Pokaż pełną wersje : Anihilator...
Mam pytanie... Slyszalem cos ze anihilator na non-pvp jest jakis inny czy o wiele latwiejszy..... a jak tak to dlaczego i na czym to polega? comment plz! :baby:
sir Zlod
20-09-2004, 20:12
oczywiscie ze jest latwijszy wchodzi 4-ech sorcow i walnie ue i po klopocie :P
Adevo Vas Kill Mass Noobas<--- Najlepszy czar
Aha racja bo oni z UE to pozadnie bija!!! :P
Ani wcale nie jest taki łatwy. Nawet dla sorców, jeden z nich musi blokować demony na klatę, pozatym nie wystarczy po razie walnąć UE i koniec, trzeba jeszcze poprawić, no i demony to dość wredne bydlaki, uh-ają się, nawalają też nie słabo i z łapy potrafią walnąć temu co blokuje. Wystarczyło pośledzić forum secury i popatrzeć ile podejść próbowali magowie zanim im się to udało.
A ja biedny druidek i tak tego questu nigdy nie zrobię :(.
sir Zlod
21-09-2004, 13:03
omg to chyba tez wezma ze soba sd i uhy no i co ???
Taaaaa
Fajnie druidek z uh i sd jak sie zdąrzy uhać to będzie dobrze ile hp na 100lvl?
Druid to może iść i innym dźwignię przeciągnąć!!!
A pozatym na calmerze aninhilator trwał ok. 8 sekund!!!
Dużo łatwiej!!!
Ale chyba rze są słabe sorki więc...
Bofedojo
21-09-2004, 15:10
Ani wcale nie jest taki łatwy. Nawet dla sorców, jeden z nich musi blokować demony na klatę, pozatym nie wystarczy po razie walnąć UE i koniec, trzeba jeszcze poprawić, no i demony to dość wredne bydlaki, uh-ają się, nawalają też nie słabo i z łapy potrafią walnąć temu co blokuje. Wystarczyło pośledzić forum secury i popatrzeć ile podejść próbowali magowie zanim im się to udało.
A ja biedny druidek i tak tego questu nigdy nie zrobię :(.Ale mozna tez wykombinowac tak: wchodzi 3 sorcow i 1 knight (blokuje), sorce maja stone skin amulety (i szybka reke lub... <nie bede reklamowal oszukiwania ^^>),mana shielda, sorce wlaza bez eq (zeby go nie stracic) i wala UE wrzucaja na siebie mf i zmieniaja stone skin amulety.
PS: Mysle ze i tak na tym forum jest malo 100lvl+ wiec nei skorzystacie z mojego pomyslu :P.
Moim zdaniem anihilator na swiatach non-pvp, jest dziecinnie prosty. Idzie 4 sorcków, wszyscy po ue i demonów nie ma. A te puszczanie UE trwa okolo 8-10 sekund, więc demony niezdążą porządnie ich uderzyć.
@Bofedojo
Nie ma tak łatwo, nie może wejść 3 sorców i knight, bo wtedy wykonanie ani, znacznie się wydłuża, albo by musiały wejść sorki o mocno wyższym lvl. Na jednej salwie UE się nie kończy, potrzebne są 2 (minimum). A usunięcie jednego sorca powoduje, że w 2 salwach demony dostaną nie 8 razy ale 6 razy z UE, więc potrzebna będzie następna salwa. A na co im szybka ręka ? UE musi być rzucone w odpowiednim odstępie czasu. Żaden z nich nie wejdzie tam bez aol-a, bo jak padnie ten co blokuje to następny musi choć przez chwilę zablokować. I trzecia rzecz, oni i tak włażą z mana shield, bo inaczej by nic nie zrobili, tylko by się uhali.
@Irux myślisz, że nie zdąrzą ich pożądnie uderzyć ? W 8 sekund ? A byłeś kiedyś na demonach ? Bo chyba nie, one potrafią naprawdę szybko i bardzo mocno uderzyć.
