zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jakie warunki trzeba spełnić aby postawić orginalny serwer Tibi?

Epikur
26-03-2007, 14:58
Witam,
Jestem Gotowy postawić oryginalny serwer Tibi w Polsce mam łącze światłowodowe, jakich używają Najlepsze polskie firmy rozprowadzające Internet (Tp, Dialog).

Jest tylko jeden problem, a mianowicie nie mam pojęcia jak zabrać się do tej sprawy, Czy pisać jakiś list do cipsoftu, dzwonić do nich, a może jechać i rozmawiać w 4 oczy?

Piszę na tym forum, ponieważ chcę prawidłowo podejść do tej sprawy i sądzę, że się czegoś dowiem tutaj na ten temat.

Moje łącza internetowe są naprawdę najwyższej jakości i moje kwalifikacje sądzę, że też (jestem już kilka lat informatykiem, mam firmę rozprowadzającą Internet i znam się na różnego rodzaju serwerach)

Uprzejmie proszę o jakieś wskazówki, co należałoby zrobić, aby to właśnie w Polsce i to na moim łączu założyć taki serwer
__________________________________________________ _____
Post grzecznościowy,
W razie pytań pisać, w Tibi na postać: Bapho, ale sugeruję tutaj zadawać pytania.

Dark Sven
26-03-2007, 15:08
Ots blz!?

Przykro mi, wątpie aby tak każdemu kto chce dawali server.

Epikur
26-03-2007, 15:15
Ots blz!?
Przykro mi, wątpie aby tak każdemu kto chce dawali server.

ja to wiem, ale są duże szanse że taki serwer może powstać właśnie w polsce bo 1/4 ludzi w tibi to polacy a polskiego serwera jak niebyło tak i niema.

Hestoran
26-03-2007, 15:27
takie serwery stoją w profesjonalnych firmach a nie u kogos w domu...

Dagus
26-03-2007, 15:37
Powiem jedno: nie masz szans na coś takiego, wątpię żeby Cipsoft udostępnił Ci całą dokumentację (skrypty etc.) tylko dlatego, że chcesz stawiać serwer i masz do tego warunki :)

Epikur
26-03-2007, 15:38

hmm może tego też niepowiedziałem ale bez Firmy niemiałbym możliwosci założenia łącza swiatłowodowego za 4000Pln miesiecznie. Mam firmę i zajmuje się rozprowadzaniem internetu radiowego w małej mijscowości.
Powiem jedno: nie masz szans na coś takiego, wątpię żeby Cipsoft udostępnił Ci całą dokumentację (skrypty etc.) tylko dlatego, że chcesz stawiać serwer i masz do tego warunki
Sądzę że podpisywana jest jakaś umowa z ta firmą cipsoft na wykorzystywanie ich Skryptów itp. przecierz można ustalić wysoką karę za tego typu rzeczy i sądzę że takie umowy są podpisywane i odpowiednio ubezpieczane Zwłaszcza że nalezymy już do UE.

Knight Simon Dark lord
26-03-2007, 15:43
jeżeli rzeczywiście planujesz coś takiego to raczej powinieneś pogadać z w 4 oczy powinieneś się z nimi zmówić na jakieś spotkanie w tej sprawie i załatwić warunki to moje zdanie prosze się go nie czepiac

p.s życze powodzenia

Yuno Skumi
26-03-2007, 15:45
patrz na cytat niżej

(jestem już kilka lat informatykiem, mam firmę rozprowadzającą Internet i znam się na różnego rodzaju serwerach)

Hestoran czytaj uważnie U W A Ż N I E!szczerze wątpię aby udało ci sie to zrobić bez narzędzi www.tibia.org.pl tam w dziale download kiedyś chciałem coś takiego zrobić ale mi się nie udało nie wiedziałem nawet że tego nie można robić.

H.Lyoud
26-03-2007, 16:34
hmm może tego też niepowiedziałem ale bez Firmy niemiałbym możliwosci założenia łącza swiatłowodowego za 4000Pln miesiecznie. Mam firmę i zajmuje się rozprowadzaniem internetu radiowego w małej mijscowości.
Już nie masz szans

Do serwera tibia potrzebne jest łącze o przepustowości 1gb, pełno komputerów (routerów)

Nawet takie firmy jak: Gamesnet,Whiterabbit które stawiają po 100 serwerów na jednym komputerze nie spełniają wymagań

evolucja
26-03-2007, 19:26
patrz na cytat niżej

Hestoran czytaj uważnie U W A Ż N I E!szczerze wątpię aby udało ci sie to zrobić bez narzędzi www.tibia.org.pl tam w dziale download kiedyś chciałem coś takiego zrobić ale mi się nie udało nie wiedziałem nawet że tego nie można robić.

Jemu nie chodzi o OTS lecz o prawdziwy serwer tibijski na którym wszyscy będą mogli grać.

Topic.
Nie możliwe, ale jak już to jedź do nich.

Tompior
26-03-2007, 19:27
Na dodatek nie sadze, zeby 1 swiat tibii stal na 1 kompie :P

Parys
26-03-2007, 19:28
Byś musiał wykupić licencję na użytkowanie oprogramowania do serwera. Zresztą mamy blisko do Niemiec, więc po co serwer w Polsce? /-;

Melicard
26-03-2007, 19:34
Trafiłeś na złe forum...pewnie zaraz zleci sie chmara noobkow i cie zwyzywają...www.tibia.com tam an forum wejdz :D Jak angielski znasz...bo domyślam sie ze znasz ...wkoncu informatyk...

Dwimenor
26-03-2007, 20:14
Kiedyś tibia.pl się tym interesowała...cipsoft chyba 2 albo 4 tysiące euro za licencję sobie zażyczył + ich człowiek administruje serwerem.
Innymi słowy: ty dajesz serwer, utrzymujesz go i płacisz za licencję a ich człowiek zajmuje się wszystkim.

Najlepiej jednak będzie napisać do cipsoftu maila ([email protected]), dając więcej szczegółów dotyczących twojej oferty.

Aversin
26-03-2007, 20:52
Dokładnie tak jak napisał Dwim. To nie jest tak, że kupisz sobie licencję i będziesz robił z serwerem co tylko się tobie podoba. Głównym powodem jest to, że gdybyś miał "oryginalny" serwer i możliwość dowolnego ingerowania w zasady gry, np.: zwiększył ilość expa za potwory, dawał dobre przedmioty za free itd., wtedy twój serwer mógłby odciągać graczy z ich serwerów. Wiadomo, że nikt nie chce mieć konkurencji.

dogmeat
26-03-2007, 21:08
Jaki jest sens w stawianiu serwera w Polsce skoro są niemieckie serwery?

Do tego mają one przepustowość rzędu paru giga, więc nie sądzę byś był w stanie takowy postawić.

Poza tym odradzam - Cipki są wredne:P

RaHak
26-03-2007, 21:23
Hmmm...
1. Wali ots'em, gdyż tylko serwery CIPsoftu mają znak markowy ^^.
2. I co z tego, że masz łącze światłowodowe? :>
3. Jeżeli już jesteś tak napalony to napisz na ich maila.
4. Odpuść sobie.

Hestoran
26-03-2007, 21:44
patrz na cytat niżej

Miałem na myśli profesjonalną firme hostingową , myśl uważnie , t.org? lol to nie ma być ots , tutaj rozmawiamy o serwerze który by hostowal świat w prawdziwej tibi rozumiesz?

@topic

Jeśli już bardzo chcesz sprobowac napisz maila ew zadzwon.