sie to udac to wlasna wyobraznia, efekt placebo itp.
Rozszerzasz swoje opcje o masową podświadomość i wychodzi mój punkt widzenia.
Zależy co masz na myśli mówiąc "Boga". Ja wieże tylko i wyłącznie w siłę wyższą, która dała początek wszechświata, Boga/ładunek Big-Boom/Wielkiego ducha/Allspark, jak tam chcesz.
A te wasze "Psiballe" czy inne wychodzenie poza ciało, to jak dla mnie normalne złudzenie wywołane nadmierną wyobraźnią, "prześwietleniem oka" (Gap się przez 10 minut w żarówkę, i nagle zgaś światło), czy czymś innym.
Mój ulubiony eksperyment-wyobraź sobie podcinanie żyły na nadgarstku, albo przebijanie szpikulcem gałki ocznej...
Nieprzyjemne uczucie, prawda?
@up
Right!
@topic
Gdy boli nas głowa, automatycznie przykładamy ręke do głowy, i zdaje się to nam jakoś pomagać(dlatego wierze w bioterapie / jakieś leczenie za pomocą energi, ale nie takie, że odrasta ręka itd)
Wierze w istnienie Boga, a poza moją głęboką wiarą, mam mase dowodów(całun i kupa innych rzeczy)
Natomiast nikt nigdy nie dał nawet najmniejszego powodu, by choćby zastanowić się nad istnieniem takowych kuleczek(to wasza wyobraźnia, chłopaki)
Nie jestem ignorantem, jestem realistą z przekonaniami.
Serious Sam
28-09-2007, 23:11
@up
Mógłbyś przedstawić te dowody na istnienie Boga? :P
Omfg to jest wasza wiara? Wiara w dowody? To zaprzecza samemu twierdzeniu, że się jest wierzącym. Naprawde to powinna być sprawa osobista, jak bielizna. To nie jest temat do rozmów na forum o tibii, a już napewno nie w temacie o psi ballach ;x
Pablofrs
29-09-2007, 00:29
@OnlyShadow
Ja nie mówie że potrafie stworzyć widzialną formę tylko to że czuje tą kule. Czuje jak emanuje od niej ciepło (ew. zimno) i czasem trudno jest zbliżyć do siebie ręce(ale nie od zdrętwienia, bo odejmuje je od siebie czekam 5 sek i normalnie moge je złączyć). A zajmuje mi to od kilku chwil do 10-30 min. Dziennie ćwicze od godziny do dwóch i bywa naprawde różnie (łatwiej idzie mi oziębianie rąk). Gdy ćwiczę nie zbieram energi z kosmosu ;) tylko czerpię ją z własnego ciała i czasem po tych 2 godzinach jestem naprawde wyczerpany (jeśli są mocne efekty) a czasem (najczęściej gdy efektów nie ma żadnych) czuje jakbym te 2 godziny spędził na siedzeniu.
Byś sobie w ten czas spędzony na robieniu kulek na siłke pochodził to by ci chociaz sila wzrosla bo jak cie ktos zaczepi to go chyba kulką nie rzucisz nie ?
@temat
Coś tam na pewno jest :D ale w te kulki to nie wierze zobaczcie na youtube psi ball i tam niby są filmy "psi ball real" ale ja nic nie widze na nich :/ tylko rękoma sie bawią ludzie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.