Widzialem filmik jak 4 sorcow wchodzi z UE i demony maja czerwone HP a wszyscy ded =/ aha i mam prosble czy ktos by mi mogl powieedziec czy jezeli np. zabija te 2 demony co blokuja przejscie i wejdzie nastepna 4 ludzi to resp tych 2 depomow bedzie od nowa ? prosil bym o odpowiedz ale na prov, bo jak znam zycie zapomne tu looknac z gorki ty
coś mi się wydaje że nie muszą wejść na mana shieldzie wystarczy bp stone skine amuletów i szybkie przemienianie ich +ue
ps.mi się to wydaje proste ale musi być jakiś mankament(amulety szybko znikają):P
Heinrich
21-09-2004, 16:24
sorc na 115 lvl i 70 mlvl zadaje od 700-1400 dmg z ue. a wiej nawet 1400 x4 nie daje 8k life jakie ma demon. prosze, zeby zaden runemaker nie wypowiadal sie o anihilatorze, bo gdzies cos kiedys uslyszal ;p
ston skin amulty mało dadzą bo one mają 5 pocisków a demonów jest 6 wieć i tak należało by sie uhnac. A co do mana shielda na nim nawet knighci wchodzą bo pierwszy cios otrzymany zaraz po wejściu jest najgorszy. Najlepiej jak wejdzie 4 sorcow każdy walnie 2 ue (przeważnie po 1000 obrażeń +) i po sprawie w tym czasie demony zdążą zadać co najwyżej 1 cios
@CieMnY do zrobienia quest wystarczy zabić tylko te dwa demony blokujące wejście. No ale jest i zła wiadomość, ten quest może być zrobiony tylko raz dziennie, więc odpada wprowadzanie znajomych ;p
@Szmatex myślę, że wiele ludzi którzy spotkali się z demonami polemizowało by z tobą. Demony tak nawalają, że nawet na 110lvl sorcowi, tak potrafią zjechać manę, że już mu na 2ue może nie starczyć, pamiętaj, że tam nie jest 1 czy 2 tylko 6 kretynów, które potrafią naprawdę ostro zaspamować, a ten sorc co blokuje demony jeszcze ostro z łapy obrywa (demon z łapy potrafi walnąć za 400+ [widziałem na własne oczy], albo i za 500+ [słyszałem i wiem kto, ale nie będę wymieniał pechowca]).
I nie zapominajcie, że demony potrafią się całkiem nieźle uhać, i nawet dość szybko im to wychodzi.
P.s. I nie wiem czy czasem stone skin amulety nie chronią tylko przed obrażeniami fizycznymi, ale może niech ktoś to zferyfikuje.
Andrew [AfR]
21-09-2004, 20:27
@CieMnY do zrobienia quest wystarczy zabić tylko te dwa demony blokujące wejście. No ale jest i zła wiadomość, ten quest może być zrobiony tylko raz dziennie, więc odpada wprowadzanie znajomych ;p
True.
@Szmatex myślę, że wiele ludzi którzy spotkali się z demonami polemizowało by z tobą. Demony tak nawalają, że nawet na 110lvl sorcowi, tak potrafią zjechać manę, że już mu na 2ue może nie starczyć, pamiętaj, że tam nie jest 1 czy 2 tylko 6 kretynów, które potrafią naprawdę ostro zaspamować, a ten sorc co blokuje demony jeszcze ostro z łapy obrywa (demon z łapy potrafi walnąć za 400+ [widziałem na własne oczy], albo i za 500+ [słyszałem i wiem kto, ale nie będę wymieniał pechowca]).
Alez w wiekszosci to wlasnie dla sorcow jest kwestia szczescia, nic poza tym... sam widzialem na wlasne oczy 3 proby 4 sorcow z non PvP teraz odpoczywaja i zbieraja sily na juz 4 probe... oby sie udala, bo juz mi ich zal.
Ale na non PvP tez bywaja odwazniejsze teamy sorcow ;) Na Securze 1 team 4x sorc zrobil quest anni~ nawalajac z sd.
I nie zapominajcie, że demony potrafią się całkiem nieźle uhać, i nawet dość szybko im to wychodzi.
Wystarczy obejrzec nowy filmik na tibicam z forum tibia.de... quest robila wiara z Lunary... team: 2x knight i 2x paladin... widac jaka to nawalanka i jak trudno 2 paladynom zabic to scierwo.
P.s. I nie wiem czy czasem stone skin amulety nie chronią tylko przed obrażeniami fizycznymi, ale może niech ktoś to zferyfikuje.
Weryfikuje... true one more time.
$corcerer
21-09-2004, 20:28
Annihilator Calmera:
4 sorków, napełnieni mana na full, kazdy rzuca Mana shielda, żłopią MFy na max, ustawiają się , teleport.
maxymalny spam "exevo gran mas vis".
kazdy rzucil jakies 2x, co calkowicie styklo zeby zakonczyc zycie wszystkich Demonow. Jednemu zostało 53 many, reszta sie nie chwali.
Takie trudne? :>
Lol,zanim zqczłem grać w tibie(prawie 2 lata temu) wprowadzono Update który sprawił, że do questa nie leci sie jak do koryta. Postać może wsiąść tego samego questa tylko raz pużniej "box is empty" lub cos w tym stylu.
1. Stone Skinn amulet chroni tylko i wylacznie od obrazen fizycznych - UE zdaje obrazenie fizyczne, demony chyba wala przedewszystkim ogniowymi atakami (FE nie ginad od UE w wykonaniu demony, czyli jest to ogien).
