Pokaż pełną wersje : [NEOSTRADA] Jaką ma prędkość wysyłania danych itp.?
Alwayner
27-03-2007, 21:57
Właśnie! Jaką prędkość wysyłania(Upload) i odbierania(Download) ma Neostrada 1 MB? Bo chciałbym zamówić.
Neostrada ma zewnętrzne IP? I jaka sieć internetowa ma duży Upload i zewnętrzne IP, a cena miesięcznie bez żadnych promocji do 60 zł.
Btw. Pytanie związane z Tibią (lagi)
Odpowiem ci tylko co do downloadu. Mój kuzyn posiada neostradę 1MB (niby jest 1.3MB/s) ale transfer...mizerny, czasem dochodzi do 100 kb/s. Upload pewnie taki (?)sam(?). Ogólem lepiej nie kupuj neostrady ;p Nie mówię tu już o wiecznych kickach :/
używam neo od Listopada i nie mam problemów, ściągam około 130 kb/s
z tibią (lagi) nie mam problemów, upload rzadko ale nawet szybko ciągnie :)
Sporo tematow o lagach juz tutaj bylo, wypowiem sie tlyko w kestii internetu.
Do tibii wystarczy nedzne 128 Kbps (16 KB/s). 1Mb to teoretycznie 128 KB/s, ale wiadomo, ze w umowie jest magiczne slowko "do" :/
Upload zalezy od providera. Kiedy ja uzywalem NEO byla to polowa downloadu.
Oferta do 60 zeta? Ja obecnie mam umowe z multimedia. 55 zeta za 512 Kbps (64 KB/s). Dziele to routerem na dwa kompy i w tibie gram bezproblemowo (no chyba, ze cos sie sciaga :P). Dodatkowym plusem jest to, ze umowa jest BEZ KABLOWKI, tj. nie musisz miec zadnego pakietu, zadnej tv kablowej od multimedii (brak dodatkowych oplat, takich jak wprowadzila tepsa).
Zorientuj sie takze w ofertach tele2 i netii (o ile sa u Ciebie dostepne).
Ja obecnie mam netie 1mb. Place 64zl przy umowie na rok. Chyba wszystkie lacza w Polsce 1mb maja upload 256 czyli kolo 25-30 kb/s. Netii obecnie nie zamowisz bo jest taki balagan i chaos, ze sie w glowie nie miesci. Po udostepnieniu lacz tpsa wielu ludzi chcialo sie przeniesc do netii ale firma ta przeliczyla sie ze swoimi mozliwosciami i teraz sa cuda niesamowite. A z ip to jest tak ze sa generowane dynamicznie, tzn masz zew ip ale przy kazdym polaczeniu przydzielane zostaje nowe, a polaczenie resetuje sie co 24h.
@Up.
Tele2 nie oferuje uslugi dostepu do internetu.
Oficjalnie jest to 256 kb/s. W neostradzie prędkość wysyłania jest zawsze 1/4 ogólnej prędkości. Ale oczywiście nigdy nie dojdzie ci taki transfer :) Ja też posiadam neo 1 MB i np filmiki na youtuba uploadowałem z prędkością 45-50 kb/s
Natomiast download schodzi rzadko poniżej 130 kb/s
sorki jeżeli sie powtorzyłem ale nie czytałem poprzednich postów.
Pozdrawiam
Wg mnie odrazu zamów sobie neo 1 mb na 3 lata (przez 6 miesięcy płacisz 28 zł)
opłaci sie :D. po 6 miechach 56 zł
Alwayner
28-03-2007, 14:13
No! Czyli Neostrada ma nawet fajny Upload i Download. Chyba sobie ją zamówię. To taki plik 5 MB w jaki czas Upload powiedzmy na RapidShare i jak szybko go ściągnę z RapidShare przez Neostradę 1 Mb.
A tak to wygląda u mnie na 1 mb.
Download ~126 kb/s
Upload ~32 kb/s
Różnice moga być małe kilka kb najwyżej
Wg mnie odrazu zamów sobie neo 1 mb na 3 lata (przez 6 miesięcy płacisz 28 zł)
opłaci sie :D. po 6 miechach 56 zł
W zyciu nie podpisuj umowy na 3 lata!!! To jest jak bagno. Wdepniesz i przez 3 lata bedziesz musial to miec. Bo kary za zerwanie umowy sa wysokie. A pewnie za rok, dwa takie 6mb to juz bedzie w tej cenie co teraz 512.
Upload 45-50 w neo 1mb jest fizycznie niemozliwy. Modem synchronizuje sie na okolo 300 kpbs jesli chodzi o upload i wtedy masz te 25-30 kbs, ale zeby miec 45-50 to synchronizacja minimum kolo 500 musi byc!
Najlepiej zamow sobie chello :>
Mam 1,5mb.
Download mi najczesciej leci 180+KB/s
Upload zadeklarowany 256kbps (i w testach taki jest).
Co jakis rok zwiekszaja szybko transferu w kazdym pakiecie (na tej samej cenie jade od kilku lat zaczynajac od 256kbps) Za kablowke + internet place 110zl.
Internet nie dziala tylko wtedy gdy jest awaria na terenie np. calej Polski :P
Stemi Riph
29-03-2007, 11:21
Hmm ja mam neo od 3 lat i kicka mialem w tibi tylko raz ale nie przez same lacze tylko neo sie wylacza po 24h nie narzekam 1mb ma jak juz mowiono transfer 128 kb/s ja sciagam 100-120kb/s z uploadem troche wolniej ale nie jest zle
Twoj_Miszcz
30-03-2007, 16:02
www.speedtest.net
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.