2. 4 sorcow na lvl 100 z 70 mlvl (czyli dosyc dobry patrzac po high score) zakladajac ze sie uda im odpalic po 2 UE maja ~20% szansy na zabicie demonow (srednie obrazenia na 100 lvl z 70 mlvl z UE sa sporo nizsze niz 1k, czyli krodko mowiac liczy sie szczescie zeby dobrze UE weszly).
3. Na Secura na 3 pruby kazdemu po 2 UE udalo sie odpalic raz.
4. Zeby miec przyzwoita szanse na wykonanie anihilatora w 3 sorcow trzeba by bylo miec ekipe ze srednia lvl ~120.
5. Zeby miec przyzwoite szanse z 3 sorcami i ryckiem/druidem na przedzie to trzeba by miec sorcow na 150+
6. Zeby wykonac anihilatora z UH/SD sorcami/druidami to trzeba miec 170-200 lvl (Druid lvl 173 mial by 1000 hp)
7. Wykonanie z SD i mana shield zabijajac tylko demony po prawej CHYBA bylo by mozliwe przy okolo 140 lvl, ale nie wiem czy udalo by im sie dotrwac do przejscia przez drzwi (chcial bym zobaczyc film od tego kto mowil ze na Lunarze wykonali go w ten sposob).
Andrew [AfR]
21-09-2004, 21:08
1. Stone Skinn amulet chroni tylko i wylacznie od obrazen fizycznych - UE zdaje obrazenie fizyczne, demony chyba wala przedewszystkim ogniowymi atakami (FE nie ginad od UE w wykonaniu demony, czyli jest to ogien).
2. 4 sorcow na lvl 100 z 70 mlvl (czyli dosyc dobry patrzac po high score) zakladajac ze sie uda im odpalic po 2 UE maja ~20% szansy na zabicie demonow (srednie obrazenia na 100 lvl z 70 mlvl z UE sa sporo nizsze niz 1k, czyli krodko mowiac liczy sie szczescie zeby dobrze UE weszly).
No mniej wiecej o tym mowilem :P
3. Na Secura na 3 pruby kazdemu po 2 UE udalo sie odpalic raz.
To ost. team sorcow... nie mial szczescia. Przed nimi bil co najmniej 1 team sorcow z ue i zrobili to za 1 razem.
4. Zeby miec przyzwoita szanse na wykonanie anihilatora w 3 sorcow trzeba by bylo miec ekipe ze srednia lvl ~120.
5. Zeby miec przyzwoite szanse z 3 sorcami i ryckiem/druidem na przedzie to trzeba by miec sorcow na 150+
6. Zeby wykonac anihilatora z UH/SD sorcami/druidami to trzeba miec 170-200 lvl (Druid lvl 173 mial by 1000 hp)
Specjalnie dla Ciebie dowiem, sie czy na bank sorcowie zrobili ten quest na Securze, uzywajac sd... wiem, ze byly takie plany i ze chcieli wykonac anni~ tak jak na zwyklym pvp world.
7. Wykonanie z SD i mana shield zabijajac tylko demony po prawej CHYBA bylo by mozliwe przy okolo 140 lvl, ale nie wiem czy udalo by im sie dotrwac do przejscia przez drzwi (chcial bym zobaczyc film od tego kto mowil ze na Lunarze wykonali go w ten sposob).
Zle mnie zrozumiales... heh widocznie juz taki moj zywot :P mowilem, ze na Lunarze zrobili ten quest dwaj rycerze i 2 paladyni. I bylo widac tam jaka to jest jazda ;) Filmik jest na tibia.de, na forum :) No a napisalem o tym tylko dlatego, zeby ludzie zobaczyli co to jest... i moge powiedziec z cala odpowiedzialnoscia, ze na non PvP ten quest jest taki sam... czyli taka sama jazda xD
Andrew [AfR]
21-09-2004, 21:19
']Specjalnie dla Ciebie dowiem, sie czy na bank sorcowie zrobili ten quest na Securze, uzywajac sd... wiem, ze byly takie plany i ze chcieli wykonac anni~ tak jak na zwyklym pvp world.
Dowiedzialem sie :) Otoz nie bylo takiego teamu ;) Moj blad. W kazdym badz razie moja ostateczna odpowiedz do tego tematu to: Annihilator na Non-PvP world jest tylko latwiejszy dla ekipy sorcow. (chociaz i tak wszystko zalezy od szczescia). A pogloska o zrobieniu questa bez ue.. okazala sie zwyka plotka, wiec przepraszam za to.
Pozdrawiam.
Czary Misio
21-09-2004, 22:27
To proste ja mam film z questu na calmerze weszedl ingek cachero itd najleprzy magowie na camlerze . Ingek wziol demony na klate wszyscy us i po klopocie :) i kazdy ma ms :P i nawet nie musieli wziacs nawet 2 uhow :P same mana fluidy starczyly :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.